moja obsesja na punkcie świąt Bożego Narodzenia już się obudziła!!!!a u was? - Strona 141 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-11-27, 14:30   #4201
Fast dead
Raczkowanie

Dot.: moja obsesja na punkcie świąt Bożego Narodzenia już się obudziła!!!!a u was?

Cytat:
Napisane przez dziuba85 Pokaż wiadomość
Dokładnie!
To są jeszcze te naklejki w B??? Bo ja u siebie nie mogę nigdzie ich znaleźć. Może standardowo nie dowieźli
W mojej jest ich jeszcze bardzo dużo, ale ja mieszkam w bardzo małej miejscowości. One dopiero zaczęły być sprzedawane w czwartek, więc powinny i u Ciebie jeszcze być. Szukaj ich w tych koszach, tzw. "stołach non food-owych", a w razie czego, pytaj obsługę, oni muszą Ci pomóc I radzę kupić ich więcej niż jedną sztukę, bo są bardzo małe Powodzenia!
Fast dead jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-27, 14:41   #4202
justysiaa89
Zakorzenienie

Dot.: moja obsesja na punkcie świąt Bożego Narodzenia już się obudziła!!!!a u was?

Cytat:
Napisane przez Lanessa Pokaż wiadomość
Kto oglada skoki narciarskie? Dla mnie skoki równa się mega nastrój świąteczny!

KAAAAAMIL!
tylko tak smutno nie czekać na Adasia

Edytowane przez justysiaa89
Czas edycji: 2011-11-27 o 14:42
justysiaa89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-27, 14:42   #4203
agniesikk
Zakorzenienie

U mnie choinkę ubiera się zazwyczaj 2 dni przed Wigilią. I też nie jemy mięsa- jakoś sobie nie wyobrażam już mięsnej Wigilii, od zawsze pościmy w domu.
agniesikk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-27, 14:48   #4204
Lanessa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez justysiaa89 Pokaż wiadomość
tylko tak smutno nie czekać na Adasia
Tak, ale ciesze sie, ze odszedl w blasku, np. Ahonen odszedl w blasku, powrocil, kiepska forma i takie zmieszanie... Malysz dal nam dlugie lata wspanialych skokow, a Stoch dzisiaj jak na razie czwarty - stara sie i niesamowicie skacze!
Lanessa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-27, 14:54   #4205
Fast dead
Raczkowanie

Cytat:
Tak, ale ciesze sie, ze odszedl w blasku, np. Ahonen odszedl w blasku, powrocil, kiepska forma i takie zmieszanie... Malysz dal nam dlugie lata wspanialych skokow, a Stoch dzisiaj jak na razie czwarty - stara sie i niesamowicie skacze!
Taki off-top, odnośnie sportu, żebym nie była gorsza: nart nie oglądam, ale oglądałam wczoraj KSW A poza off-top-em: która wybiera się jutro na Roraty i robi lampion i serduszko z wypisanym dobrym uczynkiem (o ile był taki dobry uczynek )
Stary 2011-11-27, 15:02   #4206
justysiaa89
Zakorzenienie

Cytat:
no muszę się zgodzić, że zakończył karierę we wspaniałym stylu także teraz faktycznie nie pozostaje nic innego, jak trzymać kciuki za Kamila tak mocno jak niegdyś za Adasia

Cytat:
Napisane przez Fast dead Pokaż wiadomość
Taki off-top, odnośnie sportu, żebym nie była gorsza: nart nie oglądam, ale oglądałam wczoraj KSW A poza off-top-em: która wybiera się jutro na Roraty i robi lampion i serduszko z wypisanym dobrym uczynkiem (o ile był taki dobry uczynek )
u nas roraty zaczynają się od czwartku, nie wiem czemu ale owszem idę, choć raczej bez serduszka i lampionu, chyba jednak jestem na to trochę za stara

Czas edycji: 2011-11-27 o 15:06
Stary 2011-11-27, 15:09   #4207
agniesikk
Zakorzenienie

Cytat:
Ja dzisiaj nie zrobiłam nic pozytywnego
agniesikk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-27, 15:12   #4208
asik1503
Zakorzenienie

Cytat:
Ludzie w większości podtrzymywali tradycję nie jedzenia mięsa w Wigilię, i sądzę że dalej ją podtrzymują. Nie chodzi o to, że Kościół pozwolił jeść mięso to wszyscy się rzucą. To jest tradycja i tyle.
Nie wiem, po co w ogóle było to zmieniać, jak u ludzi tyle lat była postna kolacja przedświąteczna. Jak zwykle ingerencja wyższych jest w jakąś głupotę zamiast zmienić coś, czego ludzie nie przestrzegają
akurat jedzenie albo niejedzenie mięsa w wigilię to jest najmniejszy problem... nikt nikomu do garów zaglądał nie będzie i niech każdy robi co chcę ale ja osobiście nie lubię jak ktoś próbuje mi wmówić, że robię coś złego (bo u mnie na stole jest sałatka z dodatkiem szynki, którą uwielbiam)
podobnie z tym postem w adwencie... no bo czy ktoś widział aby kobieta w ciąży w ostatnim miesiącu umartwiała się, pościła albo jeszcze lepiej biczowała? i jej rodzina to samo? no przecież każdy obserwujący takie zachowanie popukałby się w czoło nie? przecież narodziny to radość takie jest moje zdanie no ale każdy będzie robił co uzna za stosowne
ja tam będę się radować i jakoś na dniach chcę zacząć ozdabiać mieszkanie muszę pomyśleć o dalszych prezentach bo na razie na tżcie się skończyło xD
22.08.18
IG
asik1503 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-27, 15:22   #4209
justysiaa89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asik1503 Pokaż wiadomość
akurat jedzenie albo niejedzenie mięsa w wigilię to jest najmniejszy problem... nikt nikomu do garów zaglądał nie będzie i niech każdy robi co chcę ale ja osobiście nie lubię jak ktoś próbuje mi wmówić, że robię coś złego (bo u mnie na stole jest sałatka z dodatkiem szynki, którą uwielbiam)
podobnie z tym postem w adwencie... no bo czy ktoś widział aby kobieta w ciąży w ostatnim miesiącu umartwiała się, pościła albo jeszcze lepiej biczowała? i jej rodzina to samo? no przecież każdy obserwujący takie zachowanie popukałby się w czoło nie? przecież narodziny to radość takie jest moje zdanie no ale każdy będzie robił co uzna za stosowne
ja tam będę się radować i jakoś na dniach chcę zacząć ozdabiać mieszkanie muszę pomyśleć o dalszych prezentach bo na razie na tżcie się skończyło xD
ja myślę, że jak ktoś chce, to niech sobie pości, ale niech ma świadomość, że post przed Wielkanocą i poprzedzające go Ostatki kończące karnawał, to nie to samo, co sobota przed rozpoczęciem Adwentu.. zwłaszcza, że tak jak napisałaś, w przeciwieństwie do Wielkiego Postu Adwent to radosny czas oczekiwania i ja też mam zamiar wkrótce oddać się świątecznemu nastrojowi na całość
a co do jedzenia bezmięsnych potraw w Wigilię, no cóż, tu jestem tradycjonalistką i od zawsze Wigilia jest u nas postna, co wcale mi nie przeszkadza, bo uwielbiam rybkę (ale nie karpia, fuj), zupę grzybową czy kapustę z grzybami

Czas edycji: 2011-11-27 o 15:27
Stary 2011-11-27, 15:34   #4210
sugarfreeee
Zakorzenienie

U mnie choinkę ubiera się w Wigilię, zawsze jest żywa - tata ją obrabia, zostawia gałązki na stroiki. Potem tata i ja ją ubieramy

U mnie też się nie je mięsa w Wigilię, nie wyobrażam sobie tego zmieniać

Hamaczki świąteczne moich fretek przygotowane

Znalazłam małą choineczkę z małymi lampkami i małymi ludzikami - 6 grudnia przyozdobię mój pokój na stancji

sugarfreeee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-27, 15:40   #4211
Fast dead
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez sugarfreeee Pokaż wiadomość
Znalazłam małą choineczkę z małymi lampkami i małymi ludzikami - 6 grudnia przyozdobię mój pokój na stancji
Gdzie żeś dorwała taką chojnę?
Stary 2011-11-27, 16:30   #4212
IwonaMazury
Rozeznanie

u mnie to choinkę ubieramy tak 3 -4 dni przed wigilią a małą ubieram jakoś tydzień po mikołajkach w zależności kiedy w domu jestem ja bym najchętniej już bym ubrała cały dom ale na szczęście jestem teraz z dala to mnie powstrzymuje hehe ale do mikołajek już nie długo więc potem zacznę sobie dokładnie sprzątać, okna umyje zawieszę lampki , posprzątam w segmętach zmienię serwetki na świąteczne i tak po mału będę sobie sprzatać żeby już potem mieć luźniej. U nas na wigilie mięsa nie jadamy tak było przez lata i tak pozostanie napewno

---------- Dopisano o 16:30 ---------- Poprzedni post napisano o 15:55 ----------

wnioskuje przejzałam wątek z tamtego roku że już był o tej porze śnieg

Edytowane przez IwonaMazury
Czas edycji: 2011-11-27 o 15:58
IwonaMazury jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-27, 16:36   #4213
asik1503
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez justysiaa89 Pokaż wiadomość
ja myślę, że jak ktoś chce, to niech sobie pości, ale niech ma świadomość, że post przed Wielkanocą i poprzedzające go Ostatki kończące karnawał, to nie to samo, co sobota przed rozpoczęciem Adwentu.. zwłaszcza, że tak jak napisałaś, w przeciwieństwie do Wielkiego Postu Adwent to radosny czas oczekiwania i ja też mam zamiar wkrótce oddać się świątecznemu nastrojowi na całość
a co do jedzenia bezmięsnych potraw w Wigilię, no cóż, tu jestem tradycjonalistką i od zawsze Wigilia jest u nas postna, co wcale mi nie przeszkadza, bo uwielbiam rybkę (ale nie karpia, fuj), zupę grzybową czy kapustę z grzybami
ja poza rybką to lubię wszelkiej maści pierogi, bigosy, zupy grzybowe a tak sobie teraz pomyślałam niby się mówi, że wigilia postna a na stole 15 (czy nawet więcej) potraw i ja też nie wyobrażam sobie jakiś kawał pieczeni, czy innego mięcha xD tak jakoś to nie pasuje do wigilii... no ale mam tą sałatkę z szynką i ona mi bardziej smakuje niż zwykła jarzynowa
22.08.18
IG
Stary 2011-11-27, 17:22   #4214
YOUdith
Rozeznanie

Cytat:
No tu to chyba przesadziłaś... Czy Ty w Wielkim Poście umartwiasz się i biczujesz? Bo chyba nie o to chodzi w poszczeniu... Znam ludzi, którzy są bardzo religijni, mam też osobę duchowną w rodzinie, zachowują oni tradycje postu we wszystkie dni, które za postne były uważana, włączając w to każdy piątek, ale nikt w tym czasie nie umartwia się.
YOUdith jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-27, 19:03   #4215
marlen1366
Rozeznanie

Wczoraj byłam na jarmarku w Dreźnie, było cudnie Polecam niezdecydowanym. W moim domu robimy wieniec adwentowy, w załączniku zdjęcie i jeszcze forma do ciastek http://mojewypieki.blox.pl/2010/11/S...-Mikolaja.html i uroczy bucik na prezenty
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSCF1863 [m.1].jpg (68,6 KB, 41 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCF1881 [m.1].jpg (19,8 KB, 36 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCF1869 [m.1].jpg (91,9 KB, 47 załadowań)
marlen1366 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-27, 19:10   #4216
YOUdith
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez marlen1366 Pokaż wiadomość
Wczoraj byłam na jarmarku w Dreźnie, było cudnie Polecam niezdecydowanym. W moim domu robimy wieniec adwentowy, w załączniku zdjęcie i jeszcze forma do ciastek http://mojewypieki.blox.pl/2010/11/S...-Mikolaja.html i uroczy bucik na prezenty
O nie! Kolejny przepis, który chciałabym wypróbować!
Stary 2011-11-27, 19:16   #4217
marlen1366
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez YOUdith Pokaż wiadomość
O nie! Kolejny przepis, który chciałabym wypróbować!
szczerze je polecam. robiłam je kilka razy i zawsze są pyszne, szczególnie jak są popijane herbatą. nigdy nie miałam drewnianej foremki do tych ciastek ale teraz już mam i niedługo moja kuchnia będzie pachnieć świętami
Stary 2011-11-27, 19:21   #4218
YOUdith
Rozeznanie

Cytat:
szczerze je polecam. robiłam je kilka razy i zawsze są pyszne, szczególnie jak są popijane herbatą. nigdy nie miałam drewnianej foremki do tych ciastek ale teraz już mam i niedługo moja kuchnia będzie pachnieć świętami
A czy ten brązowy cukier można zastąpić zwykłym?
Stary 2011-11-27, 19:27   #4219
asik1503
Zakorzenienie

Cytat:
No tu to chyba przesadziłaś... Czy Ty w Wielkim Poście umartwiasz się i biczujesz? Bo chyba nie o to chodzi w poszczeniu... Znam ludzi, którzy są bardzo religijni, mam też osobę duchowną w rodzinie, zachowują oni tradycje postu we wszystkie dni, które za postne były uważana, włączając w to każdy piątek, ale nikt w tym czasie nie umartwia się.
z tym biczowaniem może troszkę chociaż są kraje, gdzie ludzie się najnormalniej w świecie biczują i jest to dla nich norma... ale poszczenie jeżeli wg Ciebie nie jest formą umartwiania się to czym?

zapytałam o zdanie ciocię wikipedię i ona umartwianie się rozumie tak: Umartwienie – w chrześcijaństwie umyślne i dobrowolne wyrzekanie się pewnych przyjemności i wygód oraz panowanie nad samym sobą.

dziękuję tyle mam do powiedzenia a teraz jeśli pozwolisz będę się radowała nadchodzącymi świętami a nie zastanawiała się nad tym czy należy pościć czy też nie...
22.08.18
IG
Stary 2011-11-27, 19:35   #4220
marlen1366
Rozeznanie

z białym nie piekłam, kupuje brązowy i miele w młynku do kawy na proszek i taki dodaje.
Stary 2011-11-27, 19:41   #4221
asik1503
Zakorzenienie

oh jej cukier puder robiony w młynku do kawy to smak mojego dzieciństwa ale brązowego cukru pudru nigdy nie próbowałam

ehhh... muszę kupić lampki na choineczkę bo już nie długo ją ubiorę żeby cieszyła oko może jeszcze jakąś ozdobę na oko chce mi się dużo ozdób ale z drugiej strony nie chcę wydawać na to dużo kasy xD bo nie ma sensu...
22.08.18
IG
Stary 2011-11-27, 19:42   #4222
YOUdith
Rozeznanie

Cytat:
z tym biczowaniem może troszkę chociaż są kraje, gdzie ludzie się najnormalniej w świecie biczują i jest to dla nich norma... ale poszczenie jeżeli wg Ciebie nie jest formą umartwiania się to czym?

zapytałam o zdanie ciocię wikipedię i ona umartwianie się rozumie tak: Umartwienie – w chrześcijaństwie umyślne i dobrowolne wyrzekanie się pewnych przyjemności i wygód oraz panowanie nad samym sobą.

dziękuję tyle mam do powiedzenia a teraz jeśli pozwolisz będę się radowała nadchodzącymi świętami a nie zastanawiała się nad tym czy należy pościć czy też nie...
ech...
Stary 2011-11-27, 20:03   #4223
sugarfreeee
Zakorzenienie

Cytat:
Gdzie żeś dorwała taką chojnę?
Kurczę, nie powiem Ci, bo dostałam w prezencie od mamy, kilka lat temu

sugarfreeee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-27, 20:21   #4224
dziuba85
Zakorzenienie

Cytat:
ech...

Dokładnie :|

Czy już można gdzieś dorwać program tv na święta??? Pamiętam, jak byłyśmy małe ze starszą siostrą i przed świętami Mama przynosiła gazetę z program tv, to zawsze sprawdzałyśmy co będzie ciekawego.

A czy byłyście może w Realu??? Widziałyście, czy te oferty świąteczne ozdób choinkowych warte są zakupu???

Córcia 21.04.2018 <3

dziuba85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-27, 20:25   #4225
silesianna
Zakorzenienie

u mnie choinkę ubiera się dzień przed wigilią w tym roku cały czas nie wiem, czy będziemy mieć żywą, czy jednak zainwestujemy w sztuczną... wolę żywe, ale przy małym dziecku - czy damy radę?

dziś poszalałam na allegro i kupiłam już większość prezentów. dla dalszej części rodziny będę robić bombki szydełkiem - potrzeba będzie kilkanaście sztuk, więc powinnam się juz do tego zabierać powoli...
zostały jeszcze prezenty dla małżonka (dla dziecka poszalałam aż za bardzo...), no i strój na mikołajki - bo zamierzam zrobić nam bardzo udany wieczór czekam na dzień darmowej dostawy i kupię sobie to: http://hotlady.pl/product-pol-607-Santa-Lady-dress.html plus chyba jeszcze jakiś dodatek, a prezentem mikołajkowym będzie nowy plecak (stary mu ukradli niedawno...) a w środku słodycze i jakieś dodatki na nasz wieczór - moze jakąś grę kupię? muszę się szybko decydować w każdym razie napaliłam się mocno na ten pomysł, już ustaliłam z rodzicami, że dziecko im sprzedamy na noc
silesianna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-27, 20:32   #4226
asik1503
Zakorzenienie

silesianna ale fajny kostium mój pewnie też by się ucieszył z takiego prezentu to byłby prezent w stylu słynnego tekstu "Kochanie co mi kupiłaś? Kupiłam sobie bieliznę"
22.08.18
IG
Stary 2011-11-27, 20:48   #4227
IwonaMazury
Rozeznanie

Cytat:

śliczne fotki
zastanawia mnie co to jest te w środku wieńca adwentowego?

---------- Dopisano o 20:48 ---------- Poprzedni post napisano o 20:41 ----------

przy takiej pogodzie tęsknię za świętami
IwonaMazury jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-27, 21:52   #4228
YOUdith
Rozeznanie

Cytat:
Dokładnie :|

Czy już można gdzieś dorwać program tv na święta??? Pamiętam, jak byłyśmy małe ze starszą siostrą i przed świętami Mama przynosiła gazetę z program tv, to zawsze sprawdzałyśmy co będzie ciekawego.

A czy byłyście może w Realu??? Widziałyście, czy te oferty świąteczne ozdób choinkowych warte są zakupu???
U mnie do dziś tak jest!
Byłam w realu i było tak dużo ozdób, że nie wiedziałam, w którą stronę patrzeć... Potrzebowałabym z godzinę, by to wszystko obejrzeć, a później kolejną by się na coś zdecydować...
Stary 2011-11-27, 22:57   #4229
Parvati
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasia.diet Pokaż wiadomość
jak ja bylam wczoraj pod PKiN to wlasnie nie leciala swiateczna muzyka tyko jakas "la bamba" i tego typu. nawet powiedzialam do TZta 'wszystko fajnie tylko ta muzyka malo swiateczna:/'
swoja droga o tym jarmarku pod pkin dowiedzialam sie przypadkiem jak tam przechodzilam, nie reklamowali sie nic

na Starowce na Jarmarku Bozonarodzeniowym tez bylam. szczerze mowiac nie bylo jakos duzo swiatecznych rzeczy, a te co byly mnie nie zachwycily. no jedynie pieknie dekorowane pierniki mnie zauroczyly cudne byly!

a jakby co to jarmark regionalny jest tez kolo kosciola sw. Anny przy wiezyczce widokowej nawet kupilam tam wczoraj makowca
O widzisz, ok. 18 grały już Jingle Bells pod PKiN ja też nie wiedziałam, że coś tam ma być, nie było nigdzie informacji na ten temat.

Dzięki za cynk o Starówce - w tym tygodniu sobie daruję. Może za jakiś czas będzie więcej świątecznych rzeczy?

Chodzi Ci o kościół św. Anny ten akademicki tak?

Cytat:
ja wczoraj rano jak jechałam to dopiero budowali a wcześniej był straganiki na placu konstytucji xD tylko, że tam bardziej na zasadzie regionalnych pyszności xD ale i tak fajnie
a co do CH to byłam wczoraj u siebie w Wola Parku i masakra... otworzyli superpharme i się wejść nie dało w auchan nie lepiej... nigdzie nie dało się ruszyć aż mi się odechciało zakupów
Oooo mam rzut kamieniem do Placu Konstytucji, przejdę się jakoś na dniach zobaczyć czy coś ciekawego tam jest

A ja dziś napiekłam kilka blach pierników, jutro kolejna partia
Ze wstydem przyznam, że nigdy nie dekorowałam pierników, a w tym roku mam taki zamiar...kiedy dekorujecie pierniki i czym/jak?

CBT
Parvati jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-28, 05:16   #4230
Nimfa20
Elwirka-Elmirka :D

Witam

25 dni !!!

Niedługo 1 z przodu
Nimfa20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości