Wspólne odchudzanie! Razem na pewno sobie poradzimy! - Strona 35 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-11-30, 18:48   #1021
AnULka248
Zakorzenienie

Dot.: Wspólne odchudzanie! Razem na pewno sobie poradzimy!

Cytat:
Napisane przez Mysia x3 Pokaż wiadomość
Witam kobitki
Dziś miałam taki dzień, że nawet 1000 kcal nie zjadłam z tego co podejrzewam, ale nawet czas mi na to nie pozwolił ani nic.
Tylko rano małą bułeczkę zjadłam o godzinie 8:45 z pomidorkiem i ogóreczkiem i później po godzinie 17:00 (bo późno wracam ze szkoły i dużo obowiązków zawsze najpierw ;/) zjadłam 10 pierogów ruskich z śmietaną i później kubek pokrzywy wypiłam i to koniec na dzisiaj, bo tak czy siak jestem najedzona Przed pierogami się warzyłam (w ciuchach) i wyszło 57,7 a po zjedzeniu pierogów było 58,3 także chyba nie jest tak źle i za niedługo się zejdzie do tego 57

Loriette
- No popatrz
Jak próbna maturka poszła? Bo słyszałam, że na matmie sama geometria prawie ; /
O ! Sprawdzają się takie wróżby?
Ja z moim TŻ chcę bardzo córeczkę, a najlepiej dwie lub córeczkę i synka , ciekawe czy się Nam uda
Ojej jakie imię Masz pomysłowego TŻ
Już myślałam, że polskim odpowiednikiem Twojego TŻ jest Mateusz, czyli tak jak mój TŻ ma na imię i już miałam pisać, że tak samo mają
Faceci ciągle coś wymyślają i strzelają fochy, czasami gorzej niż My kobity , ale oczywiście zawsze jest, że to niby My największe fochy strzelamy.
A mi i mojemu TŻ podoba się imię Amelia : )

AnULka248
- Gdybyś Ty wiedziała jakie ja mam kompleksy dotyczące mojej figury

Dziewczyny mój TŻ mi o zaręczynach gadał sporo miechów temu I co do dziś jakoś nie ma zmian

blonsynqa20
- Ciekawa ta surówka i koktajl. Nigdy nie jadłam,nie piłam, muszę spróbować
Trzymamy kciuki : >
Czemu taka duża przerwa? Musisz jeść regularnie, nie zagładzać się

Czyli Twój Tż pasuje do mojego Tż (jak ulał) i trochę do Tż Ani (bo wspominał o zaręczynach trochę później, niż nasi).
Właśnie mi się przypomniało, jak mój brat się oświadczył swojej dziewczynie w wakacje i to było takie duże zaskoczenie. Rozmawiałam o tym z Tż i podsumowałam ogólnie "lepiej jak facet mało mówi, a więcej robi, niż na odwrót" co on skomentował obrażonym tonem "dziękuję ci, mistrzyni aluzji" wiem, wredna jestem
Cytat:
Napisane przez Loriette Pokaż wiadomość
Zjadłam małą bułkę razową z prosciutto i dwa jajka - BEZ MAJONEZU! Od 2 miesięcy każde jajka łączyłam z majonezem! Dzisiaj wygrałam
Też dziś zjadłam jajka, chociaż nie wiem, czy na kolację to dobrze

---------- Dopisano o 19:48 ---------- Poprzedni post napisano o 19:44 ----------

Cytat:
Matma na 54% :| Właśnie dlatego, że nie przerobiliśmy jeszcze geometrii przestrzennej. Z zamkniętych miałam 20pkt, także jest spoko.

U mnie w rodzinie i w najbliższym otoczeniu sprawdziły się te wróżby
Co ma się nie udać Zrobicie sobie gromadkę brzdąców i po sprawie!
Nie - Mateusz to nie jest polski odpowiednik mojego niemieckiego polaka
I to prawda.. Oni maja problem dosłownie ze wszystkim - trzeba umieć ich podejść. Ja po tych 2,5 roku razem [które wypadną w grudniu] jestem nauczona tego i owego

Mój dzisiejszy jadłospis
* bułka razowa z pastą z serów pleśniowych + szynka
* w szkole jedynie woda, bo zapomniałam jabłka
* spaghetti z kawałkami boczku, bo nie pozwoliłam sobie na typową carbonarę
* kawa
* dwa jajka na miękko + bułka razowa z prosciutto przed 18:00
Zaraz zabieram się za moje hektolitry zielonej herbaty
Ja z matmy miała 60%, a poszłam na rachunkowość "góóóópia"....

Co do podejścia do facetów - czytałam tę książkę, którą mi poleciłaś, stosuję się do pewnych rad i całkiem dobrze idzie nie zawsze, bo widocznie każdy facet jest inny
AnULka248 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-30, 18:51   #1022
Loriette
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez AnULka248 Pokaż wiadomość
Też dziś zjadłam jajka, chociaż nie wiem, czy na kolację to dobrze
Białkowa kolacja - niczego więcej nie można sobie wymarzyć! Chociaż ją można zjeść nawet godzinę przed snem, ale ja tak nie potrafię ;x

Wyszło, że łącznie z kawą pochłonęłam dzisiaj 828 kcal w tym 92,8g węgli, potem białka, a dopiero na trzecim miejscu są tłuszcze

---------- Dopisano o 19:51 ---------- Poprzedni post napisano o 19:49 ----------

Cytat:

Co do podejścia do facetów - czytałam tę książkę, którą mi poleciłaś, stosuję się do pewnych rad i całkiem dobrze idzie nie zawsze, bo widocznie każdy facet jest inny
Faceci są super Jestem typowym pieszczochem i nie wyobrażam sobie życia w pojedynkę - może to źle, ale tak właśnie mam! Uwielbiam dostawać sms typu: "Dobranoc Laula " albo po prostu "Zaraz kładę się obok siebie tylko obiecaj, że nie będziesz w nocy kopała!" - chociaż i tak śpimy 30km od siebie

Zapraszam do miejsca, gdzie objawia się prawdziwa miłość do kuchni.
Loriette jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-30, 18:53   #1023
AnULka248
Zakorzenienie

Cytat:
Białkowa kolacja - niczego więcej nie można sobie wymarzyć! Chociaż ją można zjeść nawet godzinę przed snem, ale ja tak nie potrafię ;x

Wyszło, że łącznie z kawą pochłonęłam dzisiaj 828 kcal w tym 92,8g węgli, potem białka, a dopiero na trzecim miejscu są tłuszcze
A gdzie reszta coś za mało tych kalorii

---------- Dopisano o 19:53 ---------- Poprzedni post napisano o 19:51 ----------

Cytat:

Faceci są super Jestem typowym pieszczochem i nie wyobrażam sobie życia w pojedynkę - może to źle, ale tak właśnie mam! Uwielbiam dostawać sms typu: "Dobranoc Laula " albo po prostu "Zaraz kładę się obok siebie tylko obiecaj, że nie będziesz w nocy kopała!" - chociaż i tak śpimy 30km od siebie
Też tak mam I z gadką na dobranoc tak samo...
prócz tego Tż mówi do mnie "żonko" czasem mu się wymsknie nawet na zakupach, ludzie patrzą na nas jak na młode małżeństwo (tym bardziej, że mamy obrączki)
Stary 2011-11-30, 19:03   #1024
Loriette
Zakorzenienie

Cytat:
A gdzie reszta coś za mało tych kalorii
Byłam pewna, że zjadłam więcej! Dobrze dla mnie

Cytat:
Też tak mam I z gadką na dobranoc tak samo...
prócz tego Tż mówi do mnie "żonko" czasem mu się wymsknie nawet na zakupach, ludzie patrzą na nas jak na młode małżeństwo (tym bardziej, że mamy obrączki)
Hahaha - też jestem żonką A jak chce mi dokuczać to mówi do mnie GOROLICO
Jak rok temu wracaliśmy z Niemiec to w aucie udawał, że jedziemy z dziećmi i tylko krzyczał: "DEJ ŻESZ MU TEGO BOMBONA! JO WAS TU WYSADZA ZARAA! LAURAA ZMIEN ŻESZ MU TEGO PAMPERA!! WALI JAK Z KACZEJ DUPY". Czasami zastanawiam się z kim ja mam zamiar spędzić życie

Stary 2011-11-30, 19:48   #1025
Aniaa_89
Zakorzenienie

Cytat:
W ogóle gdzie pozostałe dziewuszki?!
ja się TŻtowałam, ale już jestem

Cytat:
Dziewczyny mój TŻ mi o zaręczynach gadał sporo miechów temu I co do dziś jakoś nie ma zmian
to widzę, że Twój TŻ to jak mój dużo gada, mało robi

Cytat:
Matma na 54% :| Właśnie dlatego, że nie przerobiliśmy jeszcze geometrii przestrzennej. Z zamkniętych miałam 20pkt, także jest spoko.
podst czy rozsz?
ale w ogóle na wyniki próbnych matur to nawet nie patrz, bo to potem nie ma żadnego odzwierciedlenia na wyniki prawdziwych matur

Cytat:
Rozmawiałam o tym z Tż i podsumowałam ogólnie "lepiej jak facet mało mówi, a więcej robi, niż na odwrót" co on skomentował obrażonym tonem "dziękuję ci, mistrzyni aluzji" wiem, wredna jestem

ale dobrze mu powiedziałaś!
Aniaa_89 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-30, 19:56   #1026
AnULka248
Zakorzenienie

Cytat:
Byłam pewna, że zjadłam więcej! Dobrze dla mnie

Hahaha - też jestem żonką A jak chce mi dokuczać to mówi do mnie GOROLICO
Jak rok temu wracaliśmy z Niemiec to w aucie udawał, że jedziemy z dziećmi i tylko krzyczał: "DEJ ŻESZ MU TEGO BOMBONA! JO WAS TU WYSADZA ZARAA! LAURAA ZMIEN ŻESZ MU TEGO PAMPERA!! WALI JAK Z KACZEJ DUPY". Czasami zastanawiam się z kim ja mam zamiar spędzić życie
Lubię go
To tyś je gorol

Cytat:
Napisane przez Aniaa_89 Pokaż wiadomość

ale dobrze mu powiedziałaś!
Niech wie
Stary 2011-11-30, 20:10   #1027
Loriette
Zakorzenienie

Cytat:

podst czy rozsz?
ale w ogóle na wyniki próbnych matur to nawet nie patrz, bo to potem nie ma żadnego odzwierciedlenia na wyniki prawdziwych matur
D
Podstawę, ale nie mieliśmy części materiału przerobionego.
Cytat:
To tyś je gorol
Ni, yno mój chop godo, że J-bie to gorole - toć racje mo, ale jo żech je ze ślunska! Co prowda łojciec jest z Krakowa, ale toż to nie gańba!

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-11-30, 20:17   #1028
Mysia x3
Raczkowanie

Ale mam dziś przykry wieczór : ( Pokłóciłam się z TŻ... najpierw na temat studniówki, bo zależy mi żeby na nią iść, a ten co by było gdyby się rozchorował, czy też bym poszła sama... Zachowywał się jakby chciał mi zaraz zabronićiść na nią...
Normalnie czasami mam już dość tego wszystko, a najgorsze, że nie wiem co robić : ( Tak mi przykro... Normalnie w ogóle się poddaje z walką w naszym związku, bo na ogół ja jestem potwornie uparta i tak samo On i wyobraźcie sobie jak to wygląda, nie trudno prawda?
Jeszcze dzisiaj mi powiedział (nawiązał do jakiegoś tematu), że kiedyś jak jakiś kumpel zobaczył Nas, to powiedział, że jestem 'paszczetem'... ja wiedziałam o tym, ale po co mi to jeszcze inni mówią... Przepraszam Was za tą wyżalke, ale normalnie tak mi przykro, a nie mam komu tego wszystkiego powiedzieć Dodatkowo też się kłócimy z tego powodu, że On nie chce ślubu kościelnego, a ja ślubu cywilnego. I ja mówię, że to najwyżej będziemy żyć bez ślubu, a On to nie będziemy żyć w ogóle razem. Ciągle ryczę jak głupia...

Loriette
- Po prostu nie miałam nawet czasu , aby jeść. Ciągle miałam jakiejś kartkówki , sprawdziany. Poza tym zawsze jem jedną bułke w szkole i dopiero o 15:30 (najwcześniej) jem kolejny posiłek, a rano nie jem, bo nigdy nie zdążam
Ja kocham pierogi ruskie ze śmietaną, chodź wiem, że śmietana jest kaloryczna, ale no musiałam
E to matma Ci nie poszła tak tragicznie, mi pewnie pójdzie gorzej
A na czym konkretnie polegają te wróżby?
Ja po moich ponad 2 latach chyba coraz bardziej się gubię..
I tak jakoś mało zjadłaś Ci powiem.
Jaką książkę poleciłaś Anii? : > Może mi się przyda.
Haha takie sms'y od TŻ'tów są słodkie : )
hahahahahaha "DEJ ŻESZ MU TEGO BOMBONA! JO WAS TU WYSADZA ZARAA! LAURAA ZMIEN ŻESZ MU TEGO PAMPERA!! WALI JAK Z KACZEJ DUPY". Powaliło mnie to na łopatki !

AnULka248- Jak już napisałam wyżej, to nie jest moja wina, tylko moich głupich dojazdów i tak dalej.. Czasami naprawdę mam tego serdecznie dosyć ; /
Haha dobrze mu powiedziałaś !

Ty ! To mój TŻ jak był u mnie a ja mnie bolał brzuch to poszedł mi do apteki po cherbatkę specjalną i mówi do aptekarki "to NARZECZONEJ nie pomagało, dobrze gdyby było to coś dobrego".
Albo jak robiłam 18 i był u mnie (robiliśmy w takim domku) i klucza nie mogliśmy wyciągnąć i później moja mama do takiego pana "No zieńciu wyciągnął "

61,6 (14.03.15r.) -> 61 -> 60 -> 59 -> 58

Edytowane przez Mysia x3
Czas edycji: 2011-11-30 o 20:21
Mysia x3 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-30, 20:27   #1029
AnULka248
Zakorzenienie

Cytat:
Ni, yno mój chop godo, że J-bie to gorole - toć racje mo, ale jo żech je ze ślunska! Co prowda łojciec jest z Krakowa, ale toż to nie gańba!
Dyć, że nie gańba! Moj dziadek tyż z Krakowa boł, ale sam na ślunsku sie z niego taki hanys zrobioł, że dzieci to już wszystki ślonzoki!

przywracasz mi wiarę w człowieka, też myślałam, że J-bie to głównie gorole
Cytat:
Ale mam dziś przykry wieczór : ( Pokłóciłam się z TŻ... najpierw na temat studniówki, bo zależy mi żeby na nią iść, a ten co by było gdyby się rozchorował, czy też bym poszła sama... Zachowywał się jakby chciał mi zaraz zabronićiść na nią...
Normalnie czasami mam już dość tego wszystko, a najgorsze, że nie wiem co robić : ( Tak mi przykro... Normalnie w ogóle się poddaje z walką w naszym związku, bo na ogół ja jestem potwornie uparta i tak samo On i wyobraźcie sobie jak to wygląda, nie trudno prawda?
Jeszcze dzisiaj mi powiedział (nawiązał do jakiegoś tematu), że kiedyś jak jakiś kumpel zobaczył Nas, to powiedział, że jestem 'paszczetem'... ja wiedziałam o tym, ale po co mi to jeszcze inni mówią... Przepraszam Was za tą wyżalke, ale normalnie tak mi przykro, a nie mam komu tego wszystkiego powiedzieć Dodatkowo też się kłócimy z tego powodu, że On nie chce ślubu kościelnego, a ja ślubu cywilnego. I ja mówię, że to najwyżej będziemy żyć bez ślubu, a On to nie będziemy żyć w ogóle razem.
Ile Twój Tż ma lat? Bo przepraszam, ale... zachował się właśnie jak gówn.iarz jak można dziewczynie powiedzieć coś takiego? Nawet jeśli powtarzał słowa kolegi, albo tym bardziej... uczciłabym to minutą ciszy, a nawet całym dniem, żeby zrozumiał, że czas puknąć się w czoło

Cytat:
Ty ! To mój TŻ jak był u mnie a ja mnie bolał brzuch to poszedł mi do apteki po cherbatkę specjalną i mówi do aptekarki "to NARZECZONEJ nie pomagało, dobrze gdyby było to coś dobrego".
Albo jak robiłam 18 i był u mnie (robiliśmy w takim domku) i klucza nie mogliśmy wyciągnąć i później moja mama do takiego pana "No zieńciu wyciągnął "
Zięć jest na porządku dziennym
Stary 2011-11-30, 20:32   #1030
Mysia x3
Raczkowanie

AnULka248- 19 w lutym będzie miał... tym bardziej, że ja jestem strasznie słaba psychicznie... tak bardzo emocjonalna, że nie potrafię ukryć moich emocji...
Tylko, że On jest na tyle szczery, że potrafi mówić nawet gorsze rzeczy...
Tym bardziej mi nie powinien tego mówić, dlatego, że 2 dni temu mu mówiłam jaka jestem gruba,brzydka i w ogóle, a tym 'paszczetem' mnie tylko teraz utwierdził w tym wszystkim.
Poza tym gdybym zrobiła ten dzień ciszy, to On by jeszcze zrobił o to awanturę i mówił, że strzelam fochy nie wiadomo jakie.. Miałby do mnie pretensje..

To oczywiście, że na porządku dziennym A mój tato nie wiem czemu, ale mówi na Niego "Pinokio"

Edytowane przez Mysia x3
Czas edycji: 2011-11-30 o 20:34
Stary 2011-11-30, 20:38   #1031
Loriette
Zakorzenienie

Cytat:
Dyć, że nie gańba! Moj dziadek tyż z Krakowa boł, ale sam na ślunsku sie z niego taki hanys zrobioł, że dzieci to już wszystki ślonzoki!

przywracasz mi wiarę w człowieka, też myślałam, że J-bie to głównie gorole
I tak nie lubię tego miasta!
Cytat:
Jeszcze dzisiaj mi powiedział (nawiązał do jakiegoś tematu), że kiedyś jak jakiś kumpel zobaczył Nas, to powiedział, że jestem 'paszczetem'... ja wiedziałam o tym, ale po co mi to jeszcze inni mówią... Przepraszam Was za tą wyżalke, ale normalnie tak mi przykro, a nie mam komu tego wszystkiego powiedzieć Dodatkowo też się kłócimy z tego powodu, że On nie chce ślubu kościelnego, a ja ślubu cywilnego. I ja mówię, że to najwyżej będziemy żyć bez ślubu, a On to nie będziemy żyć w ogóle razem. Ciągle ryczę jak głupia...
Oj przestań! Nie ma sensu tego słuchać! Pogada, pogada i przestanie, jeśli mu na Tobie zależy, a na pewno zależy! A książka o jakiej mowa to: "Dlaczego faceci kochają zołzy" - odstaw wizaż i czytaj, teraz na pewno Ci się przyda!
Cytat:

Loriette
- Po prostu nie miałam nawet czasu , aby jeść. Ciągle miałam jakiejś kartkówki , sprawdziany. Poza tym zawsze jem jedną bułke w szkole i dopiero o 15:30 (najwcześniej) jem kolejny posiłek, a rano nie jem, bo nigdy nie zdążam
Ja kocham pierogi ruskie ze śmietaną, chodź wiem, że śmietana jest kaloryczna, ale no musiałam
E to matma Ci nie poszła tak tragicznie, mi pewnie pójdzie gorzej
A na czym konkretnie polegają te wróżby?
Ja po moich ponad 2 latach chyba coraz bardziej się gubię..
I tak jakoś mało zjadłaś Ci powiem.
Zjadłam mało, bo jak zjem więcej to moje wyrzuty sumienia spowodują u mnie nieodpowiednie ruchy i myśli.
Cytat:
AnULka248- 19 w lutym będzie miał... tym bardziej, że ja jestem strasznie słaba psychicznie... tak bardzo emocjonalna, że nie potrafię ukryć moich emocji...
Tym bardziej mi nie powinien tego mówić, dlatego, że 2 dni temu mu mówiłam jaka jestem gruba,brzydka i w ogóle, a tym 'paszczetem' mnie tylko teraz utwierdził w tym wszystkim.
Poza tym gdybym zrobiła ten dzień ciszy, to On by jeszcze zrobił o to awanturę i mówił, że strzelam fochy nie wiadomo jakie.. Miałby do mnie pretensje..
Trafił Ci się teraz najgłupszy wiek.. Przechodziłam z TŻ to samo. Mój ma w lutym 22 i dopiero teraz wydoroślał i zachowuje się tak jak powinien. Musisz to przetrzymać i poważnie z Nim porozmawiać, bo PO PIERWSZE nie powinien mówić Ci takich przykrych rzeczy, a po DRUGIE powinien się za Tobą wstawić..
Skoro On jest szczery - Ty też musisz.

Stary 2011-11-30, 20:45   #1032
AnULka248
Zakorzenienie

Cytat:
No mógł się powstrzymać... Jak tak teraz czytam wypowiedź Laury, to rzeczywiście ma rację - przypominam sobie jaki był mój Tż. Wtedy też był dzieciakiem, teraz jest mężczyzną, męski i czuły - idealny (właśnie, wiecie - kupiliśmy w niedzielę kurtkę)
Cytat:
I tak nie lubię tego miasta!
wolisz Pszczynę, wiem

Cytat:
Oj przestań! Nie ma sensu tego słuchać! Pogada, pogada i przestanie, jeśli mu na Tobie zależy, a na pewno zależy! A książka o jakiej mowa to: "Dlaczego faceci kochają zołzy" - odstaw wizaż i czytaj, teraz na pewno Ci się przyda!
Oj przyda się Ja przeczytałam ją w 2 dni, musiałam szybko dojść do końca.

Cytat:
Trafił Ci się teraz najgłupszy wiek.. Przechodziłam z TŻ to samo. Mój ma w lutym 22 i dopiero teraz wydoroślał i zachowuje się tak jak powinien. Musisz to przetrzymać i poważnie z Nim porozmawiać, bo PO PIERWSZE nie powinien mówić Ci takich przykrych rzeczy, a po DRUGIE powinien się za Tobą wstawić..
Skoro On jest szczery - Ty też musisz.
Zgadzam się

Mój ma w styczniu 22
Stary 2011-11-30, 20:48   #1033
Mysia x3
Raczkowanie

Loriette- Moja mama ma tą książkę : )
Tylko dzisiaj nie mam głowy już do ruszania książek, chodź mam zadanie domowe, którego nawet nie ruszam... Tak tylko, że jak mu powiedziałam, a raczej nie dawno odpisałam na sms'a, że zaczynam się poddawać przez Nasze kłótnie i w ogóle, to On mi odpowiedział "Wszystko co dobre (?) się kiedyś kończy..." trochę tego nie zrozumiałam... ale jest mi przez to wszystko przykro...

Jej, naprawdę jesteś zaangażowana w te swoje odchudzanie

Też tak miałaś z swoim TŻ? Tylko ja się boję, że ja nie dam rady psychicznie przez ten cały czas... Jak On potrafił mi wybierać znajomych? Najchętniej to zamknął by mnie na klucz gdzieś w podziemiach...
Właśnie zastanawia mnie to czy się za mną wstawił, bo mi tego nie powiedział.. a jakieś 2 miesiące temu, gdy moja koleżanka coś powiedziała na Niego a ja Go broniłam, to ten powiedział, że powiedziałby jej , żeby się zamknęła, żeby nie obrabiała tyłka mojemu facetowi... i robił mi wielką awanturę, więc ciekawe, czy On się wstawił za mną...
Tak... gdyby to było takie wszystko proste, ja nawet już nie wiem jak z Nim rozmawiać, bo co powiem, to jest źle i w ogóle... wychodzi zawsze na to, że ja chce udowodnić jaka jestem uparta, że chcę komuś zaimponować czy coś udowodnić...

Stary 2011-11-30, 20:53   #1034
Loriette
Zakorzenienie

Cytat:
No mógł się powstrzymać... Jak tak teraz czytam wypowiedź Laury, to rzeczywiście ma rację - przypominam sobie jaki był mój Tż. Wtedy też był dzieciakiem, teraz jest mężczyzną, męski i czuły - idealny (właśnie, wiecie - kupiliśmy w niedzielę kurtkę)
Jaką w końcu kupiliście?
Cytat:
wolisz Pszczynę, wiem
KOCHAM! I mój Kraków i Regensburg

Cytat:
Oj przyda się Ja przeczytałam ją w 2 dni, musiałam szybko dojść do końca.
Ja tak samo Pomogło!

Cytat:
Mój ma w styczniu 22
Będziemy świętować Ja mam tydzień przed TŻ

Myślę jakiego smsa mu teraz napisać, żeby go rozruszać - pomysły?

Myślicie, że oryginalny parker z grawerem to dobry pomysł pod choinkę?

---------- Dopisano o 21:53 ---------- Poprzedni post napisano o 21:48 ----------

Cytat:
Loriette- Moja mama ma tą książkę : )
Tylko dzisiaj nie mam głowy już do ruszania książek, chodź mam zadanie domowe, którego nawet nie ruszam... Tak tylko, że jak mu powiedziałam, a raczej nie dawno odpisałam na sms'a, że zaczynam się poddawać przez Nasze kłótnie i w ogóle, to On mi odpowiedział "Wszystko co dobre (?) się kiedyś kończy..." trochę tego nie zrozumiałam... ale jest mi przez to wszystko przykro...

Jej, naprawdę jesteś zaangażowana w te swoje odchudzanie

Też tak miałaś z swoim TŻ? Tylko ja się boję, że ja nie dam rady psychicznie przez ten cały czas... Jak On potrafił mi wybierać znajomych? Najchętniej to zamknął by mnie na klucz gdzieś w podziemiach...
Właśnie zastanawia mnie to czy się za mną wstawił, bo mi tego nie powiedział.. a jakieś 2 miesiące temu, gdy moja koleżanka coś powiedziała na Niego a ja Go broniłam, to ten powiedział, że powiedziałby jej , żeby się zamknęła, żeby nie obrabiała tyłka mojemu facetowi... i robił mi wielką awanturę, więc ciekawe, czy On się wstawił za mną...
Tak... gdyby to było takie wszystko proste, ja nawet już nie wiem jak z Nim rozmawiać, bo co powiem, to jest źle i w ogóle... wychodzi zawsze na to, że ja chce udowodnić jaka jestem uparta, że chcę komuś zaimponować czy coś udowodnić...
U nas w pewnym momencie pękło, ale przyczyniła się też do tego odległość - od lipca do połowy listopada nie byliśmy razem.
Ale też miałam jazdy z zazdrością, z tym jaka jestem zła i że wszystko to moja wina! Że czekam na Jego ruch w każdym temacie itp.
Mam wrażenie, że musieliśmy dojrzeć do poważnego związku i może u Was jest tak samo - przemyśl to sobie na spokojnie, bez Niego. Zresztą niech sam teraz zawalczy o Ciebie

Jestem zaangażowana w odchudzanie, bo TŻ to reprezentant w nożną z Niemiec i ma ciało jak młody Bóg!

Stary 2011-11-30, 20:55   #1035
Mysia x3
Raczkowanie

Cytat:
Taaa tylko wiecie dziewczyny, do tych 22 lat jest jeszcze u Niego 3 lata... więc ja nie wiem czy zniosę to przez chociażby miesiąc, bo jestem coraz to słabszą osobą... nawet nie mam z kim pogadać o czymkolwiek takim...
Na gadu gadu nie mogę, bo gdy był u mnie zamontował mi jakąś pluskwę gdy nie widziałam i teraz widzi wszystko co piszę na moim gadu gadu...
Gdybym wiedziała, że mój też się zmieni, to bym przeczekała, ale skąd mogę wiedzieć czy się zmieni?

O, a jaką kurtkę kupiliście?

Stary 2011-11-30, 20:58   #1036
Loriette
Zakorzenienie

Cytat:
Na gadu gadu nie mogę, bo gdy był u mnie zamontował mi jakąś pluskwę gdy nie widziałam i teraz widzi wszystko co piszę na moim gadu gadu...
Gdybym wiedziała, że mój też się zmieni, to bym przeczekała, ale skąd mogę wiedzieć czy się zmieni?
I TY JESTEŚ Z TAKIM CZŁOWIEKIEM? Wybacz, ale dla mnie to byłoby jednoznacznie z zakończeniem związku!

Stary 2011-11-30, 21:00   #1037
Aniaa_89
Zakorzenienie

Cytat:
Taaa tylko wiecie dziewczyny, do tych 22 lat jest jeszcze u Niego 3 lata... więc ja nie wiem czy zniosę to przez chociażby miesiąc, bo jestem coraz to słabszą osobą... nawet nie mam z kim pogadać o czymkolwiek takim...

i Ty pozwalasz na coś takiego?

---------- Dopisano o 22:00 ---------- Poprzedni post napisano o 21:59 ----------

Cytat:
I TY JESTEŚ Z TAKIM CZŁOWIEKIEM? Wybacz, ale dla mnie to byłoby jednoznacznie z zakończeniem związku!
dokładnie

ja rozumiem zazdrość, ograniczone zaufanie jeśli ma się podstaw, ale coś takiego
Stary 2011-11-30, 21:02   #1038
Mysia x3
Raczkowanie

Cytat:

---------- Dopisano o 21:53 ---------- Poprzedni post napisano o 21:48 ----------

U nas w pewnym momencie pękło, ale przyczyniła się też do tego odległość - od lipca do połowy listopada nie byliśmy razem.
Ale też miałam jazdy z zazdrością, z tym jaka jestem zła i że wszystko to moja wina! Że czekam na Jego ruch w każdym temacie itp.
Mam wrażenie, że musieliśmy dojrzeć do poważnego związku i może u Was jest tak samo - przemyśl to sobie na spokojnie, bez Niego. Zresztą niech sam teraz zawalczy o Ciebie

Jestem zaangażowana w odchudzanie, bo TŻ to reprezentant w nożną z Niemiec i ma ciało jak młody Bóg!
Co do parkera, to myślę , że to bardzo elegancki parker, jeżeli oczywiście lubi pisać takimi?

No właśnie u Nas jest bardzo podobnie... tylko się boję, że jak zrobię jakiś ruch, to zaraz zrobi awanturę i będzie mnie oskarżał , że mi nie zależy i stwierdzi, że nie będzie z taką dziewczyną i mimo, że kocha mnie to nie zawalczy, bo męska duma mu na to nie pozwoli
Myślę właśnie, że masz rację, że tu trzeba dojść do tego poważnego związku i u Nas też kłopotem jest odległość... bo całkowicie inaczej jest , gdy mamy siebie obok.
Tylko, że ja myślę o tym od kilku miesięcy i nic nie mogę wymyślić... Za bardzo nie chcę żyć bez Niego, bo złamie sama sobie serce...

Oho reprezentant, no to faktycznie musi mieć ciałko zresztą ciałko mojego TŻ też mi się podoba, a oto w tym wszystkim przecież chodzi

Stary 2011-11-30, 21:03   #1039
AnULka248
Zakorzenienie

Mysia x3, kłótnie o zazdrość, albo ogólnie kłótnie, w których zawsze winna byłam ja - przeżyłam to... ale nie pamiętam nawet, jak z tego wyszliśmy. Ale wiem, że myślałam wtedy, że to koniec. W tym wieku faceci chyba nawet nie wiedzą, jak ich słowa mogą ranić

Kurcze przykro mi

Cytat:
Jaką w końcu kupiliście?
Taką hmm ciemno-szarą, w diversie z tego, co pamiętam (byliśmy w Silesii więc można było się zgubić) z zielonymi elementami, cudowna i leży jak ulał, nie jest za wielka skończyły się rządy jego mamy tudzież jego samego

Kraków też uwielbiam! Szczególnie wiosną...

Cytat:
Będziemy świętować Ja mam tydzień przed TŻ

Myślę jakiego smsa mu teraz napisać, żeby go rozruszać - pomysły?

Jak chcesz go rozruszać

Myślę, że studentowi się przyda

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-11-30, 21:05   #1040
Mysia x3
Raczkowanie

Loriette- On taki jest, bo jesteśmy ze sobą na odległość, a drugim powodem jest to, że Go raz okłamałam... prawie się rozstaliśmy, ale błagałam Go, aby mnie nie zostawiał, nigdy jeszcze tak nie histeryzowałam jak wtedy, to było coś strasznego... On mnie ostrzegał, że tak będzie...

Aniaa_89- No tłumaczę to wszystko tym, że Go okłamałam...

Tym bardziej , że gdy ostatnio mnie to wszystko męczyło, to powiedziałam mu, że ja wiem, że to wszystko jest moją winą i wiem, że nie będzie już lepiej... na co mi odpowiedział "Masz rację nie będzie już lepiej, ale nie jest przecież źle".

Stary 2011-11-30, 21:06   #1041
AnULka248
Zakorzenienie

Cytat:

No to już przesada... Kurcze, nie chciałam tego pisać, ale jego teksty jakoś wskazują na to, że chyba coś mu nie pasuje w związku... a numer z pluskwą to już w ogóle, dlaczego nie zrobiłaś mu awantury? Nakopałabym do tyłka i za drzwi
Stary 2011-11-30, 21:07   #1042
Loriette
Zakorzenienie

Cytat:
Co do parkera, to myślę , że to bardzo elegancki parker, jeżeli oczywiście lubi pisać takimi?

No właśnie u Nas jest bardzo podobnie... tylko się boję, że jak zrobię jakiś ruch, to zaraz zrobi awanturę i będzie mnie oskarżał , że mi nie zależy i stwierdzi, że nie będzie z taką dziewczyną i mimo, że kocha mnie to nie zawalczy, bo męska duma mu na to nie pozwoli
Myślę właśnie, że masz rację, że tu trzeba dojść do tego poważnego związku i u Nas też kłopotem jest odległość... bo całkowicie inaczej jest , gdy mamy siebie obok.
Tylko, że ja myślę o tym od kilku miesięcy i nic nie mogę wymyślić... Za bardzo nie chcę żyć bez Niego, bo złamie sama sobie serce...

Oho reprezentant, no to faktycznie musi mieć ciałko zresztą ciałko mojego TŻ też mi się podoba, a oto w tym wszystkim przecież chodzi
Mam wrażenie, że TŻ zrobił z siebie Boga i teraz żyjesz w przekonaniu, że bez Niego nie dasz sobie rady i lepiej dać sobą bądź co bądź - pomiatać, niż zadbać o własne szczęście..

Stary 2011-11-30, 21:09   #1043
Aniaa_89
Zakorzenienie

Cytat:
Loriette- On taki jest, bo jesteśmy ze sobą na odległość, a drugim powodem jest to, że Go raz okłamałam... prawie się rozstaliśmy, ale błagałam Go, aby mnie nie zostawiał, nigdy jeszcze tak nie histeryzowałam jak wtedy, to było coś strasznego... On mnie ostrzegał, że tak będzie...

Aniaa_89- No tłumaczę to wszystko tym, że Go okłamałam...

Tym bardziej , że gdy ostatnio mnie to wszystko męczyło, to powiedziałam mu, że ja wiem, że to wszystko jest moją winą i wiem, że nie będzie już lepiej... na co mi odpowiedział "Masz rację nie będzie już lepiej, ale nie jest przecież źle".
ale to jest po prostu chore..
nie widzisz tego?
i kłamstwo nie jest wytłumaczeniem. Wiadomo na pewno go zawiodłaś, stracił zaufanie itd, ale coś takiego?

ja rozumiem wszystko, bo też się zdarzyło, że się przejechałam na TŻcie, że coś odwalił itd i w tym momencie moje zaufanie jest na niskim poziomie. Ale i ja i on wiemy, że będzie musiał to odbudować, ale swoja postawą, czynami itd, a nie tym że będę go sprawdzać i kontrolować. Jaki sens ma taki związek?
przecież to wygląda jak jakieś znęcanie się psychiczne nad Tobą
ja bym nie była z osobą która tak się zachowuje, bo to nie jest normalne
sorry, ale wg mnie powinnaś to jak najszybciej zakończyć, bo ten związek tylko Ci zj*bie psychikę
Stary 2011-11-30, 21:10   #1044
Mysia x3
Raczkowanie

AnULka248- Doskonale to określiłaś, bo chyba naprawdę nie wiedzą jak to rani.
Wiecie jak potwornie się już wycierpiałam przez tego człowieka? Mimo to moje uczucie jest silniejsze od tego całego cierpienia i nie rozumiem za co tak wielkim uczuciem Go darzę.

Tak na marginesie nawet w wróżbach andrzejkowych wyszło mi Jego imię, że to będzie moja miłość na całe życie.

Dziękuję Wam, że chociaż Wy mnie tu wysłuchałyście, naprawdę Wam dziękuję...

Stary 2011-11-30, 21:12   #1045
Aniaa_89
Zakorzenienie

Cytat:
Mam wrażenie, że TŻ zrobił z siebie Boga i teraz żyjesz w przekonaniu, że bez Niego nie dasz sobie rady i lepiej dać sobą bądź co bądź - pomiatać, niż zadbać o własne szczęście..
dokładnie

---------- Dopisano o 22:12 ---------- Poprzedni post napisano o 22:10 ----------

Cytat:
Wiecie jak potwornie się już wycierpiałam przez tego człowieka? Mimo to moje uczucie jest silniejsze od tego całego cierpienia i nie rozumiem za co tak wielkim uczuciem Go darzę.
sorry, ale wg mnie to nie jest uczucie, tylko ślepe wpatrzenie i głupota
miałaś wcześniej kogoś? czy to Twój pierwszy chłopak? nie jest tak, że to pierwsza osoba która się Tobą zainteresowała i dlatego jesteś tak ślepo w to wpatrzona?
jesteś młoda, możesz mieć jeszcze mase facetów, nie marnuj się przy kimś takim, nie warto
Stary 2011-11-30, 21:20   #1046
Mysia x3
Raczkowanie

AnULka248- No bo mu nie pasuje to w związku, że jestem uparta i zawsze chce pokazać , że to ja mam rację Jego zdaniem.
A czemu nie zrobiłam awantury, o tą pluskwę? Ponieważ nie mam nic do ukrycia, fakt to uciążliwe (dopiero nie dawno sobie zdałam z tego sprawę) i gdybym zrobiła awanturę, pewnie by powiedział, że coś przed Nim chcę zataić, bo już raz skłamałam, a On jest facetem jak to określił "który spał na obietnicach bez pokrycia".

Loriette- Wiesz to moja pierwsza poważna długa miłość... podejrzewam , że nie tylko ja bym tak miała.

Aniaa_89- W tym rzecz, że mój TŻ też nie był święty... ale to było gdy nie znaliśmy się aż tak długo, nigdy jeszcze nie widzieliśmy, dlatego mu to wybaczyłam, chodź nigdy tak jak wtedy nie cierpiałam, to był potworny okres mojego życia.
Wiesz już jestem tak słaba, tak psychicznie zjechana przez moje 2 lata życia, że z ręką na sercu mogę powiedzieć, że wiem co to znaczy cierpieć , ale i wiem jak to jest być szczęśliwym i także wiem jak to jest gdy jest się potwornie przywiązanym do kogoś.

---------- Dopisano o 22:20 ---------- Poprzedni post napisano o 22:16 ----------

Cytat:
dokładnie

---------- Dopisano o 22:12 ---------- Poprzedni post napisano o 22:10 ----------

sorry, ale wg mnie to nie jest uczucie, tylko ślepe wpatrzenie i głupota
miałaś wcześniej kogoś? czy to Twój pierwszy chłopak? nie jest tak, że to pierwsza osoba która się Tobą zainteresowała i dlatego jesteś tak ślepo w to wpatrzona?
jesteś młoda, możesz mieć jeszcze mase facetów, nie marnuj się przy kimś takim, nie warto
Tylko ja wiem, że ja nie zniosę tego, że się z Nim rozstanę... nie potrafię... ja to wiem, że nie potrafię Go zostawić, skoro to osoba najbliższa mi , która mnie zna najlepiej.
Jestem tak zrażona, że nie chciałabym teraz nikogo nawet poznawać.
Kiedyś czytał książkę w którym facet trzymał dziewczynę w pomieszczeniu 2x2, był jej katem i w ogóle i im bardziej to czytał tym bardziej czuł się katem i tym , że dziewczyną byłam ja, lecz tego nie skomentowałam nawet, ale to była racja, bo tak się czuję.
Tylko, że zupełnie jest inaczej, gdy się widzimy.

Stary 2011-11-30, 21:25   #1047
Loriette
Zakorzenienie

Cytat:
Ja miałam 670km i granicę pomiędzy Nami i nie było usprawiedliwienia: "Jestem taki, bo jestem daleko". To jest facet czy cip**
Raz Go okłamałaś - wyjaśniliście sobie. A On założył Ci pluskwę i co? Macie być kwita czy jak?

Stary 2011-11-30, 21:30   #1048
AnULka248
Zakorzenienie

Cytat:

Tak na marginesie nawet w wróżbach andrzejkowych wyszło mi Jego imię, że to będzie moja miłość na całe życie.

Dziękuję Wam, że chociaż Wy mnie tu wysłuchałyście, naprawdę Wam dziękuję...
Kochana, żadne wróżby nie mogą Ci przepowiedzieć przyszłości, bo Ty sama powinnaś o niej decydować... a z Tż porozmawiaj i to poważnie i nie bój się, że odejdzie - jeśli tak, to znaczy, że nie kochał tak do końca, a jeśli zrozumie swoje błędy, to byc może zmieni swoje zachowanie. Facetem trzeba zatrząść, inaczej się nie da... Bo to, co on robi, jest chore.

Cytat:
Ja miałam 670km i granicę pomiędzy Nami i nie było usprawiedliwienia: "Jestem taki, bo jestem daleko". To jest facet czy cip**
Raz Go okłamałaś - wyjaśniliście sobie. A On założył Ci pluskwę i co? Macie być kwita czy jak?
Zgadzam się
Stary 2011-11-30, 21:31   #1049
Mysia x3
Raczkowanie

Cytat:
Czasami sama Go w myślach właśnie tak wyzywam jak Ty teraz, ale tak czy siak nie zmienia to, że do Niego żywię uczucie.
Piszę mu teraz co myślę, że cierpię przez Niego, że nie potrafię ciągle mu tylko pisać , że Go kocham , bo jestem coraz słabsza i już nie potrafię tak trzymać tego w sobie...
A On na to nawet nie wie co odpisać. Na co zapytałam "Co gadam głupoty nie?" A On mi odpowiedział, że nie.

Żeby na pluskwie się skończyło... w domu muszę być o 21 (w wakacje nawet), nie mogę chodzić na imprezy jakieś czy coś, bo On zaraz ma myśli, muszę odbierać telefon po 1 sygnale, wybrał mi znajomych (zostałam sama) , najchętniej zamknął by mnie w złotej klatce (sam mi to powiedział). I mogłabym jeszcze wymieniać... Usunęłam wszystkie konta typu fb,nk , bo przez to były problemy.

A teraz mi napisał "Sam w końcu boję się, że się poddamy.." I to jest odpowiedź? I z tego ma wyniknąć, że będzie walczył o mnie?...

Stary 2011-11-30, 21:34   #1050
Aniaa_89
Zakorzenienie

Cytat:
Żeby na pluskwie się skończyło... w domu muszę być o 21 (w wakacje nawet), nie mogę chodzić na imprezy jakieś czy coś, bo On zaraz ma myśli, muszę odbierać telefon po 1 sygnale, wybrał mi znajomych (zostałam sama) , najchętniej zamknął by mnie w złotej klatce (sam mi to powiedział). I mogłabym jeszcze wymieniać... Usunęłam wszystkie konta typu fb,nk , bo przez to były problemy.

sorry, ale to jest po prostu terror

moja rada dla Ciebie to kończ tą znajomość jak najszybciej i wybierz się do dobrego psychologa, bo już Ci to wszystko zrypało psychikę i nie widzisz sama w jakim chorym związku jesteś! to Cię w końcu zniszczy
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości