![]() |
#4801 | |||||
KOTerator
|
Dot.: Koty część II
Cytat:
![]() Nie rozumiem karmienia kota karmą dla juniorów równo do urodzin, a później nagle wprowadzania karmy dla dorosłych, no bo już kotek ma 12 m-cy i jeden dzień ![]() ---------- Dopisano o 20:53 ---------- Poprzedni post napisano o 20:51 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:55 ---------- Poprzedni post napisano o 20:53 ---------- był Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:57 ---------- Poprzedni post napisano o 20:55 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:58 ---------- Poprzedni post napisano o 20:57 ---------- Cytat:
![]() Co do podawania całych kości, to mam obawy... |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4802 |
Zakorzenienie
|
sprostuję, królik nie powinien jeść zboża.
#4803 |
KOTerator
|
![]() ![]() A teraz finał wieczoru ![]() Nareszcie dzisiaj doszły budki - kurier przyjechał punkt 12:50 (o 12:55 wychodzę we wtorki do pracy) - zdążyłam tylko rozpakować jedną budkę i dać Milce. Wróciłam o 19:30 - babcia mówiła, że Milka jeszcze nie wyszła z budki ![]() ![]() Sonii dałam budkę dopiero przed chwilą - już w niej śpi ![]() Budka idealna jest dla Milki, Sonia się ledwo mieści ![]() Właśnie wywąchałam, że ktoś nasikał do legowiska Sonii ![]() Niemożliwe, żeby to ona zrobiła ![]() Zmieniłam jej wczoraj żwirek z benka na cats best (znalazłam 5l i chciałam wykończyć, już kiedyś tego używałyśmy i nie było problemów...), może to przez to? Albo znowu coś jej jest i tak mi daje znać? Tylko czekać na qpala na środku pokoju ![]() Eh, jutro rano będzie pranie i obserwowanie. Biorą mnie wyrzuty sumienia... Milce poświęcam prawie cały czas wolny, Sonia widzi mnie tylko w międzyczasie i w nocy ![]() Milkę musi obejrzeć ortopeda... Nie podejmie decyzji na odległość czy gwoździki zostają czy wyjmujemy. Za tydzień/dwa tygodnie muszę do niego jechać a kompletnie nie mam kiedy ![]() Edytowane przez motylek1007 Czas edycji: 2011-11-23 o 09:47 |
![]() ![]() |
![]() |
#4804 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Przed chwilą mój genialny kot stanął pod drzwiami od łazienki, a one mają takie szyby i miauczy... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4805 |
Zadomowienie
|
nasz tiga czasem dostanie ziemniaki ale wczoraj pomagała przy ruskich znaczy sie nie przeszkadzała to zjadła troche farszu a na koniec wlazła po obiedzie na stół i wylizała talerz z cebulki i zdaje mi sie ze w nocy zaatakowała patelnie z cebulką chyba że to mąz z rana podjadł
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4806 | |
Wtajemniczenie
|
Charlie jest
Cytat:
Tak poza tym to wymiękam kilka dni czysto, a dziś wracam po pracy a tu trzy plamy nie sika tam gdzie działa akyszek więc szuka nowych miejsc- dostaje białej gorączki. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4807 |
KOTerator
|
Ależ Milka jest mądra
![]() Wyszła ze swojej budki podrapać drapak ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4808 |
Zadomowienie
|
kota miała wodę w swojej miseczce ale okazuję sie że ta ludzka jest lepsza
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4809 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Witam moj syjam tez tak robi wszedzie go pelno.Twoj kicius ,podobny do mojego,czy to tez syjamski starego typu??? Edytowane przez Anitast Czas edycji: 2011-11-29 o 14:59 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4810 |
Zadomowienie
|
nie wiem z jakim kotem kotka się zadawała
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4811 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4812 |
Zadomowienie
|
witam mam pytanie co jest najlepsze na robaki, bo to chyba to, bo mi wczoraj tiga 2 razy zwymiotowała jak mnie nie było w domku, raz tym co zjadła a 2 woda a w niej były takie jakby nitki ok 5 cm , i na wieczór jeszcze raz ale tylko wodą, dziś już jadła normalnie i standardowo pokazywała mi ze wstac trzeba no budzik dzwonił wiec mordką do buzi mnie dotykala
|
![]() ![]() |
![]() |
#4813 |
Wtajemniczenie
|
monika_sonia- fajne budki
![]()
#4814 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja moim podaje Drontal ( kupuje op.6szt bo mam trzy koty i wychodzi taniej,podobno mozna dostac i 24 szt) a czasem jeszcze Stronghold bo jest na wszystko tzn robaki ,pchelki ,kleszcze i musze kupic bo jeden mi ostatnio kleszcza przyniosl ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4815 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
#4816 |
Wtajemniczenie
|
ale Advocate nie dziala na wszytskie wewn robaki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4817 |
Zakorzenienie
|
a na ktore nie dziala, mam ulotke i tam ich sporo wypisanych jest lacznie z rysunkami
moja chlopaki spiace po jednej z walk
#4818 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Zazdroszczę, bo chciałabym, żeby Coma miała taką towarzyszkę. No ale cały czas pracuję nad mężem i jak wspominam o drugiej kotce to już nie mówi od razu NIE, tylko ZOBACZYMY. Czyli jakiś postęp chyba jest ![]()
![]() |
#4819 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4820 |
Wtajemniczenie
|
Rybiorek- Jak się obejmują!
![]()
#4821 |
Zakorzenienie
|
i spali tak 2 godziny, jak nie spia to sie ganiaja i tluka (dzisiaj Skuter wygral), potem sie liza i tak zasypiaja
![]()
#4822 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() sprawdzilam na stronie, dziala na nicienie Dirofilaria immitis, Toxocara cati oraz Ancylostoma tubaeforme, na swierzbowiec uszny, oraz na pchly. W przypadku domowych kotow zapewne wystarcza, ale jesli kot jest zarazony nicieniami psimi, to juz nie zadziala prawdopodobnie, takze jesli kot ma wszawice, wszoly badz inne dziadostwo tez nie zadziala ![]() Lepiej dodatkowo odrobaczac tabletkami zawierajacymi pyratelum i prazikwantel, dzialaja kompleksowo na wszelkie wewn zycie a do odpchlenia zewn lepszy jest np Frontline Z produktow spot on na odrobaczenie kompleksowo zadzaila Stronghold, jest na wszytsko co wewn siedziec moze ![]() Edytowane przez marea Czas edycji: 2011-11-26 o 08:27 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4823 |
Zakorzenienie
|
my po wizycie u veta, Cycek mial boosta szczepionki a Skuter szczepienie przeciw wsciekliznie (do paszportu)
w domu podcielismy obu pazurki i wyszczotkowalam obu, full service ![]() teraz oba zasypiaja, od powrotu od veta sa ciche i spokojne, chyba szczepionki dzialaja Cycek jak zwykle wywolal wrazenie, wizyte zniosl jak prawdziwy hrabia, z klasa ![]()
![]() |
#4824 |
Zakorzenienie
|
Marea piekne kociaki czarny sliczny
![]() Drontal zawiera :Pyranteli pamoas 230 mg, Praziquantelum 20 mgPraziquantel w kombinacji z pyrantolem jest skuteczny przeciwko większości istotnych tasiemców u kotów. Praziquantel działa przeciwko wszystkim fazom tych o to pasożytów rozwijających się w jelitach kota. Pyrantel działa przeciw glistom. Edytowane przez Anitast Czas edycji: 2011-11-29 o 15:03 |
![]() ![]() |
![]() |
#4825 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4826 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ahh dziekuje ![]() ![]() ![]() bury jest kocurek, jest takze niezwykle ladny ale malo fotogeniczny ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4827 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() Kocham koty ![]() A moje kocię ma dzisiaj jakieś gorszy dzień. Prawie cały dzień przespała, niby poza tym jest ok wszystko. Nie wygląda na chorego kota, śpiewa jak się Ją przytuli...ale martwię się ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4828 | |||
KOTerator
|
![]() Zamiast sobie buty na zimę, to kotkom budki sprawiłam. Zimy na szczęście nie ma jeszcze, a budki to był strzał w dziesiątkę. Sonia oczywiście już swoją olała i woli spać np na parapecie (nie chcę zapeszyć, ale układa się teraz w moim łóżku ![]() ![]() ---------- Dopisano o 23:44 ---------- Poprzedni post napisano o 23:42 ---------- Skuter prawie jak Cycek ![]() ---------- Dopisano o 23:48 ---------- Poprzedni post napisano o 23:44 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 23:50 ---------- Poprzedni post napisano o 23:48 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:50 ---------- Poprzedni post napisano o 23:50 ---------- Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4829 |
Przyczajenie
|
Witam
mam ogromny problem z karmieniem kota a właśnie przeczytałam że whiskas jest szkodliwy a mój kocurek od kilku lat je tylko suchą karmę z tej firmy. Czym ją zastapić ale nie stać mnie na jakieś drogie karmy ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4830 |
Zakorzenienie
|
kicia zjadła rano, wiec pewnie bedzie ok
![]() Może miała jakiś gorszy humor ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:44.