|
|
#4171 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Aparaty ortodontyczne cz. XI
Ja osobiście uwielbiam Aquafresh, taką najzwyklejszą, ale nie wiem czy jest w dużych opakowaniach, bo zawsze kupuję sobie małą tubkę (w Rossmannie na półce z mini-szamponami itp.), którą noszę w torebce + trzymam w łazience
|
|
|
|
|
#4172 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4173 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Piszesz, że masz asymetrię, którą często leczy się wyciągami Orto często podają różne terminy, ja bym się na Twoim miejscu nie nastawiała, bo rozczarowanie jest duże, a tak to przynajmniej będzie miła niespodzianka ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
|
#4174 |
|
Raczkowanie
|
Ja również będę miała zakładany aparat na dół, chociaż mam zupełnie prosty, ale ma wspomóc leczenie góry, to zabawne, bo jak ktoś słyszy to a nie jest kompletnie w temacie z aparatami to sie strasznie dziwi i trzeba wszystko tłumaczyć
Faktycznie zauważyłam, że jest już taka tendencja zakładania obu łuków nawet jeśli któryś z nich jest prosty.Co do pasty ja używam blend-a-med pro expert all in 1 nie wybielająca taka z niebieskim paskiem, teraz powoli się kończy i myślę żeby wypróbować inną, kurcze wiem, że elmex jest bardzo dobry, ale dla mnie za słabo się pieni i mi tak dziwnie z tym, zastanawiam się nad tą pastą blanx. |
|
|
|
|
#4175 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja też używam tej pasty co Ty. Blanxa moja orto odradza - co najwyżej raz dziennie. |
|
|
|
|
|
#4176 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#4177 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Obecnie mam taką zwykłą Signal, ale nie lubię jej i właśnie nie wiem, jaką teraz kupić. Jakich jeszcze past, oprócz wybielających, nie powinno się używać?Cytat:
Oj, wiem, nie nastawiam się tak bardzo, ale byłoby miło... A ta pasta Elmex dobrze czyści ząbki? Ktoś wcześniej pisał, że jest trochę za słaba... |
||
|
|
|
|
#4178 |
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny
zauwazylam na gruponie taka ofertęhttp://www.groupon.pl/deals/wroclaw/..._0_0_330&a=408 i szczerze mowiac zastanawiam sie.. bo mialam zakladac przedwczoraj aparat, ale zaloze dopiero w lutym jak wylecze zeby na gorze. nIESTETY wizyty co 2 tygodnie i tak wychodzi .. wiec moze kupic sobie taki gruponik .. musze poczytac opinie o tych ortodontach
|
|
#4179 |
|
Raczkowanie
|
Ale odradza Blanxa wybielającego czy w ogóle jakiegokolwiek, bo widziałam i miałam na myśli nie wybielającego?
|
|
|
|
|
#4180 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#4181 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja w Londynie na West Ealingu placilam okolo 70 funtow za pierwsza wizyte, w ktorej jeszcze poza konsultacja wliczono mi zdjecie panoramiczne, radiograficzne calej gebuni i wyciski.. a potem mialo byc kolo 40 - 50 za wizyte. nie pamietam bo to bylo ze 2 lata temu.. no chyba ze teraz tak podrozalo ?
|
|
|
#4182 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moim zdaniem najważniejsze jest dobre szczotkowanie, jak się nie usunie osadu szczoteczką to nawet najlepsza pasta nic nie zrobi
|
|
|
|
|
|
#4183 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#4184 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#4185 |
|
Raczkowanie
|
Ja tez polecam Elmex, choc osobiscie uwazam,ze tylko dobre szczotkowanie sie liczy, a niekonicznie najdrozsze pasty swiata
!
|
|
|
#4186 |
|
Raczkowanie
|
Ja skromnie dołączę się do Waszego grona. Jestem już po wszelkich badaniach, zdjęciach wyciskach itp. a propos kosztowało mnie to 400 PLN
U mnie pojawił się taki problem, że kilka lat temu zaczęłam zauważać, że ciemnieje mi dolna jedyna i cofa się do tyłu, bo nie miałam miejsca na ósemki okazało się że jedynka jest martwa, bo nie miała styku z jedynką górną i podeszła do góry... nie jestem w stanie sobie tego wyobrazić, ale takie tłumaczenie mi przedstawiono. To skrótowy opis mojej wady.Co do aparatu, to ciekawa jestem jak ta szczęka ma mi się poszerza, bo nie mam w planie leczenia zaplanowanych żadnych aparatów Hyrax czy Herbsa, bo wg mojej orto te aparaty służą to ortopedycznego poszerzenia szczęki wówczas, gdy nie ma miejsca w kości na rozmieszczenie zębów a ja to miejsce niby mam. Na początku chciałam aparat kosmetyczny ale bałem się przebarwień uwielbiam sok marchwiowy wszelkie barwiące smakołyki a nie wyglądał nieestetycznie gdy się przebarwi, więc będzie sonar jak to mój TŻ mówi
Za każdym sukcesem mężczyzny stoi mądra kobieta ![]() -------- Aparatka góra - 12.12.2011 r. złoty, różowy, niebieski, Edytowane przez JaAnia:) Czas edycji: 2011-11-26 o 23:53 |
|
|
|
|
#4187 |
|
Raczkowanie
|
Z mojego doświadczenia nie ma się co bać przebarwień na aparacie kosmetycznym.
Jak już pisałam ja piję kawę i jem wszystko bez względu na kolor. 2 razy dziennie płyn Denivit, 1 dziennie Blanx i gumeczki pozostają bezbarwne ![]() Nadal się nie przyzwyczaiłam do tych kompozytowych podniesień a to juz 10 dni... miksuję sobie jedzenie, wyjadam gerberki dziecku... masakra...
|
|
|
|
|
#4188 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#4189 |
|
Raczkowanie
|
ja sobie kupiłam pomarańczowy elmex z promocji razem z płynem do płukania, normalnie to mi się wydawała za droga ta pasta ale z promocji to mogłam sprawdzić. I bardzo fajna się okazała, ma inny smak niż dotychczasowe pasty których używałam. I mam wrażenie, że nie pieni się tak jak inne. Ale nie wiem czy jest jakaś różnica w działaniu. Za niedługo mi się kończy to wróce do blend a med pro expert to może zobaczę różnicę.
|
|
|
#4190 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#4191 |
|
Zakorzenienie
|
Elmex jest wart uwagi. Listerine jest fajny i ma genialny smak, ale ma alkohol i moja orto odradza płyny z alkoholem przy aparacie. Ja lubię też colgate bez alkoholu i L'Angelica (ale ten to tylko w sklepach stomatologicznych z tego co wiem).
|
|
|
|
|
#4192 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przekonałyście mnie do Elmexu, jutro pójdę kupić.
|
|
|
|
|
|
#4193 |
|
Raczkowanie
|
Ja mam Elmex pomarańczowy i fajny jest. Do tego płyn do płukania Colgate Plax, ale jak widzę w składzie jest alkohol- dlaczego alkohol nie jest dobry do aparatów? Nie słyszałam wcześniej o tym
A dzisiaj odpadł mi zamek, właściwie rurka na szóstce
|
|
|
|
|
#4194 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Edytowane przez Nadziejanna Czas edycji: 2011-11-27 o 23:32 |
|
|
|
|
|
#4195 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#4196 |
|
Zakorzenienie
|
Czy podniesienia kompozytowe to takie białe wypełnienia na zębach?
|
|
#4197 |
|
Raczkowanie
|
tak, u mnie akurat są różowe ale najczęściej są białe - takie górki na dolnych zębach (6 lub 7mki), jak wieeelka wystająca plomba
będę błagać orto, żeby mi to ściągnęła, bo nic nie mogę jeść (Wigilia!!!!) i moja twarz ma tak dziwny wyraz jakbym była cały czas obrażona... 3 miesięcy nie wytrzymam za nic w świecie |
|
|
|
|
#4198 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Z tego co mi się wydaje to taki listerine jest bardzo mocny. Ja używam teraz taki z lidla ale też pisze, że jest bez alkoholu i różni się od tego elmexa oczywiście ale też nie jest taki mocny. Więc może o to chodzi... ? Ja wole takie łagodne płyny.
|
|
|
|
#4199 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja też miałam problem z wystającym drucikiem i orto. kazała spróbować włożyć pęsetą do pierścienia lub jeśli się nie da, to po prostu przyciąć cążkami tuż za ostanim zamkiem. Jeśli i to nie jest możliwe, to przecież orto. może Ci przyciąć wcześniej, nie trzeba czekać do kolejnej wizyty ![]() Cytat:
Ja mam właśnie taki problem, że czasami jak rozmawiam to tak jakby policzek się przylepiał do zamka i potem muszę ręką go "ściągać" z zamka. Nie wiem czy ktoś zrozumie po takim opisie heh.Tak, Listerine jest bardzo mocny, aczkolwiek mi odpowiada. Używałam zawsze Total Care. Do niego trzeba się przyzwyczaić po prostu, co czasami ciężko wytrzymać te 30 s., w czasie których należy płukać. Nauczyłam się już jeść chleb ze skórką, co prawda miękki, ale i tak na początku wywoływało to ból. A wy jecie normalnie kromkę ze skórką czy bez? Mi orto. mówiła, żeby jeść bez skórki, ale nie wiem czy to tylko na początku czy przez całe leczenie...
Edytowane przez gwiazdka93 Czas edycji: 2011-11-28 o 16:14 |
||
|
|
|
|
#4200 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() co do drucika, mi się tak przez pół miesiąca działo ,bo się tak zęby przesuwały , brałam pensete, łapałam drucik , troche go wyginałam i wkładałam do rurki, problemu nie było żadnego Dzisiaj miałam aktywację i oczywiście już mnie bolą zęby łańcuszek z góry został ściągnięty , teraz mam go na dole , + czerwone świąteczne gumki
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Medycyna estetyczna
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:30.

U mnie ogólnie przewidziane jest roczne leczenie dołu, natomiast górny aparat został założony, by wyrównać łuk i trochę go przesunąć w lewą stronę. Wada górnego łuku nie jest jakaś duża, dlatego też orto. powiedziała, że aparat górny założy mi na kilka (2-3) mies. Oczywiście, leczenie góry także może się wydłużyć, wiem (już chyba orto. o tym coś wspominała na ostatniej wizycie, nie pamiętam).

okazało się że jedynka jest martwa, bo nie miała styku z jedynką górną i podeszła do góry... nie jestem w stanie sobie tego wyobrazić, ale takie tłumaczenie mi przedstawiono. To skrótowy opis mojej wady.