Amelka jest już z nami,na resztę dzieciaczków czekamy z otwartymi ramionami.I/II.2012 - Strona 15 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-11-30, 19:17   #421
*Agatek*
Zakorzenienie

Dot.: Amelka jest już z nami,na resztę dzieciaczków czekamy z otwartymi ramionami.I/I

Ile byście dały maksymalnie za tą karuzelę?? Bo licytujemy... i się zastanawiam, nowa z dostawą kosztuje 166 zł

*Agatek* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-30, 19:20   #422
Oluska1988
Raczkowanie

Dot.: Amelka jest już z nami,na resztę dzieciaczków czekamy z otwartymi ramionami.I/I

Agatek a ten patyczek kupiłaś w aptece czy od gina miałaś bo ja niby na NFZ mam robić ale musiała bym jechać na drugi koniec miasta w dodatku do 8 mam tam być i mi sie nie chce a tak bym sobie w domu pogrzebała i zaniosła do labka
Oluska1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-30, 19:22   #423
*Agatek*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Oluska1988 Pokaż wiadomość
Agatek a ten patyczek kupiłaś w aptece czy od gina miałaś bo ja niby na NFZ mam robić ale musiała bym jechać na drugi koniec miasta w dodatku do 8 mam tam być i mi sie nie chce a tak bym sobie w domu pogrzebała i zaniosła do labka
dostałam od gina

Spytaj w aptece- może mają??

Stary 2011-11-30, 19:22   #424
renata:)
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kasiulka99 Pokaż wiadomość
Nawojka ja tez kupiłam wózek o ogromnych czterech kołach - taka terenówkę http://www.bobowozki.com.pl/index.php?cPath=184_413
MUTSY urban rider- i jestem super zadowolona z tych kół mieszkam poza miasem przy lesie i mam dużo piaszczystych dróg i leśnych i mam nadzieję że super sie sprawdzi
fajne są te mutsy też tylko niestety tak sie składają że musiałabym męża autem jeździć ciągle bo do mojego sie nie zmieści
Cytat:
Napisane przez pearpearl Pokaż wiadomość
mozesz tez wziac tztaa pozniej zalozymy nowy watek: dzieciaczki wrzesniowe, a moze raczej barankowe
hmmm a później testy na ojcostwo byście musiały robićdzieciaczki wrzesniowe -czworokącikowe
Cytat:
Napisane przez n1kotynka Pokaż wiadomość

ooo wy a ja mam mięsko w podgrzybkach z wczoraj i marchewkę z jabłkiem idę podgrzać a potem jeszcze będę robić ryż z jabłkami i z cynamonem bo tż chciał
mniam mięsko w podgrzybkach!!!!!!!!!! aaaaa dałabym sie pokroic za takie u nas w tym roku grzybów praktycznie nie było a ja uwielbiammmmm
Cytat:
Napisane przez boroo50 Pokaż wiadomość
wcześniej na czczo miałam coś koło czerwca robiony cukier razem z morfologią. Nie wiem czy to o to chodziło.

Kobitki mogłybyście jakoś te listy Waszych zakupów przesłać?
nie nie mi chodziło o cukier na czczo w ten sam dzien w którym miałas picie glukozy
moge ci wkleic taka cala liste wyprawkowa moja (z 5list wyprawkowych zrobioną-chcesz?
Cytat:

też szukam właśnie w tej chwili koszuli do karmienia bo mam 2 a jeszcze z jedna by się przydała min optymalnie pewnie 2 - jakie znalazłaś bo ja myślę nad tymi - są tanie a nic ciekawszego znaleźć nie mogę ;/

http://allegro.pl/najmodniejsza-kosz...948299465.html

http://allegro.pl/koszula-kopertowa-...942649666.html

z tego drugiego linka to już mam 2 - zółtą i różową i dobrze się noszą ale nic lepszego na allegro znaleźć nie mogę

ryżyk z jabłuszkami ja w połowie mieszkania nie mam prądu przez ten alarm siedzę prawie po ciemku, ciężko jest też gotować w ciemnej kuchni przy lampce w okapie czekam na małża aż coś wymyśli

mam 3 koszule z tego pierwszego linka i są świetnepolecam!
ryż z jabuszkami!!! mniamiiii
Cytat:
Napisane przez czubasek20 Pokaż wiadomość

A jak to jest z tym okulistą. Bo ja rok temu miałam -1.0 i -1.5 a teraz czuje że mi sie pogorszylo...

kochana to chodzi o dno oka i siatkówke i rogówke a nie o wade...musialays miec minus 12 zeby sie przyczepili
Cytat:
Napisane przez *Agatek* Pokaż wiadomość

a kij go tam wie czy mi by zabrał, nie przyznam się, bo jak będę chciała coś więcej $$ to on pewnie by powiedział : "no ale zostało ci z badania" No zabierze w takim sensie, że nie da więcej albo coś, może przesadzam trochę, ale on lubi wyliczać i podliczać dlatego jestem wściekła, że nie mam swojej pracy bo wtedy robiłam co chciałam, nie prosiłam się, i wydawałam ile mi się podoba a moje EGO jest skrzywdzone gdy się pytam czy coś mi da niby powinny być wspólne pieniądze, ale ja tak nie potrafię bałabym się, że z moich zarobionych kupuje coś bez mojej wiedzy/zgody, albo coś mówiłam, jestem egoistką

uwielbiam masaż stóp & pleców dałabym wszystko za to masaże są mega szkoda tylko, że mój mąż szybko się 'męczy' albo zaczyna wymyślać masaż piersi, brzucha.... no i wtedy liczy jeszcze na coś więcej

no co, pchełeczki jesteście takie malunie tyci-tyci
ja jestem z tych co hołdują wspólnemu majątkowi- przeciez i tak wydajecie wspólnie bo razem mieszkaciemoże by ci przelewał na konto -my tak mamy z mężem ustalone -on mi przelewa poł swojej pensji za to mam utrzymac wsio a reszte oszczędzamy
masaż lubie owszem ale seksiki to coś o niebo lepszego
Cytat:

ja mam tą poduszkę, kupowałam razem z materacem położne nic nie mówily o niej ale wydaje mi się lepsza niż podkładanie książki

mamy alarm w mieszkaniu słonko, taki stary 12 letni i wczoraj się spierdzielił i 2/3 mieszkania mamy bez prądu ;/
mąż ma syndrom kudawy i jest tak przepracowany że coś właśnie nie bardzo na

pchełeczki? mi małż mówi że jestem jego puszkiem hahah ja to siebie waleniem nazywam, jestem tak duża, że na siebie w lustrze nie mogę patrzec w życiu taka wielka nie byłam i już mi się marzy zrzucanie wagi

oj mnie czeka pisanie 3 pracy dyplomowej a nie chce mi się jak.... po nowym roku się za to zabiorę
waleniem
a to można czy nie można dzidzi wyzej głowy dawać?
Cytat:
Napisane przez nawojka8583 Pokaż wiadomość
Nie no skręcania nie było, źle się wyraziłam, trzeba było składać i koła pompować i tu padł tekst: zobacz Synuś tata Ci furkę dmucha

"nadwrażliwość to mój wróg- przerost duszy nad rozumem[...] dyskretnej troski trzeba mi"

http://www.suwaczki.com/tickers/ajwwb201imv5ykw7.png

Lilka już z nami!!

renata:) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-30, 19:38   #425
MartuNiunia87
Rozeznanie

Cytat:
Ile byście dały maksymalnie za tą karuzelę?? Bo licytujemy... i się zastanawiam, nowa z dostawą kosztuje 166 zł

myślę, że chyba do tych 100zł żeby ci się to opłacało w porównaniu do nowej... ale nie wiem nie znam się, nie kupuję karuzeli (mam przy łóżeczku) i nie orientuję się ile kosztują
Sakramentalne TAK - 11.06.2011
Martynka- 23.02.2012

...Jeśli myślisz, ze wiesz wszystko to znaczy, że tak naprawdę nie wiesz nic...
MartuNiunia87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-30, 19:42   #426
boroo50
Rozeznanie

GG do boroo50

Cytat:
Napisane przez paulaLbn Pokaż wiadomość
ja niby leze, bo polscy lekarze tak zalecaja jak sa skurcze i szyjka sie skraca, choc tutaj w UK lekarz jak wychodzilam ze szpitala,po zastrzykach na plucka kazal prowadzic normalny tryb zycia i o lezeiu nie wspominal
Co lekarz to inna rada kurcze, no ale ryzykować nie będę i poleżę jeszcze. Właśnie jestem po godzinnych korepetycjach - co prawda na tej wielkiej dmuchanej piłce siedziałam, ale chwilę potem już znowu te bóle czy tam skurcze miałam i tak do teraz :/
Jutrzejsze zajęcia odwołuję i nie ma to tamto!

Cytat:
Napisane przez bambusiek Pokaż wiadomość
Chodzi o ogólną listę co jest potrzebne czy o listę co zamawiam od tego sprzedawcy?
Daj co masz. I ogólną i od sprzedawcy co masz. Zaczęłam dziś od skopiowania wszystkich list z pierwszej strony wątku i jestem jeszcze bardziej ogłupiała niż byłam - tyle tego jest

Cytat:
Napisane przez uska000 Pokaż wiadomość
Zgago odejdz!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!! ;(
Chyba dziś po raz pierwszy w życiu zgagę miałam Napiłam się troszkę mleka i przeszło. Ale nie wiem czy to faktycznie była zgaga, bo nigdy jej nie miałam. Jakbym się nażarła jabłek tony i by mi podchodziły do gardła
boroo50 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-30, 19:44   #427
Haniula
Zakorzenienie

Cytat:
Ja bym dała max 100zł , ale jak Ty chcesz zamocować tą karuzelke do łózeczka turystycznego
Haniula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-30, 19:47   #428
*Agatek*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Haniula Pokaż wiadomość
Ja bym dała max 100zł , ale jak Ty chcesz zamocować tą karuzelke do łózeczka turystycznego
już Ty się nie bój Mój małżowinek coś wymyśli
Czytałam kiedyś właśnie, że karuzele ciężko zamocować, ale jakiejś laski mąż wyczarował i zamontował a wiem, że mój tż ma wybujałą wyobraźnię to coś wymyśli

Stary 2011-11-30, 19:50   #429
MartuNiunia87
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez renata:) Pokaż wiadomość
fajne są te mutsy też tylko niestety tak sie składają że musiałabym męża autem jeździć ciągle bo do mojego sie nie zmieści

waleniem
a to można czy nie można dzidzi wyzej głowy dawać?

Co do Mutsy, fajne ale dla mnie jakoś dziwinie to wygląda, że ta gondola tak "wisi" tylko na tej rączce (nie wiem czy jasno określiłam o co mi chodzi) no i jeszcze tak dziwnie tam się koła skręcają jakoś z tego co w sklepie oglądałam... , ale ogólnie koła ma fajne duże, więc dobre na różne tereny

z tą głową to z tego co wiem jest tak, że nie powinno się niemowlakowi dawać poduszki, tak typowo jak ludzie śpią - poduszka pod głową, jedyne co to można wsadzić coś pod materacyk, żeby dziecko spało jakby lekko pochyło, ale całe, tak jak w tych łóżeczkach pleksi co one są w szpitalu, też dzieci leżą pod lekkim kontem... może 20 - 30 stopni - o tu widać, że lekko "spadowe" to łóżeczko .) Mój synek po urodzeniu spał na płaskim (i tak uwielbiał spać tylko kładziony na boczku... tak słodko sobie dupkę wypinał wtedy), a jak był większy to spał właśnie z podłożonym ręcznikiem (zwiniętym) pod materacyk, żeby lepiej mu się oddychało (pierwszy raz mu to podłożyłam jak miał katarek) a przy okazji nie było zagrożenia, ze tą poduszkę sobie jakoś zawinie (i będzie spał krzywo) albo naciągnie na buzię(i się poddusi). Jednak co do tego tematu to różnie mówią... jedni, że wyłącznie płasko inni, że można podkładać....
Martynka- 23.02.2012

Edytowane przez MartuNiunia87
Czas edycji: 2011-11-30 o 19:54
Stary 2011-11-30, 19:51   #430
Haniula
Zakorzenienie

Cytat:
już Ty się nie bój Mój małżowinek coś wymyśli
Czytałam kiedyś właśnie, że karuzele ciężko zamocować, ale jakiejś laski mąż wyczarował i zamontował a wiem, że mój tż ma wybujałą wyobraźnię to coś wymyśli
McGayver
Stary 2011-11-30, 19:54   #431
boroo50
Rozeznanie

GG do boroo50

Cytat:
nie nie mi chodziło o cukier na czczo w ten sam dzien w którym miałas picie glukozy
moge ci wkleic taka cala liste wyprawkowa moja (z 5list wyprawkowych zrobioną-chcesz?
Tego samego dnia to tylko raz mnie pani kłuła na szczęście

A tą listę to baaardzo ślicznie proszę, bo muszę jakoś to sama wszystko skompletować i to szybko
boroo50 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-30, 20:02   #432
*Agatek*
Zakorzenienie

Co do poduszki- klinów, to ja uważam że: położne zalecają książki pod materac kłaść ale ja nie będę tak robić, wolę wydać za poduszkę specjalną, która jest dość sztywna i twarda. Dziecko powinno tak spać- pochyło, żeby się lepiej oddychało i w razie ulewania nie zachłysnęło

A zwykła poduszka to nic innego, jak ma tylko 'miękciej' pod główką, spadu nie zrobi

---------- Dopisano o 20:02 ---------- Poprzedni post napisano o 20:01 ----------

Cytat:
McGayver
oczywiście a jak nie, to teść na pewno wymyśli

Stary 2011-11-30, 20:07   #433
MartuNiunia87
Rozeznanie

Cytat:

Ja też miałam karuzelę (i nwet baldachim) zamontowane do turystycznego to łóżeczko pod materiałem ma metal i plastik i właśnie "wymacałam" to i w miejscu gdzie jest to takie "łamanie" które służy do składania jest najszerzej i tam przykręciłam karuzelę baldachim podobnie... teraz nie będę zakładała.. bo mam karuzelę od tego łóżeczka i będę mieć tylko tą, ale wtedy dla synka miałam karuzelę, a potem dostał łóżeczko, a że karuzelę lubiał to miał obie nad łóżeczkiem i tak bez przerwy "urywał" i wciągał do łóżeczka zabawki z niej (były pluszowe), później jak zaczęło to grozić zwaleniem karuzeli na głowę, ściągnęłam ją i przerobiłam na pojedyncze grzechotki które poprzyczepiałam do boków łóżeczka . Karuzela z łóżeczka jest fajna - ma światło i melodię, dwa różne tryby, tyle że się sama nie kręci, wiszą na niej 3 misiaki takie same, ale kręci się jak se sama ją popchnę, ale jest taka, że dziecko jej nie zerwie, dlatego synek miał ją chyba do samego końca, bo później jako 2 latek sam sobie włączał (guzikiem) melodię, kładł się i zasypiał

eeeeee pisze do was, synek skakał mi za plecami... nagle cisza... myślę sobie gdzie ten poleciał, obracam się a on śpi... w pozycji... hmmm takiej w jakiej został leżeć po tym jak przewrócił się skacząc po łóżku... :P - FOTO Dzieci to mają sen.. :P
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Snapshot_20111130_1.jpg (33,4 KB, 50 załadowań)
Martynka- 23.02.2012

Stary 2011-11-30, 20:09   #434
MartuNiunia87
Rozeznanie

Cytat:
A zwykła poduszka to nic innego, jak ma tylko 'miękciej' pod główką, spadu nie zrobi

NOO i o to mi chodziło a wywód cały napisałam - mistrzyni wodolejstwa (ale na egzaminach - tych ustnych szczególnie - się często sprawdzało:P)
Martynka- 23.02.2012

Stary 2011-11-30, 20:10   #435
czubasek20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Małgosia:) Pokaż wiadomość
A propos` mężczyzn:

Dziś w radiu mówili, że Amerykańscy naukowcy zbadali (tym to się dopiero nudzi) że przeciętny mężczyzna myśli o seksie 19 razy dziennie, a o jedzeniu 17 razy.

A kobieta: - o seksie myśli 10 razy dziennie, a o jedzeniu 11 razy.

Ja myślę głównie o jedzeniu, czyli nie jestem przeciętna, jestem ponadprzeciętna...:hahaha :

tez o tym słyszałam ja myślę non stop o jedzeniu

Właśnie zauważyłam na pośladku rozstępy nie wiedziałam że to mozliwe żeby na pośladku miec takiego rozstepa jak ja mam

A tak w ogóle mam zdjęcia ze ślubu od fotografa , nawet przyzwoite

Nie ma stópki zbył małej, by nie mogła pozostawić śladu. Z
czubasek20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-30, 20:13   #436
pearpearl
Wtajemniczenie

Cytat:
tak w spadku? toś ty używana już
no, towar z odzysku
do tego z defektem ( zionie czosnkiem )
Cytat:
Napisane przez Nikotynka
moje cudo wlaśnie chrapie z łapami do góry
to umowmy sie tak, laska
mozesz brac Agatka, ale w zamian poprosze o pieska
Cytat:
Napisane przez Nikotynka
oj rispekt zaraz cofniesz - jestem podwójnym licencjatem a moj mgr to kontynuacja licencjatu... muszę się za nią zabrać.. a mój lic mial 70 str
nic nie cofam
dalej szacun za podwojnego licencjata plus zaraz mgra
Cytat:
Napisane przez Nikotynka
dobra idę od was małżona dopieścić
trele morele
z pessarem to juz akurat go tam dopiescisz
Cytat:
Napisane przez nawojka8583 Pokaż wiadomość
No ale my czekamy na tą piatkę z obrony, a tak kupiłabyś pieluchy, później chciałabyś ubranka, później jakieś kosmetyki itd nie ma zmiły-do nauki marsz
za 3 bede wdzieczna u nas raczej nie bylo piatek na dyplomie albo bylismy tlumokami, albo wykladowcy burakami
Cytat:
osz ty
czuje sie wykorzystana
widzisz, Lusesita, Maria Antonia juz tak ma, ze nie potrafi byc wierna na dluzej !!!!!!
Cytat:
że co?? no beszczebelna się zastanowi pff
nalezy Ci sie za te wszystkie zdrady i intrygi !!!
Cytat:
Napisane przez Agatek
no co co... trzeba sobie laskę w okół palca owinąć, co by ją mieć pod pantoflem nie?? miałam nadzieję, że się wystraszy i ulegnie mi
nigdy !!! dobrze, ze pojawila sie w mym zyciu Luz Maria, ktora wypelni pustke w mym sercu po Tobie, okrutna Mario Antonino
Cytat:
Napisane przez Agatek
pewnie, i jutro idziesz z nią na lofry
jaka naiwna
pffffffffffff
mysli, ze to TYLKO na lofry... muahahahahaha
Cytat:
Napisane przez Agatek
Pearl możemy zacząć wszystko od nowa dajmy sobie drugą szansę...
taaaa, tera to od nowa...a pozniej znowu znajdziesz inna, a ja zostane na lodzie

Cytat:
leże sobie na wyrku u cioci i kot - Mia tak sie gapi na mnie to mówię ''wezcie ja bo na mnie skoczy'' a mój brat cioteczny '' nie marwt się ona tez była w ciązy, wie jakie to uczucie" no fajnie.... nie wiedziałam że mam aż tyle wspólnego z kotem

Cytat:
Napisane przez kamciurka Pokaż wiadomość
: love:
moja Luz Maria !!!!!!!!!!
Cytat:
Napisane przez Kamciurka
kochana, ale ty w realu a my sobie taki niewinny internetowy flircik strzelilysmy, wszystko przed nami
wlacha, w realu !!!!!!!!!!!!!!!!
ale poczekaj, nasze dusze tez sie w koncu polacza w rzeczywistym swiecie, w miescie spotkan
Cytat:
Napisane przez Kamciurka
moja kolezanka ta co rano mi pisala, miala cesarke, synek ma 3 kilo i 50 cm
dla kolezanki i synka
Cytat:
Kamciurka, ja Cię proszę, Ty nie ingeruj w nasze trio...
o nie, Mario Antonino, nie bedziesz juz wiecej dyktowala warunkow !!! Luz Maria gra teraz w naszej druzynie !!!

Cytat:
hmmm a później testy na ojcostwo byście musiały robićdzieciaczki wrzesniowe -czworokącikowe
cos Ty, kazda by sie zajela swoim baranem

Sometimes when I close my eyes, I can't see

Edytowane przez pearpearl
Czas edycji: 2011-11-30 o 20:17
pearpearl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-30, 20:14   #437
Haniula
Zakorzenienie

Dziewuszki czy to są te podkłady po tyłek na łózko do szpitala? kupujecie to
http://allegro.pl/poporodowe-ginekol...944235134.html
Stary 2011-11-30, 20:17   #438
MartuNiunia87
Rozeznanie

Cytat:
POKA POKA POKA
Martynka- 23.02.2012

Stary 2011-11-30, 20:19   #439
AgaMili
BAN stały

Próbowałam was dziś systematycznie czytać ale i tak jestem 3 strony do tyłu. Masakra, wy się chyba nudzicie w domu za bardzo .
Dziś mi przyszła paczka z bobasshopu.co.uk i polecam dziewczyny z UK. Śliczny rożek - super wykonany i milusi, pościel tez , jeszcze mam od nich niebieskie rajstopki z pieskiem, grzechotkę na wózek, szczotkę i grzebyk z miękkiego włosia i pieluchy tetrowe. Wszystko ładnie i porządnie zapakowane a ceny przystępne.

Cytat:
1) Kupuje do wanienki taką gąbkę antypoślizgową?
2) Pieluch tetrowych 10 szt. i 3 flanelkowych (takie są milusie) wystarczy?
3) butelka na początek TT 260 ml będzie ok?
4) smoczek na początek TT PURE? jeden czy więcej?
1)gąbki na pewno nie bo to siedlisko bakterii , ale stojaczek plastikowy tak
2)pieluch tetrowych mam 6 a flanelowych nie mam i w sumie nie wiem do czego bym ich używała
3)ja mam 3 butelki 150ml i na początek wystarczą takie małe
4)smoczki mam 2 TT i radzę dokupić drugi w razi zgubienia pierwszego

Pozycja uważaj na siebie i odpoczywaj

MartuNiunia gratki glukozy . Ja w UK nie miałam tego badania. A co do siedzenia w poczekalni i usypiania na krześle to znam to i masz rację , że powinni wstawić kozetkę na korytarz

Cytat:
"płec mózgu mam Pani podać "

Zośka ale miałaś nieprzyjemną tą wizytę

Cytat:
przy córce używałam i dla mnie to było zbawienie, żyje, nic jej się nie stało i jest zdrowa... ale sama nie wiem, teraz jakieś takie większe schizy na takie rzeczy są kiedyś nikt nawet nie wspomniał o czymś takim, tylko ubóstwiał te gąbki za pomoc w obsłudze maleństwa
Kamciurka co do tych gąbek to właśnie pamiętam jak mój brat był mały i moi rodzice takiej gąbki do wanny używali i było to zbawienie także teraz po prostu ludzie są bardziej przewrażliwieni i jest więcej "gadżetów" do wyboru

Niktynka ja też jestem ta "rozrzutna" a mąż "rozsądny"

MissZuzia ja już wcześniej pisałam, że moja koszula do porodu w ogóle się nie zniszczyła a rodziłam całą noc. Do teraz ją mam i jest ok, nawet plamki na niej po porodzie nie było bo była na ostatniej fazie podwinięta. Teraz też będę w niej rodzić

Czubasek co ta Twoja teściówka znowu wywinęła?

Kasiulka99 nie polecam takie poduszki, wygląda na niewygodną . Pod materacyk wkłada się zwinięty ręcznik i masz lepszy efekt albo pod nogi łóżeczka książkę

Agatek ja tak miałam w I ciąży i na wszystkie zakupy chodziliśmy razem bo ja za dużo wydaje i tż dostawał drgawek jak mi dawał karte żebym sama szła na bo w sumie zawsze kupowałam więcej i coś czego z nim nie ustaliłam. Dlatego teraz mamy 3 konta, ja swoje, on swoje i 1 wspólne na oszczędności. No i kupuje co chce i z niczego się nie tłumaczę. Tu nie chodzi o skąpstwo tylko , że on się nie zna a gada jak profesorek wszechwiedzący i np. dziś mu mówię patrz jaki fajny rożek przyszedł (on sam kupował) i ma wkład usztywniany a ten się zaczął "kłócić", że każdy rożek ma wkład usztywniany albo po co nam koc akrylowy za 20.00 skoro w Primarku są fajne kocyki za 5.00 A ile by było kłótni gdyby on miał za wszystko płacić, pewnie 1/3 rzeczy byłaby niepotrzebna. Ale podsumowując i tak zawsze stawiam na swoim nieważne czy ja mam płacić czy on.
No i poza tym on płaci wszystkie rachunki i kredyt hipoteczny, a ja mam swoją kase na dom(jedzenie), siebie i dzieci (pensja + zasiłki) i nie wyobrażam sobie mieć 1 wspólnego konta bo co chwila by były kłótnie.

BebiBebi łóżeczko ładne

Nikotynka mój mąż nazywa mnie dynią a dokładniej mówi do mnie per "dyńko"

Pearl to ile tego postu słodyczowego bedziesz miała co? Chyba wystarczająco już? Ja bym dnia bez słodkiego nie wytrzymała

Martuniunia też czasem takie widoki mam z młodą jak uśnie w czasie zabawy

Pytanko:
Pierzecie ochraniacz na łóżeczko, rożek, śpiwór do wózka, koc akrylowy????

Cytat:
W supermarkecie mąż z żoną przechodzą obok stoiska z bielizną. Żona do męża widząc "stringi":
- Kochanie, może kupiłbyś mi taką bieliznę?
- Ależ skąd! Dupę masz jak kombajn i nie będzie to ładnie wyglądać!
Wieczorem leżą razem w łóżku i mąż delikatnie sugeruje żonie, o co mu chodzi:
- Może się troszkę popieścimy? No wiesz...?
Żona:
- Dla takiego jednego, małego kłosika nie będę kombajnu uruchamiać!

P.S. W piątek robię pomidorówkę tak mi smaka narobiłyście a jutro jeszcze do roboty muszę iść więc czasu na gotowanie nie będzie

Edytowane przez AgaMili
Czas edycji: 2011-11-30 o 20:22
AgaMili jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-30, 20:24   #440
eliza1984
Zadomowienie

Cytat:
wypytam wypytam muszę sobie chyba listę pytań zrobić

też szukam właśnie w tej chwili koszuli do karmienia bo mam 2 a jeszcze z jedna by się przydała min optymalnie pewnie 2 - jakie znalazłaś bo ja myślę nad tymi - są tanie a nic ciekawszego znaleźć nie mogę ;/

http://allegro.pl/najmodniejsza-kosz...948299465.html

http://allegro.pl/koszula-kopertowa-...942649666.html

z tego drugiego linka to już mam 2 - zółtą i różową i dobrze się noszą ale nic lepszego na allegro znaleźć nie mogę

ryżyk z jabłuszkami ja w połowie mieszkania nie mam prądu przez ten alarm siedzę prawie po ciemku, ciężko jest też gotować w ciemnej kuchni przy lampce w okapie czekam na małża aż coś wymyśli

a co do wózka to mój ma być do 10 grudnia i tez jest cisza... mieli w ogóle dac znać co z fotelikiem, bo ja chciałam kolor, który jest już niedostępny - purple blossom i jest cisza a mówiłam, że nam się spieszy... może się odezwą
z drugiej strony jak ja zamawiałam to właścicielka sklepu mówiła, że mają dostawy wózków właśnie 10 grudnia i 10 stycznia później, więc może będziesz mieć wtedy kiedy ja? ja przecież zamawiałam kilka dni dosłownie po Tobie

aaa coś na deser bym zjadła a nie ma co

---------- Dopisano o 16:08 ---------- Poprzedni post napisano o 16:04 ----------

yy to nie mam pojęcia gdzie ja wchodziłam po schodkach takich na skrzyżowaniu żelazna - nowolipki

no nic dopytam we wtorek

a ten wymaz to co innego niż to badanie na paciora swoją drogą mnie strasznie bolało pobieranie tego wymazu i myślałam że kopnę tego lekarza
a na paciorkowca to będziemy miec bo jak agatek pisał obydwie dziurki bedą zbadane :brzyda l:
Właśnie na dole się wchodzi obok tych schodów,a koszule mam z tego 1 linku
Cytat:
Napisane przez magdazzz18 Pokaż wiadomość
Dobre

renata fajnie z tymi imieninami mój też ma problem, bo on nigdy nie wie ile ma lat ostatnio sobie policzył i mi mówi że niemożliwe że w przyszłym roku będzie miał 27

Ktoś pytał o wózeczek. Więc mamy taki:
http://www.tako.net.pl/index.php?action=showitem&id=406

Miałam wam coś jeszcze pisać, ale zanim przeczytałam te 14 stron to zapomniałam

A już wiem. Odnośnie znieczulenia. Tam gdzie będe rodzić płaci się 490zł
i w tym jest wizyta u gina przed porodem, Ktg itp. no i znieczulenie
Mam ten sam wózek
zanim się urodziłaś - kochałam Cię ,
nim minęła pierwsza minuta Twojego życia...
- byłam gotowa za Ciebie umrzeć..."
eliza1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-30, 20:24   #441
pearpearl
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez AgaMili Pokaż wiadomość
Pearl to ile tego postu słodyczowego bedziesz miała co? Chyba wystarczająco już? Ja bym dnia bez słodkiego nie wytrzymała
wlasnie nie wiem
na razie za kazdym razem jak jestem u gina, to sie pyta " ale slodyczy pani nie je, mam nadzieje? "
Cytat:
Napisane przez AgaMili
Pytanko:
ja wypiore...
jak bede miala chociaz jedna rzecz z w/w

Sometimes when I close my eyes, I can't see
pearpearl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-30, 20:26   #442
magdazzz18
Zadomowienie

Cytat:
To są te wielkie podpaski takie jak z te Belli
http://allegro.pl/higieniczne-podkla...954272510.html
ja akurat mam te pierwsze co pokazałaś

a te na łóżko to mam coś takiego:
http://allegro.pl/podklady-do-przewi...954272229.html

eliza1984 ten sam kolor?? Ile płaciłaś? Bo ja wszędzie gdzie pytałam to inna cena była

Edytowane przez magdazzz18
Czas edycji: 2011-11-30 o 20:32
magdazzz18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-30, 20:34   #443
renata:)
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez MartuNiunia87 Pokaż wiadomość
Co do Mutsy, fajne ale dla mnie jakoś dziwinie to wygląda, że ta gondola tak "wisi" tylko na tej rączce (nie wiem czy jasno określiłam o co mi chodzi) no i jeszcze tak dziwnie tam się koła skręcają jakoś z tego co w sklepie oglądałam... , ale ogólnie koła ma fajne duże, więc dobre na różne tereny

z tą głową to z tego co wiem jest tak, że nie powinno się niemowlakowi dawać poduszki, tak typowo jak ludzie śpią - poduszka pod głową, jedyne co to można wsadzić coś pod materacyk, żeby dziecko spało jakby lekko pochyło, ale całe, tak jak w tych łóżeczkach pleksi co one są w szpitalu, też dzieci leżą pod lekkim kontem... może 20 - 30 stopni - o tu widać, że lekko "spadowe" to łóżeczko .) Mój synek po urodzeniu spał na płaskim (i tak uwielbiał spać tylko kładziony na boczku... tak słodko sobie dupkę wypinał wtedy), a jak był większy to spał właśnie z podłożonym ręcznikiem (zwiniętym) pod materacyk, żeby lepiej mu się oddychało (pierwszy raz mu to podłożyłam jak miał katarek) a przy okazji nie było zagrożenia, ze tą poduszkę sobie jakoś zawinie (i będzie spał krzywo) albo naciągnie na buzię(i się poddusi). Jednak co do tego tematu to różnie mówią... jedni, że wyłącznie płasko inni, że można podkładać....
kochana sa 2rodzaje tych skretnych kol mutsy - przednie i tyne i pewnie te tyle widzialas -babka nam mówiła że te sa niewygodne wlasnie na poczatku tez bylam zdziwiona ze ta gondolka tak w powietrzu wisi -ale to stabilne na bank jest
a ile synek miał jak mu ten reczniczek podkładałas?
Cytat:
Napisane przez boroo50 Pokaż wiadomość
Tego samego dnia to tylko raz mnie pani kłuła na szczęście

A tą listę to baaardzo ślicznie proszę, bo muszę jakoś to sama wszystko skompletować i to szybko
dziwne to twoje badanie...ale lekarz na pewno wie co robi

moja wyprawka:
Łóżeczko
kołderka
podusia
poszewki
prześcieradełko 2 na gumkę
przewijak
pledzik z ceratka do przewijania 2
ceratka pod prześcieradło 2
rożek
kocyk polarowy
kocyk grubszy/akrylowy
kocyk bawełniany
pieluchy flanelowe 6
pieluchy tetrowe 30
pampersy
chusteczki wilgotne
sudokrem/linomag/baby cream
wanienka z termometrem
myjka 2
recznik z kapturkiem 2
kaftanik 6 roz 62
kaftanik 6 roz 56
kombinezon 56/62
body z dł.rękawkiem 6 62
body z dł rękawkiem 6 56
kaftaniki 5 62
kaftaniki 5 56
śpiochy 5 62
śpiochy 5 56
pajacyki 5 62
pajacyki 4 56
pajacyk welurowy 56
pajacyk welurowy 62
czapeczka bawełaniana cienkie 2
czapeczka grubsza 1
szaliczek
rękawiczki
buciki
skarpetki grubsze 3
niedrapki 2
sweterek 2 62
sweterek 2 56
butelka lovi medica plus 125ml i 250ml
smoczki na butelki 4
pojemniki na pokarm
szczotka do mycia butelek
smoczek 2/rózne
termometr pokojowy
termometr dla dzieci
wózek
zestaw do paznokci
szczotka do włosów
szampon
gruszka
frida
termoopakowanie na butelki
patyczki do uszu z blokerem
proszek do prania
gaziki do pępuszka
waciki
płatki do przemywania oczu i twarzy
krem do twarzy na mróz
mydełko dla niemowląt ph5,5/ plyn do mycia ciała
balsamik
paracetamol w czopkach
herbatka koperkowa
rumianek
nagietek
maść nagietkowa
sól fizjologiczna
sudokrem/linomag/aby cream/ na odparzenia Ziajka
oliwka
na afty po przemywania buzi wewnętrz-gencjana
pampersy 2opakowania newborn

leżaczek
karuzelka
niania
nawilżacz powietrza

wkładki laktacyjne
laktator
biustonosz do karmienia na noc 1
biustonosz do karmienia 2 na dzień
koszulka do porodu
koszulka do karmienia 3
bluzki do karmienia 4
szlafrok cienki
klapki
ręczniki 2
majtki poporodowe jednorazowe 6
podpaski wielkie lub podkłady poporodowe 20
tantum rosa 5
mydło szare 1
kora dębu 1
podkłady jednorazowe neprzemakalne 5
pas poporodowy

Cytat:
Ja też miałam karuzelę (i nwet baldachim) zamontowane do turystycznego to łóżeczko pod materiałem ma metal i plastik i właśnie "wymacałam" to i w miejscu gdzie jest to takie "łamanie" które służy do składania jest najszerzej i tam przykręciłam karuzelę baldachim podobnie... teraz nie będę zakładała.. bo mam karuzelę od tego łóżeczka i będę mieć tylko tą, ale wtedy dla synka miałam karuzelę, a potem dostał łóżeczko, a że karuzelę lubiał to miał obie nad łóżeczkiem i tak bez przerwy "urywał" i wciągał do łóżeczka zabawki z niej (były pluszowe), później jak zaczęło to grozić zwaleniem karuzeli na głowę, ściągnęłam ją i przerobiłam na pojedyncze grzechotki które poprzyczepiałam do boków łóżeczka . Karuzela z łóżeczka jest fajna - ma światło i melodię, dwa różne tryby, tyle że się sama nie kręci, wiszą na niej 3 misiaki takie same, ale kręci się jak se sama ją popchnę, ale jest taka, że dziecko jej nie zerwie, dlatego synek miał ją chyba do samego końca, bo później jako 2 latek sam sobie włączał (guzikiem) melodię, kładł się i zasypiał

eeeeee pisze do was, synek skakał mi za plecami... nagle cisza... myślę sobie gdzie ten poleciał, obracam się a on śpi... w pozycji... hmmm takiej w jakiej został leżeć po tym jak przewrócił się skacząc po łóżku... :P - FOTO Dzieci to mają sen.. :P
jaka pozycja
Cytat:
tez o tym słyszałam ja myślę non stop o jedzeniu

Właśnie zauważyłam na pośladku rozstępy nie wiedziałam że to mozliwe żeby na pośladku miec takiego rozstepa jak ja mam

pokazzzzz!!! w klubiku chociaz kilka

Cytat:
chyba takie kupiłamhehe paczka poszla na zly adres(do drugiego mieszkania i musimy po nia jechac- jak bedzie to napisze

"nadwrażliwość to mój wróg- przerost duszy nad rozumem[...] dyskretnej troski trzeba mi"

http://www.suwaczki.com/tickers/ajwwb201imv5ykw7.png

Lilka już z nami!!

renata:) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-30, 20:35   #444
MartuNiunia87
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez AgaMili Pokaż wiadomość
Martuniunia też czasem takie widoki mam z młodą jak uśnie w czasie zabawy

Pytanko:
Noo normalnie chyba w "locie zasnął" ... kiedyś pamiętam oglądał bajkę na laptopie i usnął z nosem w klawiaturze...

Co do prania to tak:

ochraniacz - prałam, bo dostałam używany i leżał gdzieś na strychu, gdybym miała nowy - nie prała bym

rożek - wyprałam delikatnie tak, bo jednak dzieciaczek będzie nim otulany, będzie dotykał jego buźki przy trzymaniu czasem.... po za tym.. nie mogłam znieść tego zapachu tego worka w którym był ten rożek kupiony.. cały czas ten rożek nim walił..

śpiwór do wózka - nie piorę, mam nowy, czysty, a gołego dziecka do niego nie będę kładła, tylko na ubierane

koc akrylowy - to zależy... bo do czego ten koc? jak do kładzenia dziecka w domu, czasem rozebranego czy coś to bym przeprała - ja takie przeprałam, bo to jeszcze po synku mam, a ten kutóry kupiłam śliczny różowiutki mięciutki do wózka to nie piorę bo:
-jest nowy, czysty
-nie śmierdzi
-nie będzie dotykał bezpośrednio dziecka (zawsze będzie ubrane pod nim jeszcze przecież)

Martynka- 23.02.2012

Stary 2011-11-30, 20:37   #445
czubasek20
Zakorzenienie

Wstawiłam jedno

jutro zrobie selekcje i wstawię coś więcej :p

powiedzcie mi... skurcze przepowiadające bola ?

AgaMili dłuższa historia, opowiem ją kiedyś w klubie

Nie ma stópki zbył małej, by nie mogła pozostawić śladu. Z

Edytowane przez czubasek20
Czas edycji: 2011-11-30 o 20:50
czubasek20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-30, 20:41   #446
AgaMili
BAN stały

Cytat:
moja wyprawka:
Łóżeczko
kołderka
podusia
poszewki
prześcieradełko 2 na gumkę
przewijak
pledzik z ceratka do przewijania 2
ceratka pod prześcieradło 2
rożek
kocyk polarowy
kocyk grubszy/akrylowy
kocyk bawełniany
pieluchy flanelowe 6
pieluchy tetrowe 30
pampersy
chusteczki wilgotne
sudokrem/linomag/baby cream
wanienka z termometrem
myjka 2
recznik z kapturkiem 2
kaftanik 6 roz 62
kaftanik 6 roz 56
kombinezon 56/62
body z dł.rękawkiem 6 62
body z dł rękawkiem 6 56
kaftaniki 5 62
kaftaniki 5 56
śpiochy 5 62
śpiochy 5 56
pajacyki 5 62
pajacyki 4 56
pajacyk welurowy 56
pajacyk welurowy 62
czapeczka bawełaniana cienkie 2
czapeczka grubsza 1
szaliczek
rękawiczki
buciki
skarpetki grubsze 3
niedrapki 2
sweterek 2 62
sweterek 2 56
butelka lovi medica plus 125ml i 250ml
smoczki na butelki 4
pojemniki na pokarm
szczotka do mycia butelek
smoczek 2/rózne
termometr pokojowy
termometr dla dzieci
wózek
zestaw do paznokci
szczotka do włosów
szampon
gruszka
frida
termoopakowanie na butelki
patyczki do uszu z blokerem
proszek do prania
gaziki do pępuszka
waciki
płatki do przemywania oczu i twarzy
krem do twarzy na mróz
mydełko dla niemowląt ph5,5/ plyn do mycia ciała
balsamik
paracetamol w czopkach
herbatka koperkowa
rumianek
nagietek
maść nagietkowa
sól fizjologiczna
sudokrem/linomag/aby cream/ na odparzenia Ziajka
oliwka
na afty po przemywania buzi wewnętrz-gencjana
pampersy 2opakowania newborn

leżaczek
karuzelka
niania
nawilżacz powietrza

wkładki laktacyjne
laktator
biustonosz do karmienia na noc 1
biustonosz do karmienia 2 na dzień
koszulka do porodu
koszulka do karmienia 3
bluzki do karmienia 4
szlafrok cienki
klapki
ręczniki 2
majtki poporodowe jednorazowe 6
podpaski wielkie lub podkłady poporodowe 20
tantum rosa 5
mydło szare 1
kora dębu 1
podkłady jednorazowe neprzemakalne 5
pas poporodowy

Idealna wyprawka !

Cytat:
Noo normalnie chyba w "locie zasnął" ... kiedyś pamiętam oglądał bajkę na laptopie i usnął z nosem w klawiaturze...
Moja raz usnęła siedząc przy stole i jedząc obiad , tzn. obraziła się że nie zje i tak siedziała aż usnęła
Stary 2011-11-30, 20:41   #447
MartuNiunia87
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Haniula
nie, wg mnie te to są takie, które wkłada się do tych majtek jednorazowych zresztą te wymiary są za małe jak na podkład na łóżko... te pod tyłek na łóżko co się kładzie to są takie:

http://allegro.pl/podklady-higienicz...964461220.html
choć tu zamieszczone są jako do przewijania, ale to są takie na łóżko, przewijać też na nich można bo mają z 1 strony taką jakby "ceratkę"
Martynka- 23.02.2012

Stary 2011-11-30, 20:43   #448
AgaMili
BAN stały

Aaaaaa mam kłucie w pochwie, skurcze łydek od wczoraj, twarnienie brzucha, mały cały dzien się wierci ale tak że mam łzy w oczach i siedzę jakbym miała "kołek w tyłku" i chce mi sie wyć. Ja chce do łóżka na cały dzień i niech wszyscy mi dadzą spokój
Stary 2011-11-30, 20:49   #449
Haniula
Zakorzenienie

Cytat:
nie, wg mnie te to są takie, które wkłada się do tych majtek jednorazowych zresztą te wymiary są za małe jak na podkład na łóżko... te pod tyłek na łóżko co się kładzie to są takie:

http://allegro.pl/podklady-higienicz...964461220.html
choć tu zamieszczone są jako do przewijania, ale to są takie na łóżko, przewijać też na nich można bo mają z 1 strony taką jakby "ceratkę"
ja mam takie do przwijania dla malej z rossmana to chyba pod moje dupsko tez sie zmieszcza do szpitala co
Stary 2011-11-30, 20:49   #450
kasikzaki
Zadomowienie

Send a message via Skype™ to kasikzaki

Dobry wieczór mamuśki

Kuzynka wróciła dzisiaj do Pl to od jutra posiedzę trochę w domu bo tak to cały czas na wyjazdach byłam.

Organizm coraz bardziej daje mi znać ze to już blisko rozwiązania, skurcze przepowiadające to juz norma, nasilaja mi się bóle w pachwinach i na załamaniu wzgórka łonowego z brzuchem, kłucie w pochwie oraz nogi puchną mi codziennie

Przywiozłam trochę ciuszków od siostry które dostałam i jutro wypiorę
no i kupiłam 2 paki pampersów(bo w mieście u siostry najtaniej) po 92szt ale to są 3ki od 4kg bo mniejszych tam nie sprzedają. Siostra od razu takich używała, ja kupię pakę mniejszych ale poczekam na promocję

Lecę Was nadrobić.......
kasikzaki jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości