Matki Polki i Diablice lecz czy wszystkie mają chcicę??? III-IV.2010r. - Strona 93 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-11-29, 10:17   #2761
sara 85
Zakorzenienie

Dot.: Matki Polki i Diablice lecz czy wszystkie mają chcicę??? III-IV.2010r.

ja też mam zamiar obkupić Zosie. Wtedy już będą przeceny w h&mie. Mam 4 bony na razie, siostra zaraz jedzie do miasta to może kupi jeszcze

Franio 24.07.2014 r.

Edytowane przez sara 85
Czas edycji: 2011-11-29 o 10:19
sara 85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-29, 10:22   #2762
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa

u nas pelno tych gazet jest, mama byla w polo , mowi ze jakbym chciala to z 10 moze kupic jeszcze ale juz nie chcialam...styka, niech inni cos maja
ale i tak nie mam malo ..
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-29, 10:47   #2763
evitka21
Zakorzenienie

od czwartku w tesco ma być ten wasz okropny kucyk pony przeceniony z 239 na 133
http://www.itesco.pl/promocje/gazetk...es/gazetka.pdf

(widziałam go w smyku-na żywo jeszcze wstrętniejszy )

evitka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-29, 10:48   #2764
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez evitka21 Pokaż wiadomość

Ja tam już mam tego kuca kupionegoSiedzi i czeka na mamusie

"Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley
anakazar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-29, 10:48   #2765
blistex
Rozeznanie

a ja mam 12 gazet kupa makulatury dla dzieci ze szkoły obok tylko tyle było u nas w mieście

Ana ta dziewczynka nie jest chora, ją tak dziadek wychowuje, bo to wnuczka drugiej babci, która przychodzi placic rachunki i przy babci to zupełnie inne dziecko i nie raz sie ładnie z Julą u mnie w punkcie bawiły chwilkę, ale nawet ta pani na tego dziadka narzeka

Darusia moja Jula do tej sąsiadki małej lgnie jak lep na muchy, ale to ja jej się z nia nie pozwalam bawic, bo może to dziwnie zabrzmi, ale staram się do Julki nie dopuszczać toksycznych ludzi, a zwłaszcza dzieci, nie pozwole na to by ktoś bił, popychał, albo pluł moje dziecko, puki moge to reaguję, bo moje dziecko nie jest w atmosferze przemocy wychowywane, i nie chc, by łapało złe nawyki od innych osób, zwłaszcza dzieci. Ale to temat rzeka, a ja nie mam zamiaru sie na jego temat wywodzić.

a u nas jeszcze tydzień i może juz w nowym domku będziemy mebelki ustawiać ale sie cieszę wczoraj ostatnie okno wstawili dzisiaj ostatnia sciana zarzucana gładzią i zaczyna się tarcie i malowanie potem panele kafelki w kuchni tylko tu nie wiem jakie
mamy meble krem z wenge to jakie kafelki na fartuch będą pasowały? no i jaki rozmiar? duże czy te całkiem malusie, a może połączyć oba rodzaje ?

wracając jeszcze do tematu mojej pracy z Tżtem wczoraj uzgodniliśmy, że jeśli nie dostanę znacznej podwyżki z nowym rokiem, to idę na zasiłek i siedzę w domku
Stary 2011-11-29, 10:54   #2766
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Cytat:
Napisane przez sara 85 Pokaż wiadomość
Madzia twój Eryk jest w podobnym wieku do mojego chrześniaka. Powiedz mi czym się lubi bawić? co mu kupiłaś na gwiazdkę?
On chce żebym mu kupiła tą grę monopol, ale nie wiem czy to dobry pomysł. Jeśli kupie tą grę to muszę coś dokupić jeszcze

---------- Dopisano o 09:36 ---------- Poprzedni post napisano o 09:34 ----------

Zosia praworęczna, zdecydowanie dominuje prawa ręka.
Cytat:
ta gra kosztuje 79 zł, trochę mało mi się wydaje.

W sylwestra ma urodziny więc muszę wymyślić drugi prezent
W monopol z Erykiem osatni raz w zeszłym roku grałam, i tak średnio mu się podobalo, szybko się nudził, teraz pewnie dłużej by wytrzymał, że jak chrzesniak sam chce to mu kup Eryk bawi się jak tylko ma czas klockami. Ale on po prostu lubi sam wymyslać budowle, większość jego rówieśników to siedzi przy komputerach, może kierownice do gier. Dla Eryka mam zestaw klockow kolejny, helikopter taki na pilota(w biedronie teraz są bardzo fajne) no i deskorolkę taką już dorosłą, i licznik nowy do roweru. Uwielbia też te małe samochodziki hotwels.

Mój młody już śpimusze go za 1,5h obudzić, bo po Eryka do szkoły idę.
Kupiłam mu na rynku takie kolko do pchania, i normalnie szał robi. Taki zadowolony. W środku ma raczkę wypełniona cukiereczkami, to i juz go poczestowałam, ale tylko paroma sztukami. Ale dziecko normalnie idzie obok, a nie po murkach.

"Życie trzeba przeżyć tak żeby wstyd było opowiadać, ale przyjemnie wspominać"
pl_madzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-29, 11:10   #2767
sara 85
Zakorzenienie

Cytat:

Evitka on jest śliczny Zosia dostanie na gwiazdkę od nas i wózek

Cytat:
Napisane przez pl_madzia Pokaż wiadomość
W monopol z Erykiem osatni raz w zeszłym roku grałam, i tak średnio mu się podobalo, szybko się nudził, teraz pewnie dłużej by wytrzymał, że jak chrzesniak sam chce to mu kup Eryk bawi się jak tylko ma czas klockami. Ale on po prostu lubi sam wymyslać budowle, większość jego rówieśników to siedzi przy komputerach, może kierownice do gier. Dla Eryka mam zestaw klockow kolejny, helikopter taki na pilota(w biedronie teraz są bardzo fajne) no i deskorolkę taką już dorosłą, i licznik nowy do roweru. Uwielbia też te małe samochodziki hotwels.

Mój młody już śpimusze go za 1,5h obudzić, bo po Eryka do szkoły idę.
Kupiłam mu na rynku takie kolko do pchania, i normalnie szał robi. Taki zadowolony. W środku ma raczkę wypełniona cukiereczkami, to i juz go poczestowałam, ale tylko paroma sztukami. Ale dziecko normalnie idzie obok, a nie po murkach.
Dawid gdzieś grał u kogoś i mu się podobał bardzo ten monopol. Klocki też by były fajne i ten helikopter. Musze popatrzeć jeszcze dzięki za info

Franio 24.07.2014 r.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-11-29, 11:13   #2768
Baobabek
Zakorzenienie

GG do Baobabek Send a message via Skype™ to Baobabek

dzięki za zrozumienie w sprawie tych bab
u nas dzisiaj ładna pogoda, zero stopni i piękne słoneczko byliśmy z małym na ogrodzie i na spacerze po naszej ulicy, teraz zjadł obiad i śpi ale jak go rozebrałam z kurtki to lekko przypocone miał plecki-mam nadzieję, ze się nie zaziębi
zazdraszczam wam wypadów do h&m, ja dopiero w styczniu pojadę, to pewnie dupa blada będzie wtedy dopiero małego obkupię na przyszły rok...z tych resztek

Baobabek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-29, 11:14   #2769
Darusiaaaa
Zakorzenienie

tz z mala do lekarza poszedl, nie spala cala noc prawie...zobaczymy czy tak mi sie wydaje zebule czy cos sie zaczyna dziac nie dobrego....
A.Camus
Stary 2011-11-29, 11:28   #2770
sara 85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Baobabek Pokaż wiadomość
dzięki za zrozumienie w sprawie tych bab
u nas dzisiaj ładna pogoda, zero stopni i piękne słoneczko byliśmy z małym na ogrodzie i na spacerze po naszej ulicy, teraz zjadł obiad i śpi ale jak go rozebrałam z kurtki to lekko przypocone miał plecki-mam nadzieję, ze się nie zaziębi
zazdraszczam wam wypadów do h&m, ja dopiero w styczniu pojadę, to pewnie dupa blada będzie wtedy dopiero małego obkupię na przyszły rok...z tych resztek
ja byłam w styczniu na przecenach i jeszcze większe były niż w grudniu

Franio 24.07.2014 r.
Stary 2011-11-29, 11:32   #2771
Baobabek
Zakorzenienie

GG do Baobabek Send a message via Skype™ to Baobabek

Cytat:
ja byłam w styczniu na przecenach i jeszcze większe były niż w grudniu
no tak, większe, ale już może nie być takiego wyboru

Baobabek jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-11-29, 12:30   #2772
ASIULEK_23
Zakorzenienie

Witam

Minka- nie zazdroszczę przeżycia z meduzą ale całej reszty TAK rozmarzyłam się...

Cytat:

miałam was już jakiś czas temu zapytać-czy zauważacie u dzieciarni dominację którejś ręki?
wiem, że proces lateralizacji kończy się ostatecznie gdzieś w wieku szkolnym dopiero, ale ja u mojej obserwuję wyraźną dominację lewej ręki-ciekawe czy jej tak zostanie.
Muszę poobserwować jak jest oczna i nożna....
Moja zdecydowanie wszystko robi prawą rączką. natomiast piłkę kopie ZAWSZE lewą nogą... tz piłkarz bardzo z niej zadowolony

