|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4951 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Liście spadają,zima za progiem,wyprawkę czas kończyć bo dzidzia nas kopie. I/II
wiecie co? czuję się jak słoń
|
|
|
|
#4952 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Liście spadają,zima za progiem,wyprawkę czas kończyć bo dzidzia nas kopie. I/II
http://www.madar.siedlce.pl/pl/p/Con...urystyczne/483 o takie kolor beż
Cytat:
więc albo będziesz przekładać materacyk z drewnianego do turystycznego, albo kupisz używany Z tego szukania, czytania itp itd mogę powiedzieć, że: Co do łóżeczka nr 1. nie znana mi firma- bałabym się kupić tańsze, ponieważ materiał może się 'rozedrzeć, przewijak wklęsły- nie polecam, jest lekki, giętki- dotykałam na żywo takiego, nie nadaje się dla niemowlaka, kolorystyka zbyt ciemna- ale kto co lubi ![]() Co do łóżeczka nr. 2 przewijak do bani- tak jak w 1 łóżeczku, kolorystyka taka se i za dużo 'zakryte' tymi falami Co do łóżeczka nr. 3 ok, ale firma też małoznana- bałabym się, że szybko podrze się materiał- no i znów beznadziejny przewijak ciężko w czymś takim- wklęsłym przewijać dziecko ![]() Co do łóżeczka nr. 4 od razu mówię NIE, bo jest rozmiaru 111x77, a tradycyjne mają 120x60- w razie co materacyk Ci się nie zmieści do takiego łóżeczka chyba, że zrobisz specjalnie na wymiar ![]() Jak patrzysz na takie łóżeczka to ogólnie polecam szybciej coś takiego jak ja szukałam. Masz 260 zł- dołożysz 60 zł, a masz super łóżeczko, dobrej firmy i z dobrym materacykiem Cytat:
ładnie z jego strony zazdroszczę masażu... mnie tak bolą plecy, że szok
Edytowane przez *Agatek* Czas edycji: 2011-11-28 o 21:16 |
||
|
|
|
#4953 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
No właśnie nie radzę sobie... masakra czasem jest, czasem jak nastąpnę na prawą nogę i mnie złapie to tragedia, ostatnio nie mogłam dojść ze sklepu do domu jak mnie chwyciło... czasem TŻ masował, ale właściwie to nic nie daje, rwa kulszowa to ucisk (prawdopodobnie maluszka), na jakieś tam nerwy rdzeniowe L4, L5 lub S1 które tworzą nerw kulszowy więc generalnie masaż może jedynie ulżyć, ale raczej całkowicie nie pomoże, musiałybyśmy maluszka przesunąć tak żeby nie uciskał, a to jest średnio możliwe .. choć od tygodnia mam spokój z nią... za to mam inną dolegliwość - skurcze... co dziennie jest ich może z 3-4 a najmocniejszy jest zawsze codziennie od tygodnia między 9-10 rano, że normalnie jak mi przechodzi "po brzuchu" to aż mi gorąco... nie wiem co to ale idę w pt do gina to mu powiem....![]() A co do tej rwy kulszowej to tu na wikipedii nawet jest rysunek tego dziadostwa... tzn. tego w pośladku... więc cudem by było gdyby pośladek nas nie bolał.... http://pl.wikipedia.org/wiki/Rwa_kulszowa
Tomuś - 17.09.2007 Pierścionek - 14.02.2012 Sakramentalne TAK - 11.06.2011 Martynka- 23.02.2012 ...Jeśli myślisz, ze wiesz wszystko to znaczy, że tak naprawdę nie wiesz nic... Edytowane przez MartuNiunia87 Czas edycji: 2011-11-28 o 21:15 |
|
|
|
|
#4954 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
będzie ciężko, ręka będzie przeszkadzać, ale dasz radę może zemdlić, ale na spokojnie, parę wdechów 'po' i powinno być oki Cytat:
wibrator gratis ![]() nie martw się, ja też a chodzę jak kaczka
|
|
#4955 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie wyobrażam sobie ważyc np 150 kg (nie mowie o ciązy tylko tak ogolnie)-wtedy to juz chyba sie nie mozna ruszac... |
|
|
|
|
#4956 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Jak dla mnie te na na 62 są najbardziej neutralne, a jak urodzi sie maleństwo to zawsze można kupić bo odwrotnie to się tylko zmarnuje. Ale że co?? że przez ochraniacze źle sie filtruje powietrze w łóżeczku??
|
|
#4957 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nadrabiam na bieżąco, ale jakoś nie mam weny i humoru na pisanie ![]() Marta, jaka była cena tego rożka? Taki sam widziałam w jednej hurtowni i jestem ciekawa jaka różnica ![]() Zazdroszczę zamknięcia listy dzidziusiowej ![]() Mi dzisiaj przyszła paczka od r-p77, w piątek odebrałam zamówienie z DOZ-a, ale jeszcze i tak to nie wszystko
|
|
|
#4958 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak siedzę, to muszę cała wyprostowana bo zaraz żebra bolą Czy możecie już włączyć NOWY ROK?? ![]() Albo skitram się gdzieś w jakieś norze i prześpię grudzień, obudźcie mnie tak 6 stycznia oki?? ![]() ---------- Dopisano o 21:24 ---------- Poprzedni post napisano o 21:22 ---------- dlatego przez buzię się oddycha gupolu mały Cytat:
|
|
#4959 |
|
Rozeznanie
|
Agatek a tutaj próbowałaś:
http://www.bobowozki.com.pl/product_...oducts_id=2419 tu nic nie pisze czy dostępne czy nie.. chyba, że ja nie widzę... a skoro da się je dodać do koszyka to powinno być ???
|
|
#4960 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to pewnie jutro będzie w aptece ![]() jeszcze jade z mama na zakupy jutro kupic troszke rzeczy, zamowilam dzis koszule do szpitala i zamowilismy z TZ naklejki scienne do pokoiku małego.. matko, to coraz blizej
|
|
|
|
|
#4961 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
dałam za niego 19 zł, na internecie tańsze są ale jak mam dołożyć koszt przesyłki to wychodzi to samo... a w hurtowni to pewnie taniej
|
|
|
#4962 |
|
Zadomowienie
|
)Masakra ale zamuliłam
|
#4963 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tam piłam 3 razy z odetkanym nosem, i nic mi nie było
|
|
#4964 |
|
Zakorzenienie
|
mnie tez glukoza nie ruszyła
|
|
|
|
#4965 |
|
Zadomowienie
|
Agatku jutro bede na 100% wiedziec niebieskie jest na bank a z tym nie wiadomo;/ jak bedzie bezowe to Ci kupie i wysle
jutro dam znac Pani Gosia bedzie dzwonic;p u nas na zadupiu wszystko jest;pidem spac banoc
|
#4966 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale nie w moim mieście,więc jak pójdę do TextilMarketu, to nawet taniej wyjdzie niż tam jechać
|
|
|
#4967 | |||
|
Zakorzenienie
|
heloł
byliśmy zamówić kołyskę i trafiliśmy chyba na jedyną fajną kobietę w sklepie. Mówimy, że chcemy zamówić, bo już pytaliśmy kiedyś itd. Ona mówi, że ok, nie ma sprawy. Nie mają na magazynie, ale jeśli nie chcemy czekać (nawet do dwóch tygodni) to możemy wziąć to co stoi na sklepie i dostaniemy jakiś rabat. Poszła się zapytać i zamiast 185zł zapłaciliśmy 159zł Właśnie sobie stoi złożona i się do mnie uśmiecha ![]() ![]() ![]() Cytat:
no nieźle, my kupujemy bez wibratora ale za to wibrator mamy w leżaczku - bujaczku ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() [QUOTE=AgaMili;30778959]Dzien dobry ![]() Ale miałam fajny weekend . Szkoda, że jutro do pracy . Jeszcze tylko 6 dni . Powiem wam, że powoli włącza mi się instynkt wicia gniazda. Też tak macie?Inutil ja też nienawidzę jak moi rodzice tak gadają. Jak jeszcze nic nie miałam i mówiłam mamie, że muszę zacząć kupować rzeczy to się mnie pytała po co, przecież wszystko mam (czyt. ubranka z boot sale i łóżeczko po Milence) no i oczywiście , że 200f za używany wózek to za dużo i że znalazłabym spokojnie do 50.00 coś . A co do bujaczków i innych "mniej potrzebnych" rzeczy to mój tż jest mistrzem w denerwowaniu mnie - fotel do karmienia, poducha, koc akrylowy, bujaczek - niepotrzebne gadżety których Milenka nie miała. Dziś to już mi puściły nerwy i trzesnęłam drzwiami tak mnie wkurzył i sie uderzyłam w rękę o nie i do teraz mnie boli . Oczywiście potem przepraszał i mówił że kupimy wszystko co chcę ale mnie wkurza że on nie czuje takiej potrzebynie wiem za bardzo czym się różni becik od rożka... ![]() fanie, że udany weekend miałaś a co do tż i potrzebnych rzeczy, mój nadal twierdzi że stojak na wanienkę jest zbędny... bo przecież można na łóżko położyć, albo na podłodze... Cytat:
haaa, no co ty... może się za dużo na jadłaś i Cię wzdęło ![]() :brzyd al:
|
|||
|
|
|
#4968 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Możemy w razie co nory razem wejść, bo ja w tym roku nie chcę grudnia
|
|
|
|
|
#4969 |
|
BAN stały
|
Inutil gratulacje zakupów
![]() A becik jest większy od rożka i nie jest na rzepy tylko na zamek jak śpiworek. Moim zdaniem lepszy ale już zamówiłam rożek więc nie będę becika dokupywać, a szkoda ![]() Milena spać nie chce . Właśnie przyszła w piżamie, stoi obok mnie, ja sie patrze na nią a ta banan na twarzy i szczerzy zęby dziad mały (chce spać u mnie w pokoju ). Ja też czuje się jak słoń, oddechu mi brakuje
|
|
|
|
#4970 |
|
Wtajemniczenie
|
ja dzisiaj też miałam taki dzień że czułam się jak słoń ![]() a chodzę jak jakaś kwoka z boczku na bok. Najlepsze jest to że te objawy nawet nie powstrzymały mnie dzisiaj z obżarstwa wieczornego ![]() dalej męczymy wątek już tak malutko do nowego zostało
|
#4971 |
|
BAN stały
|
No to go dobijmy, niewiele zostało
|
|
|
|
#4972 |
|
Zadomowienie
|
hej laseczki
![]() Właśnie na tvn Style widziałam jak kobieta karmiła piersią 5,5 rocznego syna!!! Fuuuujjjjjjjjjj.........
|
#4973 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
fuuuuuu... to zakrawa na zboczenie jakieś... :/
|
|
|
#4974 |
|
BAN stały
|
To jeszcze nic, ja oglądałam program gdzie kobieta karmiła swoje dzieci nadal piersią i twierdziła że one same zdecydują kiedy skończyć picie mleka matki i było to normalnie obrzydliwe i zboczone bo 1 dziecko miało 8 lat a drugie już nie pamiętam
i było pokazane jak to dziecko karmi...
|
|
|
|
#4975 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a jutro do tego co piszesz zadzwonię- najgorsze jest to, że życzą sobie za to łóżeczko jeszcze więcej- a przesyłka- śmieszna- 30 zł kurierem a w pati i maks chcą za kuriera 15 zł nieźle sobie debile chcą wyłudzić pieniądze od ludzi- jeszcze łóżeczko 330 zł ... masakra, jak one chodzi w necie od 289 zł no ale dla tż żaden problem, mówi, że 60 zł więcej 'to dwie godziny pracy'... taa chciałabym mieć te 60 zł w kieszeni na coś dla siebie ![]() Cytat:
czekam na kasę teraz, przelew z De ma przyjść jutro lub w środę i miałam zamówić już, żeby było z głowy tylko patrz proszę na PRZEWIJAK!! żeby nie był wklęsły bo mam bzika na tym punkcie Cytat:
a mi zależy na przewijaku + jakieś tam dodatki, pałąk czy coś ![]() A wibrator gratis w leżeczku dawali, mówisz? suuuuupeeeeer!!!!!!!!!!
|
|
#4976 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4977 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Do 18-stki pewnie pociągną z suta...
|
|
#4978 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dla mnie karmienie tak dużego dziecka jest nienormalne. Bo po co dziecku to mleko? skoro wcina już frytki i burgery w macu?!! obrzydliwe i tyle. zdania nie zmienię
|
|
|
|
|
#4979 |
|
Rozeznanie
|
czytałam teraz troszkę o skurczach i znalazłam takie o:
Na 3–4 tygodnie przed porodem twoja macica obniży się (choć czasami, zwłaszcza w pierwszej ciąży, obniża się dopiero na początku lub w trakcie trwania porodu). Jest to jeden z pierwszych objawów bliskiego rozwiązania. Towarzyszą temu niekiedy dość lekkie skurcze. Wraz z obniżeniem się macicy główka dziecka obniża się w kanale rodnym i przypiera się do wchodu miednicy, czyli do części kostnej. Może uciskać pęcherz moczowy i mimo że łatwiej się w tym czasie oddycha, zauważysz pewnie, że częściej oddajesz mocz. Obniżenie macicy ma też inne skutki. Zdarzają się np.: ucisk w okolicy miednicy, bóle pachwin i krzyża, bolesne dźgnięcia w okolicy nerwu kulszowego (obok kości ogonowej). To jednak jeszcze nie początek porodu, lecz tylko skutek niskiego usadowienia główki dziecka. Maleństwo powoli szykuje się do wyjścia i już tupie u wrót na świat ![]() to co podkreśliłam to chyba u nas coraz częstsze... Matko! niedługo zaczniemy się powoli rozpakowywać!
|
|
#4980 |
|
Zakorzenienie
|
Bleeee, dobrze, że nie widziałam tego programu...
Idę chyba do łóżka spać.. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:19.

więc albo będziesz przekładać materacyk z drewnianego do turystycznego, albo kupisz używany 
ciężko w czymś takim- wklęsłym przewijać dziecko 
. Co wieczór miałam masażyk i pieszczoty
ładnie z jego strony
zazdroszczę masażu... mnie tak bolą plecy, że szok
od zeszłęgo tygodnia chodze jak pijany zając
i zostałam z tym sama
może zemdlić, ale na spokojnie, parę wdechów 'po' i powinno być oki 

:con fused:

czekam na kasę teraz, przelew z De ma przyjść jutro lub w środę i miałam zamówić już, żeby było z głowy