Liście spadają,zima za progiem,wyprawkę czas kończyć bo dzidzia nas kopie. I/II 2012 - Strona 157 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-11-26, 14:57   #4681
BebiBebi
Rozeznanie

GG do BebiBebi
Dot.: Liście spadają,zima za progiem,wyprawkę czas kończyć bo dzidzia nas kopie. I/II

Cytat:
Napisane przez boroo50 Pokaż wiadomość
Może Ci czegoś odmówił i teraz go sumienie gryzie w podświadomości hihi
Ja mojemu ciągle powtarzam, że zginie śmiercią króla.......... POPIELA
Właśnie jest na odwrót bo wieczorem porządnie nadrobiliśmy zaległości i dzisiaj rano też

BebiBebi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-26, 15:06   #4682
eliza1984
Zadomowienie

Dot.: Liście spadają,zima za progiem,wyprawkę czas kończyć bo dzidzia nas kopie. I/II

Cytat:
Napisane przez n1kotynka Pokaż wiadomość
o kurcze, trzymam kciuki żeby wszystko było dobrze!! jakbyś czegoś potrzebowała to pisz

aaa dziś kończymy z małą 35 tydzień

i tak w ogóle to dzień dobry

ps. o 12 oglądamy mieszkanie trzymajcie kciuki
Dziękuję kochana jesteś,ale całe szczęście mąż jak by coś sie działo może się zwolnić z pracy i rodzice z siostra i szwagrem mieszkaja w Wawie więc do Pruszkowa daleko nie mają jakieś 7 km więc w razie co tfu tfu są.Gratuluję 35 tyg,jeszcze 3 tyg i córeczka calkowicie donoszona.Trzymam kciuki za mieszkanie

Reszcie mamusiek dziękuję za troskę.Byłam dziś w szpitalu założył mi gin pessar,nie powiem bolało mnie to,a on zawsze taki delikatny był i dostałam zastrzyki na płucka.Kurcze szczypało.Jutro jadę do szpitala na drugą dawkę i już będę miała spokój i mam nadzieję ,ze mała wytrzyma do stycznia bo w 37 tyg czyli za 6 tygodni zdejmą mi ten pessar i mogę rodzić o ile nie zacznie się nic szybciej.Teraz przynajmniej nie muszę leżeć plackiem mogę w pozycji półleżącej.

---------- Dopisano o 15:06 ---------- Poprzedni post napisano o 15:03 ----------

Co do tytułu wątku może
PIERWSZE DZIECIĘ JEST JUŻ Z NAMI ,NA RESZTĘ CZEKAMY Z OTWARTYMI RAMONAMI.MAMUSIE STYCZEŃ LUTY 2012

Jeszcze jedno te podkłady na łóżko po porodzie to jakie kupujecie i ile szt.Mamusie które rodzą na Żelaznej wiecie czy tam dają w szpitalu czy trzeba mieć swoje.
zanim się urodziłaś - kochałam Cię ,
nim minęła pierwsza minuta Twojego życia...
- byłam gotowa za Ciebie umrzeć..."

Edytowane przez eliza1984
Czas edycji: 2011-11-26 o 15:13
eliza1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-26, 15:11   #4683
*Agatek*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anankee Pokaż wiadomość
Agatku mialabym fajnie gdybym rodziła siłami natury, a ja miałam zaplanowaną cesarkę ze względu na ułożenie miednicowe dziecka....
lekarze uwijali się jak w ukropie zeby zdążyć z cc bo nikt nie sądził że rozwarcie mi tak szybko pójdzie. A tak mnie pocięli i swoje odcierpiałam PO.
aha... myślałam, że to był poród SN
Cytat:
Napisane przez BebiBebi Pokaż wiadomość
Właśnie jest na odwrót bo wieczorem porządnie nadrobiliśmy zaległości i dzisiaj rano też
ulalaaaaaa

fajnie masz
Cytat:
Napisane przez eliza1984 Pokaż wiadomość

Co do tytułu wątku może
PIERWSZE DZIECIĘ JEST JUŻ Z NAMI ,NA RESZTĘ CZEKAMY Z OTWARTYMI RAMONAMI.MAMUSIE STYCZEŃ LUTY 2012
bardzo mi się podoba!!!!!!

*Agatek* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-26, 15:14   #4684
czubasek20
Zakorzenienie

Cytat:
[/COLOR]Co do tytułu wątku może
też mi sie podoba

Nie ma stópki zbył małej, by nie mogła pozostawić śladu. Z
czubasek20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-26, 15:17   #4685
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

tak tytuł ELizy jest świetny!!!

własnie ogladam lalki na all chce kupic chrzesnicy... normalnie szok co te zabawki potrafią kurka jak byłysmy małe to takich nie było!!!
neska22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-26, 15:34   #4686
kamciurka
Zakorzenienie

mi się też podoba ten tytuł a moze na cześć pierwszej dzidzi, zamiast pierwsze dziecię mogloby byc po prostu AMELKA
czesc w ogole
ja dzisiaj jakis nie bardzo humor mam, TZ mnie troche wkurzyl, w sumie nic takiego, ale jakas taka do jestem...
wlasnie koncze robic obiadek dzisiaj mam schab z pieczarkami w sosiku i kluski slaskie no i do tego buraczki, zaraz bede zajadac
zaraz wychodze na impre rodzinna i tyle co u mnie
zycze Wam milego weekendu

Niki

Alex

Edytowane przez kamciurka
Czas edycji: 2011-11-26 o 15:38
kamciurka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-26, 15:35   #4687
eliza1984
Zadomowienie

Cieszę sie ,ze się podoba mam jeszcze taką propozycję
ROZSYPUJĄ SIĘ MAMUSIE ,RESZTA DO LUTEGO PODŹWIGA JESZCZE BRZUSIE.,albo podobie ROZSYPUJĄ SIĘ MAMUŚKI,RESZTA DO LUTEGO PODŹWIGA BRZUSZKI
To tak jak by Monia sie też nam rozpakowała

---------- Dopisano o 15:35 ---------- Poprzedni post napisano o 15:34 ----------

Cytat:
Napisane przez kamciurka Pokaż wiadomość
mi się też podoba ten tytuł a moze na cześć pierwszej dzidzi, zamiast pierwsze dziecię mogloby byc po prostu AMELKA
Dla mnie nie ma problemu ,na cześć Amelki hip hip
hura hura hura

Taka zakręcona jestem po ostatniej wizycie że zapomniałam napisac ,ze Nikola w 31 tyg ma 1740gr ,cm nie wiem ile ,ułożona bardzo nisko (dziś lekarz ją smyrał po główce) i mówił ,że długonogie stworzenie,pewnie po mamusie
zanim się urodziłaś - kochałam Cię ,
nim minęła pierwsza minuta Twojego życia...
- byłam gotowa za Ciebie umrzeć..."

Edytowane przez eliza1984
Czas edycji: 2011-11-26 o 16:05
eliza1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-26, 16:19   #4688
*Agatek*
Zakorzenienie

Cytat:
Taka zakręcona jestem po ostatniej wizycie że zapomniałam napisac ,ze Nikola w 31 tyg ma 1740gr ,cm nie wiem ile ,ułożona bardzo nisko (dziś lekarz ją smyrał po główce) i mówił ,że długonogie stworzenie,pewnie po mamusie
dobrze, że główką jest obrócona a nie czymś innym...

ale mi się nudzi........

Stary 2011-11-26, 16:21   #4689
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:
ROZSYPUJĄ SIĘ MAMUSIE ,RESZTA DO LUTEGO PODŹWIGA JESZCZE BRZUSIE.,albo podobie ROZSYPUJĄ SIĘ MAMUŚKI,RESZTA DO LUTEGO PODŹWIGA BRZUSZKI
To najwyżej jak się Monia rozpakuje, to napiszemy Amelka i Michaś już z nami

Cytat:
Napisane przez neska22 Pokaż wiadomość
co do ubierania maluszka to nie mam zamiaru w domku dwóch długich rekawków... mamy w dou bardzo ciepło i sami chodzimy w krótkim rekawku wiec mysle ze jak dzidziolek będzie mial jeden długi rekawek to bedzie ok! no ale przeciez zawsze sie sprawdza czy dzidziolkowi ciepło czy zimno-i alobo ubrac ciieplej albo rozebrac
na wyjscie trzeba grubiej zimą ubrac
Ja też tylko jeden długi rękawek, zobaczę jak dzidzia będzie się czuła, bo mam w mieszkaniu ciepło.

