wymarzony pierścień mocy część XXII - Strona 36 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-11-28, 11:09   #1051
xzora
Zakorzenienie

Dot.: wymarzony pierścień mocy część XXII

dzięki dziewczyny

emi_lka, tak, ćwiczę 8min z filmiku z przystojnym panem
mi też było się trudno zmobilizować do ćwiczeń, tzn na początku łatwo, kiedy nie pracowałam i mogłam ćwiczyć zaraz po bieganiu, a teraz rano nie mam czasu i wieczorem ciężko mi się zebrać. Dlatego cieszę się, że TŻ się przyłączył, pozazdrościł mi brzucha.

jak chcesz mobilizacji i masz mocne nerwy, to mogę pokazać Ci zdjęcie mojego brzucha - tłustego, z rozlewającymi się zza spodni boczkami i po 3 tygodniach ćwiczeń, naprawdę widać różnicę
xzora jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-28, 11:14   #1052
emi_lka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xzora Pokaż wiadomość
dzięki dziewczyny

emi_lka, tak, ćwiczę 8min z filmiku z przystojnym panem
mi też było się trudno zmobilizować do ćwiczeń, tzn na początku łatwo, kiedy nie pracowałam i mogłam ćwiczyć zaraz po bieganiu, a teraz rano nie mam czasu i wieczorem ciężko mi się zebrać. Dlatego cieszę się, że TŻ się przyłączył, pozazdrościł mi brzucha.

jak chcesz mobilizacji i masz mocne nerwy, to mogę pokazać Ci zdjęcie mojego brzucha - tłustego, z rozlewającymi się zza spodni boczkami i po 3 tygodniach ćwiczeń, naprawdę widać różnicę
U mnie nawet nie chodzi o czas, tylko, że ciężko mi przećwiczyć wszystko, takie mam słabe mięśnie brzucha.
ale fakt, boczki robią mi się coraz większe...

Chcę zobaczyć różnicę - pokaż zdjęcia
emi_lka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-28, 11:27   #1053
hania811
Zakorzenienie

Ja na punkcie mięśni brzucha całe życie miałam hopla.
I zawsze je ćwiczyłam.

Już wiem że będę miałą straszną traumę patrząc na poporodowego flaka
hania811 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-28, 11:37   #1054
xzora
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez emi_lka Pokaż wiadomość
U mnie nawet nie chodzi o czas, tylko, że ciężko mi przećwiczyć wszystko, takie mam słabe mięśnie brzucha.
ale fakt, boczki robią mi się coraz większe...

Chcę zobaczyć różnicę - pokaż zdjęcia
wiadomo, że na początku jest ciężko, ale na początku nie trzeba robić do końca wszystkich ćwiczeń, zdjęcie wysłałam na priv

Cytat:
Napisane przez hania811 Pokaż wiadomość
I zawsze je ćwiczyłam.

haniu, jak masz hopla i ćwiczyłaś, to i po porodzie nie będziesz miała problemu z pozbyciem się flaka

tak w ogóle, jak myślicie, od czego zależy forma brzucha po porodzie?
Kilka tygodni temu byłam na basenie, na którym była kobieta z mega płaskim i szczupłym brzuchem, do tego była mamą. Pozazdrościłam jej tego brzucha i zabrałam się za siebie. Z kolei po innych kobietach od razu widać że są mamami, po porodzie zostaje im taka miękka fałda na brzuchu, mimo, że są szczupłe.

Edytowane przez xzora
Czas edycji: 2011-11-28 o 11:41
Stary 2011-11-28, 11:40   #1055
biia
Wtajemniczenie

xzora a teraz biegasz rano czy wieczorem?
ja ogólnie mam niedużo w pasie z 66. dlatego ciężko mi się zmobilizować do biegania. zwłaszcza, że nie przepadam

biia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-28, 11:44   #1056
xzora
Zakorzenienie

rano, nie potrafiłam sobie ustawić biegania wieczornego, albo byłam zbyt głodna, albo zbyt najedzona

ja to do biegania mam skutecznego mobilizatora, jak tylko mam kilkudniową przerwę, to już się mój kręgosłup odzywa zresztą do abs też po części mnie kręgosłup zmobilizował, muszę mieć silne mięśnie brzucha i grzbietu żeby go utrzymać

Edytowane przez xzora
Czas edycji: 2011-11-28 o 11:45
Stary 2011-11-28, 11:52   #1057
emi_lka
Zakorzenienie

Cytat:
I zawsze je ćwiczyłam.

Ja nigdy nie byłam zadowolona ze swojego brzucha, nawet jak kręciłam hula-hop i efekty były widoczne, nawet jak robiłam 6 wejdera... pewnie dlatego, że nie mam wcięcia w talii i generalnie jego budowa jest dla mnie niezadowalająca. Czyli nawet jak jestem zadowolona z wagi, to z brzucha nie.
emi_lka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-28, 12:48   #1058
stokrotka_to_ja
Zakorzenienie

GG do stokrotka_to_ja

Cytat:

Kilka tygodni temu byłam na basenie, na którym była kobieta z mega płaskim i szczupłym brzuchem, do tego była mamą. Pozazdrościłam jej tego brzucha i zabrałam się za siebie. Z kolei po innych kobietach od razu widać że są mamami, po porodzie zostaje im taka miękka fałda na brzuchu, mimo, że są szczupłe.
na pewno mięśnie,ale pewnie to tez kwestia genów...

Ja na tle brzucha od zawsze miałam paranoję Płaski,twardy,wyćwiczony. A teraz,mimo,ze znowu jest płaski,to jednak jędrnośc nie ta,fałdy brak,ale jednak to nie to...

Dziecko grzeczne/niegrzeczne to stan umysłu matki a nie dziecka.

POMOC dla dzieci z Tanzanii https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=675684
stokrotka_to_ja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-28, 13:32   #1059
hania811
Zakorzenienie

Cytat:

haniu, jak masz hopla i ćwiczyłaś, to i po porodzie nie będziesz miała problemu z pozbyciem się flaka

No tak tylko..przez pierwsze tygodnie nie można ćwiczyć- i będę musiała z tym flakiem żyć

Jak to bywa z takimi rzeczami od wszystkiego zależy...od genów, kondycji sprzed ciąży i sposobu bycia po ciąży. Poza tym moja bratowa twierdzi że dużo gorzej jest po cesarce..i jak się nie karmi.

Dlatego ... mimo obrzydzenia zrobię wszystko by karmić
Cytat:
Napisane przez emi_lka Pokaż wiadomość
Ja nigdy nie byłam zadowolona ze swojego brzucha, nawet jak kręciłam hula-hop i efekty były widoczne, nawet jak robiłam 6 wejdera... pewnie dlatego, że nie mam wcięcia w talii i generalnie jego budowa jest dla mnie niezadowalająca. Czyli nawet jak jestem zadowolona z wagi, to z brzucha nie.
Ja za to zawsze byłam.

Na budowę nic nie poradzisz- trzeba się z nią oswoić i pokochać

BTW- ja mimo ciążowego otłuszczenia i kilogramowego dziecka w brzuchu nadal spokojnie mogę robić brzuszki Nie to że robię oczywiście- ale jak wstaję z pozycji leżącej nie mam z tym problemu. I widać mięśnie skośne

Edytowane przez hania811
Czas edycji: 2011-11-28 o 13:35
Stary 2011-11-28, 13:56   #1060
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cześć

xzora super

W ogóle to się ciesze bo juz zamówiłam wszystkie prezenty (dla 9 osób) na all, teraz czekać na kurierów więc ufff, problem z głowy

Dziewczyny wczoraj poczułam pierwszy raz dzidziola W piątek wieczorem czułam takie pękające bąbelki, w sobotę i w niedzielę też. A wczoraj już poszłam spać i tak sobie jeszcze leżałam z mężem w łóżku, godzina 23. Trzymam rękę na brzuchu a ty nagle czuję taką rybkę płwywająca przy mojej ręce. Az się popłakałam ze wzruszenia. na razie się to nie powtórzyło, ale jak sie ze szczęście wydarłam to aż mąz szybko rękę położyła le on nie czył, bo to tak w środku mi pływało. Tak jakby mnie od środka dzidziol łaskotał

Moja mama dziś poszła dla Lidla i nakupowała mi ubranek dla dzidziola

Madzialenka12344321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-28, 14:32   #1061
xzora
Zakorzenienie

Cytat:
No tak tylko..przez pierwsze tygodnie nie można ćwiczyć- i będę musiała z tym flakiem żyć
myślę że za Mani sprawą przez te kilka pierwszych tygodni nie będziesz miała czasu na myślenie o brzuchu

Madzialenka12344321, super, to musi być niesamowite uczucie. W ogóle to podoba mi się jak nazywacie swoje przyszłe dziecko

Co do prezentów, to my też rozpoczęliśmy już zakupy świąteczne, dla TŻta brata i naszych mam prezenty wybrane, babci kupię stacjonarnie (myślę nad jakimiś kadzidełkami, świeczkami, stroikami, bo lubi takie rzeczy), został jeszcze teść, póki co nie mam pomysłu na prezent dla niego.

Zapomniałam jeszcze o TŻta chrześniaku, ma 12 lat i też nie wiem co mogłoby mu się spodobać. Za duży jest na takie typowe zabawki,a z grą komputerową trudno trafić, bo ma ich bardzo dużo.

Edytowane przez xzora
Czas edycji: 2011-11-28 o 14:35
Stary 2011-11-28, 14:36   #1062
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Xzora dzięki My akurat w tym roku mieliśmy mało kasy na prezenty więc tylko drobiazgi kupiliśmy, bo czeka nas masa wydatków a jednak tak bez prezentów głupio nam iść.

Stary 2011-11-28, 14:51   #1063
xzora
Zakorzenienie

A co kupiliście?

My też nie kupujemy drogich prezentów, myślę, że nie o to chodzi żeby wydać, a po prostu żeby pamiętać

nasze zeszłoroczne prezenty to: książka (teściowa), poduszka ortopedyczna (teść, bo ma problemy z kręgosłupem, a sobie też wtedy kupowałam), pędzel flat top i figi (mama), chrześniak tż (szachy), nie pamiętam co było dla brata TZ, świeczka cynamon + jabłko i giga zapałki (babcia)
tegoroczne: paletka SLEEK nude dla mam (ma dobre recenzje na youtube, do tego obie mamy się malują). koszulka z Dexem dla brata TŻ, dla babci coś w stylu zeszłorocznego prezentu, muszę popatrzeć, chrześniak TŻ ?, teść ?

Edytowane przez xzora
Czas edycji: 2011-11-28 o 15:00
Stary 2011-11-28, 14:55   #1064
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

To my tak co roku wydawaliśmy 30-50 zł a w tym za te 9 prezentów zapłaciłam w sumie 182 zł Dal kobiet(mama, babcia, teściowa, 2 siostry męża) korale drewniane bo lubią. Dla brata cyberplastelinę (bo to komputerowiec), dla taty babmbusowy pałeczki do sushi (zestaw dla 5 osób) uwielbia je robić a ma tylko takie jednorazowe, dla dziadka puszka dobrej kawy, dla teścia kosmetyki. A my z mężem sobie buty na zimę kupiliśmy

Stary 2011-11-28, 15:34   #1065
biia
Wtajemniczenie

Madzia gratuluję pierwszych ruchów
no i faktu prezentów z głowy...

co to jest cyberplastelina?

u mnie do dupy ostatnio. pokwękam wam w klubie.

Stary 2011-11-28, 15:39   #1066
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

http://allegro.pl/cyber-plastelina-c...957864504.html

Stary 2011-11-28, 15:57   #1067
biia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Madzialenka12344321 Pokaż wiadomość
a już myślałam, że zabawka

muszę to kupić mojemu bratu. jego klawiatura wygląda jakby na nią zwymiotował. mam nadzieję, że to naprawdę działa, a nie jest tylko fajnym gadżetem.

Stary 2011-11-28, 16:02   #1068
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez biia Pokaż wiadomość
a już myślałam, że zabawka

muszę to kupić mojemu bratu. jego klawiatura wygląda jakby na nią zwymiotował. mam nadzieję, że to naprawdę działa, a nie jest tylko fajnym gadżetem.
podobno w tym programie gadżet to testowali i zachwalili. Mojego brata klawiatura tak samo wygląda

Stary 2011-11-29, 08:30   #1069
miskowa
Zakorzenienie

cześć
miskowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-29, 08:32   #1070
ButterBear
Zakorzenienie

Cześć...

Kurcze, Wy tu o prezentach, a ja nawet o świętach jeszcze nie myślę...

Hania

ButterBear jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-29, 08:39   #1071
miskowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ButterBear Pokaż wiadomość
Cześć...

Kurcze, Wy tu o prezentach, a ja nawet o świętach jeszcze nie myślę...
ja na szczęście mam ten problem z głowy, muszę tylko chrześniakowi coś kupić, poza tym prezentów w tym roku nie będzie.
Stary 2011-11-29, 08:47   #1072
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez miskowa Pokaż wiadomość
ja na szczęście mam ten problem z głowy, muszę tylko chrześniakowi coś kupić, poza tym prezentów w tym roku nie będzie.
Ooo..to fajnie się masz... ja muszę dopiero zacząć o tym myśleć...moja chrześnica, w ramach podpowiedzi, powiedziała, że chciałaby dostać gwiazdkę

Hania

ButterBear jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-29, 08:49   #1073
miskowa
Zakorzenienie

Cytat:
Ooo..to fajnie się masz... ja muszę dopiero zacząć o tym myśleć...moja chrześnica, w ramach podpowiedzi, powiedziała, że chciałaby dostać gwiazdkę
no to masz ułatwioną sprawę, coś wykombinujesz, żeby była ta gwiazdka.
Zresztą z dziećmi nie ma problemu, one się i tak cieszą, gorzej kupować prezenty starszym
Stary 2011-11-29, 10:03   #1074
hania811
Zakorzenienie

Cytat:
heh
Słodko- moja bratanica ma dokłądnie sprecyzowane wymagania. Świecący domek dla koników Pony, latającą barbie (nikt nie wie co to) Jagodowe Ciastko itd.

Za to mój bratanek namalował na liście do Mikołaja - majonez
Zapytany co chce dostac od Mikołaja też powiedział "iones"
Po burzy mysli doszliśmy do tego że 2 dni wcześniej jak jadl parówki to skańczył się w domu majonez - no i on o nim akurat wtedy zamarzył

----------------
A ja o świętach intensywnie myślę...cały czas rozważamy wyjazd do mojej sisterki. Ja chyba dam radę...mamy podjąć decyzję za tydzień. Wtedy kasy pójdzie w bród- bo u sisterki nie działa zasada bezprezentowa. A do tego 23 grudnia mój siostrzeniec ma 15 uro.

No nic..ale od 15 lat marzę żeby być u nich na święta. I w tym roku chcę to marzenie w końcu spełnić!!!
Stary 2011-11-29, 10:06   #1075
carmelova
Zakorzenienie

Cześć

Cytat:
Napisane przez asiuk Pokaż wiadomość
Cześć!

W piątek zaliczyłam imprezę w klubie A jak wróciliśmy do domu o 3, zastałam moje dziecię obudzone i ryczące Jak nigdy!
No to super, że się wybawiliście! A Ewunia po prostu tęskniła
Cytat:
No co Ty...
Ja w piątek miałam urlop, po to, żeby upiec ciasta na urodziny szwagra w ramach pomocy siostrze, w sobotę i niedzielę zajęcia do 18:30 na uczelni + w niedzielę po uczelni musiałam upiec 18 babek na kinderbal na zamówienie koleżenaki TŻ....faktycznie dziko
Wbrew pozorom tez miałaś intensywny weekend

Cytat:
cześć

U mnie weekend spokojny, w sobotę zrezygnowałam z wyjścia ze znajomymi, bo nie chciałam odpuścić niedzielnego biegania .

Nie żałuję, w niedzielę zmierzyłam się w talii - 62cm, brzuch twardy, brak wałeczków, potem poszłam biegać i po standardowych 30min dorzuciłam jeszcze interwały (od miesięcy planowałam je robić!).

Udało mi się też namówić TŻ na wspólny ABS.
O kurczę, zazdroszczę motywacji. U mnie powoli waga spada, a po niedzielnych ćwiczeniach mam mega zakwasy (ćwiczę na ps3 "get fit with Mel B, ale planuję kupić fitness move http://www.youtube.com/watch?v=iB8zjE-dDxc).
Ty biegasz po 30 minut dziennie? Od dawna? Też bym chciała zobaczyć fotki, to mnie najbardziej motywuje
Cytat:
Napisane przez Madzialenka12344321 Pokaż wiadomość
Cześć

xzora super

W ogóle to się ciesze bo juz zamówiłam wszystkie prezenty (dla 9 osób) na all, teraz czekać na kurierów więc ufff, problem z głowy

Dziewczyny wczoraj poczułam pierwszy raz dzidziola W piątek wieczorem czułam takie pękające bąbelki, w sobotę i w niedzielę też. A wczoraj już poszłam spać i tak sobie jeszcze leżałam z mężem w łóżku, godzina 23. Trzymam rękę na brzuchu a ty nagle czuję taką rybkę płwywająca przy mojej ręce. Az się popłakałam ze wzruszenia. na razie się to nie powtórzyło, ale jak sie ze szczęście wydarłam to aż mąz szybko rękę położyła le on nie czył, bo to tak w środku mi pływało. Tak jakby mnie od środka dzidziol łaskotał

Moja mama dziś poszła dla Lidla i nakupowała mi ubranek dla dzidziola
Gratuluję kupienia niedrogich prezentów No i macie to z głowy Super, że poczułaś "rybkę" To musi być niesamowite uczucie
Cytat:
No to chrześnica była bardzo pomocna

Też muszę pomyśleć nad prezentami. W tym roku ustaliliśmy, że będzie bez szaleństw

Pochwalę się, że byłam na jazdach doszkalających (4 godziny) i wczoraj po raz pierwszy jechałam sama autem Odebrałam samochód od brata i pojechałam zatankować, a dzisiaj przyjechałam do pracy

No i chyba znalazłam wymarzoną suknię ślubną. Jak ją włożyłam, to był efekt wow, wygląda pięknie na żywo.Robi mi talię osy, uwydatnia biust i ukrywa biodra, a do tego jest lekka (muślinowy dół) i elegancja (elementy koronki i kryształków. No i nie ma satyny, w której wyglądam okropnie.
carmelova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-29, 10:08   #1076
asiuk
Zakorzenienie

Cześć!

Xzora, ja też chcę fotki mobilizujące!!! Ja mam w pasie 70 cm
Po cesarce mój brzuch nie wygląda najlepiej, nad blizną mam właśnie taki fałd. Na szczęście pępek już mniej przypomina krater

Nie ćwiczyłam przed ciążą, więc i po cesarce nie czułam się najlepiej, i teraz jakoś tak trochę boję się o te mięśnie - gdy kicham, czuję "coś" w miejscu przecięcia.

Xzora, miałam Cię zapytać - jak się ubierasz teraz na bieganie?

Ewunia

Staś

bloguję
asiuk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-29, 10:08   #1077
miskowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez carmelova Pokaż wiadomość
Cześć

No to super, że się wybawiliście! A Ewunia po prostu tęskniła

Wbrew pozorom tez miałaś intensywny weekend

O kurczę, zazdroszczę motywacji. U mnie powoli waga spada, a po niedzielnych ćwiczeniach mam mega zakwasy (ćwiczę na ps3 "get fit with Mel B, ale planuję kupić fitness move http://www.youtube.com/watch?v=iB8zjE-dDxc).
Ty biegasz po 30 minut dziennie? Od dawna? Też bym chciała zobaczyć fotki, to mnie najbardziej motywuje

Gratuluję kupienia niedrogich prezentów No i macie to z głowy Super, że poczułaś "rybkę" To musi być niesamowite uczucie

No to chrześnica była bardzo pomocna

Też muszę pomyśleć nad prezentami. W tym roku ustaliliśmy, że będzie bez szaleństw

Pochwalę się, że byłam na jazdach doszkalających (4 godziny) i wczoraj po raz pierwszy jechałam sama autem Odebrałam samochód od brata i pojechałam zatankować, a dzisiaj przyjechałam do pracy

No i chyba znalazłam wymarzoną suknię ślubną. Jak ją włożyłam, to był efekt wow, wygląda pięknie na żywo.Robi mi talię osy, uwydatnia biust i ukrywa biodra, a do tego jest lekka (muślinowy dół) i elegancja (elementy koronki i kryształków. No i nie ma satyny, w której wyglądam okropnie.
gratuluję mobilizacji do jeżdżenia. Tak trzymaj

I pochwal się kiecką
Stary 2011-11-29, 10:10   #1078
asiuk
Zakorzenienie

Wychodzi na to, że ja jedna nic nie robię z tym prawem jazdy

Tylko że najpierw musiałabym je chyba wymienić, bo mam stare nazwisko i adres

Też chcę zobaczyć kieckę!

Ewunia

Staś

bloguję
asiuk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-29, 10:11   #1079
carmelova
Zakorzenienie

Miskowa będzie prawdopodobnie ta sitara0.jpg tylko bez tej koronki między biustem. Do tego do kościoła długi welon, a na wesele woalka.
carmelova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-29, 10:19   #1080
hania811
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez carmelova Pokaż wiadomość

wow..szybko się odważyłaś sama wsiąść do auta!!!
Dobrze wróży na przyszłość

Sukienka piękna

Cytat:
Napisane przez asiuk Pokaż wiadomość
Wychodzi na to, że ja jedna nic nie robię z tym prawem jazdy

Tylko że najpierw musiałabym je chyba wymienić, bo mam stare nazwisko i adres

Też chcę zobaczyć kieckę!
Ja nadal jeźdzę na panieńskim.

Edytowane przez hania811
Czas edycji: 2011-11-29 o 10:26
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości