|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1981 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wszystkie dzieci są już z nami - z Odchowalnią się witamy :)
Anciu a druga Zosia-samosia to nie ma może tak samo
wygrał Kacper ![]() coś wizaż świruje bo mi wysłał dwa razy wiadomość i strasznie muli ;/
Julitka ![]() Edytowane przez mooonik Czas edycji: 2011-11-27 o 22:00 Powód: dubel |
|
|
|
#1982 | ||
|
kosmitka
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Oddali nam tvn , noooo. Nie wiem tylko, czy oceniając "fristajla" Kacpra Iwona też beczała?
|
|
|
#1983 | |
|
Zakorzenienie
|
Hejka
![]() U Was tez tak wieje? Pogoda paskudna, juz 3 dni nie bylismy na dworku bo dzieci troche przeziebione. Blanka ma lekki katar ale dzisiaj juz lepiej. Nie wiem czy jutro do lekarza sie nie wybiore, niech ich osłucha. 100 km od Lublina na pólnoc, juz wlasciwie krance woj. lubelskiego. Postaram się. Moja tez na lewo. Cytat:
Blanka tez juz odkryła, ze ma rączki. Wkłada je do buzi, ssie i tak juz swiadomie chwyta je.
|
|
|
#1984 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nie zauważyłam, chyba nie ja przegapiłam taniec Bila i jak zobaczyłam tę tancerkę upłakaną i Iwonę tak samo, to pomyślałam,że zepsuli coś w tańcu
|
|
#1985 | |
|
kosmitka
|
Cytat:
A Bila taniec mi się nie podobał akurat.
|
|
|
#1986 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a dziś to je zobaczyła i dowiedziała się, że to jej ręce fajnie wygląda taka zainteresowana nimi a przed karmieniem się z nią podrażniłam i przybliżałam, i oddalałam jej butlę to próbowała ją łapać ![]() A jak Twój synek przyjął siostrę? Nie jest zazdrosny? hmm obudził się ten mój mały łobuz i ani myśli spać, w najlepsze rozmawia sobie z ochraniaczem
|
|
#1987 |
|
Zakorzenienie
|
mi Bil się wogóle nie podobał
|
|
|
|
#1988 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Współczuje,i te leki nie pomagają? Cytat:
Dopajac trzeba Na piersi jest inaczej, bo na samym poczatku wypływa "picie" a pozniej bardziej syte mleko. A Olivka, slicznosci Cytat:
Masz racje, kazde dziecko jest inne i rosnie w swoim wlasnym tempie. Najwazniejsze zeby nie traciło na wadze. Nie wszystkie maluszki będą pulpecikami ![]() Jak czytam, ze wasze dzieci potrafia zjadac na raz 150 ml mleka to jestem pewłna podziwu bo moja zjada tylko 90 ml a czasem mniej. Pierwszy synek tez mniej jadł niz na schemacie, martwiłam sie ze za mało je ale taka wydac jego uroda. Wszystko było ok. Czasami takie kupki sie zdarzaja u dzieci, poprostu cos zjadłaś. Najwazniejsze zeby nie miał problemów z brzuszkiem.
|
|
|
#1989 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moja dziś to w ogóle bije jakieś rekordy jedzenia, bo 2x zjadła po 160ml - ale przerwę miała dłuższą to może dlatego
|
|
#1990 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gdy mała płacze zawsze mnie woła, mowi zebym jej mleczka dała bo jest głodna. Buja ją czasami w bujaczki, spiewa piosenki. Jest kochanym starszym bratem A Blanka spi juz od 8. Wykapałam ją, o dziwo chciała cycka (juz od kilku dni nie chciała wziasc go do buzi) mało poleciało ale dzielne ciągneła zrobiłam jeszcze mm i po oproznieniu butli usneła. Zmykam i ja do łóżka. Dzisiaj mała zrobiła mi pobudkę o 6rano, jeszcze ciemno było ![]() Dobranoc
|
|
|
#1991 |
|
kosmitka
|
Mój śpi i płacze.
Ale skok jest bliskooo.
|
|
#1992 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przegotowanie nie pozbawi jej składników mineralnych a jedynie zabije bakterie. Dzieciom do 6 miesiaca zycia trzeba przegotowywać wode mineralna, pozniej juz nie trzeba. Blanka najwiecej zjadła 120 ml po 6 godzinach. A tak standardowo po 3-4 godz. zjada 90 ml a ostatnio nawet 70 ml.
|
|
|
#1993 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nasza też usnęła po kąpieli i jedzeniu po 20 zaraz, ale po 21 się obudziła i zadowolona leży w łóżeczku, śmieje się, gada, wierzga, ciekawe co się jej odmieniło dostanie zaraz jeść i może zaśnie no bo ileż można - przez dzień oczywiście nie spała ![]() ciemno to o 7 jeszcze jest jak my wstajemy
|
|
#1994 |
|
kosmitka
|
I tym optymistycznym akcentem udam się spać.
Kolorowych .
|
|
#1995 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ancia dacie radę
|
|
#1996 |
|
Zakorzenienie
|
A my dalej nie śpimy, mały jakiś marudny pod wieczór. Walczy z cyckiem, naciąga, awanturuje się. Czuję, że jeszcze sporo karmienia a moje cycki wiszą jak puste wory.
No nic, wracam do głoda, dobranoc |
|
|
|
#1997 |
|
kosmitka
|
Eeeeeeeeee żadnej nocnej warty nie było?
![]() Franuś dalej ma zieloną kupkę. W sumie 3 dzień. Czy mam się zacząć martwić i iść do pediatry?
|
|
#1998 | |||||
|
Zadomowienie
|
heloł
obczajcie matkę-wariatkę, poleciałam o 7ej do lidla po zabawki edukacyjne dla dziecka ![]() Cytat:
o dzięki Cytat:
moja Agatka dopiero, ze 2-3 tyg. je z zachowanie przerw 3godzinnych, ale zjadła 90-130 i stąd ta przerwa. wczesniej jadła po 40-50 to co 1,5 godziny chciała. wyrosła z tego. a co do dopajania - przeciez nie trzeba kupować herbatek granulowanych. koperek mam dla małej, taki do zaparzania, a nie granulowany. a nie dopajanie grozi zatwardzeniem u maluszka.Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
mi tez nie a każdy kto dobrze tango tańczy ma mnie w kieszeni, bo kocham ten taniec ![]() więc Kacper tańczył super ![]() Anciu poczytałam przed chwilą w necie, ze dziecko może mieć zielone kupki albo z powodu diety mamy, ale tez przy źle dobranym MM. może twój Franuś jadł mm?
"w pewnym momencie kobieta powinna ustalić ile ma lat. I konsekwentnie się tego trzymać". M.C. Edytowane przez indygo79 Czas edycji: 2011-11-28 o 09:21 |
|||||
|
|
|
#1999 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
nasza małpka raczyła usnąć przed północą i o 7 już pobudka- się naspała ale najpierw spokojnie poleżała i pogadała sobie, dopiero przed 8 zaczęła się domagać jedzenia teraz biega w łóżeczku ![]() ciekaw jak tam Małgosia i Caltea po chrzcinach? czy chłopaki bardzo rozrabiali ![]() Indygo jakie zabawki kupiłaś? widziałam właśnie gazetkę, a co do godz to w lidlu tak trzeba jak coś fajnego bo szybko się rozchodzi
|
#2000 |
|
Zakorzenienie
|
dzien dobry mamuski
|
|
#2001 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
kupiłam to wiaderko z przykryweczką i elementami wrzucanymi róznych kształtów oraz kluczyki z melodyjką http://allegro.pl/fisher-price-graja...947948114.html http://allegro.pl/klocki-pierwsze-br...944673351.html o takie, faktycznie taniej jest nawet od allegro ![]() bry
"w pewnym momencie kobieta powinna ustalić ile ma lat. I konsekwentnie się tego trzymać". M.C. Edytowane przez indygo79 Czas edycji: 2011-11-28 o 09:37 |
|
|
|
|
#2002 |
|
Zakorzenienie
|
no biega, biega tak jak Filip Cotkowy
a jak dyszy przy tym ![]() to wiadereczko mi się podoba, zadzwoniłam do męża ma zajechać, ciekawe czy dostanie jeszcze ![]() Lulla
|
#2003 |
|
kosmitka
|
Indygo Franio nie jadł mm. W swoim życiu zjadł raz jakiś miesiąc temu. Wiec moja dieta, tu obstawiam te nieszczęsne pomidory, tylko ile to jeszcze będzie go trzymać.
Ale żeby o 7 rano do lidla ...
|
|
#2004 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dzien dobry poniedziałkowo
![]() Cytat:
Cytat:
![]() O nie! ![]() Cassandra zdrowka dla dzieciaczków Ani mi nie gadaj.. Jestem z Wami A propos dopajania. To mi pediatra też powiedział, że 5 minutowe gotowanie wody (my używamy żywca) wytranca minerały. Także nie wiem już sama jak to jest. I to prawdopodobnie prawda, że zapobiega zaparciom. Mój Kwilonek nie chciał pić podczas tego skoku i wczoraj już nie zrobił kupy, a nie pil wody 2 dni.
|
|
#2005 |
|
Zadomowienie
|
Dziękuje
Aa2-dzięki ![]() Ancia- z koopką nie pomoge ![]() Moonik-jak ja bym chciała wstawać o 7-ej ![]() Chciałabym napisać że wieje, a najnormalniej na świecie piździ nieziemsko a myślałam że te moje góry i pagórki gdzie mieszkam zatrzymają troszeczke ten halny a tu ni chu chu
|
#2006 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() a Olivka cudna Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
a moja niunia teraz robi kupke co 2 dzien
|
|
|
#2007 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Podczas mszy Stefek był baaardzo grzeczny. Spał w wózku. Potem podczas udzielania sakramentu ani nie pisnąl tylko patrzyl zaspany z miną "o co kaman, gdzie ja jestem i co mi robi ten wielki pingwin" ![]() Potem go spowrotem do wózka i w restauracji dosypiał jeszcze przez godzinę. Potem mama czyli ja wzięła go na ręce i sprytnie oprowadziła do okoła stołu zapoznając ze wszystkimi co by go nie brali Tak więc na ręce wzieli tylko rodzice chrześni i moja mama ![]() Po powrocie koło 20 zjadł i spał do 3 Już chyba po skoku. Zauważyłam nowe umiejętności: otwiera rączki, łapie kocyk podciąga go do buzi i cycka No i nowe głoski wymawia Tż wyjechał, a my dzisiaj sami na usg bioderek i do skarbowego ![]() Prosze trzymajcie kciuki żeby już nie miał tej dysplazji ![]() ![]() Dzień dobry ![]() ---------- Dopisano o 09:58 ---------- Poprzedni post napisano o 09:55 ---------- Natka jak u Was? Tusia ja mam bzika na punkcie kupek więc mnie nie pytaj ![]() Ancia buziaczki w czółko od cioci Małgosi dla Franciszka za 14 tygodni
|
|
#2008 |
|
Zadomowienie
|
Małgosiu my z Matim trzymamy ogromnie mocno kciuki za usg!!!!!!!
![]() ![]() : kciuki:![]() :k ciuki:![]() :kc iuki:![]() Gratulacje dla grzecznego synka na chrzcinach ![]() klas ki:![]() ale Wam zazdroszczę, że macie już po.... |
|
|
|
#2009 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
może do jutra poczekaj jak innych sensacji nie ma. powinna byc infolinia pediatryczna dla matek pytajacychtaaaaaaaaa , malo tego cały weekend mówiłam, ze pójdę o 7ej, myslac ,żę pójdę o późniejszej godzinie. a tu małż o 6;40 wchodzi do pokoju - miałas o 7ej do lidla iść
|
|
#2010 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
hello
![]() dzieki bogu za instytucje babci (mojej mamy mianowicie ) jezdzi własnie wózkiem z małym rozdarciuchem po domu a ja mam chwilke na wizaż ![]() Cytat:
a moze zróbcie jeszcze posiew moczu...mojej kumpeli mała słabo przybiera i wlasnie sie okazało ze ma jakas bakterie w moczu i to prawdopodobnie od tego (lekarka tak twierdzi) Cytat:
ja tez daje mm co 3 godziny (no nieraz jak juz strasznie wrzeszczy to daje co 2,5h) bo wszedzie tak piszą. W sumie lekarki nie pytałam, nast razem dopytam no mam nadzieje ze to cię nie załamało Cytat:
widze, ze jestes zródłem dobrych rad...hehe, oj czuje ze bedziesz męczona przez nas początkujące mamuski Cytat:
po czym wyprodukowała kupe po pachy, przewinęłam, wziełam na ręce a ta następe takie samo wielkie kupsko zrobila ![]() Cytat:
moja tez tak biega...tak kopie tymi nogami ze żadne skarpetki sie nie uchowają dłuzej niz 5 minut ![]() Cytat:
a jak z jedzonkiem? lepiej je?u mnie tez piździ jak to mówią "jak w kieleckim" Cytat:
Cytat:
za bioderka
|
||||||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:03.

Współczuje,