![]() |
#691 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012
Cytat:
![]() ![]()
nasz ślub kościelny:15.08.2009 ![]() nasz ślub cywilny: 14.06.08. http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200712244225.png http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200603023238.png http://s9.suwaczek.com/20090815560716.png nasze maleństwo ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#692 |
Zakorzenienie
|
Ja też w 6 tygodniu usłyszałam serduszko. Znaczy w 6 wg usg, od ostatniej miesiączki to był 7 tydzień
#693 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#694 |
Wtajemniczenie
|
ostatnia mialam 13 pazdziernika
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#695 |
Wtajemniczenie
|
nio to wg tego jestes w 6t i 4 d ciąży
![]()
nasz ślub kościelny:15.08.2009 ![]() nasz ślub cywilny: 14.06.08. http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200712244225.png http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200603023238.png http://s9.suwaczek.com/20090815560716.png nasze maleństwo ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#696 |
Raczkowanie
|
nie pamiętam która z Was ise pytała czy któś ma koło 9 tyg dopiero usg
to odp JA ![]() a co do brania kw.foliowego długo przed ciąża że niby później nie ma się mdłości to nie mogę się z Wami w 100% zgodzić bo przed pierwszą ciążą nie brałam żadnych wit dla przyszłych mam ani nic z tych rzeczy(zaczełam dopiero brać w 7 tyg jak się dowiedzialam) a nie miałam ani razu mdłości i nie wymiotowalam także to chyba po prostu zależy od ciąży. mogę się wypowiedziec także co do dodatkowych kilogramów po ciąży, słyszałm że po pierwszej stracić jest łatwo gorzej po drugiej :? więc j=sie troche boje no ale, może uda mi się tak jak po córci w maire szybko zrzucić ciążowe kg ![]() ![]() a tak z innej beczki byłam dzisiaj na kursie przedłużania rzęs ![]() ![]() ![]() ![]() a tak w ogóle to już powinam córcie umyć ale jak wróciłam do domu to byłam bez sił ale już teraz troche lepiej się czuje i ide razem z mała się myś i spać
#697 |
Wtajemniczenie
|
Witam, jestem szczęśliwą posiadaczką fasolki
![]() Według kalkulatora, licząc od ostatniej miesiączki i przy standardowym cyklu, termin porodu mam na 30 lipca. Mam nadzieję, że przyjmiecie mnie do swego grona ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#698 |
Rozeznanie
|
Ja mam w 15 tc
![]() Prywatnie się zapisałam na za tydzień, ale czuje sie źle i nie wiem czy wsiąde do tego autobusu, a jak teraz nie zrobie tego USG to faktycznie pójdę dopiero w 15 tygodniu. Cały czas Was podczytywałam, ale nie miałam nawet czasu żeby napisać. Co do kwasu foliowego to u mnie się to nie sprawdziło, o dziecko starałam się od stycznia, więc folik brałam cały czas a mdłości mam straszne ![]()
#699 |
Zadomowienie
|
luby957, ja też wiecznie zmęczona jestem popołudniami, bym z łóżka nie wychodziła
![]() ivoncia16, ja serduszko widziałam dopiero w 6tyg 1 dniu, ale nie stresuj się bo to mi mówiła gin że naprawdę różnie bywa.. sas, ja też zajadam się mandarynkami. Mam taką książeczkę i tam zalecają świeży sok z pomarańczy codziennie więc... raczej nie ma co przesadzać ani w jedną ani w drugą stronę. Ja szybko się denerwuje wszystkim i rycze jak bóbr, ostatnio książka ponad 300stron o rodzinie zastępczej i całą przeryczałam ![]() agunia82, co za fantastyczne kombinacje jedzeniowe ![]() hanjah, nie kazdy niestety lekarz od razu przyjmie nawet prywatnie. Jakbym chciała się wbić na wizytę do mojej gin prywatnej to czekam ok 2 miesiące, ale jak już dostałam się na pierwszą wizytę to mnie wciska poza kolejką ![]() Irmusia81,łączę się w bólu.. mnie też gin nastraszyła tydzień temu że mam dziwny kształ ale łożyska... caly tydzień nerwów. A jutro kolejna wizyta... mam nadzieje że u nas obu to tylo niepotrzebne straszenie... modnisia86,witamy ![]() ![]() ![]() muminek82, dziękuję ![]() ![]() buena,witam mamusie już końcowo lipcową ![]() Dziewczyny a słyszałyście o czymś takim jak test płci?? wczoraj przypadkiem natrafiłam ![]() ![]() Ja za to mogłabym jeść słodkie, ale zadowalam się jogurtami owocowymi ![]() Kurcze zrobiły mi się zajady, a biore witaminy w tabletkach,muszę zmodyfikować menu na bardziej białkowe... próbowałam jeść migdały bo niby mają sporo wit b2, ale po dwóch mnie wstrząchnęło ![]() jutro ta wizyta... jestem niby spokojna, ale cały czas myślę co mi powie... a w czwatek do endokrynologa.... nachodzę się po lekarzach za całe moje życie ![]() a z kwasem foliowym też się nie zgodzę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#700 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() [QUOTE=sas;30778935]cos mnie dziewczyny nie zauwazacie ![]() oj tam oj tam ![]() ![]() ![]() Cytat:
agunia jestem pod wrażeniem Twojego menu ![]() Irmusia gratuluje cudownie że słyszałaś serduszko,mam nadzieje że załapie się w piątek na usg luby fajna sprawa z tymi rzęsami,sama chciałam przedłużyć,ale teraz to już schodzi na daleki daleki plan ![]() nicki ja podobnie w życiu nie byłam tyle razy u lekarza co ostatnio,a krew to mi pobierali jak miałm chyba z 15lat,to teraz mam 3xw tak krótkim czasie,a co jeszcze przed nami ![]() ale nas już dużo ![]()
http://suwaczki.slub-wesele.pl/20110430040119.html http://www.suwaczki.com/tickers/mhsv3e5elv15wq8s.png Edytowane przez muminek82 Czas edycji: 2011-11-28 o 21:34 Powód: dopisek |
||
![]() ![]() |
![]() |
#701 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie odpukać oprócz mdłości, zgagi i bólu piersi nic nie jest ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#702 |
Wtajemniczenie
|
Miłego dnia wszystkim Mamusiom!!!lece oddać krew
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#703 | ||
Zakorzenienie
|
Hej wszystkim
![]() Cytat:
![]() Wow, pewnie lada moment zaczną sierpniówki się zjawiać Cytat:
![]() O tym teście nie słyszałam, ale ja spokojnie poczekam na USG w odpowiednim czasie ![]() ![]()
![]() |
#704 |
Wtajemniczenie
|
witam wszystkie nowe mamusie
![]() ![]() ja wczoraj umierałam z bólu głowy, a do tego miałam straszne mdłości, pierwszy raz ![]() ![]() co do kwasu foliowego tez się nie zgodzę, w pierwszej ciąży nic nie zażywałam do 8 tyg i nic kompletnie mi nie było, teraz folki zażywam już kilka miesięcy i niestety, chociaż pocieszam się że może być gorzej bo np mdłości mam tylko popołudniu i wieczorem |
![]() ![]() |
![]() |
#705 | |
Wtajemniczenie
|
dziękuje
![]() Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#706 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#707 |
Raczkowanie
|
o, agunia82 ja mam tak samo urlop...a w pracy chciałabym wytrzymać do połowy kwietnia, ale nie wiem czy mi się to uda.... oby 2 trymestr był lepszy...
miłego dnia
#708 |
Raczkowanie
|
witajcie dziewczyny
![]() ja dziś w miare dobrze sie czuje chociaż jak otwieram lodówke to zatykam nos i usta bo inaczej od razu mi się cofa a na mandarynki też mam wielką ochote ale oja Amelka ma uczulenie na nie i nie kupuje żeby jej nie kusiło jak narazie nie mam jakiś takich dziwnych zchcianek ale w pierwszej ciązy też nei miałam wiec moze i teraz tez sie nei pojawia a co do płci dziecka to sie zastanawiam, w pierweszej ciąży do samego konca z TŻ'tem nei wiedzielismy czy bedzie dziewczynak czy chłopiec i fajnei było się dowiedziec po urodzeniu ![]()
#709 | ||||
Zakorzenienie
|
Dzień dobry Mamusie
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() A masz problemy z tarczycą? Badałaś hormony już w ciąży? Jestem ciekawa, bo u mnie jest tak, że mam nieprawidłowo zbudowaną tarczycę, ale hormony do tej pory były w normie. Endokrynolog mówił mi, że w ciąży to się może niestety zmienić ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#710 |
Raczkowanie
|
coraz wiecej nas i weselej
dzis sie lepiej czuje i nawet pochwalenie od szefa sie mi dostalo ![]() ![]() buena witaj serdecznie i moje gratulacje ![]() luby widze, ze i ty w 9t bedziesz miec 1sze USG...kiedy dokladnie, koniecznie daj znac bo ja az 27 grudnia wiec jeszcze miesiac ![]() Norniczka, kurde az w 15 t? no niezle, ja miedzy 11-12 bede miec dodatkowe badania bo ponoc nalepszy okres aby maluszka dobrze zmierzyc, zwazyc i zbadac na rozne choroby...napewno bym nie wyrobila w zyciu w niewiedzy do 15t, musisz byc naprawde dzielna ![]() nicki86 trzymam kciuki za dzisiejsze badania agunia82 jak tam dzisiejsze apetyt, dalej masz ochote na ala-agunia mieszanke ![]() ja plec napewno chce poznac moj TZ rowniez, wiec jedynie pojedynek o imie bedzie zaciety ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#711 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie, dzisiaj póki co znowu dokucza mi jadłowstręt i zgaga :/ Ale kto wie, co będzie później. Mam za to ochotę na zupkę a'la chińską, więc sobie dzisiaj zrobię. Rosołek wczoraj ugotowałam więc bazę już mam ![]()
![]() |
#712 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() I mam już swój sposób na mdłości ![]() ![]() ![]()
![]() |
#713 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#714 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#715 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Moja kuzynka-jadła w ciągu dnia określone pokarmy(zapisywała sobie w zeszycie co zjadła) .Jak zobaczyła ,że z maluszkiem coś sie dzieje to odstawiała najpierw to co mogło jej zdaniem wpłynąć najbardziej na uczulenie.I takim sposobem jadła można powiedzieć prawie wszystko. B.dobra koleżanka- ograniczyła wszystko. Później jak chciała wprowadzać do swojego menu nowe pokarmy to mały dostawał kolki i wysypki. Tyle się słyszy opinii na ten temat,że nawet niewiadomo co robić ![]()
Mów mi : Asia ![]() "...i jesteś już mym świadomym tak wolnym w niewoli." ![]() ![]() Edytowane przez asia665 Czas edycji: 2011-11-29 o 12:07 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#716 |
Raczkowanie
|
mdlosci to dla mnie magia - niby cos jest
![]() agunia82 nie ma to jak wsparcie w tesciowej ![]() asia665 extra ze masz swoj patent ...lepiej zapobiegac niz leczyc ![]() ja zupek ala chinskich nie jadam bo maja za duzo E... a one ponoc tez wplywaja na malenstwo - E123 moze powodowac poronienia (na necie mozna poczytac o tych wszystkich E..) wiec nie tykam ![]() ![]() moja kolezanka z pracy jest tez w ciazy i dzis byla na USG jak pokazla mi fotke to sie az poplakalam z jej szczescia |
![]() ![]() |
![]() |
#717 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#718 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Selay u mnie to samo będzie z imieniem na bank każde znas będzie miało inne zdanie ![]() Asiu u mnie podobnie co 2-3 godziny jak zjem to spokój,jak z jakiejś przyczyny nie moge to odrazu mam mdłości. to prawda opinii co jeść co pić jest mnóstwo,ja słyszałam żeby cukier ograniczać bo przez to maluszek może mieć kolki,i że dieta powinna być przestrzegana jak się karmi dziecko piersią bo w tedy może dostać uczulenie. Ja wróciłam z oddania krwi potem szybkie zakupy, w domu sniadanko i tak jak się położyłam to wstałam przed chwilką ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#719 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny wiecie co, nie jedzcie pianek po łososiu, serio mówię, lepiej nie, u mnie niemal się nie skończyło
![]() ![]()
#720 |
Wtajemniczenie
|
he he
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:43.