Zimę z brzuszkiem przechodzimy, w maju-czerwcu urodzimy. Mamusie V-VI 2012 cz. II - Strona 31 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki wybieramy tytuł III cz. naszego wątku?
Nasze brzuchy szybko rosną, urodzimy późną wiosną 22 51,16%
Szybko rosną nasze brzuszki, a w nich kochane maluszki 5 11,63%
Na połówkowe biegamy radośnie, by wiedzieć kto w brzuchu rośnie 5 11,63%
Mamy majowo-czerwcowe imiona dla dzieci mają prawie gotowe 1 2,33%
Majowo-czerwcowe mamy - imiona dla dzieci wybieramy 1 2,33%
Jak ten czas szybciutko leci, wybieramy imiona dla naszych dzieci 4 9,30%
Mamusie Majowo-Czerwcowe 2012 (bez rymowanki) 5 11,63%
Głosujący: 43. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-11-27, 21:52   #901
kapukat
Zakorzenienie

Dot.: Zimę z brzuszkiem przechodzimy, w maju-czerwcu urodzimy. Mamusie V-VI 2012 cz.

a co będzie o 23?
kapukat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-27, 22:18   #902
kism
Wtajemniczenie

Dot.: Zimę z brzuszkiem przechodzimy, w maju-czerwcu urodzimy. Mamusie V-VI 2012 cz.

Coś mi się dziwnego dzieje z wyświetlaniem naszego wątku Na liście wątków widzę ostatni post kapukat (ma to być nr 899), a jak wchodzę w wątek, to go nie ma, są za to moje dwa posty (899 i 900) Może mnie coś przyblokowali za napisanie takich długich postów Wy widzicie te moje posty o wózkach?

No Po napisaniu kolejnego postu już jest chyba dobrze...

---------- Dopisano o 22:18 ---------- Poprzedni post napisano o 22:15 ----------

Odpiszę jeszcze na to, czego wcześniej nie dojrzałam, tworząc moją epistołę o wózkach

Cytat:
Napisane przez moniczka1302 Pokaż wiadomość
no i czuje dzidzię jak sobie hopsia w brrzuszku
Gratuluję Rozumiem, że piszesz o pierwszym razie? W którym jesteś tc?

Cytat:
Napisane przez _agata Pokaż wiadomość
Najchętniej wzięłabym ciepłą kąpiel i poszła spać, ale chleb jeszcze wyrasta i dopiero za jakąś godzinę mogę piec włączać, więc do 23 nie mam szans na spanie...
A tż nie dopilnuje chlebka?

Cytat:
Napisane przez rinco Pokaż wiadomość
1. Ja się samego porodu nie boję (na razie), ból mnie nie przeraża, te nacinania itd - wszystko się zagoi. Boję się tylko, żeby dziecko się dobrze urodziło, żeby nie było z tym jakichś komplikacji, które mogłyby wpłynąć potem na jego zdrowie.

2. A mi jakoś waga stoi w miejscu - dziwne. Może się zepsuła Tzn. poszło mi w górę, ale o jakieś pół kilograma/niecały kilogram. A jestem na końcówce 14 tygodnia. Mam nadzieję, że to o niczym złym nie świadczy...

3. To w którym tygodniu można zacząć czuć ruchy? Bo już się pogubiłam...
1. I to jest dobre podejście Wiadomo o to każda z nas będzie się martwić, ale nie ma co panikować i trzeba zrobić co się ma w mocy, żeby dzidziuś cało i zdrowo się urodził
2. Tylko pozazdrościć Na razie to nic niepokojącego, ale gdybyś tak za miesiąc czy dwa dalej nie przybrała nic na wadze, to już nie będzie dobrze
3. Takie ogólne ramy to 18-20 tc w pierwszej ciąży i 16-18 tc w kolejnych. Ale to nie są sztywne granice, może też być trochę wczęsniej lub później.

Edytowane przez kism
Czas edycji: 2011-11-27 o 22:16
kism jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-27, 22:21   #903
_agata
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez śliweńka Pokaż wiadomość
ja nie kąpię się (bez skojarzeń) ja gorąco lubna więc biorę prysznic ale brakuje mi gorących kąpieli ;(
Ja przed ciążą kąpałam się we wrzątku, dosłownie. Aż nabierałam koloru buraka. Teraz jednak trochę odpuściłam. Kąpiele biorę krótsze i woda zdecydowanie chłodniejsza. 40 stopni to max. Wiem, że to i tak dużo, ale mniej to dla mnie zimna.

Cytat:
To w którym tygodniu można zacząć czuć ruchy? Bo już się pogubiłam...
Można i w 14., a można w 20. Nie ma reguły

kism, ten Delitm Voyager Ligero nie powala designem, ale jak masz sprawdzony, to możesz kupować.
Co do MATTEO, to fotelika no name nie wzięłabym nawet gdyby mi dopłacali. Za nic w świecie nie włożę dzieciaka do samochodu w takim foteliku.

Co do przekładanej rączki, wcześniej się na nią napalałam, ale zrezygnowałam na rzecz siedziska spacerówki przekładanego przodem lub tyłem do kierunku jazdy. Do pewnego wieku dziecko wozi się przodem do siebie, później, kiedy jest już starsze i bardziej ciekawe świata przekłada się spacerówkę i dzieciak widzi co przed nim. Wiem, że czasem przydaje się przekładana rączka (jak wieje wiatr czy zacina deszcz lub śnieg, ale ile u nas jest takich dni?).
Przekładane siedzisko wydaje mi się na tę chwilę lepszym rozwiązaniem.

o
_agata jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-27, 22:21   #904
kapukat
Zakorzenienie

no no - jestem pod wrażeniem Co za praca ciężka, a cena mnie powaliła
jak idzie o wózki to ja mam tylko trzy typy i pewnie wybiorę polski, bo wygląda całkiem fajnie i Agata mi go opisała po organoleptycznym sprawdzeniu więc jak nie znajdę to sprowadzę ten z Polski. a co do Małych kółek, to tutaj by totalnie dla mnie nie działały, same górki i doliny w chodnikach a poza miastem drogi czasami totalnie piaszczyste albo dziurawe
zatem moje typy to: http://www.bobowozki.com.pl/product_...d=1012&<osCsid>

http://www.bobowozki.com.pl/product_...5ac998d20c3632

i jeszcze Roan Marita http://www.roan.pl/index1.php?p=mar
Stary 2011-11-27, 22:25   #905
_agata
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kism Pokaż wiadomość
A tż nie dopilnuje chlebka?
Nikt w tym domu nie dopilnuje chlebka tak jak ja.
A tak poważnie, to ma problem z przekładaniem go po wyrastaniu, więc wolę to robić sama...

Na szczęście chleb już gotowy, a w międzyczasie zrobiłam drobne poprawki w staniku, więc jeszcze z niego nie wyrosnę przez najbliższe 2-3 tygodnie, i ugotowałam dulce de leche.

o
Stary 2011-11-27, 22:29   #906
kapukat
Zakorzenienie

Agata 40 stopni? to ja nawet nogi nie mogę włożyć bo mnie parzy - ale może dlatego że mam ciągle lodowate
oooo tak kąpiel mi się marzy, ale po przeczytaniu jak to na dziecko może zadziałać mi się odwidziało

---------- Dopisano o 22:29 ---------- Poprzedni post napisano o 22:25 ----------

Cytat:
Nikt w tym domu nie dopilnuje chlebka tak jak ja.
A tak poważnie, to ma problem z przekładaniem go po wyrastaniu, więc wolę to robić sama...

Na szczęście chleb już gotowy, a w międzyczasie zrobiłam drobne poprawki w staniku, więc jeszcze z niego nie wyrosnę przez najbliższe 2-3 tygodnie, i ugotowałam dulce de leche.

co to jest dulce de leche?

a tak w ogóle to jak przerobiłaś stanik...powiedz bo ten już zamały a kolejne 50 euro na razie niet...na nowy
Stary 2011-11-27, 22:34   #907
_agata
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kapukat Pokaż wiadomość
no no - jestem pod wrażeniem Co za praca ciężka, a cena mnie powaliła
jak idzie o wózki to ja mam tylko trzy typy i pewnie wybiorę polski, bo wygląda całkiem fajnie i Agata mi go opisała po organoleptycznym sprawdzeniu więc jak nie znajdę to sprowadzę ten z Polski. a co do Małych kółek, to tutaj by totalnie dla mnie nie działały, same górki i doliny w chodnikach a poza miastem drogi czasami totalnie piaszczyste albo dziurawe
zatem moje typy to: http://www.bobowozki.com.pl/product_...d=1012&<osCsid>

http://www.bobowozki.com.pl/product_...5ac998d20c3632

i jeszcze Roan Marita http://www.roan.pl/index1.php?p=mar
Navington Caravel jest obrzydliwie ciężki. Wersja z gondolą waży ponad 18 kilogramów. To tyle ile ja biorę pod uwagę, ale z wagą dziecka.
Spacerówka jedynie pół kilograma mniej, a musisz wziąć pod uwagę, że dziecko, które będzie jeździło w spacerówce, już swoje waży. I z tygodnia na tydzień będzie coraz cięższe.
17,5 kg wózek + co najmniej 7-8 kg dziecko + zakupy, to się robi bez mała prawie 30 kilogramów. Dużo za dużo.

Roan Marita mógłby być nieco lżejszy.

Z tej trójki jednak wygrywa IMO Jedo Bartatina. Ceną, wyposażeniem, wagą, designem (chociaż to ostatnio to kwestia indywidualna).

Cytat:
Agata 40 stopni? to ja nawet nogi nie mogę włożyć bo mnie parzy - ale może dlatego że mam ciągle lodowate
oooo tak kąpiel mi się marzy, ale po przeczytaniu jak to na dziecko może zadziałać mi się odwidziało
No 40 stopni. Wiem, że mocno ciepła, ale długo nie siedzę.

o
Stary 2011-11-27, 22:36   #908
kapukat
Zakorzenienie

wogóle oglądałam Polskie firmy - wózki po 600 zł? tylko dlaczego jak już jest całkiem fajny to musi mieć małe przednie kółka? na tych chodnikach tutaj moje dziecko postradałoby wsystkie zęby jeszcze przed ich nabyciem
Stary 2011-11-27, 22:43   #909
kism
Wtajemniczenie

Cytat:
kism, ten Delitm Voyager Ligero nie powala designem, ale jak masz sprawdzony, to możesz kupować.
Co do MATTEO, to fotelika no name nie wzięłabym nawet gdyby mi dopłacali. Za nic w świecie nie włożę dzieciaka do samochodu w takim foteliku.
Co do przekładanej rączki, wcześniej się na nią napalałam, ale zrezygnowałam na rzecz siedziska spacerówki przekładanego przodem lub tyłem do kierunku jazdy. Do pewnego wieku dziecko wozi się przodem do siebie, później, kiedy jest już starsze i bardziej ciekawe świata przekłada się spacerówkę i dzieciak widzi co przed nim. Wiem, że czasem przydaje się przekładana rączka (jak wieje wiatr czy zacina deszcz lub śnieg, ale ile u nas jest takich dni?).
Przekładane siedzisko wydaje mi się na tę chwilę lepszym rozwiązaniem.
Dzięki, ja już po pierwszym dziecku mam mocno sprecyzowane oczekiwania wobec wózka, więc pisałam tylko, żeby podzielić się swoimi spostrzeżeniami

Cytat:
Pewnie, każdy wybierze to, co uzna za najbardziej odpowiednie dla siebie Ja po prostu opisałam swoje typy, bo kiedyś to obiecałam.

Cytat:
co to jest dulce de leche?
Też miałam pytać ale wujek google zawsze pomoże:
http://www.yerbamatestore.pl/product...loik-450g.html

---------- Dopisano o 22:43 ---------- Poprzedni post napisano o 22:39 ----------

Cytat:
Jedo Bartatina. Ceną, wyposażeniem, wagą, designem (chociaż to ostatnio to kwestia indywidualna).
Tu masz zdecydowanie rację Jak całość tego wózka jest dla mnie akceptowalna, tak wygląd spacerówki... delikatnie mówiąc bardzo brzydki
kism jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-27, 22:48   #910
kapukat
Zakorzenienie

KIsm dzięki
a tak w ogóle - to ja nie mam nic przeciwko Twoim typom, jakbym była w Polsce to wózek za 300 zł też bym kupiła nawet jakby miał stac u babci na tymczasowo

ja się ciesze ze sie dzielisz - moge sobie poogladac i sie zastanowic nad swoim wyborem

---------- Dopisano o 22:48 ---------- Poprzedni post napisano o 22:46 ----------

też mi coś nie leży w takich spacerówkach - bo podobają mi się bardziej niskie, albo zabudowane, ale ta nie wygląda źle... wygląda inaczej
Stary 2011-11-27, 23:51   #911
lijuana
Raczkowanie

Cytat:

Wysłałam

---------- Dopisano o 12:02 ---------- Poprzedni post napisano o 12:02 ----------

Wysłałam
Nic nie dostałam

Cytat:
Tacca, u Ciebie 11 tc, to powiem Ci, że jak ja skończyłam 11, to do teraz do 17 mi jakoś strasznie już leci, już się boję, że nie zdążę się nacieszyć tą ciążą A tyle mam planów na jej okres...

A tam 2 kg Ja ostatnio weszłam na wagę i mignęło mi 4 kg na plusie, ale zaraz potem wyczerpała się bateria, więc przez najbliższy czas oszczędzę sobie tych rewelacji
Ja dopiero pamiętam jak byłam w 6 i poszliśmy z tej okazji z narzeczonym na kolacje( tak jakby to było wczoraj ) a tu juz 15 tydzień

Cytat:
Sama mam problem co kupić mojemu na Mikołaja i pod choinkę Może jeszcze wymyślę coś związanego z tym, że zostanie tatą, ale nie wiem jeszcze konkretnie co. Książka? Koszulka z jakimś napisem, że jest tatą?

A mi jakoś waga stoi w miejscu - dziwne. Może się zepsuła Tzn. poszło mi w górę, ale o jakieś pół kilograma/niecały kilogram. A jestem na końcówce 14 tygodnia. Mam nadzieję, że to o niczym złym nie świadczy...

To w którym tygodniu można zacząć czuć ruchy? Bo już się pogubiłam...
Hm z tymi prezentami fajny pomysł tylko ja chce kupić maluszkowi body takie jak się urodzi z napisem I MY DAD
ehh chyba pomysle o jakimś drobiazgu książce , bokserkach czy czymś podobnym
Co do przytycia 5kg na plusie a ślub dopiero za 3 tyg. No jak się nie zmieszcze to ide w garniturze narzeczonego
Stary 2011-11-28, 07:43   #912
niunia32
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kika_13 Pokaż wiadomość
witam przyszłe mamy,

ja mam termin na 02 maja 2012.

no i wiemy od wczoraj ze bedzie córka)

pozdrawiam.

Cześć!!!

ale szybko ten weekend minął.

wczoraj położyliśmy tapetę w miejscu gdzie teściowa będzie miała szafę.
dzisiaj mi się nie chce iść do pracy.
znowu cały tydzień pracy

Malinka

Haniusia
niunia32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-28, 07:53   #913
moniczka1302
Wtajemniczenie

Cytat:
Gratuluję Rozumiem, że piszesz o pierwszym razie? W którym jesteś tc?
no wlasnie to chyba nie byl pierwszy raz, mysle, ze to co czulam wczesniej to moglo byc TO, ale teraz czuje troche wyrazniejsze ruchu

tydzien 18.

---------- Dopisano o 07:53 ---------- Poprzedni post napisano o 07:49 ----------

Cytat:
Napisane przez Kika_13 Pokaż wiadomość
witam przyszłe mamy,

ja mam termin na 02 maja 2012.

no i wiemy od wczoraj ze bedzie córka)

pozdrawiam.
hej! a wiatamy!

gratulacje!! grono dziewczynek zaczyna sie powiekszac

ja jeszcze musze czekac 10 dni na kolejna wiztye i slowo daje, jak mi gin nie zajrzy miedzy nogi bobasa to nie wstane z fotela
moniczka1302 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-28, 07:58   #914
martita_891
Zadomowienie

Bry
Dzisiaj mamy przezierność Miłosz zostanie po zaśnięciu z nianią a ja z Mężulem lecimy na wizytę Nie wiem, skoro Wam lekarze około 12-13 tyg. określili płeć to może i ja się załapię (chociaż wydaje mi się to niemożliwe)
Nie jestem 'glizdą' z wyboru, po prostu ciężko mi przytyć po Miłoszu Marzy mi się (mężowi też) 50 -51 kg i jestem szczęśliwa bo dzięki Czerwcóweczce niedługo taką wagę osiągnę (o ile w końcu zacznę tyć)

SYNEK

I ZNÓW SERCA MAM DWA
martita_891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-28, 07:59   #915
moniczka1302
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja przed ciążą kąpałam się we wrzątku, dosłownie. Aż nabierałam koloru buraka. Teraz jednak trochę odpuściłam. Kąpiele biorę krótsze i woda zdecydowanie chłodniejsza. 40 stopni to max. Wiem, że to i tak dużo, ale mniej to dla mnie zimna.
.
ja tez uwielbiam dlugie i gorace kapiele, az lustro paruje
ale teraz sa troszke zimniejsze
Stary 2011-11-28, 08:07   #916
anulka4771
Wtajemniczenie

Dzień dobry
Wy tu gadu gadu o kilogramach,mnie w 14 tyg przybyło aż 4kg teraz wolę nie wchodzić na wagę-a jem cały czas praktycznie,nie mogę się oprzeć.Mówie sobie że nic już nie zjem przychodzi 20 i marz do lodówki to jest silniejsze ode mnie.
Miłego dnia

---------- Dopisano o 08:07 ---------- Poprzedni post napisano o 08:01 ----------

Ja też uwielbiam wrzątek w kąpieli,czasami po kąpieli słabo mi było bo taki miałam wrzątek
Ja po Filipie schudłam 12 kg przy porodzie,póżniej nic nie mogłam przytyć,waże 50 kg(no teraz już więcej) a uwielbiam jeść teraz już tyje mam nadzieje że po drugim porodzie zostanie mi troche kg bo zaś będe suchotnicą.

Filipek ur 28.12.2007
Szymonek ur 15.05.2012

Ćwiczę
anulka4771 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-28, 08:17   #917
moniczka1302
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez anulka4771 Pokaż wiadomość
Dzień dobry
Wy tu gadu gadu o kilogramach,mnie w 14 tyg przybyło aż 4kg teraz wolę nie wchodzić na wagę-a jem cały czas praktycznie,nie mogę się oprzeć.Mówie sobie że nic już nie zjem przychodzi 20 i marz do lodówki to jest silniejsze ode mnie.
Miłego dnia[COLOR="Silver"]

.
ja juz nie wchodze na wage
robie to tylko gdy lekarz mi kaze

przed ciaza mialam obsesje wagi - wlazilam na nia rano i wieczorem
a taka suchotka to nie jestem, raczej budowy kobiecej

---------- Dopisano o 08:17 ---------- Poprzedni post napisano o 08:11 ----------

Cytat:
Napisane przez martita_891 Pokaż wiadomość
Bry
Dzisiaj mamy przezierność Miłosz zostanie po zaśnięciu z nianią a ja z Mężulem lecimy na wizytę Nie wiem, skoro Wam lekarze około 12-13 tyg. określili płeć to może i ja się załapię (chociaż wydaje mi się to niemożliwe)
Nie jestem 'glizdą' z wyboru, po prostu ciężko mi przytyć po Miłoszu Marzy mi się (mężowi też) 50 -51 kg i jestem szczęśliwa bo dzięki Czerwcóweczce niedługo taką wagę osiągnę (o ile w końcu zacznę tyć)
powodzenia!!!
Stary 2011-11-28, 08:20   #918
śliweńka
Zakorzenienie

mnie się wczoraj zawieszał wątek wieczorem i tylko ten

09.04.2012 córa
19.04.2017
31.01.2018
06.02.2019 Kropek http://fajnamama.pl/suwaczki/kw05lel.png
śliweńka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-28, 09:01   #919
moniczka1302
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez śliweńka Pokaż wiadomość
mnie się wczoraj zawieszał wątek wieczorem i tylko ten
mi tez wolno wizaz chodzi :P

inne strony szybciuchno

śliweńka
- musimy założyc własne forum
Stary 2011-11-28, 09:14   #920
pola_m
Wtajemniczenie

Witam się po weekendzie
Nieźle wieje, nie?
pola_m jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-28, 09:22   #921
śliweńka
Zakorzenienie

Cytat:
mi tez wolno wizaz chodzi :P

inne strony szybciuchno

śliweńka
- musimy założyc własne forum
nie mów tego na głos bo zaraz będzie lincz

09.04.2012 córa
19.04.2017
31.01.2018
06.02.2019 Kropek http://fajnamama.pl/suwaczki/kw05lel.png
śliweńka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-28, 09:52   #922
_agata
Zakorzenienie

Cytat:
a tak w ogóle to jak przerobiłaś stanik...powiedz bo ten już zamały a kolejne 50 euro na razie niet...na nowy
Nie było trudno, miał takie gumki, które wycięłam i teraz mi się więcej cycka mieści. No i używam przedłużki, bo mi ciasno...

Cytat:
wogóle oglądałam Polskie firmy - wózki po 600 zł? tylko dlaczego jak już jest całkiem fajny to musi mieć małe przednie kółka? na tych chodnikach tutaj moje dziecko postradałoby wsystkie zęby jeszcze przed ich nabyciem
Ale te, które wcześniej pokazywałaś, też są polskie.
Tylko jakość inna.
Pewnie, że można kupić tańszy, ale zazwyczaj będzie cięższy, bardziej toporny, gorzej się prowadzi, materiały szybko się zniszczą, coś będzie skrzypieć, coś nie będzie się dopinać... Ja wolę tego uniknąć.

Cytat:
Dzięki, ja już po pierwszym dziecku mam mocno sprecyzowane oczekiwania wobec wózka, więc pisałam tylko, żeby podzielić się swoimi spostrzeżeniami

Tu masz zdecydowanie rację Jak całość tego wózka jest dla mnie akceptowalna, tak wygląd spacerówki... delikatnie mówiąc bardzo brzydki
O widzisz, Ty masz doświadczenie, ja mogę na podstawie obserwacji pisać Wszystko to oczywiście moje subiektywne odczucia, przypuszczenia. Pewne cechy funkcjonalne przy poszukiwaniu mojego wózka idealnego określam na podstawie doświadczeń znajomych mi osób.

Ta spacerówka odpowiada mi o tyle, że będzie używana przede wszystkim zimą, więc wyższe zabudowanie IMO się przyda.

Cytat:
]też mi coś nie leży w takich spacerówkach - bo podobają mi się bardziej niskie, albo zabudowane, ale ta nie wygląda źle... wygląda inaczej
Na żywo jest ok, na innym stelażu też wygląda zupełnie inaczej.
Ale to kwestia gustu

Cytat:
Napisane przez lijuana Pokaż wiadomość
Nic nie dostałam
Wysyłam ponownie

Cytat:
ja tez uwielbiam dlugie i gorace kapiele, az lustro paruje
ale teraz sa troszke zimniejsze
Teraz jak chcę gorąco to biorę prysznic. Też daje radę

Cytat:
Napisane przez pola_m Pokaż wiadomość
Witam się po weekendzie
Nieźle wieje, nie?
Jak w kieleckim.

o
Stary 2011-11-28, 09:52   #923
Balbinaa
Raczkowanie

Dobry Dzień Mamusie
Nieźle wiało u mnie, pół nocy nie spałam, nie mogłam jakoś zasnąć
coś mi mignęło o wózku Jedo. Widziałam go na zywo, jest całkiem fajny, zwrotny, ma dużą gondole, jedynie czego mogłabym się doczepić, to spacerówka bardziej podoba mi się w X-landerze. zresztą jedo i x lander to nasze 2 typy, ale zobaczymy, moze jeszce cos w oko wpadnie.

zawijam kiece i lecę na zakupy i do kumpeli na ploty

mam plan przed swiętami kupić łóżeczko i jak się uda to wózek też
Balbinaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-28, 10:02   #924
martita_891
Zadomowienie

W ogóle dziewczyny, które kupujecie ubrania dla swoich pociech, od stycznia podatek vat na ubrania i obuwie niemowlęce i dziecięce z 8% podskoczy do 23 % więc jeśli nie chcecie dopłacać 15 % po 1 stycznia to warto odwiedzić sklepy przed końcem roku

SYNEK

I ZNÓW SERCA MAM DWA
martita_891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-28, 10:26   #925
kapukat
Zakorzenienie

no to Martita - powodzenia i podziel się jak już będziesz wszystko wiedzieć
Balbinaa - udanych zakupów
Boju muszę wyjść z domu, ale boję się was na chwilę zostawić, bo pewnie będę miała pięć stron jak wrócę
Agata - sprawdzę co mogę zrobić ze swoim, bo normalnie kupowania stanika co miesiąc mnie wykończy kiedy mi cycki przestaną rosnąć ??? niedługo będę miała do kolan, a tak ciężko pracowałam przez rok żeby się ich wreszcie pozbyć a one wróciły ze zdwojoną siłą!
Moja bratowa jak się okazało mój ulubiony wózek miała też z Polskiej firmy Tomas - tylko że jak teraz oglądałm ich strony, to niestety tego typu wózka już niet, a z resztą natrafiłam w internecie na negatywne opinie nowych produktów - bo tak bez wahania kupiłabym ten wózek - sprawdzony widziany na oczy bez bólu no i tani był

---------- Dopisano o 10:26 ---------- Poprzedni post napisano o 10:03 ----------

a tak w ogóle ktoś słyszał o tym wózku? http://www.bobowozki.com.pl/product_...d=1732&<osCsid>
Stary 2011-11-28, 10:44   #926
rinco
Wtajemniczenie

Cytat:
Czemu nie można w gorącej??? Ja codziennie biorę prysznic ok. 50 stopni, inaczej zamarzam... Jak to wpływa na dziecko? Bo jestem kompletnie niezorientowana, a na razie nie mam czasu szukać, jak wiecie to napiszcie coś o tym
rinco jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-28, 11:40   #927
Dasti80
Zakorzenienie

Dzień dobry

Cytat:
W ogóle dziewczyny, które kupujecie ubrania dla swoich pociech, od stycznia podatek vat na ubrania i obuwie niemowlęce i dziecięce z 8% podskoczy do 23 % więc jeśli nie chcecie dopłacać 15 % po 1 stycznia to warto odwiedzić sklepy przed końcem roku
Dobrze wiedzieć dzięki za info

Kism Twoje cenne rady i doświadczenie w sprawie wózków na pewno przydadzą się dziewczyną ja podobnie jak Agata zbieram opinie od znajomych i wyciągam wnioski.

---------- Dopisano o 10:52 ---------- Poprzedni post napisano o 10:49 ----------

Cytat:
Czemu nie można w gorącej??? Ja codziennie biorę prysznic ok. 50 stopni, inaczej zamarzam... Jak to wpływa na dziecko? Bo jestem kompletnie niezorientowana, a na razie nie mam czasu szukać, jak wiecie to napiszcie coś o tym
Kąpiel w gorącej wodzie może wywołać skurcze macicy a co za tym idzie przedwczesny poród, ale o prysznic raczej nie musisz się martwić, ważne żeby nie nagrzewać brzucha

---------- Dopisano o 10:55 ---------- Poprzedni post napisano o 10:52 ----------

Cytat:
Napisane przez pola_m Pokaż wiadomość
Witam się po weekendzie
Nieźle wieje, nie?
U mnie wiało masakrycznie

---------- Dopisano o 11:00 ---------- Poprzedni post napisano o 10:55 ----------

Cytat:
Bry
Trzymam kciuki za wynik i za płeć

---------- Dopisano o 11:26 ---------- Poprzedni post napisano o 11:00 ----------

Cytat:
na tych chodnikach tutaj moje dziecko postradałoby wsystkie zęby jeszcze przed ich nabyciem

---------- Dopisano o 11:40 ---------- Poprzedni post napisano o 11:26 ----------

Zaczęłam 18tc i dalej nie czuję ruchów tzn. jak się wsłucham to coś tam czuję, ale to pewnie jelita. Wczoraj była u mnie kumpela i powiedziała że ona czuła dopiero w 6mc takie delikatne że nie wiedziała czy to jest to.

Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie
Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych
Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym
Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy....

Dasti80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-28, 11:42   #928
_agata
Zakorzenienie

Cytat:
Ja się wstrzymuję. Uważam, że nie ma sensu nakupować, bo teraz tańsze, a tak naprawdę nie wiadomo jak będzie z tymi cenami. Faktycznie vat wzrośnie, ale czy to przełoży się bezpośrednio na wzrost cen...
Wolę kupić na spokojnie, ale mniej, niż teraz nachapać żeby leżało, a później nie wykorzystać połowy, bo a to coś będzie za małe, coś mi się przestanie podobać, etc...

Cytat:
Agata - sprawdzę co mogę zrobić ze swoim, bo normalnie kupowania stanika co miesiąc mnie wykończy kiedy mi cycki przestaną rosnąć ??? niedługo będę miała do kolan, a tak ciężko pracowałam przez rok żeby się ich wreszcie pozbyć a one wróciły ze zdwojoną siłą!
Zobacz czy nie masz gdzieś wszytej jakiejś gumki czy tasiemki, którą można poluzować, przeszyć czy wypruć. Bardzo często wystarczy wyprucie gumeczki czy tasiemki u góry miseczki i zawsze coś więcej się mieści
No i przedłużka do obwodu bardzo się przydaje, a kosztuje grosze.

o
Stary 2011-11-28, 11:50   #929
agatka661
Zakorzenienie

GG do agatka661

Hej, pisze na szybkosci, mam do nadrobienia pare stron, a dzis bardzo duzo zajec
Chcialam Was spytac co oznaczaja w karcie ciazy tam na dole w badaniach
Bakterie- bardzo liczne
ma ktos gtakie cos?
lece bo mam ciezki dzien dzis
agatka661 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-28, 11:54   #930
moniczka1302
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja się wstrzymuję. Uważam, że nie ma sensu nakupować, bo teraz tańsze, a tak naprawdę nie wiadomo jak będzie z tymi cenami. Faktycznie vat wzrośnie, ale czy to przełoży się bezpośrednio na wzrost cen...
Wolę kupić na spokojnie, ale mniej, niż teraz nachapać żeby leżało, a później nie wykorzystać połowy, bo a to coś będzie za małe, coś mi się przestanie podobać, etc...
oj tam, zawsze pare groszy w kieszeni, ktore mozna wydac na swoje przyjemnosci

w sumie to i tak wysylam rodzinke w UK po zakupy do Primarku
sama z checia bym poleciala, ale mam lęk przed samolotami lot niestety nie sprawia mi przyjemnosci
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości