|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2191 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wszystkie dzieci są już z nami - z Odchowalnią się witamy :)
Jak wczoraj moj dziec nie spał całą noc i w dzien tez dokuczal to dzis mialam tylko 2 pobudki- jedna po 4h, drugą po3 i teraz jeszcze spi, a ja zwarta i gotowa
Skok?? Cytat:
Ja sie tego balam u siebie w przych- ale okazlao sie ze jest osobne miejsce i poczekalnia dla dzieci zdrowych, przed nami tylko 1 osoba, wszystko poszlo szybko i sprawnie. Cytat:
![]() ![]() i jaka długonoga panna ![]() i ![]() Zajedwabiste te fotki! Jedna lepsza od drugiej!! Cytat:
Przywołuję Cię do porządku!!! ![]() A u nas chyba nie skok- bo dzisiejsza noc to nie do poznania- no chyba,ze był expresowy i trwał 24h ale zajedwabiście by było ech- pomarzyć możnaIndygo- fota ze zmarszczolcem super! Ja tez ost poluję by sie udało coś cyknąć z moim pieskiem i małym. Ale Jatka tylko szybko podejdzie da cmoka i zmyka
|
|||
|
|
|
#2192 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Morfeusza..? kiedy Ty sie oddalas w objecia Morfeusza ja mialam juz dwumetrowe rece ktorymi powłóczylam po podlodze![]() Cytat:
|
|
|
#2193 | ||||||
|
Zadomowienie
|
j kochany i jaki grzeczny
Cytat:
![]() u nas na szczescie dzieci chore i zdrowe nie sa przyjmowane w jednym czasie ![]() za chirurga ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
ja tez kiedys podrapałam mała po czole a ostatnio przyciełam jej kciuka jak jej paznokcie obcinałam ![]() Cytat:
duzy chłopak Cytat:
wczoraj was cały czas czytałam ale nie umiałam sie wbic do was... ech jakis kryzys mnie dopadł chyba produkcja mleczka mi siada ja chce widziec ten zadowolony usmiech mojej córci jak puszcza cycka i jest najedzona
|
|
|
#2194 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dybry
A my dziś mamy 2 miesiące Cytat:
W domu nie chodzi w czapkach. No chyba, że po kąpieli. Jak Filipek? Jakaś poprawa? Cytat:
Raz pod wozem raz nad. Cytat:
A marudkę ucałuj Cytat:
|
|
#2195 | ||
|
Zakorzenienie
|
aaa- aa2- i super,że z klejnotami już oki
tak sie zaaferowałam tymi burakami z Twojej przychodni,ze zapomnialam przy poprzednim poście pogratulowac!Cytat:
![]() Cytat:
![]() Fajnie by było być ciągle na wozie ![]() A z piersia to już mętlik co do przyczyn- ja myslalam ciagle ze moje nerwy ini mi gadaja ze za dlugo karmię malego- bo on je powoli, leniwie, potem zasypia- ze niby nie zdaja całości. Jak gadalam z położna laktacyjna to mowila ze ok, moja gineska tez mowila by nie patrzyc na zegarek ze musi byc te 15 min aktywnego ssania i czesc. Sama nie wiem. Na razie trzymam sie wersji ,ze przez moje nerwulce to wszystko. Sis- a jak dziś moj Mikuliszek?? |
||
|
|
|
#2196 |
|
KWC
|
heja,
ale miałam straszny sen, że Eryk umarł. Tak płakałam, że aż się obudziłam przez to. Aiszka, biedactwo, ja Ci strasznie współczuję i z całych sił trzymam kciuki za Was. Małgosia - brawa za te pełne 2 miechy! Edytowane przez spray Czas edycji: 2011-11-30 o 09:55 |
|
|
|
#2197 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
juz ucalowalam po wszystkie czasy, az sie krzywil![]() Cytat:
zdaj sie na wlasna intuicje i koniecMikuliszek hmm skoku czesc dalsza chyba skoku, tak mysle sobie przynajmniej. Teraz jest na chwilke spokoj ale jak sie zaczyna malutka podkowka to rzucam wszystko i lece go uspokajac, potrafi tak bez powodu, uwielbiam go po prostu![]() Cytat:
![]()
|
|
|
#2198 |
|
Raczkowanie
|
Aiszka Kochana, tak bardzo Ci współczuje - i Tobie jako zmęczonej mamie i Twojemu Tymkowi
Próbowałaś może wozić go w domu w wózku? Tzn. tak bujać? Ja jak już nie dawałam sobie rady to miałam pomoc teściowej.... zresztą nieocenioną pomoc - nie wiem czy sama dałabym radę przetrwać ten okres poszpitalny Nam lekarz też nie potrafił pomóc i bardzo przykro mi to pisać ale musieliśmy po prostu przeczekać - była to kompletna niewiadoma. Tracąc nadzieję na polepszenie, pewnego dnia jakby ręką odjął! Wiem... "namądrzyłam się" ale mam nadzieję, że zapali to w Tobie iskierkę nadziei na poprawę Spray to tylko straszny sen, spróbuj o nim zapomnieć |
|
|
|
#2199 | ||||||
|
kosmitka
|
Nie wiem, czy to skutek tych przezyć przy kąpieli czy jednak skok, bo Franuś dzisiaj słabiutko spał, budził się co 1h, od 3,30 postanowił nie spać wcale, a teraz walczę, by chociaż trochę zasnął. Ciężko mi to idzie.
Cytat:
O zasiłku nigdy nic nie słyszałam, u nas w pracy chyba nie dają, a to poza tym jakoś zależy od dochodu? No Calteę pytałaś, a ja sobie odpowiedziałam, a co .Biedulek ze Stefunia, maleństwo kochane, u Franka te histeryczne płacze bez powodu przeszły, ale jak je wspomnę to brrrrr. A ja bym tak schrupała, że by został cały i nienaruszony Cytat:
Ja właśnie zastanawiałam się nad tym, czy Frania nie doubezpieczyć, ale u nas nie ma tych placówek, a we współpracujących jest podobny horror, jak Ty opisałaś, do tego nikt nic nie wie, jak się z medicoveru obsługuje pacjentów i czeski film. Teraz w ogóle nie masz przedlużonej umowy, tylko do porodu? Ciekawi mnie, czy będziesz tam wracać czy szukać nowej pracy - czy jeszcze o tym nie myślisz? Cytat:
Cytat:
. 2. Cmoka Piotrusia? w co? Mój tylko wącha, ale przyjaźnie. A kot to całkiem nie wie, co to jest, więc na wszelki wypadek obchodzi z daleka. A że tak zapytam - jak cycki? Cytat:
![]() Cytat:
. Mianuję Cię prawdziwą matką - wariatką
|
|
|
#2200 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co do placzu i tego tematu-ja wiem ze czasami moge byc tak mydlana że aż szczypię w oczy i moge was wkurzac juz tym za co przepraszam, ale inaczej nie potrafie, ubostwiam to nasze dziecie po prostu i jego placz mi nie przeszkadza, jedyne co to to ze mi go strasznie wtedy zal i szkoda ze sie tak meczy, ale po ilus godzinach takiego placzu pojawia sie na chwile bezcenny, bezzębny usmiech i jestem wtedy jeszcze bardziej szczesliwa wybacz za wywod![]()
|
|
|
#2201 |
|
Rozeznanie
|
Cześć dziewczyny
![]() Oczywiście na początku przepraszam, że nic nie pocytuję i napiszę tylko co u nas...ale nie bardzo mam możliwość jednak staram się was czytać prawie codziennie ![]() Oczywiście gratuluję wszystkim mamom za udane szczepienia i USG bioderek my też już po jednym i drugim Zdjęcia waszych pociech są przecudowne Na szczepieniu było trochę płaczu ale największy płacz był w domu...Błażejek przepłakał 2godz. Pierwszy raz widziałam jak popłynęły mojemu synkowi łezki a mnie serduszko bolało jak widziałam że on cierpi a ja nie mogę mu pomóc.Jakiś czas temu pisałam wam, że mamy problem z lekką anemią u Błażejka Niestety ale dalej jest ciąg dalszy...nie pomogło branie żelaza ani witamin. Hemoglobina, hematokryt itd. dalej mu spada...obecnie hemoglobina wynosi 9.3. Od dzisiaj zwiększamy dawkę żelaza, co oczywiście wiąże się z problemami brzuszkowymi chyba będę płakać razem z nim. Do tego jest strasznie marudny, prawie ciągle chce na rączki Jak zaśnie popołudniu, to na 20-30 min i zaraz wybudza się marudząc...
|
|
|
|
#2202 | ||||||
|
Zadomowienie
|
A ja po ciężkawej nocy. Bzik budził się o 23, 2, 3, 4, 5, 6 i 7 już na dobre. Nie, nie płakał, tylko nie chciał spać w swoim łóżeczku, przytulał sie do cycusia, czasem coś pociumkał i spał dalej, czego nie można powiedzieć o jego biednej matce
![]() Teraz śpi, z pieluchą wyjętą z biustonosza ![]() no i w wózku. Ale bardzo niespokojnieŚliczne dzieciaczki pokazujecie ![]() Cytat:
![]() .O wit. też czasem zapominam. O D może mniej, ale o K dość często ![]() Jes, puder ![]() Cytat:
Ach ten pył. Mieszkałam 5 lat na krakowskim Kazimierzu i sama sie do niego przyczynialam. Ale nie zdawalam sobie sprawy, że to takie stężenie, że nie mozna spacerować Cytat:
Ja trzymam mocne , żeby Ci się dziecko naprawiło jak najszybciej.Cytat:
Dobrze chociaż, że wodniaczek się wchłania. Ja nie ściągam skórki Leosiowi. Ani neonatolog, ani pediatra nie kazały ruszać do 3 roku życia. Ja się cieszę, bo jak ruszać taką maleńką zapałeczkę??? Cytat:
dla dużej dziewuszki.Cytat:
Pytanko, do mam karmiących piersią: czy zauważyłyście w pewnym momencie, że wasze dzieci jedzą mniej tzn. krócej wiszą przy cycu, chcą pierś rzadziej? L. tak ma od zeszłego tyg. Jakby go ktoś podmienił. Domagał sie piersi co 1,5-2 godz i wisiał przez następną godz., a teraz je barzdo krótko i dużo rzadziej. W nocy to samo... Troche sie martwię, bo mam wrażenie, że Prezes traci cos ze swej prezesury i mi chudnie delikatnie. I drugie pytanie: czy Wasze dzieci leżąc na boczku też tak wtulają twarz w poduszkę, jakby sobie chcialy kark wyłamać? |
||||||
|
|
|
#2203 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A nastrój - jakaś dolina mnie łapie. Czytam Was, ale z odp kiepściucha. Wybaczcie ![]() Indygo - a ile dajesz małej tej wit. d3?? Bo ja mam dawać kroplę i daję prosto z buteleczki. Zawsze wtedy podaje jej 2 krople, bo ona pluje tym na lewo i prawo. Muszę doczytać czy rzeczywiście nie można z buteleczki. Ale jak jej dam na łyżeczce to nawet nie liźnie tej 1 kropli, a żeby zmieszać z mlekiem musiałoby mi z cycków lecieć, a ja jak nacisnę to sucho. Wczoraj byłam u gina - przywitał mnie jak starą, dobrą znajomą. Jak się chodziło przez 9 mies co 2 tyg to w sumie to już mój przyjaciel Wszystko ok, a co najlepsze jestem znów płodna (nie mógł uwierzyć, że karmię piersią) i jak on to określił WRACAM DO GRY Dostałam anty Azalie/cerezzette bo to jedno i to samo.
|
|
|
|
|
#2204 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Kurde ja mam z tym Berbeciem wesoło...jak nie skok, to kupa...
Się męczy znowu z kupką i możliwe, że wczoraj tak płakał przez to własnie..Generalnie jest tak, że albo je albo drzemie albo płacze Na szczęście pomiędzy się do mnie uśmiecha bo bym do głowy dostała. ![]() Mieliśmy jechać dziś z koleżanką do innej koleżanki która ma jakieś rzeczy do sprzedania po swojej corce m.in. chustę no i du.pka. Boję się z takim Kwilonkiem Skrzypczykiem ruszyć z domu ![]() Cytat:
Życie to nie bukiet róż Ale damy radę. No bo kto jak nie my?? super mamuski !Cytat:
to tylko sen Cytat:
|
|
#2205 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
na drugi raz kłam w żywe oczyMówisz o Mirenie? Ja się nie zdecydowalam, bo to takie bardzo definitywne dla mnie. Z tabl. moge zrezygnować kiedy chcę, a szkoda usuwać drogiego implanta przed czasem... Ale dużo kobitek chwali i gin tez zachwalał. Ale z z tego co pamiętam, to mówił chyba o 5 latach... Cytat:
Cytat:
![]() A Leośkowi od tych bąbli ślinianych i wkładania łapek do buzi zrobiły się krostki dookoła ust. Nie chcą schodzić, tylko są coraz gorsze
|
|||
|
|
|
#2206 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Aiszka- przutulam
Cytat:
Cytat:
Ale tak mysle i mysle, ze chyba to nie od przepelnienia te zastoje- bo np dziw\s w nocy maly spal z bardzo dlugimi przerwami jak na siebie i co- piersi byly przepelnione ale zastoj sie nie zrobil! Cytat:
Przestań go ślinić i biadolić nad rozlanym mlekiem. Było minęło. I nie obwiniaj sie za zaćmienie umysłowe- w końcu tyrasz 24/24 ![]() Moja sunie to z tymi cmokami do twarzy oczywiscie się pcha ale jej nie pozwalam- moze sobie wąchać ale az tak sie nie spoufalać. No czasem jej się uda smyrnąć nosem po twarzy. A kocica u nas też jakby niezorientowana,że jest Piotruś Raz szła po oparciu łózka- Piotrek się ruszył to stanęła jak wryta , nastawiła radary i zdziwiona poszła dalej. Od tamtej pory to może jeszcze ze 2x zwróciła na niego uwagę ![]() Co do Lulli i szurnięcia- ona jest szurnięta Tak pozytywnie, że az zazdroszczę. Bo ja nie powiem co mam czasem ochotę zrobić z małym jak beczy, którąś tam godzinę, zwłaszcza w nocy ![]() Cytat:
Współczuję przejść z tą anemią. A próbowaliście zmieniać preparat żelaza? Może inny lepiej będzie się wchłaniał i działał? |
||||
|
|
|
#2207 | |||
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry
![]() Mój Wyjec usnął niedawno więc mogę ponadrabiać ![]() Dzisiaj w nocy się zawzięłąm i odkładałam Kamcie do łóżeczka po karmieniu Fakt, ze czasem mi się tez przysnęło i się obudziłam po godzinie ale zawsze. No i kropelki też musiałam podać drugą dawkę (jedną dostała przed spaniem), bo znowu ok. 1 się prężyła i wybudzała Nad ranem wzięłam ją już do naszego łóżka i nawet przed 7 udało się ja uśpić, cieszyłam się że pośpimy dłużej a tu o 8 ktoś się zaczął dobijać do bramy Mąż wyskoczył i co się okazało? Facecie jacyś chodzili i złom zbierali! Nosz kurde! Z samego rana i to jeszcze żeby tylko raz zadzwonili Cytat:
A jaka duża!Ale słodka Gratulacje! ![]() Cytat:
![]() Jaki przystojniak! A stroje wymiatają ![]() Cytat:
Brawo!
|
|||
|
|
|
#2208 |
|
Zadomowienie
|
Ja dziś na szybko, bo dziś mam zabiegany dzień. Niedawno wróciłam od okulisty, niedługo przyjadą pradziadkowie Adasia, a na popołudnie mam znowu lekarza, tym razem neurologa, co przeniosłam wizytę, bo wtedy byłam mega kolejka i jakl dziś tak będzie to daję sobie spokój z tym badaniem. Aa2- wsołczuję wizyty ![]() Ancia - jak możesz tak o sobie pissać . Jesteś cudowną mamusią, a to przecież był mały wypadek i Franiowi nic nie jestA Adaś trochę lepiej, ale męczy go w nocy zapchany nosek i się bidulek męczy, aż musiałam go dziś wziąć do naszego łóżka , ale maruder nadal jest niestety Ale miło, że pytaszAiszka - przytulam mocno , żeby szybko się Tymonkowi polepszyłoMartusia21 dla Bartusia za wagę i podziwiam za cierpliwość A ten lek na zapchany nosek jest na receptę? bo ja mam taki sam problem i juz woda morska nie bardzo daje radę![]() Małgosia1983 za 2 miechyArchi super ze Piotruś dał Ci odsapnąć troszkę i jak ładnie nockę przespał ![]() Lulla ja po całym dniu noszenia Adasia czuje sie tak samo i trzymam kciuki zeby skok się skonczył jak najszybciej![]() A i chciałam się pochwalić, że Adaś dziś kończy 3 miesiące ![]() jak zwykle nie pogadam dłużej z wami bo maruderek sie obudził
|
#2209 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
.A Piotrulek raz w lepsiejszym nastroju raz w gorszym. Może szczęściaro u Was skok był ekspresowy ?Cytat:
A skąd wiesz, że córcia się nie najadła i tzreba ją dokarmić? Płacze po cycu? Cytat:
Cytat:
Wielkie buziaki dla Was |
||||
|
|
|
#2210 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny o co chodzi z tymi peselami?
Bo właśnie listonosz przyniósł pismo w Urzędu i jakiś dziwny jest (pesel, nie listonosz )Kamcia urodziła się 5.11.11 a początek peselu ma 113105 Wiecie o co kaman? |
|
|
|
#2211 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
za dwa mieszkiCytat:
dla 3-miesiecznego Adasia. I milego dnia---------- Dopisano o 11:16 ---------- Poprzedni post napisano o 11:15 ---------- Madzialeno, bardzo glupie są te pesle, nie martw się |
|||
|
|
|
#2212 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
No. Już. Głowa do góry. Zasiłek taki z MOPR-u zależny od dochodów. Z pracy nic nie dostanę...A nie. Dostanę. Wypowiedzenie po macierzyńskim No własnie, że Celtei! Co mnie w bambuko robisz hehehe ![]() Przejdą te płacze u wszystkich naszych dzieciaczków. Potrzeba czasu, cierpliwości i mnóstwa Miłości. Dziekujemy za gratulacje Cytat:
Biedny Błażejek. Kurcze jak to jest, że nie ma jakiegoś leku, który by jedno naprawił nie szkodząc na drugie..Strasznie ci współczuję. W takie sytuacji potrzeba oceanu spokoju i cierpliwości. A nie może lekarz przepisać czegoś równolegle na kupki? A może nie będzie tak źle....i tego Wam z całego serca życzę. Cytat:
Hahahah dobre hasło - idelane Stefek nie miał białych skarpetek Daj fotke Leosia
|
|
#2213 |
|
Rozeznanie
|
Dobra, już wiem z tym peselem. Nie wytrzymałam i zadzwoniłam do gminy
![]() Ale za dobre chęci dla wszystkich co chciały mi wyjaśnić mam prezent- moja Kruszynka |
|
|
|
#2214 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#2215 | |||||||||
|
Zadomowienie
|
eloł , już widzę, ze mi cytaty poucinało
. ale najlepsze jest, ze moje dziecko zasnęło po kąpieli o 19:40, a obudziła się o 1:40 fajnie, ze robi sobie dłuższe przerwy w niejedzeniu, ale kiedy je wcale nie je więcej skutkiem tego ostatnie dni zamiast 750 ml, zjada 580-650 ml .a w niedzielę kończy 3 miesiące, a w 4 mies ma zjadać 900 ml mleka dobowo, jak my to zrobimy to nie wiem....martunia_199 - za wagę i wzrost naszej top madel, z taki nogami ![]() Małgodia Kwilonek wymiata Cytat:
Cytat:
![]() nasz Oksa ma jeden obiekt do całowania, moje małża, wyliże go dokładnie po gołych częściach ciała Malutką niucha i mizia wąsakmi, a Mała zaczęła się do niej uśmiechać.Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
sio, sio głupie snyCytat:
Cytat:
kurczę i nie wiedzą dlaczego tak jest? żeby teraz sie poprawiłoCytat:
Aga, mam dawać 1 kroplę, też jest tak w ulotce napisane - 1 kropla, i nie z butelki, a w łyżeczce płynu, więc i woda może być. za powrót do gry Cytat:
za 3 miesiące aha, pochwale wam się jaką kreację małej sprawiłam na święta dodam, ze pojechałam ana zakupy dla sibie, a kupiłam sobie jedynie piżamę....
|
|
#2216 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
...a u nas tylko na 3 lata ![]() Cytat:
przepiekna Malgos1983 za 2 miechy
|
|
#2217 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2218 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Dzień Dobry!
Cytat:
![]() Cytat:
my też małej a to zalaliśmy oczko, albo do nosa poleciało, ostatnio nawet sobie sama chlapnęła nóżką i otworzyła paszczę i wpadło jej do buzi- też nie upilnowaliśmy... to jest maluszek a my początkujący rodzice i jeszcze nie raz nam się przydarzy coś co nie powinno, ale też nie możemy wszystkiego przewidzieć. Nie panikuj "kretynico" jak to sama się słodko nazwałaś Franiowi nic się nie stało miło mi, że pomyślałaś o mnie wiecie z tymi spacerami- mnie to rybka, ja mieszkam w tym syfie już ponad 10 lat więc mam go w płucach pewnie sporo... ale malutka co ona ma za płucka, takie mikroskopijne przecież.. to nie będę jej fundować takich atrakcji na razie, bo może teraz będzie dobrze, ale w późniejszym wieku może się to jakoś odbić na jej zdrowiu..Twój TŻ ma na imię Morfeusz Cytat:
i znowu się potwierdza, ze babcie to mają jakieś magiczne moce, dzieci się w mig u nich uspokajają, Twój Piotruś od razu lepiej śpi może niech babcia poczaruje, żeby jak wrócicie do domku mu tak zostało ![]() i zazdroszczę tej prowincji my chyba też będziemy zmykać z Krk gdzieś na wieś ![]() fiu fiu poważny wiek ![]() Cytat:
masakra! skąd się takie głupoty biorą ??Cytat:
mam nadzieję,że w końcu się unormuje to żelazo i znikną problemy ![]() Cytat:
moja nie śpi na poduszce Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Jak będzie głodna to sie upomni, zobaczysz ekstra komplecik! Ale będzie wystrojona Agatka
|
|
#2219 |
|
Zakorzenienie
|
hej mamusie
![]() mam nadzieje ze zaraz uda mi się troszke popisac z Wami, ale narazie muszę dziecię ululać ![]() anciaa, przypomniało mi się wczoraj że ptałaś o laktator a ja nie odpisałam mam ręczny TT
|
|
|
|
#2220 |
|
Wtajemniczenie
|
a propos szczypiacych kosmetykow dla maluszkow....juz wiem czemu moja sie tak ostatnio darla podczas kapieli..... szampon, ktory uzywalismy na ciemieniuche szczypie....moj tz wczoraj wyprobowal na swojej ( lysej tez
) glowie.....i pieklo go jak cholera..... swoja droga jak mozna cos takiego robic dla maluszkow...paranoja jakas....
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:39.

ogólnie ta pora roku sprzyja bo większość tego zanieczyszczenia bierze się z tego, że ludzie w piecach palą wszystkim 

i 
ale zajedwabiście by było 

kiedy Ty sie oddalas w objecia Morfeusza ja mialam juz dwumetrowe rece ktorymi powłóczylam po podlodze
ja chce widziec ten zadowolony usmiech mojej córci jak puszcza cycka i jest najedzona

Nam lekarz też nie potrafił pomóc i bardzo przykro mi to pisać ale musieliśmy po prostu przeczekać - była to kompletna niewiadoma. Tracąc nadzieję na polepszenie, pewnego dnia jakby ręką odjął! 
popatrzyłam dziwnie i pytam jaką? a ten "no ten dzwon" dziewczyny padłam
, żeby Ci się dziecko naprawiło jak najszybciej.

.