Amelka jest już z nami,na resztę dzieciaczków czekamy z otwartymi ramionami.I/II.2012 - Strona 12 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-11-30, 14:20   #331
zoskasamoska
Wtajemniczenie

Dot.: Amelka jest już z nami,na resztę dzieciaczków czekamy z otwartymi ramionami.I/I

Wróciłam.

Eliza o tym co mnie spotkało jakoś trudno mi mówić, tym bardziej, że jak kiedyś o tym komuś mówiłam to spotkałam się z wyśmiewaniem mojej osoby.

Psa nie trzymam dosłownie w piwnicy Nie wiedziałam jak to nazwać, no, ale taki schowek to jest z którego przechodzi sie do piwnicy. Na dzien biega po domu.

Odebrałam juz wyniki krwi. Coś dużo czegoś jest poza normą, nie wiem co to.

Byłam na USG. Jednak dziewczynka, wg. obliczeń 30 tydzień, waży 1380g. Wszystko ok, a kręgosłup powiedział doktor, że bardzo dobrze.

Zaczął robić USG, mierzył głowę, mózg itd. , ja nie bardzo wiedziałam co on tam robi i od razu do niego, że jaka płeć, a on ,ale co ? "płec mózgu mam Pani podać " Ja se tak mysle o cholere mu chodzi, ale dobra siedze cicho. Zbadał resztę, wszystko ok. Ja mu zaczynam mówić no,że ostatnio to USG robił mi Pan K. tak mi na odwal zrobił , nawet minuty nie leżałam na leżance , mówię, że jestem bardzo niezadowolona z tego ostatniego USG, że mnie brzydko tu potraktowano. No i leżę sobie dalej, powiedział, że genitalia żeńskie , a ja mówię szkoda, że nie męskie, a ten do mnie, że jeszcze zdąży Pani sobie zrobić chłopca. No i taki żartowniś z niego ogólnie. Dał mi zdjęcia , potem patrze na podpis ,a tam Pan K. , syn tego doktora co ostatnio mi robił USG, myślałam, ze sie pod ziemie zapadne Tak to już jest jak się nie zna lekarzy :P

Byłam jeszcze u mojej lekarki po tą recepte na no spe fote, ona z żalem do mnie, że mogłam sobie kupić zwykłą nospę. Chciała książeczkę ubezpieczeniową, ja jak zwykle zapomniałam, chamsko mi powiedziała, że przepisze mi no spe forte, ale i tak zaplace za nia normalna cene. Poszlam do apteki, a i tak zapłaciłam taniej :P

Powoli mnie wkurza ta moja Pani doktor, momentami potrafi byc taka wredna, ze szok, ale za to doktorek z dziś co robił USG bardzo miły

W sklepie "wszystko za 5zł" wyczaiłam bardzo fajne rajstopki dla małej Jak bede tam za tydzien to może jeszcze będą :P

Edytowane przez zoskasamoska
Czas edycji: 2011-11-30 o 14:27
zoskasamoska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-30, 14:27   #332
kamciurka
Zakorzenienie

Dot.: Amelka jest już z nami,na resztę dzieciaczków czekamy z otwartymi ramionami.I/I

Cytat:
Napisane przez bambusiek Pokaż wiadomość
mam takie pytanka:

1) Kupuje do wanienki taką gąbkę antypoślizgową?
2) Pieluch tetrowych 10 szt. i 3 flanelkowych (takie są milusie) wystarczy?
3) butelka na początek TT 260 ml będzie ok?
4) smoczek na początek TT PURE? jeden czy więcej?
ad. 1

ja kupiłam teraz profilowaną wanienkę, bo właśnie słyszałam, że to niedobre bo siedlisko zarazków, ale przy córce używałam i dla mnie to było zbawienie, żyje, nic jej się nie stało i jest zdrowa... ale sama nie wiem, teraz jakieś takie większe schizy na takie rzeczy są kiedyś nikt nawet nie wspomniał o czymś takim, tylko ubóstwiał te gąbki za pomoc w obsłudze maleństwa

ad. 2

ja mam 20 tetr, bo jak dzidzia będzie dużo ulewać, to 10 to troszkę mało

ad.3

wydaje mi się, że będzie dobra taka butelka, w większych łatwiej się miesza mleko, ja zamawiam od razu taką do herbatki mniejszą, ale to by mieć z głowy i potem nie latać, ale jedna taka w razie w wystarczy...

ad.4

smoczki kupuje dwa, bo są w zestawie, ale też dlatego ,aby w razie czego jak wsiąknie jeden, różnie to bywa, to nie zostać bez
Cytat:
Napisane przez boroo50 Pokaż wiadomość
kamciurka piłam 75g glukozy - a jak się tak dużo wypija to tylko raz po dwóch godzinach kłują
no ja też piłam tyle samo
ja robiłam 3 razy
raz 50 gram i było badanie przed i po
drugi raz 75 gram badanie przed i po (zanegowane przez lekarza)
trzeci raz 75 gram badanie przed, po godzinie i po dwóch
Cytat:
Napisane przez ultraradiola Pokaż wiadomość
1. nie kupuję do Tuptusia nic z gąbki do kąpania bo tam same skupisko bakterii się zbiera ale to tylko moja opinia
no własnie też się tym teraz kierowałam i kupuję wanienkę profilowaną, ale jak już wspomniałam używałam i było ok

Niki

Alex
kamciurka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-30, 14:28   #333
kasiulka99
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez agawoo Pokaż wiadomość
Boroo, dziwnie jakoś to piłaś
Własnie my z Kamciurką ( i większość dziewczyn co piły 75 g chyba też) miałyśmy tak, że pobierali nam 3 razy: na czczo, potem po 1h od wypicia i po dwóch godzinach.
I nie wolno bylo w tym czasie nigdzie chodzić, tylko siedzieć i czekać

chyba glukoza zależy od widzimi się lekarza: ja mialam skierowanie od dwóch - jeden tak jak miała Boroo kazał wypić w domku 75g i za dwie godzinki na pobranie a drugi kazał pobrać najpierw naczczo glukoze a potem wypic 50 g i za dwie godzinki kucie więc naprawde zalezy jaki lekarz zleca

