Nosimy dobrze dobrane biustonosze! A TY? cz. V - Strona 73 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda

Notka

Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-11-20, 02:24   #2161
Maith
Raczkowanie

Dot.: Nosimy dobrze dobrane biustonosze! A TY? cz. V

Cytat:
Napisane przez ondulith Pokaż wiadomość
Witajcie, to teraz cos ode mnie. Zawsze kupowalam staniki na targu, bo.. mialy super gabeczki, a ze wstydzilam sie swojego mikro biustu :P, to mi to pasowalo. Minus byl zawsze taki, ze po paru praniach obwod byl luzny a noszenie staniak bylo meczarnia. Pewnego slonecznego dnia udalam sie do brafiterki. Ustalila moj rozmiar - 65C. Zakupilam jeden stanik. Ale.. z racji tego ten stanik jest z samej kjakby koronki, jedynie leciutenko czyms usztywniany, to.. moj biust jest tak maly ze wstydze sie w tym gdzioekolwiek pokazywac, bo wygladam jak chlop

Czy.. jest szansa ze znajde jakis fajny stanik z obwodem 65, ktory bedzie mial jednoczesnie miski z grubszej pianki i bede miala "coś" cos bluzka?

Mierzylam jakies push upy rowniez w tym sklepie gdzie poprawnie dobieraja staniki, ale.. w tych push upach owszem biust ladnie wygladal, ale..byl plaski, maly.

A w stanikach z targu zamiast A mam co najmniej B
Po pierwsze - wejdź na Lobby Małobiuściastych, szczególnie zainteresuj się tym wątkiem i zobacz, co konkretnie tam dziewczyny polecają.
Po drugie - zamawiając Effuniaka robisz to w sklepie internetowym, zatem nie inwestujesz dużych pieniędzy, bo stracić możesz najwyżej koszt przesyłki w obie strony.
Zgodnie z polskim prawem - masz prawo zwrócić rzecz kupioną w sklepie internetowym w ciągu 10 dni od otrzymania przesyłki, bez podania przyczyn. A one mają naprawdę fajne konstrukcje.
Po trzecie - przyjrzyj się swoim bluzkom - czy przypadkiem nie nosisz rzeczy szytych metodą, że przód od tyłu różni się wykrojem dekoltu, ze spłaszczających materiałów. Sztywna gąbka to utrzyma, miękki biust nie. Ale ta sztywna gąbka rozpłaszcza Ci biust po klatce jednocześnie...
Jak nosiłaś bazarowe puszapki ze sztywną gąbką, to to trochę tak, jakbyś nosiła aparat dzień w dzień krzywiący zęby...
Dobrze by było pochodzić dla odmiany w dopasowanym staniku i dobrze powygarniać biust...
Maith jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-20, 12:45   #2162
ondulith
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Maith Pokaż wiadomość
Po pierwsze - wejdź na Lobby Małobiuściastych, szczególnie zainteresuj się tym wątkiem i zobacz, co konkretnie tam dziewczyny polecają.
Po drugie - zamawiając Effuniaka robisz to w sklepie internetowym, zatem nie inwestujesz dużych pieniędzy, bo stracić możesz najwyżej koszt przesyłki w obie strony.
Zgodnie z polskim prawem - masz prawo zwrócić rzecz kupioną w sklepie internetowym w ciągu 10 dni od otrzymania przesyłki, bez podania przyczyn. A one mają naprawdę fajne konstrukcje.
Po trzecie - przyjrzyj się swoim bluzkom - czy przypadkiem nie nosisz rzeczy szytych metodą, że przód od tyłu różni się wykrojem dekoltu, ze spłaszczających materiałów. Sztywna gąbka to utrzyma, miękki biust nie. Ale ta sztywna gąbka rozpłaszcza Ci biust po klatce jednocześnie...
Jak nosiłaś bazarowe puszapki ze sztywną gąbką, to to trochę tak, jakbyś nosiła aparat dzień w dzień krzywiący zęby...
Dobrze by było pochodzić dla odmiany w dopasowanym staniku i dobrze powygarniać biust...
Hej, dzieki za odpowiedz

Owszem, moje bluzki sa takie ze tyl i przod rozni sie tylko wykrojem z przodu, ale przeciez wiekszosc takich na rynku.. Lacznie z koszulami.. Zreszta.. o koszulach nawet nie wspominam, bo kiedy mam dpbrze dobrany stanik tj 65C, pod koszula widac duze duze nic, plaskosc zupelna.
ondulith jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-21, 00:08   #2163
atoja
Zadomowienie

GG do atoja

mam pytanko:
jaki rozmiar miseczki wonderbra everyday celować przy rozmiarze 30? F, E czy może DD??

Noszę panache 28f (maia, tiffany,cleo). mam również strapless wonderki ten z tymi "nibyłapkami" ultimate. I tu rozmiar 30 ok, problem w tym, że wzięłam miseczkę F, którą potem zmniejszałam o jakiś cm z wys.raz-że mogła być mniejsza, dwa - piła pod pachą. Generalnie poprzednie masqueradki (antoinette, tegoroczne nie) równiez piły mnie pod pachą, że jest po prostu prawie nienoszalny, musiałam obcinać boczne fiszbinki. mam dość wysoko umieszczony biust.

Edytowane przez atoja
Czas edycji: 2011-11-21 o 00:13
atoja jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-21, 02:20   #2164
Maith
Raczkowanie

Cytat:
Hej, dzieki za odpowiedz

Owszem, moje bluzki sa takie ze tyl i przod rozni sie tylko wykrojem z przodu, ale przeciez wiekszosc takich na rynku.. Lacznie z koszulami.. Zreszta.. o koszulach nawet nie wspominam, bo kiedy mam dpbrze dobrany stanik tj 65C, pod koszula widac duze duze nic, plaskosc zupelna.
No to może być też tak, że ubranie Cię spłaszcza.
I wtedy tak, sztywna gąbka może z tym walczyć a miękki biust nie.
Ale to jest raczej zachęta do poszukania koszul i bluzek niespłaszczających.
Niektóre nie tylko ściskają talię i dają luz w biuście, ale też mają jakieś marszczenia czy inne falbanki na tym poziomie. Fajnie wyglądają też koszule z kieszonkami na biuście.
Nie wiemy, jak wyglądasz - najlepiej napisz na Lobby Małobiuściastych, wyślij tam dziewczynom swoje zdjęcia porównawcze do małej galerii i tam bardziej doświadczone forumki Ci podpowiedzą konkretnie, jaki model byłby dla Ciebie lepszy. To lepsze niż strzelanie teraz w ciemno.
Maith jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-21, 18:16   #2165
losek78
Zakorzenienie

czy ktoś miał do czynienia z biustonoszami Vena lub Gaia ? znalazłam sklep z rozmiarami 70 F i wyżej ale nie wiem czy te biustonosze coś warte ? czy się nie rozciągają szybko ? Vena był za 45 zł - tani nawet ale fiszbiny trochę takie ..., giętkie ?
Stary 2011-11-21, 20:50   #2166
Hebryka
Raczkowanie

Dziewczyny, pomóżcie, jak to było ze zmianą miseczki? Jeśli chcę mniejszą miskę w staniku 85FF to szukam po prostu 85F czy dodatkowo zmniejszam obwód?
Hebryka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-21, 21:45   #2167
xal
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Hebryka Pokaż wiadomość
Dziewczyny, pomóżcie, jak to było ze zmianą miseczki? Jeśli chcę mniejszą miskę w staniku 85FF to szukam po prostu 85F czy dodatkowo zmniejszam obwód?
To zależy co chcesz uzyskać, czy tylko mniejszą miskę, czy też mniejszy obwód. To co opisałaś to jest przypadek jak obwód ok a miska za duża.

xal jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-21, 22:16   #2168
Hebryka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
To zależy co chcesz uzyskać, czy tylko mniejszą miskę, czy też mniejszy obwód. To co opisałaś to jest przypadek jak obwód ok a miska za duża.
tak, chciałam tylko rozmiar mniejszą miskę, czyli szukam 85F. Jakbym chciała np. mniejszy obwód, to odpowiednio zwiększam miseczkę o jeden - tu np. 80FF?
Stary 2011-11-22, 08:06   #2169
xal
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Hebryka Pokaż wiadomość
tak, chciałam tylko rozmiar mniejszą miskę, czyli szukam 85F. Jakbym chciała np. mniejszy obwód, to odpowiednio zwiększam miseczkę o jeden - tu np. 80FF?
Dawno nie dobierałam, ale z tego co pamiętam to nie do końca tak jak opisałaś. W angielskiej rozmiarówce miseczki są co 2,5 cm a obwody co 5 cm. Tak więc, jak masz dobrze dobraną miseczkę a obwód za duży to obwód w dól o 1 rozmiar a miseczka w górę o 2. W polskiej rozmiarówce to bardziej skomplikowane bo miseczki są co 2cm rozmiar.
W Twoim przypadku 85F to 80G miseczkowo.
Jak boisz się, że się pogubisz to zobacz na necie tabele rozmiarowe, tam to wszystko wyraźnie widać.

xal jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-22, 13:09   #2170
Madaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Hej, dzieki za odpowiedz

przesadzasz. tez mam 65c i nie moge powiedziec ze mam nic. Duzego biustu nie mam i wiem, ze nie jest okazały, ale nie mozna az tak krytycznie do tego podchodzic. Ja uwazam, że mam biust i widac go pod bluzką spokojnie. Balnonów nie mam i nie mialam, nie chce miec poki co. Patrze na siebie w lusterku i widze siebie i swoje ciało, a nie piersi wypachne stanikiem z gąbką

Nie rozumiem tego nacisku na duzy biust wsrod kobiet.

Probowalas effuniaka? biust wyglada na wiekszy w tej marce. Chcoiaz nie wiem, czy to zasluga kroju, czy zasluga pianki z ktorej jest wykonany.

---------- Dopisano o 13:09 ---------- Poprzedni post napisano o 13:06 ----------

Czy ktos cos slyszal o stanikach luna? widzialam ze maja obwody 65.

Edytowane przez Madaaa
Czas edycji: 2011-11-22 o 13:10
Madaaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-22, 20:50   #2171
Hebryka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
Dawno nie dobierałam, ale z tego co pamiętam to nie do końca tak jak opisałaś. W angielskiej rozmiarówce miseczki są co 2,5 cm a obwody co 5 cm. Tak więc, jak masz dobrze dobraną miseczkę a obwód za duży to obwód w dól o 1 rozmiar a miseczka w górę o 2. W polskiej rozmiarówce to bardziej skomplikowane bo miseczki są co 2cm rozmiar.
W Twoim przypadku 85F to 80G miseczkowo.
Jak boisz się, że się pogubisz to zobacz na necie tabele rozmiarowe, tam to wszystko wyraźnie widać.
dziękuję za odpowiedź
Stary 2011-11-22, 21:10   #2172
BlueRoses
Rozeznanie

Nosimy dobrze dobrane biustonosze! A TY?
Chyba Nie!!
Pomózcie dobrać
pod biustem 95
biust 107
Czy mój rozmiar to 85 D ?
ze nie zasługujesz na mnie, kiedy jestem najlepsza. ”
- Marilyn Monroe 
BlueRoses jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-23, 19:27   #2173
coffee and cigarettes
Rozeznanie

Nie wiedziałam gdzie o to zapytać.
Mam sukienkę "bez pleców" i znalazłam takie rozwiązanie. Czy któraś z Was używała czego takiego? Jak się sprawdziło? Boję się, że podczas tańca spadnie na stopy mojemu partnerowi

http://allegro.pl/silikonowe-wkladki...933997213.html
coffee and cigarettes jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-23, 20:07   #2174
czijo
Zadomowienie

"Dostępne rozmiary: A, B, C"

Chociażby dlatego bym nie zamówiła co to są za rozmiary? Skąd wiedzieć, który jest mój? Znaczy raczej na pewno żaden, ale
czijo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-23, 20:09   #2175
rousse
BAN stały

Cytat:
Napisane przez coffee and cigarettes Pokaż wiadomość
Nie wiedziałam gdzie o to zapytać.
Mam sukienkę "bez pleców" i znalazłam takie rozwiązanie. Czy któraś z Was używała czego takiego? Jak się sprawdziło? Boję się, że podczas tańca spadnie na stopy mojemu partnerowi

http://allegro.pl/silikonowe-wkladki...933997213.html
Mialam, one są pokryte jakby klejem, lepkie i ciężkie, w dodatku są malutkie, najwiekszy rozmiar (C) to może ma wielkośćść 6-5cm2 więc nie wiem jaką funkcję miałyby spełniać taki sam efekt dałyby chyba naklejki na sutki. Podsumowujac nie nadają się dla miseczek powyżej A, max B.

---------- Dopisano o 20:09 ---------- Poprzedni post napisano o 20:09 ----------

Cytat:
Napisane przez czijo Pokaż wiadomość

Chociażby dlatego bym nie zamówiła co to są za rozmiary? Skąd wiedzieć, który jest mój? Znaczy raczej na pewno żaden, ale
to są rozmiary chińskie
rousse jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-23, 20:31   #2176
coffee and cigarettes
Rozeznanie

Cytat:

Cytat:
Napisane przez rousse Pokaż wiadomość
Mialam, one są pokryte jakby klejem, lepkie i ciężkie, w dodatku są malutkie, najwiekszy rozmiar (C) to może ma wielkośćść 6-5cm2 więc nie wiem jaką funkcję miałyby spełniać taki sam efekt dałyby chyba naklejki na sutki. Podsumowujac nie nadają się dla miseczek powyżej A, max B.

---------- Dopisano o 20:09 ---------- Poprzedni post napisano o 20:09 ----------

to są rozmiary chińskie
Dzięki za odpowiedzi.
Sukienka jest tak wycięta, że muszę zasłonić same piersi - ramiączka multiway odpadają, muszę zasłonić sutki, choć minimalnie podtrzymać biust i nadać mu pełniejszy kształt [moja miseczka B].

rousse - jest szansa, że to się nie odklei?
coffee and cigarettes jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-23, 23:12   #2177
aam
Zadomowienie

Cytat:
Dzięki za odpowiedzi.
Sukienka jest tak wycięta, że muszę zasłonić same piersi - ramiączka multiway odpadają, muszę zasłonić sutki, choć minimalnie podtrzymać biust i nadać mu pełniejszy kształt [moja miseczka B].

Mam coś takiego i ogólnie nie jest złe na moje 65D, dawne 70B/C odpowiednim rozmiarem było "C". Nie odkleja się, jakiegoś super podtrzymania nie ma, bo jak niby ma to podtrzymywać ale na jakieś specjalne okazje to dobre rozwiązanie kiedy nie ma możliwości założenia stanika. No i za taką śmieszną cenę jak na all to śmiało można kupować do przetestowania
aam jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-23, 23:45   #2178
Madaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rousse Pokaż wiadomość

to są rozmiary chińskie
to na pewno funkcji stanika nie spelnia. To nakladki na piersi.Może chodzi o sutki, zeby nie bylo widać nie podnosi, i nieuwydatnia biustu, rownie dobrze bez stanika mozna byloby wyjsc. Aa jak ciezko tym bardziej biust zwis sie bedzie robil Nie rozumiem takich wynalazków. Jak by nie mozna bylo kupic sobie straplessa.
Madaaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-24, 09:33   #2179
rousse
BAN stały

Cytat:
Dzięki za odpowiedzi.

odklei nie, powiększy trochę może, ale nic nie podtrzymuje, bo jak skoro one same są dość ciężkie? Więc naklejki lub strapless możeby były lepsze, lub taki naklejany biustonosz ale materiałowy, (w HM kiedys widziałam, ale jest pełno tego typu wynalazków)
Stary 2011-11-26, 22:22   #2180
atoja
Zadomowienie

GG do atoja

a wcale,że nie jeżeli nie próbowałyście to może lepiej byłoby powstrzymać się z krytykowaniem.
Mam takowe, co prawda płaciłam za nie kilka lat temu conajmniej 10 x tyle. Trzeba odpowiednio nakleić, najlepiej na leżaco od dołu i spod pachy. Wówczas wstajesz spinasz i robią się piękne bułeczki. Jeżeli sukienka jest dopasowana,(no bo skoro nie ma ramionek, to jakoś się musi trzymać w formie gorsetu) to dodatkowo je trzyma. Nie sądzę, by piersi się wyciągały do pępków ale jeżeli takie macie flaczorki to ja Wam tylko współczuję. Podsumowując, zbiera, nie opada, nawet podtrzymuje. Ale trzeba odpowiednio nakleić. Nie ma szans na zsuwanie, prędzej skórę zerwiesz. Najlepsze na na skakanie itp... Najbezpieczniejsze. Noszę 28F, które spadło z FF. Przedtem było 75D.
atoja jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-26, 23:27   #2181
skarpetta
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez atoja Pokaż wiadomość
a wcale,że nie jeżeli nie próbowałyście to może lepiej byłoby powstrzymać się z krytykowaniem.
Mam takowe, co prawda płaciłam za nie kilka lat temu conajmniej 10 x tyle. Trzeba odpowiednio nakleić, najlepiej na leżaco od dołu i spod pachy. Wówczas wstajesz spinasz i robią się piękne bułeczki. Jeżeli sukienka jest dopasowana,(no bo skoro nie ma ramionek, to jakoś się musi trzymać w formie gorsetu) to dodatkowo je trzyma. Nie sądzę, by piersi się wyciągały do pępków ale jeżeli takie macie flaczorki to ja Wam tylko współczuję. Podsumowując, zbiera, nie opada, nawet podtrzymuje. Ale trzeba odpowiednio nakleić. Nie ma szans na zsuwanie, prędzej skórę zerwiesz. Najlepsze na na skakanie itp... Najbezpieczniejsze. Noszę 28F, które spadło z FF. Przedtem było 75D.
ekhmm... (odnośnie pogrubionego)

Przyznam, że nie miałam styczności z takowym wynalazkiem, ale skoro piszesz, że jeśli sukienka by miała formę gorsetu, tak zrozumiałam, to by dodatkowo podtrzymywało. Wydaje mi się, że jest to efekt spłaszczenia niż podtrzymania, bo przecież to nie posiada konstrukcji do podtrzymania biustu- nie ma wbudowanego stanika chociażby.
Myślę, że taki wynalazek zaokrągli biust, ale nie podtrzyma, bo niby czym?
skarpetta jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-27, 11:45   #2182
rousse
BAN stały

Nie karmcie trolla
Stary 2011-11-27, 15:59   #2183
ohmonique
Rozeznanie

Dziewczyny!
Pomóżcie z określeniem prawidłowego rozmiaru i doborem pierwszego "uświadomionego" stanika

Wymiary:
obwód pod biustem mierzony ciasno - 65
obwód pod biustem mierzony luźno - 69
obwód w biuście w pozycji pochylonej - 82

Wg kalkulatora na stronie Ewy Michalak wychodzi 65 B.
Wg elektronicznego bra fittera 60 DD

W jaki rozmiar celować na początek?
Jaką firmę mogę przetestować na początek? Chodzi mi głównie o sklepy internetowe.

Myśli się materializują!
ohmonique jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-27, 16:12   #2184
czijo
Zadomowienie

Polecam na dzień dobry stanik od Ewy Michalak aczkolwiek jak raz spróbujesz, to pewnie tak jak ja już nie będziesz chciała ich porzucić effuniaki mają inną rozmiarówkę niż firmy brytyjskie czy polskie, dlatego kieruj się rozmiarem z ich kalkulatora (czyli 65B). Gdyby rozmiar okazał się zły - zawsze możesz wymienić na inny gdybyś jednak chciała coś z brytyjczyków, np. firmy Panache, to poradziłabym Ci próbować nie tylko obwód 60, ale i 65, bo 60 może się jednak okazać za ciasne (producenci dążą do tego, by zaniżanie już nie było potrzebne, poza tym szczuplejsze dziewczyny zaniżony obwód bardziej uwiera niż te, które mają trochę więcej otulinki pod biustem), poza tym z reguły ciężej dostać obwody mniejsze niż 65 - nie chcę, żebyś się zniechęcała, jak nie znajdziesz 60DD w kilku pierwszych sklepach, do których zajrzysz zwłaszcza że od tego, co wyliczy kalkulator, powinno się właściwie rozpoczynać poszukiwania, a nie traktować go jak wyznacznik. Przykład? Mnie kalkulator wyliczył z brytyjczyków 65GG, tymczasem 65FF bywają na mnie za małe, a obwód 65 za ciasny

Edytowane przez czijo
Czas edycji: 2011-11-27 o 16:14
Stary 2011-11-27, 16:23   #2185
ohmonique
Rozeznanie

Cytat:
Polecam na dzień dobry stanik od Ewy Michalak aczkolwiek jak raz spróbujesz, to pewnie tak jak ja już nie będziesz chciała ich porzucić effuniaki mają inną rozmiarówkę niż firmy brytyjskie czy polskie, dlatego kieruj się rozmiarem z ich kalkulatora (czyli 65B). Gdyby rozmiar okazał się zły - zawsze możesz wymienić na inny gdybyś jednak chciała coś z brytyjczyków, np. firmy Panache, to poradziłabym Ci próbować nie tylko obwód 60, ale i 65, bo 60 może się jednak okazać za ciasne (producenci dążą do tego, by zaniżanie już nie było potrzebne, poza tym szczuplejsze dziewczyny zaniżony obwód bardziej uwiera niż te, które mają trochę więcej otulinki pod biustem), poza tym z reguły ciężej dostać obwody mniejsze niż 65.
Właśnie tak przeglądam staniki na stronie Ewy Michalak i podoba mi się kilka modeli, a skoro jeszcze tak zachwalasz to chyba zacznę od niej No a poza tym naprawdę jestem kompletnym laikiem i nie orientuję się totalnie w dobieraniu stanika i też w tych firmach je produkujących Dobrze, że można wymienić, staniki trochę kosztują i na stratę takich pieniędzy raczej pozwolić sobie nie mogę
A w ogóle dzięki za taką szybką odpowiedź!

Myśli się materializują!
Stary 2011-11-27, 16:27   #2186
czijo
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ohmonique Pokaż wiadomość
Właśnie tak przeglądam staniki na stronie Ewy Michalak i podoba mi się kilka modeli, a skoro jeszcze tak zachwalasz to chyba zacznę od niej No a poza tym naprawdę jestem kompletnym laikiem i nie orientuję się totalnie w dobieraniu stanika i też w tych firmach je produkujących Dobrze, że można wymienić, staniki trochę kosztują i na stratę takich pieniędzy raczej pozwolić sobie nie mogę
A w ogóle dzięki za taką szybką odpowiedź!
Spoko, akurat sobie nołlajfię
Poleciłam Ci staniki Ewy, bo są naprawdę dobrej jakości. Ich obwody się nie rozciągają, co jest główną wadą staników innych marek. Poza tym są coraz ładniejsze nowa kolekcja jest piękna
W ogóle powiem Ci, że przymierzałam wiele modeli innych marek, i miałam np. stanik Curvy Kate, ale nic nigdy nie leżało na mnie tak dobrze, jak effuniaki może brzmię, jakbym robiła im reklamę, ale co ja na to poradzę, że jak dla mnie nie mają wad?
Stary 2011-11-27, 16:29   #2187
aniolusiek_
Zakorzenienie

Cytat:
Poleciłam Ci staniki Ewy, bo są naprawdę dobrej jakości. Ich obwody się nie rozciągają, co jest główną wadą staników innych marek. Poza tym są coraz ładniejsze nowa kolekcja jest piękna
W ogóle powiem Ci, że przymierzałam wiele modeli innych marek, i miałam np. stanik Curvy Kate, ale nic nigdy nie leżało na mnie tak dobrze, jak effuniaki może brzmię, jakbym robiła im reklamę, ale co ja na to poradzę, że jak dla mnie nie mają wad?
zgadzam się, choć dla mnie fiszbiny mogłyby mieć 0,5 wiecej bo w fasonie CH wypadam na skraju a czasami mam wrażenie że są za wąskie ale plunge kocham

aniolusiek_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-27, 16:32   #2188
czijo
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez aniolusiek_ Pokaż wiadomość
zgadzam się, choć dla mnie fiszbiny mogłyby mieć 0,5 wiecej bo w fasonie CH wypadam na skraju a czasami mam wrażenie że są za wąskie ale plunge kocham
Wstyd się przyznać, ale jeszcze nie mierzyłam żadnego CH słyszałam, że są kapryśne, i bałam się je zamawiać
Stary 2011-11-27, 16:39   #2189
ohmonique
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez aniolusiek_ Pokaż wiadomość
Cytat:
Wstyd się przyznać, ale jeszcze nie mierzyłam żadnego CH słyszałam, że są kapryśne, i bałam się je zamawiać
O, właśnie od tych plunge chcę zacząć Szukam czegoś uniwersalnego na pierwszy raz, wydaje mi się, że Pl Cieluś będzie ok Macie z nim jakieś doświadczenia?

Cytat:
Haha no na pewno produkt zachwalić umiesz A poważnie, dobrze, że jesteś do nich przekonana, będę pewniejsza, że warto je co najmniej przetestować

Myśli się materializują!
Stary 2011-11-27, 17:03   #2190
czijo
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ohmonique Pokaż wiadomość
O, właśnie od tych plunge chcę zacząć Szukam czegoś uniwersalnego na pierwszy raz, wydaje mi się, że Pl Cieluś będzie ok Macie z nim jakieś doświadczenia?

Haha no na pewno produkt zachwalić umiesz A poważnie, dobrze, że jesteś do nich przekonana, będę pewniejsza, że warto je co najmniej przetestować
Ja mam PL Toffik, czyli prawie to samo jest super, tylko ostatnio się zorientowałam, że jedno z ramiączek jest źle zrobione i będę go odsyłać do naprawy - dlatego polecam Ci sprawdzić zaraz po zakupie, czy ramiączka dadzą się bez problemu regulować, ja na to nie wpadłam, bo wtedy jakoś były ok, a teraz chciałam je zmienić i lipa, nie da się niby mogę go nosić, ale jednak wolałabym jakoś krótsze ramiączka.

Przetestuj koniecznie ale żeby nie było za słodko, pozwolę sobie też coś Ci odradzić - Curvy Kate Elegance. Jak dla mnie spłaszczak, a poza tym po praniu miseczki się wyprostowały. Serio. Nie ma miseczek, są dwa wymięte kółka
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Moda

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości