Amelka jest już z nami,na resztę dzieciaczków czekamy z otwartymi ramionami.I/II.2012 - Strona 7 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-11-29, 20:32   #181
pearpearl
Wtajemniczenie

Dot.: Amelka jest już z nami,na resztę dzieciaczków czekamy z otwartymi ramionami.I/I

Ja to jestem jednak łajza. Zamiast siedziec i sie uczyc, to ja wyszukuje komplety poscieli na allegro, chociaz na razie to my z Tztem groszem nie smierdzimy, wiec o poscieli mozemy zapomniec.

Ale gdybym miala kase, to bym sobie zamowila taka cala czarna

Agatek, szpachla i cement nie pomagaja. Polecialam niedawno do lazienki wysmarowac facjate samoopalaczem, zeby nie byc bledziuchem i zeby chociaz troche mniej bylo widac cienie i wory pod oczami,ale na razie rezultatow brak

Ty moze za pozno trafilas do tego inkubatora, a nie spiecie mialas

No i przykro mi z powodu lozeczka. Ale widzisz, Uska napisala,ze mialo wade, wiec moze dobrze sie stalo??? Tak bys wybulila 300 zl i jeszcze bys sie wkurzala, ze musisz reklamowac.
Ja w takim razie poczekam na nie w nowym roku, zeby zdazyli ulepszyc

---------- Dopisano o 20:32 ---------- Poprzedni post napisano o 20:29 ----------

Cytat:
Napisane przez MissZuzia Pokaż wiadomość
o nieeeeeeeee
moje ulubione ciasto
dlaczego mi to zrobilas???

Sometimes when I close my eyes, I can't see
pearpearl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-29, 20:36   #182
MissZuzia
Zadomowienie

Dot.: Amelka jest już z nami,na resztę dzieciaczków czekamy z otwartymi ramionami.I/I

Cytat:
Napisane przez pearpearl Pokaż wiadomość

o nieeeeeeeee
moje ulubione ciasto
dlaczego mi to zrobilas???
miał być zakaz wklejana zdjęć a w linka trzeba kliknąć więc sama sobie zrobiłaś ja tu służę dobrą radą koleżance

a swoją drogą jestem w nim specjalistką

http://suwaczki.maluchy.pl/li-57141.png

było 83 jest 63 musi być 60 w sferze marzeń 58
MissZuzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-29, 20:47   #183
*Agatek*
Zakorzenienie

Ok daję FILMIKA

Filip myje młodego

Cytat:
ooo w baranki????? a nie było osłów?????
Cytat:
No i przykro mi z powodu lozeczka. Ale widzisz, Uska napisala,ze mialo wade, wiec moze dobrze sie stalo??? Tak bys wybulila 300 zl i jeszcze bys sie wkurzala, ze musisz reklamowac.
Ja w takim razie poczekam na nie w nowym roku, zeby zdazyli ulepszyc
cwaniara zamówię to baby design dream i tyle, bo też ładnie wygląda
Cytat:
Napisane przez uska000 Pokaż wiadomość
apropo tesciowych

rozmawia dwoch facetow..
aa-Szkoda ze taka brzydka pogoda..
bb-- szkoda?? szkoda to jak tesciowa do studni wpadnie..
aa-- oo to ty musisz kochac swoja tesciowa??
bb-- cooo??? szkoda bo cala wode zatruje

Znam to i często używam przy teściowej i jeszcze: "teściowa jest jak skarb... najlepiej 2 m pod ziemią"

---------- Dopisano o 20:47 ---------- Poprzedni post napisano o 20:43 ----------

Pearl jaki byś wzięła kolor??? Bo ja nie wiem podobają mi się wszystkie fiolet- ale nie jest za dziewczeński?? błękit też powala, zielony zachęca, a szaro-czerwony też ładny

*Agatek* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-29, 20:50   #184
NataliaM1103
Rozeznanie

piękna ta pościel czarna...

Ja uciekam już bo na 8.45 mam wizyte u gina,więc muszę sie przygotowac...
NataliaM1103 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-29, 20:54   #185
pearpearl
Wtajemniczenie

Cytat:
miał być zakaz wklejana zdjęć a w linka trzeba kliknąć więc sama sobie zrobiłaś ja tu służę dobrą radą koleżance

a swoją drogą jestem w nim specjalistką
wystarczylo,ze o nim pomyslalam i juz sie cala zalalam slina
chyba trzeba pisac o slodkosciach w kolorze bialym !!!!!!!

a swoja droga gdzie mieszkasz ???

Cytat:
Napisane przez *Agatek* Pokaż wiadomość

cwaniara zamówię to baby design dream i tyle, bo też ładnie wygląda

Pearl jaki byś wzięła kolor??? Bo ja nie wiem
tez o nim na poczatku myslalam i mialo dobre opinie
co do koloru, wzielabym zielony, zeby nie bylo zbyt dziewczynkowo i zbyt chlopczykowo - taki kompromis

Stary 2011-11-29, 20:54   #186
renata:)
Zadomowienie

Cytat:
Cała wyprawka za 7 stów?? Czy coś konkretnego??
U mnie wyprawka wyszła koło 2 tys narazie

annyonne no to ja już nie pomogę... Zadzwoń do szpitala, uspokoją Cię

Dodaję ostatnie foto kiciuchów
Mały nie ma obróżki, zdjęłam, bo za duża była i se łapkę w to jeszcze wkładał
jakie ślicznośćisłodziaki z tych twoich kociaków
u mnie wyprawka na razie wyszła cos kolo 900zł wózka tylko nie mamy jeszcze(2.5tys ale moja mama kupuje wiec odpada)no i tego przewijako-wanienki(cos kolo200zł powinno nas jeszcze wynieść) no ale wszystko praktycznie dostaliśmynawet laktator mam i butelki jakies nieuzywane od kuzynek no po prostu full service
Cytat:
Napisane przez zoskasamoska Pokaż wiadomość
No juz od dłuższego czasu zauważyłam, że masz wielkiego bzika na punkcie kotów

Monitora oddechu nie kupujemy. Mamy jakas tam stara nianie, ale chyba i tego nie bedziemy uzywac. Z laktatorem tez sie powstrzymuję , jak bedzie potrzebne to sie kupi. Z wielu rzeczy muszę zrezygnować ze względu na finanse, no, ale trudno sie mówi.

Uciekam do wanny, bo jutro muszę wczesnie wstać, a ostatnio moje wstawanie jest straszne :P

Jutro USG , trzymajcie kciuki
zaciskam mocno!!!
Cytat:
Napisane przez klaurencja Pokaż wiadomość
no jasne, ja to w ogóle zero seksu, czasem tż da mi popatrzeć na swoje conieco
haha to tak jak mój mój jeszcze bezczelny nago śpi i mi ochote robi
Cytat:
dobrze, nie będziemy szkrobać za wiele
Ale ja jutro pewnie będę szkrobać szybki!
u nas dzisiaj bylo minus8 ale mialam " szkrobania"
Cytat:
Ja to jestem jednak łajza. Zamiast siedziec i sie uczyc, to ja wyszukuje komplety poscieli na allegro, chociaz na razie to my z Tztem groszem nie smierdzimy, wiec o poscieli mozemy zapomniec.

piękna ta pościel

"nadwrażliwość to mój wróg- przerost duszy nad rozumem[...] dyskretnej troski trzeba mi"

http://www.suwaczki.com/tickers/ajwwb201imv5ykw7.png

Lilka już z nami!!

renata:) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-29, 20:59   #187
bambusiek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez klaurencja Pokaż wiadomość
a tak w ogóle... tęskniłyście?
niom

Cytat:
Napisane przez sandra1892 Pokaż wiadomość
No więc, ogolnie to w piatek po poludniu stwierdzilam, ze jestem bardziej opuchnieta niz zwykle, az bolaly mnie biodra. Postanowilam zmierzyc cisnienie i jak zmierzylam o malo nie dostalam zawalu 170/110 wiec polozylam sie i spadlo do 160/90 . Nastepnego dnia cisnienie bylo takie samo wiec poczekalam na meza i do szpitala, tam mnie zostawili zbili cisnienie i bylo ok. Wieczorem dostalam potwornego bolu glowy i znow cisnienie w gore, wiec 2 kroplowki jedna z lekiem obnizajacym cisnienie druga przeciw bolowa. Cala noc bylo ladnie, a w niedziele rano bam znow cisnienie rosnie, no to moj lekarz stwierdzil , ze nie ma na co czekac jade do Torunia do szpitala, bo on ciecie moze zrobic tu ale co z dzieckiem bo szpital nie ma takiego sprzetu a w Trń jest . No ok jak juz bylam w szpitalu w Trń to znow zmaganie sie ze zbiciem cisnienia i zastrzyki na pluca dla malej. Juz bylo ok w Poniedzialek tez , jakos przed 19 zawolali mnie na ktg i lekarka mowi, ze nie jest takie jakie powinno, cisnienie znow w gore juz nawet leki zbytnio nie pomagaly. Zaczynalam dostawac drgawek , przyszedl lekarz i powiedzial, ze nie ma na co czekac trzeba ciac. I tak o 21.50 na swiat przyszla Amelka.
O kurcze... ale musiałaś się namęczyć z tym ciśnieniem

Cytat:
czy oni są jacyś 'pomyleni' ?!!! tak katować!! Bym zjechała taką osobę teraz, bo tych katorgach co ja przeszłam, bez kitu im więcej wody tym gorzej bleeee
Nawet nie wiedziałam w jakiej ilości się rozpuszcza
Na dodatek dostałam to w takim plastukowym kuflu do piwa

Wypicie jakoś nie było najgorsze, gorzej, że miałam w sobie 0,5l płynu i niemożność pójścia do WC

Cytat:
Napisane przez Dark lady Pokaż wiadomość
Bambusiek ja też miałam glukozę 75 w 0,5 rozpuszczoną i była całkowicie do zniesienia, może ciężko tak dużo wypić płynu na raz, ale takto to na luziku przeszła.
Dokładnie

Cytat:
Napisane przez neska22 Pokaż wiadomość
powiedzcie mi ile macie ręczniczków i okryć kąpielowych dla dzidzi?
Póki co tylko 1

Cytat:
Napisane przez Dark lady Pokaż wiadomość
Mój też ma fajną i na tej bazie stwierdzam że ci co układali dowcipy o teściowych to niestety ale pomylili płeć tych "prześladowanych". Tam powinno być o synowych i teściowych
A u mnie jest odwrotna sytuacja - to mój mąż nie ma fajnej teściowej - moja mama się wtrąca, pomaga na siłę itp.
Chociaż teraz już nie jest najgorzej, bo pierwsze 2 miesiące po slubie, to była masakra

Cytat:
Jakie macie koszule do szpitala? Z krótkim rękawem? Takie ze smieszna aplikacja, jakis kotek czy cos? Macie szlafrok ? Czy nie chcecie miec?

A kapcie jakie? Nigdy nie byłam w szpitalu i nie mam pojęcia jak się tam nosi Jeszcze klapki pod prysznic trzeba miec no nie ? A kupię coś na targu :P
Koszula - rozpinana jedna (póki co), jedna nie (ew. na przed porodem). obie z krótkim rękawem, motyw jakichś zwierzaków
Szlafrok - z cienkiego polarku, krótki
Kapcie - dyżurne wyjazdowe, mniej więcej takie jak po domu chodzę
_________________________ __________
Hi

U nas dziś dzień we dwoje, więc czasu na neta brak

Musiałam iść do gina, bo wczoraj cofnęli mi w pracy l4, bo jedna cyferka w dacie była nieczytelna
Ale... ale... okazało się, że jednak należy mi się kasa na gwizadkę z socjalnego pani kadrowa sama dzwoniła, że jakaś kaska będzie

No i poproszę o kopa w ..., bo jakoś nie mogę się zebrać, żeby pozamawiać z neta resztę wyprawki
G. 9.1O.18
bambusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-29, 21:06   #188
n1kotynka
Zadomowienie

Cytat:
kolejny raz stwierdzam, ze podoba mi sie Twoj Tz
chyba trzeba zmienic tytul watku na ciezarne dziewuchy to wielkie zboczuchy
no nie powiem mu tego bo mu jeszcze ego spuchnie
a zboczuchy... jakbyś miała tyle szlabanu też byś chodziła po ścianach
Cytat:
Lasunie ale mam zakwasiory

Przez 1,5-2h leżałam w fotelu w nogami do góry oparte na drugim fotelu z Filipkiem na brzuszku, potem leżał mi na jajniku i kocurze nagrzał tu i ówdzie (niby ciepło kota leczy ) i był taki kochany, ciepluni i grzeczniutki ten mój lumpik Ojj on to już ma sydrom starego kota (3,5 roku ma) bo taki się zrobił potulny i nie ucieka jak go biorę na brzuszek, żeby mi nagrzał dzidzia go troszkę skopała po mordce i ten ogon cały czas chodził w te i nazat z niezadowolenia, że coś tam pod nim kopie

Cytat:
Zapodaj, ciekawe czy zaczai bazę a potem nie będzie zmiłuj jak mu coś zaproponujesz i będziesz musiała rąbać szkapę albo polerować kolbę
proponowałam dzisiaj czochranie predatora
Cytat:
Nie miałam pojęcia, że dzieci są taki drogie.. na prawdę nie miałam pojęcia ..
drogie mi dzisiaj na zakupach ładnych kilka stówek poszło
Cytat:
Dodaję ostatnie foto kiciuchów
Mały nie ma obróżki, zdjęłam, bo za duża była i se łapkę w to jeszcze wkładał
słodziachne
otworzyli u mnie niedawno sklep duży dziecięcy i szukałam łóżeczka tego coneco ale nie mieli... mieli jakieś inne całkiem ładne marki jakiejś na h... za 300 zł i beżowo - oliwkowe jak chciałaś mogę tam pójść i zrobić fotki
Cytat:

Jutro USG , trzymajcie kciuki

Cytat:
kurcze nie było mnie od rana i nadrabiałam godzinę szalejecie
miałam dziś gości i byłam na spotkaniu z położną, podpisałam Umowe z nią i dowiedziałam się ze w szpitalu otworzyli już nową część więc będzie full wypas nowa porodówka a bałam się że nie otworzą przed moim terminem

ja się boję podsumować, lepiej nie będę tego robić bo padnę
aaaa cóż za świetna wiadomość !! ja jestem z położną umówiona na jutro na telefon i mamy się umówić na podpisanie umowy ale super, że otworzyli nową część

a co do wyprawki to mam listę w excelu i sobie kolorkami zaznaczam co mam a czego mi brakuje przy okazji wstawilam ceny i tak to jest kompletować wszystko samemu no ale trudno, mam już prawie wszystko, dzisiaj jestem po zakupach apteczno - kosmetycznych

aaa w superpharm jest promocja na oilatum soft do kąpieli - dwie duże butle mega tanio wychodzą
Cytat:

aaaaaaaa baranki

padam ze zmęczenia po zakupach poogladamy film z tztem poczochram co trzeba i spać buziaki
n1kotynka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-29, 21:15   #189
Oluska1988
Raczkowanie

Dziękuje kochane za wsparcie

*Agatek* jak młody grzecznie siedzi

A to mój Czesio kot z Monopola
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 11102011062.jpg (182,5 KB, 15 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 27072011019.jpg (97,4 KB, 10 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 27092011047.jpg (124,2 KB, 14 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 29082011033.jpg (125,8 KB, 13 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 30102011067.jpg (140,0 KB, 8 załadowań)
Oluska1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-29, 21:28   #190
MissZuzia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez n1kotynka Pokaż wiadomość
aaaa cóż za świetna wiadomość !! ja jestem z położną umówiona na jutro na telefon i mamy się umówić na podpisanie umowy ale super, że otworzyli nową część

a co do wyprawki to mam listę w excelu i sobie kolorkami zaznaczam co mam a czego mi brakuje przy okazji wstawilam ceny i tak to jest kompletować wszystko samemu no ale trudno, mam już prawie wszystko, dzisiaj jestem po zakupach apteczno - kosmetycznych

aaa w superpharm jest promocja na oilatum soft do kąpieli - dwie duże butle mega tanio wychodzą

aaaaaaaa baranki

padam ze zmęczenia po zakupach poogladamy film z tztem poczochram co trzeba i spać buziaki
gratuluję szybko się uwinęłaś

aa i bądź przygotowana na zaliczkę (100zł)

ja zrobiłam kiedyś excela ale skończyłam na wózku a dalej nie wpisywałam aż strach myśleć ale pewnie drugie tyle co wózek
mnie czekają ostatnie zakupy w weekend
dziś przyszła kołyska materacyk, jeden pajac i termometr do kąpieli - wczoraj kupiłam a dziś już kurier wszystko przywiózł, ale ekspres

więc brakuje mi:
- koszuli do porodu
- biustonoszy do karmienia
- klapek
- kosmetyków i leków dla dziecka i dla mnie
- laktatora
- drugiego rożka
- termometru dla dziecka
więcej nie pamiętam ale pewnie coś jeszcze się znajdzie

Stary 2011-11-29, 21:30   #191
AgaMili
BAN stały

Ale mi pachnie w domu szarlotką . Ale ten Shreck mi nie schodzi z głowy Gdzie moge znaleźć przepis

A co do zboczuchowania to mój tż był maniak do niedawna , a teraz mu 1x w tygodniu starcza . Ja za to go molestuję cały weekend dzień w dzień Jak wy wytrzymujecie z tymi zakazami od doktorów. Ja bym nie dała rady tygodnia wytrzymać

Pearl śliczna ta pościel
AgaMili jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-29, 21:36   #192
Zadomowienie

Miss Zuzia po co 2 rożki?
kupujesz już biustonosze do karmienia?(ja mam jeden na razie i chyba dopiero po porodzie kupie bo wtedy mleko mi cycochy napełni a nie chce tych bawełniaków bo mi sie strasznie nie podobaja a te ładne to wiadomo dużo droższe) myslisz ze już teraz można kupić?
jakie leki kupujesz?

"nadwrażliwość to mój wróg- przerost duszy nad rozumem[...] dyskretnej troski trzeba mi"

Lilka już z nami!!

Stary 2011-11-29, 21:42   #193
AgaMili
BAN stały

Ale mi pachnie w domu szarlotką . Ale ten Shreck mi nie schodzi z głowy Gdzie moge znaleźć przepis

A co do zboczuchowania to mój tż był maniak do niedawna , a teraz mu 1x w tygodniu starcza . Ja za to go molestuję cały weekend dzień w dzień Jak wy wytrzymujecie z tymi zakazami od doktorów. Ja bym nie dała rady tygodnia wytrzymać

Pearl śliczna ta pościel
Stary 2011-11-29, 21:44   #194
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

ja jeszcze nie kupiłam biustonosza do karmienia bo caly czas się zastanawiam nad rozmiarem...czy taki jak teraz czy większy??

a co do teściowych to
(tylko lepiej to brzmi jak facet opowiada) wiecie ile teściowa powinna mieć zębów??
odpowiedź- 2- jeden, do otwierania piwa zięciowi a drugi, żeby ją napier....ał
neska22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-29, 21:45   #195
pearpearl
Wtajemniczenie

Gadalam z Mama!!! Powiedziala, ze wlasnie dzisiaj mowila Tacie, ze musza nam kupic ze dwie zmiany poscieli i przescieradel
Jutro jedzie do jakiejs tam hurtowni poscieli i poszuka barankow. Jak nie, to wezmie jeden komplet, dwa przescieradla, a baranki mam wtedy zamowic na allegro na ich koszt

Cytat:
no nie powiem mu tego bo mu jeszcze ego spuchnie
a zboczuchy... jakbyś miała tyle szlabanu też byś chodziła po ścianach
zglaszam sie obecna z zakazem przez infekcje
tyle ze w sumie innymi sposobami sobie dogadzamy, wiec nie jest tak strasznie...
Cytat:
Napisane przez Nikotynka
no istny zboczuch

Edytowane przez pearpearl
Czas edycji: 2011-11-29 o 21:47
Stary 2011-11-29, 21:46   #196
nawojka8583
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez boroo50 Pokaż wiadomość
Witam Was cieplutko

Bardzo, ale to bardzo dziękuję za ostatnie odpowiedzi w poprzednim wątku dot. zakupów
Po wczorajszej wizycie u lekarza mogę zrobić je tylko przez internet, bo nakaz leżenia całkowity został wydany.
Pytałam Was o bóle pochwowe i się okazało, że to spowodowane jest skracaniem szyjki macicy. Niby wszystko ok, ale termin BYŁ na 21 stycznia i to jest duuużo za wcześnie na szyjkę - poprzednia wizyta była dwa tygodnie temu i szyjka była wtedy super długa i ok... Zakaz chodzenia do pracy, ogólnie chodzenia, siedzenia - tylko leżeć, jeśli nie chcemy wylądować w szpitalu na święta... Okaże się 13 grudnia na kolejnej wizycie. A i dostała tabletki rozkurczowe - No-spę forte i Asmag forte, żeby nie skracała się dalej

Macie kobitki jakieś sposoby na bolące boki od leżenia???
Boroo kolejna skrócona szyjka i kolejna leżąca mamusia
nawojka8583 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-29, 21:47   #197
pearpearl
Wtajemniczenie

Cytat:
a co do teściowych to
(tylko lepiej to brzmi jak facet opowiada) wiecie ile teściowa powinna mieć zębów??
odpowiedź- 2- jeden, do otwierania piwa zięciowi a drugi, żeby ją napier....ał

Co do stanika, to podobno lepiej poczekac do karmienia, bo to roznie moze byc, przynajmniej tak mowila mi pani w sklepie z odzieza dla ciezarowek.

Stary 2011-11-29, 21:48   #198
bambusiek
Zakorzenienie

Dobra, zmykam

Jutro od rana idę szukać jakiegoś obuwia na zimę, więc nie wiem o której się zjawię

Paaa
G. 9.1O.18
bambusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-29, 21:53   #199
AgaMili
BAN stały

No właśnie po co 2 rożki?

Ciacho i brzuchol w 33. tygodniu (sorki za brudne lustro :P)
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC02519.jpg (23,7 KB, 32 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC02520.jpg (27,0 KB, 26 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC02531.jpg (25,3 KB, 43 załadowań)

Edytowane przez AgaMili
Czas edycji: 2011-11-29 o 21:55
Stary 2011-11-29, 21:56   #200
pearpearl
Wtajemniczenie

nie nooooooooooooooooo
jak zyc ???
przestancie z tymi ciastami

Stary 2011-11-29, 22:05   #201
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

Cytat:
Napisane przez AgaMili Pokaż wiadomość

dostałam ślinotoku na widok ciasta mniaaaaaaam

idę do łoża
do jutra
neska22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-29, 22:07   #202
Zadomowienie

mmm pychotki
ja dzisiaj zjadłam kremówke
ide sie polozyc z jednego lozka do drugiego dobranoc

Lilka już z nami!!

Stary 2011-11-29, 22:20   #203
nawojka8583
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Mijus Pokaż wiadomość
Witam w nowym wątku

Wczorajsza wizyta zaliczona pozytywnie Wszystko jest ok i nie ma się do czego przyczepić Na 100% będzie dziewucha, mam na dowód zdjęcie cipuchy Gabriela leży sobie główką w dół, a reszta ciałka po prawej stronie brzuszka Waży 1600 a jeszcze 2 miesiące przed nami....
Mijus za wizyte.
Stary 2011-11-29, 22:27   #204
MissZuzia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez renata:) Pokaż wiadomość
Miss Zuzia po co 2 rożki?
kupujesz już biustonosze do karmienia?(ja mam jeden na razie i chyba dopiero po porodzie kupie bo wtedy mleko mi cycochy napełni a nie chce tych bawełniaków bo mi sie strasznie nie podobaja a te ładne to wiadomo dużo droższe) myslisz ze już teraz można kupić?
jakie leki kupujesz?
każda dziewczyna co ma dziecko radzi mieć minumum 2 rożki - później przydadzą ci się do wózka, w domu do otulania itp. a jak ci uleje to wiadomo że pranie a co wtedy zrobisz, więc potrzebny jest drugi

Kupię dwa, jeden jasny drugi ciemny, bawełnaine, ale nie będe narazie niewiadomo ile inwestować w nie, porządne kupię pewnie w ciągu pierwszego miesiąca karmienia jak mi się (.)(.) unormują

Nam na SR radzili zaopatrzyć się przed w następujący sposób - obwód taki jak masz a miska: twój obecny (.) plus pięść i jak się mieści to taki brać, więc w praktyce jeden dwa rozm większa miska

Cytat:
ja jeszcze nie kupiłam biustonosza do karmienia bo caly czas się zastanawiam nad rozmiarem...czy taki jak teraz czy większy??
koniecznie większy
Cytat:

Co do stanika, to podobno lepiej poczekac do karmienia, bo to roznie moze byc, przynajmniej tak mowila mi pani w sklepie z odzieza dla ciezarowek.
mi pani w sklepie jak szlafrok do szpitala kupowałam powiedziała żeby kupić PRZED

Cytat:
Napisane przez AgaMili Pokaż wiadomość

MNIAM MNIAM

Stary 2011-11-29, 22:34   #205
pearpearl
Wtajemniczenie

Cytat:
mi pani w sklepie jak szlafrok do szpitala kupowałam powiedziała żeby kupić PRZED
w takim razie panie w sklepie powinny sie umowic i ustalic jedna wersje

Stary 2011-11-29, 22:40   #206
nawojka8583
Zadomowienie

Cytat:
Dzisiaj w pracy podjął temat i mamy wszystko wiedzieć w ciągu kilku dni więc błagam trzymajcie kciuki, żeby to wszystko się nie wysypało jeszcze
Nikotynka
Stary 2011-11-29, 22:54   #207
AgaMili
BAN stały

Głowa mnie boli więc uciekam spać tylko mi to nie naszkrobcie 5 stron do rana
Stary 2011-11-29, 22:58   #208
ultraradiola
Wtajemniczenie

cześć mamusie

Cytat:
ok ok weź spytaj się czy wyliże patelenkę, może też zrozumie
akurat to sformułowanie TZ doskonale zna

przeżyłam na urodzinach nudy na pudy jedyny plus to tort czekoladowy który zjadłam w dość sporej ilości

dzisiaj był ostatni odcinek sezonowy Przepisu na życie i na co ja będę teraz patrzeć jak zaczną się same powtórki

14.08.2010 MAŁŻEŃSTWO

Edytowane przez ultraradiola
Czas edycji: 2011-11-29 o 22:59
ultraradiola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-29, 23:00   #209
nawojka8583
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Oluska1988 Pokaż wiadomość
Meldujemy sie z Mikołajem Pędzicie jak szalone z tymi postami

nawojka8583 mój tż od pół roku ponad czekał na operacje żylaków powrózka nasiennego kiedyś juz pisałam ze długo sie staraliśmy o dzidzie a jak mu to zdiagnozowali to lekarz dał nam pół roku włąśnie na zajscie w ciąże bo później nie jest juz tak różowo nawet po zabiegu mam nadzieje ze nasz synuś będzie miał rodzeństwo Dziś miał zabieg taki biedny leżał pod tą kroplówa później
Mikołajek- ładnie, my ciągle nie możemy się zdecydować, mój synek póki co ma na imię Jakoś. Współczuje Tzowi.
Stary 2011-11-29, 23:02   #210
*Agatek*
Zakorzenienie

A ja jadłam dziś torta robionego przez teściówę- megaśny bo szwagier ma dziś urodziny

A ja kupiłam przed porodem 2 staniki biały i czarny, bo strasznie plamiłam ubrania i wkładam do nich wkładki i śpię w nich, mam jeszcze luzik w nich

Ja już pięknie wykąpana
A. się pyta co ja się tak 'pindrzę' i gdzie jutro wychodzę... to mu z grubej rury odpowiedziałam, że przecież jutro robię sobie GBS'a, to musiałam porządnie dupsko wyszorować

Cytat:
Napisane przez Oluska1988 Pokaż wiadomość
*Agatek* jak młody grzecznie siedzi

A to mój Czesio kot z Monopola
Bardzo rzadko tak grzecznie siedzi, zazwyczaj musi Filipka zacząć molestować, a ten ucieka w popłochu a po chwili walki zaczynają

A ten Twój to jaki chudzielec jest wykastrowany?? Mój po kastracji wiele przytył, bo 1-1,5 kg i waży ponad 4 kg Ładne foto, śmieszne ma ubarwienie- bródka śmieszna
Cytat:
Napisane przez bambusiek Pokaż wiadomość
Nawet nie wiedziałam w jakiej ilości się rozpuszcza
Na dodatek dostałam to w takim plastukowym kuflu do piwa

Ale... ale... okazało się, że jednak należy mi się kasa na gwizadkę z socjalnego pani kadrowa sama dzwoniła, że jakaś kaska będzie

No i poproszę o kopa w ..., bo jakoś nie mogę się zebrać, żeby pozamawiać z neta resztę wyprawki
kufel też miałam taki wielki

No i za dodatkową kaskę! Super, że dostaniesz

No i chciany kop w dupala ---> a masz!!!

*Agatek* jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości