Liście spadają,zima za progiem,wyprawkę czas kończyć bo dzidzia nas kopie. I/II 2012 - Strona 159 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-11-27, 11:12   #4741
eliza1984
Zadomowienie

Dot.: Liście spadają,zima za progiem,wyprawkę czas kończyć bo dzidzia nas kopie. I/II

hej mamusie
dzis znowu miałam nieprzespaną noc,już nie wiem która to z kolei.Ocknęłam się jakoś jak zauważyłam ,ze łapią mnie skurcze ,zaczęłam je liczyc i były co 3 min,potem co 4-5min,a że jechać i tak mieliśmy do szpitala na zastrzyka płucek to nie dzwoniłam do gina.później skurcze były coraz mniej regularne i chyba w koncu jak jechalismy do szpitala z tego przejecia przeszły.Dostałam zastrzyk,położna posłuchała serduszka i nie prosiłam o konsultacje więc wróciliśmy do domu i leże.Niech ten mój maluszek jeszcze nie wychodzi bo to dopiero 31+1t.c. dopiero
zanim się urodziłaś - kochałam Cię ,
nim minęła pierwsza minuta Twojego życia...
- byłam gotowa za Ciebie umrzeć..."
eliza1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-27, 11:20   #4742
uska000
Zadomowienie

Dot.: Liście spadają,zima za progiem,wyprawkę czas kończyć bo dzidzia nas kopie. I/II

Cytat:
Napisane przez eliza1984 Pokaż wiadomość
hej mamusie
dzis znowu miałam nieprzespaną noc,już nie wiem która to z kolei.Ocknęłam się jakoś jak zauważyłam ,ze łapią mnie skurcze ,zaczęłam je liczyc i były co 3 min,potem co 4-5min,a że jechać i tak mieliśmy do szpitala na zastrzyka płucek to nie dzwoniłam do gina.później skurcze były coraz mniej regularne i chyba w koncu jak jechalismy do szpitala z tego przejecia przeszły.Dostałam zastrzyk,położna posłuchała serduszka i nie prosiłam o konsultacje więc wróciliśmy do domu i leże.Niech ten mój maluszek jeszcze nie wychodzi bo to dopiero 31+1t.c. dopiero
o kurcze.. lez plackiem w domu to bedzie dobrze jeszcze te 4 tygodnie zeby posiedziala i bylo by super

http://www.suwaczek.pl/cache/b034e10552.png
uska000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-27, 11:25   #4743
AgaMili
BAN stały

Dzień dobry
Mam 10 str do nadrobienia

eliza1984 trzymaj się jeszcze 2 w 1
AgaMili jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-27, 12:01   #4744
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez paulaLbn Pokaż wiadomość
leci juz 34 tydzien, wiec nie jest az tak zle ale niech ta moja niespodzianka posiedzi jeszcze i da dokonczyc wyprawke
na szczescie tez dali mi pojedyncza sale z wypasionym łózkiem, lazienka itp, no i internet tez jest wiec przynajmniej moge was poczytac i popisac coswiec nie ma co narzekac, brakuje tylko kolderki na lozku, ale jak o nia spytalam to powiedziano mi, ze przeciez jest cieplo i oni nie maja a i kolacja okropna byla, mam nadzieje, ze ze sniadaniem sie postaraja
No to chciaż tyle, że warunki całkiem przywoite
A jedzenie w każdym szpitalu jest ohydne

Cytat:
Napisane przez uska000 Pokaż wiadomość
Ja organizowalam sobie sama choc powinny kolezanki ale ze w pl malo znane to ja ;p i jedna mi pomagala..

robilam u sibie tzta wywalilam z domu
zrobilam gofry kupilam bita smietane mieszanke owocow w puszce, banany, winogron i mandarynke aa i dzem
potem byl picolo
potem miala byc szarlotka z lodami ale nitk nie chcial bo im slodko bylo;p
potem swiezy sok robilam z jablka i marchewki

a na stole byla jedna salatka wedlina jaka w majonezie i pomidorki pod pierzynka i kotleciki z kurczaka.. i nic prawie nie poszlo..

spokojnie staczylabyy jedna salatka i te kotelickiki bo sie pozasladzaly:P

byly 3 zabaway 1 to sznurek..
kazda obcinala tyle ile uwazala ze ma moj brzuch i ta co byla najblizej wygrala

robily mi bronsoletke szczescia i kazda myslala zyczenie dla mnie i zakladala na zylke koralik
mam ja miec do porodu

i 3 rysowanie plakatu ale neistety nie bylo bo obrzarciuchy ledwo siedzialy:p

moja fotograf robila fotki wiec podesla linka jak beda

mialo byc 10 osob bylo 7 z moja mama co byla chwile bo gofry robila

podsumowanie:
Kupa smiechu, kupa super prezentow (myslalam ze kazdy kupi drobiazg albo nic a tu masakara) i kupa jedzenia tzt tydzien bedzie jadl ;p
Uska, super, że impreza się udała

Cytat:
Napisane przez pearpearl Pokaż wiadomość

a z tztem porozmawialismy, ale co z tego, jak wiem, ze to kwestia czasu i znowu bedziemy sie przez nich klocic
normlanie nie wiem, co mam robic... czuje sie taka bezsilna i nie widze na razie wyjscia z tej sytuacji

ida swieta, a ja teraz nie wyobrazam sobie, zebym miala je spedzic z tymi ludzmi
i co, tzta mam samego zostawic? ech...
Pearl, a nie możecie spędzić Swiąt na Mazurach, u Twoich rodziców? Czy TZ się nie zgodzi?

Cytat:
Napisane przez kropeczka1984 Pokaż wiadomość
Po wczorajszym numerze taty i brata miałam dzisiaj nic nie gotować, ale wymiękłam... Głównie dlatego, że miałam ochotę na zupę krem z pora no i już ją zrobiłam Stwierdziłam, że robię obiad dla mnie i Męża a przy okazji dla nich, a jak nas jutro nie będzie, to albo zjedzą końcówkę zupy albo sami sobie coś zrobią.
Miętka jesteś

Cytat:

Bebi wysylsam gofra z podwojna smietana i owocami w polewie czekoladowej

-
O matko, ale bym gofra zjadła
Ale gofrownicy nie mam Zażycze sobie chyba kiedyś na prezent taką profesjonalną

Cytat:
Napisane przez MartuNiunia87 Pokaż wiadomość

Zdecydowałam się w końcu na komodę dla dzidzi!!

będzie pasowała do naszej szafy i komody z BRW z kolekcji MAXIONE będzie taka:

http://meblowykoszalin.pl/pl/komoda-...e-m-k-4sz.html

tylko w kolorze olcha bo takie mamy wszystkie meble

Idę ją w tym tyg zamówić... bo wychodzi jednak taniej w sklepie niż na internecie jak sobie człowiek sam oczywiście przywiezie do domu :P

Idę się myć i szykować do wyjścia...
Fajna komoda

Cytat:
Napisane przez inutil Pokaż wiadomość

My wczoraj byliśmy w hurtowni, z tż to żadne zakupy, ale wybraliśmy łóżeczko i fotelik (w tygodniu z rodzicami jedziemy, bo sponsorują).

łóżeczko takie http://www.arus.pl/oferta-195-lozecz...lada-rysi.html
fotelik Recaro
No tż już chciał wracać, ale w biegu złapałam parę rzeczy i mam:
nożyczki i obcinaczki z Canpola
Szczotkę i grzebyk BabyOno
Termometr (zwykły z miękką końcówką) z BabyOno
Wanienkę (małą -> tż wybierał)
Rożek taki http://www.shopmania.pl/artykuly-dzi...-beige-4235898 był w promocji za 18 zł i nie mogłam się powstrzymać
I jeszcze potem zadzwoniła znajoma i pojechałyśmy na kawę i małe zakupy, kupiłam smoczki z Tommee Tippee, pakiet 6 pieluch tetrowych kolorowych. I superpharmie zestaw Oilatum Soft (koleżanka ma dziecko i polecała kąpać co kilka dni właśnie), więc się skusiłam, bo promocja była I paczkę pampersów za 40zł

Jeszcze wyciągnęłam tż do innej hurtowni bo znajoma mówiła, że pościel przeceniona więc udało nam się kupić ostatni zestaw za 89zł (potem zostały tylko różowe) http://www.akuku-sklep.pl/posciel-be...eam-p-294.html
Inutil, super zakupy

tylko po to, żeby w niej wszystko było
agawoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-27, 12:28   #4745
AgaMili
BAN stały

No to nadrabiam

Neska śliczne to łóżeczko masz a pościel

Co do materaca w łóżeczku to ja mam po Milence. Jest w dobrym stanie i nawet nie pomyślałam, żeby nowy kupować bo jest używany

Nawojka ale pożegnanie A gdzie pracowałaś??
Ciekawe czy o mnie pomyślą w pracy za tydzień

Placki ziemniaczene jem z cukrem i śmietaną a kopytka z masłem albo sosikiem.

Co do wanienki to nawet nie wiem czy to duża czy mała. Chyba duża

O tym dziecku co się urodziło z zębami to nie słyszałam

Kołyski nie kupuję.

Monika

Cytat:
wczoraj spotkałam koleżankę która ma małe dziecko i ona mówiła ,że w domu zimą ubierała maluszka w body z długim rękawem i na to kaftanik i śpioszki,ja zawsze myślałam ,że jeżeli jest body z długim rękawem to wystarczy ubrac na to śpioszki albo spodnie,że poprostu 1 długi rękaw w ciepłym domciu wystarczy- a wy co myślicie dziewczyny????
Natalia to zależy tylko i wyłącznie od temperatury w mieszkaniu. Zależy czy masz 18' czy 23'

anankee ale miałaś super poród ja miałam skurcze przez 7 godzin i wyłam z bólu

Angelika zdrówka

PIERWSZE DZIECIĘ JEST JUŻ Z NAMI ,NA RESZTĘ CZEKAMY Z OTWARTYMI RAMONAMI.MAMUSIE STYCZEŃ LUTY 2012
Jestem za ale żeby było Amelka

Pearl

Uska zazdroszcze imprezki

paulaLbn aż się zdzwiłam że tak dobrze się Tobą zajęli w szpitalu i zostawili na oddziale. Zastrzyk dostałaś więc będzie dobrze. A z jakiej częsci Londynu jesteś?
AgaMili jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-27, 12:31   #4746
paulaLbn
Raczkowanie

Mam pytanie do dziewczyn, ktore robiły zamówienie w aptece DOZ czy platnosc odbywa sie przy odbierze, czy mozna zaplacic przelewem?
Stary 2011-11-27, 12:41   #4747
BebiBebi
Rozeznanie

GG do BebiBebi

Cytat:
Mam pytanie do dziewczyn, ktore robiły zamówienie w aptece DOZ czy platnosc odbywa sie przy odbierze, czy mozna zaplacic przelewem?
przy odbiorze

BebiBebi jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-11-27, 12:56   #4748
uska000
Zadomowienie

na Polsat cafe pokazuja baby shower

Stary 2011-11-27, 12:58   #4749
*Agatek*
Zakorzenienie

Hej

Od leżenia to mi się powoli odleżyny chyba robią boli mnie biodro jak za długo leżę na boku znów spałam byle jak... nerwice chyba znowu mam

Dziś w nocy odkryłam, że moje dziecie wypina stópkę na 3 cm w górę!!!!! gula mała, ale jak wypina, masakra normalnie w szoku byłam, że jeszcze skóra może mi się naciągać

Cytat:
Napisane przez BebiBebi Pokaż wiadomość
Ja też edycji już nie oglądam nawet, bo im ich więcej to co raz nudniejsze się staje
chyba tak...
Cytat:
dzien dobry..
niedziela a ja od 6 nie spie.. zreszta cala noc lazilam..

Agatek zawsze mozesz poprosic tesciowa o jedno ciasto i jedna salatke szwagier niech kupi jednego picolo i jakies owoce na 4 osoby to starczy

tesciowa moze nawet uczestniczyc byleby nie szwagier bo facetow niet
ehh wiesz co, nawet już humoru nie mam na takie coś... jestem na etapie, że nie chce mi się tu mieszkać. Wszystko wróciło do normy - wiedziałam, że szwagier się nie poprawi na dłużej i miałam rację. Wku... mnie syf w mieszkaniu, którego oni nie widzą... brak słów...
Cytat:

a dzien dobry...
ja tez praktycznie nie spalam nic, od 5 lezalam i czekalam az zacznie sie mecz cobym mogla poogladac o 6 przyszla polozna i podlaczyla ktg i chyba zapomnieli o mnie, bo dopiero przed chwila odlaczyli

niech daja sniadanie bo mi kiszki marsza juz graja
Nie zapomnieli o Tobie im dłużej tym lepiej pod ktg od 30 min do 45 lub godziny- półtorej max chyba, że są skurcze to jeszcze dłużej
Cytat:
Ja sobie dałam spokój już z tą edycją. Też uważam, że śpiewacy mają milion innych programów do wyboru, więc tutaj mogliby już nie przychodzić.

Też uważam, że 3 trymestr jest najgorszy... Buty zakłada mi Mąż, pediciure też mi robi, schylić się nie mogę, ciągle chce mi się siku, pobolewa mnie brzuch, chodzę jak jakaś pokraka :/ Kurczę ale i tak cieszę się, że mam Wojtka w brzusiu
co do mam talent- zgadzam się!! wkurzają mnie śpiewacy coraz więcej ich

A sapię dokładnie tak samo... męczy mnie to wszystko już..
Cytat:
Napisane przez Lucy1111 Pokaż wiadomość
Tż sobie zażyczył

proponuję na porodówkę sobie takie zrobić
osz to tż świntuch

co do drugiego- miss jak ta lala
Cytat:
hej mamusie
leż mała
Cytat:
płacisz przy odbiorze

*Agatek* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-27, 13:55   #4750
uska000
Zadomowienie

Agatku gdybys blizej mieszkala to bym Ci zrobila
a co do tego co piszesz w pelni rozumiem mieszkalam 6mc z tesciami i to bylo najgorsze przezycie w moim zyciu.. i to w dodatku ze szwagierka w jednym pokoju.. i syf nie przeszkadzal nikomu.. a jak juz wszystko posprzatalam to tesc wlazl w butach z pola i odnowa to samo..

ale mam lenia... musze wyjsc z lozka!!!

---------- Dopisano o 14:55 ---------- Poprzedni post napisano o 14:10 ----------

na zlosc mi robicie?? ja w domu a tu cisza??

Stary 2011-11-27, 14:16   #4751
kasikzaki
Zadomowienie

Send a message via Skype™ to kasikzaki

Hej mamusie
Ja tylko na chwilkę, wczorajszy Chrzest bardzo udany ale pod koniec dnia już byłam dość zmęczona i opuchnięta. dzisiaj trochę boli mnie brzuch ale odpoczywam to będzie dobrze.

Widzę że jednak zdecydowałyście się na dłuższy tytuł
Proszę wyślijcie mi propozycję na priv

Zajżę wieczorem bo jestem jeszcze u siostry
papa
kasikzaki jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-11-27, 14:19   #4752
zoskasamoska
Wtajemniczenie

Dzien dobry

Ale dzisiaj tutaj jest ciuchutko

Szukałam przedtem przepisu na murzynka taki co by mi odpowiadał, bo strasznie mi sie zachciało murzynka. Szukałam i szukałam w necie i nie było, znalazłam go na sodzie oczyszczonej w kuchni :P Tak to jest, jak się liczy jedynie na neta ;P
zoskasamoska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-27, 15:07   #4753
kasiulka99
Raczkowanie

Dzien dobry Mamuśki

ja jeszcze w łożku, wczoraj zrobilismy małą imperezę andrzejkowa i teraz odpoczywam , było super tylko te długotrwałe siedzenie przy stole mi nie służy dzidzi potwornie kopała woli jak jestem w pozycjii półleżącej

Cytat:
Napisane przez magda1804 Pokaż wiadomość
ja sie pochwale co kupilam wczoraj:

6. i przed chwilą kupiłam posciel 11-element.:
http://allegro.pl/sliczny-komplet-po...957370129.html
------------------------------------------------
Magda super pościel i ten kolorek kilka postów wcześniej właśnie pytałam o tą posciel a dokładnie u którego sprzedawcy ją zakupic i w związku z tym jakbyś mogła jak dojdzie podać firmę i czy z jakością pościeli jest ok . i czy kolorki są nasycone - strasznie podobają mi się te amarantowe paseczki i kupiłas ją w super cenie gratulacje
kasiulka99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-27, 15:39   #4754
nawojka8583
Zadomowienie

Cześć Mamusie!
Cytat:
Eliza super tytuł

A ja dopiero skończyłam płakać Normalnie nie wytrzymałam... Mieszkam z rodzicami i bratem. Teraz mama jest w sanatorium i ja zajmuję się domem. Zresztą w sumie to i tak tak jest, bo mama choruje, więc ja już gotuję i takie tam. No i teraz jak jej nie ma, to ciągle planuję obiady, nawet jak gdzieś z Mężem wyjeżdżamy, żeby przypadkiem tata i brat nie padli z głodu. A dzisiaj co? Chcieliśmy porobić zakupy dla Wojtusia i poprosiłam brata, żeby obiad ugotował dla wszystkich. Wracamy, a tu okazuje się, że obiadu została jedna porcja!!! A jak zapytałam taty dlaczego, to stwierdził, że mogłam siedzieć w domu i sama zrobić!!! Jakbym wiedziała, że nie mogę na nich liczyć, to byśmy zjedli coś na mieście! Mam już tego serdecznie dość! Jak mama wyjeżdżała, to obiecywali, że będą mi pomagali a tu widać właśnie jak pomagają! Jutro wcale nie robię obiadu i w poniedziałek też nie. Z Mężem zjemy na mieście i gdzieś mam to, co oni zjedzą!
Sorry, że Wam przynudzam, ale nie wytrzymałam.
Kropeczka oj tata się nie zachował z tym tekstem

---------- Dopisano o 17:39 ---------- Poprzedni post napisano o 17:24 ----------

Cytat:
Napisane przez MissZuzia Pokaż wiadomość
ja się właśnie zastanawiam czy kupić ten śpiworek do spania

ja kupiłam taki akrylowy, za niecałe 40zł
http://allegro.pl/kocyk-koc-pluszowy...946374705.html
jest fajny
No właśnie ja też się zastanawiałam nad tym śpiworkiem bo on jest tak jakby na szelkach i dzidzuń będzie miał całe rączki okryte i ramionka. Nie da się otulić dziecka takim śpiworkiem żeby mu ciepło było po boczkach albo ja nie umiem sobie tego wyobrazić.
Kocyk akrylowy mam taki sam
nawojka8583 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-27, 15:40   #4755
MissZuzia
Zadomowienie

My dziś kupiliśmy wanienkę i stelaż do niej, przewijak na łóżko, 5szt pieluch flanelowych i czapusię białą bez wiązań.
Oglądałam kołyski w sklepie i zdecydowałam się na taką:
http://www.gluck.com.pl/mebelki/koly...emny_braz.html
ze sklepu nie zamówię bo nie mieli nic na stanie i nie wiedzieli w ile zrealizują moje zamówienie (żenada jakby nikt inny jej u nich nigdy nie kupił ) a dopiero daliby mi znać jutro po telefonie do producenta więc musiałabym jechać jeszcze tam raz w razie decyzji a to za daleko dla mnie samej. Z kolei kolejny tydzień to nie będę czekać żeby z tż pojechać bo prędzej urodzę niż ją dowiozą. Więc zamówię z netu kwotowo wychodzi podobnie, na stronie producent mają niby informację że jest dostępna od ręki, jutro zadzwonię i potwierdzę i jeśli tak to zamawiam

Cytat:

My wczoraj byliśmy w hurtowni, z tż to żadne zakupy, ale wybraliśmy łóżeczko i fotelik (w tygodniu z rodzicami jedziemy, bo sponsorują).

fotelik Recaro
Rożek taki http://www.shopmania.pl/artykuly-dzi...-beige-4235898 był w promocji za 18 zł i nie mogłam się powstrzymać
I jeszcze potem zadzwoniła znajoma i pojechałyśmy na kawę i małe zakupy, kupiłam smoczki z Tommee Tippee, pakiet 6 pieluch tetrowych kolorowych. I superpharmie zestaw Oilatum Soft (koleżanka ma dziecko i polecała kąpać co kilka dni właśnie), więc się skusiłam, bo promocja była I paczkę pampersów za 40zł

Jeszcze wyciągnęłam tż do innej hurtowni bo znajoma mówiła, że pościel przeceniona więc udało nam się kupić ostatni zestaw za 89zł :brzyda l: (potem zostały tylko różowe) http://www.akuku-sklep.pl/posciel-be...eam-p-294.html
gratuluję wszystkich zakupów, z rożkiem to ci się udało, Nino od Feretti w tej cenie to bardzo dobry zakup
Cytat:
hej mamusie
trzymam kciuki za każdy tydzień córeczki w twoim brzuszku, oby było ich jak najwięcej

Cytat:
Napisane przez zoskasamoska Pokaż wiadomość
Dzien dobry

Ale dzisiaj tutaj jest ciuchutko

Szukałam przedtem przepisu na murzynka taki co by mi odpowiadał, bo strasznie mi sie zachciało murzynka. Szukałam i szukałam w necie i nie było, znalazłam go na sodzie oczyszczonej w kuchni :P Tak to jest, jak się liczy jedynie na neta ;P
kochana ja wklejałam ostatnio tutaj przepis na murzynka, polecam go - robiłam już go wiele razy, jest super w smaku, pachnący i dość wilgotny każdemu smakuje

http://suwaczki.maluchy.pl/li-57141.png

było 83 jest 63 musi być 60 w sferze marzeń 58
MissZuzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-27, 15:55   #4756
nawojka8583
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez agawoo Pokaż wiadomość
Zuzia, wózek ten co już Wam kiedyś wklejałam, pościel i przewijak Klupsia ( http://www.klups-gostyn.pl/posciel2-4.html ), a łóżeczko z Jardrewu (takie http://www.justbaby.pl/lozeczko-drew...y-jardrew.html , tylko uparłam się na żyrafkę - i w jednym sklepie było, ale bez szuflady i teraz poszukujemy z szufladą)
Agawoo śliczną pościel sobie upatrzyliście i łóżeczko też bardzo mi się podoba

---------- Dopisano o 17:55 ---------- Poprzedni post napisano o 17:49 ----------

Cytat:
Ja też mam swoją propozycję :p
Nasze pociechy na świat powoli przychodzą - styczniowo-lutowe terminy nadchodzą! Mamy I-II 2012
MissZuzia bardzo fajny tytuł
Stary 2011-11-27, 15:56   #4757
kasiulka99
Raczkowanie

Cytat:
My dziś kupiliśmy wanienkę i stelaż do niej, przewijak na łóżko, 5szt pieluch flanelowych i czapusię białą bez wiązań.
Gratuluję udanych zakupów kołyska śliczna też bym chciała coś małego aby przystawic do lożka ale - mam juz łóżeczko do sypialni a że mieszkam w domku z pięterkiem to na dół muszę kupic łóżeczko turystyczne aby nie zostawiać dzidzi samej na długo jak będe np. robić obiadek ... myslalam też o koszu mojżesza też mi sie strasznie podobają ale z drugiej strony mam 7 kg kocurka i on uwielbia spać w pudełkach, koszyczkach więc jeszcze pomyslałby że to dla niego
Stary 2011-11-27, 16:15   #4758
nawojka8583
Zadomowienie

Cytat:
O mama, ale pedzicie, mialam sie juz przelamc i zaczac wkoncu udzielac, ale jak na zlosc net odmowila wspolpracy wiec tylko podczytywalam na tel, no ale dzis dorwalam juz laptopa i normalny zasie wiec pisze, szkoda tylko, ze okolicznosci malo sprzyjajace, bo odzywam sie ze szpitalnego łózka... Pojecia nie mam jak i kiedy to wszytsko sie stalo, od kilku dni twardnial mi brzuszek, wiec dla swietego spokoju poprosilam siostre zeby pojechala ze mna na IP, bo tutaj w Londynie ginekologa nie uswiadczysz, usg tezjuz nie ma w 3 trymestrze, wiec stwierdzilam, ze troszke
posciemniam i moze mi zrobia i przynajmniej dowiem sie jak wielkie jest moje dziecie no ale przestalo byc różowo, jak podlaczyli ktg, pozniej jeden lekarz, drugi lekarz, w koncu badanie, setka pytan i pierwszy raz w zyciu zobaczylam tutaj ginekologa, zaczal badac i jak zobaczylam jego wzrok i mine to juz wiedzialm, ze cos nie tak... no i prosze MUSI PANI ZOSTAC, w zyciu bym sie tego nie spodziewala, siostra szybko do domu po rzeczy bo ja to tylko z karta ciazy przyjechalam, a ten mi tu zostc kazal, bo szyjka skrocona i rozwarcie.... siedze pod ktg, podali zastrzyk na rozwoj plucek i czekamy...ale poki co jestem przerazona
Paula trzymaj sie tam dzielnie, to se pościemniałaś kobieto. Ja w Szkocji jak powiedziałam, że mi brzuch twardnieje to powiedzieli, że tak musi być... no to teraz będę myślała. Bolało Cię coś czy miałaś tylko to twardnienie?

---------- Dopisano o 18:11 ---------- Poprzedni post napisano o 18:03 ----------

Cytat:
A ja znowu po przejsciach z tesciami. Nawet nie mam sily opisywac, co sie stalo, ale powiem Wam, ze jak rozsypie sie moj zwiazek z tztem to w 90% bedzie to zasluga wlasnie tesciow.
Wczoraj sie tak zdenerwowalam, ze pojechalam spac do chrzestnej. Przegadalam, uspokoilam sie, ale jak wracalam dzisiaj skm-ka na to cholerne zadupie, to dostalam takich skurczy i tak mnie bolalo kolo odbytu, ze myslalam, ze zaraz urodze
Ledwo co doszlam do domu. Po kilku godzinach lezenia przeszlo, ale co sie namartwilam, to moje.
Tak mi przykro, ze przez tych ludzi cierpi moje dzieciatko, ktore niczemu nie jest winne
Pearperal czemu TZ nie wpłynie na nich w jakiś sposób żeby dali Wam spokoj i pozwolili żyć tak jak Wam się podoba? Nie potrafi im się przeciwstawić?
Właśnie doczytałam, że idzie z nimi pogadać, to dobrze.
---------- Dopisano o 18:15 ---------- Poprzedni post napisano o 18:11 ----------

Cytat:
czesc laseczki ja po baby shower bylo cudnie najadlysmy sie a ze byly jeszcze 2 ciazarowki to jaja byly
Igorek dostal mnostwo prezentow od ciotek jutro zrobie fotke

Pear olej tesciow, dobrzer ze pogsdaliscie z tztem

ide spac bo padam jutro nadrobie reszte

ps impreza zaczela sie kolo 12 i trwala do 22
Uska super, że impreza się udała

Edytowane przez nawojka8583
Czas edycji: 2011-11-27 o 16:16
Stary 2011-11-27, 16:21   #4759
szana
Zadomowienie

Hej
Ja dziś się dziwnie czuję, mój synek ma chyba jakiś dzień lenia bo coś Mu się nie chce szaleć Czy Wasze dzieciątka dziennie dają czadu ? bo nie wiem czy się martwić

PaulaLbn trzymam kciuki żeby Maluszek jeszcze posiedział w swoim ciepłym pokoiku! Będzie dobrze, ja wiem, że takie gadanie nigdy nie uspokaja ale dla Tego Maleństwa i dla siebie musisz pozytywnie myśleć!
szana jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-11-27, 16:26   #4760
kropeczka1984
Rozeznanie

Dziewczyny kupujecie sól morską do noska?
Taka?
http://www.☠☠☠☠☠☠☠/apteka/p19779-Mar...do_nosa_12_amp
kropeczka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-27, 16:27   #4761
kasiulka99
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez szana Pokaż wiadomość
Hej
Ja dziś się dziwnie czuję, mój synek ma chyba jakiś dzień lenia bo coś Mu się nie chce szaleć Czy Wasze dzieciątka dziennie dają czadu ? bo nie wiem czy się martwić

!
Ja też się martwię moja córcia dzisiaj też jakas cichutka , ze dwa razy tylko mnie cmyrnęla może tak pogoda , nawet zjadłam cos slodniego ale nie pomogło
Stary 2011-11-27, 16:30   #4762
zoskasamoska
Wtajemniczenie

MissZuzia ciacho nawet aż tak złe nie wyszło. Smakowało jak murzynek i o to mi chodziło, bo brakowało mi tego smaku od dłuższego czasu juz

Pożyczyłam sobie n-ke od TŻta. W piątek działała, wczoraj też, dziś właczam ,chwile tvn był i wyskoczyło , że zakodowane. Cuduje nad nim od rana, bo jest opłacone więc nie wiem co jest grane. Zainstalowałam na nowo, na nowo wyszukałam kanały i nic. Satelita tez odbiera ok. Znacie się ktoś tu może?
zoskasamoska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-27, 16:48   #4763
nawojka8583
Zadomowienie

Cytat:

fotelik Recaro

Jeszcze wyciągnęłam tż do innej hurtowni bo znajoma mówiła, że pościel przeceniona więc udało nam się kupić ostatni zestaw za 89zł :brzyda l: (potem zostały tylko różowe) http://www.akuku-sklep.pl/posciel-be...eam-p-294.html

kropeczka1984 podziwiam, że nie wytrzymałaś i zrobiłaś im ten obiad. Ja bym nie robiła chyba, albo z premedytacją zrobiła tylko dla siebie i tz..
Fajnie, że udało się dorwać kombinezon -> a normalnie to tych przecen w gazetkach nie ma. U nas na wieszaku był znaczek że -50% jest na metce też nie było info
paulaLbn ojejj, dobrze, że pojechałaś na IP. Teraz wytrzymaj jeszcze trochę
pearpearl nosz.... obyście jak najszybciej się od teściów uniezależnili
uska000 to imprezka długa, fajnie że się udała. Trochę nawet zazdroszczę pokaż zdjęcia jak będziesz miała
za nowe nabytki, rożek bardzo ładny no i ta cena też super.

---------- Dopisano o 18:42 ---------- Poprzedni post napisano o 18:37 ----------

Cytat:
Napisane przez AgaMili Pokaż wiadomość
Nawojka ale pożegnanie A gdzie pracowałaś??
W fabryce

---------- Dopisano o 18:48 ---------- Poprzedni post napisano o 18:42 ----------

Cytat:
śliczna

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-11-27, 16:48   #4764
bambusiek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez snesha Pokaż wiadomość
Dziewczyny, co z kocykami akrylowymi - są bardzo grube, ale i drogie. Przydadzą się? Myślałam bardziej do wózka bo nie będę miała śpiworka, ale Młody ma już kombinezon, więc może wystarczy taki jak kupiłam, czy jednak kupić jeszcze ten akrylowy?:
Mi pani w sklepie mówiła, że dla zimowego dzieciaczka akrylowy się przyda bo pytałam jak się przydają.
Ja będę miała jeden akrylowy do łóżeczka, a do wózka taki mniejszy z napami, żeby się nie podwijał

Cytat:
A ja znowu po przejsciach z tesciami. Nawet nie mam sily opisywac, co sie stalo, ale powiem Wam, ze jak rozsypie sie moj zwiazek z tztem to w 90% bedzie to zasluga wlasnie tesciow.
Wczoraj sie tak zdenerwowalam, ze pojechalam spac do chrzestnej. Przegadalam, uspokoilam sie, ale jak wracalam dzisiaj skm-ka na to cholerne zadupie, to dostalam takich skurczy i tak mnie bolalo kolo odbytu, ze myslalam, ze zaraz urodze
Ledwo co doszlam do domu. Po kilku godzinach lezenia przeszlo, ale co sie namartwilam, to moje.
Tak mi przykro, ze przez tych ludzi cierpi moje dzieciatko, ktore niczemu nie jest winne
Nie denerwuj się Kochana

Cytat:
Napisane przez *Agatek* Pokaż wiadomość
Boże dziewczyny ale mnie bolą żebra!!!!!! masakra jakaś znów jadłam obiad na stojąco, boli mnie prawy bok- bo mam wgięcie, jak leżę na lewym boku przy lapku masakra- niby to przejdzie... taa, ciekawe kiedy nawet w łóżku jak leżę to mnie boli i plecy na dodatek 3 trymestr zdecydowanie
Bidulko
Mi się ten trymestr póki co najbardziej podoba w pierwszym ciągłe wymioty, senność, zero energii, w drugim bóle w boku i ciągłe zmęczenie.
Teraz gdyby nie niezgrabność i sporadyczne bóle pleców, byłoby super

Ale dziś fajna niedziela po Mszy obiadek u moich rodziców, potem spacerek po lesie
Jedynie co, to idziemy sobie spokojnie alejką, a kilkanaście metrów od nas dwa wielkie dziki przebiegają oczywiście stresior mi się włączył, ale na szczęście już się nie pokazały

Nie mam pomysłu na jutro na obiad składniki pożądane: makaron i pierś z kurczaka... macie jakieś pomysły byle bez pieczarek

Jutro zamawiamy ostatecznie mebelki dla Tymusia no i zamówienie w dozie muszę uskutecznić, póki jest kasa

No i pytanko: na sam początek pieluchy Pampers czy Happy???
Dobra, cofam pytanie, bo już doczytałam w KWC, że Pampers
G. 9.1O.18

Edytowane przez bambusiek
Czas edycji: 2011-11-27 o 17:06
bambusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-27, 16:53   #4765
inutil
Zakorzenienie

GG do inutil

Hej,

fatalny dzień mam dzisiaj. Słabo mi się ciągle robi, cały dzień leżę, kręci się w głowie. Jak wstałam na obiad, to przy stole normalnie się chwiałam...
Nogi od samych bioder na dół bolą.. (jakby ból mięśni )

Cytat:
Napisane przez Lucy1111 Pokaż wiadomość
Inutil, ale fajne zakupki!! a ten rożek to w Smyku był?? kurde, jak my byliśmy, to najtańszy rożek był po 19,99, ale takie kolorowe nieładne
taak w Smyku, jak zobaczyłam cenę to rogal mi się zrobił, mówię tż że weźmiemy, a on, że jakiś taki smutny (kolor) ale jak powiedziałam, że dwa razy tańszy od innych to powiedział że może być

a mi się podoba taki smutny właśnie.

Cytat:
hej mamusie
kurcze, niech maluch posiedzi jeszcze w brzuchu. Pilnuj się
Cytat:
Napisane przez kasiulka99 Pokaż wiadomość
ja jeszcze w łożku, wczoraj zrobilismy małą imperezę andrzejkowa i teraz odpoczywam , było super tylko te długotrwałe siedzenie przy stole mi nie służy dzidzi potwornie kopała woli jak jestem w pozycjii półleżącej
mój też nie lubi jak siedzę, wczoraj był mega aktywny, dzisiaj chyba odpoczywa
Cytat:
ze sklepu nie zamówię bo nie mieli nic na stanie i nie wiedzieli w ile zrealizują moje zamówienie (żenada jakby nikt inny jej u nich nigdy nie kupił ) a dopiero daliby mi znać jutro po telefonie do producenta więc musiałabym jechać jeszcze tam raz w razie decyzji a to za daleko dla mnie samej. Z kolei kolejny tydzień to nie będę czekać żeby z tż pojechać bo prędzej urodzę niż ją dowiozą. Więc zamówię z netu kwotowo wychodzi podobnie, na stronie producent mają niby informację że jest dostępna od ręki, jutro zadzwonię i potwierdzę i jeśli tak to zamawiam

gratuluję wszystkich zakupów, z rożkiem to ci się udało, Nino od Feretti w tej cenie to bardzo dobry zakup
udało udało, szkoda tylko że ten kolor był w promocji, ale i tak mi się taki brązo-beż podoba

fajnie, że kupujesz kołyskę. My jutro jedziemy zamówić w hurtowni, bo cena taka sama jak przez internet wychodzi, a tż powiedział, że nie chce przez net, bo potem jak przychodzi do składania i coś nie tak to problem
kupujesz pościel kołyskową?
Stary 2011-11-27, 16:53   #4766
nawojka8583
Zadomowienie

No to skończyliśmy dziś z Maluszkiem 36tc ufff już niedługo i będzie boli booolllliiii
Stary 2011-11-27, 16:57   #4767
bambusiek
Zakorzenienie

Nawojka - za 36 tydzień

Uśka - zapomniałam poprzednio pogratulować udanego wieczoru
No i zrobiłaś mi ochotę na gofry

U nas dzisiaj zaczął się 31tc

Synuś mega aktywny cały dzień, mam nadzieję, że się wyszleje teraz, a potem będzie grzeczniuchny
G. 9.1O.18
bambusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-27, 16:58   #4768
kasiulka99
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez bambusiek Pokaż wiadomość
Mi pani w sklepie mówiła, że dla zimowego dzieciaczka akrylowy się przyda bo pytałam jak się przydają.
Ja będę miała jeden akrylowy do łóżeczka, a do wózka taki mniejszy z napami, żeby się nie podwijał

Widziałam, że biedronkowe Dada też są 3-6 kg
Kocyk tez kupilam akrylowy wlasnie dlatego ze dzieciaczek będzie zimowy a on jest taki cieplutki
co do pieluch to jestem obczytana z tego co czytalam najwięcej mam poleca na początek Pamper ale Premium care bo dzieciaczki robia bardzo żadką kupcię i te najlepiej wchłaniaja , a potem Pampersy zwykłe lub DADA o Happy nie przeczytałam nic pozytywnego i u mnie one bede na końcu
Stary 2011-11-27, 16:59   #4769
szana
Zadomowienie

Cytat:
Ja jeszcze nie wiem, pewnie kupię ale jeszcze się nad nią nie zastanawiałam jakoś.
Cytat:
Napisane przez kasiulka99 Pokaż wiadomość
Ja też się martwię moja córcia dzisiaj też jakas cichutka , ze dwa razy tylko mnie cmyrnęla może tak pogoda , nawet zjadłam cos slodniego ale nie pomogło
Ja też zjadłam 2 kostki czekolady gorzkiej i zawsze po skskał a teraz nic, tylko brzuch zaczął mnie boleć jak przy miesiączce- to chyba tak skurczowo? bo nie znam się na tym
Cytat:
Napisane przez bambusiek Pokaż wiadomość

Ale dziś fajna niedziela po Mszy obiadek u moich rodziców, potem spacerek po lesie
Jedynie co, to idziemy sobie spokojnie alejką, a kilkanaście metrów od nas dwa wielkie dziki przebiegają oczywiście stresior mi się włączył, ale na szczęście już się nie pokazały

Nie mam pomysłu na jutro na obiad składniki pożądane: makaron i pierś z kurczaka... macie jakieś pomysły byle bez pieczarek

Jutro zamawiamy ostatecznie mebelki dla Tymusia no i zamówienie w dozie muszę uskutecznić, póki jest kasa

Widziałam, że biedronkowe Dada też są 3-6 kg
My już też akrylowy mamy i jest taki mięciutki mmm

ja bym się dzika na żywo też przestraszyła

z makaronu i kurczaka może zrobić zapiekankę w żaroodpornym makaron chwilkę pogotować, wrzucić do żaroodpornego naczynia, mięsko pokroić na kawałeczki i podsmażyć, a potem wrzucić do makaronu i wymieszać, zrobić sosik z jogurtu, śmietany, dodać trochę ziół, czosnek i zalać ten makaron z mięskiem a potem chwilkę zapiec proste ale smaczne
my na sam początek kupiliśmy Huggisy newborn ;]
szana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-27, 17:06   #4770
MissZuzia
Zadomowienie

Cytat:

fajnie, że kupujesz kołyskę. My jutro jedziemy zamówić w hurtowni, bo cena taka sama jak przez internet wychodzi, a tż powiedział, że nie chce przez net, bo potem jak przychodzi do składania i coś nie tak to problem
kupujesz pościel kołyskową?
nie kupuję, bo nie będzie mi potrzebna, kupuję kocyk bawełniany do przykrycia i dziecko będzie spało w rożku bądź śpiworku pod kocykiem, nie ma sensu kupować poduszki czy kołderki i poszewek skoro w kołysce spędzi pierwszych pare miesięcy tylko kiedy ich nie zalecają. Ewentualnie ochraniacz kupię bo może będzie wolał mieć tak bardziej kameralnie

http://suwaczki.maluchy.pl/li-57141.png

było 83 jest 63 musi być 60 w sferze marzeń 58
MissZuzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości