|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2221 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wszystkie dzieci są już z nami - z Odchowalnią się witamy :)
Cytat:
.U mnie chyba dwa razy mały odpadł od cyca tak, przewaznie usypia zanim się naje... Ale przy butelce, jak pochłaniał kolosalne ilości to też zawsze mu było mało ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Mój miał lepsze dni,ale teraz to całe dnie cyc, tylko cyc i już
|
|||
|
|
|
#2222 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() a jednak bez orgazmu hihi http://film.onet.pl/wiadomosci/anna-...wiadomosc.html
"w pewnym momencie kobieta powinna ustalić ile ma lat. I konsekwentnie się tego trzymać". M.C. Edytowane przez indygo79 Czas edycji: 2011-11-30 o 13:13 |
||
|
|
|
#2223 | |||
|
Zakorzenienie
|
hejka sexi mamusie
najpierw poodpisuje co tam se zaznaczyłam ![]() Cytat:
Cytat:
a foty boskie Cytat:
ja tez tak mam , nie przeszkadza mi jak mały płacze bo kiedys musi zrsezta moj mały jest pod tym wzgledem super bo az ak bardzo nie płacze, jak miał małe kolk i to płakał i bardziej na siebie zła byłam ze nei moge mu pomóc i żal mi go było i chciałam zeby bolało mnie zamiast niego, wtedy tez mocno mocno go tulkałam i pomagało a teraz daje mu kropelki i jest ok![]() Ancia co do pracy to na razie nei myśle, ale gadałam z mezem i moze bede zakładac swoja działalnosc-jeszcze zobacze co i jak-dziekuje ze pytasz Spray matulu co za sen, ja to bym si eobudziła i chyba ryczała my juz po szczepieniu babka co mnie wczoraj zarejestrowała mega miła i az normalnie szok, wiem ze nei do konca jej wina ze wczoraj lekarka sie spóźniła itd no ale co zła byłam i juz!!! dzis zdecydowanie lepiej ta rejestratorka to w ogóle pielegniarka która małego szczepiła , gdyby nie to ze przezd szczepieniem trzeba przebadac to wszystko sprawnie i miło by sie u niej odbyło mały przy wkłuciu strasznei płakusial az sie zrobił bordowy na twarzy, ale jak tylko igłe wyciagła od razu był spokojny mój dzielny facet, obiecałam mu tulkanie w domku za to ze musiał tak cierpiec, teraz jest troszkę neispokojny-leżałam z nim własnei i tuliłam bo widac ze chciał spac ale jakos nie umiał, na szczescie leżakowanie z mamusia pomogło i na razie śpi mój aniołek, potem jak przyjdzie tatus to bedzemy sie w trojkę tulkac![]() ogólnie lekarka zbadała małego powiedziała ze wszystko ok ja oczywiscie kazałam jej posprawdzac czy z główką ok bo powiedziałam ze jak na rekach to główke slicznie trzyma a jak go kłade to nie chce i ona sprawdzała i powiedziała ze w kazdej pozycji inna czesc kręgosłupa jest odpowiedzialna i faktycznie jak lezy to jeszcze jest wiotki ale powinno sie wyćwiczyc i pokazała co moge robic jakbym chciała z nim pocwiczyc, nie opisze tego bo to trzeba pokazac ale mniej wiecej podnoszenei delikatnie główki, przekładanie raczek z jedej strony na druga itd ciezko mi to opisac
|
|||
|
|
|
#2224 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
dla dzielnego synusia![]() Asiu a do kogo chodzisz z Marcelkiem? U nas z podnoszeniem główki podobny problem...a różnica "wieku" maluszków prawie miesiąc...
|
|
|
|
|
#2225 | ||||
|
Zadomowienie
|
![]() Cytat:
![]() nocki współczuje ![]() Cytat:
daj znac jak sie bedziesz czula po tych tabletkach bo ja caly czas nad nimi mysle![]() Cytat:
mam nadzieje ze ten kryzys szybko sie skonczy ![]() Cytat:
Edytowane przez tusia872 Czas edycji: 2011-11-30 o 13:18 |
||||
|
|
|
#2226 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
wiesz, nasze dzieci beda juz z innej epoki, nie to co my![]() Cytat:
Cytat:
![]() Brumek kochana trzymam mocno kciuki za Błażejka, mnostwo usciskow i buziakow dla Was
|
|
|
#2227 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
jaka słodziuchna
Cytat:
![]() mam nadzieje że szybo mu przejdzie ![]() Cytat:
![]() ooo tak zabawki grajace to wybawienie ja mocno ubolewam że żyrafka biedronkowa gra tylko minute ![]() Cytat:
![]() dobrze że dzisiaj już było ok ![]() dla dzielnego Marcelka!o to Cytat:
![]() co do 1. to własnie zauwazyłam ze natalka je rzadziej i mniej, nigdy długo na cycu nie wisiała ale jadła często a teraz to mi się wydaje ze je tyle co wcale ![]() z główką dokładnie tak się wygina, akrobaci nasi mali ![]() Cytat:
![]() fajnie mieć fajnego ginka ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Nadrobiłam i uciekam zaraz. Niestety dzisiaj znów musze Natalcie babci sprzedać na jakieś 2-3 godzinki, bo musze do biblioteki koniecznie, masakra niech już są święta, albo przynajmniej po 17 grudnia co będe miała spokój chociaż na chwile tak sobie myśle że wolałabym sie uczyć niż pisać te wszystkkie prace przynajmniej uczyć się moge z Natalką na rękach ![]() miłego popołudnia kochane
|
|||||||
|
|
|
#2228 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ciekawe czy ten geniusz co to wymyslil, sam spróbował umyć włosy tym szamponem ![]() Cytat:
![]() ale wg tego artykułu : Cytat:
![]() Cytat:
główkę poćwiczycie i tez będzie git
|
|
#2229 | |
|
KWC
|
Cytat:
Ale słooodka! |
|
|
|
|
#2230 |
|
Rozeznanie
|
Ja właśnie zakupiłam jeszcze polecaną tu herbatkę Bocianek w Cefarm24. Przesyłka za free ale wymagali zakupu za min. 25zł.
|
#2231 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2233 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:58 ---------- Poprzedni post napisano o 13:47 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2234 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
W piątek zapytam sie o to lekarki Cytat:
mieliśmy zrobić kontrolne badanie krwi po skończeniu miesiąca ze względu na jego przejścia z żółtaczką i otarciem na główce, przez które mogło mu się wdać zakażenie...i dopiero wtedy wyszła ta anemia Cytat:
Debridat i BioGaje ale tak sobie pomaga...on się męczy z bączkami ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Wam wszystkim dziękuję za kciuki za Błażejka |
||||||
|
|
|
#2235 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
taaa, 102 w talii jak mamusia
|
|
|
#2236 |
|
Zadomowienie
|
Aśku
|
|
|
|
#2237 |
|
Zakorzenienie
|
No właśnie nie, mama jest niska, tata też nie za wysoki, więc wychodzi że po cioci chrzestnej
![]() i dziękujemy za wszystkie brawa i miłe słowa Taką oto mam długonogą Zuzę
|
|
|
|
#2238 | ||||||||||
|
Zakorzenienie
|
dobry dzień
![]() moje dziecię od wczoraj nie robi koopska...steka, kwęka, puszcza bąki jak stary a kupska nie ma kręci sie strasznie, spać nie moze...chyba jej czopka zapodam jak do wieczora nie zrobia ja sie dzis wybieram z kumpelami do kina tatusiowie zostają z dziecmi a mamusie idą ![]() Małgosia Kwilon jest przeuroczym facetem ![]() Cytat:
ja tez mojej raz zalałam oczy wodą z płynem i tez sie darła jak opętana. Szamponu nie uzywamy ale moze czas zacząć bo włosów troche ma Cytat:
i jaki duzy chłopak z niego ![]() Cytat:
A dajecie cos na brzuszek? moze ten Debridat jeszcze sprobujesz? Cytat:
![]() moja niestety sobie dzis w nocy urządziła "andrzejki" i poszła spać o 24.30 Cytat:
zeby szybko minełoCytat:
![]() Cytat:
moja tez tak czesto ma ze spi po 15-30 minut i wybudza sie - podejrzwam bąki ---------- Dopisano o 15:20 ---------- Poprzedni post napisano o 15:07 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() a kiecunia piekna, sama bym taka chciała faktycznie modelka z niej |
||||||||||
|
|
|
#2239 |
|
Zakorzenienie
|
No tak szkoda tylko że takie chucherko z niej, kaftaniki 56r a śpiochy 68
|
|
|
|
#2240 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
ale ja się z powrotu do gry wcale nie cieszę ![]() Cytat:
![]() Mamuśki, które używają DEBRIDAT - jak długo macie podawać go maluszkowi? |
||||
|
|
|
#2241 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
ale fajowa Cytat:
Cytat:
Cytat:
a co do D3, oby działała witaminka. nasza ponoć ma ciut miękka główkę i dlatego bierzemy to i calcium.
|
|
#2242 | |
|
Wtajemniczenie
|
hejka ja tylko na chwilę, jak to często bywa ostatnio mały marudny po tym szczepieniu, w nocy się budził co 1h-2h także mamuśka sobie nie pospała![]() dobra zmykam bo mężuś dzwonił, że wraca juz z pracy mam nadzieje, że wieczorem uda mi się nadrobić, bo tęskno mi za Wami i tym plotkowaniem na bieżąco dla Piotrusia, na pewno teraz będzie już tylko lepiej![]() ---------- Dopisano o 16:45 ---------- Poprzedni post napisano o 16:42 ---------- [QU ![]() Cytat:
|
|
|
#2243 |
|
Zakorzenienie
|
marudka uśpiona na klacie odłożona na bruszku kolo mnie na kanapie spi dalej
sukces na całej linii Indygo idziemy na listy do M Zmierzch nieeeee.... ledwo zdołałam obejrzec pierwszą część, jakos nie wciągnęłam sie ![]() ale juz własnie coraz bardziej sie waham czy isc...niby nie bedzie mnie tylko 2.5 h bo do kina mam 6 minut jazdy (tyle co do pracy stąd taki dokładne wyliczenie ) ale cała jestem juz w nerwach jak ja zostawie tą moją nuske.
|
|
|
|
#2244 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2245 | ||||||||||
|
kosmitka
|
Zdaję relację z dnia:
- małż był u lekarza i Franek na kupy dostał kropelki jakoś dicoflor czy podobnie, kupy od mojej diety - ja umieram, dzień 2 okresu i mam tak obfite krwawienie, że po porodzie takiego nie miałam, co 1h-1,5 zmieniam podpaski - dziękuję za pocieszenie, że nie jestem matką kretynką, ale jestem. Ten płyn szczypie w oczy, a ja myślalam, że dla dzieci robią łagodne, kazałam małżowi oczy wysmarować, to płakał. Cytat:
. Hasło trafione w 100%. a pytanie - ttula w poduszkę, wtedy go kładę na boczek. Teraz już rzadziej, bo jest opatulony pieluchą i wtula w pieluchę.Cytat:
Cytat:
Cytat:
Z kocicą dobre, uśmiałam się. Nasza czasem go obwącha i absolutnie nie wchodzi na kanapę jak leży na niej Franek. Bardziej się zorientują pewnie jak będzie siedział (już np. na podłodze) i raczkował. Co do podkreślonego - też się nie przyznam .Cytat:
Franiowi oczko poczerwieniało, więc coś mu było. Ucałuj swojego marudkę.Cytat:
Cierpliwości, cierpliwości mi trzeba. Cytat:
.Cytat:
Znów padłam Cytat:
Ja o pracy właśnie myślę dużo, nie wiem, jak to ogarnąć z powrotem, jak ogarnąć dojazdy i godziny pracy przy takim małym dziecku. Urlop kończy mi się 5 lutego, potem pójdę trochę na wypoczynkowy, ale to tak szybko leci, że jestem załamana. Też troszkę myślę o działalności, ale boję się. Brawa za szczepienie .Cytat:
My używamy hippa żel do mycia ciała i włosów. Poucinało mi cytaty! O wiem, Martunia - córunia faktycznie długonoga laska I coś Indygo miałam odpisać, zaraz chyba poszukam co.
Edytowane przez anciaahk Czas edycji: 2011-11-30 o 20:25 |
||||||||||
|
|
|
#2246 |
|
Zadomowienie
|
Anciu to czekam
![]() a dicoflor daje ale z ampułki, służy, kupki są OKI. a jak masz pracę na etat do dwie półgodzinne przerwy na karmienie się należą, mozna np wczesniej wyjść, lub później przyjść. aha, Agatka śpi już 5,5 godziny z przerwa ( ale bez otwierania oczu) na jedzonko zaczęła spac na dworze i do tej pory kima ![]() a co do @ współczucie.......
"w pewnym momencie kobieta powinna ustalić ile ma lat. I konsekwentnie się tego trzymać". M.C. Edytowane przez indygo79 Czas edycji: 2011-11-30 o 19:24 |
|
|
|
#2247 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2248 |
|
kosmitka
|
Chyba o tej sukience chciałam napisać jak to mówi Lulla - :to nie są tanie rzeczy
.A widzisz, mi się obiło o uszy, że któraś daje ten lek. A Ty to dawałaś, jak Agatka miała problemy z Twoim pokarmem czy nadal podajesz?
|
|
#2249 |
|
Zakorzenienie
|
![]() Miki nas zagazuje kiedys na amen---------- Dopisano o 19:29 ---------- Poprzedni post napisano o 19:27 ---------- Moge was nadrabiac, Mikul na klacie taty
|
|
#2250 |
|
kosmitka
|
Hahaha
Indygo my mamy dawać krople, 5 kropli raz dziennie. Podobno krople to jakaś nowość a może nowość dla naszego pediatry . Z przerwami na karmienie to wiem, raptem kończyłabym o 18 zamiast o 19 i godzina na powrót do domu .
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:18.

ja chce widziec ten zadowolony usmiech mojej córci jak puszcza cycka i jest najedzona
.
, żeby Ci się dziecko naprawiło jak najszybciej.

Jak będzie głodna to sie upomni, zobaczysz
swoja droga jak mozna cos takiego robic dla maluszkow...paranoja jakas.... 

co do placzu i tego tematu-ja wiem ze czasami moge byc tak mydlana że aż szczypię w oczy i moge was wkurzac juz tym za co przepraszam, ale inaczej nie potrafie, ubostwiam to nasze dziecie po prostu i jego placz mi nie przeszkadza, jedyne co to to ze mi go strasznie wtedy zal i szkoda ze sie tak meczy, ale po ilus godzinach takiego placzu pojawia sie na chwile bezcenny, bezzębny usmiech i jestem wtedy jeszcze bardziej szczesliwa
dla dzielnego synusia

.

ciekawe czy ten geniusz co to wymyslil, sam spróbował umyć włosy tym szamponem 
kręci sie strasznie, spać nie moze...chyba jej czopka zapodam jak do wieczora nie zrobi
. ale najlepsze jest, ze moje dziecko zasnęło po kąpieli o 19:40, a obudziła się o 1:40 fajnie, ze robi sobie dłuższe przerwy w niejedzeniu, ale kiedy je wcale nie je więcej skutkiem tego ostatnie dni zamiast 750 ml, zjada 580-650 ml