![]() |
#781 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Żony 2011 :)
My planujemy choinkę, ale kupimy dopiero w wigilie, bo wtedy są przeceny
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#782 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#783 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
plis pochwal sie przepisem, bo ja jestem antyciastkowa, ale pierniki uwielbiam i chce w tym roku pierwszy raz je zrobić. Narazie mam motywacje i checi ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#784 |
Zakorzenienie
|
Swiatecznie sie robi pomalutku
![]() U mnie w pracy wlasnie postawili choinke i udekorowali moje biurko...nastroj zdecydowanie bardziej swiateczny ![]() My mamy sztuczna, sliczna choinke w domu. Wyglada jak osypana sniegiem ![]() Najgorzej bedzie z gotowaniem...chcialabym.. ..ale jakos nie mam checi ![]()
![]() |
![]() |
#785 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Pogoda na razie wcale nie świąteczna- wręcz przeciwnie ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#786 |
Zadomowienie
|
co do pogody to narazie sie nie zapowiada na śnieg
w październiku mnie straszyli ze w listopadzie bedzie śnieg I cała rodzinia panikowała ze na bedzie śnieg a tu była śliczna słoneczna pogoda ![]() A teraz za niedługo grudzien i dalej nie ma śniegu ![]()
![]() |
#787 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oby na święta się pojawił, bo bez niego magia świąt traci trochę swój magiczny klimat ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#788 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() http://www.wielkiezarcie.com/recipe290.html korzystałam z niego w tamtym roku i wyszły super. Piekłam 6 minut na 200 stopni góra-dół (ale pewnie zależy to od piekarnika). Aha no i dodałam trochę skórki pomarańczowej takiej z paczuszki i kilka łyżek rozpuszczonej kawy we wrzątku. Ciasto zagniatam i odstawiam na kilka dni do lodówki a później pieczenie ![]() chyba jutro je zarobię żeby sobie leżakowało ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#789 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Świeta bez sniegu to jak świeta bez Kevina i reklamy coca-coli ![]()
![]() |
![]() |
#790 |
Zakorzenienie
|
Ja śniegowi mówię zdecydowane NIE
![]() Niech pada w górach, na wsiach i na stokach ale od miast won ![]()
![]() |
#791 | |
Rozeznanie
|
Udało się namówić moich Rodziców, i prawie na 100% święta spędzimy u Nas
![]() ![]() Ja mam w planie pierniczki, piernik i może makowiec- ale nie wiem jak z tym będzie, bo nienawidzę zagniatać ciasta, Mężowi zostawiam mięsa ![]() Cytat:
Dokładnie |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#793 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Wczoraj mój Mąż przyniósł razem z sąsiadem od sąsiada rowerek bo powiedziałam, że bym sobie tak troszkę poćwiczyła, zgadał się z sąsiadem, że On ma nieużywany i mogę pedałować. a mój Mąż z koleji zaczął ćwiczyć na siłownim bo jest taka w naszym bloku zrobiona przez sąsiadów. I tak leci czas...w tą sobotę teściwowa przyjeżdza więc trzeba dom wysprzątać, znowu coś z samochodem jest, ale ja już nie mam nawet siły i ochoty o tym myśleć, bo wiecznie coś z nim jest. A ja zaczynam poważne myślenie o doktoracie... ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#794 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#795 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#796 |
Zakorzenienie
|
U mnie był bardzo intensywny weekend. W sobotę odwiedził nas brat męża z żoną i synem; mieli pogrzeb w rodzinie ale postanowili tez wpaść do nas bo rzadko przyjeżdżają. Wieczorem 50 km dalej mała imprezka u znajomych ( przy okazji podciągnęłąm się z walk MMA
![]() ![]() A wczoraj kasa w kieszeń i znowu 80 km już po autko. Tak to stałam się posiadaczem wymarzonej ibizy, co prawda kolor kiepski (srebrny) ale poza tym wszystko cacuś. Tylko mężusiowi jeszcze kase oddać i już naprawdę będzie mój. No i do wieczora załatwilismy rózne formalności dotyczące samochodu. A dziś kolejny nudny dzień w pracy ![]()
![]() |
#797 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja chora ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#798 |
Zakorzenienie
|
Ja co prawda Kevina nie oglądam już od kilku lat, ale przyzwyczajona jestem, że leci w tv w święta
![]() ![]() rock co w ikei kupiłaś? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#799 |
Zakorzenienie
|
Ręczniki tym razem żółte
![]() łyżkę do spagetti mnóstwo świeczek metalową ramkę na zdjęcie wyciskarkę do czosnku szklaną granatową osłonkę na kwiatka talerze obiadowe, deserowe i na zupe pojemniki plastikowe z przykrywką za żywność i plastikowy pojemnik na torby plastikowe ![]() To chyba wszystko ![]()
![]() |
#800 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() W Ikei rzeczy chyba nie są zbyt tanie co? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#801 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ni i rzeczy są bardzo funkcjonalne i ciekawe ![]()
![]() |
![]() |
#802 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kurczę muszę się tam w końcu wybrać ![]() ![]() Akurat jestem u mamy i ona ogląda z siostrą "Dlaczego ja" - strasznie na nerwy działają mi te durnowate programy. A te ich dialogi i gra aktorska ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#803 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
dzieki ![]() hahah dokladnie!!! a co z "i kto to mowi?" Cytat:
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#804 |
Zakorzenienie
|
Może przepis dam na wątku - każda skorzysta, aKarolina chyba się nie obrazi, że wykorzystuję jej przepis
![]() PIERNICZKI Składniki: 1 kg mąki 8 zółtek 3 białka 1,5 szklanki cukru 3 łyżki kakao 200 ml śmietanki 18% 3 łyżeczki sody oczyszczonej przyprawy: 2 łyżeczki cynamonu 1 łyżeczka mielonych goździków 0,5 łyżeczki kawy rozpuszczalnej 0,5 łyżeczki pieprzu mielonego przyprawa do pien\rników Kotanyj (nigdy jej nie moge znaleźć dlatego daje Prymata) 1 kostka masła - 250 g słoik miodu (najlepiej naturalnegio) - 400 g Móid zagotować z przyprawami, odstawić z ognia, dodać masło (pokrojone - szybciej sie rozpusci) i poczekać aż masło się rozpusci i ostygnie, żeby nie parzyło w ręce. W śmietanie rozpuscić sodę - śmietana zwiększy swoją objętość. Śmietana musi mieć temperaturę pokojową i nie miksować jej z sodą - wymieszać łyżką. Białka ubić na sztywno ze szczyptą soli, dodać stopniowo cukier. Ubijając dodawać stopniowo żółtka. Kakao wumieszać z mąką. Ubite jajka wlać do mąki i delikatnie wymieszać. Wlać miód i dalej mieszać. Na koniec dodać śmietanę z sodą. CIASTO BĘDZIE RZADKIE - TAK MA BYC!!! NIE DOSYPYWAĆ MĄKI!!! Ciasto odstawić przykryte ściereczką w chłodne miejsce (njalepiej lodówka - albo balkon ![]() W dniu pieczenia. Ciasto rozwałkować na 3-5 mm - posypywać mąką. Wycinać foremkami pierniczki i układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w temp. 180 st. do 7 minut (jak gorszy piekarnik to lepiej dłuzej). Jak wystygna polukrować. WAŻNE: PIERNIKI TWARDNIEJĄ PO UPIECZENIU - SĄ GOTOWE DO JEDZENIA PO OK. 2 TYGODNIACH OD UPIECZENIA, WIĘC TRZEBA JE ROBIĆ MIN. 2 TYGODNIE PRTZED ŚWIĘTAMI!!! Czasem lepiej wcześniej, bo jak się spiecze to będą dobre na sylwestra - moje pierwsze takie były ![]() LUKIER DO RYSOWANIA: 1 szklanka cukru pudru 1 białko Białko roztrzepać i dodawać powoli cukier puder. Lukier powinien wyjsć gęsty. DO MACZANIA: cukier puder + trochę przegotowanej wody - wymieszać. Lukier powinien wyjsć środnio gęsty. Tu jeszcze są glazury - nie próbowałam, ale chyba w tym roku spróbuję http://mojewypieki.blox.pl/2008/12/G...erniczkow.html i http://mojewypieki.blox.pl/2009/12/P...ja-lukrem.html ------------------------------------ Ifka gratuluję własnego autka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#805 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#806 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() W ikei zawsze się udają ![]() Umieram, mam temperaturę i straszny katar a muszę za godzine jechać do Katowic ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#807 |
Zakorzenienie
|
Dzięki, na razie załatwiamy formalności związane z kupnem, jak się obrobię to cykne jakąś fotkę
![]() Ja gratuluję udanych zakupów. Uwielbiam jeździć do Ikei ale ponieważ daleko przydałoby się już z jakąś konkretną kasą pojechać. Przepis wygląda smakowicie ![]() A to dwa z moich misiaków:
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#808 |
Zadomowienie
|
ojeju jakie psiaczki!! a to Twoje?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#809 | |
Konto usunięte
|
hehe , no ciekawe czy kevin w tym roku znow sie pojawi
![]() ---------- Dopisano o 11:54 ---------- Poprzedni post napisano o 11:53 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#810 |
Zakorzenienie
|
Moje moje, efekt wakacyjnego romansu mojej suni. Na szczęście z pieskiem tej samej rasy.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:30.