|
|
#2161 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Nosimy dobrze dobrane biustonosze! A TY? cz. V
Cytat:
Po drugie - zamawiając Effuniaka robisz to w sklepie internetowym, zatem nie inwestujesz dużych pieniędzy, bo stracić możesz najwyżej koszt przesyłki w obie strony. Zgodnie z polskim prawem - masz prawo zwrócić rzecz kupioną w sklepie internetowym w ciągu 10 dni od otrzymania przesyłki, bez podania przyczyn. A one mają naprawdę fajne konstrukcje. Po trzecie - przyjrzyj się swoim bluzkom - czy przypadkiem nie nosisz rzeczy szytych metodą, że przód od tyłu różni się wykrojem dekoltu, ze spłaszczających materiałów. Sztywna gąbka to utrzyma, miękki biust nie. Ale ta sztywna gąbka rozpłaszcza Ci biust po klatce jednocześnie... Jak nosiłaś bazarowe puszapki ze sztywną gąbką, to to trochę tak, jakbyś nosiła aparat dzień w dzień krzywiący zęby... Dobrze by było pochodzić dla odmiany w dopasowanym staniku i dobrze powygarniać biust... |
|
|
|
|
|
#2162 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Owszem, moje bluzki sa takie ze tyl i przod rozni sie tylko wykrojem z przodu, ale przeciez wiekszosc takich na rynku.. Lacznie z koszulami.. Zreszta.. o koszulach nawet nie wspominam, bo kiedy mam dpbrze dobrany stanik tj 65C, pod koszula widac duze duze nic, plaskosc zupelna. |
|
|
|
|
|
#2163 |
|
Zadomowienie
|
mam pytanko
jaki rozmiar miseczki wonderbra everyday celować przy rozmiarze 30? F, E czy może DD?? ![]() Noszę panache 28f (maia, tiffany,cleo). mam również strapless wonderki ten z tymi "nibyłapkami" ultimate. I tu rozmiar 30 ok, problem w tym, że wzięłam miseczkę F, którą potem zmniejszałam o jakiś cm z wys.raz-że mogła być mniejsza, dwa - piła pod pachą. Generalnie poprzednie masqueradki (antoinette, tegoroczne nie) równiez piły mnie pod pachą, że jest po prostu prawie nienoszalny , musiałam obcinać boczne fiszbinki. mam dość wysoko umieszczony biust.
Edytowane przez atoja Czas edycji: 2011-11-21 o 00:13 |
|
|
|
|
#2164 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
I wtedy tak, sztywna gąbka może z tym walczyć a miękki biust nie. Ale to jest raczej zachęta do poszukania koszul i bluzek niespłaszczających. Niektóre nie tylko ściskają talię i dają luz w biuście, ale też mają jakieś marszczenia czy inne falbanki na tym poziomie. Fajnie wyglądają też koszule z kieszonkami na biuście. Nie wiemy, jak wyglądasz - najlepiej napisz na Lobby Małobiuściastych, wyślij tam dziewczynom swoje zdjęcia porównawcze do małej galerii i tam bardziej doświadczone forumki Ci podpowiedzą konkretnie, jaki model byłby dla Ciebie lepszy. To lepsze niż strzelanie teraz w ciemno. |
|
|
|
|
|
#2165 |
|
Zakorzenienie
|
czy ktoś miał do czynienia z biustonoszami Vena lub Gaia ? znalazłam sklep z rozmiarami 70 F i wyżej ale nie wiem czy te biustonosze coś warte ? czy się nie rozciągają szybko ? Vena był za 45 zł - tani nawet ale fiszbiny trochę takie ..., giętkie ?
|
|
#2166 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny, pomóżcie, jak to było ze zmianą miseczki? Jeśli chcę mniejszą miskę w staniku 85FF to szukam po prostu 85F czy dodatkowo zmniejszam obwód?
|
|
|
|
|
#2167 |
|
Zakorzenienie
|
To zależy co chcesz uzyskać, czy tylko mniejszą miskę, czy też mniejszy obwód. To co opisałaś to jest przypadek jak obwód ok a miska za duża.
|
|
#2168 |
|
Raczkowanie
|
tak, chciałam tylko rozmiar mniejszą miskę, czyli szukam 85F. Jakbym chciała np. mniejszy obwód, to odpowiednio zwiększam miseczkę o jeden - tu np. 80FF?
|
|
|
|
|
#2169 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W Twoim przypadku 85F to 80G miseczkowo. Jak boisz się, że się pogubisz to zobacz na necie tabele rozmiarowe, tam to wszystko wyraźnie widać.
|
|
|
#2170 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie rozumiem tego nacisku na duzy biust wsrod kobiet. Probowalas effuniaka? biust wyglada na wiekszy w tej marce. Chcoiaz nie wiem, czy to zasluga kroju, czy zasluga pianki z ktorej jest wykonany. ---------- Dopisano o 13:09 ---------- Poprzedni post napisano o 13:06 ---------- Czy ktos cos slyszal o stanikach luna? widzialam ze maja obwody 65.
wymiana minerały AM i kosmetyki MUA Edytowane przez Madaaa Czas edycji: 2011-11-22 o 13:10 |
|
|
|
|
|
#2171 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#2172 |
|
Rozeznanie
|
Nosimy dobrze dobrane biustonosze! A TY?
Chyba Nie!! Pomózcie dobrać pod biustem 95 biust 107 Czy mój rozmiar to 85 D ?
"Jestem samolubna, niecierpliwa i trochę niepewna siebie. Popełniam błędy, tracę kontrolę i jestem czasami ciężka do zniesienia. Ale jeśli nie potrafisz znieść mnie kiedy jestem najgorsza, to cholernie pewne, ze nie zasługujesz na mnie, kiedy jestem najlepsza. ” - Marilyn Monroe |
|
|
|
|
#2173 |
|
Rozeznanie
|
Nie wiedziałam gdzie o to zapytać.
Mam sukienkę "bez pleców" i znalazłam takie rozwiązanie. Czy któraś z Was używała czego takiego? Jak się sprawdziło? Boję się, że podczas tańca spadnie na stopy mojemu partnerowi ![]() http://allegro.pl/silikonowe-wkladki...933997213.html |
|
|
|
|
#2174 |
|
Zadomowienie
|
"Dostępne rozmiary: A, B, C"
Chociażby dlatego bym nie zamówiła co to są za rozmiary? Skąd wiedzieć, który jest mój? Znaczy raczej na pewno żaden, ale
|
|
|
|
|
#2175 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
w dodatku są malutkie, najwiekszy rozmiar (C) to może ma wielkośćść 6-5cm2 więc nie wiem jaką funkcję miałyby spełniać taki sam efekt dałyby chyba naklejki na sutki. Podsumowujac nie nadają się dla miseczek powyżej A, max B.---------- Dopisano o 20:09 ---------- Poprzedni post napisano o 20:09 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
|
#2176 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Sukienka jest tak wycięta, że muszę zasłonić same piersi - ramiączka multiway odpadają, muszę zasłonić sutki, choć minimalnie podtrzymać biust i nadać mu pełniejszy kształt [moja miseczka B]. rousse - jest szansa, że to się nie odklei?
|
||
|
|
|
|
#2177 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
na moje 65D, dawne 70B/C odpowiednim rozmiarem było "C". Nie odkleja się, jakiegoś super podtrzymania nie ma, bo jak niby ma to podtrzymywać ale na jakieś specjalne okazje to dobre rozwiązanie kiedy nie ma możliwości założenia stanika. No i za taką śmieszną cenę jak na all to śmiało można kupować do przetestowania |
|
|
|
|
|
#2178 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie podnosi, i nieuwydatnia biustu, rownie dobrze bez stanika mozna byloby wyjsc. Aa jak ciezko tym bardziej biust zwis sie bedzie robil Nie rozumiem takich wynalazków. Jak by nie mozna bylo kupic sobie straplessa.
|
|
|
#2179 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Więc naklejki lub strapless możeby były lepsze, lub taki naklejany biustonosz ale materiałowy, (w HM kiedys widziałam, ale jest pełno tego typu wynalazków)
|
|
|
|
|
|
#2180 |
|
Zadomowienie
|
a wcale,że nie
Mam takowe, co prawda płaciłam za nie kilka lat temu conajmniej 10 x tyle. Trzeba odpowiednio nakleić, najlepiej na leżaco od dołu i spod pachy. Wówczas wstajesz spinasz i robią się piękne bułeczki. Jeżeli sukienka jest dopasowana,(no bo skoro nie ma ramionek, to jakoś się musi trzymać w formie gorsetu . Podsumowując, zbiera, nie opada, nawet podtrzymuje. Ale trzeba odpowiednio nakleić. Nie ma szans na zsuwanie, prędzej skórę zerwiesz. Najlepsze na na skakanie itp... Najbezpieczniejsze |
|
|
|
|
#2181 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Przyznam, że nie miałam styczności z takowym wynalazkiem, ale skoro piszesz, że jeśli sukienka by miała formę gorsetu, tak zrozumiałam, to by dodatkowo podtrzymywało. Wydaje mi się, że jest to efekt spłaszczenia niż podtrzymania, bo przecież to nie posiada konstrukcji do podtrzymania biustu- nie ma wbudowanego stanika chociażby. Myślę, że taki wynalazek zaokrągli biust, ale nie podtrzyma, bo niby czym? |
|
|
|
|
|
#2182 |
|
BAN stały
|
Nie karmcie trolla
|
|
|
|
|
#2183 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny!
![]() Pomóżcie z określeniem prawidłowego rozmiaru i doborem pierwszego "uświadomionego" stanika ![]() Wymiary: obwód pod biustem mierzony ciasno - 65 obwód pod biustem mierzony luźno - 69 obwód w biuście w pozycji pochylonej - 82 Wg kalkulatora na stronie Ewy Michalak wychodzi 65 B. Wg elektronicznego bra fittera 60 DD W jaki rozmiar celować na początek? Jaką firmę mogę przetestować na początek? Chodzi mi głównie o sklepy internetowe.
|
|
#2184 |
|
Zadomowienie
|
Polecam na dzień dobry stanik od Ewy Michalak
aczkolwiek jak raz spróbujesz, to pewnie tak jak ja już nie będziesz chciała ich porzucić effuniaki mają inną rozmiarówkę niż firmy brytyjskie czy polskie, dlatego kieruj się rozmiarem z ich kalkulatora (czyli 65B). Gdyby rozmiar okazał się zły - zawsze możesz wymienić na inny gdybyś jednak chciała coś z brytyjczyków, np. firmy Panache, to poradziłabym Ci próbować nie tylko obwód 60, ale i 65, bo 60 może się jednak okazać za ciasne (producenci dążą do tego, by zaniżanie już nie było potrzebne, poza tym szczuplejsze dziewczyny zaniżony obwód bardziej uwiera niż te, które mają trochę więcej otulinki pod biustem), poza tym z reguły ciężej dostać obwody mniejsze niż 65 - nie chcę, żebyś się zniechęcała, jak nie znajdziesz 60DD w kilku pierwszych sklepach, do których zajrzysz zwłaszcza że od tego, co wyliczy kalkulator, powinno się właściwie rozpoczynać poszukiwania, a nie traktować go jak wyznacznik. Przykład? Mnie kalkulator wyliczył z brytyjczyków 65GG, tymczasem 65FF bywają na mnie za małe, a obwód 65 za ciasny
Edytowane przez czijo Czas edycji: 2011-11-27 o 16:14 |
|
|
|
|
#2185 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
No a poza tym naprawdę jestem kompletnym laikiem i nie orientuję się totalnie w dobieraniu stanika i też w tych firmach je produkujących Dobrze, że można wymienić, staniki trochę kosztują i na stratę takich pieniędzy raczej pozwolić sobie nie mogę A w ogóle dzięki za taką szybką odpowiedź!
|
|
|
#2186 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Poleciłam Ci staniki Ewy, bo są naprawdę dobrej jakości. Ich obwody się nie rozciągają, co jest główną wadą staników innych marek. Poza tym są coraz ładniejsze nowa kolekcja jest piękna W ogóle powiem Ci, że przymierzałam wiele modeli innych marek, i miałam np. stanik Curvy Kate, ale nic nigdy nie leżało na mnie tak dobrze, jak effuniaki może brzmię, jakbym robiła im reklamę, ale co ja na to poradzę, że jak dla mnie nie mają wad?
|
|
|
|
|
|
#2187 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale plunge kocham
|
|
|
#2188 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
|
#2189 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Szukam czegoś uniwersalnego na pierwszy raz, wydaje mi się, że Pl Cieluś będzie ok Macie z nim jakieś doświadczenia? Cytat:
A poważnie, dobrze, że jesteś do nich przekonana, będę pewniejsza, że warto je co najmniej przetestować
|
|
|
#2190 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
jest super, tylko ostatnio się zorientowałam, że jedno z ramiączek jest źle zrobione i będę go odsyłać do naprawy - dlatego polecam Ci sprawdzić zaraz po zakupie, czy ramiączka dadzą się bez problemu regulować, ja na to nie wpadłam, bo wtedy jakoś były ok, a teraz chciałam je zmienić i lipa, nie da się Przetestuj koniecznie ale żeby nie było za słodko, pozwolę sobie też coś Ci odradzić - Curvy Kate Elegance. Jak dla mnie spłaszczak, a poza tym po praniu miseczki się wyprostowały. Serio. Nie ma miseczek, są dwa wymięte kółka
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Moda
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:50.

, musiałam obcinać boczne fiszbinki. mam dość wysoko umieszczony biust.

w dodatku są malutkie, najwiekszy rozmiar (C) to może ma wielkośćść 6-5cm2 więc nie wiem jaką funkcję miałyby spełniać
ale plunge kocham
słyszałam, że są kapryśne, i bałam się je zamawiać