|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: No Kochane, czas wybrać tytuł do kolejnego wątku ![]() |
|||
Ząbki śmiało już kiełkują a dzieciaczki zupką plują. VII-VIII 2011 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
17 | 32,08% |
Rok temu w brzuszku mamy, teraz rok razem witamy |
1 | 1,89% |
Uhuha Uhuha zima z brzdącem nie jest zła! |
5 | 9,43% |
Straszne kolki poszły w kąt, teraz ząbki dają show. |
0 | 0% |
Dzieci silne bardzo mamy, które siedzieć by już chciały! |
3 | 5,66% |
Pierwsze ząbki już mamy i obiadkami się zajadamy. |
0 | 0% |
Ząbek tu, ząbek tam - tutaj najlepszy wątek mam. |
0 | 0% |
Jabłko,marchew czy pietruszka – trafia już do mojego brzuszka. |
2 | 3,77% |
Jak na drożdżach rośniemy, bo obiadki już jemy. |
0 | 0% |
Pierwsza zima naszych dzieci, jak ten czas szybciutko leci. |
18 | 33,96% |
Dobrze się już znamy i lubimy mocno, a nasze dzieciaki jak na drożdżach rosną. |
0 | 0% |
Nawet żadna teściowa temu nie zaprzeczy, że jesteśmy super mamy i mamy cudowne dzieci! |
2 | 3,77% |
Obroty ćwiczymy, wszystko zaśliniamy i mamy fajowe, superanckie mamy. |
3 | 5,66% |
W zeszłą zimę w brzuszku mamy, w tą już z zewnątrz świat oglądamy. |
2 | 3,77% |
Piję mleczko, rosnę, śpię i tak mija dzień za dniem. |
0 | 0% |
Głosujący: 53. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2401 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Pierwsza zupka, pierwszy ząbek. Tu najlepszych mam jest wątek. VII-VIII 2011 :)
Cytat:
My mamy nadal 2 łazienki do góry niewykończone. I nie wiadomo kiedy je zrobimy. I kotłownię bez płytek. Też się na razie nie zanosi na wykończenie.
![]() ![]() |
![]() |
#2402 | |||
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwsza zupka, pierwszy ząbek. Tu najlepszych mam jest wątek. VII-VIII 2011 :)
Pokazałąm
![]() Cytat:
![]() A te surogatki, to dla mnie też nie do pojęcia rzecz ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() (nie bij ![]() Cytat:
![]() No to wielkie wydarzenia! ![]() A my jutro kończymy ... 100 dni życia ![]() .
![]() |
#2403 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2404 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() a co do oball, to po co w tel. reklamy , niech wysyłaja wszystkich na wizaż, ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2405 |
Zakorzenienie
|
Juz zapowiedziałam mamie, że jak sie obronie to zostawiam małą u niej na noc i idę na balety
![]() ![]() ![]() ![]() Jeśli chodzi o Lamaze to ja też kupiłam pod wpływem wizażu. Najpier mała dostała tygrysa, a w niedziele wygrałam aukcje z tą laleczką i smokiem. Edytowane przez brunetka2000 Czas edycji: 2011-11-28 o 22:06 |
![]() ![]() |
![]() |
#2406 |
Zadomowienie
|
Ale jesteście dziś rozgadane.... Miałam się dziś wcześniej położyć, ale nic z tego, to wszystko przez was
![]() Dobranoc wszystkim i dziękujemy za kciuki na jutrzejsze szczepienie. |
![]() ![]() |
![]() |
#2407 | ||
Zakorzenienie
|
Wodauqa
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Telik poobserwuj jeszcze czy zwiększy się zainteresowanie Jasia matą, bo jeżeli nie to chyba nie ma sensu. Brunetko więc w piątek trzymamy wszyscy ![]() Ja dalej klikam na dziewczyny, wszystkie cztery ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2408 | |
Wtajemniczenie
|
A ja się miotam między Sophie a oball'em. Niedobre dziewuchy
![]() ![]() ---------- Dopisano o 23:22 ---------- Poprzedni post napisano o 23:12 ---------- Cytat:
![]() ![]() Telik ja bym chyba nie kupowała. Ale ja mam ten przyrząd gimnastyczny i jeszcze jeden podobny stojak. Moja mała ze 2 razy leżała na macie - szału nie ma. Tylko ja mam matę jeszcze po Kubie. No i moja mała trochę starsza - Zuziak za 2 dni ma 5 miesięcy ![]() Aaaa i wczoraj schowałam karuzelę, też już miała w nosie ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2409 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() zycze Ci duzo zdrowka Dziubku ![]() ![]() trzymajcie sie Dziewczyny, oby noc byla przespana!!! ![]() Kajool - Wam rowniez duzo zdrowia zycze, nie chorujcie wiecej ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() a na miejscu audrey to bym juz chyba po tej dyskusji miala dosc tego watku, serio... Jesli zostanie z nami to chocby z podziwu dla jej cierpliwosci powinnysmy ja zostawic w klubie... ![]() Monia - najlepiej przeprowadzic sie do duzych miast, gdzie jest praca i mieszkania. Moim marzeniem jest Krakow, ewentualnie Wrocław. Ty mozesz sie przeniesc np do Gdanska ![]() czyli na to wychodzi, ze MY TEZ ![]() ![]() No i dziewczyny - kciuki za szczepienia ![]() Edytowane przez meszsares Czas edycji: 2011-11-28 o 22:26 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#2410 | |
Zakorzenienie
|
A co, jesteś chętna?
![]() Cytat:
![]() A ja to niby nie? ![]()
![]() |
#2411 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Gdyby to była tylko galeria, to nie byłoby problemu. Tak myślę.
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2412 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
potrafi skubana sama sobie wybrac plytke z piosenkami, wlozyc do magnetofonu i puscic ![]() ![]() wlaczanie i wylaczanie TV to juz nuuuda ![]() umie robic zdjecia cyfrowym aparatem ![]() niedlugo bede z nia walczyc o laptopa i komorke - cos tak czuje! ![]() pralke dzisiaj zepsula ![]() ![]() ![]() ![]() jutro sypne pare cytatow mojej ksiezniczki ze spalonego zamku- gadane to ma tak, ze codziennie padam z wrazenia ![]() DOBRANOC ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2413 |
Wtajemniczenie
|
idę chyba spać, przespałam się popołudniu( jak nigdy) i teraz świeża jestem jak skowronek
![]() idę na all, może znajdę jakąś fajną promocję a i wstawiłam foto w klubie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2414 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Będziemy mieć dwa wyjścia albo mieszkać w niewykończonym domu i powoli kończyć albo wprowadzić się do teściowej i też kończyć tylko nie wiadomo ile to potrwa ... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2415 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() A na cytaty nie mogę się doczekać, bo uwielbiam takie rzeczy ![]() Cytat:
![]() ![]() Czyli znowu marketingowa potęga Wizażu działa ![]()
![]() |
#2416 |
Wtajemniczenie
|
oki już teraz naprawdę dobranoc, cos tak podpatrzyłam na all, ale to juz jutro
dobranoc dziewczynki a i nie zapomnijcie zgasić światła, w dzisiejszych czasach prąd taki drogi ![]() ![]() papapapapa |
![]() ![]() |
![]() |
#2417 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Jak widac musicie i chyba pierwsza opcja lepsza. Nam brakuje jeszcze wielu rzeczy, ale nie musze juz wchodzic i schodzic z 4 pietra z dwojka dzieci. Nam przed wprowadzeniem udalo sie panele polozyc i pokoje wymalowac. Wlasciwie, to udalo sie Tz, bo ze mnie pod koniec ciazy pozytku nie bylo ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2418 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale mi się w ogóle spać nie chce a tu nikogo juz nie ma ![]()
![]() |
#2419 |
Wtajemniczenie
|
A aaa i jak moge Ci cos podpowiedziec, to plytki i panele bardzo oplaca sie zamowic z jakiegos sklepu internetowego. Wychodzi kilka tysiecy taniej. My tak robilismy, najpierw w sklepie u nas ogladalismy a potem ze sklepu internetowego zamawiwlismy. jakies 5-6 tysiecy do przodu
![]()
![]() |
#2420 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
dzięki, pewnie skorzystamy z rady ![]() Ja chcę spać a mój mąż tak strasznie CHRAPIE!!!. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2421 |
Zakorzenienie
|
PYK-zapalam światło
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2422 | |
Zakorzenienie
|
o, ktoś zapalił, jasno się zrobiło więc się witam
![]() dzień dobry ![]() Cytat:
no i dobrze że się odezwałaś! Brumek, ja Cię chyba naprawdę zatrudnię do pilnowania mi dziecka w nocy ![]() ![]() A ja kawę dopijam, dzieć dosypia, i jadę na uczelnię..........
![]() ![]() |
![]() |
#2423 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
lenia miałam z rana i stwierdziłam że na 1 zajęcia mi się nie opyla jechać do Rzeszowa a mam przecież ITS to mogę trochę czasem poleniuchować ![]() ![]() ja też schowałam już karuzelkę bo Julka woli się bawić czymś co można pomacać i pogrzechotać a nie tylko co się kręci i gra ![]() ![]() ---------- Dopisano o 07:46 ---------- Poprzedni post napisano o 07:44 ---------- Cytat:
Historia Blackberrego mnie powaliła - zginął śmiercią tragiczną jednym słowem.. i też czekam na historyjki i powiedzonka małej ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2424 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Dzień doberek. Moje Dziecię kończy dziś 4 miesiące ![]() ![]() Z tej okazji jadę do Rossa po pierwszy słoiczek, soczek i puder dla mamy ![]() Ojjj będzie się działo ![]() No i Dominik zaczął łapać się za głowę w stylu "Ojoj jak tu ciężko na tym świecie" ![]() ![]()
![]() |
#2425 |
Zakorzenienie
|
mój czasem chrapie ale go szturcham wtedy i już się sam obraca i przestaje - ale jak chrapie to ja dostaje białej gorączki więc Cię rozumiem
![]() mój tz za to namiętnie w nocy śpi z rękami pod głową tak że ma oba łokcie na wiechrzu i muszę uważać żeby czasem się nie uszkodzić w nocy - obojętnie jak zaśnie zawsze w nocy mimowolnie daje ręce pod głowę i leży sobie przez sen jakby na plaży był ![]() ---------- Dopisano o 07:49 ---------- Poprzedni post napisano o 07:48 ---------- miłego dnia Aniu ![]()
![]() |
#2426 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja tych rzeczy nie mówiłam nikomu ( nawet b. bliskiej koleżance ) tylko Wam. Jakoś tak mi się nieswojo zrobiło, że obca osoba wejdzie w ten wątek i zacznie czytać, oceniać itp. I dzień dobry! U mnie dziś trochę lżejszy dzień będzie, bo tżt w domu ( wziął sobie wolne na rzeszów z którego nic nie wyszło ) idę po kawuchę.
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2427 |
Zadomowienie
|
witam z rana.
moj dziec ladnie spal ale goraczke mial. Idziemy do lekarza na 12. co do karuzelki, to moj nadal uwielbiia. nawet mu kupilam karuzele podrozna ![]()
![]() |
#2428 |
Zadomowienie
|
Na dobrą zabawę zawsze
![]() Wpadłam z rana się wykrzyczeć. Miałam dziś iść na szczepienie, ale nie pójdę, bo co? Zabrakło numerków!!!! I jeszcze pan przez telefon mówił mi, że pierwszeństwo mają ludzie, którzy osobiście stoją przy okienku. Szkoda tylko, że poprzednim razem mój mąż był 4 w kolejce, a zabrakło numerków, bo właśnie dzwoniący wszystko zgarnęli.... AAAAAAaaaaa! A pepti mi się kończy i miałam dziś prosić o receptę i będę musiała iść jutro(na dzieci chore), bo oczywiście na dzieci chore też nie ma już miejsc. No i zaświadczenie potrzebuję, że karmię do pracy. No i jeszcze miałam popytać co mam robić z rozszerzaniem diety, bo mała ma od wszystkiego uczulenie. Jestem zła. Idę zrobić sobie śniadanie. ---------- Dopisano o 09:02 ---------- Poprzedni post napisano o 09:01 ---------- Przynajmniej masz numerek. Jakby moje dziecko było dziś chore, to chyba musiałabym prywatnie iść..... |
![]() ![]() |
![]() |
#2429 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo wypisuje Wam że mam oballa, a mam właśnie takie cuś z linka ![]() To nic dziwnego,ze dziewczyny w smyku nie mogą znaleźć. Ajjjć. To się popisałam. Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Dzień dobry. Noc taka oo. Nastawiałam się na gorszą. Wstała o 12 potem o 3 i od rana co godzinę. Szkoda mi jej, tak się męczy przez ten nos. Pod nogi od łóżeczka podłożyłam książki żeby była wyżej, i dodatkowo poduszka klin. Oczka już ma bardziej wesołe, pokasłuje nadal, ale chyba nic jej nie boli ![]() Tak czy siak idziemy do pediatry, mleko się kończy więc "dobrze się złożyło" że akurat teraz... W niedzielę miała dostać pierwszy słoiczek ale się wstrzymałam do czasu aż wyzdrowieje. Mnie też coś bierze bo mam zawalone gardło. Oglądałam wczoraj "z archiwum x" i śniły mi sie te odcięte łby. ![]() Marina to trochę odpoczniesz. Powiedz, mały nadal sie drze? Brunetka zdasz, zabalujesz i spokojnie będziesz żyć nadal bez krzyża pod tytułem studia i nauka ![]() Kajool nie zadręczaj się sytuacją z Sophie, to nie Twoja wina. Ja się nawet nie zezłościłam. ![]()
Sara ![]() Edytowane przez patik87 Czas edycji: 2011-11-29 o 08:05 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2430 | |
Wtajemniczenie
|
i ja sie witam
u nas za oknem piekna pogoda, wyjdziemy dzisiaj na spacerek po obiadku,i ja muszę do rossa zajść, chusteczki mi się kończą Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:29.