|
Notka |
|
Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1291 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. IX
Katharsis. Dla higieny psychicznej. Bardzo dobrze, że płaczesz... Opowiedziałaś poruszającą historię także dla nas, osó które dopiero Cię poznają. Odważnie, z posniesionym czołem, nastawionym policzkiem. Życie nie pieści, są różne historie.
![]() |
#1292 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. IX
Cytat:
Przeżywacie dramaty i nie potrzebujecie tutaj osób, które Was oszukują. A ja, podczytując, pomyślałam, że jeśli chciałabym do Was dołączyć, to tylko wtedy, gdy będę w stanie pokazać, kim jestem naprawdę. Potępiam siebie - Wy też możecie mnie potępić. Wiem o tym. Ale po prostu nie było opcji, bym nie powiedziała o tym od razu. Dlatego tak długo zwlekałam z odezwaniem się. Nie byłam gotowa. Bałam się.
Windows is now a 64 bit tweak of a 32 bit extension to a 16 bit user interface for an 8 bit operating system based on a 4 bit architecture from a 2 bit company that can't stand 1 bit of competition. Edytowane przez witchwq Czas edycji: 2011-11-26 o 18:45 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1293 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Samo życie - raz na walu raz pod walcem ![]() ---------- Dopisano o 19:51 ---------- Poprzedni post napisano o 19:47 ---------- Cytat:
Fakt, to forum chyba jest dlatego tak wyjątkowe, że raczej nie ma takich kreacjonistów ![]() Dziękuję za Twoją historię. ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1294 |
Zakorzenienie
|
Ehhh... Jestem taką kreacjonistką. Jestem bytem internetowym. Moje życie kręci się wokół internetu. To dlatego, że nie radzę sobie z kontaktem "twarzą w twarz" - jak już pisałam.
Czasem nie wiem już kim jestem, bo w necie faktycznie opisuję swoje życie, ale też dzielę się poglądami, udzielam rad. I czasem jest tak, że poglądy moje są takie a nie inne, a jednak w realnym życiu wychodzi inaczej. Czyli tak jakby w necie jestem kimś, kim chciała bym być, albo inaczej... bardziej prawdziwa niż w realnym życiu. Nie wiem jak to inaczej napisać. Nie kłamię, bo nie umiem. Nie umiem wymyślać historii i podtrzymywać ich przy życiu. U mnie też raz na jakiś czas pojawiają się ludzie, którzy wyciągają pomocną dłoń, wyciągają mnie z bagna. A mnie bagno pociąga. Byłabym już dawno na samym dnie, gdyby nie kilka osób niekoniecznie znanych mi wcześniej. Nawet obecną pracę dostałam z dobroci czyjegoś serca. Bo zabrakło mi pieniędzy, by opłacić córci wycieczkę szkolną. A ona tak bardzo się cieszyła na ten wyjazd. Można powiedzieć, że moje stanowisko pracy stworzono specjalnie dla mnie - od dawna chcieli je utworzyć, ale dopiero gdy ja sie pojawiłam, potrzebowałam maleńkiego zastrzyku kasy do domowego budżetu - stworzyli je. Jeszcze co do tego co napisałaś, o pokazywaniu tylko fragmentów życia - właśnie dlatego byłoby to nie fair wobec Was, nie napisać prawdy o mnie, bo ten wątek dotyczy konkretnych problemów. I konkretnych sytuacji wokół głównego problemu. A moja historia bezpośrednio tego dotyczy. Mogę nie pisać, jak bardzo źle się wtedy działo między mną i moim TŻ, czemu tak bardzo nie chciałam, wręcz nie mogłam być w ciąży (choć jak ktoś zapyta, to pewnie i tak opowiem), ale to, co we mnie się wtedy działo dotyczy tematu jak najbardziej i oszustwem byłoby nie napisanie tego. Tzn - ktoś może myśleć inaczej, ale ja właśnie tak myślę.
Windows is now a 64 bit tweak of a 32 bit extension to a 16 bit user interface for an 8 bit operating system based on a 4 bit architecture from a 2 bit company that can't stand 1 bit of competition. Edytowane przez witchwq Czas edycji: 2011-11-26 o 19:07 |
![]() ![]() |
![]() |
#1295 |
Zakorzenienie
|
Tak jest... czasami wybielamy nasze życie. Nawet nie jakoś specjalnie. Cóż tu tylko słowem tworzymy rzeczywistość. Wystarczy pominąć jakiś przymiotnik i już np. mąż jest lepszy niż w rzeczywistości. To też jakaś forma asekuracji, ale i auto-terapii...
![]() |
#1296 |
Zadomowienie
|
dziś mam gorszy dzień juz 2 szklaneczki wina wypiłam i wcale nie lepiej................... ......................... ......................... ......
![]() ---------- Dopisano o 20:11 ---------- Poprzedni post napisano o 20:09 ---------- Maksikola chcesz do nas dołączyć?
#1297 |
Zakorzenienie
|
![]() |
#1298 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Witchwq cieszę się, że otworzyłaś się przed nami. Z tego co wyczytałam chodzisz na terapię. Myślę, że to że opisałaś nam swoją historię też jest dla Ciebie pewną formą terapii. Mam nadzieję, że u nas znajdziesz swego rodzaju ukojenie i z czasem spokój duszy ![]()
![]() |
#1299 |
Zadomowienie
|
#1300 |
Zakorzenienie
|
![]()
![]() |
#1301 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Na innym wątku bardzo skarżyłam się na mojego "konkubenta" ( ![]() Zresztą ja jestem tak zaburzona emocjonalnie, że wciąż zastanawiam się, jak On ze mną te 10 lat wytrzymał i chce tak do końca życia... Ile można wytrzymać z histeryczką i furiatką, którą nawet "nieodpowiednie spojrzenie" czy "nieodpowiedni ton głosu" może doprowadzić do płaczu i awantury trwającej kilka kolejnych dni? Teraz na szczęście biorę leki i jestem bardziej... stonowana. I wygląda na to, że będę je brała do końca życia. Od ponad 2 lat (bo tyle jestem na lekach), staram się naprawić to, co zepsułam przez poprzednie 8. Przede wszystkim... "naprawić" psychikę dzieciom. Póki jeszcze się da. By radziły sobie z emocjami lepiej ode mnie. By mogły żyć szczęśliwie bez leków w przyszłości. A jeszcze muszę "naprawić" siebie - bo bez tego nie ruszę... Pani - wyrzucanie łososia to grzech! Uwielbiam tą rybę... zwłaszcza wędzoną, albo w postaci pasty... mniam! A Maksikola to zdaje się stała bywalczyni wątku - o ile nie pomyliłam nicka ![]() Ah, Dolinko, pisałaś o terapii... No tu jest problem. Nie stać mnie na prywatną terapię (ceny tutaj w tej kwestii są naprawdę astronomiczne!), a państwowo jest ciężko. Moja poprzednia przychodnia np. miała podpisaną umowę z terapeutami tylko i wyłącznie na terapie krótkoterminowe... 10 wizyt to było maksymalne maksimum, jakie można było uzyskać, norma 8. 2 następne tylko po pisemnej prośbie terapeuty, że pacjent nie jest gotowy na zakończenie terapii. Tak właśnie miałam. Teraz zmieniłam przychodnię, jestem tylko na lekach i czekam aż mój nowy lekarz zadecyduje, że jednak przydałaby mi się terapia (pytam co wizytę i słyszę "poczekajmy jeszcze 2 tygodnie, albo miesiąc - zobaczymy jak się leki sprawują - te same biorę od 2 lat! - i zadecydujemy o terapii"... a na następnej wizycie ta sama gadka.... bleh)....
Windows is now a 64 bit tweak of a 32 bit extension to a 16 bit user interface for an 8 bit operating system based on a 4 bit architecture from a 2 bit company that can't stand 1 bit of competition. Edytowane przez witchwq Czas edycji: 2011-11-26 o 19:25 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1302 | ||
Zakorzenienie
|
![]() ![]() Cytat:
Walcz o szczęśliwe dzieciństwo dla dzieci. (super różnica wieku między nimi) ---------- Dopisano o 20:23 ---------- Poprzedni post napisano o 20:21 ---------- Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1303 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kajaja czy moje posty były dla Ciebie nie widoczne??? ![]() Kochana ja jestem tu już od dłuższego czasu ![]() ---------- Dopisano o 20:26 ---------- Poprzedni post napisano o 20:23 ---------- to zamelduj się rano, że z Tobą okej po tym łososiu. ![]() ---------- Dopisano o 20:32 ---------- Poprzedni post napisano o 20:26 ---------- shehzadi jak się czujesz Kochana-lepiej? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1304 |
Zakorzenienie
|
Ojej, tygodniowy łosoś... pewnie nie z zamrażalnika? Bo tam by się nie zepsuł...
Moja babcia miała manię "ratowania" popsutego surowego jedzenia (mięso, ryby), poprzez moczenie w occie... A że mieszkałam z nią kilka lat... Do dziś nienawidzę nawet zapachu octu (nawet w ciążach mi się nie zmieniało)... Fuj! A różnica wieku jest... magiczna... Wychowują się prawie jak bliźniaki ![]() A przyznam się szczerze, że właśnie popijam ulubione przez niektórych tutaj drinki - whisky z kolą ![]() ![]()
Windows is now a 64 bit tweak of a 32 bit extension to a 16 bit user interface for an 8 bit operating system based on a 4 bit architecture from a 2 bit company that can't stand 1 bit of competition. Edytowane przez witchwq Czas edycji: 2011-11-26 o 19:35 |
![]() ![]() |
![]() |
#1305 |
Zadomowienie
|
oj sorki pijana jestem................... ....
Daria co u Ciebie?
![]() |
#1306 |
Zakorzenienie
|
Pani -hehehe - pomyślałam sobie, że to prawie jak o mnie
![]() kurcze- nie wiedziałam, ze to takie rzucające się w oczy, że tylko nadaję na męża a mało o nim dobrego piszę ![]() Witchwq - przytulam mocno na powitanie, pierwsze kote za płoty- teraz jak już tak z serca napisałas o sobie będzie Ci łatwiej pisać kolejne posty, zostan z nami inutil- Ty lepiej wypoczywaj nie biegaj po sklepach, mąż ma racje, że nigdzie nie chciał z Tobą jechać ![]() BERBIE- cieszę sie, że u Ciebie troszkę lepszy nastrój. Kiedy masz wizyte w tej poradni od tokso? |
![]() ![]() |
![]() |
#1307 |
Zakorzenienie
|
Kajaja, jakie winko popijasz?
No i właśnie, co u Darii? Zeberko, dziękuję za ciepłe przyjęcie - tego się najbardziej bałam, że mnie jednak odrzucicie... A kolejne posty pisze mi się bardzo dobrze, w końcu znam Was od dawna! (mnie jest łątwiej - ja Was znam... hihi)
Windows is now a 64 bit tweak of a 32 bit extension to a 16 bit user interface for an 8 bit operating system based on a 4 bit architecture from a 2 bit company that can't stand 1 bit of competition. Edytowane przez witchwq Czas edycji: 2011-11-26 o 19:50 |
![]() ![]() |
![]() |
#1308 |
Zadomowienie
|
Malinowe własnej roboty
![]()
#1309 |
Zakorzenienie
|
Wczoraj uciekłam spać bo mnie coś grypa atkowała, zapodałam mleko z czosnkiem i miodem i herbatę z prawdziwym sokiem malinowym a dzisiaj powtórka bo czuję, że coś nadal grypa puka....
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1310 |
Zakorzenienie
|
Mniam! Słodkie? Mocne? Podziel się!
![]() Zeberko - zdrówka życzę!
Windows is now a 64 bit tweak of a 32 bit extension to a 16 bit user interface for an 8 bit operating system based on a 4 bit architecture from a 2 bit company that can't stand 1 bit of competition. |
![]() ![]() |
![]() |
#1311 |
Zadomowienie
|
#1312 |
Zakorzenienie
|
Oj dziękuję!
![]() Tylko żebyśmy potem nie ![]()
Windows is now a 64 bit tweak of a 32 bit extension to a 16 bit user interface for an 8 bit operating system based on a 4 bit architecture from a 2 bit company that can't stand 1 bit of competition. |
![]() ![]() |
![]() |
#1313 |
Zakorzenienie
|
Nikt nie pyta ale się podzielę
![]() Dzidzia zdrowa, pięknie rośnie, widoczne już rączki i nóżki, wszystko ok, żadnych niepokojących zmian w USG. Niestety- nadal mam leżeć. Codziennie przez dzień minimum5-6 godzin leżakowania. Przemieszczać się mogę tylko po domu i tyle co konieczne. Następna wizyta dopiero za 3 tygodnie... Oczywiście duphaston 1x2 i luteina 2x2 nadal przyjmować. Edytowane przez zebrawpaski Czas edycji: 2011-11-26 o 19:56 |
![]() ![]() |
![]() |
#1314 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() e tam ja nie planuje ![]()
![]() |
#1315 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() A z tym leżakowaniem to dziwna sprawa, bo WHO twierdzi, że leżakowanie nie poprawia niczego... tzn, że nie ma medycznych dowodów na... pomoc leżakowania w utrzymaniu ciąży, wręcz są przesłanki przeciwne (że leżąc uciska się na żyły czy tam inne narządy doprowadzające substancje odżywcze do dziecka i można więcej krzywdy zrobić)... Ale ja tylko piszę co gdzieś tak kiedyś przeczytałam i nie za bardzo pamiętam ![]() Poza tym, WHO już w wielu kwestiach się myliło (przykład pierwszy z brzegu - świńska grypa - więcej ludzi umiera rocznie na powikłania po zwykłej grypie, niż umarło na powikłania po świńskiej, a oni ogłosili światową epidemię)... Kajaja, ja też nigdy tego nie planuję ![]() ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#1316 |
Zadomowienie
|
![]() ![]()
#1317 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1318 |
Zakorzenienie
|
kazali leżeć to będę leżeć
właśnie przeprowadziłam miłą rozmowę telefoniczną z Teściową ![]() ![]() idę robić melko z czosnkiem i spać, chłop poszedł na andrzejki zakładowe sam ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1319 |
Zadomowienie
|
Witajcie Rybeczki
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Witchwq Witaj ![]() ![]() ![]()
#1320 |
Zakorzenienie
|
Zeberko: Ja rozumiem, że jak każą, to się leży! Nie pisałam tego, żeby Cię zezłościć czy coś. Sama leżałam na patologii ciąży i miałyśmy zakaz chodzenia, a nakaz leżenia na lewym boku. Raczej jako ciekawostke podałam to, co wyczytałam, czyli że WHO na temat leżenia ma takie a nie inne zdanie... Choć ja osobiście się z tym zdaniem nie do końca zgadzam
![]() Ej no, zaufanie do chłopa trzeba mieć! Jak będzie chciał, to go ktoś poderwie, jak nie będzie chciał, to nie ma bata! Myślisz, że chciałby, żeby go ktoś poderwał? Daria: Jak to fajnie, że się odezwałaś! (kurczę, naprawdę się z Wami zżyłam przez to podczytywanie...)
Windows is now a 64 bit tweak of a 32 bit extension to a 16 bit user interface for an 8 bit operating system based on a 4 bit architecture from a 2 bit company that can't stand 1 bit of competition. Edytowane przez witchwq Czas edycji: 2011-11-26 o 20:19 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:40.