|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: No Kochane, czas wybrać tytuł do kolejnego wątku ![]() |
|||
Ząbki śmiało już kiełkują a dzieciaczki zupką plują. VII-VIII 2011 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
17 | 32,08% |
Rok temu w brzuszku mamy, teraz rok razem witamy |
1 | 1,89% |
Uhuha Uhuha zima z brzdącem nie jest zła! |
5 | 9,43% |
Straszne kolki poszły w kąt, teraz ząbki dają show. |
0 | 0% |
Dzieci silne bardzo mamy, które siedzieć by już chciały! |
3 | 5,66% |
Pierwsze ząbki już mamy i obiadkami się zajadamy. |
0 | 0% |
Ząbek tu, ząbek tam - tutaj najlepszy wątek mam. |
0 | 0% |
Jabłko,marchew czy pietruszka – trafia już do mojego brzuszka. |
2 | 3,77% |
Jak na drożdżach rośniemy, bo obiadki już jemy. |
0 | 0% |
Pierwsza zima naszych dzieci, jak ten czas szybciutko leci. |
18 | 33,96% |
Dobrze się już znamy i lubimy mocno, a nasze dzieciaki jak na drożdżach rosną. |
0 | 0% |
Nawet żadna teściowa temu nie zaprzeczy, że jesteśmy super mamy i mamy cudowne dzieci! |
2 | 3,77% |
Obroty ćwiczymy, wszystko zaśliniamy i mamy fajowe, superanckie mamy. |
3 | 5,66% |
W zeszłą zimę w brzuszku mamy, w tą już z zewnątrz świat oglądamy. |
2 | 3,77% |
Piję mleczko, rosnę, śpię i tak mija dzień za dniem. |
0 | 0% |
Głosujący: 53. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2791 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Pierwsza zupka, pierwszy ząbek. Tu najlepszych mam jest wątek. VII-VIII 2011 :)
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez piwnooka77 Czas edycji: 2011-11-30 o 23:53 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2792 |
Rozeznanie
|
Dot.: Pierwsza zupka, pierwszy ząbek. Tu najlepszych mam jest wątek. VII-VIII 2011 :)
a to juz wiem czemu niespie impreza u iustyny
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2793 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A co do pomysłu Brumka na miotłę- to przypomniało mi się, że Twoja teściowa była zachwycona mopem viledy chyba? To może mopa? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2794 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2795 |
Zakorzenienie
|
iustyna no to zapraszam do mnie
uczcimy to, kto nie śpi do mnie! ![]()
#2796 |
Rozeznanie
|
o matko brumku to mnie uradowalas
![]() zanka zaraz bede ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2797 |
Zakorzenienie
|
Ale ja winka nie mogę
![]() Mleko masz? ![]()
#2798 |
Rozeznanie
|
no nic zegnam sie czas spac do jutra
|
![]() ![]() |
![]() |
#2799 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2800 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
chcesz? jasne, u nas mleka pod dostatkiem, a jak wolisz to kakao mogę zrobić ![]()
![]() |
#2801 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2802 |
Zadomowienie
|
no i sama zostałam - kurcze wcięło mi cały, dlugi post, już gotowy do wysłania
![]() spróbuję odtworzyć... dziękuję za kciuki - pomogły ![]() mimo późnej pory Dawid był w świetnym humorze i roztaczał w koło swój urok ![]() kobieta ma super podejście do dzieci, badała, jednocześnie go zabawiała, rozmawiała a Dawid śmiał się jak opętany ![]() konkretne chwyty, obroty, przygięcia etc a on nie irytował się powiedziała że psychicznie jest świetny, asymetrię mam ćwiczyć, pokazała mi kilka ułożeń ciała, jak nosić powiedziała że niedotlenienie widoczne w usg nie jest bardzo duże, że nie jest to niepokojące nie ma przeciwskazań do szczepienia kolejna wizyta za 6tygodni fajna amosferę stworzyła podczas tej wizyty, jak go wzięła na ręce to ucałowała w główkę, miłe to było ![]() chciałam dzisiaj wybrac zdjęcia do wywołania i nie zrobilam nic zamówiłam albumy dla dziadków w któe te zdjęcia powkładam, oraz ramki - dostaną to w prezencie dziadkowie nie robia w tym roku prezentów, tylko coś dla Dawida, więc dostana prezenty z nim związane, w kwestii wyboru prezentów mam temat z glowy nie wiem co tam jeszcze pisałam.... uciekam do klubu na chwilkę i spać dobrej nocy ---------- Dopisano o 01:26 ---------- Poprzedni post napisano o 01:20 ---------- ale kusicie tym winem ![]() ja kilka miesięcy temu powiedziałam że pewnie w sylwestra dopiero się napiję, takie odległe to sie wydawało, a to przecież już tuż tuż ![]() w sylwestra miałam sie "napić" z moją dobra znajomą, z którą wielokrotnie prowadziłam dysputy do rana przy butelce (czyt. butelkach) wina czy tam czegos... no i musimy to odłozyć - poród będzie miała w lutym no ale co się odwlecze... ![]()
#2803 | |
Zakorzenienie
|
Zanka - nie lubię kakałka. Wolę czyste ... mleczko
![]() Cytat:
![]() ![]() I bardzo się cieszę, że z Dawidem wszystko dobrze ![]() A co do albumu, to właśnie w sobotę na imieniny teściowej dałam album ze zdjęciami Tymcia. Aż się popłakała ![]()
![]() |
#2804 | |
Zakorzenienie
|
niestety piwa brak
jest za to kawa, herbat, mleko, sok Cytat:
![]() dobrze, czyste mleko dla Ciebie
![]() |
#2805 |
Zakorzenienie
|
#2806 |
Zadomowienie
|
bałam się tej wizyty a jakoś tak bezstresowo było
brumek, albumy zamówiłam już we wrzesniu a zdjęc nadal żadnych nie wywołałam, to już ostatni dzwonek by to zrobić, jak mam na święta zdążyć pochwalę się że mamy nowy odkurzacz, nooooo odkurza się o niebo lepiej, ale nadal nie powiem żeby to bylo moje ulubione zajęcie... ![]()
#2807 |
Zakorzenienie
|
pomalowałam paznokcie
![]()
#2808 | |
Zakorzenienie
|
![]() My już od ponad godziny nie śpimy. Tż właśnie wychodzi do pracy. Nerwa mam ![]() ![]() Cytat:
Ja to jem, ale oczywiście nie wpadłam na to, żeby zamówić ![]() Zdradzisz ile płaciłaś za opakowanie? Coś czuję, że będzie mi szkoda.... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2809 | ||||||||
Zakorzenienie
|
dzień dobry
![]() Mały wziął sobie do serca że skoro nie spał w dzień to ma w nocy dać się wyspać, zbudził się tylko raz o 1.00. Teraz jeszcze śpi, a mamuśka pije kawę i zbiera się na uczelnię ![]() Żeby dwie strony przez noc naprodukować..... ![]() Kurka...czegoś mi nie zacytowało ![]() Cytat:
podziwiam ![]() Brumek, mnie nie ma co podziwiać bo ledwo się mobilizuję, żeby jeszcze efekty były widoczne to byłoby super ![]() iustyna, nie ma mowy żebym za Ciebie ćwiczyła, mimo że Cię lubię ![]() ![]() Brzuszki też by mi się przydało robić, ale jakoś nie mogę się do tego zabrać. A mąż wpadł na pomysł że mnie nauczy pompki robić....chyba zgłupiał, sam niech sobie robi...po paru próbach sobie darował ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Wpadnij na bezalkoholowe ![]() Cytat:
cieszę się że tak dobrze!! oho, właśnie się zbudził...i dyskutuje z misiem w łóżeczku... no nic, idę ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2810 |
Zakorzenienie
|
My dzisiaj mamy wizytę kontrolną u ortopedy.
Sama z Radkiem jadę. Jak sobie pomyślę, że mam się pytać czy nas bez kolejki weźmie to coś mi się dzieje... I te wredne spojrzenia niektórych ludzi... do tego rozebrać Radke ze spiworka, z nosidełkiem i torbą ![]() Nie ma za bardzo gdzie... Wiem, że dam sobie radę ale no coś mi się dzieje! ---------- Dopisano o 06:52 ---------- Poprzedni post napisano o 06:51 ---------- Idę myć głowę. Jeszcze gina mam dzisiaj. A nic koło siebie nie zrobiłam. Gości mieliśmy wczoraj. A u mnie normalnie jak w buszu ![]() ---------- Dopisano o 06:58 ---------- Poprzedni post napisano o 06:52 ---------- agni82 dawno nie było. Ciekawe jak tam Emil i jego ząbki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2811 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cieszę się bardzo ![]() ![]() Witam. Moje Dziecię urządziło wczoraj o 23 bunt, zatytułowany "Jak mnie nie weźmiesz do łóżka Stara Ruro to nie będę spał". Ale nie wzięłam. Jakoś zasnął ![]() ![]() Brumku śniłaś mi się. I Twój Tymek. Był taki półtoraroczny, grubiutki i zasnął pod stołem ![]()
![]() |
#2812 |
Zakorzenienie
|
początkowo tak, potem sie przyzwyczaja. kinga znala odglos inhalatora od płodu i zasypia przy nim... tyle ze trzymam maseczke tak ze nie dotyka policzka, a jest jakis 1 mm wolnego i jest git.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2813 |
Rozeznanie
|
Dzień dobry
![]() Zacytowalam kilka postów poprzez "wielocytuj" i na końcu zrobiłam "odpowiedź" i się nie pokazały te zaznaczone posty:/ moge prosić o krótką instrukcję jak się wielocytuje? ![]() U nas druga nocka w oddzielnych pokoikach. Dojrzałam do tej decyzji by Ala zamieszkała w końcu w swoich 4ścianach ![]() ![]() Idę nakarmić głodomorka a później tu wróce ćwiczyć cytowanie Waszych wypowiedzi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2814 |
Zakorzenienie
|
zapomnialam powiedziec: wczoraj bylam w multikinie na filmie (listy do m - nie lubie takich) za ten bilet co w gazecie dziecko był. fajnie bo same maluszki, cichutko, przyciemnione swiatlo, przewijak i maty na sali. fajnie ze jest taka mozliwosc dla mamusiek. bylam z szefowa i jeszcze jedna kolezanka, karmilysmy na seansie, mala zasnela mi na rękach... super! jak bedzie cos fajniejsdzego to tez idziemy!!!
ide nadrabiac, tyle ile sie da przed przedszkolem.... zrobilam dzem jablkowy z aromatem ananasowym i wyszedł pyszny!!!!!!!!!!!!! |
![]() ![]() |
![]() |
#2815 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Zanim Was dalej ponadrabiam to Emi i Zuzka za kolejne miesięcznice ![]() ![]() ![]() Wasze kciuki są nie do przecenienia ![]() ![]() ![]() ![]() Nauczyła się przekręcać z plecków na bok i teraz namiętnie to robi ![]() No i wczoraj zaczęła robić coś tak śmiesznego że boki zrywać ![]() ![]() ![]() Jak znajdę chwilkę to powrzucam parę zdjęć tej mojej zacieszki ![]() ---------- Dopisano o 08:34 ---------- Poprzedni post napisano o 08:32 ---------- Aha a Karolcia waży już 7 kg i ma 65cm - czyli przybiera 200g/tydz ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2816 |
Zakorzenienie
|
Ahoj!
Jak bym swojego słyszała ![]() ![]() ![]() No nie, co to za nocne imprezy beze mnie! Wrrr, ja Wam dam, nie obudzić biednej, umęczonej życiem ciotki Mariny ! ![]() Igor właśnie zrzygał mi brzoskwinie na ostatnią bluzkę, bo inne już na mieszkaniu. No nic, powiem, że to taki modny nadruk ![]() Oj, drze się.
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
![]() ![]() |
![]() |
#2817 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
jako dziecko nie wymawialam poprawnie wszystkich wyrazów i sepleniłam. moja mama, nauczycielka, raz zabrała mnie do szkoly jako kilkulatke. a że grzeczne ![]() ide zawiezc starszego do przedszkola... |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2818 |
Rozeznanie
|
Zdziwiona dlaczego Ala nie jest zainteresowana jedzonkiem, zaczęłam odtwarzac dzisiejszy poranek i zapomniałam, że karmiłam ją przed 7 a nie o 5 jak mi się wydawało
![]() A w temacie słoiczków, od kilku dni obserwuję małą bo od kiedy wprowadziłam jej inne jedzonko, to na wieczór wysypywało ja wokoł ust bródka. Nie wiedziałam czy to kwestia ślinienia się, może smoczek na dworze a teraz jest przecież chłodniej, czy właśnie słoiczki które zaczęłam jej podawac. i wychodzi na to, że to wina słoiczków. i teraz mam tylko zagwostkę, czy to kwestia zjedzonych warzywek i na to taka reakcja czy (co bardziej mi sie wydaje prawdopodobne) jedząc ALa ma buźkę umorusaną tym jedzonkiem i mimo, że po wsyztskim ją przemywam wodą ta wysypka sie ukazuje. Jest taka możliwośc, że te warzywka w tych słoikach moga tak reagować na skórę??? Albo czy istnieje kontaktowa alergia na warzywa a nie tylko poprzez ich spozycie? |
![]() ![]() |
![]() |
#2819 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry!
U nas ostatnio nicki sie zepsuły, Sarenka budzi się na jedzenie, a później nie w głowie jej spanie. Co noc usypiam ją po 1,5h ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2820 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja się witam. Wyspana. Agu właśnie wstała. Dziś musz posprzątać, poprosze kopa na rozpęd. I jaram sie, bo pierwszy raz wystawiłam coś na allegro ![]() ---------- Dopisano o 09:01 ---------- Poprzedni post napisano o 08:57 ---------- Cytat:
![]() Mam dla Ciebie wish liste zakupową. Daj znać jak bedziesz na gg ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:57.