My wróciliśmy własnie z wojaży po sklepach dzieciowych
Nic nie kupiliśmy, ale już wiemy wszystko co chcemy i jakie chcemy (pościel, wózek, łóżeczko, wanienka) , teraz tylko sprawdzimy gdzie się bardziej opłaca i kupujemy

Byliśmy w Smyku - z okazji Dnia Pluszowego Misia jest 25% rabatu na wszystkie pluszaki, na ubranka też były jakies promocje

tylko po to, żeby w niej wszystko było

Edytowane przez agawoo
Czas edycji: 2011-11-26 o 16:23
agawoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-26, 16:54   #4690
kropeczka1984
Rozeznanie

Eliza super tytuł

A ja dopiero skończyłam płakać Normalnie nie wytrzymałam... Mieszkam z rodzicami i bratem. Teraz mama jest w sanatorium i ja zajmuję się domem. Zresztą w sumie to i tak tak jest, bo mama choruje, więc ja już gotuję i takie tam. No i teraz jak jej nie ma, to ciągle planuję obiady, nawet jak gdzieś z Mężem wyjeżdżamy, żeby przypadkiem tata i brat nie padli z głodu. A dzisiaj co? Chcieliśmy porobić zakupy dla Wojtusia i poprosiłam brata, żeby obiad ugotował dla wszystkich. Wracamy, a tu okazuje się, że obiadu została jedna porcja!!! A jak zapytałam taty dlaczego, to stwierdził, że mogłam siedzieć w domu i sama zrobić!!! Jakbym wiedziała, że nie mogę na nich liczyć, to byśmy zjedli coś na mieście! Mam już tego serdecznie dość! Jak mama wyjeżdżała, to obiecywali, że będą mi pomagali a tu widać właśnie jak pomagają! Jutro wcale nie robię obiadu i w poniedziałek też nie. Z Mężem zjemy na mieście i gdzieś mam to, co oni zjedzą!
Sorry, że Wam przynudzam, ale nie wytrzymałam.
kropeczka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-26, 17:02   #4691
19mala83
Raczkowanie

Hej mamusie,

przed urodzinami nie byłam na wizażu bo przeprowadzka i nie miałam kiedy wejść żeby się pochwalić i postawić wirtualne ciacho, mam nadzieję że wybaczycie , teraz też mało się pokazuję bo net u męża działa tak że masakra, jak chce nadrobić i w koncu mi sie uda to zrywa połączenie i brak sygnału i mam już dość bo ani zacytować ani napisać no ręce opadają.

Agatek i Baybella co do spotkanie w grudniu ciężko mi powiedzieć bo grudzień mam zawalony rodzina przyjeżdża na zwiady, ogladanie domu i itp. rzeczy i ciągle ktoś się zapowiada a ja już nie mam siły i jak mowie że mi ciężko to każdy no ale wiesz kawa ciastka przecież to nie wiele wysiłku, kurde nie powiedziałabym czegoś takiego kobiecie w 8 miesiącu ciąży. Także pomyśle i dam znać ale nie obiecuje że dojadę.

Nowojka8583 masz super ludzi w pracy, bardzo miło że tak cię pożegnali w zasadzie na chwilę tylko.
Ode mnie z pracy jak za mąż wychodziłam nikt nie przyszedł na ślub, na prezent ekipa składała się po 5 zł i było wielkie gadanie, że nie powiedziałam co chce dostać a one nie wiedzą, nie dostałam nawet kartki z życzeniami w dniu ślubu (mogły wysłać pocztą) a prezent dostałam po 2 miesiącach jak poszłam L4 zanieść, kurde przykro mi było i to nie z powodu prezentu bo nie oczekiwałam niczego ale tego że nawet kartki z życzeniami nikt mi nie dał

Mmonika9 będzie dobrze zdążysz dojechać i urodzisz w szpitalu, ale lepiej że lekarz powiedział Ci co może się zdarzyć bo jakby odpukać rzeczywiście tak się stało jak mówi czego nie życzę to potem mogłabyś mieć pretensje że cię nie uprzedził. Ale będzie dobrze i tego się trzymamy
19mala83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-26, 17:35   #4692
bambusiek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez inutil Pokaż wiadomość
ja mam takiego http://www.babyclub.pl/product-pol-9...2011-2012.html
dostałam od znajomej, podobno bardzo jej się sprawdził
Właśnie takie coś widziałam

Cytat:
Dziewczynki czy kupiłyscie większe wanienki czy te najmniejsze??
My weźmiemy taką średnią

Cytat:
Hej mamusie wczoraj byłam u gina i niestety jutro jadę do szpitala założyć pessar bo szyjka się znów skraca i na zastrzyki na płucka bo lekarz się boi ,że nie donoszę,a i na pobranie wymazu.Jeszcze nie wiem czy mnie zostawią zależeć będzie od szyjki ale lekarz kazał mi leżeć plackiem wiec tak robię.Całe szczęście mam cudowną mamusię i kupiła nam lapka tzn maż kupił a ona odda kaskę więc mam jakiś kontakt ze światem i teraz po 1 dniu z10 str nadrabiania,ale zresztą co mam robić i tak leżę.

Cytat:
Napisane przez MMONIKA9 Pokaż wiadomość
hej mamunie chyba oszalałyście z tymi postami nadrobić was to jakiś mexyk
byłam dziś u swojego lekarza na wizycie kontrolnej no i za ciekawie nie jest zbytnio mnie nie pocieszył tylko mocno nastraszył i mam teraz stracha jak nic:

-po pierwsze najważniejsze że główka dzidzi jest dość wysoko wiec sie trochę uniosla
bądź dobrej myśli Kochana

Cytat:
Napisane przez BebiBebi Pokaż wiadomość
Trochę brzydko mówił, ale to było najśmieszniejsze
"Dorka, szczury się okociły na rynku ... są w pokoju kanalizacją przyszły, uważaj jak będziesz szła do kibla, bo Cię ugryzie... szczury się okociły...." po chwilki smyra mnie jedną nogą, a drugą ma chyba poza kołdrą i mówi spanikowany :" Szczur mnie gryzie w stopę... wypierd... gadzino...!" nie wytrzymałam ! pękłam ze śmiechu z gadziny !!! Niby taka pierdoła, a dalej mi się śmiać chce przebudził się i myślał, że to ja zgłupiałam i śmieje się przez sen, bo ostatnio mi się tak zdarzyło, poszedł spać z powrotem i dalej go gryzł ;D

Cytat:
Napisane przez kropeczka1984 Pokaż wiadomość
A ja dopiero skończyłam płakać Normalnie nie wytrzymałam... Mieszkam z rodzicami i bratem. Teraz mama jest w sanatorium i ja zajmuję się domem. Zresztą w sumie to i tak tak jest, bo mama choruje, więc ja już gotuję i takie tam. No i teraz jak jej nie ma, to ciągle planuję obiady, nawet jak gdzieś z Mężem wyjeżdżamy, żeby przypadkiem tata i brat nie padli z głodu. A dzisiaj co? Chcieliśmy porobić zakupy dla Wojtusia i poprosiłam brata, żeby obiad ugotował dla wszystkich. Wracamy, a tu okazuje się, że obiadu została jedna porcja!!! A jak zapytałam taty dlaczego, to stwierdził, że mogłam siedzieć w domu i sama zrobić!!! Jakbym wiedziała, że nie mogę na nich liczyć, to byśmy zjedli coś na mieście! Mam już tego serdecznie dość! Jak mama wyjeżdżała, to obiecywali, że będą mi pomagali a tu widać właśnie jak pomagają! Jutro wcale nie robię obiadu i w poniedziałek też nie. Z Mężem zjemy na mieście i gdzieś mam to, co oni zjedzą!

Ufff... nadrobiłam
Byłam rano szukać butów, potem u mamy i w sklepie po kolejną koszulę do karmienia, ale nie było nic mniejszego niż L, a ta L była ogromna nawet na mnie teraz
Kupiłam tylko skarpetki do szpitala, żeby mieć jakieś nówki sztuki
G. 9.1O.18
bambusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-26, 18:11   #4693
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

Cytat:
To tak jak by Monia sie też nam rozpakowała[COLOR=Silver]
tytuł fajny ale co ze styczniowymi mamusiami??
neska22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-26, 18:47   #4694
BebiBebi
Rozeznanie

GG do BebiBebi

Mąż mi dzisiaj przywiózł taką dużą piłkę do ćwiczeń. Szwagierka mi pożyczyła w gazecie m jak mama mam rozpiskę ćwiczeń i właśnie je zrobiłam. W rękach zamiast piłeczek miałam dwie butelki pół litrowe wody i powiem Wam, że się trochę zmęczyłam ;D

A w przyszły czwartek zaczynam szkołę rodzenia,wczoraj położna ze szpitala dzwoniła

BebiBebi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-26, 18:49   #4695
*Agatek*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 19mala83 Pokaż wiadomość
Agatek i Baybella co do spotkanie w grudniu ciężko mi powiedzieć bo grudzień mam zawalony rodzina przyjeżdża na zwiady, ogladanie domu i itp. rzeczy i ciągle ktoś się zapowiada a ja już nie mam siły i jak mowie że mi ciężko to każdy no ale wiesz kawa ciastka przecież to nie wiele wysiłku, kurde nie powiedziałabym czegoś takiego kobiecie w 8 miesiącu ciąży. Także pomyśle i dam znać ale nie obiecuje że dojadę.
Misiu na spokojnie wszystko przemyśl, rozplanuj i daj znać jak się ogarniesz Możesz powiedzieć dokładnie co to za miejscowość do której się przeprowadziłaś??

Stary 2011-11-26, 18:50   #4696
snesha
Rozeznanie

Wklejam i polecam moją dzisiejszą zdobycz: kocyk 100% bawełna - długo polowałam na bawełniany, ale bezskutecznie.
Kupiłam w smyku za 34 zł, wklejam taki sam wystawiony na allegro - tem pierwszy z lwem.
http://allegro.pl/koc-kocyk-bobas-85...946599617.html

Dziewczyny, co z kocykami akrylowymi - są bardzo grube, ale i drogie. Przydadzą się? Myślałam bardziej do wózka bo nie będę miała śpiworka, ale Młody ma już kombinezon, więc może wystarczy taki jak kupiłam, czy jednak kupić jeszcze ten akrylowy?:
http://allegro.pl/show_item.php?item...117b3b4cdce0d1
snesha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-26, 19:02   #4697
*Agatek*
Zakorzenienie

Teraz w TVP2 będzie 'postaw na milion'

Stary 2011-11-26, 19:20   #4698
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:
Eliza super tytuł

Kropeczka, nie dziwię Ci się, że się popłakałaś, bo szczerze mówiąc jak to przeczytałam to aż mi się przykro zrobiło
Zachowanie ojca i brata uwazam za karygodne, potraktowali Cię jak służącą albo panią do gotowania I ja bym zrobiła tak jak piszesz, nie ugotowałabym obiadu przez kolejne dni, żeby zrobić im na złość, albo ugotowała tylko dla siebie i TZta (ale ja bardzo złośliwa potrafię być).
Po prostu przykra sytuacja a tekst ojca

Cytat:
Napisane przez 19mala83 Pokaż wiadomość
Makabra, nie nawidzę takich zlotów, a raczej nalotów

Cytat:
tytuł fajny ale co ze styczniowymi mamusiami??
Mi się bardziej podobał ten z Amelką

Stary 2011-11-26, 20:11   #4699
kropeczka1984
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez snesha Pokaż wiadomość
Wklejam i polecam moją dzisiejszą zdobycz: kocyk 100% bawełna - długo polowałam na bawełniany, ale bezskutecznie.
Kupiłam w smyku za 34 zł, wklejam taki sam wystawiony na allegro - tem pierwszy z lwem.
http://allegro.pl/koc-kocyk-bobas-85...946599617.html
A ten kocyk to taki cieniutki jak polarkowy? W Smyku tańszy niż na allegro

Cytat:
Napisane przez agawoo Pokaż wiadomość
Kropeczka, nie dziwię Ci się, że się popłakałaś, bo szczerze mówiąc jak to przeczytałam to aż mi się przykro zrobiło
Zachowanie ojca i brata uwazam za karygodne, potraktowali Cię jak służącą albo panią do gotowania I ja bym zrobiła tak jak piszesz, nie ugotowałabym obiadu przez kolejne dni, żeby zrobić im na złość, albo ugotowała tylko dla siebie i TZta (ale ja bardzo złośliwa potrafię być).
Po prostu przykra sytuacja a tekst ojca
Myślę, że tata to nawet sobie nie zdawał sprawy z tego jak jego słowa zabrzmią...
A brat wytłumaczył się, że po prostu nie wiedział, ile składników ma użyć. Ale to nie zmienia faktu, że jak widział, że za mało obiadu wyszło, to mógł zadzwonić i powiedzieć. Wtedy zjedlibyśmy na mieście i nie byłoby problemu.

Z tego wszystkiego nie napisałam Wam, że kupiłam kombinezon dla Wojtusia Inutil dzięki za cynk o promocji w Tesco Ale w ogóle u mnie nie było żadnej informacji o promocji. Dopiero Mąż poszedł po gazetkę promocyjną, bo chciałam zobaczyć czy tam coś o niej piszą. No i przyszedł, powiedział, że nic nie ma, ale że bierzemy ten kombinezon. Ja do niego, że nie biorę go, jeśli nie jest w promocji. Kazał mi sobie zaufać no i poszliśmy do kasy i faktycznie był za 38,50 zł Pół dnia nie chciał mi powiedzieć skąd o tym wiedział. W końcu przyznał się, że po prostu skorzystał z czytnika kodów
Kupiłam jeszcze bluzeczkę dla Wojtusia za całe 7 zł
kropeczka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-26, 20:49   #4700
MissZuzia
Zadomowienie

jestem myślałam że będzie więcej nadrabiania
Cytat:
Napisane przez n1kotynka Pokaż wiadomość
zaczełam was nadrabiać wczoraj z racuchami których nasmażyłam całą furę ( z godzinę stałam przy patelni ) i wrócił mąż z delegacji i już nie dałam rady w nocy z kolei strasznie mnie zgaga męczyła i od rana siedzę z mlekiem i czytam

mi się też nie chciało jechać do tego sklepu i będzie kurier
ps. o 12 oglądamy mieszkanie trzymajcie kciuki
no kochana a miałaś się nie przemęczać...pisze jedna (co sama przy garach balowała) do drugiej
a jak z mieszkaniem? wasze?

Cytat:
Napisane przez MartuNiunia87 Pokaż wiadomość
Ja ubierałam zimą synka tak:

body z krótkim rękawem
pajacyk lub śpiochy + kaftanik
i kładłam dziecko w rożku lub przykryte kocykiem/kołderką, a teraz mam jeszcze śpiworek taki do spania - oczywiście mówimy tu o zimie bo ta nas interesuje z początku najbardziej w sumie
ja się właśnie zastanawiam czy kupić ten śpiworek do spania
Cytat:
Napisane przez anankee Pokaż wiadomość
To będziesz miała szybciutki poród z takim rozwarciem. Ja w 33tc ciąży miałam 2 cm, w 36 miała 4 cm, w 38 tc przy 5 cm nagle odeszły mi wody. Pół h później zaczęły się skurcze co 2 minuty w dole brzucha, a kolejne pół h później miałam już całkowite rozwarcie. Od momentu odejścia wód do urodzenia córeczki mineła dosłownie godzina i 5 minut.
Tyle że ja byłam już w szpitalu
to migiem poszła ci cała akcja

Cytat:

Co do tytułu wątku może
fajny tytuł
Cytat:
nie podoba mi się dyskryminacja styczniowych mamuś
Cytat:

My wróciliśmy własnie z wojaży po sklepach dzieciowych
Nic nie kupiliśmy, ale już wiemy wszystko co chcemy i jakie chcemy (pościel, wózek, łóżeczko, wanienka) , teraz tylko sprawdzimy gdzie się bardziej opłaca i kupujemy

Byliśmy w Smyku - z okazji Dnia Pluszowego Misia jest 25% rabatu na wszystkie pluszaki, na ubranka też były jakies promocje
no i jakich wyborów dokonaliście po wizycie w sklepie, pochwalisz się

Cytat:
A ja dopiero skończyłam płakać
współczuję ci takich panów na codzień
myślą że kobieta jak robot i niezniszczalna a taka w ciązy już na L4 to w ogóle może tyrać za dwóch
Cytat:

Dziewczyny, co z kocykami akrylowymi - są bardzo grube, ale i drogie. Przydadzą się? Myślałam bardziej do wózka bo nie będę miała śpiworka, ale Młody ma już kombinezon, więc może wystarczy taki jak kupiłam, czy jednak kupić jeszcze ten akrylowy?:
ja kupiłam taki akrylowy, za niecałe 40zł
http://allegro.pl/kocyk-koc-pluszowy...946374705.html
jest fajny

http://suwaczki.maluchy.pl/li-57141.png

było 83 jest 63 musi być 60 w sferze marzeń 58
MissZuzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-26, 21:04   #4701
snesha
Rozeznanie

Cytat:
A ten kocyk to taki cieniutki jak polarkowy? W Smyku tańszy niż na allegro
Jest na pewno trochę grubszy, ale bez szału. No i nie taki "milusi" ale jestem zadowolona
Cytat:
Napisane przez MissZuzia Pokaż wiadomość
ja kupiłam taki akrylowy, za niecałe 40zł
http://allegro.pl/kocyk-koc-pluszowy...946374705.html
jest fajny
Fajny, ale nie wiem czy kupować , czy się przyda bo bardo gruby mi się wydaje.
snesha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-26, 21:08   #4702
MissZuzia
Zadomowienie

Cytat:
Jest na pewno trochę grubszy, ale bez szału. No i nie taki "milusi" ale jestem zadowolona

Fajny, ale nie wiem czy kupować , czy się przyda bo bardo gruby mi się wydaje.
to akurat jest największy jaki mam więc jeśli nie do wózka to na pewno przyda się na rozłożenie na kanapie czy gdzieś, dziecko można na nim połozyć, nie ,musisz nim nakrywać
Do nakrywania mam dwa polarkowe i chyba kupię jeszcze bawełniany jeden, kocyków nigdy za dużo

Dostałam zdjęcia z sesji brzuszkowej

Stary 2011-11-26, 21:19   #4703
*Agatek*
Zakorzenienie

Cytat:
Dostałam zdjęcia z sesji brzuszkowej
poka poka

kropeczka

Stary 2011-11-26, 21:20   #4704
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:
Myślę, że tata to nawet sobie nie zdawał sprawy z tego jak jego słowa zabrzmią...
A brat wytłumaczył się, że po prostu nie wiedział, ile składników ma użyć. Ale to nie zmienia faktu, że jak widział, że za mało obiadu wyszło, to mógł zadzwonić i powiedzieć. Wtedy zjedlibyśmy na mieście i nie byłoby problemu.

Z tego wszystkiego nie napisałam Wam, że kupiłam kombinezon dla Wojtusia Inutil dzięki za cynk o promocji w Tesco Ale w ogóle u mnie nie było żadnej informacji o promocji. Dopiero Mąż poszedł po gazetkę promocyjną, bo chciałam zobaczyć czy tam coś o niej piszą. No i przyszedł, powiedział, że nic nie ma, ale że bierzemy ten kombinezon. Ja do niego, że nie biorę go, jeśli nie jest w promocji. Kazał mi sobie zaufać no i poszliśmy do kasy i faktycznie był za 38,50 zł Pół dnia nie chciał mi powiedzieć skąd o tym wiedział. W końcu przyznał się, że po prostu skorzystał z czytnika kodów
Kupiłam jeszcze bluzeczkę dla Wojtusia za całe 7 zł
Mimo wszystko, przykre to jak obaj się zachowali

Super, że kupiliście kombinezon A TZcik spryciarz, ale jak ty tego nie zauważyłaś, że skorzystał z czytnika kodów?

Cytat:

no i jakich wyborów dokonaliście po wizycie w sklepie, pochwalisz się
Zuzia, wózek ten co już Wam kiedyś wklejałam, pościel i przewijak Klupsia ( http://www.klups-gostyn.pl/posciel2-4.html ), a łóżeczko z Jardrewu (takie http://www.justbaby.pl/lozeczko-drew...y-jardrew.html , tylko uparłam się na żyrafkę - i w jednym sklepie było, ale bez szuflady i teraz poszukujemy z szufladą)

Stary 2011-11-26, 21:25   #4705
MissZuzia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez *Agatek* Pokaż wiadomość
poka poka
wiesz gdzie zajrzeć
Cytat:

Zuzia, wózek ten co już Wam kiedyś wklejałam, pościel i przewijak Klupsia ( http://www.klups-gostyn.pl/posciel2-4.html ), a łóżeczko z Jardrewu (takie http://www.justbaby.pl/lozeczko-drew...y-jardrew.html , tylko uparłam się na żyrafkę - i w jednym sklepie było, ale bez szuflady i teraz poszukujemy z szufladą)
bardzo fajne super, że już macie za sobą wybór - teraz tylko zamówić
kurczę nie wiedziałam że Klupś pościel produkuje... jak z jej dotykiem?? milusia?

Ja też mam swoją propozycję :p
Nasze pociechy na świat powoli przychodzą - styczniowo-lutowe terminy nadchodzą! Mamy I-II 2012

Edytowane przez MissZuzia
Czas edycji: 2011-11-26 o 21:46
Stary 2011-11-26, 21:50   #4706
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:
wiesz gdzie zajrzeć

bardzo fajne super, że już macie za sobą wybór - teraz tylko zamówić
kurczę nie wiedziałam że Klupś pościel produkuje... jak z jej dotykiem?? milusia?
No niestety nie taka milusia, jak np. Tuttolina ( http://allegro.pl/posciel-tuttolina-...942824990.html ), ale całkiem przyzwoita, solidnie wykonana i wygląda na trwałą ( pytałam o nią wczoraj dziewczynę z innego wątku, już ją prała i mówi, że jest ok).
A nie wiem jak po praniu z tą Tuttoliną, bo nie moge opinii znaleźć, zresztą na necie to cuda wypisują

---------- Dopisano o 21:50 ---------- Poprzedni post napisano o 21:49 ----------

Cytat:

Ja też mam swoją propozycję :p
Nasze pociechy na świat powoli przychodzą - styczniowo-lutowe terminy nadchodzą! Mamy I-II 2012

Stary 2011-11-26, 22:02   #4707
Lucy1111
Zakorzenienie

Jesli macie możliwość, to NA DISCOVERY CHANNEL zaczął się właśnie film dok. CUD NARODZIN
Lucy1111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-26, 22:04   #4708
MissZuzia
Zadomowienie

Cytat:
No niestety nie taka milusia, jak np. Tuttolina ( http://allegro.pl/posciel-tuttolina-...942824990.html ), ale całkiem przyzwoita, solidnie wykonana i wygląda na trwałą ( pytałam o nią wczoraj dziewczynę z innego wątku, już ją prała i mówi, że jest ok).
A nie wiem jak po praniu z tą Tuttoliną, bo nie moge opinii znaleźć, zresztą na necie to cuda wypisują
o tuttolinie jeszcze nie słyszałam ale śliczna
w ogóle czytałam przed chwilą opinie mamusiek że one z tej pościeli to całe g. korzystały że w sumie rożek/kocyk czy ten śpioworek najlepiej się przydawał i chyba teraz nie kupię nic do łóżeczka, tylko kołyskę i potem się zobaczy bo łatwo wydać kase na coś co będzie się przysłowiowo kurzyło przez najbliższe miesiące a do kołyski nic prócz prześcieradła raczej nie potrzebuję więc wstrzymuję się... nooooo chyba że jutro zmienie zdanie w sklepie

Stary 2011-11-26, 22:16   #4709
paulaLbn
Raczkowanie

O mama, ale pedzicie, mialam sie juz przelamc i zaczac wkoncu udzielac, ale jak na zlosc net odmowila wspolpracy wiec tylko podczytywalam na tel, no ale dzis dorwalam juz laptopa i normalny zasie wiec pisze, szkoda tylko, ze okolicznosci malo sprzyjajace, bo odzywam sie ze szpitalnego łózka... Pojecia nie mam jak i kiedy to wszytsko sie stalo, od kilku dni twardnial mi brzuszek, wiec dla swietego spokoju poprosilam siostre zeby pojechala ze mna na IP, bo tutaj w Londynie ginekologa nie uswiadczysz, usg tezjuz nie ma w 3 trymestrze, wiec stwierdzilam, ze troszke
posciemniam i moze mi zrobia i przynajmniej dowiem sie jak wielkie jest moje dziecie no ale przestalo byc różowo, jak podlaczyli ktg, pozniej jeden lekarz, drugi lekarz, w koncu badanie, setka pytan i pierwszy raz w zyciu zobaczylam tutaj ginekologa, zaczal badac i jak zobaczylam jego wzrok i mine to juz wiedzialm, ze cos nie tak... no i prosze MUSI PANI ZOSTAC, w zyciu bym sie tego nie spodziewala, siostra szybko do domu po rzeczy bo ja to tylko z karta ciazy przyjechalam, a ten mi tu zostc kazal, bo szyjka skrocona i rozwarcie.... siedze pod ktg, podali zastrzyk na rozwoj plucek i czekamy...ale poki co jestem przerazona
Stary 2011-11-26, 22:19   #4710
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:
o tuttolinie jeszcze nie słyszałam ale śliczna
w ogóle czytałam przed chwilą opinie mamusiek że one z tej pościeli to całe g. korzystały że w sumie rożek/kocyk czy ten śpioworek najlepiej się przydawał i chyba teraz nie kupię nic do łóżeczka, tylko kołyskę i potem się zobaczy bo łatwo wydać kase na coś co będzie się przysłowiowo kurzyło przez najbliższe miesiące a do kołyski nic prócz prześcieradła raczej nie potrzebuję więc wstrzymuję się... nooooo chyba że jutro zmienie zdanie w sklepie
No bo tak na dobrą sprawę to pościeli się nie używa na początku w ogóle. I też cały czas mam dylemat, czy kupować, czy nie, czy może tylko kupić sam ochraniacz?
Jak kupię, to na pewno tą Klupsia, a jak tylko ochraniacz, to będę szukać
Na rożki też patrzyłam dzisiaj, ale nic mi fajnego nie wpadło w oko

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości