|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#601 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Lipcowo-Sierpniowe Dwulatki 2009 i ich rozgadane Mamusie :D
Cytat:
Kuba też nie jest Mnie też, ale co mnie nie przeraża
|
|
|
#602 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() No a ja to wiadomo - koło północy przeważnie ![]() a ja nie wiem który wybrać ... pomożecie? ![]() http://www.zadowolenie.pl/produkty,porownaj?idp=17777 Cytat:
|
|||
|
|
|
#603 | ||
|
Wtajemniczenie
|
czesc babeczki
jakoś nie mam weny do pisania... skrobnę tylko kilka zdań Cytat:
myslimy nad tym intensywnie uwaga! uwaga! ...tadam tadam....Zuza zrobiła swoją pierwszą "upe" do kibelka o! dla Zu ![]() Cytat:
![]() a jeszcze apropo mleka, ja właśnie przeszłam na zwykłe mleko
|
|
#604 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() To trzymam kciuki za znalezienie dobrego rozwiązania
|
|
|
#605 | |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, dziękujemy za życzenia zdrówka
Cytat:
Ja miałam na toksoplazmozę robione badania w czasie ciąży i wiedziałam czy chorowałam lub jestem chora. Na g.ludzką bada się tylko czy aktualnie jest ktoś zakażony. Dziś Pani w lab podpowiedziała mi, że mogę zrobić morfologię z rozmazem, że podwyższone granulocyty mogą świadczyć o zakażeniu pasożytami, choć też może to świadczyć o alergii u dziecka. Mnie badanie kału nie przekonuje tak naprawdę. Jeśli nie trafisz na moment jajeczkowania to nic nie wykryjesz. |
|
|
|
|
#606 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na toxo też się badałam i w ciąży i przed Czyli wynik nie jest jednoznaczny, jak się bada krew z rozmazem ![]() Być może, nie znam się. Kuby lekarz prywatny jest gastroenterologiem i zlecał badania kału.
|
|
|
#607 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Za glistę cena ok 35-50zł za lamblie 80 zł, toxo ok. 70 zł nie wiem jak reszta. A owsiki chyba nie są trudne do zobaczenia, dziecko drapie się często po pupie i ponoć wieczorem wychodzą i widać je gołymokiem, ale nie wiem bo ich nie widziałam. Nie jest jednoznaczny ale podwyższone g. mogą świadczyć o jednym bądź o drugim. |
|
|
|
|
#608 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
troche sie pocieszylam moj Brat do teraz nienawidzi puzzli , jak byl maly ot tez nie lubil, ale ja sie ludze, ze Antos sie zmieni![]() ![]() Gorgulku, za spokojna noc
|
|
#609 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() chyba żartujesz ![]() u mnie nigdy takie rzeczy się nie działy Cytat:
![]() ![]() dziś tez była upa na kibelek szokCytat:
![]() Cytat:
a agd rtv jest drogie czasami kilkadziesiąt zł![]() polecam też neo24.pl, mają dobre ceny i wiele miejsc gdzie można osobiście odebrać zrobiłam zdjęcia, ale z lampą to nie to samo spróbuję może jeszcze raz, a jak nie to przy najbliższej dziennej okazji...czyli pewnie w weekend![]() Cytat:
![]() Gorgulek zdrówka dla Zuzi
|
|
#610 |
|
Ola-Unhola
|
Ja tylko o owsikach się wypowiem.
Widac gołym okiem, wychodza w nocy, dziecko ciągle się drapie, naprawdę trudno jest spać (wiem, bo miałam jako dziecko). Bartek miał jak byłam w ciąży z Antosiem. Wtedy lek musi brac cała rodzina, pranie pościeli, ręczników itp, bo się przenosi. Ja leku wtedy nie wzięłam, no bo jednak ciaza, a to nie jest takie obojętne. Dostaliśmy Pyranthelum. Następnego dnia już było po wszystkim, ale powtarzaliśmy jeszcze raz za 5 dni, czy jakoś tak - takie wskazania. Na owsiki pomaga, nie wiem jak na inne pasożyty. Pewnie trudniej, bo jednak glista czy inne paskudztwa do pokonania sa trudne.... ![]() Aniu czajnik fajny, ale dałaś link jednego. Między którymi mam wybierać ?Maja, brawa dla Zuzi ![]() ---------- Dopisano o 20:55 ---------- Poprzedni post napisano o 20:48 ---------- Mariolu, no to miałas gimnastykę ![]() U nas wszyscy puzzle uwielbiają, tzn mój brat, ja i Bartek ![]() Antoś coś jeszcze nie bardzo,ale tak naprawdę nie ma jeszcze takich specjalnych dla niego. W ogóle zaniedbałam te sprawy i dłuższy czas nic mu nie kupowałam. Ma trochę zabawek Bartkowych - samochody, klocki itp, ale jednak wszelakie ukłądanki niekompletne po tylu latach i musze w końcu pomyśleć Tylko tyle tego, że nie wiem co będzie ok ![]() Kupiłam Bratu prezenty na Święta - książkę i płytę na Weltbild.pl - darmowa wysyłka, więc skorzystałam. Bratowej na Starej mydlarni masło, płyn pod prysznic, mydełko w nucie białej czekolady i ciasteczek Sobie tez jakies pierdółki - babeczki do kapieli i maseczkę czekoladową
|
#611 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
no bo skoro nie obowiazek,to po co wyczytywać tych co nie dali w większej społeczności,gdzie ludzie się nie znają chodząc do kościoła,to tam pal licho,ale w mniejszej społecznosci,gdzie każdy każdego zna,może to być krępujące ![]() Na razie nic ![]() Cytat:
dobre 15 minut musiałam tłumaczyć,że trzeba się iść przebrać,bo jest zimno i będzie chory ![]() Cytat:
może poczytaj opinie o tych,które Ci się podobają ![]() ![]() Cytat:
za spokojną noc.Iwonka a czy lekarz pediatra,nie może wystawić skierowania na takie badanie,czy nie ma takiej opcji i trzeba ze swojej kieszeni pokryć badanie? W sumie Damianowi jak robiłam na toxo,pediatra mi kazała,a i tak musiałam zapłacić ![]() Aż tak się nie znam
|
||||
|
|
|
#612 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć Karo
![]() ![]() No i super ![]() Cytat:
Znalazłaś szalik do czapki
|
|
|
|
|
#613 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki kochane, mam nadzieję, że noc będzie lepsza. Zmykam do łóżka bo oczy się zamykają same. Liczyłam dziś na drzemkę ale się przeliczyłam
![]() Sylko, myślę, że żaden pediatra nie da skierowania ot tak sobie. Za drogie te badania ![]() Najśmieszniejsze, że pediatrzy wiedzą, że nie zawsze w kale wychodzą pasożyty, że trzeba badanie kilkakrotnie powtórzyć a jednak skierowanie dają na jedno Znajoma tak się cieszyła latem, że Jej mała wyleczona a tu zaraz we wrześniu jakoś znów badali i wyszła glista.Dobrej nocki |
|
|
|
#614 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
|
|
|
#615 |
|
Ola-Unhola
|
Cześć sylko
, nie znalazłam ![]() Mam w domu jeden zielony, ale średnio mi się podoba ![]() Zobacze jak przyjdzie czapka, czy bedzie ok i wtedy pomyślę
|
#616 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
jest niebiesko-brązowa i szalik by mi pasował z brązem/brązowy Dobrej nocy |
|
|
|
|
#617 |
|
Zakorzenienie
|
Gorgulku zdrowka dla Zuzi
|
#618 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
, to jest ważne?![]() Cytat:
![]() Dlaczego zaraz "zaniedbała"? Większość puzzli jest dla 2+, Antek ma 4 miesiące więcej, bez przesady Kuba teraz głównie układa klocki i bawi się samochodami, no i czytamy ![]() Cytat:
Może napisz jeszcze raz? A logowała się na all dziś? Może, jak najbardziej, ja robiłam prywatnie, bo lekarz na prywatne wizyty przyjeżdżał, ale on sam namawiał mnie, żebym chciała skierowanie od pediatry Cytat:
Nasza lekarka daje na 3
Edytowane przez Miramej Czas edycji: 2011-11-30 o 22:30 |
|||||
|
|
|
#619 |
|
Ola-Unhola
|
Jola, to wtedy się kręci
![]() Dzięki za pocieszenie Kupiłas portfel dla Taty? Na tchibo są ładne http://www.tchibo.pl/Portfel-skorzan...html?dim1=Bran
|
#620 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie , ten z Tchibo za duży ![]() ---------- Dopisano o 22:39 ---------- Poprzedni post napisano o 22:37 ---------- Ten by się nadał, ale jak się składa te kieszonki na banknoty, to nie ma zatrzasku, to duża wada jest? Tata ma już staaarutki, ukochany, no ale ledwo już zipie
|
|
|
#621 | |||||
|
Zadomowienie
|
Znowu mam 5 stron do nadrobienia, nie wiem jak to się dzieje, a przecież byłam tu wczoraj ![]() Cytat:
Ja też nie wyrabiam ![]() Nie wiem czy niedobry pomysł, po prostu ja zrezygnowałam z kilku powodów: - takie lecznicze działanie mają jedynie pestki świeżo wyłuskane ze skorupki (podobno tuż pod nią są te ważne składniki), najlepiej prosto z dyni, ale nie zawsze jest i takie prawdziwe lecznicze działanie ma olej rzeczywiście porządnie produkowany - a dużo firm prazy te pestki przed wyciskaniem - no nie ukrywajmy - ich działanie na pewno po prażeniu będzie słabsze. Wiem, że popularny u nas Oleofarm praży - info od producenta, więc nie chcę stosować oleju o wątpliwym działaniu. Tu jest taki przykładowy porządny olej z nieprażonych pestek - zobacz na cenę - a przecież trzeba by to stosować systematycznie.A dwa - olej z dyni ma niewłaściwe proporcje kwasów (ponad 40% omegi 6), więc trzeba by równocześnie podawać co najmniej tą samą ilość dziennie oleju z dużą zawartością omegi 3 dla równowagi np. lnianego, bo sam dyniowy nie może być systematycznie stosowany. To ile tego tłuszczu będę w dziecko wlewać, lepiej już jeść te wyłuskane pestki z dyni. No i olej odpuściłam ![]() Też nie zamierzam stosować tego profilaktycznego odrobaczania chemią ![]() Cytat:
Cytat:
Edytowane przez morska Czas edycji: 2011-11-30 o 22:57 |
|||||
|
|
|
#622 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale w porównaniu do wakacji to już niebo a ziemia. Dam Może jutro coś wstawię No masz, założyła na mnie teczkę Niefiltrowaną trzeba zużywać szybciej niż oczyszczoną A skoro planuję do smażenia kokosowy, to oliwa będzie szła jeszcze wolniej, także stwierdziłam, że potrzebuję mniejszej butli. A Ty zużywasz szybciej? Podobno przeciętny Hiszpan 1litr oliwy spożywa tylko przez miesiąc ![]() Znajdę jutro i napiszę, bo to już kilka miesięcy temu ich poszukiwałam ![]() Jak to? A na stronie jest, że 3 sztuki? Tak, tylko w Lidlu są. Takie. Skład: 60% sezamu, 40% miodu. Jest jeszcze wersja a'la tabliczka czekolady z kostkami, skład chyba ten sam. Chyba. Wiem, że Unitop też ma sezamki z miodem, ale tam miodu jest chyba 5%, poza tym cukier. Nazywają się Amki z miodem, u mnie chyba w Polo są. Ostatnio króluje u nas kupne masło orzechowe Ale jak już to daję w całości - głównie nerkowce, czasem włoskie. Tymek ma tak, że jak dostaje większą rzecz to ją gryzie, a jak drobiznę to połyka od razu.Cytat:
Hehe, to Cię urządził ![]() .
|
|
#623 | |
|
Ola-Unhola
|
Cytat:
Ja wiem...chyba nie powinno przeszkadzać
|
|
#624 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
hej
nie mam weny cos do pisania dalej, w sumie to juz dluzszy czas ale.....nie wiem, jakos tak nie mam o czym pisac mam wrazenie, ze macie inne tematy niz ja ![]() u nas ok, Marci tak gada juz, ze w szoku jestem, dzis gdy dawalam mu kolacje to on glowke wzial na dol i mowi "tlosecke juz dzidzi nie dawaj " smiesznie sie z nim gada, lapie nowe slowa z dnia na dzien i skleja zdaniaa ja mialam w poniedzialek robic tatuaz i tak sie wkurzylam, ze koniec.....wchodze do studia a on dziara jakiegos goscia i mowi mi, ze musimy to przelozyc bo mu wypadl zalegly tatuaz juz pomijajac to, ze sie musze naginac zeby zorganizowac opieke nad dziecmi na te pare godzin, dojazd do studia i wykupiony parking na kilka godzin to wysmarowalam sie emla, ktora tania nie jest i poprzedni tatuaz tez bo liczylam na poprawki, no i przede wszystkim nastawilam sie na ten dzien a tu ide jutro na 13
|
|
#625 |
|
Ola-Unhola
|
Fajnie Svi, że tak Marcelek się rozgaduje
![]() Ty niedługo cala w tatuażach będziesz ![]() Dobranoc
|
#626 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, czy Ty czegoś nie wiesz? Ja chcę ![]() Cytat:
![]() ![]() Będę wdzięczna Sprawdziłam, już jest, 2 sztuki , będziesz ten brała?![]() No dobra, pokaż jakie to masło ![]() Ale jak, zalewasz ciepłą wodą (czy zimną?), a potem odcedzasz? Na jak długo? *** Zadałam Edycie 100 pytań i uspokojona mogę iść spać ![]() Kolorowych snów
|
|
|
#627 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Mariola fajna akcja z krzakami
Tymek też układa tylko baaardzo proste puzzle - np. takie Teraz kupiłam te 20-elementowe z Lidla, ale sam nie ułoży Oj tam ![]() Cytat:
![]() Ja się strasznie boję glisty Jak doczytałam, że to to może mieć 20 - 60 cm to Już wolę walczyć z owsikami chyba (odpukać ) Cytat:
Cytat:
![]() . ---------- Dopisano o 23:45 ---------- Poprzedni post napisano o 23:38 ---------- Cytat:
Ale poodpisuję jutro, bo już spać muszę ![]() Dobrej nocy ![]() .
|
|
#628 | |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Cytat:
cos Ty planuje tylko 6 ewentualnie 7
|
|
|
#629 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() z drugiej strony Antos na wizycie dostacie pewnie puzzle do ukladania, klocki tez. Mnie tam nie zalezy bardzo, aby pieknie ukladal, bedzie robil w swoim czasie, ale jak nie umie, to czuje sie tak, jakbym nic z nim nie robila, zabawek edukacyjnych mu nie kupowala, nie bawila sie z nim itp. Niby nic nikt nie mowi na ten temat, ale moja wyobraznia pracuje, poza tym spotykam sie z tymi ludzmi na gruncie zawodowym. Tak bardzo sie staram, aby Antos nie odstawal w ich opinii, bo w mojej nie odstaje .Moze wiesz mniej wiecej o co mi chodzi. To tak ciezko wytlumaczyc, kiedy na kazdej wizycie zamiast oceniac to co umie, szukaja tego, czego nie umie , a kolejna wizyta zbliza sie wielkimi krokami. Lepiej sie czuje tez, kiedy poczytam, ze inne dzieci tez czegos nie potrafia i np nie mowia jeszcze pieknie calymi zdaniami . To takie matczyne jest , ze szukam potwierdzenia czegos, co i tak wiem Cytat:
dobranoc
|
|
#630 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
matko tak to jest pisac psoty z moim dzieciem obok ![]() http://www.zadowolenie.pl/produkty,porownaj?idp=16543 mmmmm muszę pokaż ta maseczkę czekoladową morska - ja bym też prosiła o więcej info wypiłam kiliszek wina z małżem, oglądnęlismy komedie i ide spać ... dobranoc |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:23.

. Ustalilismy przed spacerem, ze najpierw idziemy do miasta, musialam isc na poczte i zamowic ciasto, ale jak minelismy park, to byl wielki placz
. na placu zabaw bawil sie ladnie, ale usiadl w kaluze, wiec musielismy isc do domu z syrena, bo przeciez na nic tlumaczenia, ze nie moze sie bawic w mokrych spodniach

i nie od numeru domu,czy mieszkania,tylko od rodziny 
, a o której chodzicie spać?

dla Zu

spróbuję może jeszcze raz, a jak nie to przy najbliższej dziennej okazji...czyli pewnie w weekend
NIE LUBIĘ TROLLI
może poczytaj opinie o tych,które Ci się podobają
W sumie Damianowi jak robiłam na toxo,pediatra mi kazała,a i tak musiałam zapłacić