Amelka jest już z nami,na resztę dzieciaczków czekamy z otwartymi ramionami.I/II.2012 - Strona 8 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-11-29, 23:03   #211
*Agatek*
Zakorzenienie

Dot.: Amelka jest już z nami,na resztę dzieciaczków czekamy z otwartymi ramionami.I/I

Cytat:
Napisane przez n1kotynka Pokaż wiadomość
a zboczuchy... jakbyś miała tyle szlabanu też byś chodziła po ścianach
dokładnie...
Cytat:
proponowałam dzisiaj czochranie predatora
ahhh pewnie wniebowzięty był i oczki mu świeciły co?? ehh faceci....
Cytat:
padam ze zmęczenia po zakupach poogladamy film z tztem poczochram co trzeba i spać buziaki
oo taaaaak se se se ...
DAJ MU WYCISK!!! niech Cię popamięta na długo, bo następna taryfa ulgowa po nowym roku
Cytat:
Napisane przez renata:) Pokaż wiadomość
jakie ślicznośćisłodziaki z tych twoich kociaków
u mnie wyprawka na razie wyszła cos kolo 900zł wózka tylko nie mamy jeszcze(2.5tys ale moja mama kupuje wiec odpada)no i tego przewijako-wanienki(cos kolo200zł powinno nas jeszcze wynieść) no ale wszystko praktycznie dostaliśmynawet laktator mam i butelki jakies nieuzywane od kuzynek no po prostu full service

u nas dzisiaj bylo minus8 ale mialam " szkrobania"
Hmm u mnie narazie nie wiem dokładnie, bo w nowym systemie nie mam worda i o nie mogę tam zajrzeć co mam a czego nie

Mnie pewnie jutro czeka szkrobanie
Cytat:
a co do wyprawki to mam listę w excelu i sobie kolorkami zaznaczam co mam a czego mi brakuje przy okazji wstawilam ceny i tak to jest kompletować wszystko samemu no ale trudno, mam już prawie wszystko, dzisiaj jestem po zakupach apteczno - kosmetycznych
dokładnie tak samo mam ale w wordzie z cenami wszystko spisane
A łóżeczka- nie rób fot, mnie oprócz coneco apollo to interesuje baby design dream i to wszystko, 2 typy, nic innego mi nie podchodzi, ale dziękuję kocham Cię
Cytat:
haha to tak jak mój mój jeszcze bezczelny nago śpi i mi ochote robi
weź tak niepostrzeżenie wślizgnij mu się pod kołderkę...

*Agatek* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-29, 23:04   #212
dph
Rozeznanie

Dot.: Amelka jest już z nami,na resztę dzieciaczków czekamy z otwartymi ramionami.I/I

dziewczyny przyszły do mnie wczoraj te leginsy ciążowe ocieplane wiem że któraś o nie pytała (sorki nie wiem która) więc odpowiadam że są ok. Nie są jakieś mega grubaśne ale są ciepłe

a co myślicie o takim biustonoszu? http://moda.allegro.pl/c89-biustonos...954140114.html

Edytowane przez dph
Czas edycji: 2011-11-29 o 23:09
dph jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-29, 23:09   #213
kamciurka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elunia25 Pokaż wiadomość

Kamciurka po przeczytaniu Twojej opini o kocykach dzis z Tz jedziemy do caerfura( kurcze nie wiem jak się to pisze a nie chce mi sięszukac ani sprawdzać)
Co do kawki to mi pasuje juto ewentualnie w czw tylko gdzieś bliżej centrum bo mam wizyte u lekarza i prosto od niego bym leciała wee niestety odpada bo moj Tz wyjeżdzana szkolenie a ja miałabym sama zostac z babcią która jest taka jak babcia chyba Neski, dlatego już w czw zmykam do rodzicow i zostaje u nich do niedzieli.
mam nadzieje, ze spełnia Twoje oczekiwania dla mnie są git a odnośnie spotkania to czekam na znak od Pear mi też w sumie w czwartek by pasowało
Cytat:
Napisane przez sandra1892 Pokaż wiadomość
No więc, ogolnie to w piatek po poludniu stwierdzilam, ze jestem bardziej opuchnieta niz zwykle, az bolaly mnie biodra. Postanowilam zmierzyc cisnienie i jak zmierzylam o malo nie dostalam zawalu 170/110 wiec polozylam sie i spadlo do 160/90 . Nastepnego dnia cisnienie bylo takie samo wiec poczekalam na meza i do szpitala, tam mnie zostawili zbili cisnienie i bylo ok. Wieczorem dostalam potwornego bolu glowy i znow cisnienie w gore, wiec 2 kroplowki jedna z lekiem obnizajacym cisnienie druga przeciw bolowa. Cala noc bylo ladnie, a w niedziele rano bam znow cisnienie rosnie, no to moj lekarz stwierdzil , ze nie ma na co czekac jade do Torunia do szpitala, bo on ciecie moze zrobic tu ale co z dzieckiem bo szpital nie ma takiego sprzetu a w Trń jest . No ok jak juz bylam w szpitalu w Trń to znow zmaganie sie ze zbiciem cisnienia i zastrzyki na pluca dla malej. Juz bylo ok w Poniedzialek tez , jakos przed 19 zawolali mnie na ktg i lekarka mowi, ze nie jest takie jakie powinno, cisnienie znow w gore juz nawet leki zbytnio nie pomagaly. Zaczynalam dostawac drgawek , przyszedl lekarz i powiedzial, ze nie ma na co czekac trzeba ciac. I tak o 21.50 na swiat przyszla Amelka.
dobrze, że lekarze się Tobą zajęli, bo te drgawki to niebezpieczne są...
Cytat:
Napisane przez *Agatek* Pokaż wiadomość

czy oni są jacyś 'pomyleni' ?!!! tak katować!! Bym zjechała taką osobę teraz, bo tych katorgach co ja przeszłam, bez kitu im więcej wody tym gorzej bleeee
ja też miałam z poł litra wody i mi się wydaje, ze właśnie dlatego tak gładko mi przeszło, bo jak rozpuścisz glukozę w większej ilości wody nie jest tak obleśnie słodka
Cytat:
Napisane przez pearpearl Pokaż wiadomość
chyba tak
i to jaka pieeeeekna
no musi być piękna, sie wie
Cytat:
Napisane przez MissZuzia Pokaż wiadomość

Nam na SR radzili zaopatrzyć się przed w następujący sposób - obwód taki jak masz a miska: twój obecny (.) plus pięść i jak się mieści to taki brać, więc w praktyce jeden dwa rozm większa miska
jak bym w poprzedniej ciązy kupiła sobie stanik do ktorego miałabym jeszcze włożyć pięść po porodzie to bym musiała ich chyba szukać w tej misce więc nie można tak generalizować, mi np. piersi owszem urosły w ciązy, ale już po porodzie nie, były nabrzmiałe, ale nie większe, a na pewno nie o rozmiar pięsci

Niki

Alex
kamciurka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-29, 23:16   #214
*Agatek*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kamciurka Pokaż wiadomość
ja też miałam z poł litra wody i mi się wydaje, ze właśnie dlatego tak gładko mi przeszło, bo jak rozpuścisz glukozę w większej ilości wody nie jest tak obleśnie słodka
nie wiem, nie czułam, bo dałam cytrynę i piłam z zamkniętym nosem tak 2x więc wiesz

Stary 2011-11-29, 23:17   #215
Lucy1111
Zakorzenienie

Ale mam dziś nastrój do

czuję się jak mały nieporadny żuczek.... z ledwością podnoszę się z łóżka
Jestem zła na samą siebie...

Cytat:
Napisane przez dph Pokaż wiadomość

a co myślicie o takim biustonoszu? http://moda.allegro.pl/c89-biustonos...954140114.html
podoba mi się
Lucy1111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-29, 23:21   #216
dph
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Lucy1111 Pokaż wiadomość
Ale mam dziś nastrój do

czuję się jak mały nieporadny żuczek.... z ledwością podnoszę się z łóżka
Jestem zła na samą siebie...

podoba mi się
witaj w klubie ja dzisiaj powiedziałam mężowi żeby mi taki wyciąg przy łóżku zamontował co by mi się lepiej wstawało czuję się jak stara ociężała baba
Stary 2011-11-29, 23:28   #217
MartuNiunia87
Rozeznanie

Łooooooooooo WYPRASOWAŁAM... za ten czas nadrukowałyście praktycznie 3 strony... ale spoko, nadrobiłam... kurde wam powiem, że trojaczki bym w to ubrała.... więc zrobiłam podliczenie:

Ogólnie to ciuszki są tak w rozmiarach 56-68 ale to takie mniejsze 68 więc ja je traktuje jak 62 z zapasem :

1. kaftaniki - 15 szt
2. body (krótki rękaw) - 14 szt + 9 szt takich większawych mimo rozmiaru z metki 0-3m
3. body (dł. rękaw) 14 szt
4. pajacyk (cieńsze, bawełniane) 11szt
5. pajacyk (cieplejszy taki z welurku) 5szt
6. pajacyk/kombinezon (taki pajacyk ale z takiego welurku ciepłego z kapturem) 2 szt
7. śpiochy 12szt
8. śpiworek do spania 1szt
9. kombinezon 2szt (56 i 68)
10. spodnie 6 szt (5 dresowe + 1 sztruksy)
11. dresy (bluza + spodnie) 2szt
12. sweterki 6szt (zapinane + przez głowę)
13. bluza z kapturkiem 1szt
14. sukienka 3szt (2 robione na drutach + jeansowa)
15. rajstopki 2szt

Także normalnie mam zapas ubranek takich, że chyba będę prać raz na tydzień -

ubranka większe te takie 6-9mies i takie już w granicach roczku - 1,5 to u mamy leżą w pudle bo mi nie potrzebne... po za tym gdzie bym to schowała..

i praktycznie nic nie kupowałam, zostało mi masę rzeczy od synka i dostałam od szwagierki... kilka może tych rzeczy dziewczęcych typu - dresik, sukienka... to kupiłam.. a tak to nic a i tak się nazbierało tego jak na 3jaczki

kurde coś mi się ostatnio często świruje w głowie no i w piątek to omdlenie... normalnie pokój wiruje, dziś za to miałam jakieś kołatanie serca (puls 122) i wiecznie mi gorąco, a ciśnienie mam dobre, nawet czasem niskie (ale ja zawsze mam niskie - od kiedy pamiętam)... chyba to od krwi mi się zdaje... ale nie wiem, w pt idę do gina to mu powiem

---------- Dopisano o 23:28 ---------- Poprzedni post napisano o 23:23 ----------

Cytat:
Napisane przez MissZuzia

Nam na SR radzili zaopatrzyć się przed w następujący sposób - obwód taki jak masz a miska: twój obecny (.) plus pięść i jak się mieści to taki brać, więc w praktyce jeden dwa rozm większa miska
eee to jak ja do mojego obecnego wsadzę jeszcze pięść to mi nie wyjdzie żaden możliwy rozmiar stanika z tego chyba od razu zamówię sobie namiot 2osobowy ...albo poszukam stanika w rozmiarze "Z" a jak będę dziecko karmić to nie będę musiała go trzymać... całe wsadzę do stanika i niech sobie je... :P
Sakramentalne TAK - 11.06.2011
Martynka- 23.02.2012

...Jeśli myślisz, ze wiesz wszystko to znaczy, że tak naprawdę nie wiesz nic...
MartuNiunia87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-29, 23:32   #218
dph
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez MartuNiunia87 Pokaż wiadomość
eee to jak ja do mojego obecnego wsadzę jeszcze pięść to mi nie wyjdzie żaden możliwy rozmiar stanika z tego chyba od razu zamówię sobie namiot 2osobowy ...albo poszukam stanika w rozmiarze "Z" a jak będę dziecko karmić to nie będę musiała go trzymać... całe wsadzę do stanika i niech sobie je... :P
ale jakie praktyczne rozwiązanie musisz to opatentować
Stary 2011-11-29, 23:38   #219
MartuNiunia87
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez dph Pokaż wiadomość
witaj w klubie ja dzisiaj powiedziałam mężowi żeby mi taki wyciąg przy łóżku zamontował co by mi się lepiej wstawało czuję się jak stara ociężała baba

nie tylko Ty... co ja się na sapię przy zapinaniu kozaków... wstawanie z łóżka...oczywiście o obcinaniu paznokci u bóg i goleniu miejsca wiadomego nie wspomnę...masakra...!! a uciekający autobus z przystanku? - nie do osiągnięcia! Normalnie jakbym miała z 80tke na karku! W ogóle jak idę chodnikiem mam wrażenie, że toczę się jak czołg... przegięta do tyłu, kulam się z boku na bok jak pingwin jakiś... Matko!! a gdzie tam luty

---------- Dopisano o 23:38 ---------- Poprzedni post napisano o 23:32 ----------

Idę spać bo mi kręgosłup wyjdzie dupą zaraz.. po tym prasowanku na siedząco z za krótkim kablem od żelazka (przedłużacz mi się zepsuł:P)...

Do jutra Miłego i Wygodnego Spanka Dwupaczki
Sakramentalne TAK - 11.06.2011
Martynka- 23.02.2012

...Jeśli myślisz, ze wiesz wszystko to znaczy, że tak naprawdę nie wiesz nic...
MartuNiunia87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-29, 23:43   #220
*Agatek*
Zakorzenienie

Cytat:
kulam się z boku na bok jak pingwin jakiś...
jak pingwin&kaczka TO SIĘ TOCZĘ JA!!
Proszę sobie jakieś inne zwierzątko zaadoptować!

Stary 2011-11-29, 23:46   #221
pearpearl
Wtajemniczenie

Kamciurka, Elunia, czwartek u mnie wchodzi w rachube TYLKO jezeli nie bede miala obrony w piatek, bo inaczej to dziobanie i modly...

Sometimes when I close my eyes, I can't see
pearpearl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-29, 23:58   #222
MMONIKA9
Wtajemniczenie

dodałam foto do klubiku ale odrazu was mocno przepraszam za rozmiar nie miałam pojęcia ze tak wielkie wejdzie zapodałam foto że hej to już pewnei ostatnei moje zdjęcia zbrzusiem
dobra mykam spać bo już późno jutro czekają mnie małe szybkie zakupy a w czwartek wizyta u lekarza
dobranoc mamuśki przesyłam całuski papaski
Stary 2011-11-30, 00:15   #223
magdazzz18
Zadomowienie

Ło matko! 8 stron w nowym wątku. Próbuje Was nadrobić cały wieczór...a wy dalej piszecie i piszecie... Muszę się Wam pochwailć że kupiłam łóżeczko i wózek dzisiaj odebraliśmy bardzo się spodobał miom kotom bo oczywiście też jestem posiadaczką tych cudownych stworzonek
Ok mykam spać, nie piszcie proszę rano tak dużo bo naprawde nie idzie za Wami nadążyć Już pozapominałam co chciałam Wam napisać bo tyle tego było

Edytowane przez magdazzz18
Czas edycji: 2011-11-30 o 00:17
magdazzz18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-30, 06:45   #224
*Agatek*
Zakorzenienie

Pierwsza!

Jak mi się nie chce jechać na badania....

Pearl to mówisz, że fiolecik dziewczeńcy?? A niebiesko- turkusowy niet?? Waham się między zielonym a niebieskim Musiałam się z tym przespać! Tylko z tego niebieskiego jest kolor zbyt ciemny, nie sądzisz?? Ten niebieski, jest za niebieski! Chyba faktiko zielone wezmę

Stary 2011-11-30, 07:46   #225
n1kotynka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Oluska1988 Pokaż wiadomość

A to mój Czesio kot z Monopola
no ładnie to tak kociaka poić wódą? słodziak
Cytat:
gratuluję szybko się uwinęłaś

aa i bądź przygotowana na zaliczkę (100zł)

ja zrobiłam kiedyś excela ale skończyłam na wózku a dalej nie wpisywałam aż strach myśleć ale pewnie drugie tyle co wózek
mnie czekają ostatnie zakupy w weekend
dziś przyszła kołyska materacyk, jeden pajac i termometr do kąpieli - wczoraj kupiłam a dziś już kurier wszystko przywiózł, ale ekspres

więc brakuje mi:
- koszuli do porodu
- biustonoszy do karmienia
- klapek
- kosmetyków i leków dla dziecka i dla mnie
- laktatora
- drugiego rożka
- termometru dla dziecka
więcej nie pamiętam ale pewnie coś jeszcze się znajdzie
a dziękuję starałam się szybko w miarę wszystko skompletować bo już nie znamy dnia ani godziny, jutro wizyta u lekarza no i cały czas mówił, że od początku grudnia mam być gotowa to wolałam się zaopatrzyć

jeżeli nie masz kosmetyków to jak pisałam wczoraj w superpharmie jest promocja na oilatum soft - zerknęłam na cenę i dwie butle 500ml z pompką zamiast 173 zł kosztują 69 więc się super opłata i ludzie to kupują na potęgę

koszule do porodu też musze poszukać, jakąś na allegro zamówię

laktator kupiłam medeli u rp_77 za 249 zł a tak to widziałam je za 300 a ten akurat polecała mi koleżanka

rożki mam już dwa ( takie same, źle mi się kliknęło ), termometr kupiłam w superpharm bezdotykowy w promocji ze 151 na 99 i jak chcesz to mogę Ci wkleić listę jaką miałam wczoraj do apteki i kosmetycznego dla mnie i dla dzidzi.
Generalnie brakuje mi octeniseptu ( był duży a po co nam butla 250ml jak wystarczy 50) i wody do noska a tak to zakupy apteczne skończone

Kochana jeżeli chodzi o biustonosze to kupiłam jeden wczoraj nie wytrzymałam już mi się cycochy wylewały z moich poprzednich a nie wiem co z naszą wyprawą na KEN? może faktycznie po porodzie, żeby nie przepłacić? no teraz to się zastanawiam a mi babka w sklepie dobrała taki, że mam ciut luzu, nie wiem czy nie za mało, okaże się, ale już nie mogłam chodzić w moich starych stanikach - już się wylewały cycoszki
a kupiłam taki: ( małżowi się bardzo spodobał )
http://www.krisline.com/product,products,189.html

i chcę jeszcze ten, mimo, że nie jest do karmienia to babka mówila, że jej szefowa w nim karmi i jest super wygodny i w ogóle śliczny i chce go na mikołajki
http://www.krisline.com/product,products,178,715.html

Cytat:
Napisane przez AgaMili Pokaż wiadomość
A co do zboczuchowania to mój tż był maniak do niedawna , a teraz mu 1x w tygodniu starcza . Ja za to go molestuję cały weekend dzień w dzień Jak wy wytrzymujecie z tymi zakazami od doktorów. Ja bym nie dała rady tygodnia wytrzymać

Pearl śliczna ta pościel
z ciastami niestety nie pomogę bo piec nie umiem ;/

u nas byl szlaban na poczatku przez bliznieta, potem mielismy trochę luzu i korzystalismy a teraz od wrzesnia znowu uwierz mi, że ciężko wytrzymać
Cytat:
Gadalam z Mama!!! Powiedziala, ze wlasnie dzisiaj mowila Tacie, ze musza nam kupic ze dwie zmiany poscieli i przescieradel
Jutro jedzie do jakiejs tam hurtowni poscieli i poszuka barankow. Jak nie, to wezmie jeden komplet, dwa przescieradla, a baranki mam wtedy zamowic na allegro na ich koszt

zglaszam sie obecna z zakazem przez infekcje
tyle ze w sumie innymi sposobami sobie dogadzamy, wiec nie jest tak strasznie...

no istny zboczuch
szczęściara jesteś z tą pościelą
a my sobie nie możemy dogadzać
Cytat:
Ciacho i brzuchol w 33. tygodniu (sorki za brudne lustro :P)

Cytat:
Napisane przez nawojka8583 Pokaż wiadomość
Nikotynka

Cytat:
oo taaaaak se se se ...
DAJ MU WYCISK!!! niech Cię popamięta na długo, bo następna taryfa ulgowa po nowym roku

dokładnie tak samo mam ale w wordzie z cenami wszystko spisane
A łóżeczka- nie rób fot, mnie oprócz coneco apollo to interesuje baby design dream i to wszystko, 2 typy, nic innego mi nie podchodzi, ale dziękuję kocham Cię
oj my czekamy jeszcze 2 tygodnie aż mi pessar zdejmą i będzie jazda tz już dni odlicza

ojej zawstydziłam się
Cytat:
Łooooooooooo WYPRASOWAŁAM... za ten czas nadrukowałyście praktycznie 3 strony... ale spoko, nadrobiłam... kurde wam powiem, że trojaczki bym w to ubrała.... więc zrobiłam podliczenie:
matko kochana jak to przeczytałam to się przeraziłam w co ja własne dziecko ubiorę ja mam same body, kaftaniki i pajace na początek, bez sweterków, spodni itd, to zamierzałam kupować później ale kolekcja - wow !!
Cytat:
Pierwsza!
n1kotynka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-30, 07:59   #226
zoskasamoska
Wtajemniczenie

Dzień dobry.

To była chyba najgorsza noc jaka mi sie mogła przytrafić.

Wpierw nie umiałam zasnąć, obracałam się ciągle z boku na bok, zasypiałam i znowu sie budziłam. Obudziłam się około 2 i ze ścian wychodziło jakieś szkrobanie, tak jakby myszy, ale jak one by sie do sciany dostały? Niby są to ściany regipsowe , ale to i tak niemożliwe. Potem nagle słyszałam jakby ktoś coś w domu przesuwał, ale to niemożliwe, siostra spała w drugim pokoju , a mama u siebie na dole w drugim, poza tym mama się mnie coś ostatnio pytała czy coś w nocy słyszałam, własnie jakby ktos przesuwał. Trwało to dobre pół godziny. Juz niezle sie nakręciłam, bo to noc. Wpierw podeszłam do terrarium ,ale tam spokój. Świnka morska też śpi, kota w domu nie ma, jedynie pies w piwnicy, ale to by musiał chyba węgiel przerzucać żeby taki rumor był. I nagle mnie strasznie brzuch rozbolał, podbrzusze strasznie kuło, coś strasznego, potem szyjka mnie zaczęła kłuc i się to utrzymuje aż do teraz. Ani nie mam no spy, dopiero musze kupic, bo sie skonczyła. Dobrze, ze dzis ide na to usg to tez nie chciałam budzić całego domu z mojego powodu.

Ta noc była okropna!! Tym bardziej, ze ja sie szyko nakręcam jak coś słyszę. Jedynie co mi przyszło na myśl to duch, którego kiedyś widziałam.

Cały dzień już do Niewyspana jestem i ciagle bede o tym dziś myślec.

Edytowane przez zoskasamoska
Czas edycji: 2011-11-30 o 08:00
zoskasamoska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-30, 08:22   #227
nawojka8583
Zadomowienie

Cześć Mamusie!
Cytat:

haha u mnie też ręcznego nunu i nawet języcznego nunu, oj odbije sobie po porodzie
a nam dzisiaj przyszła paka od smykataaakie mięciusie kocykidzisiaj kołyskę mój dziadek przywoziw ogóle to już wsio jest dla Lilki i dla mnie brakuje tylko tego przewijaka wanienkowego i wózka(wózek niedługo a za ten przewijak się muszę wziać) jakie macie wanienki 102?czy mniejsze?
Renata zdecydowaliście się na tą murę? Ja mam ją od wczoraj w domu i nie jestem zadowolona, za to TZ strasznie

---------- Dopisano o 09:12 ---------- Poprzedni post napisano o 09:06 ----------

Cytat:
Zapodaj, ciekawe czy zaczai bazę a potem nie będzie zmiłuj jak mu coś zaproponujesz i będziesz musiała rąbać szkapę albo polerować kolbę

serio, kłótnia mnie podsyca, albo specjalnie go wnerwiam, żeby był na mnie zły ja to jakieś zaburzenia psychiczne mam... miałam spięcie w inkubatorze pewnie

---------- Dopisano o 09:22 ---------- Poprzedni post napisano o 09:12 ----------

Cytat:
Napisane przez zoskasamoska Pokaż wiadomość
Jutro USG , trzymajcie kciuki
Zosia za USG
nawojka8583 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-30, 08:25   #228
aniaxxxxx
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez paulaLbn Pokaż wiadomość
dzien dobry

ja dosc intensywnie mysle nad nim, ale boje sie, ze rady nie dam bez znieczulenia

Mam jeszcze pyatnie do mamus z UK, gdzie kupilyscie, badzplanujecie zakupic biustonosze do karmienia, bo szukam i szukam i nic ladnego znalesc nie moge?
no mnie tez przeraza wizja bez znieczulenia.. no ale tak naprawde to nie wiem jaki to bol bo jeszcze nie rodzilam

ja jestem z uk ale biustonosza jeszcze nie mam... bede musiala cos poszukac i koniecznie musi byc ladny

Czubasek... ja na Twoim miejscu bym tesciowej wogole nie sluchala, albo wpuszlala jednym uchem a drugim wypuszczala. Jezeli ginka zalecila Ci lezenie to chyba oczywiste ze do szkoly nie pojdziesz... idz zaszyj sie w kacie z ksiazka a durna tessciowa niech sie miota po domq z tysiacem pytan czemu nic nie robisz

Nie no nie da sie Was wogole nadrobic.... przeskoczyc musialam ze strony 4 na 8 bo araz do pracki i sie nie wyrobie

Martu hehe ja tez sapie przy kozakach... i jak zakladam skarpetki ostatnio probowalam obciac paznolcie u stop i sobie wbila nozyczki pod paznokiec... krew sie ciurkiem lala

nikotynka ten drugi jest sliczny ale niestety nie na moje male cycuszki

eh... czas do pracy...
Stary 2011-11-30, 08:25   #229
nawojka8583
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez uska000 Pokaż wiadomość
po drugie na usg wychodzi tydzien mniej.. i nie wiadomo co bedzie jredno co wiadmo to to ze Igor ma poliki po mamie i po rysiu kaliszu;p
Uska ładnie, kolejna sexafera w rządzie
Stary 2011-11-30, 08:26   #230
uska000
Zadomowienie

dobry

http://www.suwaczek.pl/cache/b034e10552.png
uska000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-30, 08:29   #231
AgaMili
BAN stały

Dzien dobry.
Glowa jak bolała wczoraj tak z bólem się obudziłam. Wziełam paracetamol i mam nadzieję, że przejdzie. Napisałam do siostry na NK czy się spotkamy w piątek i ciekawe co odpisze. Nie widziałam jej od marca i chyba dość już tych dąsów. W końcu u niej już 4. miesiąc leci a u mnie 8. a w ciąży się nie widziałyśmy.
Jeszcze muszę się do pracy zbierać. Matko jak te dnie się dłużą. Dziś i jutro a leń totalny mnie dopadł. Do tego Milena rano powiedziała , żebym jej dała spokój bo chce spać i zostało nam pół godziny do wyjścia a my jeszcze w piżamach.
Cytat:
Dzień dobry.

Wpierw nie umiałam zasnąć, obracałam się ciągle z boku na bok, zasypiałam i znowu sie budziłam. Obudziłam się około 2 i ze ścian wychodziło jakieś szkrobanie, tak jakby myszy, ale jak one by sie do sciany dostały? Niby są to ściany regipsowe , ale to i tak niemożliwe. Potem nagle słyszałam jakby ktoś coś w domu przesuwał, ale to niemożliwe, siostra spała w drugim pokoju , a mama u siebie na dole w drugim, poza tym mama się mnie coś ostatnio pytała czy coś w nocy słyszałam, własnie jakby ktos przesuwał. Trwało to dobre pół godziny. Juz niezle sie nakręciłam, bo to noc. Wpierw podeszłam do terrarium ,ale tam spokój. Świnka morska też śpi, kota w domu nie ma, jedynie pies w piwnicy, ale to by musiał chyba węgiel przerzucać żeby taki rumor był. I nagle mnie strasznie brzuch rozbolał, podbrzusze strasznie kuło, coś strasznego, potem szyjka mnie zaczęła kłuc i się to utrzymuje aż do teraz. Ani nie mam no spy, dopiero musze kupic, bo sie skonczyła. Dobrze, ze dzis ide na to usg to tez nie chciałam budzić całego domu z mojego powodu.

Ta noc była okropna!! Tym bardziej, ze ja sie szyko nakręcam jak coś słyszę. Jedynie co mi przyszło na myśl to duch, którego kiedyś widziałam.

Zoska współczuję. Ja nienawidzę słyszeć coś w nocy. Na szczęscie mimo , że jestem nocami sama w domu to nigdy nic nie słyszę więc duchów nie mam ale w poprzednim domu co chwila coś słyszałam

Miłego dnia brzucholki

P.S. Babcia tż podała przed Kubę kocyk akrylowy więc mogłam wykreślić z listy . A z aptecznych rzeczy tantum rosa i gaziki nasączone spirytusem do pępka.
A na co jest octenisept? Potrzebne to??

Edytowane przez AgaMili
Czas edycji: 2011-11-30 o 08:31
AgaMili jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-30, 08:33   #232
nawojka8583
Zadomowienie

Cytat:
miał być zakaz wklejana zdjęć a w linka trzeba kliknąć więc sama sobie zrobiłaś ja tu służę dobrą radą koleżance

a swoją drogą jestem w nim specjalistką

---------- Dopisano o 09:33 ---------- Poprzedni post napisano o 09:31 ----------

Cytat:
Napisane przez NataliaM1103 Pokaż wiadomość
piękna ta pościel czarna...

Ja uciekam już bo na 8.45 mam wizyte u gina,więc muszę sie przygotowac...
NataliaM za wizyte.
Stary 2011-11-30, 08:35   #233
uska000
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez nawojka8583 Pokaż wiadomość
Uska ładnie, kolejna sexafera w rządzie

http://www.suwaczek.pl/cache/b034e10552.png
uska000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-30, 08:43   #234
Mijus
Rozeznanie

Hej dziewczyny
Powoli się przyzwyczajam do zasypiania 2 godziny Nie wiem co się dzieje, mam straszny problem z zaśnięciem Jak już mi się uda to śpię twardo, ale co wieczór męczarnie

Cytat:
Ok daję FILMIKA

Filip myje młodego

Cudne

Cytat:
Napisane przez NataliaM1103 Pokaż wiadomość
piękna ta pościel czarna...

Ja uciekam już bo na 8.45 mam wizyte u gina,więc muszę sie przygotowac...
Kciuki za wizytę

Cytat:
Napisane przez Oluska1988 Pokaż wiadomość
Dziękuje kochane za wsparcie

*Agatek* jak młody grzecznie siedzi

A to mój Czesio kot z Monopola
Prześliczny

Cytat:
Gadalam z Mama!!! Powiedziala, ze wlasnie dzisiaj mowila Tacie, ze musza nam kupic ze dwie zmiany poscieli i przescieradel
Jutro jedzie do jakiejs tam hurtowni poscieli i poszuka barankow. Jak nie, to wezmie jeden komplet, dwa przescieradla, a baranki mam wtedy zamowic na allegro na ich koszt
Cudownie

zoskasamoska - współczuje nocy
Stary 2011-11-30, 08:55   #235
nawojka8583
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez bambusiek Pokaż wiadomość
Musiałam iść do gina, bo wczoraj cofnęli mi w pracy l4, bo jedna cyferka w dacie była nieczytelna
Ale... ale... okazało się, że jednak należy mi się kasa na gwizadkę z socjalnego pani kadrowa sama dzwoniła, że jakaś kaska będzie

No i poproszę o kopa w ..., bo jakoś nie mogę się zebrać, żeby pozamawiać z neta resztę wyprawki
Bambusiek to fajnie, że dodatkowe pieniążki wpadną, a teraz do zamawiania wyprawki marsz

---------- Dopisano o 09:55 ---------- Poprzedni post napisano o 09:45 ----------

Cytat:
A ja kupiłam przed porodem 2 staniki biały i czarny, bo strasznie plamiłam ubrania i wkładam do nich wkładki i śpię w nich, mam jeszcze luzik w nich
Agatek to Ty już urodziłaś???
Stary 2011-11-30, 08:56   #236
n1kotynka
Zadomowienie

Cytat:
Dzień dobry.

współczuję nocy

u mnie tez było nieciekawie, po południu zepsuł nam się alarm w mieszkaniu a wieczorem jak już mąż spał, poszłam do łazienki, wracam i czuję, że coś się pali !! i szukaliśmy, czy w bloku jest pożar, czy w garażu, czy u nas coś się nie kopci... a było już po północy

okazało się, że to ten alarm, który się zepsuł, zaczął sie fajczyć i śmierdziało w całym mieszkaniu okropnie. Poszliśmy spać przy otwartym oknie, ja cały czas się bałam czy się nie obudzimy z jakąs niespodzianką ( dla bezpieczeństwa wyłączylismy korki) no i dzisiaj czeka mnie szukanie speca od alarmów ehh

Cytat:
Dzien dobry.
Glowa jak bolała wczoraj tak z bólem się obudziłam. Wziełam paracetamol i mam nadzieję, że przejdzie. Napisałam do siostry na NK czy się spotkamy w piątek i ciekawe co odpisze. Nie widziałam jej od marca i chyba dość już tych dąsów. W końcu u niej już 4. miesiąc leci a u mnie 8. a w ciąży się nie widziałyśmy.
Jeszcze muszę się do pracy zbierać. Matko jak te dnie się dłużą. Dziś i jutro a leń totalny mnie dopadł. Do tego Milena rano powiedziała , żebym jej dała spokój bo chce spać i zostało nam pół godziny do wyjścia a my jeszcze w piżamach.

Zoska współczuję. Ja nienawidzę słyszeć coś w nocy. Na szczęscie mimo , że jestem nocami sama w domu to nigdy nic nie słyszę więc duchów nie mam ale w poprzednim domu co chwila coś słyszałam

Miłego dnia brzucholki

P.S. Babcia tż podała przed Kubę kocyk akrylowy więc mogłam wykreślić z listy . A z aptecznych rzeczy tantum rosa i gaziki nasączone spirytusem do pępka.
A na co jest octenisept? Potrzebne to??
oj współczuję, że jeszcze musisz iśc do pracy

a octenisept jest to pielęgnacji pępka - zalecają tym psikać zamiast spirytusem czy innymi specyfikami

kupujecie pojemnik na zużyte pieluszki? mi się to spodobało tylko nie wiem jakiej firmy czy tt czy angelcare?
n1kotynka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-30, 08:59   #237
nawojka8583
Zadomowienie

Cytat:
Stary 2011-11-30, 09:06   #238
zoskasamoska
Wtajemniczenie

Nie umiem się otrząsnąć po tej nocy, dziwnie się czuję, nie mam pojęcia co to mogło być.

Dziś przymierzałam staniki do karmienia, które dostałam. Niby pasują, z firmy H&M są, ale tak dziwnie , bo jednak ktoś wcześniej ich używał, ale i pewnie nowych i tak nie kupię.

Taka zmęczona jestem, a tu trzeba na te badania i USG jechać:/

Dziękuję, że trzymacie kciuki

Do potem Brzuchatki
zoskasamoska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-30, 09:20   #239
nawojka8583
Zadomowienie

Cytat:
Dzień dobry.

biedna Zosieńko

---------- Dopisano o 10:20 ---------- Poprzedni post napisano o 10:09 ----------

Cytat:
współczuję nocy

u mnie tez było nieciekawie, po południu zepsuł nam się alarm w mieszkaniu a wieczorem jak już mąż spał, poszłam do łazienki, wracam i czuję, że coś się pali !! i szukaliśmy, czy w bloku jest pożar, czy w garażu, czy u nas coś się nie kopci... a było już po północy

okazało się, że to ten alarm, który się zepsuł, zaczął sie fajczyć i śmierdziało w całym mieszkaniu okropnie. Poszliśmy spać przy otwartym oknie, ja cały czas się bałam czy się nie obudzimy z jakąs niespodzianką ( dla bezpieczeństwa wyłączylismy korki) no i dzisiaj czeka mnie szukanie speca od alarmów ehh
No to nieciekawie, noc z przebojami
Stary 2011-11-30, 09:24   #240
Oluska1988
Raczkowanie

Cześć mamusie

Agatek Czesio jest z majowego miotu jeszcze młody ale ma 3kg teraz mały terrorysta mój tata uratował go przed schroniskiem jak poszedł po papierosy do Monopolowego to straż miejska miała go zabrać bo 3 dni ekspedientki sie nim opiekowały ale nikt go nie szukał a było to 20 lipca w imieniny Czesława i jest Czesio (mojej mamy pomysł)
Oluska1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości