Jeszcze zima czeka nas, po niej ślubów będzie czas- PM 2012 cz.XIV - Strona 158 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-11-27, 12:00   #4711
marylka80
Zadomowienie

Dot.: Jeszcze zima czeka nas, po niej ślubów będzie czas- PM 2012 cz.XIV

Cytat:
Napisane przez Chatka Pokaż wiadomość

Mam do Was sprawę.
Mama mi dziś sforłardowała maila, którego dostała od Ciotki ze Szwecji - wkleję Wam fragment:
Jolu tak sobie myslimy tzn ja, Diana i reszta Co chcialaby Twoja corka na prezent slubny.
Czy moglabys sie ich wypytac?
Bo my mamy taki pomysl , aby ich zaprosic do Szwecji w ramach podrozy poslubnej. Mieliby do dyspozycji Mogador , a i w Sztokholmie mogliby pobyc tak dlugo jak sobie zycza. Chyba ze zaplanowali cos innego i wybieraja sie w podroz do egzotycznych krajow. Wowczas wymyslimy inny prezent.
To chyba zbliza sie czas aby zaczac juz po malu planowac.

I już naprawdę sama nie wiem, co robić... Bo z jednej strony byłoby super po tym całym ślubnym szale i zamieszaniu pojechać gdzieś, gdzie by się nami od razu zajęli naprawdę fajni i gościnni ludzie, wzięli nas na oprowadzanie, a potem zadekowali w uroczym domku nad samiutkim morzem, gdzie moglibyśmy korzystać z wolności, świeżego powietrza i odpoczywać do woli.
Z drugiej tak już dawno nie byłam na wakacjach, że maaaaaaaaaaarzy mi się trochę egzotyki, a przede wszystkim morze i plaża i beztroskie wakacjowanie - i boję się, że w Szwecji pogoda może po prostu nie dopisać, że będzie lało albo wiało i co wtedy? Niby sierpień, ale wiadomo, jak to jest w krajach bałtyckich... Może być upał, a może być jak u nas w tym roku....
Jak sądzicie, warto się zdecydować na taką propozycję? Pytam tu głównie osoby, które planują zagraniczne podróże poślubne, co byście zrobiły w naszej sytuacji...
Z TŻtem będę o tym na poważnie gadać po Jego obronie (wtedy wszystko wreszcie zaczniemy normalnie planować ), na razie wysłałam Mu tego maila, to sobie rano przeczyta, bo teraz już śpi. Ale Jemu mam wrażenie wszystko jedno, gdzie pojedziemy, bo niestety Jego Rodzice nigdy nie wysyłali Go za granicę, a sam jak się wyprowadził do Wawy to nie miał za bardzo kasy, żeby wyjeżdżać, no i generalnie to nie był właściwie nigdzie za granicą... Wiem, to niesamowite, jak na 29letniego chłopa, ale taka prawda. Razem też jeszcze nigdzie nie byliśmy, bo wiadomo - zbieranie kasy na wesele, do tej pory więc spędzaliśmy wakacje w PL, oszczędnie. W tym roku w ogóle nie mieliśmy wakacji przez tę Jego szkołę, bo cały urlop na to stracił. Więc z jednej strony Jemu wsjo rawno, ale z drugiej chciałabym, żeby ten Jego pierwszy zagraniczny wyjazd i jednocześnie nasza podróż poślubna była super udana i niezapomniana.
Ale kombinuję jak koń pod górę, co?
Idę już spać Czekam na opinie o mojej podróżnej psychozie
Chatko ja bym powaznie rozwazyla te propozycje. Dlaczego?

1. Bylam w Szwecji, jest piekna, cudowne krajobrazy, architektura, ta zielen, jeziorka itd. Ja jestem tym miejscem naprawde oczarowana.
2. Wydaj mi sie ze sierpien to najlepszy miesiac na ten kierunek, z pogoda wiadomo moze roznie byc, ale ogolnie kiedykolwiek bys nie chciala sie tam wybrac zawsze bedzie to ryzyko, a lipiec sierpien to naprawde napiekniejsza pora zeby sie tam wybrac.
3. Jesli wybieracie sie w podroz poslubna w sierpniu to trzeba wziasc pod uwage ze takie naprawde egzotyczne kraje to odpadaja, bo jest tam wtedy pora deszczowa. No chyba ze przez pojecie egzotyki rozumiecie rowniez Turcje, Egipt, Kanary itd...to w tych miejscach jest z koleji ukrop taki ze jedyne co mozna robic to lezec w basenie, bo morzu to juz jedna wielka zupa. (poza tym jest to szczyt sezonu wiec na jakies super promocje nie macie co liczyc)
4. Poza tym mysle ze to bardzo fajna forma prezentu, a jesli koniecznie chca dac ci prezent ( bo tak wywnioskowalam z maila), to pomysl ze w zamian tej podrozy dostaniecie np komplet garnkow, talerzy i sztuccow ktore np nie beda w twoim guscie
5. A pieniazki na egzotyczna podroz nie przepadna, mozecie sobie zrobic naprawde fajna wyprawe zima, listopad-luty, gdzies gdzie wtedy bedzie naprawde pieknie, goraco i egzotycznie
marylka80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-27, 12:01   #4712
nena1984
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez adoosienka Pokaż wiadomość
Dziewczyny tak w ogóle to myślicie, że już powinniśmy iść do księdza? Mi się wydaje, że to za szybko może w styczniu lepiej? Data ślubu to 8 września (chcemy godzinę 15 lub 16)
to zależy...niektórzy księża pewnie jeszcze nie mają kalendarza na 2012, a w niektórych kościołach mogą być terminy porezerwowane. Ja bym na Twoim miejscu poszła - nic nie tracisz, najwyżej przyjdziesz jeszcze raz

nena1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-27, 12:05   #4713
Nattiv
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny tak w ogóle to myślicie, że już powinniśmy iść do księdza? Mi się wydaje, że to za szybko może w styczniu lepiej? Data ślubu to 8 września (chcemy godzinę 15 lub 16)
Ja ślubuję tydzień po Tobie, a godzinę mam już dawno zarezerwowaną. Jeśli jest to duża parafia to radzę się podpytać o terminy żeby później niespodzianki nie było

Kallos Sthenos - Piękno i Siła
Nattiv jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-27, 12:05   #4714
nena1984
Zakorzenienie

nie wiem czy oglądałyście 7 odcinek Nie mów pannie młodej...był z tą blondyną (taką starszą) na który czekałam, bo widziałam jej zachowanie w zajawkach i po prostu...masakra...współc zuję jej facetowi.

a to link do sukni ślubnych Oscara de la Renty na 2012: Chaciuś ta z falbankami - jakby dla Ciebie szyta
http://www.zeberka.pl/art.php?id=15396

nena1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-27, 12:12   #4715
Czarnooka_Paula
Zakorzenienie

Hej
ja niedawno wstałam

W sobote rano przeżyłam koszmar. Laptop nie chciał mi odpalić. Myslalam ze sie zepsuł na amen.

Zero kontaktu ze swiatem
jestem zła ze ten lapek padł, straciłam wszystkie zdjecia i to co zapisalam sobie w zwiazku ze slubem

wczoraj sie rozpłakałam z tego powodu

Jak mówiłam, bylam wczoraj na zakupach i nie znalazłam ani jednej sukienki ktora by byla do tej co pokazywalam podobna ani jednej!

Strasznie sie rozczarowałam

Na pocieszenie kupiłam sobie mega ciepła czapke - taka ocieplana z kozyszkiem i uszami, ma 2 wiszace warkocze z fredzlami ;D
Słodka jest

Mia i Tosia <3

Czarnooka_Paula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-27, 12:24   #4716
justyna_g4
Zakorzenienie

Witajcie!!!

Zaraz was nadrabiam,ale potrzebuje waszej POMOCY

Musimy dzisiaj podjąć decyzje jaką wódkę wahamy się między wyborową a smirnoffem. Mamy okazje kupić je w podobnych cenach. Która według was lepsza???

Laura

http://lb1f.lilypie.com/YodDp2.png
justyna_g4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-27, 12:28   #4717
Brydzia_
Zakorzenienie

Wrzucam wreszcie obiecane zdjęcia zaproszenia

DSC06164.jpgDSC06165.jpgDSC06167.jpgDSC06166.jpg

Brydzia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-27, 12:30   #4718
Czarnooka_Paula
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez justyna_g4 Pokaż wiadomość
Witajcie!!!

Musimy dzisiaj podjąć decyzje jaką wódkę wahamy się między wyborową a smirnoffem. Mamy okazje kupić je w podobnych cenach. Która według was lepsza???

moj tz twierdzi ze smirnoff ;D

Mia i Tosia <3

Stary 2011-11-27, 12:31   #4719
magduś2
Wtajemniczenie

GG do magduś2

Cytat:
Witajcie!!!

my bierzemy Wyborową we wtorek

21.04.2012

18.03.2014 Agatka
magduś2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-27, 12:38   #4720
adoosienka
Wtajemniczenie

GG do adoosienka

Cytat:
Witajcie!!!

Ja smakoszem wódki nie jestem, ale u mnie twierdzą, że wyborowa

Kubuś już z nami
adoosienka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-27, 12:38   #4721
Brydzia_
Zakorzenienie

Justyna - smirnoff

Brydzia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-27, 12:39   #4722
adoosienka
Wtajemniczenie

GG do adoosienka

Cytat:
Napisane przez Brydzia_ Pokaż wiadomość
Świetne i tekst o winie i czekoladkach też fajny

Kubuś już z nami
Stary 2011-11-27, 12:42   #4723
marylka80
Zadomowienie

Cytat:
Witajcie!!!

Ja sie na wodce nie znam, ale mam znajomego ktory ma hurtownie i powiedzial ze Smirnoff to najczesciej podrabiana wodka wiec prawdopodobienstwo trafienia na feler wiekszy, ja bym wziela Wyborowa.
marylka80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-27, 12:44   #4724
justyna_g4
Zakorzenienie

No własnie sama już nie wiem. Wyborowa jest ogólnie tańsza od smirnoffa z tego co się zdążyłam zorientować i ją mieliśmy kupić, ale nadarzyła się okazja bo koleżanki mama (oni mieli smiernoffa na weselu i bardziej mi smakował niż wyborowa) powiedziała, że może ją załatwić w super cenie, ale musimy do pon zamówić bo promocja się kończy. Tż bardziej za smirnoffem jest, moja mama boi się, że jakąś podrabianą trafimy, ale to wódka ze zwykłej hurtowni, która zaopatrza supermarkety no i jakoś ciężko nam podjąć decyzje.
A powiedzcie mi jeszcze 300butelek na 200 osób wystarczy ( w sumie to 160 osób dorosłych bez obsługi i zespołu ) wiadomo, że na zakończenie musimy im dać po butelce no i do straży zawieźć karton bo mój Tż jest strażakiem ochotnikiem.

Laura

Stary 2011-11-27, 12:51   #4725
Nattiv
Zakorzenienie

Cytat:
Witajcie!!!

Wyborowa Sami ją będziemy kupować.

Kallos Sthenos - Piękno i Siła
Nattiv jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-27, 13:07   #4726
gosza_m
Zakorzenienie

GG do gosza_m

Cytat:
Witajcie!!!

Swego czasu (jakieś 4-2 lata temu) nasza paczka miała fazę na Wyborową. Ale potem wyborowa się zepsuła (tak twierdzą Ci co piją) i już jej nie kupujemy na imprezy. Ale butelki maja ładne Chyba najładniejsze, patrząc na resztę gatunków
Moi rodzice są bardziej za Smirnoffem.

I spokojnie 300 butelek na 200 os starczy

Pick me. Choose me. Love me

Kubuś 23.12.15- 19tc
Mateusz 15.03.17- 21tc
Joasia 25.03.18
gosza_m jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-27, 13:16   #4727
Kessi_86
Wtajemniczenie

Hej dziewczyny i znowu miałam troszkę do nadrabiania

Witam wszystkie nowe Pmki

Nena gratulacje zdania egzaminu no i super zdjęcie na avatarku

Kicia kula jak na pierwszy raz wyszła super wielkie za chęci

Sztuczka bardzo ładnie wyglądasz w sukni

misiak17 będą trzymane

kindziulindzia gratulacje zostania po raz drugi narzeczona

[B]Dancing_Lady gratuluje odebrania obrączek

ahankara przykro mi z powodu śmierci babci TŻ, ale ja ślubu bym nie przekładała Pamiętam jak zawsze moja babci mi mówiła że w razie co jak by umarła to nie mamy prawa przekładać ślubu także ja uważam że skoro macie już tyle załatwione to ślub powinien się odbyć

Pisałyście jeszcze o cenach zespołów a wiec my płacimy za 1 dzień 2700 zł zespół 4 osobowy i w tym dwoje wokalistów dziewczyna i facet

A i ze spraw ślubnych udało mi się przekonać TŻ na zakup wódki jeszcze w tym roku a więc przed świętami kupujemy wódkę doszedł do wniosku że potem jak podniosą akcyze to za dużo zapłaci się tylko teraz nie wiem gdzie się lepiej opłaca kupować czy w hurtowni czy np. w Makro
Stary 2011-11-27, 13:18   #4728
Chatka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez (kicia) Pokaż wiadomość
Chatko ja bym skorzystała. Po tym całym weselnyn szale przyda wam się odpoczynek a skoro byli byście u znajomych serdecznych ludzi nawet przy brzydkiej pogodzie byście się na pewno nie nudzili.
Nudzić na pewno byśmy się nie nudzili, my się nigdy nie nudzimy chodzi raczej o to, że chciałabym, żeby ta podróż była naprawdę wyjątkowa i dlatego zależy mi, żeby była pogoda

Cytat:
Napisane przez kooocur Pokaż wiadomość
Dziewczyny wczoraj bylismy na ślubie ojca Tż. Było sympatycznie, ale moj Tż i tak srednio mogł to wszystko strawić.
Jeszcze syn tej nowej zony stwierdził, że teraz w koncu ma mieskzanie dla siebie bo matka sie wyprowadzi

Ja bym pojechała w podróż daleko od rodziny, znajomych tylko we dwoje...ale to tylko moje zdanie
Na pewno niełatwo było Twojemu TŻtowi... mam nadzieję, że uda Mu się jakoś pogodzić z macochą (rany, samo słowo brzmi okropnie) i że się jakoś ostatecznie z nią dogada.... A ty Ją lubisz, czy też nie bardzo?

Cytat:
Napisane przez Nattiv Pokaż wiadomość
Ja bym jednak wybrała wakacje w egzotycznym miejscu Tym bardziej, że jeszcze nie byliście razem nigdzie.
Widzę, że zdania podzielone i Wy twierdzicie, że lepiej byłoby we dwoje Nie mogę Wam odmówić racji w tej sprawie

Cytat:
Napisane przez MARGIDA Pokaż wiadomość
Chatko ja bym najpierw pogadała z TŻ-e, co on by wolał. Szwecja jest piękna, nie widziałam drugieg takiego miejsca
Jeżeli Twój przyszły mąż wczesniej nigdzie nie wyjeżdżał, to może taki wyjazd byłby dobry "na rozgrzewkę", a egzotykę zostawcie sobie na smutną, burą jesień

No i opowiem Wam o wczorajszych wróżbach
Laliśmy wosk i wygłupialiśmy się jak dzieciaki
Mi wyszedł diabeł - wypisz/ wymaluj mój TŻ
a jemu znak OK - pięść z kciukiem do góry
Z TŻtem już kiedyś gadaliśmy o tym, jak po raz pierwszy od Nich usłyszeliśmy tę propozycję. I wtedy oboje byliśmy bardzo za, ale wiesz, myśleliśmy, że to taka kurtuazja bardziej - wiadomo, często tak jest, że ktoś przyjeżdża z zagranicy i mów: 'koniecznie musicie do nas przyjechać', ale zwykle jednak nie bierze się tego na poważnie
A tu się okazuje, że Oni serio tak myślą i jeszcze chcą z tego zrobić prezent ślubny, co mnie naprawdę chwyta za serce... Szwecja jest cudna, byłam tam z Mamą u Nich właśnie, kiedy miałam 10 lat i mam z tego wyjazdu świetny film, bo Ciotka z całym poświęceniem zabierała wszędzie ze sobą kamerę i nas kręciła - jest to pierwsze takie nagranie z moich młodzieńczych lat i wiem, że teraz też byłoby fajnie nakręcić taki film i na pewno byśmy mieli wreszcie jakieś zdjęcia robione przez ludzi, a nie przeze mnie robione z ręki Co dla mnie osobiście jest ogromnym plusem takiego wyjazdu, bo wiecie same, jakiego mam świra na punkcie filmów i zdjęć
Cholerka, tak teraz nie chciałam Mu zawracać tyłka, bo się uczy do tej obrony, ale przeczytał tego maila i mówi, że to naprawdę dobry pomysł i że wtedy na jesieni byśmy może pojechali do tej Tajlandii Ostatecznie na Szwecję wydalibyśmy jakieś minimalne pieniądze na przyjemności, więc mielibyśmy kasę na drugą podróż spokojnie Może jakiegoś fajnego lasta nawet byśmy trafili, np dzięki kooocurkowi

Diabełek mówisz Ci się trafił... Przynajmniej wiesz, że przeznaczenie jest po Waszej stronie

Cytat:
Napisane przez gosza_m Pokaż wiadomość
Moja odpowiedź będzie bardzo subiektywna. Więc, z chęcią pojechałabym do Szwecji, bo... marzy mi się Skandynawia

A tak na poważnie, to poczekaj co TŻ na to powie. Poza tym może gości ze Szwecji będziecie mogli odwiedzić w innym terminie, może rok później, a po ślubie wyjechać sobie w egzotyczne miejsce. Hmmm, szkoda odmawiać tej Szwecji.
Ma w sobie coś ta Skandynawia, co? Żeby nie to, że tam zimno raczej, to bym mogła tam zamieszkać Chociaż te języki też mają jakieś dziwne, nie wiem, czy chciałabym się ich uczyć

Cytat:
Napisane przez nena1984 Pokaż wiadomość
wczoraj pokłóciłam się z Tżtem - mam nadzieję że to nic poważnego, generalnie poszło o ślub, a właściwie samochód do ślubu. Bo ja bym chciała już zarezerwować ten, który w 100% spełnia moje wymagania. Tżtowi też on się podoba, ale stwierdził po pierwsze że jeszcze za wcześnie, a po drugie, że "znajdzie się coś lepszego". Taaa jasne, u mnie w mieście. Nienawidzę jego podejścia do niektórych rzeczy: "jakoś to będzie", coś się załatwi, coś się zrobi....wkurza mnie tym. No i oczywiście od tematu samochodu ruszyła trzecia wojna światowa

hmm - powiem co bym zrobiła na swoim miejscu - pojechałabym w egzotykę. Tak ja piszesz plaża, ciepło, morze i słońce. Ja w ten sposób na pewno lepiej odpoczywam, niż zwiedzając nawet najciekawsze miejsca. A może tą Szwecje zostawicie sobie na później - np. na jesień, albo wiosnę 2013??
Współczuję kłótni z TŻtem Mam nadzieję, że już ochłonęliście i jest zgoda? A samochód może sama zaklep, na wszelki wypadek? Chociaż pewnie trzeba dać jakąś zaliczkę, to tak nie bardzo bez uzgodnienia...

Sęk w tym, że Oni w tej Szwecji, prócz mieszkania w Sztokholmie, mają też zarąbisty dom letni nad samiutkim morzem (dosłownie widać morze z okna, a dojście do brzegu zajmuje jakieś 3 minuty), gdzie moglibyśmy być ile chcemy - więc byłoby i odrobinę zwiedzania i tyle wypoczynku na plaży, ile byśmy chcieli - więc jedyne, co tu może nabruździć, to pogoda i tego się tylko obawiam. Jesień czy wiosna w ogóle odpada, bo, jak mówi Marylka, wakacje to najlepszy czas na pobyt tam, potem robi się tak, jak u nas - zimno i brzydko.

Cytat:
Napisane przez marylka80 Pokaż wiadomość
Chatko ja bym powaznie rozwazyla te propozycje. Dlaczego?

1. Bylam w Szwecji, jest piekna, cudowne krajobrazy, architektura, ta zielen, jeziorka itd. Ja jestem tym miejscem naprawde oczarowana.
2. Wydaj mi sie ze sierpien to najlepszy miesiac na ten kierunek, z pogoda wiadomo moze roznie byc, ale ogolnie kiedykolwiek bys nie chciala sie tam wybrac zawsze bedzie to ryzyko, a lipiec sierpien to naprawde napiekniejsza pora zeby sie tam wybrac.
3. Jesli wybieracie sie w podroz poslubna w sierpniu to trzeba wziasc pod uwage ze takie naprawde egzotyczne kraje to odpadaja, bo jest tam wtedy pora deszczowa. No chyba ze przez pojecie egzotyki rozumiecie rowniez Turcje, Egipt, Kanary itd...to w tych miejscach jest z koleji ukrop taki ze jedyne co mozna robic to lezec w basenie, bo morzu to juz jedna wielka zupa. (poza tym jest to szczyt sezonu wiec na jakies super promocje nie macie co liczyc)
4. Poza tym mysle ze to bardzo fajna forma prezentu, a jesli koniecznie chca dac ci prezent ( bo tak wywnioskowalam z maila), to pomysl ze w zamian tej podrozy dostaniecie np komplet garnkow, talerzy i sztuccow ktore np nie beda w twoim guscie
5. A pieniazki na egzotyczna podroz nie przepadna, mozecie sobie zrobic naprawde fajna wyprawe zima, listopad-luty, gdzies gdzie wtedy bedzie naprawde pieknie, goraco i egzotycznie
Twój post najbardziej do mnie przemówił (może dlatego, że sama podobnie rozumowałam, chociaż Ty dodałaś mi jeszcze parę argumentów ) i chyba rzeczywiście tak zrobimy
Aaa, już nie mogę się doczekać, kiedy wreszcie będzie po tej Jego obronie i będziemy w końcu mogli usiąść i zacząć to wszystko na spokojnie planować

Cytat:
Napisane przez nena1984 Pokaż wiadomość
nie wiem czy oglądałyście 7 odcinek Nie mów pannie młodej...był z tą blondyną (taką starszą) na który czekałam, bo widziałam jej zachowanie w zajawkach i po prostu...masakra...współc zuję jej facetowi.

a to link do sukni ślubnych Oscara de la Renty na 2012: Chaciuś ta z falbankami - jakby dla Ciebie szyta
http://www.zeberka.pl/art.php?id=15396
Nie oglądałam jeszcze tego odcinka, za to ostatnio obejrzałam wszystkie, które sobie nagrałam i powiem Wam, że chyba 3 odcinek był naprawdę super - z tym chłopakiem młodszym, co się okazał naprawdę dojrzały, jak na swój wiek Aż mi się miło zrobiło, oglądając ten odcinek Ale to jedyny fajny, większość z nich to niestety małe masakry

Co do Oscara, byłaby idealna, gdyby trochę wyżej zaczynały się falbanki niestety większość sukni z falbankami strasznie uwydatnia biodra, co u mnie jest wysoce nie wskazane

Cytat:
Napisane przez Czarnooka_Paula Pokaż wiadomość
W sobote rano przeżyłam koszmar. Laptop nie chciał mi odpalić. Myslalam ze sie zepsuł na amen.

Zero kontaktu ze swiatem
jestem zła ze ten lapek padł, straciłam wszystkie zdjecia i to co zapisalam sobie w zwiazku ze slubem

wczoraj sie rozpłakałam z tego powodu
Współczuję utraty danych dlatego właśnie zawsze trzeba robić back up'y, żeby nie wiem co.

Cytat:
Napisane przez Brydzia_ Pokaż wiadomość
Ale wielkie kokardziochy! Podoba mi się czcionka i układ tekstu. Bardzo ładne

Co do wódki to niestety nie pomogę, bo się kompletnie nie znam

"Starych szanuj, młodych ucz, mądrych słuchaj, a głupich znoś cierpliwie."

Chatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-27, 13:18   #4729
magduś2
Wtajemniczenie

GG do magduś2

My bierzemy 300 butelek Wyborowej 0,5 l na 200 gości, gratis dostajemy 10 butelek

21.04.2012

18.03.2014 Agatka
magduś2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-27, 13:21   #4730
justyna_g4
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kessi_86 Pokaż wiadomość

A i ze spraw ślubnych udało mi się przekonać TŻ na zakup wódki jeszcze w tym roku a więc przed świętami kupujemy wódkę doszedł do wniosku że potem jak podniosą akcyze to za dużo zapłaci się tylko teraz nie wiem gdzie się lepiej opłaca kupować czy w hurtowni czy np. w Makro
Aktualne ceny w makro (byliśmy w czwartek)

Smirnoff 21,17 / 23, 49
Wyborowa 18,86 / 19,90
Sobieski 19,25 / 20,95
Pan Tadeusz 21,61 / 22,55
Krupnik 17,08 / 18.81

Pierwsza cena to z koncesją druga bez.

Moja ciocia prowadzi dom weselny i powiedziała mi, że w makro tylko ja jest jakaś promocja to się opłaca, a tak to lepiej w jakiejś hurtowni z tym, że ona miała nam kupować i wiadomo, że jako stały klient ma zniżki.

Laura

Stary 2011-11-27, 13:30   #4731
Czarnooka_Paula
Zakorzenienie

Mój tz ostatnio powiedzial ze krupnik z biedronki sie najbardziej poki co opłaca

Mia i Tosia <3

Stary 2011-11-27, 13:37   #4732
adoosienka
Wtajemniczenie

GG do adoosienka

Cytat:
Napisane przez Czarnooka_Paula Pokaż wiadomość
Mój tz ostatnio powiedzial ze krupnik z biedronki sie najbardziej poki co opłaca
U mnie w rodzinie krupnik baaardzo smakuje każdemu

Kubuś już z nami
Stary 2011-11-27, 13:50   #4733
Kessi_86
Wtajemniczenie

Cytat:
No własnie sama już nie wiem. Wyborowa jest ogólnie tańsza od smirnoffa z tego co się zdążyłam zorientować i ją mieliśmy kupić, ale nadarzyła się okazja bo koleżanki mama (oni mieli smiernoffa na weselu i bardziej mi smakował niż wyborowa) powiedziała, że może ją załatwić w super cenie, ale musimy do pon zamówić bo promocja się kończy. Tż bardziej za smirnoffem jest, moja mama boi się, że jakąś podrabianą trafimy, ale to wódka ze zwykłej hurtowni, która zaopatrza supermarkety no i jakoś ciężko nam podjąć decyzje.
A powiedzcie mi jeszcze 300butelek na 200 osób wystarczy ( w sumie to 160 osób dorosłych bez obsługi i zespołu ) wiadomo, że na zakończenie musimy im dać po butelce no i do straży zawieźć karton bo mój Tż jest strażakiem ochotnikiem.
Ja chyba bym wybrała Wyborowa a co do ilości wódki to my tez na 200 osób kupujemy 300 butelek i wydaje mi się że wystarczy spokojnie

Cytat:
Aktualne ceny w makro (byliśmy w czwartek)

Smirnoff 21,17 / 23, 49
Wyborowa 18,86 / 19,90
Sobieski 19,25 / 20,95
Pan Tadeusz 21,61 / 22,55
Krupnik 17,08 / 18.81

Pierwsza cena to z koncesją druga bez.

Moja ciocia prowadzi dom weselny i powiedziała mi, że w makro tylko ja jest jakaś promocja to się opłaca, a tak to lepiej w jakiejś hurtowni z tym, że ona miała nam kupować i wiadomo, że jako stały klient ma zniżki.
No akurat żadna z tych wódek u nas nie będzie zastanawialiśmy się nad Stokiem patrzyłam gazetkę makro i nawet ciekawe promocje są
A ktoś z was pił wódkę Pałacową

Cytat:
A widzisz a u mnie nikomu nie smakuje, a jeszcze jak TŻ wypije przy okazji to ma potem takiego kaca

Edytowane przez Kessi_86
Czas edycji: 2011-11-27 o 14:32
Kessi_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-27, 13:51   #4734
adoosienka
Wtajemniczenie

GG do adoosienka

Generalnie zauważyłam, że krupnik coraz częściej znajduje się na weselnych stołach

Kubuś już z nami
Stary 2011-11-27, 14:00   #4735
Czarnooka_Paula
Zakorzenienie

Cytat:

my chyba go wezmiemy na nasze wesele

Mia i Tosia <3

Stary 2011-11-27, 14:10   #4736
Dancing_Lady
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez gosza_m Pokaż wiadomość
Bardzo ładne są !!!!
Cytat:
Napisane przez evoonia86 Pokaż wiadomość
piękne
Cytat:
Napisane przez kooocur Pokaż wiadomość
Piekne, klayczne obrączki....
Cytat:
Napisane przez MARGIDA Pokaż wiadomość
C
klasyczne, bardzo ładne
Cytat:
Napisane przez Kessi_86 Pokaż wiadomość

Dancing_Lady gratuluje odebrania obrączek
Dziękuję dziewczyny

Cytat:
Witajcie!!!

Ja smakoszem wódki nie jestem, ale na wszelkiego rodzaju imprezach pijałam i Wyborową i Smirnoffa. Obie wg mnie są o.k. Gdy jednak przyszło do wybierania wódki na nasze wesele, to i Tż i mój tata i mój brat - wszyscy opowiedzieli się za Smirnoffem

Ja mam pytanie z innej beczki: Chodzi mi o zespoły. Czy Wy dajecie zespołowi jakieś listy z piosenkami, które koniecznie muszą być zagrane albo które chcielibyście żeby zagrali ? Jeśli macie takie listy, to ile jest na nich pozycji ?

I think I wanna marry you...

Dancing_Lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-27, 14:20   #4737
adoosienka
Wtajemniczenie

GG do adoosienka

Cytat:
Napisane przez Dancing_Lady Pokaż wiadomość

Ja mam pytanie z innej beczki: Chodzi mi o zespoły. Czy Wy dajecie zespołowi jakieś listy z piosenkami, które koniecznie muszą być zagrane albo które chcielibyście żeby zagrali ? Jeśli macie takie listy, to ile jest na nich pozycji ?
To chyba zależy od zespołu. Lider naszego prosił, żebyśmy nie robili spisu repertuaru jaki w ogóle chcemy mieć, ponieważ chce mieć pole manewru. Mamy tylko zaznaczyć jakie chcemy na bank oraz jakich absolutnie nie chcemy. W takim razie zaznaczymy jakieś 15 piosenek, które muszą być i skreślimy kilka, których ma nie być. A na całym weselu grają około 90 piosenek chyba

Kubuś już z nami
Stary 2011-11-27, 14:21   #4738
Kessi_86
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Dancing_Lady Pokaż wiadomość
Dziękuję dziewczyny

Ja smakoszem wódki nie jestem, ale na wszelkiego rodzaju imprezach pijałam i Wyborową i Smirnoffa. Obie wg mnie są o.k. Gdy jednak przyszło do wybierania wódki na nasze wesele, to i Tż i mój tata i mój brat - wszyscy opowiedzieli się za Smirnoffem

Niektóre dziewczyny dostały od swoich zespołów listy piosenek i mogą wybrać które chcą a które nie . Kiedyś wstawiały tutaj takie listy i jest tam nawet sporo tych utworów
Stary 2011-11-27, 14:22   #4739
Czarnooka_Paula
Zakorzenienie

u mnie tez mozna jakies 3 miesiace przed dac liste ktore chcemy miec piosenki

Mia i Tosia <3

Stary 2011-11-27, 14:35   #4740
adoosienka
Wtajemniczenie

GG do adoosienka

Każdy zespół ma swój repertuar Poproś, żeby Ci swój przesłali i zapytaj co i jak możecie wybrać

Kubuś już z nami
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości