Był półmetek jest 100-dniówka. A co potem? PORODÓWKA! Mamcie III-IV 2012 cz. 5 - Strona 24 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-11-29, 18:46   #691
Mała!
Zakorzenienie

Dot.: Był półmetek jest 100-dniówka. A co potem? PORODÓWKA! Mamcie III-IV 2012 cz. 5

Cytat:
Napisane przez aaagga Pokaż wiadomość
a widziałaś tytuł wątku mamuś I/II 2012 ? jedna dzidzia jest już na świecie!
i tak zwróciłam uwagę, że z każdego wątku dzieciaczki zaczynają się rodzic już miesiąc wcześniej, nie wiadomo na którą z nas padnie, oby na żadną

Cytat:
Napisane przez Roksape Pokaż wiadomość
A ja weszłam na Pierwszą stronę dziewczyna miała termin na 18.01 a urodziłą 14.11 przez cc w 30tc !!
Nom widziałam Poczytałam troszkę jakiś czas temu bo ona chyba 14 lub 15-list. urodziła miała chyba kłopoty z ciśnieniem dużo za wysokie...leżała troszkę na oddziale ale w końcu musieli zrobić CC...

Cytat:
Napisane przez Jolkaaa Pokaż wiadomość
zapytam jeszcze raz a więc jutro mam USG 3/4D te które już miały proszę powiedzcie jak wygląda to mniej więcej i czy muszę zjeść coś słodkiego aby dzidzia się ruszała??
Ja nie miałam 3/4 D ale wydaje mi się, że jak coś zjesz to na pewno nie zaszkodzi ...dzidzia będzie miała energię więc będzie się ruszać...tak czy siak będzie...nawet jak nie czujesz to ona się wierci...

Kocham Cię syneczku...moja gwiazdo na niebie...
Mała! jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-29, 18:48   #692
koniakonia
Zakorzenienie

Dot.: Był półmetek jest 100-dniówka. A co potem? PORODÓWKA! Mamcie III-IV 2012 cz. 5

Cytat:
Napisane przez ivonka7 Pokaż wiadomość
Hej, z ego co pamiętam to nam na studium Doradca Laktacyjny mówił żeby absolutnie nie dopajać ani nie dokarmiać, nawet jeśli wydaje się że dzidziuś w pierwszych dniach wyssał tylko odrobinkę -bo wielkość żołądka noworodka jest wielkości orzecha włoskiego i nie trzeba mu więcej.
Oraz przez cały okres karmienia piersią NIE podawać żadnych herbatek ani wody z glukozą bo to zaburza karmienie. Inne płyny dopiero po zakończeniu laktacji.
Może te strony ci pomogą wyjaśnić wątpliwości:

http://www.ameda.pl/breastfeeding/ka...wskaz%C3%B3wki

http://www.forum.polki.pl/forumdisplay.php?f=87
Mojej, jeśli podawali wodę z glukozą , to za pomocą takiej wielkiej strzykawy, więc ssać nie musiała, ja miałam to szczęście,że nawet podanie flaszki w 5 miesiącu nic nie zmieniło w chęci picia z cyca, u mnie właściwie było na odwrót, trochę mi zajęło zanim się do butli przekonała....szłam na wesele i musiałyśmy to opanować, może to zasługa butelki , a może łatwego picia z cyca , nie wiem...w każdym bądź razie nie każde podanie butli kończy cyca, wszystko zależy od dziecka

Edytowane przez koniakonia
Czas edycji: 2011-11-29 o 18:49
koniakonia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-29, 18:52   #693
evvcia_
Wtajemniczenie

GG do evvcia_

http://allegro.pl/wyprawka-niemowlec...952718728.html myślę kupić coś takiego do szpitala dla maluszka, żeby się ładnie prezentował. Co myślicie? Dużo na allegro jest komplecików takich, ja mam już trochę używanych rzeczy kupionych i odziedziczonych, ale chciałabym też takie jedno czy dwa wyjściowe na nowe życie najpierw pochodzić muszę po sklepach i może taniej wyjdzie skompletowanie samemu. Np. u mnie w mieście (nie w Warszawie) jest taki sklep co się nazywa Textil market i widziałam tam bardzo fajne ciuszki dla noworodków - niedrogie i 100% bawełny.

Razem, 19.12.04
Zaręczona, 1.01.11
Córeczka Laura, ur. 22.03.12
Będziemy ślubować 31.08.13

evvcia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-29, 18:55   #694
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

Cytat:
Napisane przez tynka88 Pokaż wiadomość
to faktycznie nieduzo musze poszperac i tez cos znalezc
a no nie dużo ogólnie wygrałam go za 70zł ale przesyłka kosztowała 15zł

---------- Dopisano o 18:54 ---------- Poprzedni post napisano o 18:53 ----------

Cytat:
Napisane przez Mała! Pokaż wiadomość

Ja nie miałam 3/4 D ale wydaje mi się, że jak coś zjesz to na pewno nie zaszkodzi ...dzidzia będzie miała energię więc będzie się ruszać...tak czy siak będzie...nawet jak nie czujesz to ona się wierci...
no tak, ale nie chciałabym żeby się wypięła tyłeczkiem i nic nie pokazała
mam nadzieje, że wkońcu dowiem się kto to

---------- Dopisano o 18:55 ---------- Poprzedni post napisano o 18:54 ----------

Cytat:
Napisane przez evvcia_ Pokaż wiadomość
http://allegro.pl/wyprawka-niemowlec...952718728.html myślę kupić coś takiego do szpitala dla maluszka, żeby się ładnie prezentował. Co myślicie? Dużo na allegro jest komplecików takich, ja mam już trochę używanych rzeczy kupionych i odziedziczonych, ale chciałabym też takie jedno czy dwa wyjściowe na nowe życie najpierw pochodzić muszę po sklepach i może taniej wyjdzie skompletowanie samemu. Np. u mnie w mieście (nie w Warszawie) jest taki sklep co się nazywa Textil market i widziałam tam bardzo fajne ciuszki dla noworodków - niedrogie i 100% bawełny.
też ją kupuje ale ja kupuje po 3szt. z rozmiaru 56 i 3szt z rozmiaru 62

MICHAŁEK

WYMIANA
Jolkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-29, 19:02   #695
nowaken
Zakorzenienie

GG do nowaken

Cytat:
Hej dziewczyny! Ja tylko napisze co po wizycie...
Powiem tak -dobry i ludzki lekarz czyni cuda
poszłam sobie przed wizytą do przychodni wcześniej, bo wiem że wcześniej robi USG -akurat nie było żadnej pacjentki więc zapytałam czy jest szansa na nielegalny pomiar szyjki oczywiście zgodził się i wszystko nadal OK, nic się nie skróciło ani nie otworzyło -więc super. Powiedział że brzuszek śliczny i miękki i przede wszystkim mam się zrelaksować.
Na wizycie dostałam antybiotyk Duomox bo przy badaniu bolał mnie pęcherz -więc dmuchamy na zimne.
Powiedział że brzuszek nie powinien zbyt często się kurczyć-ale może to być moja właściwość i może być tak do końca ciąży. Generalnie jak ręką odjął, poczułam się o niebo lepiej i zaczęłam myśleć pozytywnie. Wychodząc powiedziałam mu że jest superowy .
No to teraz czekam aż mąż zrobi lasagne i będę was nadrabiać od południa. Buziaki
Super wieści

nowaken jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-29, 19:07   #696
evvcia_
Wtajemniczenie

GG do evvcia_

Cytat:
Napisane przez nowaken Pokaż wiadomość
Super wieści
Dokładnie to samo chciałam napisać Tylko trochę ten antybiotyk mnie martwi Ivonka, naprawdę jest konieczność abyś go brała?

Mnie coś głowa boli, a w dodatku mam ogromnego lenia Licencjat dalej nie tknięty tylko lać mnie i patrzeć czy równo puchnie

Razem, 19.12.04
Zaręczona, 1.01.11

Stary 2011-11-29, 19:09   #697
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

aaagga super brzusio

jullliczka super brzuszek i jaka Ty szczuplutka jesteś

MICHAŁEK

WYMIANA
Stary 2011-11-29, 19:10   #698
desia888
Wtajemniczenie

Cytat:
Rana mnie nie bolała bo dostałam ketonal w domu brałam normalne przeciwbólowe i mi bardzo szybko się zagoiło nie paprało i mam stosunkowo małe nacięcie
Fajnie wogole ze takie silniejsze leki jak ketonal mozna brac jak sie karmi! Nawet nie wiedzialam!
A do odmu nie dostalas juz recepty na ketonal?

Roksape ja mialam zzo i przy II etapie porodu gdy juz parlam to czulam bol, chyba mi to znieczulenie zabrali i normalnie moglam przec! Tak wiec problemu nie mialam

Jolka ja tez mam jutro 3d
Na ktora idziesz?

Tyle co Was dziewczyny nadrobilam
Ja rano wyjezdzam z domku,(znaczy od rodzicow z domku) wioze adasia do zerowki, jade do naszego nowego domku rozpakowuje itd , potem odbieram adasia i jade do mamy do domku , potem nadrabiam Was. Zaraz kapiel Adasia, kolacja i chyba zasne razem z adsiem

Dodalam kontakt

Viki 28.04.2012
desia888 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-29, 19:16   #699
nowaken
Zakorzenienie

GG do nowaken

Cytat:
Dokładnie to samo chciałam napisać Tylko trochę ten antybiotyk mnie martwi Ivonka, naprawdę jest konieczność abyś go brała?

Mnie coś głowa boli, a w dodatku mam ogromnego lenia Licencjat dalej nie tknięty tylko lać mnie i patrzeć czy równo puchnie
Siedząc w pracy miałam chęć prasować ale jak wróciłam do domu i już mi się nie chce

---------- Dopisano o 19:16 ---------- Poprzedni post napisano o 19:14 ----------

Cytat:
Napisane przez desia888 Pokaż wiadomość
Fajnie wogole ze takie silniejsze leki jak ketonal mozna brac jak sie karmi! Nawet nie wiedzialam!
W szpitalu dostawałam z kroplówki ale właśnie wydaje mi się że na ketonal nie dostałam recepty . No jak dawali to można chyba brać

Ja byłam przypadkiem który jechał na salę operacyjną z nie przebytym pęcherzem dopiero mi na sali operacyjnej przebijali

Stary 2011-11-29, 19:16   #700
julliczka
Rozeznanie

Ok, olewam te gadanie mamy TŻ, choć to nie jest łatwe

następnym razem jak coś znowu zagada o tym jedzeniu, to już nie będę grzeczna

ivonka super wieści po wizycie

Jolkaa dzięki

nasza kruszynka już z nami
julliczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-29, 19:17   #701
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:

Roksape ja mialam zzo i przy II etapie porodu gdy juz parlam to czulam bol, chyba mi to znieczulenie zabrali i normalnie moglam przec! Tak wiec problemu nie mialam

Na ktora idziesz?

Tyle co Was dziewczyny nadrobilam
Ja rano wyjezdzam z domku,(znaczy od rodzicow z domku) wioze adasia do zerowki, jade do naszego nowego domku rozpakowuje itd , potem odbieram adasia i jade do mamy do domku , potem nadrabiam Was. Zaraz kapiel Adasia, kolacja i chyba zasne razem z adsiem

Dodalam kontakt
Ja mam na liście leków po cc ketonal i dolargan , to najmocniejsze co dostałam, ale najbardziej to lubiłam te moje czopki, się śmiałam ,że ładuję sobie nabój w tyłek i latam jak odrzutowiec po tym
Stary 2011-11-29, 19:20   #702
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

rybka13 claudia Flowerbombka balbinka20 tynka88 również wszystkie macie śliczne brzuszki

---------- Dopisano o 19:20 ---------- Poprzedni post napisano o 19:18 ----------

Cytat:
Na ktora idziesz?
na 17:45 a Ty?
ale za nim wrócę będzie późno bo planuje jakieś zakupy - może
więc może pochwale się wieczorkiem

a planujesz zjeść coś słodkiego przed USG??

MICHAŁEK

WYMIANA
Stary 2011-11-29, 19:26   #703
desia888
Wtajemniczenie

Cytat:
rybka13 claudia Flowerbombka balbinka20 tynka88 również wszystkie macie śliczne brzuszki

---------- Dopisano o 19:20 ---------- Poprzedni post napisano o 19:18 ----------

na 17:45 a Ty?
ale za nim wrócę będzie późno bo planuje jakieś zakupy - może
więc może pochwale się wieczorkiem

a planujesz zjeść coś słodkiego przed USG??
Ja na 15.30 ale tez mam troche jechania z powrotem wiec w domku moze kolo 17.30

Wlasnie nie wiem czy cos zjesc bo wiadomo, nie chcialabym zeby male spalo, ale rowniez nie chce zeby skakalo za duzo
chyba ze kilka lyczkow coli sie napije

Nowaken i konia, poczytalam troche w necie na temat cesarki, kurde niektore mamuski niezle strasza, ze masakrycznie dlugo do siebie dochodzily itd. Naprawde az tak zle?

Viki 28.04.2012
Stary 2011-11-29, 19:31   #704
nowaken
Zakorzenienie

GG do nowaken

Cytat:
Nowaken i konia, poczytalam troche w necie na temat cesarki, kurde niektore mamuski niezle strasza, ze masakrycznie dlugo do siebie dochodzily itd. Naprawde az tak zle?
Ja funkcjonowałam dosyć normalnie po wyjściu ze szpitala gorzej było w szpitalu ale to Wam kiedyś opowiem jak już wszystkie urodzicie

Stary 2011-11-29, 19:32   #705
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

Cytat:

Wlasnie nie wiem czy cos zjesc bo wiadomo, nie chcialabym zeby male spalo, ale rowniez nie chce zeby skakalo za duzo
No, a ja po muszę pojechać na pocztę i może na zakupy spożywcze

ja tak samo nie chciałabym aby skakało ale też żeby nie spało i jestem w kropce

MICHAŁEK

WYMIANA
Stary 2011-11-29, 19:36   #706
lena_mi
Zakorzenienie

dodałam kontakt na poczcie, mam nadzieję, że dobrze, bo na gmailu nie bardzo się znam
Stary 2011-11-29, 19:36   #707
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

Oj czas na kolacje

MICHAŁEK

WYMIANA
Stary 2011-11-29, 19:37   #708
19claudia91
Rozeznanie

Cytat:
a ja zbliżam się do 22tc i nie leci mi żadna siara czy to możliwe?
Możliwe, mi np mój gin powiedział że za wcześnie niby..

Co do teściowych to moja złota kobieta ale chodzę i widzi że się męczę i jestem przejedzona czasami bo ruszyć się nie umiem ale robi mi kanapki i wpycha we mnie.. i mówi jedz jedz.. ;/

A moja dzidzia dzisiaj wyjątkowo mało "kopliwa" =p kopnie od czasu do czasu ale nie tak jak zawsze.. może to z powodu mojego przeziębienia.. jeden dzień słabszych kopnięć i już się zamartwiam..

Fabianek
19claudia91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-29, 19:43   #709
ivonka7
Rozeznanie

Cytat:
Wiecie mam kłucia w podbrzuszu właśnie na wysokości pęcherza, dodatkowo w badaniu też wychodzi że jednak drogi moczowe mogą być zainfekowane. l
Lekarz mówi że Duomox jest bezpieczny w ciąży, a ja chce aby nie bolało...więc chyba się zdecyduje. Ktoś od nas z forum już brał Duomox...
ivonka7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-29, 19:45   #710
cziqua
Zadomowienie

Cytat:
Wiecie mam kłucia w podbrzuszu właśnie na wysokości pęcherza, dodatkowo w badaniu też wychodzi że jednak drogi moczowe mogą być zainfekowane. l
Lekarz mówi że Duomox jest bezpieczny w ciąży, a ja chce aby nie bolało...więc chyba się zdecyduje. Ktoś od nas z forum już brał Duomox...

ja brałam dwa razy ogromne pudrowe tabletki przynajmniej slodkie nie gorzkie

Filip Jan

16.04.2012
godzina 16:30
najszczęśliwszy dzień w moim życiu
narodziny syna Filipa!!!

cziqua jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-29, 19:50   #711
nowaken
Zakorzenienie

GG do nowaken

Dobra ja znikam kąpać młodego

Stary 2011-11-29, 19:51   #712
monika_krk
Raczkowanie

Przeleciałam końcówkę poprzedniego wątku Moje 3 grosze poniżej

Przede wszystkim MAŁA! ale Ci się przytrafiło to właśnie tak jest z tymi % szansami dlatego też pisałam do Karolci, żeby mnie na razie nie kolorowało na różowo, bo to takie wróżenie z fusów jak nie widać konkretnie (u mnie nóżki razem dzidzia trzymała) a komuś się wydaje. u mnie lekarka obstawia 85% na dziewczynkę też także zobaczymy czym się to skończy wcale bym się za chłopaka jednak nie obraziła

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
Cześć!
Zastanawiam się nad tym testem:
http://www.ebay.co.uk/itm/Boy-Girl-P...item2a15812728
Z Usg wyszło mi,że będzie chłopiec.Pani która robiła nie wyglądała,żeby miała jakiekolwiek wątpliwości.Ale jednak pomyłki się zdarzają.Więc myślałam o kupieniu tego testu.Tylko,że jakby wyszło mi,że dziewczynka...to już sama nie wiem.
hej, Gosia przyznam się, że skusiłam się na jeden z takich testów. Nazywa się Gender Test, ściągany jest z USA, trafiłam na niego przez przypadek przez firmę, która wynajmuje od nas lokal (pracuję w administracji nieruchomości, a ta firma wynajmuje biuro i handluje różnymi rzeczami związanymi z płodnością i ubrankami dla maluszków) i jakoś mnie tak pokusiło w 12 tc. Wyszło, że chłopak, z USG na 85% dziewczynka, więc nie umiem potwierdzić czy to wiarygodne źródło, ale obawiam się, że nie. Ten mój test podobno wykrywa jakiś składnik moczu kobiety w ciąży, który pojawia się tylko przy ciąży z chłopcem. Nie wiem czy ma to jakieś naukowe uzasadnienie, trzeba by kogoś zapytać kto się zna...
Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
Cześć!
Zastanawiam się nad tym testem:
http://www.ebay.co.uk/itm/Boy-Girl-P...item2a15812728
Z Usg wyszło mi,że będzie chłopiec.Pani która robiła nie wyglądała,żeby miała jakiekolwiek wątpliwości.Ale jednak pomyłki się zdarzają.Więc myślałam o kupieniu tego testu.Tylko,że jakby wyszło mi,że dziewczynka...to już sama nie wiem.
Cytat:
Napisane przez kolanka Pokaż wiadomość
Gizmiatko - według mnie 520g w 21 tyg. to wcale nie tak dużo. Ja ciągle mam termin na 13 marca. od pierwszego usg, a moja dzidzia w 22 tyg. miała 600g. nawet z ruchów dziecka wyszło mi, że termin mam na 13 marca. Powiedziałam lekarzowi, że w zasadzie takie pierwsze konkretne ruchy poczułam 25 października i on z jakiejśc kartki odczytał, ze termin na 13 marca i aż dziwne, ze nic nie mówil, że termin będzie wcześniejszy, bo dzidzia jest duża.
u mnie dzidzia w 21tc miała 340g czyli wychodzi na to, że malutka z kolei, ale to indywidualna sprawa i chyba przyrost...

Cytat:
Napisane przez agabi Pokaż wiadomość

u mnie dzisiaj ciche dni.nie rozmawiam z tż. nawet nie spalismy razem.wrócił po 3 do domu.narąbany jak szpadelek. dzwonilam cały wieczór i pól nocy, nie odbierał telefonu.ponoć łaził gdzieś po dyskotekach. a ja w ciąży, z chorym sercem, odchodziłam od zmysłów z nerwów... szybko mu tego nie daruję.
ja bym się wkurzyła też na bank, jestem zazdrosna jak cholera ale uważam, że każdy problem trzeba przegadać przede wszystkim i nie dusić złości w sobie...

Cytat:
Napisane przez koniakonia Pokaż wiadomość
moje w 21 tygodniu 467 g

zaraz znajdę siatki centylowe dla płodów

---------- Dopisano o 17:39 ---------- Poprzedni post napisano o 17:36 ----------

ooo coś takiego krązy po necie

22 tc 374 gram (10 centyl) 575 gram (50 centyl) 754 gram (90 centyl)
23 tc 351 gram (10 centyl) 588 gram (50 centyl) 839 gram (90 centyl)
24 tc 364 gram (10 centyl) 640 gram (50 centyl) 958 gram (90 centyl)
25 tc 409 gram (10 centyl) 726 gram (50 centyl) 1106 gram (90 centyl)
26 tc 483 gram (10 centyl) 841 gram (50 centyl) 1280 gram (90 centyl)
27 tc 584 gram (10 centyl) 983 gram (50 centyl) 1476 gram (90 centyl)
28 tc 708 gram (10 centyl) 1148 gram (50 centyl) 1689 gram (90 centyl)
29 tc 852 gram (10 centyl) 1331 gram (50 centyl) 1915 gram (90 centyl)
30 tc 1014 gram (10 centyl) 1529 gram (50 centyl) 2151 gram (90 centyl)

31 tc 1189 gram (10 centyl) 1738 gram (50 centyl) 2392 gram (90 centyl)
32 tc 1377 gram (10 centyl) 1955 gram (50 centyl) 2634 gram (90 centyl)
33 tc 1572 gram (10 centyl) 2175 gram (50 centyl) 2873 gram (90 centyl)
34 tc 1772 gram (10 centyl) 2395 gram (50 centyl) 3105 gram (90 centyl)
35 tc 1975 gram (10 centyl) 2611 gram (50 centyl) 3326 gram (90 centyl)

36 tc 2177 gram (10 centyl) 2819 gram (50 centyl) 3531 gram (90 centyl)
37 tc 2374 gram (10 centyl) 3015 gram (50 centyl) 3718 gram (90 centyl)
38 tc 2565 gram (10 centyl) 3196 gram (50 centyl) 3880 gram (90 centyl)
39 tc 2746 gram (10 centyl) 3358 gram (50 centyl) 4015 gram (90 centyl)

40 tc 2914 gram (10 centyl) 3496 gram (50 centyl) 4119 gram (90 centyl) _________________
dzięki
monika_krk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-29, 19:57   #713
ivonka7
Rozeznanie

cziqua a na co brałaś ten antybiotyk? pomógł chociaż?
ivonka7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-29, 19:58   #714
evvcia_
Wtajemniczenie

GG do evvcia_

Cytat:
Ja na drogi moczowe też dostałam antybiotyk nazywa się Monural i to jest taka saszetka proszku do rozpuszczenia w wodzie - jedna kosztuje ok. 35zł. Zastosowałam ją, zrobiłam po 2 dniach wyniki moczu i okazało się, że wyleczył infekcję. A Duomox brałam kiedyś jak byłam w podstawówce, pamiętam jak dziś te big piguły No i masz rację jeśli wszystko wskazuje na infekcję to trzeba leczyć.

Razem, 19.12.04
Zaręczona, 1.01.11

Stary 2011-11-29, 20:03   #715
Karo89
Zakorzenienie

Nadrobiłam pocztę, ale fajne te Wasze brzuszki, a jakie duże niektóre

Cytat:
Karo89 Ty to masz prawdziwy ciążowy brzuszek chyba najbardziej ze wszystkich nas pięknie się zarysowuje i chyba będzie duuuuzi, jak myślisz?
dziękuję
No właśnie nie wiem. moja mama jak była ze mną w ciąży to tata się śmieje do dzisiaj, że pierw za rogu wychodził brzuch, potem długo długo nic, a dopiero moja mama hehe ja się urodziłam 4,200 kg i 57cm a teraz taka wielka w cale nie jestem
Dlatego obawiam się, że też będę mieć dużawy brzuś

Cytat:
A szukajcie takich prześcieradeł co mają od razu folię na spodzie super sprawa.
na prawdę są super i ja będę kupować, ale takie co można dać pod spód zwykłego prześcieradełka.
Przyjaciółka ma dla córki i to jest super sprawa

Cytat:
Koleżanka z innego wątku miała cesarkę i w miarę szybko doszła do siebie. Różnie to bywa, ogólnie to się raczej dłużej dochodzi do siebie po cc niż po sn. Ale wydaje mi się, że to też zależy od nastawienia rodzącej

Edytowane przez Karo89
Czas edycji: 2011-11-29 o 20:06
Karo89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-29, 20:04   #716
Roksape
Zadomowienie

Cytat:
No widzisz gdyby nie Ty to pewnie bym tego nie wiedziała. Akurat w moim szpitalu tego znieczulenia nie robi się wcale przy sn i pewnie nie szybko się to zmieni. A to co widziałam w tym programie to mnie przerażało. Najwyraźniej tam znieczulają już całkowicie,że one nic nie czują.
Roksape jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-29, 20:06   #717
cziqua
Zadomowienie

Cytat:
cziqua a na co brałaś ten antybiotyk? pomógł chociaż?

wyniki moczu sie poprawiły

Filip Jan

16.04.2012
godzina 16:30
najszczęśliwszy dzień w moim życiu
narodziny syna Filipa!!!

cziqua jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-29, 20:14   #718
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:

Desia no nie ukrywam ,że boli, szczególnie 1-3 dni pierwsze ,pierwsze wstawanie z łóżka zajęlo mi z 20 minut potem też jest ból odczuwalny , ale idzie funkcjonować,mi pomagały bardzo wspominane czopki.Po tygodniu byłam już prawie całkiem sprawna.
Stary 2011-11-29, 20:18   #719
engela
Raczkowanie

Dziewczyny wiecie coś na temat wózków firmy Espiro a konkretnie modelu Atlantic?
engela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-29, 20:18   #720
desia888
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Roksape Pokaż wiadomość
No widzisz gdyby nie Ty to pewnie bym tego nie wiedziała. Akurat w moim szpitalu tego znieczulenia nie robi się wcale przy sn i pewnie nie szybko się to zmieni. A to co widziałam w tym programie to mnie przerażało. Najwyraźniej tam znieczulają już całkowicie,że one nic nie czują.
Nie wiem co tam pokazywali, ale ja sobie chwale zzo, caly czas bylam w ruchu, chodzilam mialam czucie, na zapisie widzialam skurcze tylko po prostu ich nie czulam! Moglabym pospac albo serial poogladac, samego wklucia nie pamietam , igly tez nie, nie patrzylam, wiec nie moze byc tak zle z tym wkluciem
Odpoczelam i nabaralm sil przed najwazniejszym zadaniem, wyparciem dziecka, a to jest jazda!
Pozatym oni znieczulaja zwyklym zastrzykiem z mala igla najpierw ,tak ze samego wklucia gruba igla nie czulam

Jesli u Ciebie nie ma to nie masz nawet co myslec, ale mamusie ktore sie nie moga zdecydowac co do zzo a moga dostac w szpitalu w ktorym chca rodzic moze beda mialy pozytek z moich pozytywnych odczuc!

Viki 28.04.2012
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości