|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1951 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wszystkie dzieci są już z nami - z Odchowalnią się witamy :)
Cytat:
![]() co do herbtki to jakbym czytała siebie a te 5 ml to chyba bardziej mu przez przypadek zleci he ![]() najlepsze ze niby ciumka itd a wezmiesz butle a tam tyle samo co było
|
|
|
|
|
#1952 |
|
Zakorzenienie
|
w ściemnianiu te nasze dzieci nie mają równych
![]() chyba wizaz coś bzikuje, bo pokazuje ze nasz watek przegląda 37osób
Julitka ![]() Edytowane przez mooonik Czas edycji: 2011-11-27 o 13:43 |
|
|
|
#1953 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Siemka
Cytat:
A po drugie to u mnie nie było tak pięknie od początku ale teraz nie narzekam Po cc nie jest tak łatwo z laktacją więc za te 2,5 mc![]() Cytat:
Nie zazdrośćcie mi tak bo mi się skończy produkcja i co wtedy? ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#1954 |
|
Zakorzenienie
|
Jak to jest możliwe, że mała jest na cycu, przybiera, śpi ładnie (odpukać w niemalowane), a laktatorem jak chce ściągnąć mleko to poleci kilka kropel i susza???
![]() Edit. odciągnęłam całe 50 ml Edytowane przez agnieszka 0605 Czas edycji: 2011-11-27 o 14:08 |
|
|
|
#1955 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
...kolezanki jak do mnie przychodza to tez nie daje malej...Aga nie jestes dziwna.... Cytat:
Kto by pomyslal ze kupka bedzie cieszyc..... ![]() Co do butelek to moze wyprobuj sobie TT ksztaltem sa podobne do cycka... za pierwszy spacerek.....Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#1956 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() wspolczuje skoku Cytat:
za piekna wage Adasia.... i za prezenty od meza....Cytat:
witaj mamusko..... ---------- Dopisano o 19:40 ---------- Poprzedni post napisano o 19:35 ---------- Cytat:
hej...super ze podroz sie udala....i dla Sary ze dzielnie zniosla lot....nie ma to jak z rodzinka.... uff...co nie co nadrobilam..... . ...i tyle....
|
|
#1957 |
|
Zakorzenienie
|
Jakby się komuś wydawało, że ostatnio jestem monotematyczna to napiszę tak:
znów zastój |
|
|
|
#1959 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Miałam jechać na wioche do mamy trochę odpocząć ale boję się ruszać z miasta jakby trzeba było z tą piersią do szpitala
no masakra mówię wam Ja czasem też- jak jest chłodno to przykrywam małego ![]() ulala Cytat:
A jak Szymuś- lepiej już?? Widać koniec skoku? Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:49 ---------- Poprzedni post napisano o 19:47 ---------- dz
|
||||
|
|
|
#1960 |
|
Zadomowienie
|
archi
![]() http://npr.pl/index2.php?option=com_...o_pdf=1&id=102
|
#1961 |
|
Zadomowienie
|
Witam nową mamusie na wątku
Aguś-nie jesteś dziwna -ja też nie każdemu pozwalam trzymać Marcela ![]() Archi- współczuje zastoju Lulka- ![]() Czy któreś z Waszych maleństw ma pozytywke z fisher price z biciem serca??Bo zastanawiam się nad jej kupnem a nie wiem czy ten projektor chodzi cały czas, czy jest opcja wyłączenia
|
#1962 |
|
Zakorzenienie
|
Archi kochana, ale Ty masz trudny ten początek macierzyństwa... Ogromnie podziwiam za determinacje! I współczuje bólu i niewyspania!
A te moje 50 ml to chyba nie jest powód do braw... I dzięki za opinie, że nie jestem dziwna Widać więcej nas matek wariatek
|
|
|
|
#1963 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No tak, pierw się wietrzy golasa a później jak już czas karmić to zamiast pampa- tetra. |
|
|
|
|
#1964 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a to cały czas w tej samej piersi ci sie robi? Monia dawno cie nie było jak malutka?
|
|
|
|
|
#1965 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co do wlanczania to moze leciec sama melosia lub melodia z obracajaca karuzela lub melodia,obracanie i projektorArchi wspólczuje |
|
|
|
|
#1966 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Spie juz tylko na plecach, nawet nie na boku Staniki noszę "luźne" Bardzo pilnuję by nie przyciskać piersi, zeby dziecko nie kopneło itp.Cytat:
tez bym chciala wiedziec... chociaz sklaniam sie ku teorii w☠☠☠☠ienia
|
|||
|
|
|
#1967 |
|
Zakorzenienie
|
Anuska s - a co u Ciebie? Widzę Cię na pasku
|
|
|
|
#1968 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() dawno CIę nie było, co tam u Was? Jak Oliwka? Kapeczko Ciebie też nie było, jak Marcelek? Cytat:
cieszę się ![]() Cytat:
![]() Dziewczyny, 30list jest akcja pt. Dzień Darmowej Dostawy - może któraś ma na oku coś do zamówienia w sklepie internetowym to można to zrobić w tym dniu i oszczędzić na przesyłce ![]() TU więcej szczegółów i lista sklepów
|
|
#1969 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo mi też nie zawsze leci od razu, czasami trzeba i 5 minut ciągnąć, aż syski zaskoczą i zaczną produkcję![]() Cytat:
jest jakieś logiczne wytłumaczenie dlaczego tak Ci się robi?Cytat:
W ciągu dnia jakby lepiej, teraz niby śpi ale co 5 minut zaczyna płakać Ale już chyba niedługo bo jutro kończymy 12 tydz.
|
|||
|
|
|
#1970 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dzieki dziewczyny ze o nas pamietacie martwila mnie ta waga ale jak poszlam do lekarki powiedziala ze niby jest ok , pytalam sie o jej dziwne zachowanie przy jedzeniu-znowu powiedziala ze ok, pytalam sie o witaminy-powiedziala ze nie trzeba. Ze nie powinnam dawac herbatek dawac bo one maja cukier... czyli mam nie dopajac przy mm....ale i tak daje.Jeden plus to ,ze dostalysmy kremy Aveeno i pomogly na sucha skore Olivki.....Ech.....czekam do wyjazdu do PL i moze pojde do jakiegos sensownego pediatry....mala sie zmienia z dnia na dzien..... ponizej dzisiejsza Olivka.....
|
|
#1971 | ||||||
|
kosmitka
|
I ja się witam po weekendzie pełnym gości
Cytat:
Cudownie tak tulić swoje maleństwo, widzieć, jak sie przy Tobie uspokaja. Fajnie być mamą .Cytat:
Marcelek ma minę kapitalną!!! Cytat:
![]() boszzz jak mnie to też wnerwia, on glodny, on taki. Uspokoić nie umieją, jeszcze gorzej rozdrażnią dziecko. I ostatnio jeszcze jak zwróciłam tż uwagę, to mi odparł, że on mojej mamie dziecka nie zabiera, to ja mam jego nie zabierać. Tylko moja mama jak Franio placze, to sama mi oddaje, bo wie, że u mnie się uspokoi. A zresztą u mojej mamy F nie placze .Acelinko dziękuję za relację Cytat:
Ja bym go puknęła, oj i to zdrowo. Cytat:
![]() klaski : .I 100 lat!! (tak przy okazji) Mój też. Kazała rehabilitantka odwracać jego uwagę, by miał w inną stronę. Próbujemy z różnym skutkiem. Cytat:
![]() A u nas tak wieje, że nam porozwalało kwiaty na balkonie, jakiś halny czy co.
|
|
|
#1972 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
niekoniecznie herbatki, więc następnym razem możesz powiedzieć lekarce jakby się czepiała, że dajesz wodę A przepajanie jest zalecane przy mm.Co do przybierania na wadze, może taki urok Twojej malutkiej, że wolniej rośnie? Ważne,że nie chudnie Wiadomo,że te wszystkie normy to trzeba traktować z dystansem, bo chyba żadne dziecko nie rośnie zgodnie ze schematem A jak się martwisz może zrób Olivce morfologię- może by coś wyjaśniła ewentualnie? Kiedy do Polski przylatujecie? będziesz mieć czas, żeby po lekarzach chodzić? A Olivka rośnie jak na drożdżach pannica
|
|
#1973 | |
|
Wtajemniczenie
|
.
Cytat:
dzieki kochana.. ja to jestem tutaj glupia..bo jak sie Olivka urodzila to polozna mi powiedziala ze nie moge dawac jej mm czesciej nic co 3 h.....a lekarka mowi ze mam dawac malej kiedy chce....i pewnie dlatego tak wolno przybierala na poczatku bo ja lekko przyglodzilam.....:confus ed:....ale Olivka jest pogodna, zadowolona wiec chyba jest wszystko ok.... ![]() Nie przylatujemy tylko przyjezdzamy ....tydzien przed Wigilia i zostajemy na 3 tyg wiec bede miala czas na lekarza....a morfologie zrobie w PL bo mi nie chciala dac skierowania ......a dziekuje za komplement....
|
|
#1974 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) pójście do kościoła itp.. już tak mam, że z góry muszę wszystko zaplanować i obmyślić, żeby się nie denerwować potem Na dzisiejszą noc zapowiadają na północy wichurę z wiatrem do 100km/h więcej TU
|
|
#1975 | |
|
Zakorzenienie
|
Hehe nie robię, ale to na zastój pokarmu było a nie na zwiększenie ilości
![]() Słodziak Cytat:
U nas podobnie z tym, że teściowa oddaje małego jak płacze![]() Kapeczko co tam u was? |
|
|
|
|
#1976 | |||
|
kosmitka
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Czy wiadomo skąd Ci się to robi?? Aha MałgosiaM8 miałam napisać 0 Stasio ma minę rasowego łobuziaka!!! A zaproszenia świetne, masz talent dziewczyno! Franek ma zieloną kupkę, od czego??? już 2 dzień
|
|
|
#1977 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z kupką niestety nie pomogę
|
|
|
|
|
#1978 | |
|
kosmitka
|
Wiatr wyłączył nam tv
![]() Cytat:
![]() U nas nie chce oddać, siłą zabieram!!
|
|
|
#1979 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja też wszędzie czytałam, że trzeba te 3h przerwy zachować, no ale jak dziecko płacze to co mam głodzić? Dziwne, że ta lekarka nie chciała Ci dać skierowania, czemu?![]() Przyjeżdżacie autem? wow! podziwiam ja bym nie ogarnęła tego ![]() Cytat:
![]() Aniu wiesz co wczoraj wyczytałam? Tylko się nie śmiać proszę- że zielona kupka u niemowlaka może być gdy dziecko zmarznie/zmarzną mu stópki powtarzam tylko to wyczytałam, nie wiem dlaczego i nie wiem czy się sprawdza ![]() a zielona może też być jak już chwilkę poleży w pieluszce i zdąży się utlenić.
|
|
#1980 |
|
kosmitka
|
Kupka jeśli zielona ma być złą reakcją na mój pokarm, to obstawiam pomidory, bo wcześniej nie jadłam.
I Franek dzisiaj skończył 14 tygodni. Jak patrzę na mapę skoków, to... :drzwi:
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:16.

no to wyszło jak czytam uważnie 
a oszukać moja też się nie da- czasem się dorwie do tej herbatki i dopóki nie kapnie się, że to nie mleko to tak łapczywie ciągnie, a za chwilę zacznie tym pluć na mnie 

Ale i tak sie ciesze, ze juz prawie 2,5 mesiaca mała dostaje moje mleczko (duzo tego nie jest ale zawsze cos). Kuby w ogóle nie karmiłam, nie miałam mleka.
za te 2,5 mc

dziękuję Ci za te słowa