|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: No Kochane, czas wybrać tytuł do kolejnego wątku ![]() |
|||
Ząbki śmiało już kiełkują a dzieciaczki zupką plują. VII-VIII 2011 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
17 | 32,08% |
Rok temu w brzuszku mamy, teraz rok razem witamy |
1 | 1,89% |
Uhuha Uhuha zima z brzdącem nie jest zła! |
5 | 9,43% |
Straszne kolki poszły w kąt, teraz ząbki dają show. |
0 | 0% |
Dzieci silne bardzo mamy, które siedzieć by już chciały! |
3 | 5,66% |
Pierwsze ząbki już mamy i obiadkami się zajadamy. |
0 | 0% |
Ząbek tu, ząbek tam - tutaj najlepszy wątek mam. |
0 | 0% |
Jabłko,marchew czy pietruszka – trafia już do mojego brzuszka. |
2 | 3,77% |
Jak na drożdżach rośniemy, bo obiadki już jemy. |
0 | 0% |
Pierwsza zima naszych dzieci, jak ten czas szybciutko leci. |
18 | 33,96% |
Dobrze się już znamy i lubimy mocno, a nasze dzieciaki jak na drożdżach rosną. |
0 | 0% |
Nawet żadna teściowa temu nie zaprzeczy, że jesteśmy super mamy i mamy cudowne dzieci! |
2 | 3,77% |
Obroty ćwiczymy, wszystko zaśliniamy i mamy fajowe, superanckie mamy. |
3 | 5,66% |
W zeszłą zimę w brzuszku mamy, w tą już z zewnątrz świat oglądamy. |
2 | 3,77% |
Piję mleczko, rosnę, śpię i tak mija dzień za dniem. |
0 | 0% |
Głosujący: 53. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2161 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Pierwsza zupka, pierwszy ząbek. Tu najlepszych mam jest wątek. VII-VIII 2011 :)
Może i skok albo brak spaceru
![]() Dzień dobry ![]() Ja chce już wiosnę! Wyszłam z Szymonkiem na spacer i mało głowy mi nie urwało. Zimno, wietrznie i deszczowo. Mały dosypia w kombinezonie przy otwartym oknie...
#2162 | ||
Raczkowanie
|
Dot.: Pierwsza zupka, pierwszy ząbek. Tu najlepszych mam jest wątek. VII-VIII 2011 :)
Hej
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Wczoraj byłyśmy z małą u koleżanki na imprezce i cały czas tylko komplementowali małą. że jaka grzeczna, że nie płacze... jeszcze się przyzwyczai i co będzie? ![]() W środę znowu basen ![]()
![]() |
#2163 | |||||||
Zakorzenienie
|
Hejka
![]() Dziś "dorosłych" szaleństw mojego syna ciąg dalszy, czyli bawimy się na macie, chwytamy, szarpiemy i wszystko rzecz jasna wędruje do buzi ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Słusznie! Będziecie zachwyceni, zobaczysz ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Ja też ![]() Cytat:
![]() ![]() A co do NAtki, to każdy by tak chciał ![]() Kliknięte ![]() Cytat:
![]() Na pocieszenie klikam w Twój banerek ![]() ---------- Dopisano o 14:49 ---------- Poprzedni post napisano o 14:48 ---------- A jak się Majeczce podobało?
![]() |
#2164 |
Raczkowanie
|
Chyba bardzo
![]() ![]()
#2165 |
Zadomowienie
|
Jak tu spokojnie przez weekend, ale przynajmniej szybko nadrobiłam zaległości.
![]() My weekend spędziliśmy dość intensywnie. W piątek wpadli znajomi, zachwycali się Hanią i nie mogli się nadziwić, że tak pięknie sama zasypia. ![]() ![]() ![]() ![]() Sprawdzałam działanie słowa Kazachstan, ale moje dziecko tylko patrzyło na mnie wielkimi ze zdziwienia oczami, więc poczułam się jak głupek. ![]() Aaa i muszę się pochwalić, że Hania po raz pierwszy dzisiaj zaczęła "pleść koszyki" jak to któraś dziewczyna świetnie ujęła ![]() ![]() Spóżnione życzenia dla wszystkich wątkowych Kaś!!! ![]() ![]() Brumek, co do chrzcin, to ja bym jednak się wstrzymała, jeśli nie widziałabym nikogo innego w roli chrzestnego dla Hani. ![]() ![]() Natka, opis wypadu na basen bardzo zachęcający. ![]() ![]() Telik, chyba muszę kupić piekarnik. ![]() ![]() Edytowane przez marzena_S Czas edycji: 2011-11-27 o 14:57 |
![]() ![]() |
![]() |
#2166 |
Wtajemniczenie
|
Witam się i ja.
My byliśmy wczoraj u szwagierki na ostatkach. Niestety Dominikowi nie spodobała się ciocina sypialnia i całą noc dawał w kość. Kręcił się, budził, jęczał i takie tam udogodnienia. Rano obiecałam mu, że zostanie jedynakiem, bo spałam może ze 2 godziny ![]() ![]() Imprezka w miarę ![]() Kusicie tym basenem, tylko musiałabym sobie zakupić piankę do nurkowania, bo mojego cielska to ja nie pokażę. ![]()
#2167 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2168 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#2169 |
Zakorzenienie
|
Jakie podajecie mleko MM przy skazie ?!
bo Emi odkąd podaję jej bebiko to jakaś inna jest... no i krostki się pokazują. |
![]() ![]() |
![]() |
#2170 |
Wtajemniczenie
|
Monia wskoczyłaś na listę
![]() ![]()
#2171 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
możesz spróbować z jakimś mlekiem z oznaczeniem HA http://f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=3655407 http://www.forumpediatryczne.pl/spec...a#.TtJtpPKoEn8 http://www.benc.pl/grupy/forum/138/w...5671/mleko_ha/
![]() Kto rano wstaje ten jest niewyspany ![]() - Co robisz? - Szukam szczęścia. - W lodówce??? - Gdzieś kur*a musi być!! Edytowane przez iustyna1 Czas edycji: 2011-11-27 o 17:07 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2172 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
przy skazie nutramigen- jest na receptę. I chyba bebilon pepti. Ale ja kilka puszek kupiłam bez problemu bez recepty, z tym że cena razy dwa. Najlepiej skonsultuj to z pediatrą. Jaka inna jest? niespokojna pewnie.. super! Nie zapominajcie o mnie bo spadam ![]() Dziewczynki co tu taka cisza? Mój Skarb śpi już godzinę! Zrobiłam przemeblowanie w pokoju. Tzn ława i fotele stoją inaczej i więcej miejsca jest .
![]() |
#2173 |
Zakorzenienie
|
patik, brunetka, zanka - klikam na was byscie nie spadly
DZIEKI ZA KLIKI!!! CIEKAWE CZY SIE UTRZYMAM... |
![]() ![]() |
![]() |
#2174 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#2175 |
Zakorzenienie
|
PAtik a marudna jak cholera, stęka, kwiczy,marudzi, podkowy wali co 2min. W ogole jak jakaś stara zrzęda,ale kurde nie podaje jej teko bebiko aż taż dużo przecież, robię 120ml a ona wypija 60-80ml - wcześniej jeszcze dostanie z piersi.Koopy niby ma normalne,dzisiaj jak zrobiła zaraz ja przewinęłam to piana była
![]() W ogóle pokazuje nowe umiejętności co mnie bardzo cieszy, ale dlaczego tak marudzi ![]() bawi się papierkiem hihi haha hihi,spadł jej a ona podkowa ![]() śmieje się,gaworzy,opowiada a zaraz płacz... no wariatka. Głowa mi pęka. |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2176 |
Zakorzenienie
|
Wolno mi chodzi wizaż.
Zanetaa obserwuj w takim razie. Sara też tak się zachowuje, wahania nastrojów, dopiero się śmieje, już ryczy bez powodu. Jak baba w trakcie menopauzy ![]() Idę spać. Nie chcecie pisać, nie ma co czytać. ![]()
#2177 |
Zadomowienie
|
halo
![]() cos wam wrzucilam w klubie co do KAZACHSTANU, Szymka tez nie smieszy ale za to smieszy go bardzo jak delikatnie na niego podmucham ![]() TzG sie skonczyl wiec ide spac. Szymon b. przeziebiony.
![]() |
#2178 |
Zakorzenienie
|
Matkoooo jak u nas wieje!
Byłam z psami to na trawnikach jest wszystko co ludzie trzymali na balkonach, wszystko zwiało. Sara jest mega aktywna, gada do każdej kropki jaka sobie upatrzy ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2179 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A fotelik Cybex to ma być ten 9-18kg? Bo my teraz mamy Cybex i ciekawa jestem jak ten następny sie sprawuje i wypada w testach, bo jeszcze o tym nie czytałam. Cytat:
A pogrubione - ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Tymuś ma taką reakcję, jak ta od papiru, kiedy mu robię "pierdzioszki" w policzki ![]() Cytat:
![]() Tymonek dziś w knajpie sushi postanowił zostać gwiazdą wieczoru i uśmiechał się do wszystkich. Szczególnie do kucharza ![]() ![]() ![]() I OCZYWIŚCIE KLIKAM ![]()
........................ Edytowane przez brumek Czas edycji: 2011-11-27 o 21:24 |
||||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2180 |
Rozeznanie
|
mala wlasnie zasnela wiec i ja sie chyba poloze,dobranoc dziewczynki
|
![]() ![]() |
![]() |
#2181 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Grunt - tak jak piszesz - że widać rozwój. No i od kilku dni sama zasypia we własnym wyrku wieczorem ![]() A tutaj tylko klikam i czytam, do tyłka jakoś jestem ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2182 |
Zakorzenienie
|
hej mamuśki
melduję się tylko że żyję, w sobotę mieliśmy bardzo udaną imprezkę, ja padłam o 1, reszta siedziała do 3... wyśmiałam się za wszystkie czasy ![]() dziś tez dom pełen ludzi, więc sobie odpoczęłam, ale zmykam właśnie spac bo jednak się wczoraj nie wyspałam.... buziaki! ![]() aaa i widziałam basenową Natkę w Klubie ![]() ![]() ![]()
#2183 |
Zakorzenienie
|
u nas też wieje jak na uralu (u nas nie mowi sie że jak w kieleckiem
![]() dzieki za kliki. dostalam ten dziwny komunikat co chyba patik dostala - ale wiem dlaczego. mialam wlaczone ze mam kliknac i chyba cos mi sie net zwieszal bo z 3 razy samo odswieżylo ponownie do "głosuj" i w koncu jak chcialam i niby sie udało to placek bo komunikat i mnie odnotowali ;/ |
![]() ![]() |
![]() |
#2184 |
Zadomowienie
|
Monia, ja też uczciwie klikam i od czasu do czasu mnie ostrzegają, że kombinuję
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2185 |
Zakorzenienie
|
Monia - jeszcze ten filmik mnie rozbroił
![]() ![]() http://deser.pl/deser/1,111858,10432...o_bardzo_.html
#2186 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2187 |
Zakorzenienie
|
Agadus - Ty kiedyś pytałaś o stosowanie kremów z retinolem, prawda? I dziewczyny napisałay że nie wolno. Dziś trochę poczytałam na ten temat i raczej wolno
![]() Owszem w ciąży lepiej być ostrożnym, choć z tego co widzę chodzi raczej o retinoidy, czyli coś silniejszego niż retinol, bo nadmiar wit. A może powodować pewne wady u płodu. Ale w czasie karmienia piersią, z tego co widzę, doradcy laktacyjni i pediatrzy POZWALAJĄ, mówiąc, że nie ma szans, by tak nikła dawka jakkolwiek wpłynęła na niemowlę i żeby wszelkie informacje o ty, że to może np. rozszczep podniebienia spowodować, między bajki włożyć. Zaszkodzić mogą ewentualnie leki z retinoidami, często sprzedawane na receptę. A kremy dostępne w naszych drogeriach ich nie zawierają, mają tylko śladową ilości retinolu. Np tu mam dwa cytaciki: Re: pani Moniko-karmienie a kosmetyki z retinolem monika_staszewska 13.11.06, 21:08 zarchiwizowany Zważywszy na niewielkie dawki, jak i ewentualne niewielkie przenikanie do krwioobiegu można te kosmetyki stosować. Zresztą stosowanie witaminy A w kapsułkach też jest w czasie karmienia możliwe. pozdrawiam monika staszewska" -------------------------------- Re: karmienie piersią i niektore kosmetyki monika_staszewska 15.12.04, 18:32 zarchiwizowany Może Pani stosować kremy z retinolem i wszelkie inne. pozdrawiam monika staszewska
#2188 |
Zakorzenienie
|
Dubel
Edytowane przez beata_1988 Czas edycji: 2011-11-28 o 07:40 |
![]() ![]() |
![]() |
#2189 |
Zakorzenienie
|
dzień dobry
![]() matko, jakie tu pustki od wczoraj.... ![]() Ja tez jakoś wczoraj nie pisałam, ale dzień nam zleciał szybko. Basen, obiad, potem spacerek - mały w spacerówce polubił jeżdżenie bo ogląda wszystko dookoła, tak się napatrzył że zaraz zasnął, za to wieczorem rozrabiał, śmiał się, gadał, sama nie wiem skąd to dziecko ma tyle energii... ![]() U nas też wieje okropnie..!
![]() |
#2190 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
witam pierwsza z rana, ją już w Rze jeste, niestety, ☠☠☠☠zi u nas niesamowicie, dziewczynki i ją proszę o kliki bo lecę z listy.. Monia super że jesteś już w finałowej 90-ce ![]() Dziewczynki klikowe - cały czas kklikam sprawiedliwe na Was. Natka widziałam w klubie foty z basenu, figurkę masz wspaniała. Gratuluje nowych umiejętności, atrakcji basenowych, udanych imprez ostatkowych ![]() wpadne potem i nie zapomnienie o mnie z klikami ![]()
Edytowane przez beata_1988 Czas edycji: 2011-11-28 o 07:24 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:35.