Amelka jest już z nami,na resztę dzieciaczków czekamy z otwartymi ramionami.I/II.2012 - Strona 11 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-11-30, 13:26   #301
bambusiek
Zakorzenienie

Dot.: Amelka jest już z nami,na resztę dzieciaczków czekamy z otwartymi ramionami.I/I

Cześć

Poczytałam wszystko, ale sorki, że nie odp.

Obeszłam pół miasta i nie ma butów na mnie albo za wąskie w paluchach, albo najmniejszy rozmiar lata na stopie
Znalazłam idealne w CCC, ale brak mojego rozmiaru
Wrrr... w piątek idę znów na targ - ostatnia deska ratunku Bo tam były ze 2 pary sensownych, ale szkoda mi było wydawać na targu tyle ile w CCC

No, ale na targu kupiłam koszulę do karmienia - za 20 zł taka ładna z miśkami jeszcze tylko stanik do karmienia i jestem wyszykowana do szpitala

A właśnie... stanik chyba kupię na początek taki a'la sportowy. Teraz wszelkie usztywnienia mnie irytują, więc zakładam taki usztywniany jak muszę, więc pewnie potem lepiej nie będzie

Napisałam do producenta od łóżeczka i przewijaka i w sumie wyjdzie nas taki komplet 217,40 z przesyłką + materac osobno. Chyba OK???
G. 9.1O.18
bambusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-30, 13:34   #302
agawoo
Zakorzenienie

Dot.: Amelka jest już z nami,na resztę dzieciaczków czekamy z otwartymi ramionami.I/I

Cytat:
Napisane przez pearpearl Pokaż wiadomość
Wlasnie przed chwila Mama zadzwonila, ze sa baranki w tej hurtowni i juz mi je wziela !!!
I podobno za kilka dni maja byc jeszcze przescieradla w baranki !!! wiec sie juz umowila z panem, zeby jej odlozyl
Super

Cytat:
Napisane przez kasiulka99 Pokaż wiadomość
mi z hippa przyszły same ulotki i jedna naklejka na szybę w samochodzie
Mi tak samo, bo ja ten pakiet "przed porodem" zamawiałam

Cytat:

s to tesciowka krawcowka ? fajnie, to jak dorwiesz wiecej materialu to i dzidziolowi moze uszyc czy tak za strasznie cala czarna?
Tak, krawcowa
Dla dzidziolka bym chciała białą, a dla nas albo całą czarną albo tą dwustronną, z białym

---------- Dopisano o 13:34 ---------- Poprzedni post napisano o 13:33 ----------

Cytat:
Napisane przez boroo50 Pokaż wiadomość
O masakra! Nie dość, że każą takie świństwo pić, to jeszcze tyle czekać i 3 razy kłuć???
Ja poszłam na łatwiznę trochę i wypiłam TO o 5:00 rano, a potem jeszcze dwie godzinki pospałam prawie, do laboratorium na pobranie i do pracy szybciutko na 8:00. Potem to dopiero mi niedobrze było hihi, no ale wolę to niż dać się kłuć 3 razy :/
No ja też tak miałam, i to 2 razy

Ale jak o 5:00 wypiłaś? Macie jakiegoś labka cznnego od 5:00 rano?

tylko po to, żeby w niej wszystko było
agawoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-30, 13:39   #303
nawojka8583
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Anulka_86 Pokaż wiadomość
A wracając do tego ,że mojego męża siostra też teraz będzie rodzić to moja teściowa wszystko by mi po ich dziecku chciała teraz dać.
Justyna- czyli ta siostra męża ma pożyczony kosz wiklinowy dla swojego synka od swojej bratowej i moja teściowa( a jej mama) koniecznie chciałaby aby nam później to Justyna dala bo on taki ładny. To jej tłumacze ,że my nie chcemy bo sami sobie kupimy kołyskę bo ja bym chciała...a ona na to ,że a kto to będzie bujał potem.....
drugi mój argument to taki ,że między naszymi dziećmi będzie jakieś 10 tygodni różnicy i że przecież ten koszyk będzie jeszcze Justynie przydatny... to teściowa ,że przecież mają łóżeczko to przełożą itp.
Jakoś bardzo chciałaby mnie tym uszczęśliwić a ja po prostu nie chce aby nasze dziecko miała wszystko używane - a dodam że to nasze pierwsze dziecko i planujemy jeszcze mieć dzieci to tym bardziej....

Justyna jeszcze do tego ,że mamy za dużo ciuchów nie kupować bo ona nam wszystkie po swoim da.... z jednej strony fajnie a z drugiej czekam tylko na tekst ,że my mamy im dać to co kupilismy dla naszego i oni nam to później oddadzą. ....wrrrr..

Ale już się uzbrajam w cierpliwość ,że teściowa będzie ciągle porównywać dzieci. itp. a bo to Justyny to a tamto...
Może przecież być tak ,że nasze dzieci mimo kilku miesięcy różnicy będą nosiły taki sam rozmiar.
Może ona by chciała żebyście się zrzuciły na całą wyprawkę i np kupiły jeden wózek, a później ona ustali grafik i będziecie jeździć na spacery na zmianę: w poniedziałek Ty, we wtorek Justyna, Justyna za to w poniedziałek będzie mieć kosz, a we wtorek przyniesie do Ciebie bo będzie jej kolej na spacer i na wózek itp itd. Widzisz jaka sprytna ta Twoja teściowa

Edytowane przez nawojka8583
Czas edycji: 2011-11-30 o 13:41
nawojka8583 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-30, 13:43   #304
renata:)
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Małgosia:) Pokaż wiadomość
Hej dziewczynki

Ja po wczorajeszej wizycie, zdam Wam szybko relację a potem postaram się nadrobić.

Szyjka zamknięta, anemia coraz mniejsza, wyniki ok.

Synek nie dał soabie po raz 3 z rzędu potwierdzić płci, ale wcześniej 2 lekarzy powiedziało że chłopczyk. Wstydliwy się zrobił coś.

W 32 tyg. waży 1470 gram.
Chyba troszkę mało, a jak to było w Was?

No i łobuz odwrócił się pupcią na dół, lekarz powiedział że jest szansa żeby się jeszcze odwrócił. Następna wizyta za 3 tyg.

A ja go klepałam po pupci (czyli główce) i mówiłam że jest łobuz jak się rozpychał...

Dziś czuję się dobrze. Włąśnie ogarnełam chałpinke i gotuję obiadek.

Lecę nadrabiać, a potem wybieram się na zakupy (prezenty świąteczne).
gratuluje udanej wizyty kochana!
wiesz z waga to chyba sprawa indywidualna moja mała ważyła 1.5kg w 29tyg ale usłyszałam że jest dorodna, mysle ze jakby cos bylo nie tak to lekarz by ci powiedzial także sie nie martw na zapas
Cytat:
Napisane przez eliza1984 Pokaż wiadomość
Niestety ja,chyba renata ,niby nikotynka,a le z tego co czytam to ona ciagle gdzieś jeździ i czubasek chyba

---------- Dopisano o 11:15 ---------- Poprzedni post napisano o 11:14 ----------

Mi tez przyszło wczoraj
ja tez leze, ale nie z powodu szyjki tylko plamien i skurczy -szyjke mam ponoc ok(30mm), no i mam te 6h/dobę kiedy moge chodzić lub siedzieckorzystam z tego maxymalnie jak jestem na zajęciach w szkole-ale pozniej odchorowywuje
Cytat:
Napisane przez *Agatek* Pokaż wiadomość
Hej pchełki

Wróciłam niedawno

Oj jak Wam jest dzisiaj śmiesznie dziewczyneczki, ło hoho

Zaniosłam GBS'a i siuśki i morfo zrobiłam, do banku wskoczyłam wymienić ojro i przybyłam
Jeszcze ja mądra poszłam po moje 5 zł! Za glukozę, której nie przeszłam 2x poszłam do księgowości i babka bidna szukała kwitka potwierdzającego chyba z 20 min... ojj jaka była zła, że przyszłam się upomnieć o tak wysoką kwotę ale dostałam co swoje

Zoska duuuchyyyy Jak możesz trzymać psa w piwnicy?? a myszy są mądrzejsze niż Ci się wydaje... u mnie na poddasze włażą wiesz jak? Po ścianie i w suficie też były dokładnie w listwie bo mamy tam kable i jest dziura i ma to powiązanie z dziurą na poddaszu, która jest ZAŁATANA. Mysznyn impossible

Bebi misiu owinięte dziecko pępowiną?? może się odwinie do porodu bo jak nie to ja nie wiem, chyba cesarkę robią w takim wypadku co?? Mój A. był owinięty przy porodzie i gdyby nie czujność położnej to by mojego męża nie było na świecie
A waga super jak na ten tydzień moje niecałe 1800 miało w 32 tyg
pchełkino nie moge!!!co jak co ale pchełki to raczej do nas niepodobne

niby 5zł ale wiesz 5zł i 5zł to juz 10 i można coś kupić dzidziusiowi(nie wiem co-śliniak?) super ze ci sie udało od nich wydebić- w koncu twoja kasa

Zosia przyłaczam sie do pytania jak możesz psa w piwnicy trzymac?

a co do pepowinki to wiedzac to na pewno beda ardzo czesto kontrolować tetno maluszka i wszystko bedzie dobrze

Cytat:
gupol laski mówią, że one 'po' porodzie kupią staniki, bo myślą, że im cycki do rozmiaru xxxl urosną więc ja napisałam, że ja przed porodem kupiłam

jakby były częściej i częściej te skurcze to wtedy do szpitala- tak mi gin mówił, bo przecież te skurcze skracają szyjkę, a w końcowym efekcie rozwarcie może być, więc lepiej leżeć i brać tabletki

Ojj malutko moje w 32 tyg miało niecałe 1800. Co lekarz na to?? Więcej leż, odpoczywaj na boku. Wtedy szybko przybiera
haha ja tez myse ze urosna do xxl a pozniej troche zmaleja -no ale wiesz mi w ciazy 3 rozmiary napuchły wiec niewiadomo jak to bedzie jak mleko dojdzieoj bedzie sie maz cieszył z "działającej" i cycatej żonki juz po porodzie
moze dlatego moja mala taka duza bo non stop na boku leze i spie i w ogole wszystko na boku robie

Cytat:
Napisane przez AgaMili Pokaż wiadomość
Agatek to Ty jak moj maz on tez nie ochodzil w domu imienin i tak sie zawsze broni jak mu wypominam ze mi nie kupuje prezentu na moje ale ja sie zawsze domagam i w tym roku zrobil mi niespodzianke (nauczyl sie po 7 latach) - kwiaty i bombonierka
mój nawet nie wie kiedy ma swoje imieninyale moje obchodzimy
Cytat:
Wlasnie przed chwila Mama zadzwonila, ze sa baranki w tej hurtowni i juz mi je wziela !!!
I podobno za kilka dni maja byc jeszcze przescieradla w baranki !!! wiec sie juz umowila z panem, zeby jej odlozyl
zazdroszcze!!! piękna ta pościel jest
Cytat:
Witam Mamusie
troszke się zmartwiłam informacjami o wadze waszych dzidziusiow - moja Lenka w 28 tyg waży tylko 850 g , lekarz mówi, że niby ok ale jakoś mało mi sie wydaje może moje dziecię wda sie we mnie ( ja w ciąży donoszonej ważyłam tylko 2200 i moja siostra też) a że mam straszną anemie z którą walczę od 3 miesięcy baz większych rezultatów - moze ona wpływa na niska wage dzidzi , ja przytyłam na razie 29 tydzień - 6 kg więc niedużo więc moze dzidizus będzie taki malutki

stąd moje pytanie do mamus lutowych ile ważyły ważą wasze dzieci w ok 28 tygodnia
kochana to ze ty malo przybralas to nic tylko sie cieszyc!! ja tak mało przybierałam a pozniej nagle ponad 3kg w miesiac
mam ostra anemie juz-chociaz biore zelazo od paru miesiecy dbrych a moja Lilka wielkolud, chyba to rzeczywiscie zalezy od genetyki mój małż sie wielki urodził coś ponad 4kg ja byłam "normalna" ale Lilka sie chyba w niego wda
Cytat:

Co, nie zasłużył sobie bidak?? W sumie pewnie też bym tak postąpiła jak Ty Możesz go poszczuć, najpierw on Tobie zrobi dobrze poprzez masaż pleców i stóp a potem Ty pomyślisz... Mój na to przystaje
takie dorze przez masaz eeee co to za dobrze?

Cytat:
Napisane przez Anulka_86 Pokaż wiadomość
Ja jestem w 27 tygodniu teraz i przytyłam 5 kg dopiero. Ja się tym nie martwię jeśli wszystko z dzidzią ok. Moja p.ginekolog powiedziała ,że u mnie może wystarczyć nawet 9-10 kg. to zależy od kobiety każdej z osobna. Nie wiem ile waży moja dzidzia teraz, bo ostatnio na wizycie w 25 tygodniu nie sprawdzała wagi dziecka.
Ja zawsze sobie powtarzam ,że natura wie co robi. Nie chciałabym rodzić dziecka 4 kg bo boję się ,że nie dam rady... mówię do mojego Huberta w brzusiu zawsze, że do 3,5 kg nie więcej
A im mniej teraz ważymy i z dzidzia wszystko ok. tym lepiej. Moi znajomi ze studiów mówią ,że nie mogą uwierzyć ,że już prawie początek 7 miesiąca a ja tak dobrze wyglądam.

Dziewczyny Wy tyle piszecie.... szok. nie było mnie z 3 godziny na wizazu i już 2 strona...
kchana ja w 27 tyg przytyłam 6kg a teraz już 33tydz- mam 10 na plusiea jeszcze 2 miesiace"nie chwal dnia przed zachodem słońca"czego ci nie życzę oczywiście- ale wyobraz sobie moje zdziwko jak weszłam na wage i nagle 3kg wiecej w ciagu miesiaca!!teraz mam tak że w ciągu 4 dni tyje 0.6kg

"nadwrażliwość to mój wróg- przerost duszy nad rozumem[...] dyskretnej troski trzeba mi"

http://www.suwaczki.com/tickers/ajwwb201imv5ykw7.png

Lilka już z nami!!

renata:) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-30, 13:44   #305
n1kotynka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kropeczka1984 Pokaż wiadomość
Te droższe są i usztywniane i miękkie
Ten mój akurat jest usztywniany, ale nie jest twardy, tylko taki mięciutki. Tak jakby z bardzo miękkiej pianki. Normalnie można miskę po odpięciu zmiąć w jednej ręce
Ja jednak wolę te nieelastyczne. Mam małe piersi i nie chciałabym, żeby straciły na jędrności przez zły stanik, a niestety zwykle te bawełniane nie podtrzymują dobrze biustu. Wolę nie ryzykować

Piotruś mi się podoba
Ale nie mega usztywnione

Do mnie przyszła w poniedziałek Tylko, że ja zamówiła próbki mleka a tam mam termin ważności do września :/ Niby od sierpnia będę mogła podawać mleko z butelki, ale nie wiem czy ryzykować, jak taki krótki termin ważności zostanie :/

Wątpię, że wszystkie. Poza tym musiałabyś mieć przepisane z książki słowo w słowo. Ja dużo przepisywałam, ale każde zdanie starałam się jakoś zmienić. Jeśli moja praca była przepuszczona przez ten program, to znaczy, że moja technika się sprawdziła

Ja chyba tego sposobu spróbuję. U mnie w SR tak radzili. Jeszcze dopytam dzisiaj.

Dziewczyny co kupowałyście w IKEI dla dzieci? Jedziemy w niedzielę i muszę być przygotowana
i właśnie mi tez na podtrzymaniu piersi chodziło a te z co pokazywałam to trzymają genialnie
w ikei napewno kupiłabym pudełka na bibeloty, to się zawsze przydaje ja zawszę kupuję pościel i jeszcze chciałabym lampę kwiatek dla malutkiej komody juz mam też stamtąd kupione. Ręczniki też fajne
Cytat:
Napisane przez nawojka8583 Pokaż wiadomość
Może ona by chciała żebyście się zrzuciły na całą wyprawkę i np kupiły jeden wózek, a później ona ustali grafik i będziecie jeździć na spacery na zmianę: w poniedziałek Ty, we wtorek Justyna, Justyna za to w poniedziałek będzie mieć kosz, a we wtorek przyniesie do Ciebie bo będzie jej kolej na spacer i na wózek itp itd. Widzisz jaka sprytna ta Twoja teściowa
hahaaha dobre

Anulka a tak swoją droga to słuchaj teściowej jednym uchem a wypuszczaj drugim.. bo porównywania obawiam sie nie unikniesz
n1kotynka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-30, 13:46   #306
NataliaM1103
Rozeznanie

witam
Jestem po wizycie u lekarza.Wszystko dobrze ,Maluszek rośnie i z szyjką też jest bez zmian no i brak rozwarcia.Miałam pobierany wymaz na GBS tzn paciorkowca w poniedziałek wyniki.Następna wizyta 16 grudnia i wtedy odstawiam wszystkie leki. No i znowu widziałam Bartoszka na usg 3d

Calą noc nie spałam, chyba ze stresu przed lekarzem a do tego maluszek w nocy szalał znowu.
NataliaM1103 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-30, 13:48   #307
klaurencja
Raczkowanie

Hejka ciężarówy

Cytat:
kurka to jak Ty zaszłaś pewnie usiedliście koło siebie i plemniki przeskoczyły z niego na Ciebie??? Jak takie pchełki!! Leciały w przestworzach Albo połknęłaś cenne proteiny i tak zaszłaś!!!!!!!! wiedziałam!
MAGIA!
Nie no, kiedyś się kochaliśmy

Cytat:
Napisane przez MartuNiunia87;30805153[COLOR=Silver
]
[/COLOR]eee to jak ja do mojego obecnego wsadzę jeszcze pięść to mi nie wyjdzie żaden możliwy rozmiar stanika z tego chyba od razu zamówię sobie namiot 2osobowy ...albo poszukam stanika w rozmiarze "Z" a jak będę dziecko karmić to nie będę musiała go trzymać... całe wsadzę do stanika i niech sobie je... :P
dobry pomysł, trzeba wykorzystać

Cytat:
Napisane przez BebiBebi Pokaż wiadomość
Witajcie ! Byłam dzisiaj na wizycie u lekarza. 30 tydzień i 5 dzień.
Moja dzidzia jest ponad przeciętna w rozwoju ma 1811 gram.
Przy porodzie będzie ważyć ok 3700 gram i będzie mieć ok. 56-58 cm.

Ja mimo, ze na diecie, dalej tyje.
20 kilo do przodu. Ale taka moja natura - przemiana materii.

Niestety mojej dziecinki szyja jest owinięta raz pępowiną strasznie mnie to martwi ;(

No i następnym razem ( 27 grudnia) będę mieć badanie na paciorkowca u lekarza.

W sumie to wyszłam od lekarza i się popłakałam.

Człowiek tak stara się nie jeść , a tu tak samo przybiera ;/

Nadrobiłam Was, ale nic nie cytowałam.

Miłego dnia. Od jutra liczę ruchy płodu i jutro pierwsze zajęcia SR.
nie martw się, będzie dobrze

Dziewczynki, do klubu
Stary 2011-11-30, 13:50   #308
boroo50
Rozeznanie

GG do boroo50

Cytat:
Napisane przez n1kotynka Pokaż wiadomość

ja leżę i kompletuję grzecznie wyprawkę ile mm ma twoja szyjka?

i listy
Apteka:
linomag tormentiol olejek kminkowy gaziki jałowe gaziki leko oilatum parafina sól fizjologiczna termometr octenisept tantum rosa bepanthen paracetamol tabletki
woda morska do noska

Drogeria:
sudocrem
waciki
krem do pupy gruszka
patyczki
oliwka
plyn do kąpieli termometr do wanny krem do twarzy podkłady poporodowe podpaski
zel pod prysznic plyn do higieny intymnej chusteczki nawilzane dla dzidziusia
oliwka
chustki do demakijażu się w szpitalu przydają do przecierania buzi - te już mam

jak to ciągle gdzieś jeżdzę??? siedzę grzecznie na w domu za tydzień zacznę się już ruszać bo już jest bezpiecznie - w sobotę skończę 36 tydzień

kupiłam oilatum bo zawsze się przyda, to nie jest tak, że przez delikatny środek dziecko potem będzie uczulone na wszystko bo tym tokiem rozumowania to po co prać w proszkach dzidziusiowych i po co w ogole są kosmetyki dla dzieci jak można używać uniwersalnych
a kupiłam bo promocja jak pisałam spora no i emolient jest 2 w 1, po kąpieli już nie używasz nic i nie podrażnisz maluszka
Tak szczerze mówiąc to nie mam pojęcia ile ma ta szyjka, bo mi doktor nie powiedział, a jak mnie zaczął szpitalem straszyć to nie myślałam o pytaniach. Po jego minie można było stwierdzić, że szyjki już chyba nie mam A to wszystko się przez 2 tygodnie porobiło :/

Masz jakiś sposób, zeby się zabrać za tą wyprawkę przez neta? Ja chyba zamierzam na alegro większość rzeczy zakupić u r_p77 lub może Sklep-Myszka. Tylko ciągle nie mogę się zdecydować co kupić jako priorytetowe rzeczy - tzn przed 10tym połow, a drugą część po 10tym Poza tym mojego mogę w jakąś sobotę może wysłać po jakies drobiazgi - będzie baaaaardzo ciężko, no ale może pójdzie jak dostanie niesamowicie konkretną listę
boroo50 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-30, 13:52   #309
pozycja77
Zadomowienie

Cytat:
Witam Mamusie
troszke się zmartwiłam informacjami o wadze waszych dzidziusiow - moja Lenka w 28 tyg waży tylko 850 g , lekarz mówi, że niby ok ale jakoś mało mi sie wydaje może moje dziecię wda sie we mnie ( ja w ciąży donoszonej ważyłam tylko 2200 i moja siostra też) a że mam straszną anemie z którą walczę od 3 miesięcy baz większych rezultatów - moze ona wpływa na niska wage dzidzi , ja przytyłam na razie 29 tydzień - 6 kg więc niedużo więc moze dzidizus będzie taki malutki

stąd moje pytanie do mamus lutowych ile ważyły ważą wasze dzieci w ok 28 tygodnia
Moja w 28 tyg 1021 g

Cytat:
mi z hippa przyszły same ulotki i jedna naklejka na szybę w samochodzie
i u mnie to samo

Cytat:
Napisane przez kropeczka1984 Pokaż wiadomość

Dziewczyny co kupowałyście w IKEI dla dzieci? Jedziemy w niedzielę i muszę być przygotowana
Ja kupiłam łóżeczko z działu dziecinnego, a komode i szafe "z normalnego"

Hej Dziewczyny!!
nie było mnie na forum od soboty i nie jestem w stanie nadrobić - trafiłam do szpitala;-(
dostałam fenoterol w kroplówie, isoptin no i sterydy na płucka dla Malutkiej. Całe szcześcię sytuacja została opanowana, i wczoraj wróciłam już do domu, ale dziś na wizycie u prowadzącej przy ktg tez cyrki- musiałam powtarzać badanie, bo lekarka miała jakieś wątpliwości no ale pusciła mnie do domu.
trzymam kciuki za wszsytkie Mamunie , Brzusie i wizyty!!

Szczęściem jednego człowieka jest drugi człowiek.L&Ł
pozycja77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-30, 13:55   #310
bambusiek
Zakorzenienie

mam takie pytanka:

1) Kupuje do wanienki taką gąbkę antypoślizgową?
2) Pieluch tetrowych 10 szt. i 3 flanelkowych (takie są milusie) wystarczy?
3) butelka na początek TT 260 ml będzie ok?
4) smoczek na początek TT PURE? jeden czy więcej?
G. 9.1O.18
bambusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-30, 13:55   #311
ultraradiola
Wtajemniczenie

dzień dobry mamusie

ale miałam znowu ciężką noc położyłam się o 23.30 a usnęłam ok 2 a w trakcie nocy strasznie mnie zgaga paliła bo przed snem najadłam się ciasteczek które mama zrobiła i w oto taki sposób spałam dzisiaj do 11.30 jak bym strasznie chciała się przestawić na wcześniejsze zasypianie i wstawanie ale sama nie wiem jak to zrobić

jutro o 9.15 mam usg Tuptusia już tak strasznie nie mogę się doczekać. Strasznie jestem ciekawa ile teraz waży

14.08.2010 MAŁŻEŃSTWO

ultraradiola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-30, 13:57   #312
klaurencja
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez pozycja77 Pokaż wiadomość
Moja w 28 tyg 1021 g

i u mnie to samo

Ja kupiłam łóżeczko z działu dziecinnego, a komode i szafe "z normalnego"

Hej Dziewczyny!!
nie było mnie na forum od soboty i nie jestem w stanie nadrobić - trafiłam do szpitala;-(
dostałam fenoterol w kroplówie, isoptin no i sterydy na płucka dla Malutkiej. Całe szcześcię sytuacja została opanowana, i wczoraj wróciłam już do domu, ale dziś na wizycie u prowadzącej przy ktg tez cyrki- musiałam powtarzać badanie, bo lekarka miała jakieś wątpliwości no ale pusciła mnie do domu.
Szkoda że musiałyście jechać , teraz musi być wszystko ok!

ultra, , też miałam zgagę
Stary 2011-11-30, 13:59   #313
kamciurka
Zakorzenienie

Pearl nasza gwiazdo jestes gościem honorowym
Cytat:
Kamciurka za 30tc[COLOR="Silver"]
dziękujemy
Cytat:
Napisane przez MartuNiunia87 Pokaż wiadomość
DZIEŃ DOBRY!

ja se tak tylko przelotem :P byłam dziś na osławionej glukozie iii.... PRZEŻYŁAM TO !!!
gratki za glukozę
Cytat:
O masakra! Nie dość, że każą takie świństwo pić, to jeszcze tyle czekać i 3 razy kłuć???
Ja poszłam na łatwiznę trochę i wypiłam TO o 5:00 rano, a potem jeszcze dwie godzinki pospałam prawie, do laboratorium na pobranie i do pracy szybciutko na 8:00. Potem to dopiero mi niedobrze było hihi, no ale wolę to niż dać się kłuć 3 razy :/
a to nie badali Ci krwii przed wypiciem mi moj gin kazal powtarzac, bo nie zbadali mi po godzinie, a co dopiero jak nie robili przed
Cytat:
Napisane przez agawoo Pokaż wiadomość

Ojej,współczuję koleżance .. Ale do terminu porodu niedaleko, więc będzie na pewno dobrze
no chyba dopiero jutro do niej pojde, bo cos mi znowu brzuszek twardnieje, musze sie polozyc, a jutro mam samochod to wsiade i nie bede lazic, no w razie czego juz dzidzia duza

u nas dzisiaj mżawka, normalnie pada pierwszy raz chyba od 2-3 miesiecy jak nie więcej, az dziwnie

Niki

Alex

Edytowane przez kamciurka
Czas edycji: 2011-11-30 o 14:00
kamciurka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-30, 14:01   #314
boroo50
Rozeznanie

GG do boroo50

Cytat:
No ja też tak miałam, i to 2 razy

Za pierwszym razem (koleżanka Wrocławianka) mi podpowiedziała, ze tą glukozę to dają w laboratorium właśnie. A tam się okazało, ze jednak samej w domu trzeba wypić. I całe szczęście, bo tydzień później właśnie mogłam pić i płakać w domu o 5:00 rano, pójść spać, wstać i wtedy dopiero do pobrania
Także męczarnie siedzenia i stresowania się dodatkowe mnie ominęły (a przynajmniej jeśli chodzi o tą felerną glukozę )
Zresztą ta moja pani z laboratorium jest taka wyrozumiała i zawsze toleruje moje spazmy na igłę i strzykawkę. To jest obok Kauflandu w Tbgu.

kamciurka piłam 75g glukozy - a jak się tak dużo wypija to tylko raz po dwóch godzinach kłują

Edytowane przez boroo50
Czas edycji: 2011-11-30 o 14:04
boroo50 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-30, 14:03   #315
pearpearl
Wtajemniczenie

Ach, powiem Wam, ze juz nie moge sie doczekac, az wroce do tzta i spedzimy pierwsza noc pod nasza nowa koldra i posciela w baranki Dzisiaj Mama specjlanie dlatego nada paczke autobusem, zeby tz odebral, wypral i zeby czekala na moj powrot
Jak ja sie odnajde po kilkutygodniowym spaniu na jednym malym materacu z tztem pod jedna mala kolderka nagle w lozku 180x190 i posciela 180x200 do tego w baranki
Acccchhhhhh
Dobrze, ze nie da rady zrobic drugiego dzieciaka, bo jak nic by cos sie z tego wyklulo

Cytat:
Napisane przez n1kotynka Pokaż wiadomość
ja się broniłam nie tak dawno no i niestety sprawdzają ale z książki jak przepisywałaś to luz bo to jest cięzkie do wykrycia, gorzej internet ale to też musisz mieć jakiś tam % zgodności w tekscie ale nie wiem jaki... a nie prosiłaś promotora, żeby on wcześniej puścił pracę przez program?
nie prosilam
w ogole moj promotor to troche malo pomocny jest, jezeli chodzi o prace, ale za to ogolnie jest super
ciekawe, jak sie ma sprawa z innymi pracami, bo sie troche "sugerowalam"

Kochanie, pozwolilam sobie zapisac Twoje listy i bede korzystac przy zakupach
Cytat:
Tak, krawcowa
Dla dzidziolka bym chciała białą, a dla nas albo całą czarną albo tą dwustronną, z białym
ja wzielam cala czarna - moim zdaniem najlepiej wyglada
dla dzidziola chcialam biala, ale nie wiem, czy nie bedzie mu za smutna taka tylko dwukolorowa ?
Cytat:
Napisane przez Agawoo
Boro, wlasnie tez mnie zastanawia, jak wypilas o 5 i poszlas spac i dopiero po dwoch godzinach pojechalas? Przeciez najpierw kluja naczczo, pozniej pijesz, po godzinie znowu i po dwoch kolejny raz... wiec nie rozumiem?

Sometimes when I close my eyes, I can't see

Edytowane przez pearpearl
Czas edycji: 2011-11-30 o 14:04
pearpearl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-30, 14:03   #316
nawojka8583
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez NataliaM1103 Pokaż wiadomość
witam
Jestem po wizycie u lekarza.Wszystko dobrze ,Maluszek rośnie i z szyjką też jest bez zmian no i brak rozwarcia.Miałam pobierany wymaz na GBS tzn paciorkowca w poniedziałek wyniki.Następna wizyta 16 grudnia i wtedy odstawiam wszystkie leki. No i znowu widziałam Bartoszka na usg 3d

Calą noc nie spałam, chyba ze stresu przed lekarzem a do tego maluszek w nocy szalał znowu.
NataliaMza wizyte.
Stary 2011-11-30, 14:03   #317
klaurencja
Raczkowanie

Dziewczyny, przystopujcie z tymi postami, nie nadążam za wami, a powinnam się uczyć znaków drogowych Bo na teoretycznym to ze ściągami
Stary 2011-11-30, 14:05   #318
ultraradiola
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez bambusiek Pokaż wiadomość
mam takie pytanka:

1. nie kupuję do Tuptusia nic z gąbki do kąpania bo tam same skupisko bakterii się zbiera ale to tylko moja opinia
2. Ja mam 20 szt. tetrowych i 4 flanelowe
3. ja mam 2 butelki TT antykolkowe na razie 150 ml
4. Ja mam 2 TT smoczusie 0-3 miesiące i TZ kupił w DE jakies dwa firmy chyba lovli czy jakoś tak.

14.08.2010 MAŁŻEŃSTWO

ultraradiola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-30, 14:07   #319
nawojka8583
Zadomowienie

Cytat:
Hej Dziewczyny!!
Pozycja no to odpoczywaj dzielnie i uważaj na siebie, my za Ciebie też mocno kciuki ściskamy
Stary 2011-11-30, 14:07   #320
Mijus
Rozeznanie

Cytat:
Moja w 28 tyg 1021 g

Hej Dziewczyny!!
Zdrówka kochanaWszystko będzie dobrze
Stary 2011-11-30, 14:10   #321
nawojka8583
Zadomowienie

Cytat:
mam takie pytanka:

Bambusiek ja mam tą gąbkę, ale dziewczyny pisały, że się nie sprawdza, bo zarazki się na tym zbierają. Tetrowych i flanelowych mam akurat tyle co napisałaś. Butelki na początek też mam z TT 260ml antykolkowe.
Stary 2011-11-30, 14:10   #322
n1kotynka
Zadomowienie

Cytat:
Tak szczerze mówiąc to nie mam pojęcia ile ma ta szyjka, bo mi doktor nie powiedział, a jak mnie zaczął szpitalem straszyć to nie myślałam o pytaniach. Po jego minie można było stwierdzić, że szyjki już chyba nie mam A to wszystko się przez 2 tygodnie porobiło :/

Masz jakiś sposób, zeby się zabrać za tą wyprawkę przez neta? Ja chyba zamierzam na alegro większość rzeczy zakupić u r_p77 lub może Sklep-Myszka. Tylko ciągle nie mogę się zdecydować co kupić jako priorytetowe rzeczy - tzn przed 10tym połow, a drugą część po 10tym Poza tym mojego mogę w jakąś sobotę może wysłać po jakies drobiazgi - będzie baaaaardzo ciężko, no ale może pójdzie jak dostanie niesamowicie konkretną listę
zapytaj następnym razem jakby Ci się całkiem szyjka skróciła to byś już w szpitalu leżała

a co do wyprawki to ja zrobiłam tak:
masz listy wyprawkowe i w pierwszym poście i w klubie. Ja z tych list zrobiłam sobie taką swoją dopasowaną do naszych możliwości finansowych no i potrzeb ( np monitora oddechu nie kupuję, niani to samo, karuzelę dopiero jak się mała urodzi).
Potem śmigasz na allegro do polecanych sprzedawców: rp_77, rodzyneczki, gapa kids i innych ( nie wiem czy ubranka też kupujesz czy te pozostałe akcesoria ) i kupujesz hurtem u nich, żeby zapłacić jak najmniej za przesyłkę. I ja miałam tak, że miałam jedno duże pudło od rp_77 i drugie duze pudło od rodzyneczki, pościel osobno od Magictex, Łóżeczko, materac, przewijak od more4kids i resztę kosmetyczno - akcesoryjno - apteczną kupiłam wczoraj
Jeżeli chodzi o ciuszki to to samo, najlepiej od jednego sprzedawcy też kupic sporo, żeby koszty przesyłki nie powiększały zbytnio ceny ubranka.
Mi się bardzo przydała lista w excelu, bo na żółto sobie zaznaczam co mam, na zielono do szybkiego kupienia, na niebiesko do kupienia w sklepie i przy kazdej rzeczy mam cenę i patrzę ile jest do wydania i kontroluję ( przynajmniej się staram) wydatki
Cytat:
Hej Dziewczyny!!
no ładnie!! za dużo nas jest na fenoterolu leż i odpoczywaj
Cytat:
mam takie pytanka:

1. nie, bo nie da się jej zdezynfekowac. Na sr polecali położenie pieluchy tetrowej
2. Pieluch tetrowych kupiłam sporo, do szpitala u mnie każą wziąć 10 szt, wiec kupiłam 30 szt na zapas i 5 szt flanelkowych
3. Mam 2 butelki właśnie tt 260 ml i nie kupuję innych, więc mam nadzieję, że będzie ok
4. Mam też ten smoczek tt w ilości sztuk:2 na twoim miejscu zostawiłabym jeden i zobaczysz czy dzidziolkowi podpasuje
Cytat:
Napisane przez ultraradiola Pokaż wiadomość
dzień dobry mamusie

ale miałam znowu ciężką noc położyłam się o 23.30 a usnęłam ok 2 a w trakcie nocy strasznie mnie zgaga paliła bo przed snem najadłam się ciasteczek które mama zrobiła i w oto taki sposób spałam dzisiaj do 11.30 jak bym strasznie chciała się przestawić na wcześniejsze zasypianie i wstawanie ale sama nie wiem jak to zrobić

jutro o 9.15 mam usg Tuptusia już tak strasznie nie mogę się doczekać. Strasznie jestem ciekawa ile teraz waży
też mam zgagę... wypijam ponad litr mleka dziennie, zeby ją złagodzić bo nie chcę się non stop lekami faszerować okropne uczucie, już marzę, żeby się skonczyło bo cokolwiek bym zjadła to mnie pali.. najgorzej jest właśnie wieczorami, że aż mnie cofa tak wszystko boli i piecze
Stary 2011-11-30, 14:11   #323
nawojka8583
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ultraradiola Pokaż wiadomość
dzień dobry mamusie

za jutrzejsze USG.
Stary 2011-11-30, 14:11   #324
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:
Za pierwszym razem (koleżanka Wrocławianka) mi podpowiedziała, ze tą glukozę to dają w laboratorium właśnie. A tam się okazało, ze jednak samej w domu trzeba wypić. I całe szczęście, bo tydzień później właśnie mogłam pić i płakać w domu o 5:00 rano, pójść spać, wstać i wtedy dopiero do pobrania
Także męczarnie siedzenia i stresowania się dodatkowe mnie ominęły (a przynajmniej jeśli chodzi o tą felerną glukozę )
Zresztą ta moja pani z laboratorium jest taka wyrozumiała i zawsze toleruje moje spazmy na igłę i strzykawkę. To jest obok Kauflandu w Tbgu.

kamciurka piłam 75g glukozy - a jak się tak dużo wypija to tylko raz po dwóch godzinach kłują
Boroo, dziwnie jakoś to piłaś
Własnie my z Kamciurką ( i większość dziewczyn co piły 75 g chyba też) miałyśmy tak, że pobierali nam 3 razy: na czczo, potem po 1h od wypicia i po dwóch godzinach.
I nie wolno bylo w tym czasie nigdzie chodzić, tylko siedzieć i czekać

Stary 2011-11-30, 14:11   #325
pearpearl
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kamciurka Pokaż wiadomość
Pearl nasza gwiazdo jestes gościem honorowym

kocham Cie
(tak, Agatku, zdradzam Cie!!! )
Cytat:
Napisane przez Kamciurka
u nas dzisiaj mżawka, normalnie pada pierwszy raz chyba od 2-3 miesiecy jak nie więcej, az dziwnie
u nas tez...

Cytat:
Hej Dziewczyny!!
ojej
biedna
trzymam kciuki, zeby Malutka jeszcze sobie posiedziala u Ciebie i zebys nie miala wiecej takich akcji

Sometimes when I close my eyes, I can't see
pearpearl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-30, 14:12   #326
kasiulka99
Raczkowanie

Cytat:
mam takie pytanka:

ad1 wanienke mam już profilowana i antypoślizgową- ale z tego co czytałam niektóre mamy twierdzą że ta gąbka jest mało higieniczna i polecaja kłaść na dno pieluszkę tetrową
wczoraj robiłam zakupy u r_p77 i zamówilam 12 tetrowych i 3 flanelowe i kupiłam 2 pielucho-ceratki może sie przydadzą
butelki TT kupilam 1 150 druga 260 jak cos to do herbatek będą
smoczek kupiłam jeden TT Pure
kasiulka99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-30, 14:16   #327
klaurencja
Raczkowanie

Cytat:

kocham Cie
(tak, Agatku, zdradzam Cie!!! )

u nas tez...
TO WY JESTEŚCIE RAZEM???
Stary 2011-11-30, 14:16   #328
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:
Cześć

Poczytałam wszystko, ale sorki, że nie odp.

Obeszłam pół miasta i nie ma butów na mnie albo za wąskie w paluchach, albo najmniejszy rozmiar lata na stopie
Znalazłam idealne w CCC, ale brak mojego rozmiaru
Wrrr... w piątek idę znów na targ - ostatnia deska ratunku Bo tam były ze 2 pary sensownych, ale szkoda mi było wydawać na targu tyle ile w CCC

No, ale na targu kupiłam koszulę do karmienia - za 20 zł taka ładna z miśkami jeszcze tylko stanik do karmienia i jestem wyszykowana do szpitala

A właśnie... stanik chyba kupię na początek taki a'la sportowy. Teraz wszelkie usztywnienia mnie irytują, więc zakładam taki usztywniany jak muszę, więc pewnie potem lepiej nie będzie

Napisałam do producenta od łóżeczka i przewijaka i w sumie wyjdzie nas taki komplet 217,40 z przesyłką + materac osobno. Chyba OK???
Ja nawet za butami nie patrzę Na razie śmigam w adidasach, a potem się zobaczy
Wydaje mi się, że to cena całkiem ok za łóżeczko

Cytat:
To się nazywa oszczędność
Ona po prostu"lubi oszczędzać innym" Powinni ją zatrudnić w banku "BGZ Optima"

Cytat:
Hej Dziewczyny!!
Pozycja, o matko, a co to się porobiło? Dobrze, że stuacja opanowana, leż, odpoczywaj,a dzidzia niech jeszcze nie wychodzi

Cytat:
mam takie pytanka:

Bambusiek,
1) do wanienki nie kupuję nic pielucha tetrowa wystarczy
2) Pieluch powinno wystarczyć, ja mam 20 + 3 flanelki ale mama krzyczy, że na co mi tyle
3) butelka ok, nawet chyba za duża
4) smoczek też powinien jeden starczyc, w razie czego dokupisz

Edytowane przez agawoo
Czas edycji: 2011-11-30 o 14:22
Stary 2011-11-30, 14:16   #329
n1kotynka
Zadomowienie

Cytat:
Ach, powiem Wam, ze juz nie moge sie doczekac, az wroce do tzta i spedzimy pierwsza noc pod nasza nowa koldra i posciela w baranki Dzisiaj Mama specjlanie dlatego nada paczke autobusem, zeby tz odebral, wypral i zeby czekala na moj powrot
Jak ja sie odnajde po kilkutygodniowym spaniu na jednym malym materacu z tztem pod jedna mala kolderka nagle w lozku 180x190 i posciela 180x200 do tego w baranki
Acccchhhhhh
Dobrze, ze nie da rady zrobic drugiego dzieciaka, bo jak nic by cos sie z tego wyklulo

nie prosilam
w ogole moj promotor to troche malo pomocny jest, jezeli chodzi o prace, ale za to ogolnie jest super
ciekawe, jak sie ma sprawa z innymi pracami, bo sie troche "sugerowalam"

Kochanie, pozwolilam sobie zapisac Twoje listy i bede korzystac przy zakupach

dla dzidziola chcialam biala, ale nie wiem, czy nie bedzie mu za smutna taka tylko dwukolorowa ?

Boro, wlasnie tez mnie zastanawia, jak wypilas o 5 i poszlas spac i dopiero po dwoch godzinach pojechalas? Przeciez najpierw kluja naczczo, pozniej pijesz, po godzinie znowu i po dwoch kolejny raz... wiec nie rozumiem?
aaa jakie macie wielkie łoże też bym takie chciała, my mamy twardą i wąską kanapę i jeszcze psa co się do nas gramoli
z list korzystaj korzystaj zawsze do usług

co do glukozy to ja też musiałam być na czczo rano w przychodni i miałam 3 kłucia i musiałam siedzieć w poczekalni 2 godziny
Stary 2011-11-30, 14:19   #330
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:

Wydaje mi się, że dzidziolkowi wszystko jedno, nawet chyba lepiej niż pstrokato, kolorowo, każdy kolor z innej parafii

Normalnie przyjadę do Was i też się położę w tych barankach

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości