|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#271 |
|
BAN stały
|
Dot.: Amelka jest już z nami,na resztę dzieciaczków czekamy z otwartymi ramionami.I/I
No i jestem w pracy, ale oczywiscie nudaaaaaa
.Agatek --> za straszenie :P zadnej cesarki nie zrobia bo to normalne tylko przy porodzie trzeba uwazac i monitorowac tetno plodu. Moja corka urodzila sie owinieta pepowinam a wcale o tym nikt nie wiedzial, wiec nie bylo ciekawie, dostala 8 pkt a nie 10 bo byla sina i nie plakala na poczatku / no i nie dostalam jej na brzuch ale jesliby bylo to wiadomo wczesniej to na pewno byloby ok. Czasem polozna w czasie porodu obraca tak dziecko ze sie pepowina odwija |
|
|
|
#272 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Amelka jest już z nami,na resztę dzieciaczków czekamy z otwartymi ramionami.I/I
bybella może wpadnie Ci to, co mi się podoba: KLIK skrętne kółeczka, gondola + spacerówka, przekładane siedzisko
N1kotynka jak po upojnej nocy?? Mój mąż mnie rozwalił wczoraj: "wiesz, ja pragnę przypomnieć, że ja jutro mam imieniny!!!!!" nie jara, sorry ![]() Ej ja nie napisałam, że się na 10000% robi cesarkę jak jest dziecko owinięte pępowiną, tylko, że 'CHYBA' Nie jestem lekarzem, ja tylko se tak palnęłam
Edytowane przez *Agatek* Czas edycji: 2011-11-30 o 11:48 |
|
|
|
#273 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
kurde, chcialabym juz zaliczyc Was wszystkie, bo po obronie to nie wiem,kedy nastepnym razem bylabym we Wro
|
|
#274 |
|
BAN stały
|
Agatek to Ty jak moj maz
ale ja sie zawsze domagam i w tym roku zrobil mi niespodzianke (nauczyl sie po 7 latach ) - kwiaty i bombonierka
|
|
|
|
#275 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
![]() Cytat:
Ja bym wzięła używany (tym bardziej że w zimie nie pojeździsz) a w lecie kupiła porządną spacerówkę. Cytat:
![]() A tak serio, to pocieszę Cię, im starsze tym więcej kosztuje... Ja teraz oprócz normalnych wydatków na jedzenie (je to co my + wiadomo: kubusie, serki itd), i ubrania (niech żyją ciucholandy i dyskonty!) płacę 300 zł za żłobek + co miesiąc kosztów dodatkowych w żłobku ok 30-50 zł Niestety, dziecko to wspaniała, choć droga inwestycja. Cytat:
Miodownik jest cudowny.. I zrobię chyba to piernikowe, bo zosiasamosia też polecała... Cytat:
A jaka ty szczupła jesteś... ![]() Cytat:
To taki płyn odkażający i do pępka i na krocze. Pisałaś że masz tantum rosa i gaziki ze spirytusem, więc już go chyba nie porzebujesz. Cytat:
Cytat:
Lekarz nic nie mówiż że za mały jest synek. Moje pierwsze dziecię urodziło się tydzień po terminie z wagą 3010 gram. Więc też drobny raczej. No trochę się zmartwiłam, bo moja bratowa urodziła kilka lat temu w 34 tyg. dziecko z wagą 2800. No cóż, zobaczymy, może synek utyje do porodu jeszcze
|
|||||||
|
|
|
#276 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Moj tez ma dzisiaj imieniny,kupie mu jakies Raffaello i koniec na tym. ![]()
|
|
#277 | ||||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
aaaach, az sie cala zajaralam ![]() czuje sie taka wazna teraz ![]() ![]() jak bede cos wiedziala, to na pewno dam znac na razie sama co chwile zerkam na telefon,czy aby nie dzwoni, a tu cisza :/ Cytat:
a i tak pewnie masz Sebka w brzuchu, takze bedzie idealne cholera, mam nadzieje, ze troche strasza i nie kazda prace sprawdzaja... Cytat:
nie wiedzialam Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() aaa nie wiem...jak kiedys w warszawce znalazlam wlasnie wtedy sie zdecydowalam na apollo ale to bylo jeszcze w okolicach wakacji Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#278 |
|
Zakorzenienie
|
http://www.next.co.uk/shop/category-...gender-women-0
tutaj ktos pytal o kupno biustonoszy sa takie czyli gladkie i takie ladniejsze moj typ taki :http://www.next.co.uk/g826s5#402775g82 Co do mysz,nam tez jedna biegala po salonie i raz....ja nagralismy. Istny matrix skakala po stole wlazila pionowo po scianie teraz chowamy dobrze jedzenie po szafkach bo dziady wszedzie wleza.... Co do duchow tu jest fajny watek : https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...+w%B1tek+duchy |
|
|
|
#279 | ||||||||
|
Zadomowienie
|
hehe moj mąż chodzi spać duuuużżżooo później niż ja bo ja z kurami o22 juz spie
i wstajemy razem wiec niestety moj luby ma celibat poza tym jak ja nie moge to czemu on ma miec![]() Cytat:
![]() staniczek sliczny a to bawelniany zwykly ale bardzo mi sie podoba ![]() Cytat:
super!!!ja juz mam cale 2komody (56-62) a jeszcze 2 pudła kuzynka przysłała ![]() a z cycochami mnie rozwalilas Cytat:
ale ta położna jakas zakrecona byla i nie wiem czy to prawda co ona mowila?ta samo z pempuszkiem ze na poczatku tylko gazikiem z przegotowana woda a dopiero jak cos sie bedzie dzialo isc do lekarza i on zadecyduje czy cos kupic aptecznego kurcze nie wiem co robic?staniczki sliczne ![]() Cytat:
my chyba weźmiemy jednak symbio graco, mura strasznie ciężka jest ja juz nie wiem nie moge sie zdecydowac ![]() bry ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
masakra noc też współczuje chyba non stop myśleliście czy do z dymem nie pojdzie Cytat:
moja w 29tyg 3 dni ważyla 1500gtakże pewnie ida równo mniej więcej![]() kochana nie przejmuj sie pepowinka bedzie dobrze wszystko
|
|
#280 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#281 |
|
Wtajemniczenie
|
Wlasnie przed chwila Mama zadzwonila, ze sa baranki w tej hurtowni i juz mi je wziela !!!
I podobno za kilka dni maja byc jeszcze przescieradla w baranki !!! wiec sie juz umowila z panem, zeby jej odlozyl
|
#282 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
troszke się zmartwiłam informacjami o wadze waszych dzidziusiow - moja Lenka w 28 tyg waży tylko 850 g , lekarz mówi, że niby ok ale jakoś mało mi sie wydaje może moje dziecię wda sie we mnie ( ja w ciąży donoszonej ważyłam tylko 2200 i moja siostra też ) a że mam straszną anemie z którą walczę od 3 miesięcy baz większych rezultatów - moze ona wpływa na niska wage dzidzi , ja przytyłam na razie 29 tydzień - 6 kg więc niedużo więc moze dzidizus będzie taki malutki![]() stąd moje pytanie do mamus lutowych ile ważyły ważą wasze dzieci w ok 28 tygodnia ![]()
|
|
|
|
|
#283 | |
|
Zakorzenienie
|
Ogólnie nie. Powinien gin sam zrobić, tak pewnie robią na NFZ, a mój powiedział, że sama sobie zrobię i tyle
Może prywatnie nie robią? Nie wiem Nic trudnego, dałam radę ![]() przestań!!!!!! Cytat:
najwyżej mnie opier....li jak na ciężarną z hormonami buzującymi na czele przystało
|
|
#284 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#285 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
W sumie pewnie też bym tak postąpiła jak Ty Możesz go poszczuć, najpierw on Tobie zrobi dobrze Mój na to przystaje
|
|
#286 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#287 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ten mój akurat jest usztywniany, ale nie jest twardy, tylko taki mięciutki. Tak jakby z bardzo miękkiej pianki. Normalnie można miskę po odpięciu zmiąć w jednej ręce ![]() Ja jednak wolę te nieelastyczne. Mam małe piersi i nie chciałabym, żeby straciły na jędrności przez zły stanik, a niestety zwykle te bawełniane nie podtrzymują dobrze biustu. Wolę nie ryzykować ![]() Cytat:
Cytat:
Ale nie mega usztywnione ![]() Cytat:
Tylko, że ja zamówiła próbki mleka a tam mam termin ważności do września :/ Niby od sierpnia będę mogła podawać mleko z butelki, ale nie wiem czy ryzykować, jak taki krótki termin ważności zostanie :/Cytat:
![]() Cytat:
Dziewczyny co kupowałyście w IKEI dla dzieci? Jedziemy w niedzielę i muszę być przygotowana
|
||||||
|
|
|
#288 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja zawsze sobie powtarzam ,że natura wie co robi. Nie chciałabym rodzić dziecka 4 kg bo boję się ,że nie dam rady... mówię do mojego Huberta w brzusiu zawsze, że do 3,5 kg nie więcej ![]() A im mniej teraz ważymy i z dzidzia wszystko ok. tym lepiej. Moi znajomi ze studiów mówią ,że nie mogą uwierzyć ,że już prawie początek 7 miesiąca a ja tak dobrze wyglądam. Dziewczyny Wy tyle piszecie.... szok. nie było mnie z 3 godziny na wizazu i już 2 strona... |
|
|
|
|
#289 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() oby !!! zebys zapamietala i nie straszyla hormonalnych ciezarowek w przyszlosci ![]() a wiesz, jednak mi sie przypomnialo, ze w jednym sklepie widzialam te baby design i nie dosc, ze pani mowila cos o ukrytej wadzie, to jeszcze byly rozne kolory, ale posrod nich wyroznial sie zielony - byl cudowny niebieski przy zielonym wypadal tak nijak... Cytat:
a myslisz, ze maja tam w bazie prace innych?
|
|
#290 | |
|
Zadomowienie
|
Kamciurka
![]() za 30tc---------- Dopisano o 13:49 ---------- Poprzedni post napisano o 13:43 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#291 |
|
Rozeznanie
|
DZIEŃ DOBRY!
![]() ![]() ja se tak tylko przelotem :P byłam dziś na osławionej glukozie iii.... PRZEŻYŁAM TO !!! Ogólnie nie było źle, tylko nudziło mi się tam - mi się strasznie chciało spać, albo choć położyć... a tu dupa, siedziałam jak ten kołek a mała tylko co chwila z innej strony girki wyciągała ![]() Mi pobierali 3 razy (na czczo, po 1h i po 2h) zobaczymy popołudniu jaki wynik z tego wyrośnie ![]() Teraz lecę do mamy i idziemy razem do meblowego zamówić komodę dla malutkiej, potem po Tomeczka do przedszkola, a potem do Orange przełużyć/ zmienić umowę także będę pewnie wieczorkiem!! BUZIA dla was
|
|
#292 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja też chcę te baranki, ale najpierw materiał muszę upolować i dać tesciowej do uszycia Cytat:
Padłam A arsenal ubrankowy masz niezły
|
|
|
#293 | |
|
Wtajemniczenie
|
brawa dla tej Pani
![]() ![]() klask i:wlasnie sobie przypomnialam,ze tez caly czas myslalam o tym,ze mogliby tam walnac jaka kozetke,zeby moc sie kimnac i tez mnie cale dupsko od tego siedzenia boalalo brrrr dobrze,ze mamy to juz za soba Cytat:
fajnie, to jak dorwiesz wiecej materialu to i dzidziolowi moze uszyc
|
|
#294 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja poszłam na łatwiznę trochę i wypiłam TO o 5:00 rano, a potem jeszcze dwie godzinki pospałam prawie, do laboratorium na pobranie i do pracy szybciutko na 8:00. Potem to dopiero mi niedobrze było hihi, no ale wolę to niż dać się kłuć 3 razy :/ |
|
|
|
|
#295 | |||||||
|
Zadomowienie
|
no powariowałyście w te kilka godzin z pisaniem
Cytat:
no i za rozpoczęty tydzień ![]() mąż stwierdził, że jakby się zaczęło palić to mamy najlepiej w całym bloku, bo mieszkamy na parterze więc psa pod pachę i skaczemy z balkonu ja leżę i kompletuję grzecznie wyprawkę Cytat:
tak samo rozstępy - szlag mnie trafia jak wychodzą nowe, mimo smarowania, ale najważiesze, żeby dzidziuś był zdrowy a potem będę zrzucac kg i chodzić do dermatologa ![]() już Ci pokazuję termometr: http://www.ceneo.pl/4551354 i listy Apteka: linomag tormentiol olejek kminkowy gaziki jałowe gaziki leko oilatum parafina sól fizjologiczna termometr octenisept tantum rosa bepanthen paracetamol tabletki woda morska do noska Drogeria: sudocrem waciki krem do pupy gruszka patyczki oliwka plyn do kąpieli termometr do wanny krem do twarzy podkłady poporodowe podpaski zel pod prysznic plyn do higieny intymnej chusteczki nawilzane dla dzidziusia oliwka chustki do demakijażu się w szpitalu przydają do przecierania buzi - te już mam Cytat:
siedzę grzecznie na za tydzień zacznę się już ruszać bo już jest bezpiecznie - w sobotę skończę 36 tydzień Cytat:
ale z książki jak przepisywałaś to luz bo to jest cięzkie do wykrycia, gorzej internet ale to też musisz mieć jakiś tam % zgodności w tekscie ale nie wiem jaki... a nie prosiłaś promotora, żeby on wcześniej puścił pracę przez program? Cytat:
o fuck nie idę jutro do lekarza ![]() taka upojna noc, że bałam się że zginiemy w pożarze pieprzony alarm za to obudziłam małża tekstem czy mu wymusztrować jungsa Cytat:
![]() a kupiłam bo promocja jak pisałam spora no i emolient jest 2 w 1, po kąpieli już nie używasz nic i nie podrażnisz maluszka mi się te pojemniki podobają ze względu na tzta ktory by wszedze rzucal te pieluchy więc kupię i dam wam relację a co do dymu to byłam strasznie zła bo wszystko nam się w mieszkaniu ostatnio psuje Cytat:
|
|||||||
|
|
|
#296 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#297 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
W 32,6 mała ważyła 1577 g więc ładnie nadrabia. Musisz pamiętac, że każdy aparat USG ma tolerancje 10 % - a to bardzo dużo. Wypoczywaj, nieprzemęczań się, dobrze się odżywiaj o powinno być OK ![]()
|
||
|
|
|
#298 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
dałam radę...ja miałam tak samo jak Ty. na czczo, po 1 h i 2 h. pojechałam w między czasie do domu więc nie siedziałam.... ale 3 razy kłucie to przesada... czuję rękę do dziś. Ale wyniki mam ok. na czczo 72 mg/dL po 1 h 52 mg/dL po 2 h 65 mg/dl a tak bałam się ,że będzie coś nie tak. Mojego męża siostra właśnie na 6 grudnia ma termin i miała z tym problemy. Musiała codziennie badać sobie cukier itp. dieta. Ja oszczędzałam się w niedzielę aby za dużo słodkiego nie jeść bo niby też to wpływa tak przed badaniem. A wracając do tego ,że mojego męża siostra też teraz będzie rodzić to moja teściowa wszystko by mi po ich dziecku chciała teraz dać. Justyna- czyli ta siostra męża ma pożyczony kosz wiklinowy dla swojego synka od swojej bratowej i moja teściowa( a jej mama) koniecznie chciałaby aby nam później to Justyna dala bo on taki ładny. To jej tłumacze ,że my nie chcemy bo sami sobie kupimy kołyskę bo ja bym chciała...a ona na to ,że a kto to będzie bujał potem..... drugi mój argument to taki ,że między naszymi dziećmi będzie jakieś 10 tygodni różnicy i że przecież ten koszyk będzie jeszcze Justynie przydatny... to teściowa ,że przecież mają łóżeczko to przełożą itp. Jakoś bardzo chciałaby mnie tym uszczęśliwić a ja po prostu nie chce aby nasze dziecko miała wszystko używane - a dodam że to nasze pierwsze dziecko i planujemy jeszcze mieć dzieci to tym bardziej.... Justyna jeszcze do tego ,że mamy za dużo ciuchów nie kupować bo ona nam wszystkie po swoim da.... z jednej strony fajnie a z drugiej czekam tylko na tekst ,że my mamy im dać to co kupilismy dla naszego i oni nam to później oddadzą. ....wrrrr.. Ale już się uzbrajam w cierpliwość ,że teściowa będzie ciągle porównywać dzieci. itp. a bo to Justyny to a tamto... Może przecież być tak ,że nasze dzieci mimo kilku miesięcy różnicy będą nosiły taki sam rozmiar. Moja koleżanka co urodziła we wrześniu synka 4270 dzisiaj mi mówiła, że wczoraj ważyli Franka i miał 7300 a nie ma jeszcze 3 miesięcy!!! rozmiar nosi 74-80... szok. a on po prostu się duży urodził bo przeszło 4 kg i 62 cm |
|
|
|
|
#299 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#300 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Matko, prawie dwie godziny Was juz nadrabiam, a końca nie widać
![]() Jeszcze mnie coś głowa rozbolała ![]() Cytat:
Cytat:
Nawojka, a czemu nie jesteś zdowolona z wózka? Kalisz-gate Cytat:
A pojemnika nie kupuję, paklanki tylko kupiłam Cytat:
Nie strasz Bebi, będzie wszystko ok Cytat:
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:01.

.
--> za straszenie :P zadnej cesarki nie zrobia bo to normalne tylko przy porodzie trzeba uwazac i monitorowac tetno plodu. Moja corka urodzila sie owinieta pepowinam a wcale o tym nikt nie wiedzial, wiec nie bylo ciekawie, dostala 8 pkt a nie 10 bo byla sina i nie plakala na poczatku / no i nie dostalam jej na brzuch
ale jesliby bylo to wiadomo wczesniej to na pewno byloby ok. Czasem polozna w czasie porodu obraca tak dziecko ze sie pepowina odwija
nie jara, sorry 

wiec w niedziele w razie co.. ale jak Wam pasuje czwartek to sie mna nie przejmujcie
Was wszystkie, bo po obronie to nie wiem,kedy nastepnym razem bylabym we Wro

pisałam tak dawno że zapomniałam jak to jest

W sumie pewnie też bym tak postąpiła jak Ty 
klask i: