|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#691 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Był półmetek jest 100-dniówka. A co potem? PORODÓWKA! Mamcie III-IV 2012 cz. 5
Cytat:
Cytat:
Poczytałam troszkę jakiś czas temu bo ona chyba 14 lub 15-list. urodziła miała chyba kłopoty z ciśnieniem dużo za wysokie...leżała troszkę na oddziale ale w końcu musieli zrobić CC...Cytat:
...dzidzia będzie miała energię więc będzie się ruszać...tak czy siak będzie...nawet jak nie czujesz to ona się wierci...
|
|
#692 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Był półmetek jest 100-dniówka. A co potem? PORODÓWKA! Mamcie III-IV 2012 cz. 5
Cytat:
Edytowane przez koniakonia Czas edycji: 2011-11-29 o 18:49 |
|
|
|
|
#693 |
|
Wtajemniczenie
|
http://allegro.pl/wyprawka-niemowlec...952718728.html myślę kupić coś takiego do szpitala dla maluszka, żeby się ładnie prezentował. Co myślicie? Dużo na allegro jest komplecików takich, ja mam już trochę używanych rzeczy kupionych i odziedziczonych, ale chciałabym też takie jedno czy dwa wyjściowe na nowe życie
najpierw pochodzić muszę po sklepach i może taniej wyjdzie skompletowanie samemu. Np. u mnie w mieście (nie w Warszawie) jest taki sklep co się nazywa Textil market i widziałam tam bardzo fajne ciuszki dla noworodków - niedrogie i 100% bawełny.
|
#694 | ||
|
Zakorzenienie
|
a no nie dużo
ogólnie wygrałam go za 70zł ale przesyłka kosztowała 15zł---------- Dopisano o 18:54 ---------- Poprzedni post napisano o 18:53 ---------- Cytat:
mam nadzieje, że wkońcu dowiem się kto to ![]() ---------- Dopisano o 18:55 ---------- Poprzedni post napisano o 18:54 ---------- Cytat:
ale ja kupuje po 3szt. z rozmiaru 56 i 3szt z rozmiaru 62
|
||
|
|
|
#695 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#696 |
|
Wtajemniczenie
|
Dokładnie to samo chciałam napisać
Mnie coś głowa boli, a w dodatku mam ogromnego lenia Licencjat dalej nie tknięty
|
#697 |
|
Zakorzenienie
|
aaagga super brzusio
![]() jullliczka super brzuszek i jaka Ty szczuplutka jesteś
|
|
|
|
#698 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A do odmu nie dostalas juz recepty na ketonal? Roksape ja mialam zzo i przy II etapie porodu gdy juz parlam to czulam bol, chyba mi to znieczulenie zabrali i normalnie moglam przec! Tak wiec problemu nie mialam Jolka ja tez mam jutro 3d Na ktora idziesz? Tyle co Was dziewczyny nadrobilam ![]() Ja rano wyjezdzam z domku,(znaczy od rodzicow z domku) wioze adasia do zerowki, jade do naszego nowego domku rozpakowuje itd , potem odbieram adasia i jade do mamy do domku , potem nadrabiam Was. Zaraz kapiel Adasia, kolacja i chyba zasne razem z adsiem ![]() Dodalam kontakt
|
|
#699 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 19:16 ---------- Poprzedni post napisano o 19:14 ---------- Cytat:
. No jak dawali to można chyba brać![]() Ja byłam przypadkiem który jechał na salę operacyjną z nie przebytym pęcherzem dopiero mi na sali operacyjnej przebijali
|
||
|
|
|
#700 |
|
Rozeznanie
|
Ok, olewam te gadanie mamy TŻ, choć to nie jest łatwe
![]() następnym razem jak coś znowu zagada o tym jedzeniu, to już nie będę grzeczna ![]() ivonka super wieści po wizycie ![]() Jolkaa dzięki
|
|
|
|
#701 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#702 |
|
Zakorzenienie
|
rybka13 claudia Flowerbombka balbinka20 tynka88 również wszystkie macie śliczne brzuszki
![]() ---------- Dopisano o 19:20 ---------- Poprzedni post napisano o 19:18 ---------- na 17:45 a Ty?ale za nim wrócę będzie późno bo planuje jakieś zakupy - może więc może pochwale się wieczorkiem ![]() a planujesz zjeść coś słodkiego przed USG?? |
|
|
|
#703 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wlasnie nie wiem czy cos zjesc bo wiadomo, nie chcialabym zeby male spalo, ale rowniez nie chce zeby skakalo za duzo chyba ze kilka lyczkow coli sie napije Nowaken i konia, poczytalam troche w necie na temat cesarki, kurde niektore mamuski niezle strasza, ze masakrycznie dlugo do siebie dochodzily itd. Naprawde az tak zle?
|
|
#704 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#705 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja tak samo nie chciałabym aby skakało ale też żeby nie spało i jestem w kropce
|
|
|
|
|
#706 |
|
Zakorzenienie
|
dodałam kontakt na poczcie, mam nadzieję, że dobrze, bo na gmailu nie bardzo się znam
|
|
|
|
#708 |
|
Rozeznanie
|
Możliwe, mi np mój gin powiedział że za wcześnie niby..
Co do teściowych to moja złota kobieta ale chodzę i widzi że się męczę i jestem przejedzona czasami bo ruszyć się nie umiem ale robi mi kanapki i wpycha we mnie.. i mówi jedz jedz.. ;/ A moja dzidzia dzisiaj wyjątkowo mało "kopliwa" =p kopnie od czasu do czasu ale nie tak jak zawsze.. może to z powodu mojego przeziębienia.. jeden dzień słabszych kopnięć i już się zamartwiam..
|
|
|
|
#709 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Lekarz mówi że Duomox jest bezpieczny w ciąży, a ja chce aby nie bolało...więc chyba się zdecyduje. Ktoś od nas z forum już brał Duomox... |
|
|
|
|
#710 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja brałam dwa razy ogromne pudrowe tabletki przynajmniej slodkie nie gorzkie
godzina 16:30 najszczęśliwszy dzień w moim życiu narodziny syna Filipa!!! |
|
|
|
|
#711 |
|
Zakorzenienie
|
Dobra ja znikam kąpać młodego
|
|
|
|
#712 | |||||
|
Raczkowanie
|
Przeleciałam końcówkę poprzedniego wątku
Moje 3 grosze poniżej![]() Przede wszystkim MAŁA! ale Ci się przytrafiło dlatego też pisałam do Karolci, żeby mnie na razie nie kolorowało na różowo, bo to takie wróżenie z fusów jak nie widać konkretnie (u mnie nóżki razem dzidzia trzymała) a komuś się wydaje. u mnie lekarka obstawia 85% na dziewczynkę też także zobaczymy czym się to skończyCytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
ale uważam, że każdy problem trzeba przegadać przede wszystkim i nie dusić złości w sobie...Cytat:
|
|||||
|
|
|
#713 |
|
Rozeznanie
|
cziqua a na co brałaś ten antybiotyk? pomógł chociaż?
|
|
|
|
#714 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
No i masz rację jeśli wszystko wskazuje na infekcję to trzeba leczyć.
|
|
#715 | |||
|
Zakorzenienie
|
Nadrobiłam pocztę, ale fajne te Wasze brzuszki, a jakie duże niektóre
Cytat:
![]() No właśnie nie wiem. moja mama jak była ze mną w ciąży to tata się śmieje do dzisiaj, że pierw za rogu wychodził brzuch, potem długo długo nic, a dopiero moja mama hehe ja się urodziłam 4,200 kg i 57cm a teraz taka wielka w cale nie jestem Dlatego obawiam się, że też będę mieć dużawy brzuś ![]() ![]() Cytat:
Przyjaciółka ma dla córki i to jest super sprawa Cytat:
♥E.M♥ Edytowane przez Karo89 Czas edycji: 2011-11-29 o 20:06 |
|||
|
|
|
#716 |
|
Zadomowienie
|
No widzisz gdyby nie Ty to pewnie bym tego nie wiedziała. Akurat w moim szpitalu tego znieczulenia nie robi się wcale przy sn i pewnie nie szybko się to zmieni. A to co widziałam w tym programie to mnie przerażało. Najwyraźniej tam znieczulają już całkowicie,że one nic nie czują.
|
|
#717 |
|
Zadomowienie
|
wyniki moczu sie poprawiły
godzina 16:30 najszczęśliwszy dzień w moim życiu narodziny syna Filipa!!! |
|
|
|
#718 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
potem też jest ból odczuwalny , ale idzie funkcjonować,mi pomagały bardzo wspominane czopki.Po tygodniu byłam już prawie całkiem sprawna.
|
|
|
|
|
#719 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny wiecie coś na temat wózków firmy Espiro a konkretnie modelu Atlantic?
|
|
|
|
#720 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Odpoczelam i nabaralm sil przed najwazniejszym zadaniem, wyparciem dziecka, a to jest jazda! Pozatym oni znieczulaja zwyklym zastrzykiem z mala igla najpierw ,tak ze samego wklucia gruba igla nie czulam Jesli u Ciebie nie ma to nie masz nawet co myslec, ale mamusie ktore sie nie moga zdecydowac co do zzo a moga dostac w szpitalu w ktorym chca rodzic moze beda mialy pozytek z moich pozytywnych odczuc!
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:29.

Poczytałam troszkę jakiś czas temu bo ona chyba 14 lub 15-list. urodziła miała chyba kłopoty z ciśnieniem dużo za wysokie...leżała troszkę na oddziale ale w końcu musieli zrobić CC...
a więc jutro mam USG 3/4D te które już miały proszę powiedzcie jak wygląda to mniej więcej i czy muszę zjeść coś słodkiego aby dzidzia się ruszała??

najpierw pochodzić muszę po sklepach i może taniej wyjdzie skompletowanie samemu. Np. u mnie w mieście (nie w Warszawie) jest taki sklep co się nazywa Textil market i widziałam tam bardzo fajne ciuszki dla noworodków - niedrogie i 100% bawełny.

Licencjat dalej nie tknięty

. No jak dawali to można chyba brać

przynajmniej slodkie nie gorzkie
dzwonilam cały wieczór i pól nocy, nie odbierał telefonu.ponoć łaził gdzieś po dyskotekach. a ja w ciąży, z chorym sercem, odchodziłam od zmysłów z nerwów...