Cytat:
Napisane przez cigi Pokaż wiadomość
Heloł...
Czy ktoś mnie tu jeszcze pamięta?
Stęskniłam się za wami mamuśki, no i postanowiłam ukazać się, coby słuch o mnie nie zaginął...
Wybaczcie, że do Was nie wpadam, ale... Nie będę się za dużo tłumaczyła, ok? Niestety (chociaż świetnie się beze mnie obchodzicie , więc nie wiem...), nie obiecam, że teraz już będę zaglądała regularnie. I teraz zajrzałam tylko na chwilkę i zaraz zmykam.
Piszę krótko, bo trudno mi się trochę tak wbić, rozumiecie.
Ślę Wam buziaczki
Cóż za głupie pytanie... nie raz Was wspominałyśmy. ja często o was myśle... super, ze wróciłaś do nas pisz częściej i więcej

Cytat:
bao, nigdy w życiu!!! jeszcze si,ę z czymś takim nie spotkałam...kurczę, z tych twoich opowieści wynika że w tym busku to dużo debilnych matek mieszka jednak....
nawet ny mi do głowy coś takiego nie przyszło, mało tego przeca moje koleżanki synków mają i się młode wspaniale bawią....
Mi też to nigdy by do głowy nie przyszło... matko święta... Ci ludzie u niektórych z was dziwni jacyś. Jedni komentują (że niby) za lekko obrane dzieci inni nie pozwalają dochodzić do płci przeciwnej... koszmar...

Evitka- chociaż Ty jedna też nie widzisz pięknoty tego różowego stworzenia (kuca). Dla mnie on jest wstrętny... myslalam, ze ze mną cos nie tak aaa...i chyba darusia też coś wspominała...

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
ASIULEK_23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-29, 12:42   #2773
blistex
Rozeznanie

Dziewczyny mam prośbę czy możecie polubic moje zdjęcie profilowe biorę udział w akcji paczka makro
Stary 2011-11-29, 13:21   #2774
P0P70
Zakorzenienie

Witam,
Cytat:
Ja na szybko, bo dzisiaj zaspałam, wiecie co, poszłam wczoraj pod wieczór do kulkolandii... szybko wyszłam były 3 matki z 3 dziewczynkami mniej więcej w wieku naszych i jedna taka prawie 3 latka, Kubuś od razu do nich pobiegł się bawić, one też chciały, a matki dzieci zabrały i poszły w drugi kąt sali, jedna rzuciła tekstem: Izuniu z chłopcami się nie będziesz przecież bawiła, zobacz kochanie to chłopiec jest KUR.WA MAĆ!!!!!!! Mały poleciał za nimi a ta matka do mnie: niech go pani zabierze od nas! Ale sie w☠☠☠☠iłam ale im nagadałam, jeszcze teraz mnie trzepie z wściekłości! Już w lato na placu zabaw tak bywałao, że matki nie pozwalały córkom się z chłopczykami bawić, bo one niby co lepsze???bo córeczki mają???a ja gorsza bo mam syna??moje dziecko gorsze bo chłopcem jest?? jezuuuuu czy wy też tak córki izolujecie od chłopców??? o co chodzi do cholery?
Oczywiście wyszłam...
Zarówno dla mnie a tym bardziej dla Oliwki w tym wieku jakoś płećnie ma znaczenia. Ona nie łapie co to dziewczynka a co to chłopiec dla niej podział jest taki: dorośli i dzieci.
Nie przyszłoby mi do głowy w tym wieku zwracac uwagę na płaeć. Zarówno dziewczynki jak i chlopcy tak samo sie bawią.

Cytat:
Napisane przez aneczkkaa Pokaż wiadomość
tz kupił jeszcze 7 szt wiec mamy 19
fajnie ze facet ci załatwi musisz pyszna kawkę za to zrobić
O matko moja

P0P70 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-29, 13:28   #2775
ASIULEK_23
Zakorzenienie

Moje dziecko śpi, mam chwilę ale tu pustki... pomędzę więc trochę...

Mała dalej chora. zakatarzona i ma zrywajacy się, brzydki kaszel. mam nadzieje, że jej przejdzie bo jak jeszcze kilka dni to potrwa to znów ide do lekarza. Gorączki nie ma, w nocy się jakos bardzo nie męczy ale giluny spływają no i ten kaszel...

No i mamy kolejny regres w spaniu... od dzis zaczynamy naukę... trudno- kilka nocy nieprzespanych będzie ale mam nadzieję, że wkrótce będzie lepiej...

Noce rózne choć nigdy nie przespane w całosci w łóżeczku. czasem budzi sie i chce do nas około 4-5 a czasem już ok 1!! Dosypia dłużej bo do 7, 7.30 ale za to spać idzie później bo koło 21. A czasem to nam takie szopki wyczynia, ze szok. Budzi się, do łózeczka nie jestem już jej w stanie polożyć bo wygina się, pręży, sztywnieje... nie ma opcji. czasem na łóżko ją położę do nas a czasem i tam nie chce i ryczy pokazuje na kuchnie, ze chce mleko. Oczywiscie jej nie daję bo nie chce wracac do czasów niemowlęctwa... ale wtedy jest rozpaczliwy płacz. i gania nas po domu a to, ze do duzego pokoju spać, jak tam ide to pokazuje ze jednak do małego itd... jak coś nie po jej mysli to taki ryk, ze sąsiedzi to chyba myślą, że ją bijemy... po prostu jakby ją ktos żywcem podpalał. No i takiego płaczu spodziewam sie w czasie nauki spania tylko w łóżeczku. ja już po 5 minutach dostaje agresora, a co jak będzie tak wyć z 3 godziny?? nie wiem czy dam rade... ale dłuzej tak być nie może. Spała już całe noce ladnie a od 5 miesiecy popsula się totalnie. Traz nawet w dzień jest gorzej. zawsze wołała aaa i zasypiala sama a teraz nic poza bujaniem w wózku z 3 minuty jej nie uśpi czasem tak też się konczy wieczorem jak za nic usnąć nie może... nie wiem co jej się porobiło ale naukę czas zacząć od nowa...
Trzymajcie wiec za nas kciuki..........
pogadałam, pozalilam się.... idę..

---------- Dopisano o 14:28 ---------- Poprzedni post napisano o 14:24 ----------

Cytat:
Napisane przez P0P70 Pokaż wiadomość
Witam,

Zarówno dla mnie a tym bardziej dla Oliwki w tym wieku jakoś płećnie ma znaczenia. Ona nie łapie co to dziewczynka a co to chłopiec dla niej podział jest taki: dorośli i dzieci.
Nie przyszłoby mi do głowy w tym wieku zwracac uwagę na płaeć. Zarówno dziewczynki jak i chlopcy tak samo sie bawią.
A moja nie wiem jakim cudem ale potrafi rozpoznać... jak ja pytam "jesteś chłopcem" to odpowiada "nie" , "a dziewczynką" ona "tak". Tak samą jak ja pytam czy to chlopiec czy dziewczynka w gazecie czy w telewizorze to nigdy się nie myli ale do zabawy wybiera dziewczynki raczej- moze dlatego, ze mają fajne spineczki i gumki we włosach

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
ASIULEK_23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-29, 13:58   #2776
anakazar
Zakorzenienie

Dziewczyny na wątku poświęconym h&m laski napisały,że Pani z h&m zapytana o te zniżki powiedziała,że promocje się u nich nie łączą i te zniżki z avantki na pewno nie.
Ile w tym prawdy to pojęcia nie mam

Na stronie h&m na fejsie jest info,że jak najbardziej można je łączyć.

"Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley

Edytowane przez anakazar
Czas edycji: 2011-11-29 o 14:03
Stary 2011-11-29, 14:03   #2777
blistex
Rozeznanie

moja to chłopców woli, moze dla tego, że my często u chlopców jesteśmy
Stary 2011-11-29, 14:16   #2778
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Hej dziewczyny

Przestało dzisiaj wiać i jest piękne słońce.

evitka - Zosia właściwie operuje jeszcze obiema rączkami, czasami wydaje mi się ze bardziej prawą a ma takie dni że chce tylko lewą

Cytat:
Ja na szybko, bo dzisiaj zaspałam, wiecie co, poszłam wczoraj pod wieczór do kulkolandii... szybko wyszłam były 3 matki z 3 dziewczynkami mniej więcej w wieku naszych i jedna taka prawie 3 latka, Kubuś od razu do nich pobiegł się bawić, one też chciały, a matki dzieci zabrały i poszły w drugi kąt sali, jedna rzuciła tekstem: Izuniu z chłopcami się nie będziesz przecież bawiła, zobacz kochanie to chłopiec jest KUR.WA MAĆ!!!!!!! Mały poleciał za nimi a ta matka do mnie: niech go pani zabierze od nas! Ale sie w☠☠☠☠iłam ale im nagadałam, jeszcze teraz mnie trzepie z wściekłości! Już w lato na placu zabaw tak bywałao, że matki nie pozwalały córkom się z chłopczykami bawić, bo one niby co lepsze???bo córeczki mają???a ja gorsza bo mam syna??moje dziecko gorsze bo chłopcem jest?? jezuuuuu czy wy też tak córki izolujecie od chłopców??? o co chodzi do cholery?
Oczywiście wyszłam...
Porypane kobiety chyba wychowują różowe Barbie. Jeszcze się nie spotkałam z tym żeby ktoś robił w czasie zabawy podział na chłopcy i dziewczynki. MOja zresztą to zawsze z chłpocami jest mylona bo np. kopie piłkę albo biega i skacze po dziurach zamiast grzecznie iść z mamusią za rączkę. Nie ma dla mnie różnicy czy Zosia bawi się z chłopcami czy z dziewczynkami. Chłopcy czasami bywają delikatniejsi i tacy słodko opiekuńczy .

Cytat:
Madzia twój Eryk jest w podobnym wieku do mojego chrześniaka. Powiedz mi czym się lubi bawić? co mu kupiłaś na gwiazdkę?
On chce żebym mu kupiła tą grę monopol, ale nie wiem czy to dobry pomysł. Jeśli kupie tą grę to muszę coś dokupić jeszcze
Ja nie madzia ale syn Tż jest rok starszy od Eryka i jakiś czas temu uwielbiał monopol (czasami jeszcze gramy). Od 2 lat na topie są klocki lego z serii Star Wars. Niektóre dzieciaki lubią też scrabble, podświadomie uczą się ortografii i wogóle rozwujają zasób słownictwa.
Skoro chłopak chce monopol to mu kup, będzie zadowolony. Nie uważam żeby to był za mały prezent nawet jeżeli kosztuje "tylko" 79,00.

---------- Dopisano o 15:16 ---------- Poprzedni post napisano o 15:13 ----------

Przypomniało mi sie coś odnośnie kuponów na zniżki w H&M. Czy przeczytałyście dokładnie regulamin promocji ? I wszystkie odnośniki zapisane malutkim druczkiem ? MOże się okazać że tych kuponów nie można łączyć.
I tak z ciekawości to co zamiarzacie z tymi wszystkimi gazetami zrobić ?
Stary 2011-11-29, 14:52   #2779
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez izazula Pokaż wiadomość
Przypomniało mi sie coś odnośnie kuponów na zniżki w H&M. Czy przeczytałyście dokładnie regulamin promocji ? I wszystkie odnośniki zapisane malutkim druczkiem ? MOże się okazać że tych kuponów nie można łączyć.
I tak z ciekawości to co zamiarzacie z tymi wszystkimi gazetami zrobić ?
Z tego co ja wyczytałam to mogą zmienić regulamin.Czyli np.wznieść maxymalnie 3 kupony do zrealizowania.
Każdy h&m co innego twierdzi z tego co dziewczyny na wątku piszą.

U nas też dzisiaj pięknie i słonecznie,aż wierzyć się nie chcę,że za dwa grudzeń
Oczywiście jak dla mnie to oby jak najdłużej trwała ta pogoda.Chociaż jak tak dalej pójdzie to zima zjawi się w marcu i potrwa do lipca

No chyba,że wymodliłam i zimy nie będzie

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-11-29, 15:10   #2780
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Cytat:
Napisane przez anakazar Pokaż wiadomość
Z tego co ja wyczytałam to mogą zmienić regulamin.Czyli np.wznieść maxymalnie 3 kupony do zrealizowania.
Każdy h&m co innego twierdzi z tego co dziewczyny na wątku piszą.

U nas też dzisiaj pięknie i słonecznie,aż wierzyć się nie chcę,że za dwa grudzeń
Oczywiście jak dla mnie to oby jak najdłużej trwała ta pogoda.Chociaż jak tak dalej pójdzie to zima zjawi się w marcu i potrwa do lipca

No chyba,że wymodliłam i zimy nie będzie
Dla mnie taka pogoda też może być jak najdłuzej. Chciałabym tylko żeby choć troche popadało bo u nas jest bardzo sucho, brudno i smierdzi coraz bardziej. Ludzie palą różne rzeczy w piecach no i dym jest taki jak ten opał, czyli syf straszny. Oddycha się coraz gorzej choć ten wczorajszy i niedzielny wiatr troszke rozwiał ale to wszystko mało
Stary 2011-11-29, 15:31   #2781
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez izazula Pokaż wiadomość
Dla mnie taka pogoda też może być jak najdłuzej. Chciałabym tylko żeby choć troche popadało bo u nas jest bardzo sucho, brudno i smierdzi coraz bardziej. Ludzie palą różne rzeczy w piecach no i dym jest taki jak ten opał, czyli syf straszny. Oddycha się coraz gorzej choć ten wczorajszy i niedzielny wiatr troszke rozwiał ale to wszystko mało
Mi jedyne co przeszkadza to muchy i komary.Póki mróz tego cholerstwa nie wybije to będą fruwać

Stary 2011-11-29, 16:11   #2782
libra777
Zakorzenienie

Cytat:
Oczywiście wyszłam...
Bez sensu idiotki jakieś ,całe dzieciństwo się z chłopakami bawiłam ,nikt mi nie zabraniał , co za baby
Cytat:
Napisane przez pl_madzia Pokaż wiadomość
Libra odpakuj kolejkę jakiej wielkości jest Tomek? Bo w tesco jak byłam to były inne zestawy i ten Tomek to taki malusi była tory zaledwie na 30 cm, więc tylko przez net zakupy zostają.

Lecę do miasta na zakupy
Tomek z wagonem ma 30 cm a torów jest 2 paczuszki w każdej po 12 kawałków chyba dosyć dużo tego jest i do tego 3 ludziki ,wieża i jakies jeszcze klocki drzewka czy cos takiego
Cytat:
Napisane przez blistex Pokaż wiadomość
Darusia moja Jula do tej sąsiadki małej lgnie jak lep na muchy, ale to ja jej się z nia nie pozwalam bawic, bo może to dziwnie zabrzmi, ale staram się do Julki nie dopuszczać toksycznych ludzi, a zwłaszcza dzieci, nie pozwole na to by ktoś bił, popychał, albo pluł moje dziecko, puki moge to reaguję, bo moje dziecko nie jest w atmosferze przemocy wychowywane, i nie chc, by łapało złe nawyki od innych osób, zwłaszcza dzieci. Ale to temat rzeka, a ja nie mam zamiaru sie na jego temat wywodzić.
też bym izolowała
Cytat:
Napisane przez ASIULEK_23 Pokaż wiadomość
Witam

Evitka- chociaż Ty jedna też nie widzisz pięknoty tego różowego stworzenia (kuca). Dla mnie on jest wstrętny... myslalam, ze ze mną cos nie tak aaa...i chyba darusia też coś wspominała...
i ja i ja

Piękna pogoda dzisiaj , łazilismy z Mikiem po dworze pół dnia a właściwie jeździliśmy bo ma nowy pojazd , tż zrobił mu wózek drewniany na kołach taką przyczepkę do ciągania on tam siedział a my go woziliśmy a zadowolony jakby mercedesem jeździł , muszę fotkę cyknąć.
Sankami nie darady to wozem pojeździmy
Też nie przepadam za zimą ale jednak wolałabym żeby była, po pierwsze wymrozi trochę bakterii ,wirusów i wszelkiego robactwa , po drugie przyroda musi odpocząć , bo inaczej się strasznie namiesza. Z niepokojem patrzę że drzewa wypuszczają pączki ,owoców nie będzie jak za szybko zakwitną i mróz je zetnie gęsi krążą ,nie odleciały a to dobrze nie wróży niestety , krety ryją więc mróz się nie zapowiada raczej i do tego sucho strasznie.
libra777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-29, 18:33   #2783
sara 85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anakazar Pokaż wiadomość
Dziewczyny na wątku poświęconym h&m laski napisały,że Pani z h&m zapytana o te zniżki powiedziała,że promocje się u nich nie łączą i te zniżki z avantki na pewno nie.
Ile w tym prawdy to pojęcia nie mam

Na stronie h&m na fejsie jest info,że jak najbardziej można je łączyć.
ja pytałam koleżanki i podobno będzie można łączyć. A nawet jeśli nie będzie można łączyć to za 20 zł kupie jej bluzeczki, a resztę dołożę. Zresztą wtedy już będą wyprzedaże także nie ma problemu.

---------- Dopisano o 19:33 ---------- Poprzedni post napisano o 19:29 ----------

ja mam już 10 bonów szwagier pojechał do miasta i kupił 22 gazety

ja się nie mogę doczekać kiedy śnieg będzie padał uwielbiam siedzieć w oknie i patrzeć jak sypie

Franio 24.07.2014 r.

Edytowane przez sara 85
Czas edycji: 2011-11-29 o 18:34
Stary 2011-11-29, 19:06   #2784
evitka21
Zakorzenienie

Cytat:
a u nas jeszcze tydzień i może juz w nowym domku będziemy mebelki ustawiać

wracając jeszcze do tematu mojej pracy z Tżtem wczoraj uzgodniliśmy, że jeśli nie dostanę znacznej podwyżki z nowym rokiem, to idę na zasiłek i siedzę w domku
o to szybko, po ostatnich fotkach na więcej czasu do meblowania wyglądało, no ale faktycznie, te ostatnie prace najszybsze są i największy efekt dają

a jaki zasiłek masz na myśli? dodatek do wychowawczego z mopsu czy dla bezrobotnych? bo tu nie możesz sama odejść (chyba)

Cytat:
Witam
zwykłe pony mi się podobają, ale te mutanty nie

Cytat:
Moje dziecko śpi, mam chwilę ale tu pustki... pomędzę więc trochę...

Mała dalej chora. zakatarzona i ma zrywajacy się, brzydki kaszel. mam nadzieje, że jej przejdzie bo jak jeszcze kilka dni to potrwa to znów ide do lekarza. Gorączki nie ma, w nocy się jakos bardzo nie męczy ale giluny spływają no i ten kaszel...

No i mamy kolejny regres w spaniu... od dzis zaczynamy naukę... trudno- kilka nocy nieprzespanych będzie ale mam nadzieję, że wkrótce będzie lepiej...

A moja nie wiem jakim cudem ale potrafi rozpoznać... jak ja pytam "jesteś chłopcem" to odpowiada "nie" , "a dziewczynką" ona "tak". Tak samą jak ja pytam czy to chlopiec czy dziewczynka w gazecie czy w telewizorze to nigdy się nie myli ale do zabawy wybiera dziewczynki raczej- moze dlatego, ze mają fajne spineczki i gumki we włosach
Moja miała takie objawy jak wercia i na szczęście przeszło, ale wizyta była już umówiona nawet (odwołałam)

Z tym spaniem to nie zazdroszczę i wiem jak to smakuje. U nas też tak było dokładnie jak u ciebie dłuższy czas temu-w nocy wcześniej czy później lądowała u nas, z czasem coraz wcześniej....i po prostu pewnego dnia powiedziałam koniec tego. W sumie bałam się jak cholera, ale po 2 nocach było już ok....
Ale to było dobrych parę miechów temu, a im dziecko bardziej kumate tym gorzej, ale trzymam kciuki-uda się na pewno.
Zresztą musicie to teraz spróbować naprawić, bo potem będzie jeszcze trudniej

evitka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-29, 19:44   #2785
libra777
Zakorzenienie

Asiulek ja też Ci powodzenia życzę z usypianiem ,pewnie lekko nie będzie.
Ja dzisiaj pierwszy dzień bez mojej ręki , bo zawsze usypiał i ja obok na swoim łóżku (łóżeczko stoi koło naszego) i przez szczebelki trzymałam go za rękę póki nie usnął.
Żeby to jeszcze o samo usypianie chodziło to pół biedy ale on w nocy się budzi i szuka mojej ręki i to musi być lewa nie chce prawej.3 ostatnie nocki z rzędu to nie wiem co jest grane ale od jakiejś 3-4 śpię z ręką w łóżeczku bo Miko się przebudza i żeby spał dalej muszę go za rękę trzymać.
Rano wstaję ze zdrętwiałą ręką i obolałą masakra.
W końcu powiedziałam dość tego.
Dziś był 1 dzień bez mojej ręki , siedziałam obok a on ryczał w łóżeczku jakby go ze skóry obdzierali pół godziny bite.Już już miała mu dać rękę ale sobie przypomniałam jaka w nocy jestem odrętwiała i mówię nie daj się i w końcu usnął po tej pół godz ryku.Mam nadzieję że jutro będzie lepiej
Racja im dziecko bardziej kumate tym gorzej ,także nie poddawaj się.
Stary 2011-11-29, 20:04   #2786
ania p
Zakorzenienie

Cytat:
u nas dominuje prawa łapka na szczęście już minęły czasy mańkutów i dziecko leworęczne nie jest wytykane a poza tym jest wyjątkowe - bo leworęcznych jednak w ciąż mało ja się jakoś tym nie przejmuję

jak znajdziesz jakąś ofertę to daj znać, ja też na coś polować zamierzam

pojęcia nie mam...toż tego jest tyle co dla połowy przedszkola na cały okres nauki ale ten zapach tych zeszytów....mmmmm

cigiiiiiiiiiii nareszcie!!! w ck jesteś???

Oczywiście wyszłam...
Bao ,my jedziemy tam gdzie w tamtym roku . Ja chciałam egipt ale TZ jest na nie . może i ma rację znalazłam taki hotel
http://www.holidaycheck.pl/hotel-Zdj...-hid_8587.html

co do zachowania to brak mi słów
Ja chodziłam zawsze na spacery z koleżanką co ma chłopca i super się razem bawili , SZymek ma prawie same koleżanki bo moje znajome co poznałam z forum i z nimi się spotykam akurat mają dziewczynki . ciekawe co te durne mamy zrobią jak dzieciaki będą w przedszkolu i będą się razem przebierały np do spania

Cytat:
nigdy w życiu, nawet by mi na myśl takie coś nie przyszło. Zosia się bawi z kim chce. U nas na placu zabaw nigdy się nie spotkałam z takim zachowaniem. Koleżanka ma synka pół roku starszego od Zosi, świetnie się razem bawią.

Ania to chyba zamówię te buciki,najwyżej poczekają trochę
pewnie super są te butki ja się zakochałam

Cytat:
Aneczka Twój Tż poszalał z tymi gazetami
ja na razie mam 4 a 3 w drodze a to dzieki jednemu klientowi w naszym poku słyszał jak z Tżtem rozmawiałam o tych gazetach przez telefon i powiedział, że on chętnie pomoże, bo w domu i tak nie ma co robic więc dałam mu kaskę i biega po mieście, dzwoni, i znosi gazety

Cigi jak miło,że się do nas odezwałaś pokaż Basie

u mojego dziecka dominuje lewa rączka, jak mówię trzymaj prawą to Jula do mnie nie wolno, lewom cymamy prawom rekin gyzie i ucieka, a wszystko przez to, że bawimy sie w tulanki i ja zawsze mówię, płynie rzeka od pięt aż po plecki < smyram ja po pleckach i nogach wtedy> najpierw pomalutku po lewej nodze a w prawą rękę rekin gryzie i ja gilam

Bao a zapytałaś się tych pań, czy u nich w domu wszyscy zdrowi?
ja miałam raz taka akcję, dziadek wiózł dziewczynke na wózku i moje dziecko podleciało, bo ta m,ała miala jakąś zabawkę w raczce, a on zaczął odganiać Julę, to na cały głos < a ja głośno bardzo mówię > powiedziałam do Juli: Juleczko odejdź od tej dziewczynki, bo ona jakaś chora i jeszcze się zarazisz , a był cały placyk ludzi, dziadek się zmył szybko.
Ja bardzo lubię jak moje dziecko sie bawi z chłopcami, nawet wolę gdy bawi się z chłopcem niż dziewczynką, nie wiem dla czego, może dla tego, że ja jako dziecko też wolałam przebywać w towarzystwie chłopców.
latem na placyku jak jakis chłopiec i dziewczsynka siedzieli w piasku, to ja zawsze mówiłam, zobacz jak chłopczyk ładnie sie bawi pobudujemy z nim babki? a Juulia do mnie dziewczynka, a ja dziewczynka tez ładnie się bawi.

---------- Dopisano o 09:08 ---------- Poprzedni post napisano o 09:05 ----------

AniaP a czy możesz mi napisać jak te buciki układają sie na nóżce? czy ta gumka nie obciska za mocno w okolicach piętki, ja latem miałąm taki rodzaj baletek, i szlak mnie trafiał jak dłużej chodziłam, bo ta gumka się w moja noge wżynała i bolało, a buty były niesamowicie wygodne, potem chusteczkę podkładałam za pietkę, żeby nie wzynały się
nie widziałam żeby Olę coś ściskało ale miała je na skarpetki tylko a nie na gołe nogi . jakby jej przeszkadzało to by je ściągała

Cytat:
a ja mam 12 gazet kupa makulatury dla dzieci ze szkoły obok tylko tyle było u nas w mieście

Ana ta dziewczynka nie jest chora, ją tak dziadek wychowuje, bo to wnuczka drugiej babci, która przychodzi placic rachunki i przy babci to zupełnie inne dziecko i nie raz sie ładnie z Julą u mnie w punkcie bawiły chwilkę, ale nawet ta pani na tego dziadka narzeka

a u nas jeszcze tydzień i może juz w nowym domku będziemy mebelki ustawiać ale sie cieszę wczoraj ostatnie okno wstawili dzisiaj ostatnia sciana zarzucana gładzią i zaczyna się tarcie i malowanie potem panele kafelki w kuchni tylko tu nie wiem jakie
mamy meble krem z wenge to jakie kafelki na fartuch będą pasowały? no i jaki rozmiar? duże czy te całkiem malusie, a może połączyć oba rodzaje ?

ja mam 9 gazet - gazety rozdałam u siebie w pracy ale się babki cieszyły

Dziś się dowiedziałam że i w TZta i w mojej firmie jest gwiazdka organizowana . do tego wszystko jest tego samego dnia tylko w mojej 11-14 a w TZta 15- 18 i w innej cześci warszawy . U nas w biurze a u Tzta w kręgielni . Nieźle dzieciaki się obłowią i do tego cały dzień zabawy . tylko jeszcze prezenty muszę przez neta wybra bo jest podana strona i tam mamy wybrać do 100 zł
Stary 2011-11-29, 20:07   #2787
Darusiaaaa
Zakorzenienie

no to mamy kurFa zabkowanie +poczatki anginy.
Na razie zastrzyki przed 3 dni, bylismy dzisiaj na 1 -kosmos!
jutro 2 i pojutrze 2 przyjdzie pielegniarka do domu zrobic...

poza tym oczywiscie jakbym czegos nie odwalila nie bylabym chyba soba.
Wywalilam sie!
naprostej drodze!
spodnie do wyrzucenia podarte , kolano cale rozwalone, ledwo co laze o zgieciu go nie ma mowy a druga noga spuchnieta troche w kostce.....
wywalilam sie obok lawki, na ktorej siedziala sobie kobitka, jak sie wywrocilam ona wstala i poszla....

asiulek oj tak, dla mnie te kuce rowniez sa obrzydliwe;/
A.Camus

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-11-29, 20:21   #2788
ania p
Zakorzenienie

Darusiaq głupia cipa z tej baby

DRcron teraz na topie sa ścianki z mlecznych szyb w kuchni to są takie jakby panele ze szkła nie wiem jak się to fachowo nazywa . do mebli wengne kremowych będzie super wygladało . moja znajoma ma taki układ na dole ciemne szafki góra jasna i własnie takie szklane panele . kafelki moim zdaniem do takiego układu jakoś nie bardzo pasują
Stary 2011-11-29, 20:24   #2789
libra777
Zakorzenienie

Ania to się nie nazywa pleksi?
Czemu kafelki nie pasują? Mi pasują kremowe meble z blatem wenge i na ścianie beżowe płytki.Jak kto lubi to tak jak z emu
Darusia co za franca żeby ją cos podobnego spotkało
Stary 2011-11-29, 20:51   #2790
Darusiaaaa
Zakorzenienie

bo kazda z nas ma inne wyobrazenie kuchni

wedlug mnie pasuja plytki, kazdy inaczej patrzy inne gusta, najlepiej patrzec na swoj
A.Camus
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości