|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#301 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Amelka jest już z nami,na resztę dzieciaczków czekamy z otwartymi ramionami.I/I
Cześć
![]() Poczytałam wszystko, ale sorki, że nie odp. Obeszłam pół miasta i nie ma butów na mnie albo za wąskie w paluchach, albo najmniejszy rozmiar lata na stopieZnalazłam idealne w CCC, ale brak mojego rozmiaru Wrrr... w piątek idę znów na targ - ostatnia deska ratunku Bo tam były ze 2 pary sensownych, ale szkoda mi było wydawać na targu tyle ile w CCC![]() No, ale na targu kupiłam koszulę do karmienia - za 20 zł taka ładna z miśkami jeszcze tylko stanik do karmienia i jestem wyszykowana do szpitala![]() A właśnie... stanik chyba kupię na początek taki a'la sportowy. Teraz wszelkie usztywnienia mnie irytują, więc zakładam taki usztywniany jak muszę, więc pewnie potem lepiej nie będzie ![]() Napisałam do producenta od łóżeczka i przewijaka i w sumie wyjdzie nas taki komplet 217,40 z przesyłką + materac osobno. Chyba OK???
|
#302 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Amelka jest już z nami,na resztę dzieciaczków czekamy z otwartymi ramionami.I/I
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Dla dzidziolka bym chciała białą, a dla nas albo całą czarną albo tą dwustronną, z białym ![]() ---------- Dopisano o 13:34 ---------- Poprzedni post napisano o 13:33 ---------- Cytat:
Ale jak o 5:00 wypiłaś? Macie jakiegoś labka cznnego od 5:00 rano?
|
|
|
#303 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Edytowane przez nawojka8583 Czas edycji: 2011-11-30 o 13:41 |
|
|
|
|
#304 | |||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
gratuluje udanej wizyty kochana!wiesz z waga to chyba sprawa indywidualna moja mała ważyła 1.5kg w 29tyg ale usłyszałam że jest dorodna, mysle ze jakby cos bylo nie tak to lekarz by ci powiedzial także sie nie martw na zapas Cytat:
![]() Cytat:
niby 5zł ale wiesz 5zł i 5zł to juz 10 i można coś kupić dzidziusiowi(nie wiem co-śliniak? ) super ze ci sie udało od nich wydebić- w koncu twoja kasa![]() Zosia przyłaczam sie do pytania jak możesz psa w piwnicy trzymac? ![]() a co do pepowinki to wiedzac to na pewno beda ardzo czesto kontrolować tetno maluszka i wszystko bedzie dobrze Cytat:
oj bedzie sie maz cieszył z "działającej" i cycatej żonki juz po porodziemoze dlatego moja mala taka duza bo non stop na boku leze i spie i w ogole wszystko na boku robie ![]() Cytat:
ale moje obchodzimy![]() Cytat:
Cytat:
mam ostra anemie juz-chociaz biore zelazo od paru miesiecy dbrych a moja Lilka wielkolud, chyba to rzeczywiscie zalezy od genetyki mój małż sie wielki urodził coś ponad 4kg ja byłam "normalna" ale Lilka sie chyba w niego wda Cytat:
Cytat:
![]() "nie chwal dnia przed zachodem słońca"
|
|
#305 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a te z co pokazywałam to trzymają genialnie w ikei napewno kupiłabym pudełka na bibeloty, to się zawsze przydaje ja zawszę kupuję pościel i jeszcze chciałabym lampę kwiatek dla malutkiej ![]() Cytat:
Anulka a tak swoją droga to słuchaj teściowej jednym uchem a wypuszczaj drugim.. bo porównywania obawiam sie nie unikniesz
|
||
|
|
|
#306 |
|
Rozeznanie
|
witam
Jestem po wizycie u lekarza.Wszystko dobrze ,Maluszek rośnie i z szyjką też jest bez zmian no i brak rozwarcia.Miałam pobierany wymaz na GBS tzn paciorkowca w poniedziałek wyniki.Następna wizyta 16 grudnia i wtedy odstawiam wszystkie leki. No i znowu widziałam Bartoszka na usg 3d ![]() ![]() Calą noc nie spałam, chyba ze stresu przed lekarzem a do tego maluszek w nocy szalał znowu. |
|
|
|
#307 | |||
|
Raczkowanie
|
Hejka ciężarówy
![]() Cytat:
![]() ![]() Nie no, kiedyś się kochaliśmy ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Dziewczynki, do klubu
|
|
#308 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A to wszystko się przez 2 tygodnie porobiło :/Masz jakiś sposób, zeby się zabrać za tą wyprawkę przez neta? Ja chyba zamierzam na alegro większość rzeczy zakupić u r_p77 lub może Sklep-Myszka. Tylko ciągle nie mogę się zdecydować co kupić jako priorytetowe rzeczy - tzn przed 10tym połow, a drugą część po 10tym Poza tym mojego mogę w jakąś sobotę może wysłać po jakies drobiazgi - będzie baaaaardzo ciężko, no ale może pójdzie jak dostanie niesamowicie konkretną listę
|
|
|
|
|
#309 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Hej Dziewczyny!! nie było mnie na forum od soboty i nie jestem w stanie nadrobić - trafiłam do szpitala;-( dostałam fenoterol w kroplówie, isoptin no i sterydy na płucka dla Malutkiej. Całe szcześcię sytuacja została opanowana, i wczoraj wróciłam już do domu, ale dziś na wizycie u prowadzącej przy ktg tez cyrki- musiałam powtarzać badanie, bo lekarka miała jakieś wątpliwości no ale pusciła mnie do domu. trzymam kciuki za wszsytkie Mamunie , Brzusie i wizyty!!
|
|
#310 |
|
Zakorzenienie
|
mam takie pytanka:
1) Kupuje do wanienki taką gąbkę antypoślizgową? 2) Pieluch tetrowych 10 szt. i 3 flanelkowych (takie są milusie 3) butelka na początek TT 260 ml będzie ok? 4) smoczek na początek TT PURE? jeden czy więcej?
|
#311 |
|
Wtajemniczenie
|
dzień dobry mamusie
![]() ale miałam znowu ciężką noc położyłam się o 23.30 a usnęłam ok 2 jutro o 9.15 mam usg Tuptusia
|
#312 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
, teraz musi być wszystko ok! ![]() ultra, , też miałam zgagę
|
|
#313 | |||
|
Zakorzenienie
|
Pearl nasza gwiazdo jestes gościem honorowym
![]() ![]() ![]() dziękujemy ![]() Cytat:
Cytat:
mi moj gin kazal powtarzac, bo nie zbadali mi po godzinie, a co dopiero jak nie robili przed ![]() Cytat:
u nas dzisiaj mżawka, normalnie pada pierwszy raz chyba od 2-3 miesiecy jak nie więcej, az dziwnie
Być może Bóg chciał, abyś poznał wielu złych ludzi zanim poznasz tę dobrą, abyś mógł ją rozpoznać kiedy ona się w końcu pojawi Niki Alex Edytowane przez kamciurka Czas edycji: 2011-11-30 o 14:00 |
|||
|
|
|
#314 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Także męczarnie siedzenia i stresowania się dodatkowe mnie ominęły (a przynajmniej jeśli chodzi o tą felerną glukozę )Zresztą ta moja pani z laboratorium jest taka wyrozumiała i zawsze toleruje moje spazmy na igłę i strzykawkę. To jest obok Kauflandu w Tbgu. kamciurka piłam 75g glukozy - a jak się tak dużo wypija to tylko raz po dwóch godzinach kłują
Edytowane przez boroo50 Czas edycji: 2011-11-30 o 14:04 |
|
|
|
|
#315 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Ach, powiem Wam, ze juz nie moge sie doczekac, az wroce do tzta i spedzimy pierwsza noc pod nasza nowa koldra i posciela w baranki
Dzisiaj Mama specjlanie dlatego nada paczke autobusem, zeby tz odebral, wypral i zeby czekala na moj powrot Jak ja sie odnajde po kilkutygodniowym spaniu na jednym malym materacu z tztem pod jedna mala kolderka nagle w lozku 180x190 i posciela 180x200 do tego w baranki Acccchhhhhh Dobrze, ze nie da rady zrobic drugiego dzieciaka, bo jak nic by cos sie z tego wyklulo ![]() Cytat:
w ogole moj promotor to troche malo pomocny jest, jezeli chodzi o prace, ale za to ogolnie jest super ciekawe, jak sie ma sprawa z innymi pracami, bo sie troche "sugerowalam" Kochanie, pozwolilam sobie zapisac Twoje listy i bede korzystac przy zakupach ![]() Cytat:
dla dzidziola chcialam biala, ale nie wiem, czy nie bedzie mu za smutna taka tylko dwukolorowa ? ![]() Cytat:
Dżony Edytowane przez pearpearl Czas edycji: 2011-11-30 o 14:04 |
|||
|
|
|
#316 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
za wizyte.
|
|
|
|
|
#317 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny, przystopujcie z tymi postami, nie nadążam za wami, a powinnam się uczyć znaków drogowych
Bo na teoretycznym to ze ściągami
|
#318 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() 2. Ja mam 20 szt. tetrowych i 4 flanelowe ![]() 3. ja mam 2 butelki TT antykolkowe na razie 150 ml 4. Ja mam 2 TT smoczusie 0-3 miesiące i TZ kupił w DE jakies dwa firmy chyba lovli czy jakoś tak.
|
|
#319 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#320 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#321 |
|
Zadomowienie
|
Bambusiek ja mam tą gąbkę, ale dziewczyny pisały, że się nie sprawdza, bo zarazki się na tym zbierają. Tetrowych i flanelowych mam akurat tyle co napisałaś. Butelki na początek też mam z TT 260ml antykolkowe.
|
|
|
|
#322 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() a co do wyprawki to ja zrobiłam tak: masz listy wyprawkowe i w pierwszym poście i w klubie. Ja z tych list zrobiłam sobie taką swoją dopasowaną do naszych możliwości finansowych no i potrzeb ( np monitora oddechu nie kupuję, niani to samo, karuzelę dopiero jak się mała urodzi). Potem śmigasz na allegro do polecanych sprzedawców: rp_77, rodzyneczki, gapa kids i innych ( nie wiem czy ubranka też kupujesz czy te pozostałe akcesoria ) i kupujesz hurtem u nich, żeby zapłacić jak najmniej za przesyłkę. I ja miałam tak, że miałam jedno duże pudło od rp_77 i drugie duze pudło od rodzyneczki, pościel osobno od Magictex, Łóżeczko, materac, przewijak od more4kids i resztę kosmetyczno - akcesoryjno - apteczną kupiłam wczoraj ![]() Jeżeli chodzi o ciuszki to to samo, najlepiej od jednego sprzedawcy też kupic sporo, żeby koszty przesyłki nie powiększały zbytnio ceny ubranka. Mi się bardzo przydała lista w excelu, bo na żółto sobie zaznaczam co mam, na zielono do szybkiego kupienia, na niebiesko do kupienia w sklepie i przy kazdej rzeczy mam cenę i patrzę ile jest do wydania i kontroluję ( przynajmniej się staram) wydatki Cytat:
leż i odpoczywaj ![]() Cytat:
2. Pieluch tetrowych kupiłam sporo, do szpitala u mnie każą wziąć 10 szt, wiec kupiłam 30 szt na zapas i 5 szt flanelkowych 3. Mam 2 butelki właśnie tt 260 ml i nie kupuję innych, więc mam nadzieję, że będzie ok ![]() 4. Mam też ten smoczek tt w ilości sztuk:2 na twoim miejscu zostawiłabym jeden i zobaczysz czy dzidziolkowi podpasuje Cytat:
|
||||
|
|
|
#323 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
za jutrzejsze USG.
|
|
|
|
|
#324 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Własnie my z Kamciurką ( i większość dziewczyn co piły 75 g chyba też) miałyśmy tak, że pobierali nam 3 razy: na czczo, potem po 1h od wypicia i po dwóch godzinach. I nie wolno bylo w tym czasie nigdzie chodzić, tylko siedzieć i czekać
|
|
|
#325 | ||
|
Wtajemniczenie
|
![]() ![]() kocham Cie ![]() (tak, Agatku, zdradzam Cie!!! )Cytat:
Cytat:
biedna trzymam kciuki, zeby Malutka jeszcze sobie posiedziala u Ciebie i zebys nie miala wiecej takich akcji
|
|
#326 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
wczoraj robiłam zakupy u r_p77 i zamówilam 12 tetrowych i 3 flanelowe i kupiłam 2 pielucho-ceratki może sie przydadzą butelki TT kupilam 1 150 druga 260 jak cos to do herbatek będą smoczek kupiłam jeden TT Pure |
|
|
|
|
#328 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wydaje mi się, że to cena całkiem ok za łóżeczko Cytat:
Ona po prostu"lubi oszczędzać innym" Cytat:
Cytat:
1) do wanienki nie kupuję nic ![]() 2) Pieluch powinno wystarczyć, ja mam 20 + 3 flanelki ale mama krzyczy, że na co mi tyle ![]() 3) butelka ok, nawet chyba za duża 4) smoczek też powinien jeden starczyc, w razie czego dokupisz
![]() Edytowane przez agawoo Czas edycji: 2011-11-30 o 14:22 |
||||
|
|
|
#329 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() z list korzystaj korzystaj zawsze do usług co do glukozy to ja też musiałam być na czczo rano w przychodni i miałam 3 kłucia i musiałam siedzieć w poczekalni 2 godziny
|
|
|
|
|
#330 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Normalnie przyjadę do Was i też się położę w tych barankach
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:19.

albo za wąskie w paluchach, albo najmniejszy rozmiar lata na stopie
Bo tam były ze 2 pary sensownych, ale szkoda mi było wydawać na targu tyle ile w CCC
jeszcze tylko stanik do karmienia i jestem wyszykowana do szpitala

gratuluje udanej wizyty kochana!
Albo połknęłaś cenne proteiny i tak zaszłaś!!!!!!!! 

no ale pusciła mnie do domu. 

, teraz musi być wszystko ok! 

Gabrysia - 09.02.2012