|
|||||||
| Notka |
|
| Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1141 |
|
lipiec na maksa!!! :)
|
Dot.: Odwyk od zakupów kosmetycznych (grupa wsparcia) - część VIII
Muszę jakoś opanować swoje żądze, bo ostatnio chcę wszystkiego, to jest jakaś masakra..
![]() cuciola smutny jest ten przypadek Twoich znajomych założę się, że gdyby ten koleś poczuł, że dziewczyna chce odejść na dobre i ułożyć sobie życie to wróciłby mu rozum, pytanie tylko czy nie byłoby za późno..Zaraz muszę zrobić jakąś grudniową listę zużyć
Edytowane przez noseknosek Czas edycji: 2011-11-27 o 21:52 |
|
|
|
#1142 |
|
Zakorzenienie
|
Na razie widze to ze strony jej, bo to ona mi opowiedziala wszystko. W tygodniu moze sie uda mojemu Tz-towi spotkac z kolega, moze tez mu cos wspomni i wyjdzie jaki na prawde jest ten problem, ze jest nierozwiazywalny. Przykro!
|
|
|
|
#1143 |
|
Zakorzenienie
|
Cuciola
przykra sprawaNosku mnie też odzywa się chciejstwo, ale nie mam za co spełniać zachcianek, i tak za dużo wydaję z tych większych rzeczy marzą mi się palety sleeka (mam 2), pędzle maestro, suszarka z dyfuzorem (upatrzona kosztuje prawie 190zł już w promocji), ale raczej na gwiazdkę to nie mam co liczyć, bo robimy zwykle bardziej symboliczne prezenty ![]() jajo do makijażu (chyba raczej to z cosmopolitan, to chyba sobie w grudniu sprawię), a reszta musi poczekać ![]() Luska lakier zużyłaś? ![]() ja mam odżywkę w lakierze jeszcze na jedno lub 2 pomalowania
NEW -->> Słodki mani z tortem Hybrydy po raz pierwszy - przedłużanie Makijaż z Lirene Peelingi Nacomi Rajstopki Edytowane przez Maliniarka Czas edycji: 2011-11-28 o 00:04 |
|
|
|
#1144 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Byłam dziś w Douglasie i psiknęłam się nimi. Najpierw mi się spodobały, ale jednak po pewnym czasie jakoś dziwnie zaczął mnie drażnić ten zapach Zresztą są trochę podobne do Loverdose, a te mam i są świetne. Więc nie będę kupować Lancome.Bon jest ważny od 1.12 do 24.12. Cytat:
A jaki to zegarek?Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Oj ![]() Cytat:
![]() No to chyba ja jestem nienormalna, bo według mnie to wcale nie za wcześnie Zwłaszcza przy 7-letnim stażu.Cytat:
![]() Ja planuję: 1) Bioderma, Sébium Al, Preparat intensywnie zwalczający zmiany zapalne, 5 ml 2) Mineral Flowers, For Dry Skin, Krem nawilżający na noc, 40 ml 3) Oriflame, Aqua-Rhythm, Balsam pod oczy, 15 ml 4) Yves Rocher, Gommage gourmand, Peeling morelowy, 50 ml 5) Avon, Planet Spa, Energizująca maseczka z białą herbatą (peel-off), 75 ml 6) La Roche-Posay, Woda termalna, 150 ml 7) Garnier, Naturalna Pielęgnacja, Szampon Mango i Kwiat Tiare, 400 ml 8) L’biotica, Biovax, Jedwab w płynie, 15 ml 9) Eveline, Spa! Professional, Kwiat Lotosu, Nawilżająco-ujędrniający balsam dla skóry suchej i bardzo suchej, 500 ml 10) Avon, Solutions, Firm & Sculpt, Modelujący krem do biustu, 150 ml 11) Farmona, Sweet Secret, Migdałowy peeling do ciała Słodkie trufle i migdały, 225 ml 12) Oriflame, Nature, Pink Grapefruit & Ginkgo, Scrub do ciała, 150 ml 13) Nivea, Sunny Melon & Oil, Żel pod prysznic, 250 ml 14) Fa, Rice Dry, Dezodorant antyperspiracyjny w kulce, 50 ml 15) SI Świt, Exclusive, Krem do stóp antyperspirant, 75 ml 16) Johnson & Johnson, Listerine, Total Care, Ochronny płyn do płukania jamy ustnej, 95 ml 17) Colodent, Eksplozja wybielania, Pasta do zębów, 75 ml ![]() Ja z TŻ-em szukam jakieś fajnej okazji na grouponie, itp. Może pojedziemy z moją przyjaciółką i jej narzeczonym, ale to się jeszcze okaże. A Ty jakie masz plany? ![]() Cytat:
Dla mnie to po prostu kolejny miły wieczór z TŻ-em, a przy okazji można z ukochaną osobą świętować Nowy Rok. Ja tam poprzedniego Sylwestra spędziłam właśnie tylko z TŻ-em w hotelu w Krakowie i byłam zachwycona Zdradź nam, jakie ![]() Cytat:
![]() Mnie właśnie też Ale na razie mam kilka kremów, więc może kiedyś ![]() Zużyłam dwufazę Delii i - niespodziewanie - podkład Maybelline (ten). On ma plastikowe opakowanie i tylko baza jakoś zlatywała na dół, a podkład cały czas jest na ściankach i po prostu w pewnym momencie nie chciał się więcej wycisnąć Bazy jeszcze trochę jest i byłam przekonana, że podkładu też. Teraz mam problem, bo w sumie mam tylko miniaturkę Dermablendu. Mam też jeszcze wprawdzie podkład L'Oreala, ale ciemny odcień na lato i też miniaturkę. Więc z czystym sumieniem będę mogła kupić w grudniu Colorstay'a
Edytowane przez Nusia7 Czas edycji: 2011-11-27 o 22:25 |
|||||||||
|
|
|
#1145 |
|
|
Moje planowane zużycia na grudzień:
-żel do mycia twarzy Avene Cleanance -żel pod prysznic AA Creme Brulee -masło do ciała Eveline mango -płyn do higieny intymnej Bielenda -maseczka do twarzy TBS Oat&Honey -peeling do ciała Stara Mydlarnia lawenda -żel pod prysznic Original Source malina&wanilia -masło do ciała Eveline makadamia -maska do włosów Biovax do włosów ciemnych Nusiu chciałabym perfumy Valentina Valentino, torebkę i meteoryty. Nie wiem tylko gdzie szukać tak hojnego Mikołaja
|
|
#1146 |
|
Zakorzenienie
|
Cuciola - myślę, że coś jeszcze za tym stoi, chociaż .... Może nie dorósł do poważnego związku i nagle zdał sobie sprawę, że w takim związku jest.
Brat szwagra był długo z dziewczyną, byli zaręczeni, a "nagle" dotarło do niego, że jak będzie miał żonę, to nie będzie mógł sobie ot tak wyjechać z kumplami na deskę, iść na imprezę, że będzie miał inne obowiązki i że będzie musiał mieć inne priorytety. Rozstali się.
|
#1147 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
(raz na kilka lat nawet trafi się spowiedź). Wychowałam się natomiast w duchu bardzo katolickim, nawet przez rok czy dwa pod koniec podstawówki uczęszczałam na Oazę i wciąż gdzieś siedzą we mnie te wartości.
|
|
|
|
|
#1148 |
|
Zakorzenienie
|
Hosenko ale po 5 latach sie obudzil ze nie chce nic na serio? Dziwne to jest. Z reszta, lepiej wczesniej niz jakby sie mieli rozstawac juz ze wspolnego mieszkania. Ale nie wiem, to takie przykre, ze ktos czuje sie dobrze z dana osoba ale przedklada swoje prywatne zycie ponad wszystko, tak jak piszesz, te wszystkie zalety bycia singlem. Przeciez potem tez sie da wyjsc z kumplem na piwo.
Niektorzy chyba nie powinni wogole byc w zwiazku.
Edytowane przez cuciola Czas edycji: 2011-11-27 o 22:39 |
|
|
|
#1149 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;30755154]Hej, a powiedzcie mi, czy ta wychwalana przez Was płukanka malinowa z Yver Rocher ma zieloną kropę?
[/QUOTE]Ma zieloną kropę. Cytat:
Od kiedy zaczęliśmy chodzić na kursy tańca, to ciągnie nas właśnie w taneczne klimaty. ![]() Huh, u Was też tak wieje? Mam całkiem opuszczone rolety, a i tak słyszę mocne podmuchy i świsty.
|
|
#1150 |
|
Konto usunięte
|
Dzięki, Aktogimko.
![]() Będę więc musiała się podpiąć pod wysyłkowe zamówienie mojej mamy, bo w tej wersji sprzedaży mają na to teraz promocję, a w sklepie stacjonarnym i internetowym nie.
|
|
|
|
#1151 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() [1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;30755154]Hej, a powiedzcie mi, czy ta wychwalana przez Was płukanka malinowa z Yver Rocher ma zieloną kropę? [/QUOTE]Niestety tak ![]() Na blogu pierwsza notka perfumowa klik Edytowane przez ksiezniczkaa87 Czas edycji: 2011-11-28 o 03:17 |
||
|
|
|
#1152 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tylko nie skojarzyłam od razu.Cytat:
Cytat:
Też kiedyś chodziłam na Oazę Ale potem dorosłam, zaczęłam zupełnie inaczej patrzeć na różne rzeczy i dziś mi już nie po drodze do kościoła Cytat:
Bo wypłaty na dniach ![]() U mnie od wczoraj wieje jak cholera W nocy myślałam, że mi okno wyleci Cytat:
|
|||||
|
|
|
#1153 |
|
|
księżniczko ale się zgrałyśmy
Teraz się boję, że zacznę w Tresorze wyczuwać tą wstrętną gumę, o której pisałaś.
|
|
#1154 |
|
Zakorzenienie
|
Po prostu na tamtą chwilę jeszcze nie dorósł do małżeństwa. Za to w tym roku znowu się oświadczył i póki co o odwołaniu ślubu (wiosna 2012) nie mówi
|
#1155 |
|
Konto usunięte
|
Hosenko, ile kosztuje to ciasto francuskie w Biedronce? Kuszą mnie te Twoje ciacha
|
|
|
|
#1156 | |
|
|
Cytat:
|
|
|
#1157 |
|
Zakorzenienie
|
[1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;30769096]Hosenko, ile kosztuje to ciasto francuskie w Biedronce? Kuszą mnie te Twoje ciacha
[/QUOTE]Ja nie Hosenka, ale ciasto kosztuje 2,99 zł. ![]() I muszę przyznać, że też dzisiaj pomyślałam o tych trójkątach i czy nie będę czasem w pobliżu jakiegoś marketu, żeby kupić składniki.
|
#1158 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() To w piątek je zrobię, bo przychodzą do mnie dwie kumpele jeszcze z liceum, dłuuugo się nie widziałyśmy
|
|
|
|
|
#1159 |
|
Zakorzenienie
|
W sumie już kilka razy robiłam takie wypieki z ciasta francuskiego, ale nigdy z serem.
Zawsze z dżemem albo z brzoskwiniami, bo tego u mnie w domu pod dostatkiem.
|
#1160 |
|
Zakorzenienie
|
[1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;30769096]Hosenko, ile kosztuje to ciasto francuskie w Biedronce? Kuszą mnie te Twoje ciacha
[/QUOTE]I słusznie No właśnie tak Miał wtedy 27 czy 28 lat, więc powinien już wiedzieć czego chce (z naciskiem na "powinien")
|
#1161 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
A co to jajo do makijażu? ![]() Cytat:
Ale ze względu na cenę będę brać ten http://allegro.pl/morgan-m1050w-zega...935874919.html Ja też bym chciała sylwestra z TŻ, chodzi mi o to, że właśnie nie lubię tych wielkich imprez... Dużo zużyć planujesz ![]() Cytat:
![]() Też sporo zużyć będzie ![]() Cytat:
![]() U mnie dziś poszły: - oliwka Johnsons 500 ml - odżywka dwufazowa biovax L'Biotica - nareszcie!!! Będę teraz od nowa po niej doprowadzać moje włosy do ładu...
|
||||||
|
|
|
#1162 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
ale i tak jesteś wielka Księżniczko Cytat:
, nie lubię wiatru już wolę mrózale przynajmniej dzisiaj trochę słoneczka u mnie ![]() od niedzieli choruję i dalej mnie trzyma, lekko ale dalej ![]() -zużyłam maskę Marion do wł. brąz w saszetce -wyrzuciłam cień avon z trójki bo stwardniał na kamień wyrzucacie cienie jak są po terminie? Orli stajlisz amisz ![]() zywiec http://www.google.pl/search?q=beauty...w=1246&bih=688 beauty blender ale ja chcę tańszą wersję z cosmopolitan http://www.google.pl/search?hl=pl&cl...38l2-1.5-1l2l0 to taka gąbeczka do makijażu
NEW -->> Słodki mani z tortem Hybrydy po raz pierwszy - przedłużanie Makijaż z Lirene Peelingi Nacomi Rajstopki Edytowane przez Maliniarka Czas edycji: 2011-11-28 o 12:48 |
|||
|
|
|
#1163 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Wiem wiem, zrozumiałam Twój przekaz ![]() No sporo, ale powinno mi się udać ![]() A co Ci zrobiła z włosami? Ja ją teraz używam i nie zauważyłam, żeby działo się z nimi coś złego ![]() Cytat:
![]() Po terminie nie - dopiero, jak się już nie nadają do użytku (choć póki co nie miałam takiej sytuacji) - tak jak z całą kolorówką. Tylko w pielęgnacji pilnuję terminów |
|||
|
|
|
#1164 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do pierwszej narzeczonej - ostatecznie zerwała ona, bo stwierdziła, że nie będzie czekać aż wydorośleje, na co miał czas przez te kilka lat związku.
W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu Edytowane przez Hosenka* Czas edycji: 2011-11-28 o 13:38 |
|
|
|
|
#1165 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale śmieszne to jajo, a jakie urocze Ale znając mnie nie umiałabym się nim umalować ![]() Ja nie wyrzucam cieni, ale mam kilka takich i jeden puder gdzie się zmieniła faktura. Tzn. nie da się tego nałożyć, zrobiło się to twarde. To znaczy że cień i puder skamieniał? Cytat:
Dziękuję, też mi się podoba. Ale różnica cenowa między jednym a drugim ogromna. Mam nadzieję, że do gwiazdki nikt mi go nie gwizdnie ![]() Odżywka bardzo mi jakby oblepiała włosy. Ja swoje mam trochę zniszczone/wysuszone i szybko przetłuszczające się. Przetłuszczały się po niej jeszcze szybciej, a włosów nie odżywiała. W ogóle się u mnie nie sprawdziła. |
||
|
|
|
#1166 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za to drugie jajeczko mogę 25 dać, może podpasuje, a jak nie to nie będzie skzoda no cieni nie wyrzucam, póki nic się z nimi nie robi złego, a to chyba ze 2 razy mi się zdażyło jak skamieniały to bym wywaliła, niby możnaby próbowac rozkruszyć, ale to zły znak chociaż czasem kamienieją przy kontakcie z wodą np. Cytat:
|
|
|
#1167 |
|
Zakorzenienie
|
Ja nie wyrzucam kolorówki bo mam jej za dużo (ale w porównaniu z wami mam mautko )a nie za często używam bo mi się nie chce. Więc jak nie zmieniają zapachu, konsystencji to nie wywalam.
|
|
|
|
#1168 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A pierwsza narzeczona podjęła słuszną decyzję. A tak z ciekawości, to żałuje teraz, wiedząc że znów się oświadczył i prawdopodobnie się ożeni na wiosnę? Cytat:
![]() Ja też mam przetłuszczające się włosy i myję je codziennie, więc w sumie ciężko mi stwierdzić, czy odżywka ma na to jeszcze dodatkowy wpływ... Chociaż dałaś mi trochę do myślenia, bo ostatnio spałam o TŻ-a i na drugi dzień miałam okropne włosy i wydaje mi się, że wcześniej nie było z nimi aż tak źle, jak zdarzyło mi się nie myć 2 dni... No ale dowiem się dopiero, jak przestanę ją używać (jeszcze długo). |
||
|
|
|
#1169 |
|
Zakorzenienie
|
Nusia:
z tego co wiem, od ok. roku jest mężatką
|
#1170 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przegięli ![]() To właśnie chyba ten mój puder i te moje cienie pod wpływem wody skamieniały... Zdrapałam tą twardą wierzchnią warstwę, ale wątpie by to coś pomogło. Teraz już wiem, że ta odżywka jest do niczego, ale jak ją kupowałam nie znałam się na składach. Teraz używam jedynie olejów i szamponów i odżywek na naturalnych składach takich jak Alterra czy NaturVital Cytat:
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:17.

założę się, że gdyby ten koleś poczuł, że dziewczyna chce odejść na dobre i ułożyć sobie życie to wróciłby mu rozum, pytanie tylko czy nie byłoby za późno..

internetowy sklep Douglasa ma chyba takie same jak stacjonarny:
Byłam dziś w Douglasie i psiknęłam się nimi. Najpierw mi się spodobały, ale jednak po pewnym czasie jakoś dziwnie zaczął mnie drażnić ten zapach
Zresztą są trochę podobne do Loverdose, a te mam i są świetne. Więc nie będę kupować Lancome.

Zwłaszcza przy 7-letnim stażu.