|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: No Kochane, czas wybrać tytuł do kolejnego wątku ![]() |
|||
Ząbki śmiało już kiełkują a dzieciaczki zupką plują. VII-VIII 2011 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
17 | 32,08% |
Rok temu w brzuszku mamy, teraz rok razem witamy |
1 | 1,89% |
Uhuha Uhuha zima z brzdącem nie jest zła! |
5 | 9,43% |
Straszne kolki poszły w kąt, teraz ząbki dają show. |
0 | 0% |
Dzieci silne bardzo mamy, które siedzieć by już chciały! |
3 | 5,66% |
Pierwsze ząbki już mamy i obiadkami się zajadamy. |
0 | 0% |
Ząbek tu, ząbek tam - tutaj najlepszy wątek mam. |
0 | 0% |
Jabłko,marchew czy pietruszka – trafia już do mojego brzuszka. |
2 | 3,77% |
Jak na drożdżach rośniemy, bo obiadki już jemy. |
0 | 0% |
Pierwsza zima naszych dzieci, jak ten czas szybciutko leci. |
18 | 33,96% |
Dobrze się już znamy i lubimy mocno, a nasze dzieciaki jak na drożdżach rosną. |
0 | 0% |
Nawet żadna teściowa temu nie zaprzeczy, że jesteśmy super mamy i mamy cudowne dzieci! |
2 | 3,77% |
Obroty ćwiczymy, wszystko zaśliniamy i mamy fajowe, superanckie mamy. |
3 | 5,66% |
W zeszłą zimę w brzuszku mamy, w tą już z zewnątrz świat oglądamy. |
2 | 3,77% |
Piję mleczko, rosnę, śpię i tak mija dzień za dniem. |
0 | 0% |
Głosujący: 53. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2641 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwsza zupka, pierwszy ząbek. Tu najlepszych mam jest wątek. VII-VIII 2011 :)
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2642 |
Rozeznanie
|
Dot.: Pierwsza zupka, pierwszy ząbek. Tu najlepszych mam jest wątek. VII-VIII 2011 :)
staram sie nadrabiac,naprawde
![]() ![]() a dzis jeszcze pilnuje corke syna-jak co drugi dzien- i w ogole czasu nie mam. teraz spia oboje, uff,ale zaraz pewnie pobudka i wtedy musze zabrac sie za robienie ciasta, obiadu, ale oczywiscie najpierw trzeba ich nakarmic i przebrac ![]() chyba dam rade ![]() tak kuislyscie tym oballem ze dzis zamowilam. jeszcze chce kupic bebenek interaktywny-juz na swieta, ale nie wiem czy na all czy poszukac w sklepach.. brawa za skonczone tygodnie i miesiace ![]() Carmela gdzie/do kogo chodzilas do neurologa? bo z tego co kojarze to na Zaspe, tak? ja jestem z okolic i musze z Filipkiem sie wybrac..poki co jestesmy umowieni do pani Michalskiej na Polanki.. no to popisalam...budzi sie jedna ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2643 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2644 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Brunetka ja się przyłączam do niewyspanych... Tylko, że ja tak już trzecią noc z rzędu ![]() ![]() ![]() ![]() I w ogóle piąty dzień jestem na diecie bezmlecznej i beznabiałowej. Mały ma na coś uczulenie (na buzi mu się pojawia). Prawdopodobnie z jedzenia i mam wyłapać na co ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2645 | |||||
Zakorzenienie
|
Szczepienia nie było
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Brawo Emi ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2646 |
Rozeznanie
|
aha, co do nawilzacza my mamy o taki: http://allegro.pl/elegancki-nawilzac...953013300.html
jestem w miare zadowolona,pokazuje wilgotnosc w pokoju,mozna ustawic opcje ze ma sie wylaczyc po jakims czasie albo jak osiagnie dana wilgotnosc(mzona ustawic np 60%), ale nasza sypialnia dosc duza,i dlugo musi byc wlaczony zeby nawilzyc caly pokoj ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2647 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2648 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() A kubki niekapki - następny etap po butelce, lub zamiast niej ![]() ![]() Cytat:
![]() U nas też pogoda cudna! A ja zamiast wyjść na zewnątrz to siedzę przed kompem i przygotowuję projekt na studia :/ A w międzyczasie korzystam z dnia darmowej dostawy i usiłuję jakieś prezenty znaleźć ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2649 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A skad jesteś dokładnie? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2650 |
Zakorzenienie
|
Brumku a nie możecie się zapisać do jakiejś innej przychodni?
Podziwiam za cierpliwość ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2651 |
Zadomowienie
|
Pogoda śliczna jak na ostatni listopada
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2652 |
Zadomowienie
|
dziekuję Wam za kciuki, powoli będziemy się przygotowywać do wyjścia
a jak jest z ta darmowa wysyłką? tylko ten sprzedawca który deklaruje ma 0zl czy wszyscy?
#2653 |
Zakorzenienie
|
Eee z tego co ja się orientuje to nie są polecane ze względu na trudność później z piciem z normalnego kubka, oraz coraz częściej można znaleźć opinie o negatywnym wpływie na zgryz. Ja myśle o czymś takim http://allegro.pl/kubek-niekapek-lov...912648883.html, a póki co Filip pije normalnie ze smoczka jak do mleka i ma butelke z uchwytami. Ma przy tym zabawe i uczy się jak pić. Coś tam zawsze mu wyleci na bodziaki, ale to nieistotne
![]() Czy któraś laska używa pieluch Helena Harper i może coś na ten temat powiedzieć ?
#2654 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
ale nie wiem ktory, bo widziałam różne rozmiary i rodzaje pokazesz? jakie macie dziewczyny?
![]() |
#2655 |
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny. Ja tak wpadam na chwilę z pytaniem.
Możecie polecić jakieś nosidełko ergonomiczne??? Muszę kupić coś takiego, bo mnie córka wykończy ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2656 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#2657 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
jest lista sklepów które biorą w tym udział http://www.dziendarmowejdostawy.pl/
![]() ![]() |
![]() |
#2658 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2659 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() ![]() ja bym na Twoim miejscu po prostu zmieniła przychodnię bo by mi babsko do reszty nerwy zjadło... Tymek okaz zdrowia a ona ciągle ma jakieś "ale" ![]() ![]()
![]() |
#2660 | |||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kuba już drugi raz ma schizy że coś widzi? moze jest medium ![]() Cytat:
Super że masz klucze ![]() ![]() Masz zrobić zdjęcia jak się wprowadzicie. Obowiązkowo ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Ale dzisiaj już mamy ten właściwy. Owady zasiedlające wybrane gatunki roślin zielarskich rosnące w zróżnicowanych warunkach siedliskowych ![]() ![]() już mi się w nocy śniło o tej pracy. Niech mi ktoś napisze. Albo zbierze literaturę, bo to najgorsze ![]() Serio ponawiam pytanie czy ktoś wie kto mi to może napisać. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() trzymam kciuki w takim razie. Powodzenia Cytat:
![]() To jeść też mu nie trzeba dawać bo przecież jest ryzyko zakrztuszenia ![]() Nie zacytowało mi cookie. Jak łąpie nos i inne części ciała Twego to chyba posiada umiejętność chwytania, i pewnie dlatego takie ma zdolności jak napisałaś bo dużo była na brzuszku a mało na plecach. Teraz kładziesz ją na plecki? Lubi> Jak Twoje sprawy z tż? rozumiem że osiedlasz się w Białymstoku? napisz w k jak chcesz ![]() Brumek zmień przychodnię, bezwzględnie. W nocy oczywiście odciąganie nosa, kaszlanie ,dziki ryk i nie spanie ![]() Do tej pory nie protestowała przed fridą, a teraz nie mogę jej sama odciągnąć, tż musi trzymać głowę i na siłę wszystko. Teraz go nie ma i muszę sobie sama radzić. Kiedy to się skoczy? Taka ładna pogoda ale nie pozwoliła nam na dwór na czas leczenia ![]() Idę skoczyć z okna. Jak skoczę to wrócę. Nie, a tak na serio nie wiem w co mam łapy wsadzić w domu, Sarę uspałam, pewnie za pół godz wstanie. Brunetka ![]() Coś miałam pisać jeszcze, ale zapomniałam. Idę O jeszcze pokrzyczę Aaaaaaaaaaaaaa Aaaaaaaaaaaaaa Aaaaaaaaaaaaa ![]() ![]() Gdzie jest Babonik? Ania jak wysypka Nikosia?
![]() |
#2661 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() no ja jak powiedziałam siostrze, że idę do znachora to dostałam zj...ba gdzie to z dzieckiem chodzę ![]()
![]() |
#2662 | ||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() A że wyobraźnię chłopak ma, to mu się uzbierało. Tylko sam fakt jak zaczął opowiadać... Specjalnie napisałam żebyście też się bały, co ja sama nie będę spać ![]() Na to nie wpadłam ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Brawa dla Emilie! ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Kciuki za WSZYSTKIE szczepienia ![]() U nas noc w miarę, mała zasnęła o 0.30, my po 1.00. O 4.00 obudził mnie taki ryk, że wyskoczyłam z łóżka. Małą chyba dziąsła rozbolały, bo smoczka nie chciała a zawsze się o niego dopomina. Pomógł dopiero nurofen i butelka herbatki. O 6.30 kolejne karmienie i spałyśmy do 9.00. I tak jestem niewyspana ![]() Ten mój mały Potwór kończy dzisiaj 5 miesięcy ![]() A ze złych wieści - w sobotę imieniny teściowej ![]()
![]() Kto rano wstaje ten jest niewyspany ![]() - Co robisz? - Szukam szczęścia. - W lodówce??? - Gdzieś kur*a musi być!! Edytowane przez iustyna1 Czas edycji: 2011-11-30 o 11:19 |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2663 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
a o trzpis slyszalam rewelacyjne opinie,kuzynka chodzila do niej z blizniakami (a ona chodzi tylko do super lekarzy) i i byla mega zadowolona.. a ja jestem z okolic Kartuz, taka mala wiocha ![]() iustyna brawa za skonczony 5.miesiac!! ![]() Edytowane przez kalinkap13 Czas edycji: 2011-11-30 o 11:03 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2664 | ||||
Raczkowanie
|
Witam
![]() U nas nocka standardowo - 2 budzenia na jedzonko, o 5.00 się rozbudziła i tylko się chichrała ale udało się ją jeszcze "spacyfikować/" i namówić na spanie ![]() Teraz leży i coś opowiada ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
|
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2665 |
Zakorzenienie
|
U mnie beznadziejna pogoda.
Wiecie, że jestem ciemna: 1.Kubek niekapek mogę stosować do mleka, a do kaszki? 2.Ile tych kubków niekapków kupić ? 3.Kiedy wprowadzić w ogóle kaszki ? Emi jest na mieszanym aktualnie. Jest mniej MM bo nie umiem się do końca przełamać, szkoda mi karmienia UU ![]() 4.Jak podaje z niekapka to rozumiem, że butelki najlepiej już nie ruszać? 5.Kiedy najlepiej zacząć operować tym niekapkiem? 6.Czy niekapki są takie same? czy jest np do herbatki jakiś i do mleka osobny? 7.I w ogóle napiszcie cokolwiek jeszcze co wiecie na temat niekapka. Kto wyprasuje mi pieluchy ?! Nie chce mi się totalnie. |
![]() ![]() |
![]() |
#2666 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() No właśnie nie chcę faszerować małej przeciwbólowymi, ale ona nie płacze - > ona się wydziera, zapowietrza, krztusi, wygląda na ból. Po nurofenie czy czopku przechodzi. Staram się jak najrzadziej jej podawać. Cytat:
Co do odwlekania szczepienia, to nic nie napiszę, bo szkoda słów.... Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#2667 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2668 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Widziałam ten Kubek w "Gadżet" piła z niego dziewczynka, która miała 3-4 latka przewracała go do góry nogami i nic się faktycznie nie rozlewało. MOja Emi herbatkę piję z takiego samego smoczka jak MM.Jaką zabawkę ma przy butelce? W ogóle pokaż co ma Filip? Bo tak szczerze to ten niekapek to dla mnie czarna magia ![]() Nie heleny nie uzywałam,gdzie są takie? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2669 |
Zakorzenienie
|
I są jeszcze jakies Kubki z rurką
![]() ---------- Dopisano o 12:26 ---------- Poprzedni post napisano o 12:17 ---------- A doopa jasna. Najbardziej przekonuje mnie ten Kubek 360 LOVI, który stosuje się od 9 miesiąca. Intuicja mi powie, czy przejść na niekapka czy nie, czytałam opinie to dużo dzieci jeszcze nie umie wykminić w 4 miesiącu jak pić. Za dużo tego produkują wszystkiego! |
![]() ![]() |
![]() |
#2670 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Zamówiłam oballa - na Tublu.pl fajna procedura jest, sprawnie się zamawia - 32zł nie moje ![]() A wszystko przez Was ![]() Żaneta kubki z rurką to dużo później, takie maluchy nie umieją pić przez rurkę (słomkę), przynajmniej Kuba nie umiał przez dłuuuższy czas ![]()
![]() Kto rano wstaje ten jest niewyspany ![]() - Co robisz? - Szukam szczęścia. - W lodówce??? - Gdzieś kur*a musi być!! Edytowane przez iustyna1 Czas edycji: 2011-11-30 o 11:35 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:58.