![]() |
#1171 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Targowiskowe ploteczki part II
Cytat:
Cytat:
![]()
wymiana https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1270304 rękodzieło https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=882341 Moda - wspólne zakupy https://wizaz.pl/forum/forumdisplay.php?f=110 Przeczytaj to, zanim coś kupisz przez wizaż https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...56&postcount=1 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1173 |
Zakorzenienie
|
wiec co ona tu jeszcze robi?
![]() |
#1174 |
Zakorzenienie
|
Ja mam dwie sprawy-pierwsza,to wspomniana już gdzieś wizażanka MeganArt,zalegająca z wysyłkami. Paczkę wysyłała już do mnie trzykrotnie-w dalszym ciągu nie dotarły do mnie rzeczy,a minął już ponad miesiąc-może ktoś także się z nią wymieniał i paczke mimo obsuwy dostał? A sprawa druga,to dlaczegóż mój nowy wątek został zamknięty?? Czytałam regulamin dla początkujących,nie wyczytałam,za co się karze w ten sposób-mam jedno ostrzeżenie za złą nazwę wątku-ok,rozumiem,moja wina,nie doczytałam regulaminiu-ale to chyba nie przestępstwo i zostałam ukarana ostrzeżeniem... Ale skąd te zamknięcie wątku na miłość boską??
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1175 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1176 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, pomocy!
Ile będzie kosztowała paczka pocztowa złożona z dwóch par spodni, koszulki i torby? nie wysyłałam nigdy paczek i nie bardzo się orietntuję, a nie chciałabym nikogo oszukać w związku z kosztami przesyłki w mikołajowym wątku. ? ![]() ![]() 10, 12 zł? Edytowane przez CzerwonaKokarda Czas edycji: 2011-11-29 o 15:24 |
![]() ![]() |
![]() |
#1177 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ekonomiczna do 1 kg kosztuje 9 zł priorytetowa do 1 kg kosztuje 11 zł
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1217906 Edytowane przez loca_woman Czas edycji: 2011-11-29 o 15:27 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1178 |
Zakorzenienie
|
Ale to w takim razie po co ostrzeżenie...? Dostałam wiadomość o ostrzeżeniu i wytłumaczenie,za co je dostałam,ok. Ale wiadomości o zamknięciu i z a co,już nie. A na forum w wątku z regulaminem wzmianki o takiej formie kary nie znalazłam. Poza tym widze,że tylko ja zostałam tak potraktowana. Inne wątki z hasłem "nie znam regulaminu" funkcjonują.To wszystko dlatego,że napisałam w tytule grudzień? Po co zatem poprawiono tytuł,zamiast od razu usunąć wątek - i stosownie poinformować mnie o tym. Tak,jak to kulturalnie zrobiono,oznajmiając mi,że mam ostrzeżenie...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1179 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Sprawdź: http://www.poczta-polska.pl/cennik.htm |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1180 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1182 |
Zakorzenienie
|
3 negatywy (miały być 4)
i kilka neutrali to dużo ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1183 | |
Zakorzenienie
Przekupka: 37 pkt / 100% pozyt.
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1184 |
Zakorzenienie
|
Nie. Dotychczas miałam wątek WRZEŚNIOWY. Załozyłam nowy,nazwałam go świątecznym-został przemianowany na listopadowy i zamknięty. Dwa wątki w odstępie dwumiesięcznym. Wrześniowy jest nieaktualny,zgodnie z procedurami,następny po nim, listopadowy, został skasowany. Myślę,że to upoważnia mnie do otwarcia kolejnego CZYNNEGO wątku. Żadnego innego aktualnego w tym samym miesiącu nie mam. Powinnam odczekać miesiąc od momentu skasowania ostatniego,żeby założyć nowy....? :/ A zakładam w tym miesiącu drugi,bo ten sprzed kilku dni został skasowany-za złą nazwę miesiąca w tytule. To też niezgodne z przepisami??
Edytowane przez sensualistka Czas edycji: 2011-11-29 o 17:04 |
![]() ![]() |
![]() |
#1186 | ||
kosmita jakiś normalnie
Przekupka: 239 pkt / 100% pozyt.
|
Cytat:
A czy możesz nowy założyć, to także Ci już na PW wyjaśniłam. I w Regulaminie jest to też napisane, jak można i ile można. Dość jasno jak mniemam. Ale jak widać odpowiedź moderatora i wskazanie Regulaminu nie wystarcza. ---------- Dopisano o 20:15 ---------- Poprzedni post napisano o 20:10 ---------- Cytat:
To że wątki mające taki tytuł istnieją, nie musi świadczyć o tym, że ktoś zrobiła tak jak Ty. Tego nie wiesz i twierdzenie, że wiesz jest ci najmniej nadużyciem. A dlaczego zamknęłam Ci go potem, też wyjaśniam Ci na PW. I też nie wystarcza. Proponuję zatem po prostu przestrzeganie Regulaminu, a nie będzie ostrzeżeń i zamykania wątków. I jeszcze jedno - ie tłumacz, że nie doczytałaś, tylko świadomie go złamałaś - w tym grudniowym wątku sama na ten temat poczyniłaś uwagę, że zakładasz bo w grudniu nie będziesz miała czasu - niestety - kłamstewka mają króciutkie nóżki ![]()
Edytowane przez misianka Czas edycji: 2011-11-29 o 19:18 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1187 |
Zakorzenienie
Przekupka: 37 pkt / 100% pozyt.
|
Misianka korzystając z tego, że jesteś przypominam się, że pisałam o usunięcie konta LikeTheChocolate
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1189 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1190 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1191 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Post w wątku plotkowy i wiadomość do Misianki wysłałam mniej więcej w tym samym czasie-więc proszę o nie oskarżanie mnie"że nie wystarcza",próbowałam znaleźć odpowiedzi na swoje pytania,gdzie się dało. Kłamstwo nie ma krótkich nóg-od początku nie ukrywałam,że wiedziałam o tym,że powinnam wpisać inną nazwę-i rozumiem ostrzeżenie,będące konsekwencją mojego błędu. Nie zrozumiałam jedynie faktu skasowania wątku-bo o tym w regulaminie: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=240047 nie ma wzmianki. Jeśli istnieje jeszcze jakiś,bardziej szczegółowy spis reguł,proszę o link,a nie obrażanie mnie. Nie wiem,też co jest z mojej strony nadużyciem. Napisałam o tym,co zaobserwowałam. Patrząc teraz na podgląd nowych wątków,widzę przynajmniej jeden z "nie znam regulaminu" w tytule,który sobie spokojnie funkcjonuje-godz. 21:11. Chciałam jedynie poznać różnicę,dlaczego jedne zasługują na natychmiastową likwidację,a inne nie. Nikogo nie oszukuję i nie mam takich intencji. Nie jest błędem nie wiedzieć,a nie chcieć wiedzieć-ja,zadając pytania,zostałam potraktowana przynajmniej nieelegancko. Przepraszam, jeśli szukanie wyjaśnień i zadawanie pytań nie jest tu mile widziane, ale spotkania z wrogością z tego tytułu się nie spodziewałam ![]() Edytowane przez sensualistka Czas edycji: 2011-11-29 o 20:17 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1193 |
Zakorzenienie
|
I bardzo się cieszę,że moderator tak wnikliwie przestrzega ładu na forum i stosuje sie do procedur. Czy wizaż.pl robi coś jeszcze, starając sie chronić swoich użytkowników? Ja wpisałam złą nazwę w tytule,a równolegle inna wizażanka oszukała mnie przy wymianie,co jest nazywane kradzieżą i jest karane w świetle prawdziwych przepisów. To jest raczej sprawa naprawdę dużego i istotnego kalibru. Co z takimi, bardziej istotnymi sprawami robicie? Ja ze swojej strony mogę iść na policję,wystawić negatyw,zgłosić użytkowniczkę,ale dlaczego taka osoba może mieć wątek i aktywne konto?? Odkąd zgłosiłam tą osobę na czarnej liście,nie wyciągnięto żadnych konsekwencji. Za uchybienia proceduralne są kary,za poważne naruszenia,najwyraźniej nie... to taka moja obserwacja,zaraz pewnie znowu postanę "zjechana".
edit. A ja właśnie czytałam regulamin i nie wyczytałam nic o kasowaniu z powodu złego tytułu. Dlatego tu piszę,proszę czytać ze zrozumieniem. W nic nie brnę,tłumaczę od początku. Nie znam niepisanych reguł forum. Nie udało mi się znaleźć NIC o kasowaniu wątków. Denerwuję się,bo nikomu nie chce się zakładać przez godzinę kolejnego wątku na przestrzeni kilku dni,ładować zdjęcia itd. Czytałam regulamin, PRZYJMUJĘ Z POKORA OD POCZĄTKU ostrzeżenie, AKCEPTUJĘ to, nie rozumiem kasowania wątku-dlatego piszę. Edytowane przez sensualistka Czas edycji: 2011-11-29 o 20:31 |
![]() ![]() |
![]() |
#1194 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Poza tym wątki łamiące regulamin się zgłasza i jeśli ktoś to zrobił (zapewne także ja, bo nawet mi się udało tu na niego pomarudzić) to oczywiste, że zostałaś ukarana jak wszystkie wizażanki, które w kalendarzu mają już grudzień i nie przestrzegają regulaminu funkcjonującego już de facto pół roku. Poza tym, jak sama twierdzisz, wiesz, że złamałaś regulamin, więc powinnaś to usunięcie wątku przyjąć na klatę, jako nauczkę - teraz już wiesz co i jak, więc zapewne błędu nie powtórzysz. Finito. Takie mam zdanie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1196 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
... Jeśli przeczytałaś regulamin to wiesz, że wymieniamy się tu na własną odpowiedzialność, wiesz też, że za trzy negatywy jest ban... No i to jest odpowiedź na wszystkie Twoje zarzuty. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1197 |
bzzzzzzz bzyczy prądzik w jej obwodach
|
Przybywam by wyjaśnić sprawę z LikeTheChocolate.
Wizażanka ma 3 negatywy i neutrale. Sprawa została zauważona wcześniej i sprowadzona do instancji wyższej. Normalnie dostała by bana od razu. Ma jednak masę przekupek, konkretnie, ponad 100. Są wizażanki które zbliżają się z tą liczbą do 300. Wyszła inicjatywa by banować za 4 negatywną przekupkę (przy >100), lub procentowo. Dyskusja trwa, niestety nie jest to takie proste. Jeśli coś zostanie ustalone zostanie wpisane do regulaminu. Postaramy się zrobić to jak najszybciej. Dlaczego nie banujemy od razu za negatywy? Mamy świadomość ile wizażanek wystawia odwetowe przekupki, nie wszystkie zgłaszają się z prośbą o usunięcie. Nie wszystkie są takie oczywiste do stwierdzenia kto zawinił. Powiedzmy że to taki magrines błedu. |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1198 | |
Zadomowienie
|
Ja myślę, że pozakładajmy już na 2013 rok. Bądźmy dobrej myśli, końca świata nie będzie, więc czemu nie...
![]() ---------- Dopisano o 21:37 ---------- Poprzedni post napisano o 21:35 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1199 |
Zakorzenienie
|
Zakładaj styczniowy,nawet lutowy,jak dla mnie. Mam kolejny wątek i nie w tym rzecz,że skasowano stary-przeżyję
![]() A skoro jedyne,co mogę zrobić w przypadku oszustwa,to wystawienie negatywa-zrobię to... tyle,że zwykła kradzież to nie wysłanie poplamionej bluzeczki. Ja straciłam rzeczy za 200zł,a nie dostałam w zamian nic. No trudno, średnio zaczęły się te moje wymiany,mam nadzieję,że później będzie lepiej... Edytowane przez sensualistka Czas edycji: 2011-11-29 o 20:44 |
![]() ![]() |
![]() |
#1200 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:08.