|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#241 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Amelka jest już z nami,na resztę dzieciaczków czekamy z otwartymi ramionami.I/I
dobryyyyy
![]() Cytat:
Uska co milczysz? piszesz się? ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#242 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Amelka jest już z nami,na resztę dzieciaczków czekamy z otwartymi ramionami.I/I
Witajcie ! Byłam dzisiaj na wizycie u lekarza. 30 tydzień i 5 dzień.
Moja dzidzia jest ponad przeciętna w rozwoju ma 1811 gram.Przy porodzie będzie ważyć ok 3700 gram i będzie mieć ok. 56-58 cm. Ja mimo, ze na diecie, dalej tyje. 20 kilo do przodu. Ale taka moja natura - przemiana materii. Niestety mojej dziecinki szyja jest owinięta raz pępowiną strasznie mnie to martwi ;(No i następnym razem ( 27 grudnia) będę mieć badanie na paciorkowca u lekarza. W sumie to wyszłam od lekarza i się popłakałam. Człowiek tak stara się nie jeść , a tu tak samo przybiera ;/ Nadrobiłam Was, ale nic nie cytowałam. Miłego dnia. Od jutra liczę ruchy płodu i jutro pierwsze zajęcia SR.
|
#243 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Piersi mi się tylko troszkę wypełniły w ciąży. Nie wiem, czy po porodzie powiększą swój rozmiar... Jeśli tak, to i tak teraz nie ocenię o ile. Na pewno nie chcę bawełniaków, bo widzę u koleżanek jak one wyglądają ![]() Wylicytowałam ostatnio na allegro ten: http://www.mama-delicious.pl/sklep-o...z-do-karmienia Tylko, że wzięłam taki rozmiar, że jest akurat. Zobaczymy co będzie po porodzie ![]() Cytat:
Jakby się dzidkowi nie spodobał, to koty chociaż skorzystają ![]() Do pielęgnacji pępuszka. U mnie w sumie położna na SR mówiła, że najlepiej niczym nie smarować/psikać pępka. No i nie wiem czy kupować czy nie :/ Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:46 ---------- Poprzedni post napisano o 09:44 ---------- Cytat:
|
||||
|
|
|
#244 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() klaski :dla Twojego małego wiekoluda. Kg się nie przejmuj, ja to nawet na wagę nie staję . Słyszałam, że na USG nie widać czy dzidzuś jest owinięty pępowiną
|
|
|
|
|
#245 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
cały dzień mam otwarte okno i chodze po domu w krótkim rękawku, kaloryfery wyłaczone i włączam je wtedy gdy tż ma wrócić z pracy bo bidak marznie ![]() Cytat:
a ja ci cy.ce urosną to zobaczysz tak nam mówili na SR więc odpowiadam na posta i dzielę się swoją wiedzą a każdy robi jak uważa Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Mi koleżanka polecała bardzo Medelę model swing a ona kosztuje majątek, radziła żeby odkupić używaną (bo liczy się silnik) i nowe zamienne akcesoria i będzie jak nówka za mniejszą cenę niż normalnie. Ale chyba wezmę tą Mini electric jeszcze nie wiem ![]() Biustonosze są extra Cytat:
ja miałam taką poniedziałkową noc, jeszcze chrapania tż to już w ogóle pół nocy nie spałam kto to widział ![]() Cytat:
|
|
|
#246 |
|
Zadomowienie
|
Kamciurka ja niwe dam rady, bo tzt ma jutro Karpacz to ani w jeda ani w druga a ja autobusem ie dam rady.. caly czas mi niedobrze i ta zgaga
Zosia kciuki za usg a noc musisz olac ja ciagle cos slysze... tzt mowi ze do psychiatry mie wysle;p jestem taka glodna a po wszystkim zle sie czuje;(
|
#247 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
no i nie dziwię się że tyle przytyłaś jak masz takiego małego wielkoluda w brzusiu nie martw się kg szybko zgubisz zwłaszcza jak będziesz karmić piersią, ja po nie całym roku z karmieniem ważyłam mniej niż przed porodem a przytyłam 18 kg podczas pierwszej ciąży a teraz coś czuję że przytyję więcej no ale cóż najważniejsze jest dziecko żeby było zdrowe
|
|
#248 |
|
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny
![]() jak się Was czyta to już czuć, że dzidziusie coraz bliżej. Ja już chcę jak najszybciej ale z drugiej strony plan jest aby mała urodziła się po nowym roku Wczoraj cały dzień świrowanko seksikowo kotkowe na forum, ciekawe co dziś Ja jakoś nie mam ochoty na głupotki, za dużo mam poważnych zmartwień, ehh Ale do rzeczy dziś w Carrefourze nowa gazetka - 4-paki chusteczek johanson po 17,79. osobiście nie kupuję mam jedna paczkę huggisów i więcej kupie jak sprawdzę na dzidzi, czy pasują. Podobnie pieluchy. I jeszcze Wam powiem, że szczeliliśmy sobie wczoraj boską kolację - kurczaka a'la KFC z dipem mocno cząstkowym, kurczak wg przepisu wizażowego, super |
|
|
|
#249 |
|
Raczkowanie
|
Dzień dobry!!
Jak dzisiejsze samopoczucia mamusiek?? Ja dalej leże w łóżku ,cały czas kaszle. |
|
|
|
#250 | |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny powiedzcie mi te biustonosze droższe, to one są usztywniane, czy tylko tak wyglądają, bo tak oglądam i zastanawiam się na jaki się zdecyduję, po poprzednim porodzie używałam tych takich zwykłych materiałowych i byłam zadowolona, w sumie ja miałam tak drażliwe piersi, że nie wyobrażam sobie założyć usztywnianego stanika, chyba bym zemdlała
, ale ja potem miałam też zapalenie piersi, więc były bardzo bardzo drażliwe.---------- Dopisano o 09:59 ---------- Poprzedni post napisano o 09:55 ---------- Bebi witam w wielkoludowym klubie moj mały też spory, ide za tydzień do gina i sie zastanawiam ile już będzie ważył, bo w 26 tyg. ważył prawie 1200 g ![]() Cytat:
![]() aaa i dzisiaj zaczynamy 30 tydzień |
|
|
|
|
#251 |
|
Zakorzenienie
|
dobry!
ogólnie za wszystkie rozpoczęte tygodnie za wizyty dzisiejsze. Monika dobrze, że się odezwałaś, bo wczoraj zastanawiałam się co z Tobą ![]() Wyszło przypadkiem, że mam do dyspozycji dzisiaj samochód i po śniadanku muszę się ogarnąć i jadę do carefoura po kocyk ![]() :brzyda l:Chcę kupić zaległe rzeczy apteczne jeszcze ![]() Ja też się kulam i dyszę przy zakładaniu skarpetek, nie mówiąc o bardziej wyczerpujących 'pracach' Pear, jak będziesz miała pościel w owce to daj znać jak z jakością, jest genialna i ja też taką chce Edytowane przez inutil Czas edycji: 2011-11-30 o 10:18 |
|
|
|
#252 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Brawo
|
|
#253 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej dziewczynki
Ja po wczorajeszej wizycie, zdam Wam szybko relację a potem postaram się nadrobić. Szyjka zamknięta, anemia coraz mniejsza, wyniki ok. Synek nie dał soabie po raz 3 z rzędu potwierdzić płci, ale wcześniej 2 lekarzy powiedziało że chłopczyk. Wstydliwy się zrobił coś.W 32 tyg. waży 1470 gram. Chyba troszkę mało, a jak to było w Was? No i łobuz odwrócił się pupcią na dół, lekarz powiedział że jest szansa żeby się jeszcze odwrócił. Następna wizyta za 3 tyg. A ja go klepałam po pupci (czyli główce) i mówiłam że jest łobuz jak się rozpychał... Dziś czuję się dobrze. Włąśnie ogarnełam chałpinke i gotuję obiadek. Lecę nadrabiać, a potem wybieram się na zakupy (prezenty świąteczne). |
|
|
|
#254 | ||
|
Rozeznanie
|
bambusiek jak dobrze, że nie jestem sama bez wyprawki, bo już zaczęłam fiksować normalnie przez Was wszystkie zaopatrzone. Ciągle któraś dodaje kolejne zakupy, a ja nie mam jak sie z domu ruszyć. Niby przeglądam to allegro, ale jak coś znajdę to zaraz widzę kolejną rzecz - i wtedy "sto pytań do" co jest lepsze, czy patrzeć na firmę, czy na cenę czy na co jeszcze innego? Nie miałam kontaktu z takim małym dzieciątkiem nigdy, bo się wiecznie bałam i czekałam aż podrosną, żeby w odwiedziny pojechać... ech...
I tak przeglądam te różne strony z wyprawkami, na każdej coś innego piszą. Wariacja! I się boję, że jak będę tak zwlekać to wiecie Próbowałam nawet zrobić listę w excelu z porównaniem cen, dostaw itd... Dałam spokój, bo się zorganizować nie mogę sama :/ Cytat:
My też problem mamy z imieniem. Ja na początku chciałam Tomcia, ale to mi się baaardzo źle kojarzy po byłym. Równocześnie chciałam Łukania, ale tak się mój nazywa, więc na pierwsze odpada. Chwilę potem pojechaliśmy do mojej babuni, która mnie wychowywała i ona z uśmiechem: "Jannuszek przyszedł" Dodam, że babcia wiekowa już jest i sama się Janinka nazywa, a maleńki miał ciągle termin na Dzień Babci - no póki lekarz nie kazał leżeć przez szyjkę ![]() Jakoś w tym samym czasie mój kochany wymyślił sobie Kazika i..... Natana. Babcia się oczywiście oburzyła jak usłyszała Natan, a koleżanka, która uczyła w przedszkolu powiedziała, że był tam taki jeden.... "Natanek - szatanek" go nazywały Podoba mi się chyba też Piotruś ![]() I co? ![]() Cytat:
![]() Która z Was jeszcze leży z powodu skróconej szyjki??? |
||
|
|
|
#255 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Mi babka w sklepie z bielizna owiedziała ,że nie ma stanikow do karmienia usztywnianych,a raczej takie bardziej mi się podobają.Na razie mam 2 bawełniane po siostrze Coś dawno nie odzywała się ananke
|
|
#256 |
|
Zakorzenienie
|
siemanko babeczki
![]() przyszła dzisiaj paczka z Hipp- ulotki, jakas próbka herbatki no i generalnie wszytsko do czytania
|
|
|
|
#257 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
kochana a powiedz mi jaki termometr kupiłaś w superpharmie? z racji darmowej dostawy myślę nad tym: http://www.patiimaks.pl/Product.aspx...oducer=babyono i nie wiem czy jest ok i cena jest dobra a chciałabym od nich zamówić jeszcze parę rzeczy wiec przy okazji termometr Cytat:
nie denerwuj się, na pewno nic jej nie będzie, tak się wiercą nasze kochane wierciuchy że się okręcają ale nie powinno to wzbudzac u ciebie zmartwień, na pewno córci się nic nie stanie nie płacz, ja tydz temu miałam 16kg na plusie, a termin mam miesiąc przed tobą, w tym tyg jeszcze się nie ważyłam bo się boje ale lekarz widząc moje kg na ostatniej wizycie powiedział, że spokojnie do 20 kg dobiję no coż, taka też moja 'uroda' ![]() zrzucimy razem ![]() Cytat:
Cytat:
to łącze się w bólu ![]() Cytat:
|
|
|
#258 | |
|
Zadomowienie
|
Niestety ja,chyba renata ,niby nikotynka,a le z tego co czytam to ona ciagle gdzieś jeździ i czubasek chyba
---------- Dopisano o 11:15 ---------- Poprzedni post napisano o 11:14 ---------- Cytat:
|
|
#259 |
|
Zakorzenienie
|
Hej pchełki
![]() Wróciłam niedawno Oj jak Wam jest dzisiaj śmiesznie dziewczyneczki, ło hoho ![]() Zaniosłam GBS'a i siuśki i morfo zrobiłam, do banku wskoczyłam wymienić ojro i przybyłam ![]() Jeszcze ja mądra poszłam po moje 5 zł! Za glukozę, której nie przeszłam 2x ale dostałam co swoje ![]() GBS kosztował mnie 20 zł małżowi nic nie mówię, żeby mi kasy nie zabrał, bo lubi żydzić Jeszcze kurs euro 4,48 ![]() Byłam w bobasie zobaczyć moje łóżeczko wypatrzone... zmacałam je Zoska duuuchyyyy Jak możesz trzymać psa w piwnicy?? a myszy są mądrzejsze niż Ci się wydaje... u mnie na poddasze włażą wiesz jak? Po ścianie i w suficie też były dokładnie w listwie bo mamy tam kable i jest dziura i ma to powiązanie z dziurą na poddaszu, która jest ZAŁATANA. Mysznyn impossible Bebi misiu owinięte dziecko pępowiną?? może się odwinie do porodu bo jak nie to ja nie wiem, chyba cesarkę robią w takim wypadku co?? Mój A. był owinięty przy porodzie i gdyby nie czujność położnej to by mojego męża nie było na świecie ![]() A waga super jak na ten tydzień moje niecałe 1800 miało w 32 tyg
|
#260 | |
|
Zakorzenienie
|
więc ja napisałam, że ja przed porodem kupiłam Cytat:
a na żywo jakie jest megaśne nacieszyłam rękę i oko Ojj malutko
|
|
#261 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Witamy sie z moim cos leniwym dzisiaj dzieckiem
![]() Wlasnie zjadlam cala miche mussli, zeby pobudzic mojego dzieciaka, bo troszke mnie martwi jego dzisiejsza ospalosc... Moze po prostu ma taki leniwy dzien... Skubaniec jest taki ruchliwy, ze jak sie zdarzy spokojniejszy dzien, to nie umiem sie nie martwic. A tak normalnie to oczywiscie narzekam, ze caly czas sie wierci... Cytat:
Ja juz dawno napalilam sie na apollo oliwkowe wlasnie, wiec tu tez bym poszla w tym kierunku. Wszystkie sa ladne, wiec jakiego nie wezmiesz i tak bedzie dobrze ![]() Cytat:
Kamciurka, tylko zeby nie bylo mi tak, ze wszystkie sie spotkacie w czwartek, jak ja nie bede mogla. Wtedy pala Was nie ominie ![]() ![]() Uska, a w weekend jak stoisz z tztem? ![]() Dziewczyny, jak myslicie, wszystkie prace puszczaja przez program antyplagiatowy????? I jakos mega dokladnie je sprawdzaja??? Bo zaczynam swirowac, ze mam za duzo pokopiowane :/ A co do stanikow do karmienia, to ja mam jeden, ale nosze go juz od dawna, bo jest elastyczny i cycochi moga sobie spokojnie w nim rosnac. Jak bede kupowala kolejne,to chyba tez pojde w ta firme i model, bo sa bardzo wygodne. Przymierzalam takie typowo bawelniane i dla mnie byly za "twarde"i nieelastyczne i nie zdecydowalabym sie na taki.
|
|
#262 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dobrze ze z dzidzia wszystko ok ![]() a ja zaraz lece do szpitala, mam do niego ok. 500 metrów bo koleżanka moja lezy z podejrzeniem cholestazy ma termin na 25 grudnia... |
|
|
|
|
#263 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
a byly inne kolory? i czy macalas kiedys apollo? Cytat:
Ja slyszalam, ze to normalne i ze sporo bobasow rodzi sie owiniete w pepowine, nawet kilka razy wez nie stresuj nam Bebi i tak ma juz biedna przekichane, bo zjesc normalnie dziewczyna nie moze
|
|
#264 |
|
Zadomowienie
|
Pear w weekend mam szkole w sobote od rana do nocy a w niedziele na 14 podajze 2h
wiec w niedziele w razie co.. ale jak Wam pasuje czwartek to sie mna nie przejmujcie
|
#265 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() odnośnie spotkania to ja reflektuję tylko jak ty bedziesz, bo z dziewczynami możemy się w innym terminie spotkać, a teraz to tak muszę trochę kombinować by być, no ale dam radę... wiec czekamy na Twoja deklaracje
|
|
|
|
|
#266 |
|
Zakorzenienie
|
Ja moją dzidzię codziennie leję po dupalu, to tak z miłości...
pewnie będzie miało czerwoną ![]() pearpearl chyba jednak niebieskie wezmę zauroczyło mnie, a kolorek pasuje do obu płci ![]() kamciurka cholestaza nie jest taka straszna, jak się dosyć wcześnie wykryje ![]() To ja idę... ODSYPIAĆ! A co!
|
#267 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
dobry dobry
Cytat:
poczytam potem twoje wypociny, a jutro zobaczę ten wózek i się określę w jego kwestii![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
a za 750 nie widziałam wózka, który by mi odpowiadał wiesz.. dziadków nie chcę prosić o nic, moi rodzice i tak na co dzień pomagają, czasem kaskę pożycza albo coś do wszamania kupią, a tż-ta rodzice, to mają więcej długów niż kłaków na głowie wiec... i wkurza mnie to , bo takie zawsze było gadanie, zróbcie se dzieciaka, bo my już chcemy wnuka , jakoś to będzie . a teraz nawet nic nam nie mogą pomóc.. echh z tymi teściami... a najbardziej to mnie irytuje siostra, która od 10 lat stara się o dziecko i niestety nie może zajść, ale wkurza mnie jej podejście, kompletnie nie zdaje sobie sprawy ile co kosztuje, jak jej mówię to tylko słyszę nie przesadzaj, nie musisz mieć wszystkiego nowego. a ja jeszcze nic nowego nie mam, tylko załatwiam po kimś! albo się pyta jak soimy z kasą w tym jiesiacu i jak mówie, ze kiepsko bo to cos wypadłoz nowu albo tamto, to tylko się głupio śmieje i mówi,ze musimy sobie poradzić <ona zawsze ma gorzej - to taki typ>. czasami to nie wiem czy ona nie widzi jak się zachowuje czy jest złośliwa z premedytacją![]() Cytat:
![]() Cytat:
najgorsze jest to, że w przyszłym roku będą u mnie podwyżki, małe pewnie bo małe, ale zawsze, a ja się na nie nie załapięjadę dzisiaj na pierwsze spotkanie w szkole rodzenia, zobaczymy jak tam będzie
|
|
|
#268 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
pisałam tak dawno że zapomniałam jak to jest ![]() posiew na paciorkowca - robi się go ok 35tyg, potrzebny do szpitala 50% kobiet go ma, a wtedy wiedza przed porodem czy podac antybiotyk czy nie, bo jak nie dadza a masz to dziecko zarazisz i może dojść do zapalenia płuc czy innych niebezpiecznych powikłań
|
|
|
#269 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() Ale naskrobałyście od wczoraj ![]() Ja już wczoraj nie dałam rady zajrzeć, koleżanka późno pojechała, a jeszcze z mamą robiłyśmy ciasto na dziś .. Dzisiaj tez od rana stoję w kuchni - obiad gotowy, na sałatkę mam wszystko przygotowane, tylkomi makaron stygnie, potem ogarnę kuchnię, Tzcik odkurzy jak wróci z pracy i teściowa może się meldować Teraz chwilkę posiedzę i ponadrabiam, bo od tego stania w kuchni mnie wszystko boli ![]() Cytat:
Trzyma kciuki, żeby TZ szybko doszedł do siebie Cytat:
Cytat:
koszula z krótkim, ja mam akurat z żyrafką (jezuuuu, znowu żyrafa Lecę nadrabiać kolejną stronę
|
|
|
#270 | |
|
Zakorzenienie
|
Gó....ana Bardzo Sprawa
No wymaz z pochwicy i anusa ![]() Cytat:
no no? słucham?? ![]() i jeszcze mnie zje...ła na dzień dobry Nie chciałam straszyć ![]() Teraz to podkuliłam ogonek i o idę skoczyć z krawężnika
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:28.

Uska co milczysz?
A niebiesko- turkusowy niet?? Waham się między zielonym a niebieskim
Ten niebieski, jest za niebieski! 

ma 1811 gram.
strasznie mnie to martwi ;(

klaski :dla Twojego małego wiekoluda. Kg się nie przejmuj, ja to nawet na wagę nie staję
. Słyszałam, że na USG nie widać czy dzidzuś jest owinięty pępowiną
chyba od razu zamówię sobie namiot 2osobowy ...albo poszukam stanika w rozmiarze "Z" a jak będę dziecko karmić to nie będę musiała go trzymać... całe wsadzę do stanika i niech sobie je... :P
kto to widział

, ale ja potem miałam też zapalenie piersi, więc były bardzo bardzo drażliwe.
za wizyty dzisiejsze. 

i szukaliśmy, czy w bloku jest pożar, czy w garażu, czy u nas coś się nie kopci... a było już po północy
a było to 20 lipca w imieniny Czesława i jest Czesio (mojej mamy pomysł
Gabrysia - 09.02.2012 

nagrzał tu i ówdzie (niby ciepło kota leczy