|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów i fryzury Podyskutuj o pielęgnacji włosów kręconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawdź modne fryzury: cięcia, koloryzacje, fryzury na ślub, wesele, Komunię, Sylwestra. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2911 |
Raczkowanie
|
Dot.: Dekoloryzacja włosów- część II wątek zbiorczy.
Dzień dobry, potrzebuję porady
![]() Chciałabym uzyskać naturalny, średni lub ciemny blond. Aktualnie mam na głowie sprany Garnier Jasny złoty brąz (pierwsze zdjęcie robione przy oknie) i oczywiście nie jest to zbyt jasny, ale raczej średni brąz. Od ponad dwóch lat kładłam właśnie tę farbę, po drodze zdarzały się np. Wellaton Karmelowa czekolada albo Syoss Kasztanowy brąz, a ostatnio położyłam Garnier Color& Shine Ciemny blond, który tylko przyciemnił mi włosy, ale to było ponad miesiąc temu, więc już się sprał. Chciałabym dowiedzieć się, jak najlepiej zejść do blondu. Bałabym się sama wykonywać dekoloryzację w domu, mogłabym najwyżej czekać, aż farba będzie się spierała dalej i nakładać stopniowo jaśniejsze farby (o ile to jest opcja) lub wybrać się do fryzjera na dekolor (ile to mniej więcej kosztuje?). Jak sądzicie, co powinnam zrobić? |
![]() ![]() |
![]() |
#2912 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Mi włosów nie zniszczyło a robiłam 4 dekoloryzacje pod rząd, natomiast miałam już totalnie dość tego mycia... w dodatku farba po dekoloryzacji łapie o wiele ciemniej więc trzeba brać dużo jaśniejszą i na niższej wodzie % a i tak nie wiadomo czy nie sciemnieją. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2913 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
ja mysle dosc intensywnie o effesorze loreal na zwykłej goracej wodzie albo color pell chantal
![]() |
#2914 |
Raczkowanie
|
Używałam Rene Blanche, ogólnie go polecam bo ładnie sciąga nawet wżartą czerń w miare równo, nie wiem czy ciemnieje z czasem bo farbowałam na drugi dzień a przez noc nie sciemniało tylko farba mocno chwyciła dlatego będę powtarzać
![]() Ps. Te sciemnienie to nie było z powrotem do czerni tylko do ciemnego brązu, także i tak widzę efekt ale chce więcej ![]() Edytowane przez CryBebe Czas edycji: 2011-11-20 o 19:36 |
![]() ![]() |
![]() |
#2915 |
Raczkowanie
|
Witam, mam takie pytanie odnosnie tego ciemnienia po użyciu dekoloryzatora rene, czy probowałyscie robić płukankę zakwaszającą "po"? sama do tej pory używałam dekoloryzatora z loreala eclair i jestem bardzo zadowolona, wlosy nie ciemnialy mi nigdy po jego użyciu, ale kolezanka mnie poprosil zeby jej zrobic dekor a kupila juz rene wiec sie zastanawiam czy jej nie sciemnieją hmh
|
![]() ![]() |
![]() |
#2916 |
Zakorzenienie
|
loreal o rozjaśniacz, więc wysusza włosy i nie maja jak po nim ciemniec. po renee ciemnieja jeżeli nie uzyjesz odpowiedniego szamponu bezpośrednio po zabiegu i nie zamkniesz łusek włosa
|
![]() ![]() |
![]() |
#2917 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Mi same z siebie nie sciemniały po użyciu tego szamponu, ja użyłam z kolei za wysokiego % wody w farbie i wyszły mi troche za ciemno dlatego będe powtarzać z wodą 3% ale od tego czasu włosy nie sciemniały mi bardziej. Zobacze jeszcze jak będzie po kolejnej deko, będę robić z piątku na sobote i mam nadzieje, że po moich wnioskach z pierwszej wyjdzie o wiele lepiej ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2918 |
Zadomowienie
|
ja wiem, że wszystko zależy od kondycji włosów, ale może mi powiecie po jakim czasie od malowania mogę zrobić kąpiel rozjaśniającą? jest jakiś bezpieczny okres ( wiem - jak najpózniej
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2919 |
Zakorzenienie
|
może daj odpocząc wlosom i skórze glowy chociaż 1 dzien.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2920 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2921 |
Zadomowienie
|
fryz5
myslisz ze po dekoloryzacji otrzymam cos z stylu foto 1? nakładac od tyłu głowy pierwsze i od koncówek ? hmm nałozyc na ciemniejsze pasma tez w pierwszej kolejnosci? pozniej odpowiedni szampon i perłowy blond ![]()
#2922 |
Zakorzenienie
|
a przypomnij mi kochana jeszcze raz czym ściagasz kolor? ja bym pacnął od razu na całe włosy i rozmasował dokładnie i przeczesal zeby czas dekoloryzacji był taki sam na kazdym wlosie.
a farba która połozysz zalezy od tego, co uzyskasz po zabiegu. perłowy gasi złoto i żółć, jesli uzyskasz miedź to będziesz popiel musiała kłaść |
![]() ![]() |
![]() |
#2923 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() hmm tylko boje sie ze odrost bedzie mega jasny ![]()
![]() |
#2924 |
Zakorzenienie
|
ale color peel usuwa tylko sztuczny pigment odrostu Ci nie ruszy
|
![]() ![]() |
![]() |
#2925 |
Zadomowienie
|
dzieki czyli odrost zostawi bez zmian ciekawa jestem jak wczesniej rozjasnione pasemka złapie i czy wielkiej masakry nie zrobi ![]() ![]()
#2926 |
Zakorzenienie
|
ten produkt mozesz kłaść 3 rayz pod rząd, ja na moje krótkie nawet 5 razy kładłem.
za 1 razem moze o 1-2 tony ruszy. wg mnie najlepiej maksymalnie zdekoloryzowac jak sie da do jak najjasniejszego i mamy idealną bazę pod każdy kolor. |
![]() ![]() |
![]() |
#2927 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Proponuję byś to robiła etapami, inaczej się nie da bez niszczenia włosów. Gdybym chciała przejść na blond to pewnie robiła bym dekoloryzacje w pierwszej kolejności by uzyskać miedziano rudy, dobrze wypłukała i odczekała około 2 tygodnie. Potem albo rozjaśniacz albo kolejna dekoloryzacja jak wolisz. Jeśli chcesz dekoloryzować z czarnego to radzę kłaść deko najpierw na końce i stopniowo iść w górę, to znaczy po zalecanym czasie dekoloryzacji spłukać końce, wysuszyć i nakładać końce+do połowy głowy i potem całość. Wyjdzie bardziej równomiernie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2928 | |
Wtajemniczenie
|
Ja przeszłam dekoloryzację w salonie - i muszę przyznać, ze jestem naprawdę zadowolona. Jednak moje włosy teraz będą potrzebowały sporej regeneracji i stąd moje pytanie.. w jaki szampon/odżywkę/maskę warto teraz zainwestować? Co się sprawdza a czego nie polecacie?
![]() ![]() |
![]() |
#2929 |
Raczkowanie
|
No wiec wczoraj dekoloryzowałam znowu. Efekt wyjściowy- ciemny brąz czyli lepiej niż poprzednio bo nie czarny
![]() Rano powtórzyłam dekolor dolne partie wlosów mniej więcej do ucha nakładałam dekoloryzator. Wyszło super, kolor jest równomierny, jak zmywałam dziś ten dekoloryzator to Bóg mi świadkiem zrobiłam wszystko co można, żeby to nie ściemniało... płukałam długoooo i myłam chyba z 15 razy szamponami różnymi-wszystkimi jakie miałam w domu. Nie uwierzycie ale nawet umyłam włosy płynem intymnym- tak nie wydawało wam się napisałam płynem intymnym ponieważ ma kwaśny odczyn i uznałam, że na pewno nie zaszkodzi ![]() Niby po wysuszeniu nie czuje już tego smrodku na włosach ale pod prysznicem cały czas go czułam ale już naprawde nie miałam sił dalej ich myć. Były już naprawde szorstkie i ręce miałam już pomarszczone... O dziwo włosy nie są w dużo gorszym stanie, troche podsuszone ale to na pewno kuracja olejami odratuje ![]() A może odczekać troche jednak i zafarbować za jakiś czas ale czy nie sciemnieją samoistnie? Kurcze jak one sciemnieją po tym myciu jakie im zafundowałam to do d... z takim dekoloryzatorem. ---------- Dopisano o 13:57 ---------- Poprzedni post napisano o 13:29 ---------- Kurcze nic nie nakładam na razie na to bo sie boje, doszłam do wniosku, że odczekam i nie wiem czy dobrze rozumuję ten proces ale jeśli mi nawet same z siebie sciemnieją to jak potem nałożę powiedzmy bardzo jasny blond to powinno mi rozjaśnić włosy, chodzi mi o jakąś farbę rozjaśniającą? bo włos jest chyba wytrawiony i powinno ruszyć? Kolor jaki mam teraz bardzo mi się podoba, nie jest to mój wymarzony ale jest ładny kasztanowy brąz równomierny ale czy tak zostanie na długo to nie wiem ![]() Boję się, że jak nałoże teraz farbe to sciemnieją i potem tylko rozjaśniacz zostanie mi jako jedyna opcja. |
![]() ![]() |
![]() |
#2930 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny !!
![]() Czy któraś z Was używała ściągacza koloru Elgonu ?? Czy on rzeczywiście tylko ingeruje w farbę we włosach ? Na odrostach nie mam nic nałożone - czy on rozjaśni włosy niefarbowane ? Kupiłam go i nie bardzo wiem jak go nałożyć - czy nakładać tradycyjnie od głowy czy też nakładać jakoś na same końce. Koniecznie chciałabym uniknąć rozjaśnienia nie zafarbowanych odrostów. Z góry dzięki za odpowiedź ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2931 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2932 |
Zadomowienie
|
fryz, co ja bym bez ciebie zrobiła
![]() więc tak, kąpiel rozjaśniająca poleciała. ale ostra marchewa wylazła taka,że szok ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez atoja Czas edycji: 2011-11-28 o 15:32 |
![]() ![]() |
![]() |
#2933 |
Zakorzenienie
|
jesli dążysz do blondu to rozjaśnij je bo z rudego do blondu bardzo trudno. wstaw zdjęcie jak to teraz wygląda
|
![]() ![]() |
![]() |
#2934 |
Zadomowienie
|
Takie mi wyszły po ugaszeniu
![]() Dążę do blondu ![]() ![]() Kąpiel jeszcze raz , potem na drugi dzień? I joaśka znów na 25 minut?Musze do soboty jakoś bardziej ludzko wyglądać Edytowane przez atoja Czas edycji: 2011-11-28 o 21:21 |
![]() ![]() |
![]() |
#2935 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2936 |
Przyczajenie
|
hej mam pytanie co sie stanie jesli po dekoloryzacji z czarnego nalozy sie na drugi dzien rozjasniacz 9% na wlosy ktore sie nie rozjasnily? czy po ok 45 min oprocz spalenia wyjdzie z tego cos jeszcze?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2937 |
Zakorzenienie
|
atoja juz jest lepiej, zrób kapiel z wodą 6% tak na 40 min i mieszanka joanny potem.
crybebe, nom ponawilżaj terz wloski zeby miały siłe wytrzymac zabiegi ![]() obydwu wam polecam rozjaśniacz vincent ledier zielony , nie niszczy, fryzjerski on jets, nie drogi. |
![]() ![]() |
![]() |
#2938 |
Raczkowanie
|
ok, zamowie sobie ten rozjasniacz. Tak w ogóle to może ktoś poleca jakaś sprawdzona recepture na te kąpiel rozjaśniającą ?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2939 |
Zakorzenienie
|
ja preferuje dodanie samego szamponu w proporcji 1:1:1,5 (szampon+ proszek+utleniacz)
w jakim stanie masz włosy? moje słabe włosy nawet woda 9% z tym rozjaśniaczem nie zniszczyła (pasemka w foli) |
![]() ![]() |
![]() |
#2940 |
Raczkowanie
|
a poźniej te włosy z tą mieszanką trzeba wkładać pod hairspa??
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:14.