|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4201 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: moja obsesja na punkcie świąt Bożego Narodzenia już się obudziła!!!!a u was?
Cytat:
I radzę kupić ich więcej niż jedną sztukę, bo są bardzo małe Powodzenia!
|
|
|
|
|
#4202 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: moja obsesja na punkcie świąt Bożego Narodzenia już się obudziła!!!!a u was?
Cytat:
Edytowane przez justysiaa89 Czas edycji: 2011-11-27 o 14:42 |
|
|
|
|
#4203 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie choinkę ubiera się zazwyczaj 2 dni przed Wigilią. I też nie jemy mięsa- jakoś sobie nie wyobrażam już mięsnej Wigilii, od zawsze pościmy w domu.
|
|
|
|
#4204 |
|
Zadomowienie
|
Tak, ale ciesze sie, ze odszedl w blasku, np. Ahonen odszedl w blasku, powrocil, kiepska forma i takie zmieszanie... Malysz dal nam dlugie lata wspanialych skokow, a Stoch dzisiaj jak na razie czwarty - stara sie i niesamowicie skacze!
|
|
|
|
#4205 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A poza off-top-em: która wybiera się jutro na Roraty i robi lampion i serduszko z wypisanym dobrym uczynkiem (o ile był taki dobry uczynek )
|
|
|
|
|
#4206 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
także teraz faktycznie nie pozostaje nic innego, jak trzymać kciuki za Kamila tak mocno jak niegdyś za Adasia ![]() Cytat:
ale owszem idę, choć raczej bez serduszka i lampionu, chyba jednak jestem na to trochę za stara Edytowane przez justysiaa89 Czas edycji: 2011-11-27 o 15:06 |
||
|
|
|
#4207 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4208 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i niech każdy robi co chcę ale ja osobiście nie lubię jak ktoś próbuje mi wmówić, że robię coś złego (bo u mnie na stole jest sałatka z dodatkiem szynki, którą uwielbiam) podobnie z tym postem w adwencie... no bo czy ktoś widział aby kobieta w ciąży w ostatnim miesiącu umartwiała się, pościła albo jeszcze lepiej biczowała? i jej rodzina to samo? no przecież każdy obserwujący takie zachowanie popukałby się w czoło nie? przecież narodziny to radość takie jest moje zdanie no ale każdy będzie robił co uzna za stosowne ![]() ja tam będę się radować i jakoś na dniach chcę zacząć ozdabiać mieszkanie muszę pomyśleć o dalszych prezentach bo na razie na tżcie się skończyło xD
|
|
|
|
|
#4209 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a co do jedzenia bezmięsnych potraw w Wigilię, no cóż, tu jestem tradycjonalistką i od zawsze Wigilia jest u nas postna, co wcale mi nie przeszkadza, bo uwielbiam rybkę (ale nie karpia, fuj ), zupę grzybową czy kapustę z grzybami
Edytowane przez justysiaa89 Czas edycji: 2011-11-27 o 15:27 |
|
|
|
|
#4210 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie choinkę ubiera się w Wigilię, zawsze jest żywa - tata ją obrabia, zostawia gałązki na stroiki. Potem tata i ja ją ubieramy
U mnie też się nie je mięsa w Wigilię, nie wyobrażam sobie tego zmieniać ![]() Hamaczki świąteczne moich fretek przygotowane ![]() Znalazłam małą choineczkę z małymi lampkami i małymi ludzikami - 6 grudnia przyozdobię mój pokój na stancji
|
|
|
|
#4211 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#4212 |
|
Rozeznanie
|
u mnie to choinkę ubieramy tak 3 -4 dni przed wigilią a małą ubieram jakoś tydzień po mikołajkach w zależności kiedy w domu jestem
ja bym najchętniej już bym ubrała cały dom ale na szczęście jestem teraz z dala to mnie powstrzymuje hehe ale do mikołajek już nie długo więc potem zacznę sobie dokładnie sprzątać, okna umyje zawieszę lampki , posprzątam w segmętach zmienię serwetki na świąteczne i tak po mału będę sobie sprzatać żeby już potem mieć luźniej. U nas na wigilie mięsa nie jadamy tak było przez lata i tak pozostanie napewno ![]() ---------- Dopisano o 16:30 ---------- Poprzedni post napisano o 15:55 ---------- wnioskuje przejzałam wątek z tamtego roku że już był o tej porze śnieg Edytowane przez IwonaMazury Czas edycji: 2011-11-27 o 15:58 |
|
|
|
#4213 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a tak sobie teraz pomyślałam niby się mówi, że wigilia postna a na stole 15 (czy nawet więcej) potraw i ja też nie wyobrażam sobie jakiś kawał pieczeni, czy innego mięcha xD tak jakoś to nie pasuje do wigilii... no ale mam tą sałatkę z szynką i ona mi bardziej smakuje niż zwykła jarzynowa
|
|
|
|
|
#4214 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Czy Ty w Wielkim Poście umartwiasz się i biczujesz? Bo chyba nie o to chodzi w poszczeniu... Znam ludzi, którzy są bardzo religijni, mam też osobę duchowną w rodzinie, zachowują oni tradycje postu we wszystkie dni, które za postne były uważana, włączając w to każdy piątek, ale nikt w tym czasie nie umartwia się.
|
|
|
|
|
#4215 |
|
Rozeznanie
|
Wczoraj byłam na jarmarku w Dreźnie, było cudnie
Polecam niezdecydowanym. W moim domu robimy wieniec adwentowy, w załączniku zdjęcie i jeszcze forma do ciastek http://mojewypieki.blox.pl/2010/11/S...-Mikolaja.html i uroczy bucik na prezenty
|
|
|
|
#4216 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4217 |
|
Rozeznanie
|
szczerze je polecam. robiłam je kilka razy i zawsze są pyszne, szczególnie jak są popijane herbatą. nigdy nie miałam drewnianej foremki do tych ciastek ale teraz już mam i niedługo moja kuchnia będzie pachnieć świętami
|
|
|
|
#4218 |
|
Rozeznanie
|
A czy ten brązowy cukier można zastąpić zwykłym?
|
|
|
|
#4219 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chociaż są kraje, gdzie ludzie się najnormalniej w świecie biczują i jest to dla nich norma... ale poszczenie jeżeli wg Ciebie nie jest formą umartwiania się to czym? zapytałam o zdanie ciocię wikipedię i ona umartwianie się rozumie tak: Umartwienie – w chrześcijaństwie umyślne i dobrowolne wyrzekanie się pewnych przyjemności i wygód oraz panowanie nad samym sobą. dziękuję tyle mam do powiedzenia a teraz jeśli pozwolisz będę się radowała nadchodzącymi świętami a nie zastanawiała się nad tym czy należy pościć czy też nie...
|
|
|
|
|
#4220 |
|
Rozeznanie
|
z białym nie piekłam, kupuje brązowy i miele w młynku do kawy na proszek i taki dodaje.
|
|
|
|
#4221 |
|
Zakorzenienie
|
oh jej cukier puder robiony w młynku do kawy to smak mojego dzieciństwa
![]() ehhh... muszę kupić lampki na choineczkę bo już nie długo ją ubiorę żeby cieszyła oko może jeszcze jakąś ozdobę na oko chce mi się dużo ozdób ale z drugiej strony nie chcę wydawać na to dużo kasy xD bo nie ma sensu...
|
|
|
|
#4222 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4223 |
|
Zakorzenienie
|
Kurczę, nie powiem Ci, bo dostałam w prezencie od mamy, kilka lat temu
|
|
|
|
#4224 |
|
Zakorzenienie
|
Dokładnie :| Czy już można gdzieś dorwać program tv na święta??? Pamiętam, jak byłyśmy małe ze starszą siostrą i przed świętami Mama przynosiła gazetę z program tv, to zawsze sprawdzałyśmy co będzie ciekawego. A czy byłyście może w Realu??? Widziałyście, czy te oferty świąteczne ozdób choinkowych warte są zakupu???
|
#4225 |
|
Zakorzenienie
|
u mnie choinkę ubiera się dzień przed wigilią
w tym roku cały czas nie wiem, czy będziemy mieć żywą, czy jednak zainwestujemy w sztuczną... wolę żywe, ale przy małym dziecku - czy damy radę? dziś poszalałam na allegro i kupiłam już większość prezentów. dla dalszej części rodziny będę robić bombki szydełkiem - potrzeba będzie kilkanaście sztuk, więc powinnam się juz do tego zabierać powoli... zostały jeszcze prezenty dla małżonka (dla dziecka poszalałam aż za bardzo...), no i strój na mikołajki - bo zamierzam zrobić nam bardzo udany wieczór czekam na dzień darmowej dostawy i kupię sobie to: http://hotlady.pl/product-pol-607-Santa-Lady-dress.html plus chyba jeszcze jakiś dodatek, a prezentem mikołajkowym będzie nowy plecak (stary mu ukradli niedawno...) a w środku słodycze i jakieś dodatki na nasz wieczór - moze jakąś grę kupię? muszę się szybko decydować w każdym razie napaliłam się mocno na ten pomysł, już ustaliłam z rodzicami, że dziecko im sprzedamy na noc
|
|
|
|
#4226 |
|
Zakorzenienie
|
silesianna ale fajny kostium
mój pewnie też by się ucieszył z takiego prezentu to byłby prezent w stylu słynnego tekstu "Kochanie co mi kupiłaś? Kupiłam sobie bieliznę"
|
|
|
|
#4227 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
śliczne fotki zastanawia mnie co to jest te w środku wieńca adwentowego? ---------- Dopisano o 20:48 ---------- Poprzedni post napisano o 20:41 ---------- przy takiej pogodzie tęsknię za świętami
|
|
|
|
|
#4228 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Byłam w realu i było tak dużo ozdób, że nie wiedziałam, w którą stronę patrzeć... Potrzebowałabym z godzinę, by to wszystko obejrzeć, a później kolejną by się na coś zdecydować... |
|
|
|
|
#4229 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja też nie wiedziałam, że coś tam ma być, nie było nigdzie informacji na ten temat.Dzięki za cynk o Starówce - w tym tygodniu sobie daruję. Może za jakiś czas będzie więcej świątecznych rzeczy? Chodzi Ci o kościół św. Anny ten akademicki tak? Cytat:
A ja dziś napiekłam kilka blach pierników, jutro kolejna partia Ze wstydem przyznam, że nigdy nie dekorowałam pierników, a w tym roku mam taki zamiar...kiedy dekorujecie pierniki i czym/jak? |
||
|
|
|
#4230 |
|
Elwirka-Elmirka :D
|
Witam 25 dni !!! Niedługo 1 z przodu
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:15.

I radzę kupić ich więcej niż jedną sztukę, bo są bardzo małe 
A poza off-top-em: która wybiera się jutro na Roraty i robi lampion i serduszko z wypisanym dobrym uczynkiem (o ile był taki dobry uczynek
także teraz faktycznie nie pozostaje nic innego, jak trzymać kciuki za Kamila tak mocno jak niegdyś za Adasia
ale owszem idę, choć raczej bez serduszka i lampionu, chyba jednak jestem na to trochę za stara 

i niech każdy robi co chcę ale ja osobiście nie lubię jak ktoś próbuje mi wmówić, że robię coś złego (bo u mnie na stole jest sałatka z dodatkiem szynki, którą uwielbiam)
i jej rodzina to samo? no przecież każdy obserwujący takie zachowanie popukałby się w czoło nie?
takie jest moje zdanie no ale każdy będzie robił co uzna za stosowne 

a tak sobie teraz pomyślałam
aż mi się odechciało zakupów