|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4711 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Jeszcze zima czeka nas, po niej ślubów będzie czas- PM 2012 cz.XIV
Cytat:
1. Bylam w Szwecji, jest piekna, cudowne krajobrazy, architektura, ta zielen, jeziorka itd. Ja jestem tym miejscem naprawde oczarowana. 2. Wydaj mi sie ze sierpien to najlepszy miesiac na ten kierunek, z pogoda wiadomo moze roznie byc, ale ogolnie kiedykolwiek bys nie chciala sie tam wybrac zawsze bedzie to ryzyko, a lipiec sierpien to naprawde napiekniejsza pora zeby sie tam wybrac. 3. Jesli wybieracie sie w podroz poslubna w sierpniu to trzeba wziasc pod uwage ze takie naprawde egzotyczne kraje to odpadaja, bo jest tam wtedy pora deszczowa. No chyba ze przez pojecie egzotyki rozumiecie rowniez Turcje, Egipt, Kanary itd...to w tych miejscach jest z koleji ukrop taki ze jedyne co mozna robic to lezec w basenie, bo morzu to juz jedna wielka zupa. (poza tym jest to szczyt sezonu wiec na jakies super promocje nie macie co liczyc) 4. Poza tym mysle ze to bardzo fajna forma prezentu, a jesli koniecznie chca dac ci prezent ( bo tak wywnioskowalam z maila), to pomysl ze w zamian tej podrozy dostaniecie np komplet garnkow, talerzy i sztuccow ktore np nie beda w twoim guscie ![]() 5. A pieniazki na egzotyczna podroz nie przepadna, mozecie sobie zrobic naprawde fajna wyprawe zima, listopad-luty, gdzies gdzie wtedy bedzie naprawde pieknie, goraco i egzotycznie
|
|
|
|
|
#4712 |
|
Zakorzenienie
|
to zależy...niektórzy księża pewnie jeszcze nie mają kalendarza na 2012, a w niektórych kościołach mogą być terminy porezerwowane. Ja bym na Twoim miejscu poszła - nic nie tracisz, najwyżej przyjdziesz jeszcze raz
|
|
|
|
#4713 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4714 |
|
Zakorzenienie
|
nie wiem czy oglądałyście 7 odcinek Nie mów pannie młodej...był z tą blondyną (taką starszą) na który czekałam, bo widziałam jej zachowanie w zajawkach i po prostu...masakra...współc zuję jej facetowi.
a to link do sukni ślubnych Oscara de la Renty na 2012: Chaciuś ta z falbankami - jakby dla Ciebie szyta http://www.zeberka.pl/art.php?id=15396 |
|
|
|
#4715 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() ja niedawno wstałam ![]() W sobote rano przeżyłam koszmar. Laptop nie chciał mi odpalić. Myslalam ze sie zepsuł na amen. ![]() Zero kontaktu ze swiatem ![]() jestem zła ze ten lapek padł, straciłam wszystkie zdjecia i to co zapisalam sobie w zwiazku ze slubem ![]() wczoraj sie rozpłakałam z tego powodu ![]() Jak mówiłam, bylam wczoraj na zakupach i nie znalazłam ani jednej sukienki ktora by byla do tej co pokazywalam podobna ani jednej! ![]() Strasznie sie rozczarowałam ![]() Na pocieszenie kupiłam sobie mega ciepła czapke - taka ocieplana z kozyszkiem i uszami, ma 2 wiszace warkocze z fredzlami ;D Słodka jest
|
#4716 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie!!!
Zaraz was nadrabiam,ale potrzebuje waszej POMOCY Musimy dzisiaj podjąć decyzje jaką wódkę wahamy się między wyborową a smirnoffem. Mamy okazje kupić je w podobnych cenach. Która według was lepsza???
|
#4717 |
|
Zakorzenienie
|
Wrzucam wreszcie obiecane zdjęcia zaproszenia
![]() DSC06164.jpgDSC06165.jpgDSC06167.jpgDSC06166.jpg
|
|
#4718 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moj tz twierdzi ze smirnoff ;D
|
|
#4719 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
my bierzemy Wyborową we wtorek
|
|
#4720 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4721 |
|
Zakorzenienie
|
Justyna - smirnoff
|
|
#4722 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
i tekst o winie i czekoladkach też fajny |
|
|
|
|
#4723 |
|
Zadomowienie
|
Ja sie na wodce nie znam, ale mam znajomego ktory ma hurtownie i powiedzial ze Smirnoff to najczesciej podrabiana wodka wiec prawdopodobienstwo trafienia na feler wiekszy, ja bym wziela Wyborowa.
|
|
|
|
#4724 |
|
Zakorzenienie
|
No własnie sama już nie wiem. Wyborowa jest ogólnie tańsza od smirnoffa z tego co się zdążyłam zorientować i ją mieliśmy kupić, ale nadarzyła się okazja bo koleżanki mama (oni mieli smiernoffa na weselu i bardziej mi smakował niż wyborowa) powiedziała, że może ją załatwić w super cenie, ale musimy do pon zamówić bo promocja się kończy. Tż bardziej za smirnoffem jest, moja mama boi się, że jakąś podrabianą trafimy, ale to wódka ze zwykłej hurtowni, która zaopatrza supermarkety no i jakoś ciężko nam podjąć decyzje.
A powiedzcie mi jeszcze 300butelek na 200 osób wystarczy ( w sumie to 160 osób dorosłych bez obsługi i zespołu ) wiadomo, że na zakończenie musimy im dać po butelce no i do straży zawieźć karton bo mój Tż jest strażakiem ochotnikiem.
|
#4725 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sami ją będziemy kupować.
|
|
#4726 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chyba najładniejsze, patrząc na resztę gatunków ![]() Moi rodzice są bardziej za Smirnoffem. I spokojnie 300 butelek na 200 os starczy
|
|
#4727 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej dziewczyny
i znowu miałam troszkę do nadrabiania ![]() Witam wszystkie nowe Pmki Nena gratulacje zdania egzaminu no i super zdjęcie na avatarku ![]() Kicia kula jak na pierwszy raz wyszła super wielkie za chęci Sztuczka bardzo ładnie wyglądasz w sukni ![]() misiak17 ![]() będą trzymane kindziulindzia gratulacje zostania po raz drugi narzeczona ![]() [B]Dancing_Lady gratuluje odebrania obrączek ![]() ahankara przykro mi z powodu śmierci babci TŻ, ale ja ślubu bym nie przekładała także ja uważam że skoro macie już tyle załatwione to ślub powinien się odbyć Pisałyście jeszcze o cenach zespołów a wiec my płacimy za 1 dzień 2700 zł zespół 4 osobowy i w tym dwoje wokalistów dziewczyna i facet ![]() A i ze spraw ślubnych udało mi się przekonać TŻ na zakup wódki jeszcze w tym roku tylko teraz nie wiem gdzie się lepiej opłaca kupować czy w hurtowni czy np. w Makro
|
#4728 | ||||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
chodzi raczej o to, że chciałabym, żeby ta podróż była naprawdę wyjątkowa i dlatego zależy mi, żeby była pogoda ![]() Cytat:
Cytat:
Nie mogę Wam odmówić racji w tej sprawie ![]() Cytat:
![]() A tu się okazuje, że Oni serio tak myślą i jeszcze chcą z tego zrobić prezent ślubny, co mnie naprawdę chwyta za serce... Szwecja jest cudna, byłam tam z Mamą u Nich właśnie, kiedy miałam 10 lat i mam z tego wyjazdu świetny film, bo Ciotka z całym poświęceniem zabierała wszędzie ze sobą kamerę i nas kręciła - jest to pierwsze takie nagranie z moich młodzieńczych lat i wiem, że teraz też byłoby fajnie nakręcić taki film i na pewno byśmy mieli wreszcie jakieś zdjęcia robione przez ludzi, a nie przeze mnie robione z ręki Co dla mnie osobiście jest ogromnym plusem takiego wyjazdu, bo wiecie same, jakiego mam świra na punkcie filmów i zdjęć ![]() Cholerka, tak teraz nie chciałam Mu zawracać tyłka, bo się uczy do tej obrony, ale przeczytał tego maila i mówi, że to naprawdę dobry pomysł i że wtedy na jesieni byśmy może pojechali do tej Tajlandii Ostatecznie na Szwecję wydalibyśmy jakieś minimalne pieniądze na przyjemności, więc mielibyśmy kasę na drugą podróż spokojnie Może jakiegoś fajnego lasta nawet byśmy trafili, np dzięki kooocurkowi ![]() Diabełek mówisz Ci się trafił... Przynajmniej wiesz, że przeznaczenie jest po Waszej stronie ![]() Cytat:
Żeby nie to, że tam zimno raczej, to bym mogła tam zamieszkać Chociaż te języki też mają jakieś dziwne, nie wiem, czy chciałabym się ich uczyć ![]() Cytat:
Sęk w tym, że Oni w tej Szwecji, prócz mieszkania w Sztokholmie, mają też zarąbisty dom letni nad samiutkim morzem (dosłownie widać morze z okna, a dojście do brzegu zajmuje jakieś 3 minuty), gdzie moglibyśmy być ile chcemy - więc byłoby i odrobinę zwiedzania i tyle wypoczynku na plaży, ile byśmy chcieli - więc jedyne, co tu może nabruździć, to pogoda i tego się tylko obawiam. Jesień czy wiosna w ogóle odpada, bo, jak mówi Marylka, wakacje to najlepszy czas na pobyt tam, potem robi się tak, jak u nas - zimno i brzydko. Cytat:
) i chyba rzeczywiście tak zrobimy Aaa, już nie mogę się doczekać, kiedy wreszcie będzie po tej Jego obronie i będziemy w końcu mogli usiąść i zacząć to wszystko na spokojnie planować Cytat:
Aż mi się miło zrobiło, oglądając ten odcinek Ale to jedyny fajny, większość z nich to niestety małe masakry ![]() Co do Oscara, byłaby idealna, gdyby trochę wyżej zaczynały się falbanki niestety większość sukni z falbankami strasznie uwydatnia biodra, co u mnie jest wysoce nie wskazane ![]() Cytat:
dlatego właśnie zawsze trzeba robić back up'y, żeby nie wiem co.Cytat:
![]() Co do wódki to niestety nie pomogę, bo się kompletnie nie znam
|
|
#4729 |
|
Wtajemniczenie
|
My bierzemy 300 butelek Wyborowej 0,5 l na 200 gości, gratis dostajemy 10 butelek
|
#4730 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Smirnoff 21,17 / 23, 49 Wyborowa 18,86 / 19,90 Sobieski 19,25 / 20,95 Pan Tadeusz 21,61 / 22,55 Krupnik 17,08 / 18.81 Pierwsza cena to z koncesją druga bez. Moja ciocia prowadzi dom weselny i powiedziała mi, że w makro tylko ja jest jakaś promocja to się opłaca, a tak to lepiej w jakiejś hurtowni z tym, że ona miała nam kupować i wiadomo, że jako stały klient ma zniżki.
|
|
#4731 |
|
Zakorzenienie
|
Mój tz ostatnio powiedzial ze krupnik z biedronki sie najbardziej poki co opłaca
|
#4732 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4733 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a co do ilości wódki to my tez na 200 osób kupujemy 300 butelek i wydaje mi się że wystarczy spokojnie ![]() Cytat:
patrzyłam gazetkę makro i nawet ciekawe promocje są A ktoś z was pił wódkę Pałacową ![]() A widzisz a u mnie nikomu nie smakuje, a jeszcze jak TŻ wypije przy okazji to ma potem takiego kaca
04.08.2012 04.07.2014 Edytowane przez Kessi_86 Czas edycji: 2011-11-27 o 14:32 |
||
|
|
|
#4734 |
|
Wtajemniczenie
|
Generalnie zauważyłam, że krupnik coraz częściej znajduje się na weselnych stołach
|
|
|
|
#4735 |
|
Zakorzenienie
|
my chyba go wezmiemy na nasze wesele
|
#4736 | |
|
Raczkowanie
|
Dziękuję dziewczyny
Cytat:
![]() Ja mam pytanie z innej beczki: Chodzi mi o zespoły. Czy Wy dajecie zespołowi jakieś listy z piosenkami, które koniecznie muszą być zagrane albo które chcielibyście żeby zagrali ? Jeśli macie takie listy, to ile jest na nich pozycji ?
|
|
#4737 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4738 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#4739 |
|
Zakorzenienie
|
u mnie tez mozna jakies 3 miesiace przed dac liste ktore chcemy miec piosenki
|
#4740 |
|
Wtajemniczenie
|
Każdy zespół ma swój repertuar
Poproś, żeby Ci swój przesłali i zapytaj co i jak możecie wybrać
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:15.

Czekam na opinie o mojej podróżnej psychozie 

może w styczniu lepiej? Data ślubu to 8 września (chcemy godzinę 15 lub 16)
Ślub 27. X. 2012

no i super zdjęcie na avatarku 
Przynajmniej wiesz, że przeznaczenie jest po Waszej stronie