|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2371 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Wiosna,lato,jesień z brzuszkiem,a na zimę już z maluszkiem - mamusie XI/XII 201
Witajcie sobotnio
Lina gratulacje ![]() Dalia trzymam dalej kciuki żeby cie tak długo nie trzymali i w końcu wykurzyli małą ci z brzucha ![]() Gratuluje jeszcze raz tym co wróciły już z maluszkami do domu No a my dzisiaj byliśmy z Lilką na zakupach pięć godzin nas nie było była tylko przerwa na karmienie w samochodzie nie wyobrażam sobie wyciągnąć cyca przy wszystkich i karmić ale dostała nagrodę za wytrwałość kupiliśmy jej kurteczkę i dresik a i od babci mapeta (czy jakoś tak )tż sobie kupił kurtkę na zimę tylko ja jedna pokrzywdzona nic sobie nie kupiłam (no tylko żel pod prysznic )A to zdjęcie z dzisiejszej wyprawy jeszcze gorące
|
|
|
|
#2372 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosna,lato,jesień z brzuszkiem,a na zimę już z maluszkiem - mamusie XI/XII 201
Ela, współczuję nocek
![]() ---------- Dopisano o 20:19 ---------- Poprzedni post napisano o 20:17 ---------- Ania śliczne zdjęcia!! |
|
|
|
#2373 |
|
Zakorzenienie
|
Seona to zapraszam do Szczecina 26-27 maja bedzie znowu
mialam ja ulice dalej, to czemu by nie isc![]() ---------- Dopisano o 20:22 ---------- Poprzedni post napisano o 20:19 ---------- Aniu jaka duza dziewczynka juz z Lilki a na pierwszym zdjeciu to myslalam, ze snieg juz w UK spadl jak tlo zobaczylam
|
|
|
|
#2374 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Najbardziej czuję jej ciężar na rękach waży teraz 4355 g trochę się przestraszyłam bo przybrała tylko 100 g w ciągu tyg. ale pielęgniarka mówiła że nie zawsze przybiera dużo na wadze ważne że nie spadaA na śnieg trochę u nas za ciepło w ciągu dnia nawet 13 stopni jest ![]() Dziewczyny załamałam się właśnie mama mi powiedziała że stan mojej siostry(co wam pisałam) się pogorszył
Edytowane przez ania21_21 Czas edycji: 2011-11-26 o 20:42 |
|
|
|
|
#2375 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
A przekrecanie sie w nocy to potwierdzam - KOSZMARRR ![]() Cytat:
Cytat:
Natalia, za szybki porod!!! Super ze Cie nie nacieli i nie popekalas! Fallen_Angel, gdzie Ty chowasz dziecko? W piersiach Ci sie rozlozylo? Dzis jak mnie kolezanki i koledzy zobaczyli na uczelni to az ich zamurowalo, nikt nie liczyl na moja obenosc dzisiaj mysle, ze to bylo bardziej to osb z mojej grupy, zeby ich uspokoic!! Teraz sie zastanawiam, czy doczekam do tego cc 4 grudnia, wydaje mi sie, ze wczesniej dzidzia zacznie sie pchac na swiat. ---------- Dopisano o 20:45 ---------- Poprzedni post napisano o 20:40 ---------- Aniu, Twoja kuzynka powinna miec zapewniona opieke psychologa, niestety w polskich szpitalach krucho z tym. Moze pomyslcie o oplaceniu jakiegos prywatnie!!! W leczeniu bardzo duzo zalezy od nastawienia psychicznego czlowieka, nie mozna tego bagatelizowac!!!! |
||||
|
|
|
#2376 |
|
Zadomowienie
|
soza ona jest pielęgniarką w tamtym szpitalu starają się jak mogą pewnie też dadzą psychologa (mam nadzieję
) raczej wojsko dba o swoich no ale jak będzie trzeba rodzina już cała zapowiedziała że nawet się złożą na leki dla niej i wszelką pomoc
|
|
|
|
#2377 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
.Moja tez jakas marudna,nie chciala spac.Ale chyba po pizzy,ktora zjadlam wczoraj wieczorem miala problemy z brzuszkiem :/.Takze poki co takich rzeczy nie ruszam.A co do pomarmu-u mnie poki co nawal,piersi robia sie nadal twarde,cieknie z nich mleko,ciagle musze sie przebierac.Moze faktycznie u Ciebie juz sie to normuje.Musialabym poczytac na ten temat |
||
|
|
|
#2378 |
|
Zadomowienie
|
właśnie byłam w toalecie i miałam na majtkach taką galaretowatą białą wydzielinę,czy to może być ten czop?upławów nie miałam anie mam pojęcia jak ten czop ma wyglądać i jak duży jest
|
#2379 |
|
Wtajemniczenie
|
Fallen
ja myślałam, ze jest przezroczysty+niteczki krwi /ewentualnie bez lub różowy białe to chyba upławy- przynajmniej ja takie mam ![]() a ty masz mix: białe+galareta tak czy siak nie jedzie się z tym do szpitala, bo nawet jeżeli to czop to chodziĆ można bez niego i z parę tygodni zanim się urodzi Edytowane przez nikaa2 Czas edycji: 2011-11-27 o 07:49 |
|
|
|
#2380 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ale pewnie czopy przybieraja rozne formy i niektore sa bardziej galaretowate i przezroczyste. Aniu, czesto jest tak, ze w szpitalu jest pomoc psychologiczna, ale np. nie jest w stanie poswiecic wystarczajaco duzo czasu jednemu pacjentowi i konczy sie np. na jednej wizycie. A tutaj jest potrzebna intensywna pomoc, codzienne spotkania z psychologiem, regularna praca. Dopilnujcie tego. |
|
|
|
|
#2381 |
|
Zadomowienie
|
I my witamy.
Niunia grzeczna cały czas śpiocha, je i robi w pampucha a jakie bąki sadzi heheW nocy daje pospać budzi się 3 razy na jedzonko. Mam problem bo nie może złapać sutka nie wiem czy to wina moich małych piersi czy jak. Bo pokarm mam dziś odciągnełam laktatorem 70ml. Więc zapodałam jej w butelce. Jutro jedziemy do stomatologa z tym ząbkiem. Mama moja przyjechała i nam pomaga. Super mieć ją. Mnie kręgosłup boli jak długo chodzę czy trzymam małą. Aniu jak Lilka już urosła. Lina gratulacje bo nie wiem czy gratulowałam A to moja gwiazda
|
#2382 |
|
Zadomowienie
|
Witajcie
Wpadłam tylko na chwilę przesłać wiadomość ![]() Agulan jest w szpitalu ze skurczami co 3 minuty rodzi |
|
|
|
#2383 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2384 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam z rana
![]() Córa śpi, ja zjadłam śniadanko i zajrzałam do Was. Co do DDTVN to ja przyznaje się bez bicia, że lubię ![]() Aniu współczuję pogorszenia choroby siostry.. Nie dziwię się, że dopadło ją załamanie, ale wierzyc trzeba, że podniesie się z tego. Ważne, by miała wsparcie bliskich. I będzie dobrz ![]() Co do publicznego karmienia to też sama siebie nie widzę z wywalonym cycem wśród gapiów... Olusia czytałam o laktacji, jest coś takiego jak kryzys laktacyjny, może on mnie właśnie dopadł heh Musze go przeczekać.. i powinno być ok ![]() Używacie smoczków? Ja mam zakupiony jeden na tzn czarną godzinę, ale jeszcze ona u nas nie nadeszła ![]() ---------- Dopisano o 10:04 ---------- Poprzedni post napisano o 10:02 ---------- Agulan kciuki mocno zaciśnięte ![]() ---------- Dopisano o 10:05 ---------- Poprzedni post napisano o 10:04 ---------- Joamic słodziutka gwiazdeczka ---------- Dopisano o 10:07 ---------- Poprzedni post napisano o 10:05 ---------- Joamic może mała nie może złapać sutka, bo piersi są bardzo twarde? U mnie tak było. I zastosowałam osłonke silikonową i karmienie idzie jak burza |
|
|
|
#2385 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam!
Fallen nie przejmuj sie ja mam tak co jakiś czas.To jest ze wzgledu na hormony, ale czop to nie jest przynajmniej tak moja gin mówiła. Ogladałyscie "Mam talent"?Moj faworyt wygrał ))
|
#2386 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#2387 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Agulan
,oby jak najszybciej poszloCytat:
??Cytat:
Smoczka nie uzywam,mala nie chciala,wiecej nie probowalam jej dac.Jedyny plus smoczka zima,to to,ze na dworzu dziecko na pewno oddycha nosem i nie wdycha zimnego powietrza buzia. Tez mialabym problem z karmieniem w miejscu publicznym
|
||
|
|
|
#2388 |
|
Zadomowienie
|
Cześć dziewczyny!!
Gratuluję wszystkim nowym mamusiom Dziewczyny naprawdę jesteście baaardzo silne i odważne Agulan - trzymam kciuki!! [COLOR="rgb(255, 140, 0)"]Ania[/COLOR]- przykro mi z powodu siostry, współczuję - taka nerwówka.... trzeba zawsze wierzyć że wszystko będzie w porządku Szymonek ma już 3, 5 tygodnia rośnie jak na drożdżach bardzo go wyciąga na dłuuuugość stópki już wystają z becika Ustalił sobie spryciarz porę na harce - ta pora to mniej więcej od 24 do 3.30 w nocy codziennie jest powtórka z rozrywki, oczka jak 5 zł i obserwujemy świat, zwiedzamy dom i dźwigamy główkę, 0 spania Ja już po pierwszym tygodniu w pracy, zaczęłam w środę. Miałam w sumie 3,5 tygodnia urlopu włacznie z porodem od 29.10 do 23.11 - Jestem troszkę przemęczona, ale twarda jestem i trzymam się, wystarczy mi przespać się te 3,4 h nad ranem i jest dobrze.... aż się sama dziwię że daję radę....przychodzę z pracy i cały czas w domu na pełnych obrotach - dzień i noc. Ale cóż zrobić.... na szczęście maluszek daje mi tyle siły Chciałabym Was jeszcze prosić o radę... Nadchodzą mikołajki i moi rodzice kupują małemu z tej okazji leżaczek i bujaczek natomiast teście kazali sobie wybrać rzecz ktora bylaby nam potrzebna....i tutaj sier zastanawiam: czy kojec czy łóżeczko turystyczne. i to i to miałoby wykorzystanie w domu ponieważ wstawilibyśmy to na dół do pokoju gościnnego do rodziców zeby mógł sobie tez tam spać kiedy np mnie nie ma, albo w ramach urozmaicenia, albo po prostu kiedy spędzamy czas na parterze.... kojec byłby do wykorzystania teraz i na później - do zabawy, a z drugiej strony bardzo często wyjezdżamy na weekendy lub na wypady kilkudniowe i łożeczko turystyczne mieć musimy, pierwszy wyjazd już w marcu i czerwcu na dłużej... czy taki kojec jest składany? bo w sumie jesli kojce składają się do małych rozmiarów to zdecydowałabym sie może na ten kojec...... bo mogłabym go zabierać ze soba tak jak łózeczko turystyczne.... ale namotałam....
|
|
#2389 |
|
Zakorzenienie
|
ja bylam na zakupach w tesco i mnie mam talent ominelo ale bardzo sie ciesze ze wygral ten chlopak.
Agulan
|
|
#2390 |
|
Zakorzenienie
|
witam
joa sliczna pyzulka a ten sweterek jest slodziutki![]() u nas smoczek czasem idzie w ruch, ale to jest kilka pociagniec, maly sie upokaja i sam wypluwa jak mu lepiej ![]() tuscafko wybierze teraz jedno a na swieta sprawcie mu drugie ![]() ---------- Dopisano o 10:53 ---------- Poprzedni post napisano o 10:52 ---------- agulan dajesz
|
|
|
|
#2391 |
|
Zadomowienie
|
muffinko też taka mysl przemknęła przez głowę, ale jak tak dalej pójdzie to będę musiałą kupic na to wszystko blaszany garaż jak na budowę
bo się nie pomiescimy więc wolałabym wybrac jedną rzecz...
|
|
#2392 |
|
Zadomowienie
|
Masz rację cała mamcia
Do tatusia podobna jak się złości---------- Dopisano o 10:59 ---------- Poprzedni post napisano o 10:58 ---------- Sweterek babusia zrobiła na drutach
|
#2393 | ||
|
Rozeznanie
|
Witam,
Zieeewu ziew, nadal nie urodziłam ..Cytat:
![]() Cytat:
![]() Trzymamy kciukasy |
||
|
|
|
#2394 |
|
Zadomowienie
|
Lina gratuluję
.Joa cudna dziewuszka, i cała mama Truskafko u nas podobnie, mały wybudza się na parę godzin w nocy i hasa. U nas dziś dwa tygodnie stuknęły smykowi A tak wogóle to dzień dobry Moje starsze dziecko z ospą miało dziś prawie nieprzespaną noc, drapanie, podawanie leków, antybiot, ale to męża działka. Ja z maluchem, wybudził się o 3ciej na dobre, ale też gdzieś energia mi się mnoży i daję radę .Aniu Lila cudna |
|
|
|
#2395 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:03 ---------- Poprzedni post napisano o 12:54 ---------- Truscafko czy dajesz małemu smoczka? Jeżeli tak to ile miał tygodni? Moja córa od wczoraj jak ma długa przerwe między spaniem, ciagle chce cyca. Zasnie. Ja ją do łóżeczka/leżaczka to po chwili się budzi i chce do cyca. Zaczynam się zastanawiać, czy jeżeli jej to wiszenie przy cycu nie przejdzie to czy smoka jej dać. W piątek wyprowadzam się do siebie, więc juz nie będzie mi mama gotować i bede musiała sobie sama radzić. A tu jak mała przy cycu ciągle będzie chciała wisieć to kurcze nic nie zrobię, a jeść trzeba Co myślicie?
|
|
|
|
|
#2396 |
|
Zadomowienie
|
Jakoś ciągle mi czasu brakuję, chociaż mała jest grzeczna to tak żeby nie zapeszać . Ale podczytuję. Nowym mamusią gratulację wielkie Tak to już wiele do rozpakowania mam listopadowych nie zostało ![]() Aniu rośnie jak na drożdżach, bardzo się zmieniła ![]() Fajna gwiazdeczka, a jak wystrojona Truscafko może jednak łóżeczko turystyczne z możliwością regulowania poziomów materaca, bo wtedy posłuży też jako kojec.
|
|
#2397 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ela tez wlasnie patrzylam ze nasze dzieci identico Lina gratuluje ogromnie Dygotka urodzila?? bo nie jestem na biezaco. Jak tak to jak i jak duzego ma szkraba? ![]() Aniu ale masz sliczna corcie! ---------- Dopisano o 14:03 ---------- Poprzedni post napisano o 13:58 ---------- Cytat:
![]() Dziewczyny na czym polega wizyta polozneej?:confesed: Tez Was tak ciagna/ciagnely szwy? jutro mam miec zdjwte bo tydzuiwn mija. nie za szybko??
Edytowane przez goldika Czas edycji: 2011-11-27 o 14:05 |
||
|
|
|
#2398 |
|
Zakorzenienie
|
na szybko, urodziłam 24.11.2011 synka, 3210g, 53cm, 10pkt Apgar.
Poród szybki i z zaskoczenia. Teraz walczymy trochę z piersią, bo ssie nieregularnie i dużo ulewa, pewnie dlatego, że trochę przed terminem urodzony mały sucharek. Na razie nie nadrabiam Was, bo muszę sprawy domowe nadgonić. Cmok dla mamusiek podwójnych i rozpakowanych. ![]() edit: a jeszcze napiszę, bo widzę, że piszecie: siłami natury rodziłam i udało się z ochroną krocza, jupi!!!!!!!!!! Edytowane przez oolong Czas edycji: 2011-11-27 o 14:51 |
|
|
|
#2399 |
|
Zakorzenienie
|
Oolong
![]() ![]() klask i:
|
|
|
|
#2400 |
|
Zakorzenienie
|
Oolong, gratulacje!!! Ale niespodzianka
![]() Agulan Goldika, położna ogląda dziecko, pępek, może zbadać Ci krocze (ale nie musisz się zgadzać), uczy prawidłowo przystawiać do piersi, jeśli masz problemy itp. Qrcze, a u mnie jutro tp i zero objawów Jak tam Myszeczka i Dalia??? Rojku nie odzywała się
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:22.

była tylko przerwa na karmienie w samochodzie
nie wyobrażam sobie wyciągnąć cyca przy wszystkich i karmić
ale dostała nagrodę za wytrwałość kupiliśmy jej kurteczkę i dresik

Dlatego uważam, że się cofie. Praktycznie biegam po domu, cały tydzień sprzątałam, dźwigałam
no ale jak będzie trzeba rodzina już cała zapowiedziała że nawet się złożą na leki dla niej i wszelką pomoc

tak czy siak nie jedzie się z tym do szpitala, bo nawet jeżeli to czop to chodziĆ można bez niego i z parę tygodni zanim się urodzi 

to tak żeby nie zapeszać 
klask i: