|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4681 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Liście spadają,zima za progiem,wyprawkę czas kończyć bo dzidzia nas kopie. I/II
Cytat:
bo wieczorem porządnie nadrobiliśmy zaległości i dzisiaj rano też ![]() ![]()
|
|
#4682 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Liście spadają,zima za progiem,wyprawkę czas kończyć bo dzidzia nas kopie. I/II
Cytat:
![]() Reszcie mamusiek dziękuję za troskę.Byłam dziś w szpitalu założył mi gin pessar,nie powiem bolało mnie to,a on zawsze taki delikatny był i dostałam zastrzyki na płucka.Kurcze szczypało.Jutro jadę do szpitala na drugą dawkę i już będę miała spokój i mam nadzieję ,ze mała wytrzyma do stycznia bo w 37 tyg czyli za 6 tygodni zdejmą mi ten pessar i mogę rodzić o ile nie zacznie się nic szybciej.Teraz przynajmniej nie muszę leżeć plackiem mogę w pozycji półleżącej. ---------- Dopisano o 15:06 ---------- Poprzedni post napisano o 15:03 ---------- Co do tytułu wątku może PIERWSZE DZIECIĘ JEST JUŻ Z NAMI ,NA RESZTĘ CZEKAMY Z OTWARTYMI RAMONAMI.MAMUSIE STYCZEŃ LUTY 2012 Jeszcze jedno te podkłady na łóżko po porodzie to jakie kupujecie i ile szt.Mamusie które rodzą na Żelaznej wiecie czy tam dają w szpitalu czy trzeba mieć swoje.
Moje słońce "Zanim zostałaś poczęta - pragnęłam Cię , zanim się urodziłaś - kochałam Cię , nim minęła pierwsza minuta Twojego życia... - byłam gotowa za Ciebie umrzeć..." Edytowane przez eliza1984 Czas edycji: 2011-11-26 o 15:13 |
|
|
|
|
#4683 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
fajnie masz ![]() Cytat:
|
|
#4684 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4685 |
|
Zakorzenienie
|
tak tytuł ELizy jest świetny!!!
własnie ogladam lalki na all chce kupic chrzesnicy... normalnie szok co te zabawki potrafią kurka jak byłysmy małe to takich nie było!!!
|
|
|
|
#4686 |
|
Zakorzenienie
|
mi się też podoba ten tytuł
a moze na cześć pierwszej dzidzi, zamiast pierwsze dziecię mogloby byc po prostu AMELKA ![]() czesc w ogole ![]() ja dzisiaj jakis nie bardzo humor mam, TZ mnie troche wkurzyl, w sumie nic takiego, ale jakas taka do wlasnie koncze robic obiadek dzisiaj mam schab z pieczarkami w sosiku i kluski slaskie no i do tego buraczki, zaraz bede zajadac ![]() zaraz wychodze na impre rodzinna i tyle co u mnie ![]() zycze Wam milego weekendu
Być może Bóg chciał, abyś poznał wielu złych ludzi zanim poznasz tę dobrą, abyś mógł ją rozpoznać kiedy ona się w końcu pojawi Niki Alex Edytowane przez kamciurka Czas edycji: 2011-11-26 o 15:38 |
|
|
|
#4687 | |
|
Zadomowienie
|
Cieszę sie ,ze się podoba mam jeszcze taką propozycję
ROZSYPUJĄ SIĘ MAMUSIE ,RESZTA DO LUTEGO PODŹWIGA JESZCZE BRZUSIE.,albo podobie ROZSYPUJĄ SIĘ MAMUŚKI,RESZTA DO LUTEGO PODŹWIGA BRZUSZKI To tak jak by Monia sie też nam rozpakowała ---------- Dopisano o 15:35 ---------- Poprzedni post napisano o 15:34 ---------- Cytat:
hura hura hura Taka zakręcona jestem po ostatniej wizycie że zapomniałam napisac ,ze Nikola w 31 tyg ma 1740gr ,cm nie wiem ile ,ułożona bardzo nisko (dziś lekarz ją smyrał po główce) i mówił ,że długonogie stworzenie,pewnie po mamusie
Moje słońce "Zanim zostałaś poczęta - pragnęłam Cię , zanim się urodziłaś - kochałam Cię , nim minęła pierwsza minuta Twojego życia... - byłam gotowa za Ciebie umrzeć..." Edytowane przez eliza1984 Czas edycji: 2011-11-26 o 16:05 |
|
|
|
|
#4688 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale mi się nudzi........
|
|
#4689 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
My wróciliśmy własnie z wojaży po sklepach dzieciowych Nic nie kupiliśmy, ale już wiemy wszystko co chcemy i jakie chcemy (pościel, wózek, łóżeczko, wanienka) , teraz tylko sprawdzimy gdzie się bardziej opłaca i kupujemy ![]() Byliśmy w Smyku - z okazji Dnia Pluszowego Misia jest 25% rabatu na wszystkie pluszaki, na ubranka też były jakies promocje
![]() Edytowane przez agawoo Czas edycji: 2011-11-26 o 16:23 |
||
|
|
|
#4690 |
|
Rozeznanie
|
Eliza super tytuł
![]() A ja dopiero skończyłam płakać Normalnie nie wytrzymałam... Mieszkam z rodzicami i bratem. Teraz mama jest w sanatorium i ja zajmuję się domem. Zresztą w sumie to i tak tak jest, bo mama choruje, więc ja już gotuję i takie tam. No i teraz jak jej nie ma, to ciągle planuję obiady, nawet jak gdzieś z Mężem wyjeżdżamy, żeby przypadkiem tata i brat nie padli z głodu. A dzisiaj co? Chcieliśmy porobić zakupy dla Wojtusia i poprosiłam brata, żeby obiad ugotował dla wszystkich. Wracamy, a tu okazuje się, że obiadu została jedna porcja!!! A jak zapytałam taty dlaczego, to stwierdził, że mogłam siedzieć w domu i sama zrobić!!! Jakbym wiedziała, że nie mogę na nich liczyć, to byśmy zjedli coś na mieście! Mam już tego serdecznie dość! Jak mama wyjeżdżała, to obiecywali, że będą mi pomagali a tu widać właśnie jak pomagają! Jutro wcale nie robię obiadu i w poniedziałek też nie. Z Mężem zjemy na mieście i gdzieś mam to, co oni zjedzą! Sorry, że Wam przynudzam, ale nie wytrzymałam. |
|
|
|
#4691 |
|
Raczkowanie
|
Hej mamusie,
przed urodzinami nie byłam na wizażu bo przeprowadzka i nie miałam kiedy wejść żeby się pochwalić i postawić wirtualne ciacho, mam nadzieję że wybaczycie ![]() ![]() , teraz też mało się pokazuję bo net u męża działa tak że masakra, jak chce nadrobić i w koncu mi sie uda to zrywa połączenie i brak sygnału i mam już dość bo ani zacytować ani napisać no ręce opadają.Agatek i Baybella co do spotkanie w grudniu ciężko mi powiedzieć bo grudzień mam zawalony rodzina przyjeżdża na zwiady, ogladanie domu i itp. rzeczy i ciągle ktoś się zapowiada a ja już nie mam siły i jak mowie że mi ciężko to każdy no ale wiesz kawa ciastka przecież to nie wiele wysiłku, kurde nie powiedziałabym czegoś takiego kobiecie w 8 miesiącu ciąży. Także pomyśle i dam znać ale nie obiecuje że dojadę. Nowojka8583 masz super ludzi w pracy, bardzo miło że tak cię pożegnali w zasadzie na chwilę tylko. Ode mnie z pracy jak za mąż wychodziłam nikt nie przyszedł na ślub, na prezent ekipa składała się po 5 zł i było wielkie gadanie, że nie powiedziałam co chce dostać a one nie wiedzą, nie dostałam nawet kartki z życzeniami w dniu ślubu (mogły wysłać pocztą) a prezent dostałam po 2 miesiącach jak poszłam L4 zanieść, kurde przykro mi było i to nie z powodu prezentu bo nie oczekiwałam niczego ale tego że nawet kartki z życzeniami nikt mi nie dał Mmonika9 będzie dobrze zdążysz dojechać i urodzisz w szpitalu, ale lepiej że lekarz powiedział Ci co może się zdarzyć bo jakby odpukać rzeczywiście tak się stało jak mówi czego nie życzę to potem mogłabyś mieć pretensje że cię nie uprzedził. Ale będzie dobrze i tego się trzymamy
|
|
|
|
#4692 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
My weźmiemy taką średnią Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
________________________ Hi ![]() Ufff... nadrobiłam Byłam rano szukać butów, potem u mamy i w sklepie po kolejną koszulę do karmienia, ale nie było nic mniejszego niż L, a ta L była ogromna nawet na mnie teraz ![]() Kupiłam tylko skarpetki do szpitala, żeby mieć jakieś nówki sztuki
|
|
#4693 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4694 |
|
Rozeznanie
|
Mąż mi dzisiaj przywiózł taką dużą piłkę do ćwiczeń. Szwagierka mi pożyczyła
w gazecie m jak mama mam rozpiskę ćwiczeń i właśnie je zrobiłam. W rękach zamiast piłeczek miałam dwie butelki pół litrowe wody i powiem Wam, że się trochę zmęczyłam ;D A w przyszły czwartek zaczynam szkołę rodzenia,wczoraj położna ze szpitala dzwoniła
|
#4695 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4696 |
|
Rozeznanie
|
Wklejam i polecam moją dzisiejszą zdobycz: kocyk 100% bawełna - długo polowałam na bawełniany, ale bezskutecznie.
Kupiłam w smyku za 34 zł, wklejam taki sam wystawiony na allegro - tem pierwszy z lwem. http://allegro.pl/koc-kocyk-bobas-85...946599617.html Dziewczyny, co z kocykami akrylowymi - są bardzo grube, ale i drogie. Przydadzą się? Myślałam bardziej do wózka bo nie będę miała śpiworka, ale Młody ma już kombinezon, więc może wystarczy taki jak kupiłam, czy jednak kupić jeszcze ten akrylowy?: http://allegro.pl/show_item.php?item...117b3b4cdce0d1 |
|
|
|
#4697 |
|
Zakorzenienie
|
Teraz w TVP2 będzie 'postaw na milion'
|
#4698 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zachowanie ojca i brata uwazam za karygodne, potraktowali Cię jak służącą albo panią do gotowania I ja bym zrobiła tak jak piszesz, nie ugotowałabym obiadu przez kolejne dni, żeby zrobić im na złość, albo ugotowała tylko dla siebie i TZta (ale ja bardzo złośliwa potrafię być). Po prostu przykra sytuacja a tekst ojca Cytat:
Mi się bardziej podobał ten z Amelką
|
|
|
#4699 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
A brat wytłumaczył się, że po prostu nie wiedział, ile składników ma użyć. Ale to nie zmienia faktu, że jak widział, że za mało obiadu wyszło, to mógł zadzwonić i powiedzieć. Wtedy zjedlibyśmy na mieście i nie byłoby problemu. Z tego wszystkiego nie napisałam Wam, że kupiłam kombinezon dla Wojtusia Inutil dzięki za cynk o promocji w Tesco Ale w ogóle u mnie nie było żadnej informacji o promocji. Dopiero Mąż poszedł po gazetkę promocyjną, bo chciałam zobaczyć czy tam coś o niej piszą. No i przyszedł, powiedział, że nic nie ma, ale że bierzemy ten kombinezon. Ja do niego, że nie biorę go, jeśli nie jest w promocji. Kazał mi sobie zaufać no i poszliśmy do kasy i faktycznie był za 38,50 zł Pół dnia nie chciał mi powiedzieć skąd o tym wiedział. W końcu przyznał się, że po prostu skorzystał z czytnika kodów ![]() Kupiłam jeszcze bluzeczkę dla Wojtusia za całe 7 zł
|
||
|
|
|
#4700 | |||||||
|
Zadomowienie
|
jestem
Cytat:
a jak z mieszkaniem? wasze? Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() współczuję ci takich panów na codzień myślą że kobieta jak robot i niezniszczalna a taka w ciązy już na L4 to w ogóle może tyrać za dwóch Cytat:
http://allegro.pl/kocyk-koc-pluszowy...946374705.html jest fajny
|
|
|
#4701 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#4702 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Do nakrywania mam dwa polarkowe i chyba kupię jeszcze bawełniany jeden, kocyków nigdy za dużo ![]() Dostałam zdjęcia z sesji brzuszkowej
|
|
|
#4703 |
|
Zakorzenienie
|
|
#4704 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Super, że kupiliście kombinezon A TZcik spryciarz, ale jak ty tego nie zauważyłaś, że skorzystał z czytnika kodów? Cytat:
|
|
|
#4705 | |
|
Zadomowienie
|
wiesz gdzie zajrzeć
![]() Cytat:
![]() kurczę nie wiedziałam że Klupś pościel produkuje... jak z jej dotykiem?? milusia? Ja też mam swoją propozycję :p Nasze pociechy na świat powoli przychodzą - styczniowo-lutowe terminy nadchodzą! Mamy I-II 2012
Edytowane przez MissZuzia Czas edycji: 2011-11-26 o 21:46 |
|
|
|
|
#4706 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A nie wiem jak po praniu z tą Tuttoliną, bo nie moge opinii znaleźć, zresztą na necie to cuda wypisują ![]() ---------- Dopisano o 21:50 ---------- Poprzedni post napisano o 21:49 ---------- Cytat:
|
|
|
#4707 |
|
Zakorzenienie
|
Jesli macie możliwość, to NA DISCOVERY CHANNEL zaczął się właśnie film dok. CUD NARODZIN
|
|
|
|
#4708 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale śliczna w ogóle czytałam przed chwilą opinie mamusiek że one z tej pościeli to całe g. korzystały że w sumie rożek/kocyk czy ten śpioworek najlepiej się przydawał i chyba teraz nie kupię nic do łóżeczka, tylko kołyskę i potem się zobaczy bo łatwo wydać kase na coś co będzie się przysłowiowo kurzyło przez najbliższe miesiące a do kołyski nic prócz prześcieradła raczej nie potrzebuję więc wstrzymuję się... nooooo chyba że jutro zmienie zdanie w sklepie
|
|
|
#4709 |
|
Raczkowanie
|
O mama, ale pedzicie, mialam sie juz przelamc i zaczac wkoncu udzielac, ale jak na zlosc net odmowila wspolpracy wiec tylko podczytywalam na tel, no ale dzis dorwalam juz laptopa i normalny zasie wiec pisze, szkoda tylko, ze okolicznosci malo sprzyjajace, bo odzywam sie ze szpitalnego łózka... Pojecia nie mam jak i kiedy to wszytsko sie stalo, od kilku dni twardnial mi brzuszek, wiec dla swietego spokoju poprosilam siostre zeby pojechala ze mna na IP, bo tutaj w Londynie ginekologa nie uswiadczysz, usg tezjuz nie ma w 3 trymestrze, wiec stwierdzilam, ze troszke
posciemniam i moze mi zrobia i przynajmniej dowiem sie jak wielkie jest moje dziecie no ale przestalo byc różowo, jak podlaczyli ktg, pozniej jeden lekarz, drugi lekarz, w koncu badanie, setka pytan i pierwszy raz w zyciu zobaczylam tutaj ginekologa, zaczal badac i jak zobaczylam jego wzrok i mine to juz wiedzialm, ze cos nie tak... no i prosze MUSI PANI ZOSTAC, w zyciu bym sie tego nie spodziewala, siostra szybko do domu po rzeczy bo ja to tylko z karta ciazy przyjechalam, a ten mi tu zostc kazal, bo szyjka skrocona i rozwarcie.... siedze pod ktg, podali zastrzyk na rozwoj plucek i czekamy...ale poki co jestem przerazona
|
#4710 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak kupię, to na pewno tą Klupsia, a jak tylko ochraniacz, to będę szukać Na rożki też patrzyłam dzisiaj, ale nic mi fajnego nie wpadło w oko
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:47.

bo wieczorem porządnie nadrobiliśmy zaległości i dzisiaj rano też