Edytowane przez kasiulka99
Czas edycji: 2011-11-30 o 14:30 Powód: m
kasiulka99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-30, 14:30   #334
renata:)
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez n1kotynka Pokaż wiadomość

jak to ciągle gdzieś jeżdzę??? siedzę grzecznie na w domu za tydzień zacznę się już ruszać bo już jest bezpiecznie - w sobotę skończę 36 tydzień

to z tyłka też? i patykiem tam grzebie?

taka upojna noc, że bałam się że zginiemy w pożarze pieprzony alarm

za to obudziłam małża tekstem czy mu wymusztrować jungsa

kupiłam oilatum bo zawsze się przyda, to nie jest tak, że przez delikatny środek dziecko potem będzie uczulone na wszystko bo tym tokiem rozumowania to po co prać w proszkach dzidziusiowych i po co w ogole są kosmetyki dla dzieci jak można używać uniwersalnych
a kupiłam bo promocja jak pisałam spora no i emolient jest 2 w 1, po kąpieli już nie używasz nic i nie podrażnisz maluszka

mi się te pojemniki podobają ze względu na tzta ktory by wszedze rzucal te pieluchy więc kupię i dam wam relację
zazdroszcze 36tygale super!! mnie to czeka dopiero pod koniec grudnia....

ja też sie pytam czy patykiem tam grzebią? bleeee

z nivei dla dzieci tez jest taki specyfik oliwka z plynem do kapieliale racja jak taka okazja to az zal nie kupic, ta polozna ze SR byla jakas dziwna wiec ja sie nie znam najwyzej kupimy po urodzeniu oilatumy wszystkie
mi tez sie te pojemniki podobaja ale kosztuja strasznie duzo a to tylko na gora 2 lata i to w koncu kosz na smieci- jakos mi zal kasy ale ja jestem sknera(ktos musi w tym domu)
Cytat:
Napisane przez nawojka8583 Pokaż wiadomość
Jak to nie jesteś, a kto siebie samą doktor czosnek nazywał??? A chyba to się małpa na gałęzi

Cytat:
Bo te koła ma takie wielkie
to chyba dobrze kochana ze wielkie- o to w nim chodzilo...nie ogladalas go wczesniej w slepie? im wieksze kola tym lepiej sie jezzi no ale tez ciezej

Cytat:

No ja też tak miałam, i to 2 razy

Ale jak o 5:00 wypiłaś? Macie jakiegoś labka cznnego od 5:00 rano?
a ja 3 razy pobiłam wszystkie?
tez mnie to ciekawi o5rano? u nas od 7 dopiero
Cytat:
Może ona by chciała żebyście się zrzuciły na całą wyprawkę i np kupiły jeden wózek, a później ona ustali grafik i będziecie jeździć na spacery na zmianę: w poniedziałek Ty, we wtorek Justyna, Justyna za to w poniedziałek będzie mieć kosz, a we wtorek przyniesie do Ciebie bo będzie jej kolej na spacer i na wózek itp itd. Widzisz jaka sprytna ta Twoja teściowa
: cojest:
Cytat:
Napisane przez NataliaM1103 Pokaż wiadomość
witam
Jestem po wizycie u lekarza.Wszystko dobrze ,Maluszek rośnie i z szyjką też jest bez zmian no i brak rozwarcia.Miałam pobierany wymaz na GBS tzn paciorkowca w poniedziałek wyniki.Następna wizyta 16 grudnia i wtedy odstawiam wszystkie leki. No i znowu widziałam Bartoszka na usg 3d

Calą noc nie spałam, chyba ze stresu przed lekarzem a do tego maluszek w nocy szalał znowu.

Cytat:

Masz jakiś sposób, zeby się zabrać za tą wyprawkę przez neta? Ja chyba zamierzam na alegro większość rzeczy zakupić u r_p77 lub może Sklep-Myszka. Tylko ciągle nie mogę się zdecydować co kupić jako priorytetowe rzeczy - tzn przed 10tym połow, a drugą część po 10tym Poza tym mojego mogę w jakąś sobotę może wysłać po jakies drobiazgi - będzie baaaaardzo ciężko, no ale może pójdzie jak dostanie niesamowicie konkretną listę
w czwartek zamówiłam cała wyprawkę przez neta właśnie-jeśli cie to pocieszy jakos...w smyku u r_p77 i u rodzyneczków
Cytat:
Napisane przez pozycja77 Pokaż wiadomość

Hej Dziewczyny!!
nie było mnie na forum od soboty i nie jestem w stanie nadrobić - trafiłam do szpitala;-(
dostałam fenoterol w kroplówie, isoptin no i sterydy na płucka dla Malutkiej. Całe szcześcię sytuacja została opanowana, i wczoraj wróciłam już do domu, ale dziś na wizycie u prowadzącej przy ktg tez cyrki- musiałam powtarzać badanie, bo lekarka miała jakieś wątpliwości no ale pusciła mnie do domu.
trzymam kciuki za wszsytkie Mamunie , Brzusie i wizyty!!
uuuu leżcie w takim razie
Cytat:
mam takie pytanka:

1- nie kupuje- bakterie sie gromadza ale kupujemy tego delfinka do wanienki
2- tetrowych20 flanelowych3
3- ja mam lovi medical+ 250, 2 z aventu 150, jedna TT antykolkową tez 250
4- smoczki 2, jeden z lovi ale nie pamietam jaki a drugi to juz w ogole nie pamietam bo jeszcze nie przyszedł- z reszta mam nadzieje ze nie beda potrzebne
Cytat:
Za pierwszym razem (koleżanka Wrocławianka) mi podpowiedziała, ze tą glukozę to dają w laboratorium właśnie. A tam się okazało, ze jednak samej w domu trzeba wypić. I całe szczęście, bo tydzień później właśnie mogłam pić i płakać w domu o 5:00 rano, pójść spać, wstać i wtedy dopiero do pobrania
Także męczarnie siedzenia i stresowania się dodatkowe mnie ominęły (a przynajmniej jeśli chodzi o tą felerną glukozę )
Zresztą ta moja pani z laboratorium jest taka wyrozumiała i zawsze toleruje moje spazmy na igłę i strzykawkę. To jest obok Kauflandu w Tbgu.

kamciurka piłam 75g glukozy - a jak się tak dużo wypija to tylko raz po dwóch godzinach kłują
ale nie mialas na czczo wczesniej?

"nadwrażliwość to mój wróg- przerost duszy nad rozumem[...] dyskretnej troski trzeba mi"

http://www.suwaczki.com/tickers/ajwwb201imv5ykw7.png

Lilka już z nami!!

renata:) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-30, 14:34   #335
bambusiek
Zakorzenienie

Cytat:
Masz jakiś sposób, zeby się zabrać za tą wyprawkę przez neta? Ja chyba zamierzam na alegro większość rzeczy zakupić u r_p77 lub może Sklep-Myszka. Tylko ciągle nie mogę się zdecydować co kupić jako priorytetowe rzeczy - tzn przed 10tym połow, a drugą część po 10tym Poza tym mojego mogę w jakąś sobotę może wysłać po jakies drobiazgi - będzie baaaaardzo ciężko, no ale może pójdzie jak dostanie niesamowicie konkretną listę
Ja właśnie zrobiłam listę od r_p77 na 18 pozycji i wieczorkiem zamawiam

Cytat:
1. nie kupuję do Tuptusia nic z gąbki do kąpania bo tam same skupisko bakterii się zbiera ale to tylko moja opinia
2. Ja mam 20 szt. tetrowych i 4 flanelowe
3. ja mam 2 butelki TT antykolkowe na razie 150 ml
4. Ja mam 2 TT smoczusie 0-3 miesiące i TZ kupił w DE jakies dwa firmy chyba lovli czy jakoś tak.
Cytat:
Bambusiek ja mam tą gąbkę, ale dziewczyny pisały, że się nie sprawdza, bo zarazki się na tym zbierają. Tetrowych i flanelowych mam akurat tyle co napisałaś. Butelki na początek też mam z TT 260ml antykolkowe.
Cytat:
1. nie, bo nie da się jej zdezynfekowac. Na sr polecali położenie pieluchy tetrowej
2. Pieluch tetrowych kupiłam sporo, do szpitala u mnie każą wziąć 10 szt, wiec kupiłam 30 szt na zapas i 5 szt flanelkowych
3. Mam 2 butelki właśnie tt 260 ml i nie kupuję innych, więc mam nadzieję, że będzie ok
4. Mam też ten smoczek tt w ilości sztuk:2 na twoim miejscu zostawiłabym jeden i zobaczysz czy dzidziolkowi podpasuje
Cytat:
Napisane przez kasiulka99 Pokaż wiadomość
ad1 wanienke mam już profilowana i antypoślizgową- ale z tego co czytałam niektóre mamy twierdzą że ta gąbka jest mało higieniczna i polecaja kłaść na dno pieluszkę tetrową
wczoraj robiłam zakupy u r_p77 i zamówilam 12 tetrowych i 3 flanelowe i kupiłam 2 pielucho-ceratki może sie przydadzą
butelki TT kupilam 1 150 druga 260 jak cos to do herbatek będą
smoczek kupiłam jeden TT Pure
Cytat:
Ja nawet za butami nie patrzę Na razie śmigam w adidasach, a potem się zobaczy
Wydaje mi się, że to cena całkiem ok za łóżeczko

Bambusiek,
1) do wanienki nie kupuję nic pielucha tetrowa wystarczy
2) Pieluch powinno wystarczyć, ja mam 20 + 3 flanelki ale mama krzyczy, że na co mi tyle
3) butelka ok, nawet chyba za duża
4) smoczek też powinien jeden starczyc, w razie czego dokupisz
dzięki za opinie
Gąbka została już usunięta z listy

Cytat:
Napisane przez zoskasamoska Pokaż wiadomość
Byłam na USG. Jednak dziewczynka, wg. obliczeń 30 tydzień, waży 1380g. Wszystko ok, a kręgosłup powiedział doktor, że bardzo dobrze.

Zaczął robić USG, mierzył głowę, mózg itd. , ja nie bardzo wiedziałam co on tam robi i od razu do niego, że jaka płeć, a on ,ale co ? "płec mózgu mam Pani podać " Ja se tak mysle o cholere mu chodzi, ale dobra siedze cicho. Zbadał resztę, wszystko ok. Ja mu zaczynam mówić no,że ostatnio to USG robił mi Pan K. tak mi na odwal zrobił , nawet minuty nie leżałam na leżance , mówię, że jestem bardzo niezadowolona z tego ostatniego USG, że mnie brzydko tu potraktowano. No i leżę sobie dalej, powiedział, że genitalia żeńskie , a ja mówię szkoda, że nie męskie, a ten do mnie, że jeszcze zdąży Pani sobie zrobić chłopca. No i taki żartowniś z niego ogólnie. Dał mi zdjęcia , potem patrze na podpis ,a tam Pan K. , syn tego doktora co ostatnio mi robił USG, myślałam, ze sie pod ziemie zapadne

Byłam jeszcze u mojej lekarki po tą recepte na no spe fote, ona z żalem do mnie, że mogłam sobie kupić zwykłą nospę. Chciała książeczkę ubezpieczeniową, ja jak zwykle zapomniałam, chamsko mi powiedziała, że przepisze mi no spe forte, ale i tak zaplace za nia normalna cene. Poszlam do apteki, a i tak zapłaciłam taniej :P

Powoli mnie wkurza ta moja Pani doktor, momentami potrafi byc taka wredna, ze szok, ale za to doktorek z dziś co robił USG bardzo miły
, ,
G. 9.1O.18
bambusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-30, 14:42   #336
n1kotynka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez renata:) Pokaż wiadomość
zazdroszcze 36tygale super!! mnie to czeka dopiero pod koniec grudnia....

ja też sie pytam czy patykiem tam grzebią? bleeee

z nivei dla dzieci tez jest taki specyfik oliwka z plynem do kapieliale racja jak taka okazja to az zal nie kupic, ta polozna ze SR byla jakas dziwna wiec ja sie nie znam najwyzej kupimy po urodzeniu oilatumy wszystkie
mi tez sie te pojemniki podobaja ale kosztuja strasznie duzo a to tylko na gora 2 lata i to w koncu kosz na smieci- jakos mi zal kasy ale ja jestem sknera(ktos musi w tym domu)
oj juz jest mi tak ciężko, że szkoda gadać ale jeszcze ze 2 tygodnie niech mała posiedzi bo muszę wszystko poporządkować ja to mam fioła na punkcie czystości i zorganizowania sobie wszystkiego

a ja czytalam fora mamuś które już urodziły i używał oilatum to raz, dwa ma bezpieczny skład, trzy była taka promocja że w razie czego sama skorzystam bo pojawia mi się AZS i dobrze mieć taką delikatną emulsję w domu

pojemniki fajna sprawa, bo nie robi się bałagan, zamierzam kupic, ale póki co to nie jest rzecz pierwszej potrzeby a na razie kupuję takie a kosz na pieluszki jakiś gadżet musi być u nas z małżonem jest tak, że ja wydam każdą kasę jaką mam a on jest centuś i się równoważymy
Cytat:
dzięki za opinie
Gąbka została już usunięta z listy
ja mogę wpaść na obiad a co gotujesz?
n1kotynka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-30, 14:44   #337
eliza1984
Zadomowienie

Cytat:

jak to ciągle gdzieś jeżdzę??? siedzę grzecznie na w domu za tydzień zacznę się już ruszać bo już jest bezpiecznie - w sobotę skończę 36 tydzień
Jakos wydaje mi sie ,że często piszesz ,że to tu byłaś a to tam ,ale dobra spokojnie nie dewernuj się

Cytat:
mam takie pytanka:

1.nie
2 .20szt i 3 flanelowe
3. 2 butelki TT 150 ml o małym przepływie
4. 2 smoczki lovi

Cytat:
Wróciłam.

Eliza o tym co mnie spotkało jakoś trudno mi mówić, tym bardziej, że jak kiedyś o tym komuś mówiłam to spotkałam się z wyśmiewaniem mojej osoby.

Psa nie trzymam dosłownie w piwnicy Nie wiedziałam jak to nazwać, no, ale taki schowek to jest z którego przechodzi sie do piwnicy. Na dzien biega po domu.

Zaczął robić USG, mierzył głowę, mózg itd. , ja nie bardzo wiedziałam co on tam robi i od razu do niego, że jaka płeć, a on ,ale co ? "płec mózgu mam Pani podać " Ja se tak mysle o cholere mu chodzi, ale dobra siedze cicho. Zbadał resztę, wszystko ok. Ja mu zaczynam mówić no,że ostatnio to USG robił mi Pan K. tak mi na odwal zrobił , nawet minuty nie leżałam na leżance , mówię, że jestem bardzo niezadowolona z tego ostatniego USG, że mnie brzydko tu potraktowano. No i leżę sobie dalej, powiedział, że genitalia żeńskie , a ja mówię szkoda, że nie męskie, a ten do mnie, że jeszcze zdąży Pani sobie zrobić chłopca. No i taki żartowniś z niego ogólnie. Dał mi zdjęcia , potem patrze na podpis ,a tam Pan K. , syn tego doktora co ostatnio mi robił USG, myślałam, ze sie pod ziemie zapadne Tak to już jest jak się nie zna lekarzy :P

W sklepie "wszystko za 5zł" wyczaiłam bardzo fajne rajstopki dla małej Jak bede tam za tydzien to może jeszcze będą :P
Spoko nie musisz pisać,po prostu też miałam dziwne akcje itd,a co do lekarza to niezły przypał hehe
zanim się urodziłaś - kochałam Cię ,
nim minęła pierwsza minuta Twojego życia...
- byłam gotowa za Ciebie umrzeć..."
eliza1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-30, 14:46   #338
n1kotynka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez eliza1984 Pokaż wiadomość
Jakos wydaje mi sie ,że często piszesz ,że to tu byłaś a to tam ,ale dobra spokojnie nie dewernuj się

1.nie
2 .20szt i 3 flanelowe
3. 2 butelki TT 150 ml o małym przepływie
4. 2 smoczki lovi

Spoko nie musisz pisać,po prostu też miałam dziwne akcje itd,a co do lekarza to niezły przypał hehe
to tak w żartach miało być już mnie od siedzenia/leżenia w domu boli
Stary 2011-11-30, 14:47   #339
pozycja77
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez klaurencja Pokaż wiadomość
Szkoda że musiałyście jechać , teraz musi być wszystko ok!
Cytat:
Pozycja no to odpoczywaj dzielnie i uważaj na siebie, my za Ciebie też mocno kciuki ściskamy
Cytat:
Napisane przez Mijus Pokaż wiadomość
Zdrówka kochanaWszystko będzie dobrze
Cytat:
no ładnie!! za dużo nas jest na fenoterolu leż i odpoczywaj
Cytat:
Napisane przez pearpearl Pokaż wiadomość
ojej
biedna
trzymam kciuki, zeby Malutka jeszcze sobie posiedziala u Ciebie i zebys nie miala wiecej takich akcji
Cytat:
Pozycja, o matko, a co to się porobiło? Dobrze, że stuacja opanowana, leż, odpoczywaj,a dzidzia niech jeszcze nie wychodzi
Dzięki za ciepłe słowa wiem że musi być dobrze, poprostu trzeba nam więcej odpoczywać

Cytat:
Wróciłam.

Lekarkę masz okropną, co za babsztylisko

Szczęściem jednego człowieka jest drugi człowiek.L&Ł
pozycja77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-30, 14:50   #340
bambusiek
Zakorzenienie

Cytat:
Ryż curry z warzywkami + smażone skrzydełka

Zadzwonił, że jedzie już do P., więc zje obiad na kolację jedynie teraz będzie bidul głodny
G. 9.1O.18
Stary 2011-11-30, 14:53   #341
zoskasamoska
Wtajemniczenie

Juz mam dość tego wszystkiego.

Kilka lat temu mialam taki problem z tym ,że ducha widziałam. Chodziłam do psychiatry , leczyłam się, jakoś się unormowało. Dzisiaj rozmawiałam z mama o tym, ze w domu cos strasznie w nocy buczało, a ona znowu poruszyła ten temat mówiąc , że "może tylko Ty to słyszysz?" Wiadomo co sugerowała, a ja mam juz tego dosyc, wszystkiego mam dosyc, tego, ze jestem taka slaba, ze sama się nakręcam , może faktycznie ja się nakręcam, a może powtórka z przed kilku lat ? Tego bym nie chciała przezywać na nowo..
Stary 2011-11-30, 14:53   #342
eliza1984
Zadomowienie

Cytat:
to tak w żartach miało być już mnie od siedzenia/leżenia w domu boli
Wiem ,wiem ,nawet zaśmiałam się do monitora,a tak apropo pieluch po co aż 10 szt do szpitala,bo ostatnio czytałam i się zdziwiłam,a co do nowego oddziału to już byłam na ip jest ładnie
Stary 2011-11-30, 14:54   #343
MissZuzia
Zadomowienie

Byłam na spacerze, ale paskudnie, buro i mżawka do tego, Ale musiałam się przejść i przewietrzyć
Miałam fuksa bo przed i po spacerze dzwonili kurierzy więc uff nie przegapiłam żadnej dostawy

N1kotynko dzięki za odpowiedź

Cytat:
Napisane przez NataliaM1103 Pokaż wiadomość
witam
Jestem po wizycie u lekarza.Wszystko dobrze ,Maluszek rośnie i z szyjką też jest bez zmian no i brak rozwarcia.Miałam pobierany wymaz na GBS tzn paciorkowca w poniedziałek wyniki.Następna wizyta 16 grudnia i wtedy odstawiam wszystkie leki. No i znowu widziałam Bartoszka na usg 3d

Calą noc nie spałam, chyba ze stresu przed lekarzem a do tego maluszek w nocy szalał znowu.
to super, że wszystko ok
mój też szalał, do tego miałam zgage i mi sie odbijało
strasznie szybko macie te GBSy - mi chce pobrać dopiero 13tego grudnia, na nast. wizycie i myślę że to późno jakoś chyba sama sobie zrobię bo i tak u niego będe płacić więc co mi za różnica w cenie, a wcześniej będę mieć wynik przynajmniej

Cytat:
Napisane przez pozycja77 Pokaż wiadomość
Hej Dziewczyny!!
nie było mnie na forum od soboty i nie jestem w stanie nadrobić - trafiłam do szpitala;-(
dostałam fenoterol w kroplówie, isoptin no i sterydy na płucka dla Malutkiej. Całe szcześcię sytuacja została opanowana, i wczoraj wróciłam już do domu, ale dziś na wizycie u prowadzącej przy ktg tez cyrki- musiałam powtarzać badanie, bo lekarka miała jakieś wątpliwości no ale pusciła mnie do domu.
trzymam kciuki za wszsytkie Mamunie , Brzusie i wizyty!!
ojeju strasznie mi przykro, mam nadzieję że już wszystko ok. trzymam kciuki za ciebie i dzidzię

Cytat:
mam takie pytanka:

1. nie, bo będe kładła tetry, tak na SR radzili
2. ja kupiłabym ich więcej, 20-30, flanel 5-10
3. ja mam dwie 260 (bo były w zestawie) i jedną 150 w razie czego, wszystke z TT
4. mam dwa smoczki z avent bo tak były zestawy dla 0-3
podobają mi się bardzo lovi bo mają słodkie wzory

Cytat:
położyłam się o 23.30 a usnęłam ok 2 a w trakcie nocy strasznie mnie zgaga paliła bo przed snem najadłam się ciasteczek które mama zrobiła i w oto taki sposób spałam dzisiaj do 11.30 jak bym strasznie chciała się przestawić na wcześniejsze zasypianie i wstawanie ale sama nie wiem jak to zrobić
ja zjadłam kawałek ciasta ok 19ej i poszłam spac o 23 a i tak paaaaliło i dziś też jakoś nieciekawie ja chciałam dłużej sobie pospać ale o 8 już mi sie odechciało spania, boziu kiedy ja się wyśpię na zapas chyba nigdy

http://suwaczki.maluchy.pl/li-57141.png

było 83 jest 63 musi być 60 w sferze marzeń 58
MissZuzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-30, 14:56   #344
nawojka8583
Zadomowienie

Cytat:

Zosiula za wizytę, a doktorkiem się nie przejmuj, wyraziłaś tylko swoją opinie na temat poprzedniego badania, nikomu nie nabluzgałaś i nie naubliżałaś. Może powie swojemu tacie, że pacjentki się skarżą i tamten zmieni swoje podejście. A doktorce należy sięza jej życzliwość.
nawojka8583 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-30, 14:57   #345
renata:)
Zadomowienie

Cytat:
oj juz jest mi tak ciężko, że szkoda gadać ale jeszcze ze 2 tygodnie niech mała posiedzi bo muszę wszystko poporządkować ja to mam fioła na punkcie czystości i zorganizowania sobie wszystkiego

a ja czytalam fora mamuś które już urodziły i używał oilatum to raz, dwa ma bezpieczny skład, trzy była taka promocja że w razie czego sama skorzystam bo pojawia mi się AZS i dobrze mieć taką delikatną emulsję w domu

pojemniki fajna sprawa, bo nie robi się bałagan, zamierzam kupic, ale póki co to nie jest rzecz pierwszej potrzeby a na razie kupuję takie a kosz na pieluszki jakiś gadżet musi być u nas z małżonem jest tak, że ja wydam każdą kasę jaką mam a on jest centuś i się równoważymy

kurcze moze tez kupie od razu to oilatum....aaa najwyzej malz skoczy szybko do apteki mamy 500m do najblizszej
mój mąż póki co wydaje non stop kase a ja już myślę jak zaoszczedzić...przed slubem bylo na odwrót
a mi mąż zrobił fasolke po bretońsku

"nadwrażliwość to mój wróg- przerost duszy nad rozumem[...] dyskretnej troski trzeba mi"

http://www.suwaczki.com/tickers/ajwwb201imv5ykw7.png

Lilka już z nami!!

renata:) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-30, 14:57   #346
bambusiek
Zakorzenienie

Dobra, zjadam obiadek i spadam będę jakoś pod wieczór
G. 9.1O.18
Stary 2011-11-30, 15:02   #347
kasiulka99
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez MissZuzia Pokaż wiadomość
Byłam na spacerze, ale paskudnie, buro i mżawka do tego, Ale musiałam się przejść i przewietrzyć

ja zjadłam kawałek ciasta ok 19ej i poszłam spac o 23 a i tak paaaaliło i dziś też jakoś nieciekawie ja chciałam dłużej sobie pospać ale o 8 już mi sie odechciało spania, boziu kiedy ja się wyśpię na zapas chyba nigdy
Ja też wróciłam ze spacerku naprawde okropna pogoda deprechy można dostać

jeśli chodzi o zgagę to mnie męczy potwornie - nie moge jeść cytrusow , octu, i słodyczy oststnio jak mnie dopadła wypiłam litr mleka zjadłam opakowanie migdałów i nic w aptece kupilam Gawiskon w mleczku -Pani z apteki doradziła bo na ulotce jest zaznaczone, że mogą zażywaĆ kobitki w ciąży i karmiące- więc polecam mamusiom którym mleko już nie pomaga mnie ten lek ratuje przed spłonieńciem
Stary 2011-11-30, 15:03   #348
boroo50
Rozeznanie

GG do boroo50

Niezłe jaja w takim razie, bo tą glukozę to miałam robioną - aż wstanę teraz po wyniki.... 24.10

Wynik na zdjęciu i pisze: uwagi: TOG 75g - 2h
Więc cieszę się jak diabli, że nie musiałam spazmować 3x a tylko 1x
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Photo_00001.jpg (18,0 KB, 16 załadowań)
boroo50 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-30, 15:04   #349
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:
Wróciłam.

Zoska, niezły numer z tm lekarzem
Dobrze, że z dzidzią wszystko ok
Lekarkę masz wredną zołzę, nie możesz zmienic?

Cytat:

Renata, ja w sumie też 3 razy, za pierwszym razem piłam 50 g a potem 2 razy 75 g

Cytat:
Juz mam dość tego wszystkiego.

Kilka lat temu mialam taki problem z tym ,że ducha widziałam. Chodziłam do psychiatry , leczyłam się, jakoś się unormowało. Dzisiaj rozmawiałam z mama o tym, ze w domu cos strasznie w nocy buczało, a ona znowu poruszyła ten temat mówiąc , że "może tylko Ty to słyszysz?" Wiadomo co sugerowała, a ja mam juz tego dosyc, wszystkiego mam dosyc, tego, ze jestem taka slaba, ze sama się nakręcam , może faktycznie ja się nakręcam, a może powtórka z przed kilku lat ? Tego bym nie chciała przezywać na nowo..
Zoska, przykre, że mama mówi coś takiego, skoro wie, że się leczyłaś
Ale może to żaden duch, tylko wiatr się chrobotał, może okno było gdzieś nie domknięte?

tylko po to, żeby w niej wszystko było
agawoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-30, 15:07   #350
nawojka8583
Zadomowienie

Cytat:
to chyba dobrze kochana ze wielkie- o to w nim chodzilo...nie ogladalas go wczesniej w slepie? im wieksze kola tym lepiej sie jezzi no ale tez ciezej
Oglądałam oglądałam, ale TZ się uparł, że Jakoś będzie miał taką "furę" i koniec i nie dał się przekonać. Ale widzieć go wczoraj skręcającego ten wózek- bezcenne.

---------- Dopisano o 16:07 ---------- Poprzedni post napisano o 16:04 ----------

Cytat:
No i taaaki dobry obiadek mu jeszcze robię
A na co dobrego sobie dziś zasłużył?
nawojka8583 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-30, 15:16   #351
kasiulka99
Raczkowanie

Cytat:
Oglądałam oglądałam, ale TZ się uparł, że Jakoś będzie miał taką "furę" i koniec i nie dał się przekonać. Ale widzieć go wczoraj skręcającego ten wózek- bezcenne.

Nawojka ja tez kupiłam wózek o ogromnych czterech kołach - taka terenówkę http://www.bobowozki.com.pl/index.php?cPath=184_413
MUTSY urban rider- i jestem super zadowolona z tych kół mieszkam poza miasem przy lesie i mam dużo piaszczystych dróg i leśnych i mam nadzieję że super sie sprawdzi
Stary 2011-11-30, 15:19   #352
pearpearl
Wtajemniczenie

Cytat:
aaa jakie macie wielkie łoże też bym takie chciała, my mamy twardą i wąską kanapę i jeszcze psa co się do nas gramoli
eee
to ja moge oddac lozko za pieska zawsze chcialam miec swojego szczekajacego czworonoga
Cytat:
Wydaje mi się, że dzidziolkowi wszystko jedno, nawet chyba lepiej niż pstrokato, kolorowo, każdy kolor z innej parafii

Normalnie przyjadę do Was i też się położę w tych barankach
dawaj smialo, miejsca jest a jest
mozesz tez wziac tztaa pozniej zalozymy nowy watek: dzieciaczki wrzesniowe, a moze raczej barankowe

co do poscieli dzidziolowej, to fajnie baranki wygladaja przy drewnianym lozeczku, ale ja pozniej chcialabym korzystac z turystycznego i wtedy juz tak srednio...
te turystyczne sa tak pstrokate, ze az nie wiadomo, jaka posciel do nich dobrac

Sometimes when I close my eyes, I can't see
pearpearl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-30, 15:23   #353
n1kotynka
Zadomowienie

Cytat:
Wiem ,wiem ,nawet zaśmiałam się do monitora,a tak apropo pieluch po co aż 10 szt do szpitala,bo ostatnio czytałam i się zdziwiłam,a co do nowego oddziału to już byłam na ip jest ładnie
no to dobrze
nie wiem po co 10 ale wydaje mi się, że większa ilość tetry się przyda ( ostatnio jak rozmawiałam z siostrą to mówiła, że miała 40 szt) bo tak, do ulewania, do podłożenia na łóżeczko czy kocyk, do kąpieli, po kąpieli buźkę wycierasz też tetrą, do wózka tetra, generalnie pod mnóstwo rzeczy podkładasz a ja prać codziennie nie chcę, więc uznałam, ze 30 szt to tak optymalnie - wg mnie 20 szt to min żeby non stop nie prać i prasować
a teraz na ip się wchodzi inaczej? we wtorek jestem umówiona z położną to wypytam ją o wszystko
Cytat:
Miałam fuksa bo przed i po spacerze dzwonili kurierzy więc uff nie przegapiłam żadnej dostawy

N1kotynko dzięki za odpowiedź
super też już masz pewnie prawie wszystko

Cytat:
kurcze moze tez kupie od razu to oilatum....aaa najwyzej malz skoczy szybko do apteki mamy 500m do najblizszej
mój mąż póki co wydaje non stop kase a ja już myślę jak zaoszczedzić...przed slubem bylo na odwrót
a mi mąż zrobił fasolke po bretońsku
ooo wy a ja mam mięsko w podgrzybkach z wczoraj i marchewkę z jabłkiem idę podgrzać a potem jeszcze będę robić ryż z jabłkami i z cynamonem bo tż chciał
Cytat:
to wózek trzeba skręcać? o nieeeeee....

---------- Dopisano o 15:23 ---------- Poprzedni post napisano o 15:21 ----------

Cytat:
eee
to ja moge oddac lozko za pieska zawsze chcialam miec swojego szczekajacego czworonoga
oj nie oddam smoczura
to jest nasze dziecko w wersji demo
Stary 2011-11-30, 15:24   #354
boroo50
Rozeznanie

GG do boroo50

Cytat:

w czwartek zamówiłam cała wyprawkę przez neta właśnie-jeśli cie to pocieszy jakos...w smyku u r_p77 i u rodzyneczków

ale nie mialas na czczo wczesniej?
wcześniej na czczo miałam coś koło czerwca robiony cukier razem z morfologią. Nie wiem czy to o to chodziło.

Cytat:
Kobitki mogłybyście jakoś te listy Waszych zakupów przesłać?
boroo50 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-30, 15:34   #355
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:
eee
dawaj smialo, miejsca jest a jest
mozesz tez wziac tztaa pozniej zalozymy nowy watek: dzieciaczki wrzesniowe, a moze raczej barankowe

co do poscieli dzidziolowej, to fajnie baranki wygladaja przy drewnianym lozeczku, ale ja pozniej chcialabym korzystac z turystycznego i wtedy juz tak srednio...
te turystyczne sa tak pstrokate, ze az nie wiadomo, jaka posciel do nich dobrac
dobry pomysł z tym wątkiem

No, pościel do turystycznego to wyzwanie Jakąś najmniej pstrokatą bym wybrała

tylko po to, żeby w niej wszystko było
agawoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-30, 15:37   #356
zoskasamoska
Wtajemniczenie

Aj Agawoo ja już wolę nie rozmyślać co to było.

Nie wiem po co mama zaczynała ten temat, skoro wie jak ja to przeżywam.

Do tego TŻ nic nie odpisuje, a tak bardzo chciał żebym mu po USG napisała.

Jak ja się strasznie chcę stąd wyprowadzić!!
Stary 2011-11-30, 15:41   #357
MissZuzia
Zadomowienie

Cytat:
a teraz na ip się wchodzi inaczej? we wtorek jestem umówiona z położną to wypytam ją o wszystko

wypytaj się o wszystko bo ja ze swoją to mało co rozmawiałam, spóźniłam się, po drodze myślałam że mało co nie urodzę ehssss a miała tylko pół godz i wyszło niecałe 20min przez moje spóźnienie, zaraz zaczynała swoją SR i buu ale w sumie nie wiedziałabym o co pytać nasze forum jak kopalnia wiedzy

no mam już prawie wszystko od wczoraj jestem bogatsza w dwa staniki drugi rożek (skorzystałam, że dziś jest DDD) i zaraz kupię jakąś koszulę do porodu

Cytat:
ooo wy a ja mam mięsko w podgrzybkach z wczoraj i marchewkę z jabłkiem idę podgrzać a potem jeszcze będę robić ryż z jabłkami i z cynamonem bo tż chciał
mniam mniam
o jak ci fajnie a ja mam resztówy z wczoraj co nawet 1 porcją nie są buuu i nie wiem co wymyślić
Cytat:
no też mnie poraziło myślałam, że dostanę w całości, ew. koła do przykręcenia na kiedy ci mówili że będzie mi mówili, że koniec listopada więc dziś a tu cichosza i nie ma tel/maila

http://suwaczki.maluchy.pl/li-57141.png

było 83 jest 63 musi być 60 w sferze marzeń 58
MissZuzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-30, 15:47   #358
NataliaM1103
Rozeznanie

MissZuzia podobno wymaz na GBS pobiera się od 34 do 37 tygodnia,ja jestem właśnie w 34 tyg.
NataliaM1103 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-30, 16:04   #359
eliza1984
Zadomowienie

Cytat:
no to dobrze
nie wiem po co 10 ale wydaje mi się, że większa ilość tetry się przyda ( ostatnio jak rozmawiałam z siostrą to mówiła, że miała 40 szt) bo tak, do ulewania, do podłożenia na łóżeczko czy kocyk, do kąpieli, po kąpieli buźkę wycierasz też tetrą, do wózka tetra, generalnie pod mnóstwo rzeczy podkładasz a ja prać codziennie nie chcę, więc uznałam, ze 30 szt to tak optymalnie - wg mnie 20 szt to min żeby non stop nie prać i prasować

---------- Dopisano o 15:23 ---------- Poprzedni post napisano o 15:21 ----------

oj nie oddam smoczura
to jest nasze dziecko w wersji demo
Teraz się wchodzi bramą tam na dole gdzie budowali nowy oddział i jakies numerki się bierze chyba ale to chyba po konsultacji czy jakoś przed.Nie wiem bo byłam umówiona u gina prywatnie

mi wymaz pobrał lekarz przed założeniem pessara czyli 31 tydz i mąż musiał zanieść do labka i płacił chyba 60 zł

Edytowane przez eliza1984
Czas edycji: 2011-11-30 o 16:06
Stary 2011-11-30, 16:08   #360
n1kotynka
Zadomowienie

Cytat:
wypytaj się o wszystko bo ja ze swoją to mało co rozmawiałam, spóźniłam się, po drodze myślałam że mało co nie urodzę ehssss a miała tylko pół godz i wyszło niecałe 20min przez moje spóźnienie, zaraz zaczynała swoją SR i buu ale w sumie nie wiedziałabym o co pytać nasze forum jak kopalnia wiedzy

no mam już prawie wszystko od wczoraj jestem bogatsza w dwa staniki drugi rożek (skorzystałam, że dziś jest DDD) i zaraz kupię jakąś koszulę do porodu

mniam mniam
o jak ci fajnie a ja mam resztówy z wczoraj co nawet 1 porcją nie są buuu i nie wiem co wymyślić

no też mnie poraziło myślałam, że dostanę w całości, ew. koła do przykręcenia na kiedy ci mówili że będzie mi mówili, że koniec listopada więc dziś a tu cichosza i nie ma tel/maila
wypytam wypytam muszę sobie chyba listę pytań zrobić

też szukam właśnie w tej chwili koszuli do karmienia bo mam 2 a jeszcze z jedna by się przydała min optymalnie pewnie 2 - jakie znalazłaś bo ja myślę nad tymi - są tanie a nic ciekawszego znaleźć nie mogę ;/

http://allegro.pl/najmodniejsza-kosz...948299465.html

http://allegro.pl/koszula-kopertowa-...942649666.html

z tego drugiego linka to już mam 2 - zółtą i różową i dobrze się noszą ale nic lepszego na allegro znaleźć nie mogę

ryżyk z jabłuszkami ja w połowie mieszkania nie mam prądu przez ten alarm siedzę prawie po ciemku, ciężko jest też gotować w ciemnej kuchni przy lampce w okapie czekam na małża aż coś wymyśli

a co do wózka to mój ma być do 10 grudnia i tez jest cisza... mieli w ogóle dac znać co z fotelikiem, bo ja chciałam kolor, który jest już niedostępny - purple blossom i jest cisza a mówiłam, że nam się spieszy... może się odezwą
z drugiej strony jak ja zamawiałam to właścicielka sklepu mówiła, że mają dostawy wózków właśnie 10 grudnia i 10 stycznia później, więc może będziesz mieć wtedy kiedy ja? ja przecież zamawiałam kilka dni dosłownie po Tobie

aaa coś na deser bym zjadła a nie ma co

---------- Dopisano o 16:08 ---------- Poprzedni post napisano o 16:04 ----------

Cytat:
Teraz się wchodzi bramą tam na dole gdzie budowali nowy oddział

mi wymaz pobrał lekarz przed założeniem pessara czyli 31 tydz i mąż musiał zanieść do labka i płacił chyba 60 zł
yy to nie mam pojęcia gdzie ja wchodziłam po schodkach takich na skrzyżowaniu żelazna - nowolipki

no nic dopytam we wtorek

a ten wymaz to co innego niż to badanie na paciora swoją drogą mnie strasznie bolało pobieranie tego wymazu i myślałam że kopnę tego lekarza
a na paciorkowca to będziemy miec bo jak agatek pisał obydwie dziurki bedą zbadane :brzyda l:
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości