Matki Polki i Diablice lecz czy wszystkie mają chcicę??? III-IV.2010r. - Strona 96 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-11-30, 16:23   #2851
madziwnia
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to madziwnia
Dot.: Matki Polki i Diablice lecz czy wszystkie mają chcicę??? III-IV.2010r.

Cytat:
Napisane przez sara 85 Pokaż wiadomość
ja korzystałam z ulgi budowlanej i miałam zwrot za vat. Nas babka w biurze rachunkowym rozliczała. Nie mam pojęcia jak to jest.

złozyliśmy wszystko i po jakimś czasie nas wzywali do skarbowego, musieliśmy tłumaczyć się skąd mieliśmy kasę na budowę, pokazywać wyciąg z konta itd;/
co???? a jak my spłacaliśmy kredyt hipoteczny.. który jest na rodziców??? ale my go spłącamy? to może ja sobie zadzwonie do urzedu skarbowego?

Pola ur. 3 czerwca 2014!
madziwnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-30, 18:11   #2852
drcron
Zakorzenienie

a my mamy pierwszy śnieg
malusio bo tylko lekko ulice pokrył, ale zawsze to coś

---------- Dopisano o 19:11 ---------- Poprzedni post napisano o 19:01 ----------

a my mamy pierwszy śnieg
malusio bo tylko lekko ulice pokrył, ale zawsze to coś

drcron jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-30, 18:59   #2853
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Cytat:
Napisane przez madziwnia Pokaż wiadomość
to ja z pytaniem z innej beczki..

czy któras korzystała z ulgi budowlanej i miała zwrot za czesc vat z faktur???
bo mi sie przypomniało zecały remont rodzciów były brane faktury na mnie i moge je teraz rozliczyc chyba?
jak to wyglada??
Ja mialam zwrot za remont mieszkania. Mozna rozliczyc wiekszosc rzeczy ktore sa na stale wmurowane w dom,panele plytki okna itp ale pod warunkim ze na fakturze nie masz ceny za towar razem z usluga.

"Życie trzeba przeżyć tak żeby wstyd było opowiadać, ale przyjemnie wspominać"
pl_madzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-30, 19:18   #2854
evitka21
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anakazar Pokaż wiadomość
Dla mnie kombinezon to coś najbardziej zimowego i coś co się zakłada na największe zimno.Jednak masz rację,że teraz to i różne grubości są kombinezonów,tak więc można pokombinować.
Jednak z tego co obserwuje to już samo to,że jest już listopad zobowiązuje ludzi do tego,że muszą być na nogach kozaki z kożuchem i na grzbiecie też ma być grubo-a to,że jeszcze jest ciepło nie ma nic do rzeczy
JUŻ listopad, ja we wrześniu obserwowałam maluchy w kombinezonach, bo JUŻ jesień . Także teraz mnie nie dziwią.

Ja mieszkam w starej kamienicy i dookoła nikt nie grzeje, my mamy gazowe centralne, grzejemy od dawna i i tak czasem zimno jak w psiarni.
A koleżanka mieszka w bloku, nienajnowszym, ale wszyscy sąsiedzi wkoło grzeją i ona ma ciągle grzejniki wyłączone i i tak gorąco i w krótkich rękawkach chodzą

Cytat:
Dziewczyny a mrożonki ile czasu mogą być poza zamrażalką?bo kupiłabym jutro szpinak,żeby zrobić z fetą,ale nie wiem czy dowiozę

Bo świeżego to ja nigdzie raczej nie kupię nie?pytam tak głupio,bo ja ostatni raz szpiank mrożony kupowałam dobre 8 lat temu
spokojnie i po 30 min nic im nie będzie, a szpinakowi to już zwłaszcza, szczególnie w tej bryle jednej to długo się rozmraża. My nawet wiosną jak daleko do sklepu jeżdziliśmy to spokojnie wytrzymywały

Cytat:
Dziewczyny jeszcze was poinformuje,że dzisiaj jest dzień darmowej wysyłki.Nawet na pobraniową nie płacimy.Jak chcecie jakieś kosmetyki zamówić to warto dzisiaj
ale gdzie?

evitka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-30, 19:33   #2855
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez evitka21 Pokaż wiadomość
JUŻ listopad, ja we wrześniu obserwowałam maluchy w kombinezonach, bo JUŻ jesień . Także teraz mnie nie dziwią.

Ja mieszkam w starej kamienicy i dookoła nikt nie grzeje, my mamy gazowe centralne, grzejemy od dawna i i tak czasem zimno jak w psiarni.
A koleżanka mieszka w bloku, nienajnowszym, ale wszyscy sąsiedzi wkoło grzeją i ona ma ciągle grzejniki wyłączone i i tak gorąco i w krótkich rękawkach chodzą

spokojnie i po 30 min nic im nie będzie, a szpinakowi to już zwłaszcza, szczególnie w tej bryle jednej to długo się rozmraża. My nawet wiosną jak daleko do sklepu jeżdziliśmy to spokojnie wytrzymywały

ale gdzie?
Wie,wiem,że już biedne dzieciaki poubierane we wrześniu zimowo były

Ok.To super z tym szpiankiem.

Hmm,mnóstwo sklepów ma dzisiaj ten dzień darmowej dostawy.
Gdzieś na wizażu latała lista sklepów,ale gdzie to ja już nie mam pojęcia

Ja zamawiałam dzisiaj
www.matique.pl
www.zdrowekosmetyki.com

i tu
http://www.☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠/pl/p/100P...-Eye-Cream/305

ale jak mówie,nie tylko z kosmetykami sklepy mają dd,na all laski pisały też,że wysyłają za darmo,sklepy różne dzieciowe,apteki internetowe

wszystko ważne do 23.59

"Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley
anakazar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-30, 19:59   #2856
libra777
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez P0P70 Pokaż wiadomość
Libra - a pamiętasz swojego zielonego potwora. Tobie sie nie podobał ale Twoje dziecko było nim zachwycone.
Trudno więc o gustach dzieci mówić. Dziewczynką naprwdę te kuce się podobają. chociaż mojej to najbatrdziej ta butelka do karmienia. Ciągle z nią łazi a kucem rzuca. Ale w sumie to sama sobie wybrała tę zabawkę w sklepie

Moja tak samo. Wychodzimy z domu to buciki i czapa musza być. A jak wracamy to od razu ściąga. W samochodzie też ściąga. Po domu to tylko w moich uwielbie chodzić.

Odebrałam wyniki badań z wczoraj i są OK. Więc pozostaje sprawa tylko tych złych przepływów.

---------- Dopisano o 11:02 ---------- Poprzedni post napisano o 11:00 ----------

Darusia - nie ważne co. Ważne że się cieszysz więc dla Ciebie.
e tam zaraz zachwycone, tak samo jak ciężarówką czy traktorem , jak go wywaliłąm za siatkę z podwórka to nie tęsknił za nim
Cieszę się że wyniki dobre

Dobra już się nie będę wypowiadać na temat ubrań,zabawek i wystroju bo widzę że mam zupełnie odmienny gust niż większość z was.
Zawsze mi się podoba co innego niż wszystkim

Ja nie ubieram w kombinezon i na razie się nie zanosi , normalnie rajty, spodnie , body z krótkim , bluza zwykła i kurtka taka jesienna,czapka i rękawiczki , buty raz zimowe raz jesienne jak mocno wieje to bluze z polaru.
Przeciez jeszcze się zima nie zaczęła a co będzie jak będzie - 10? w podwójny kombinezon ubiorą.
Jeszcze trzeba wziąć pod uwagę czy dziecko jedzie w wózku czy idzie/biega samo.Mój akurat biega po podwórku więc nie marznie na pewno.

Ja się teraz czaję na lazanię ze szpinakiem ,tylko zapomniałam płatów lazani kupić nie wiem czy jeszcze pojadę w tym tygodniu.
libra777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-30, 20:33   #2857
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa

Aniu nic z tego
reakcji skurczowych zero:P
jak sie nie bedzie nic dzialo to za tydzien w srode na KTG.

Ojjj tak spadl kamien z serca! głaz wrecz!

LASKI MUSIMY JUZ KUPIC PRALKE ,POLECCIE COS!
Byl gosciu naprawil ale znowu sie zrypala i w przyszlym tygodniu chcemy kupic.

---------- Dopisano o 21:33 ---------- Poprzedni post napisano o 21:31 ----------

evitka to tak jak my mamy tutaj! wszystko zakrecone, w dzien okna uchylone badz rozszczelnione a kaloryfery pozakrecane,przy czym goraco jak cholera.
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-30, 21:08   #2858
aneczkkaa
Zakorzenienie

minka26 Zazdroszczę Wam tych podróży ja chyba nie miałabym na tyle odwagi \

Dużo zdrówka dla Amelki

---------- Dopisano o 21:57 ---------- Poprzedni post napisano o 21:50 ----------

Cytat:
Ja mam podobne zdanie do Any
kombinezon to się zakłada jak juz mrozy sa i na snieg .. a jak takie temp. jak teraz to wystarcza spodnie i rajty..

Zimowa kurtała i butki i czapa trzymają ciepło całego ciałka.. wiec chyba spodnie nie sa potrzebne .. te od kombinezonu..
ja też tak myśle, my śmiagamy tak : body kr rekaw , cienki sweter, rajtki jeansy, kurtka jesienna na polarze, czapa i wsio ale jak patrze na spacetrach jak inne mamy dzieci ubieraja to masakra, zastanawiam sie, w co one bede je ubierac jak bedzie z -10st

Madzia chciałabym zoabczyc twoją minę jak kazał ci zdjąć stanik

---------- Dopisano o 22:08 ---------- Poprzedni post napisano o 21:57 ----------

Cytat:
Napisane przez libra777 Pokaż wiadomość
Dobra już się nie będę wypowiadać na temat ubrań,zabawek i wystroju bo widzę że mam zupełnie odmienny gust niż większość z was.
.
no i bardzo dobrze ja mam podobne odczucia co do swojego gustu
20-12-14 10 tc
aneczkkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-30, 21:10   #2859
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Hej
Ja dopiero teraz wpadam na chwilkę. Była dzisiaj u nas teściowa i Zosia szalała za nią ze wyjść do domu nie mogła. Oczywiście nie miała tez czasu na spanie w ciągu dnia.

Libra - mnie się tez nie podoba wiele dzisiejszych zabawek jak już kiedyś pisałam. A dzisiaj w ddtvn mówili ze dzieci mają za dużo zabawek . Muszę stanowczo większość wynieść osobiście do piwnicy a część wyrzucić (popsute) bo zgadzam się z nimi.

Cytat:
Napisane przez ania p Pokaż wiadomość
Moja ostatnio polubiła tego kuzyka wozi go w wózku nakrytego kocykiem .

Zamówiłam jej lalkę na te mikołajki
http://allegro.pl/agatka-lalka-z-pie...943183064.html
Lalka mi się podoba.

Cytat:
Napisane przez pl_madzia Pokaż wiadomość
Czy wy ubieracie już dzieciakom kombinezony i zimowe wysokie buty? Mój to w takich adidasach trekingowych gania, i w kurtce. Ale widzę dzieciaki właśnie w kombinezonach i butach śniegowych. Może ja coś nie tego tego mojego ubieram,ale jak narazie nie choruje(odpukać)Nawe t mu jeszcze butów zimowych nie kupiłamCo najwięcej to ma tą czapkę misia z H7M ale to dlatego że ją uwielbiam, i mały jej jednej nie umie ściągnąć
Zakładam tylko kurtkę zimową a pod body z długim rękawem i bluzka (cienka), rajtki + jeansy albo sztruksy, buty jesienne bo jeszcze dobre, czapka. Rękawiczek nie chce zakładać, czytaj wścieka się. Zosia lata cały spacer a jak wchodzi do wózka to przykrywam kocykiem (zwykły polarowy) i jak wieje a zaśnie to jeszcze nakrywam tą osłoną na nogi.

Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa Pokaż wiadomość
moja mloda wychodzi bodziak na krotki rekaw, na to bluzka, badz bluza-zalezy.
Kurtka nie jakas gigant ciepla, taka normalna na polarku i podszewce, czape ma zimowa, rajty i normalnie spodnie,jeansy badzleginsy....

nptu akurat leginy ma takie cienkie w miare)

aaa i butki zimowe jej zakladam.
Ale maszeruje

Cytat:
Czas najwyższyJa to na początku siódmego byłam obkupiona i spakowanaAle ja zawsze tak przygotowana muszę być
Ja podobnie . Wyjeżdżając do teściów na dłużej w styczniu miałam już ze sobą torbę, tak na wszelki wypadek

Cytat:
Oj Madzia.. wychodze spod jego reki cała rozgrzana dosłownie .. mam mega gorące plecy....
Dzis zadzwonili z innego ośrodka własnie w Jarosławcu.. i od 9 stycznia zaczynam tez rehabilitację tylko wiecej zabiegów bedę miała i na pewno zestaw ćwiczen wzmacniających kręgosłup na tym najbardziej mi zalezy!

Kilka fotek Michaliny pierwsze wyjście po zapaleniu krtani
Cała mamusia

Cytat:
co???? a jak my spłacaliśmy kredyt hipoteczny.. który jest na rodziców??? ale my go spłącamy? to może ja sobie zadzwonie do urzedu skarbowego?
Ja to bym napisała do nich. W opowiedź telefoniczną nie wierzę bo ile pań tyle opowiedzi. Moze to rodzice powinni się rozliczyć
Tż mi kiedyś opowiedał ze jego ex musiała się nieźle tłumaczyć z zakupu mieszkania (kupili rodzice) a nie miała wystarczających dochodów.
Stary 2011-11-30, 21:11   #2860
ania p
Zakorzenienie

Cytat:

..
to dobrze jakby każdy miał taki sam to by nudno było

Cytat:
Aniu nic z tego
reakcji skurczowych zero:P
jak sie nie bedzie nic dzialo to za tydzien w srode na KTG.

Ojjj tak spadl kamien z serca! głaz wrecz!

LASKI MUSIMY JUZ KUPIC PRALKE ,POLECCIE COS!
Byl gosciu naprawil ale znowu sie zrypala i w przyszlym tygodniu chcemy kupic.

---------- Dopisano o 21:33 ---------- Poprzedni post napisano o 21:31 ----------

evitka to tak jak my mamy tutaj! wszystko zakrecone, w dzien okna uchylone badz rozszczelnione a kaloryfery pozakrecane,przy czym goraco jak cholera.
ja mam samsunga u mnie się sprawdza ale czy dobra to ocenię za kilka lat ( czyt . czy będzie dalej działać

Ana , Sara może to taka lalka ? bo ola ma taką agatkę
http://allegro.pl/agatka-baby-born-m...943183054.html
Stary 2011-11-30, 21:12   #2861
aneczkkaa
Zakorzenienie

dziewczyny co mam kupić Maćkowi pod choinkę ?? juz mi głowa pęka od myslenia (przedział cenowy 200-300zł) rowerek kupuję mu na wiosne wiec teraz odpada klockami narazie sie nie interesuje autkami też on wogole jakis taki inny tylko ksiązki mu w głowie no i zwierzeta uwielbia no ale przeciez nie kupie mu psa pomóżcie biednej matce
20-12-14 10 tc
Stary 2011-11-30, 21:29   #2862
Darusiaaaa
Zakorzenienie

aneczka ja to mam problem bo MNIE SIE ZADNE ZABAWKI NIE PODOBAJA.
A.Camus
Stary 2011-11-30, 21:44   #2863
madziwnia
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to madziwnia

Cytat:
aneczka ja to mam problem bo MNIE SIE ZADNE ZABAWKI NIE PODOBAJA.
pfff ja takich problemów nie mam.. mi sie wszystko podoba ....
Caaaała szafa .. az pęka w szwach

a tak serio.. to moja mama sie zrzuca jak zwykle z babcia na coś konkretnego.. i w sumie tez nie wiem co bym chciała dla Michaliny.. bo tak się ciężko jedną rzecz w dodatku taka która bedzie sie bawiła ..

i albo rowerek biegowy albo bym chciała cos takiego... bo i ma tablice i cymbałki i mulę.. te labirynty.. a ona widziałam sie tym bawiła u znajomych :
http://allegro.pl/eichhorn-szescian-...948350531.html

co myślicie o tych pudłach??

Pola ur. 3 czerwca 2014!
madziwnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-30, 21:50   #2864
ania p
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aneczkkaa Pokaż wiadomość
dziewczyny co mam kupić Maćkowi pod choinkę ?? juz mi głowa pęka od myslenia (przedział cenowy 200-300zł) rowerek kupuję mu na wiosne wiec teraz odpada klockami narazie sie nie interesuje autkami też on wogole jakis taki inny tylko ksiązki mu w głowie no i zwierzeta uwielbia no ale przeciez nie kupie mu psa pomóżcie biednej matce
To może jakiegoś zwierzaka interaktywnego i do tego książeczki

Cytat:

a tak serio.. to moja mama sie zrzuca jak zwykle z babcia na coś konkretnego.. i w sumie tez nie wiem co bym chciała dla Michaliny.. bo tak się ciężko jedną rzecz w dodatku taka która bedzie sie bawiła ..

i albo rowerek biegowy albo bym chciała cos takiego... bo i ma tablice i cymbałki i mulę.. te labirynty.. a ona widziałam sie tym bawiła u znajomych :

Jakbym patrzyła pod kontem mojej Oli to już na to za duża .
Ale ona przez starszego brata pominęła różne etapy tak samo te fishera zabawki już ma wszystkie w nosie
Stary 2011-11-30, 21:55   #2865
lindsley
Zakorzenienie

Dziś tak na chwilę tylko wpadłam bo mam pytanie...
Cytat:
Wie,wiem,że już biedne dzieciaki poubierane we wrześniu zimowo były

Ok.To super z tym szpiankiem.

Hmm,mnóstwo sklepów ma dzisiaj ten dzień darmowej dostawy.
Gdzieś na wizażu latała lista sklepów,ale gdzie to ja już nie mam pojęcia

Ja zamawiałam dzisiaj
www.matique.pl
www.zdrowekosmetyki.com

i tu
http://www.☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠/pl/p/100P...-Eye-Cream/305

ale jak mówie,nie tylko z kosmetykami sklepy mają dd,na all laski pisały też,że wysyłają za darmo,sklepy różne dzieciowe,apteki internetowe

wszystko ważne do 23.59
Chciałam zrobić zamówienie z tego drugiego (zdrowe kosmetyki) linka co podałaś i doliczyli mi za wysyłkę. Na pewno u nich też jest za darmo?

Michaś
lindsley jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-30, 21:57   #2866
aneczkkaa
Zakorzenienie

Cytat:

u nas tez moj brat z mama chcą sie zrzucic, do tego my musimy mu cos kupic wiec trzeba bedzie dwa wielkie prezenty albo kilka mniejszych tylko ja juz sama nie wiem corobic bo ma tych zabawek od cholery a prawie wcale sie nimi nie bawi ( najlepsze są książki i kot ) ale ja mamproblemy hehhehe

ale chyba ten ziwrzak interaktywny to dobry pomysł
20-12-14 10 tc
Stary 2011-11-30, 22:05   #2867
P0P70
Zakorzenienie

Jechalam dzisiaj do domu ponad 6 godzin. Normalnie nie da się jeździć po tych naszych remontowanych drogach.

P0P70 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-30, 22:13   #2868
ania p
Zakorzenienie

Cytat:
u nas tez moj brat z mama chcą sie zrzucic, do tego my musimy mu cos kupic wiec trzeba bedzie dwa wielkie prezenty albo kilka mniejszych tylko ja juz sama nie wiem corobic bo ma tych zabawek od cholery a prawie wcale sie nimi nie bawi ( najlepsze są książki i kot ) ale ja mamproblemy hehhehe

ale chyba ten ziwrzak interaktywny to dobry pomysł
MOja Ola też kocha kotki więc jej kupiłam tego
http://allegro.pl/hasbro-fur-real-fr...942581271.html
już jednego takiego ma tylko nie chodzącego i bardzo go lubi .
książeczek o kotkach też masz pełno . Ola też takie lubi gdzie są własnie zwierzęta .
Stary 2011-11-30, 22:48   #2869
libra777
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez izazula Pokaż wiadomość

Libra - mnie się tez nie podoba wiele dzisiejszych zabawek jak już kiedyś pisałam. A dzisiaj w ddtvn mówili ze dzieci mają za dużo zabawek . Muszę stanowczo większość wynieść osobiście do piwnicy a część wyrzucić (popsute) bo zgadzam się z nimi.
Mam takie samo zdanie , jesteśmy bardzo oszczędni w kupowaniu zabawek.Mika zabawki mieszczą się w pudełku od rosmanowych pampków i do tego ma 2 traktory ,2 kombajny i dźwig to takie większe co nie wlazły do pudła i w drugim pudełku ma książki to wszystko
No i na dworze parę łopatek,foremek ,wiaderko i pojazdy

Cytat:
już Ci dziewczyny napisały ,tez pomyślałam o interaktywnym piesku

Ania ten kotek świetny , widziałam go w sklepie wygląda bardzo realistycznie

Może i dobrze że mam inne zdanie , przynajmniej moi znajomi mogą liczyć na moją szczerą ocenę na pewno nie przytaknę jeśli mi się nie podoba.

My kupiliśmy tylko pod choinkę(której na razie nie mamy) prezent.

Nad rowerkiem się zastanawiamy ale na wiosnę i na razie też się wacham czy biegowy czy zwykły trójkołowiec ,za tydzień w lidlu mają być biegowe za 200

U nas dzisiaj usypianie przebiegło bezproblemowo ,Przypominam że oduczam trzymania za rękę.
Mówię do niego weź Dużego (tak nazywamy osła,śpi z nim ) za łapkę i śpij i trochę jeszcze powariował ,na szczęście ma ograniczone ruchy przez śpiwór i usnął bez krzyku i płaczu.Także już mogę odetchnąć.
libra777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-01, 04:53   #2870
Baobabek
Zakorzenienie

GG do Baobabek Send a message via Skype™ to Baobabek

Cytat:
Napisane przez blistex Pokaż wiadomość
Darusia zazdraszczam potrochu juz niedługo będziesz miała takiego małego pucusia w domku do schrupania
a moje dziecko w najlepsze sobie śpi, a ja boje sie ja rozebrać, choc tam tylko 12 stopni jest, gdzie ona śpi
robiąc zdjęcie znalazłam w telefonie właśnie takiego małego pucurka
jeju a wiesz jak ja jej zazdraszczam????i adze??? matko jak ja bym wpaść chciała, bo zdecydować się raczej tak szybko nie zdecyduję
Cytat:
moja chodzi w śniegowcach już bo nie ma innych dobrych , nie będę przeceiż teraz półbutów większych kupować, na parę cieplejszych dni.
Do tego zimowa kurtka, puchowa, ale cienka i ciepła. Pod spodem np.body na krótki, cienka bluzeczka, bluza. Albo body na długi+bluza.sweterek.
Na dół normalne spodnie i rajty.
I jak chłodniej to w śpiworze ma nogi i ręce zakryte.

Ana, czemu jak w kombinezonach to wariatki?
przecież ostatnio było już poniżej zera...dziś rano u nas 0 stopni.Moja koleżanka młodemu zakłada, wcale nie jakiś gruby i za to go pod spodem cieniej ubiera

a nie lepiej by było zmienić na hasła sms?

ja bym nie kupowała-dla mnie to klamot na 5 min. Ale to ja

superancko!!!! gratulejszyn
i pakuj tą torbę, ja to się chyba bardzoiej od ciebie denerwuję
----

a mi młoda wczoraj jesień średniowiecza zrobiła-nie poszła spać o 12 (prawie godzinę z nią walczyłam ), i potem ok 15 zasnęła mi na siedząco w biedronce w okropnym hałasie. Po 30-40 min na dworze zrobiło mi się zimno i chciałam ją też poprawić i się obudziła....i ryk, jęki i stęki ze 2h.
Wołała mnie, ale jednocześnie nic ode mnie nie chciała, a chciała jedno-żeby jej baję włączyć, ale jako że dziecięcemu terroryzmowi mówię stanowcze "nie", wyła aż się zmęczyła.
A jeszcze przyszła @ i słabo się czułam i odliczałam kiedy tylko pójdzie spać gnom jeden....
za to o dziwo wieczorem normalnie poszła spać
nie wiem czy pko ma tę opcję może mi się uda po południu podjechać do banku to mi dadzą nową kartę - madziwnia poradziła
a moje dziecko mnie wczoraj rozśmieszyło moje dzieci w szkole jak chcą iść do wc to mówią: proszę pani, mogę do łazienki?? ja na to: do dzwonka nie wytrzymasz?? a oni - no wie pani - krecik (czyli kupa), no i ja do małego tak parę razy mówię w żartach: zrobiłeś krecika? gdzie jest krecik?? i on wtedy pokazuje na pieluchę, wczoraj zrobił no i pytam go, Kubusiu zrobiłeś krecika, a on, że tak, to dalej pytam, a pokaż, gdzie ten krecik, a on poszedł do szafki i przyniósł mi krowę z farmy i zaczął mi wciskać mucząc przy tym

Baobabek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-01, 06:38   #2871
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Bao to duzego tego krecika ma ale pierwszy raz słyszałam żeby tak to nazywać

aneczka myślę ze zwierzątko interaktywne bedzie dobrym pomysłem. Albo kup mu żywego króliczka, czy chomika, czy jak u mnie koszatniczkę. Mały przy klatce 1/4 dna spdza dokarmiając ja słonecznikiem, i drapiąc ją

madziwnia dla naszych dzieci ta kostka to chyba już niebardzo. To tak ja bym kupowała dla dziecka 6-9 mc. W tym wieku co nasze dzieci chyba szybko się znudzi. Erwin bawi się ciagle tą kolejką z ikei(te klocki na precikach) ale to raz na kilka dni usiądzie przy tym i z 20 min luzu, podobnie ze zwykłym liczydłem(tez z ikei) Kostka tez pewnie na chwile by była dobra,ale szybko by w odstawkę poszła. Szwagierce zalega i się kurzy, ale fajne tak u kogoś się pobawić.

Młody jeszcze śpi. Wczoraj jak zasypiał to jak zwykle troche skacze w łóżeczku, i się przewrócił o poduszkę i łbem w ścianę, tak mocno że na czole ma krwiaczka od tej bocznej siatki W nocy miałam stracha czy nic mu nie będzie, ale pochrapuje więc jest ok

Stary 2011-12-01, 07:44   #2872
evitka21
Zakorzenienie

Cytat:
U nas dzisiaj usypianie przebiegło bezproblemowo ,Przypominam że oduczam trzymania za rękę.
Mówię do niego weź Dużego (tak nazywamy osła,śpi z nim ) za łapkę i śpij i trochę jeszcze powariował ,na szczęście ma ograniczone ruchy przez śpiwór i usnął bez krzyku i płaczu.Także już mogę odetchnąć.
e no to superowo . Ból zdrętwiałej ręki tez znam, a głaskać czy tam dotykać (przy chorobie) w łóżeczku musiałam tylko kilka nocy, i już mi wystarczyło
madziwnia, ja też uważam, że na taką kostkę to nasze maluchy już za dorosłe

a u nas duplo to hit hitów-stoi na stoliczku zbudowana przez nas chata i młoda tylko wstanie i wylezie z łóżeczka to od razu leci na swój taborecik i krzyczy "mamusiu, chodź bawić klockami niuniusiom" i ustawia przestawia te figurki, kładzie je spać, gilgocze , daje im jeść coś rozwala przełoży gdzie indziej...no radocha jak nie wiem.
I super ten zestaw jest co kupiłam używany na all-chyba ze 180 klocków, pełno tych dużych, chyba z 10 zwierzątek z zoo, ludziki, helikopter.
Fajnie że tą dużą płytkę budowlaną mamy, to jest pole do popisu w budowaniu

chciałam wam jeszcze poopisywać trochę śmiesznych tekstów małej, ale nie wiem czy was nie będę zanudzać tym....

Stary 2011-12-01, 08:12   #2873
blistex
Rozeznanie

Bao usmiałam się z krecika

a ja zastanawiam sie nad zakupem tablicy do malowania kredą dla Julki, tylko nie wiem czy kupic jej tą z Ikei, co można z drugiej strony na papierze malować, czy lepiej taka wielką mocowana do ściany

Aneczka interaktywne zwierzątko to dobry pomysł, moja Jula tego kota ciąga na smyczy, bo pies juz się nie daje i na nia warczy
my też się zastanawialismy nad króliczkiem albo świnką morską, ale nie wiem czy ona jeszcze nie jest za małą na takie zwierzątko, na razie mamy kotkę na klatce, która sobie Jule upodobała, bo jak tylko pojedziemy na remont, to ona jej nie odpuszcza na krok.

PlMadzia i inne co pisały o zwrotach za remont, to możecie mi coś odpisac w klubie?

---------- Dopisano o 09:12 ---------- Poprzedni post napisano o 09:11 ----------

Evitka pisz pisz ja bardzo lubie czytać o tym co Lenka mówi
Stary 2011-12-01, 08:16   #2874
Darusiaaaa
Zakorzenienie

moim zdaniem dzieciaki nasze sa zdecydowanie za male na jakies zwierzatko.....
drcron zalezy ile masz miejsca, ja na sciane bym nie chciala tablicy ale na wolno stojaca nie mamy miejsca za bardzo, a `tez o tym myslalam, ale u szwagierki sie nie interesi wiec swojej miec nie bedzie;p
A.Camus
Stary 2011-12-01, 08:25   #2875
sara 85
Zakorzenienie

mi też się wydaje że nasze dzieci na królika za małe. Ja miałam go przez kilka lat i więcej nie kupie. Wszystko pogryzione i śmierdzi strasznie. Za to Zosia latem dostanie pieska.

Tym kotem interaktywnym tak średnio się bawi, od czas do czasu podejdzie i tyle. Za to inne dzieci jak przychodzą do nas to uwielbiają go

Aneczka a może taki warsztat majsterkowicza? Koleżanki syn uwielbia się tym bawić

Franio 24.07.2014 r.
sara 85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-01, 09:06   #2876
aneczkkaa
Zakorzenienie

Cytat:
już Ci dziewczyny napisały ,tez pomyślałam o interaktywnym piesku

Nad rowerkiem się zastanawiamy ale na wiosnę i na razie też się wacham czy biegowy czy zwykły trójkołowiec ,za tydzień w lidlu mają być biegowe za 200
wczoraj do 24 ogladaliśmy na youtube filmiki z interaktywnymi pieskami no i chyba wybraliśmy http://allegro.onet.pl/nowy-piesek-b...950169854.html

te z lidla to chyba lipa będzie ja napewno kupie mu na wiosne ten biegowy w tamte wakacje w pensjonacie w którym mieszkaliśmy synek właściecielki na takim śmigał,
w tym roku tez tam byliśmy i młody dalej na nim jeździł i nie chce sie z nim rozstac mimoo tego że rodzicekupilimu taki dorosły rower on i tak woli ten biegowy

---------- Dopisano o 10:02 ---------- Poprzedni post napisano o 09:47 ----------

Cytat:
Napisane przez blistex Pokaż wiadomość
Bao usmiałam się z krecika

a ja zastanawiam sie nad zakupem tablicy do malowania kredą dla Julki, tylko nie wiem czy kupic jej tą z Ikei, co można z drugiej strony na papierze malować, czy lepiej taka wielką mocowana do ściany

Aneczka interaktywne zwierzątko to dobry pomysł, moja Jula tego kota ciąga na smyczy, bo pies juz się nie daje i na nia warczy
my też się zastanawialismy nad króliczkiem albo świnką morską, ale nie wiem czy ona jeszcze nie jest za małą na takie zwierzątko, na razie mamy kotkę na klatce, która sobie Jule upodobała, bo jak tylko pojedziemy na remont, to ona jej nie odpuszcza na krok.
hehhe Maciej jakwidzi króliczki chomiki itd to az piszczy z radości ale na tą chwilę jest za wczescie na takie cudeńka on jest jeszcze za mały

sara tez o tym myślałam o tym ale chyba lepiej te intersaktywne zwierzaki ale jeszcze chce je na zywo oglądnąć i jeszcze pomyśle

---------- Dopisano o 10:06 ---------- Poprzedni post napisano o 10:02 ----------

Cytat:
a u nas duplo to hit hitów-stoi na stoliczku zbudowana przez nas chata i młoda tylko wstanie i wylezie z łóżeczka to od razu leci na swój taborecik i krzyczy "mamusiu, chodź bawić klockami niuniusiom" i ustawia przestawia te figurki, kładzie je spać, gilgocze , daje im jeść coś rozwala przełoży gdzie indziej...no radocha jak nie wiem.
chciałam wam jeszcze poopisywać trochę śmiesznych tekstów małej, ale nie wiem czy was nie będę zanudzać tym....
a widzisz Maciej jak wstaje tood razu idzie do pudła z ksiązkami i zanim przyjdzie do nas do łóżka ma już ze sobą książkę

pisz pisz
20-12-14 10 tc
Stary 2011-12-01, 09:20   #2877
minka26
Wtajemniczenie

Cytat:
e no to superowo . Ból zdrętwiałej ręki tez znam, a głaskać czy tam dotykać (przy chorobie) w łóżeczku musiałam tylko kilka nocy, i już mi wystarczyło
madziwnia, ja też uważam, że na taką kostkę to nasze maluchy już za dorosłe

I super ten zestaw jest co kupiłam używany na all-chyba ze 180 klocków, pełno tych dużych, chyba z 10 zwierzątek z zoo, ludziki, helikopter.
Fajnie że tą dużą płytkę budowlaną mamy, to jest pole do popisu w budowaniu

daj linka pilz jeszcze raz do tych klocków

dawaj tu teksty Lenki, ja uwielbiam to czytać

Cytat:
Napisane przez Baobabek Pokaż wiadomość
jeju a wiesz jak ja jej zazdraszczam????i adze??? matko jak ja bym wpaść chciała, bo zdecydować się raczej tak szybko nie zdecyduję

nie wiem czy pko ma tę opcję może mi się uda po południu podjechać do banku to mi dadzą nową kartę - madziwnia poradziła
a moje dziecko mnie wczoraj rozśmieszyło moje dzieci w szkole jak chcą iść do wc to mówią: proszę pani, mogę do łazienki?? ja na to: do dzwonka nie wytrzymasz?? a oni - no wie pani - krecik (czyli kupa), no i ja do małego tak parę razy mówię w żartach: zrobiłeś krecika? gdzie jest krecik?? i on wtedy pokazuje na pieluchę, wczoraj zrobił no i pytam go, Kubusiu zrobiłeś krecika, a on, że tak, to dalej pytam, a pokaż, gdzie ten krecik, a on poszedł do szafki i przyniósł mi krowę z farmy i zaczął mi wciskać mucząc przy tym
ja słyszałam jeszcze, że krecik wystaje z norki
Stary 2011-12-01, 09:27   #2878
Darusiaaaa
Zakorzenienie

albo wystawia lepek:P
A.Camus
Stary 2011-12-01, 09:43   #2879
evitka21
Zakorzenienie

to napisze o lenki gadkch wieczorem.

A znacie to? http://www.babyradio.pl/ lenucha bardzo lubi słuchać

---------- Dopisano o 10:43 ---------- Poprzedni post napisano o 10:42 ----------

krecik wystawiający łepek i wystający z norki

Stary 2011-12-01, 09:59   #2880
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Moje dziecko dopiero wstało i zjadło śniadanie a drugi o 13 ze szkoły wraca. Szkoda że tak nie jest codziennie

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości