|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2281 | |||
|
kosmitka
|
Dot.: Wszystkie dzieci są już z nami - z Odchowalnią się witamy :)
Cytat:
, ja myślałam, że takiej pracy od 7 do 15 to już nie ma .Też myślę jakoś o maju, bo mam dużo zaległego urlopu, z 2 lat i teraz z 2012, to się nazbiera. Chciałabym na wychowawczy, ale raczej nas nie będzie stać. Cytat:
A ile przybrał i w jakim okresie, że za chudy?? Cytat:
|
|
|
#2282 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2283 |
|
kosmitka
|
Współczuje Lulla
|
|
#2284 |
|
Zadomowienie
|
anciu do tej pory przybierał ok 220g na tydzień... w ostatnim okresie tyle przybrał przez prawie 2 tygodnie
![]() Kurde zaczynam coraz poważniej myśleć o butli
|
|
|
|
#2285 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Hej! U was też taka dżuma na dworze? Bo u nas to na 1m nie widać taka mgła
Cytat:
Jeden czas narobiłyśmy tyle serwetek, że mebli zabrakło W załączniku zeszłoroczna choinka z moimi wypocinami![]() Cytat:
Na spacerze nie śpi bo ostatnio nie chodzimy na spacerki Nie wolno chwalić dzieci więc ja powiem, że śpi okropnie i jest niedobry żeby mi się przypadkiem nie zepsuł![]() Dziękuję ![]() Cytat:
Trzymam kciuki za przybieranie na wadze i za ćwiczenia A tż to ![]() Cytat:
A może jakiś żuravit chociaż spróbuj?
|
||||
|
|
|
#2286 | |
|
Zakorzenienie
|
pisze wlasnie jedna reka a druga trzymam Mikiego, dzisiaj znowu szal
![]() Cytat:
ja tez chce juz choinke
Edytowane przez lullaby_ml Czas edycji: 2011-12-01 o 10:13 |
|
|
|
|
#2287 |
|
Zadomowienie
|
natka
![]() ![]() klask i: Ty mega zdolna dziewczynka jestś!!!!!! Super ta choinka |
|
|
|
#2288 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a lekarz nie mówił nic o dokarmianiu? Cytat:
Cytat:
mało kogo teraz stać na wychowawczy, niestety ![]() Cytat:
może to mam w genach a nawet nie wiem przepiękna choinka ! JA CHCE ŚWIĘTA! ![]() u mnie też mgła przeokropna, bloku po drugiej strony ulicy nie widziałam ![]() a luz będe miała jak w końcu napisze te wszystkie prace i rozdział teoretyczny pracy magisterskiej ale z tego narazie nie mam ani zdania ![]() Ja to jestem wyrodna matka wariatka. Włączam tv a tam Reni częstuje prokopa barszczykiem dla karmiących i mówi ze bez czonsku a ja właśnie się faszerowalam czosnkiem w postaci wodzionki
Edytowane przez acelinka Czas edycji: 2011-12-01 o 10:26 |
||||
|
|
|
#2289 | |||
|
Wtajemniczenie
|
mój synek dziś spał 7godzin bez przerwy ![]() byliśmy w dużym szoku jak się obudził a tu 4ta ![]() Cytat:
Cytat:
co za paskudztwo się przyplątaloCytat:
A u nas wczoraj w miescie otwierali kolejną biedronkę i była promocja na pampersy Dady za 19,99zł za opakowanie więc zaopatrzyłam się w 3
|
|
|
#2290 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dzis juz nocka standard- co 2h pobudka. No szkoda
Cytat:
za 3 mce ![]() Cytat:
Ale schizki mam A jak Leonek? Wszystko sie juz unormowalo? A corcia do szkoły też juz spoko? Cytat:
Z peselem tez nie wiedzialam o co cho. Cytat:
I na pewno z jedzonkiem sie unormuje Kreacja wypaśna! ![]() daj potem znać co i jak !!! Cytat:
co prawda to są malutkie ilości, no ale widzę światełko w tunelu co do powrotu do nabiałów ![]() Nasze koopy raz zielone, raz zółte- jak po antybiotyku nie miną to bedę tez kombinowała moze z tym preparatem. Z tym zacałowaniem - to żarcik taki ![]() Ja na ciocię z hameryki co przyjeżdża czerwonym cadillakiem jeszcze czekam hihi- pamietacie jak tak sie mówiło?? Boli z tej okazji wspolczuje No to potem reszte poczytam- głodzilla wzywa |
|||||
|
|
|
#2291 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
no bo wiesz...ja też szydełkuję ale nie wiem od czego się zabrać aby zrobić takiego ślicznego aniołka
|
||
|
|
|
#2292 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale tak jak pisałam coś za coś, kasa mała, ale na razie nie ukrywam wygodnie mi poprostu może kiedyś pomyślę o czymś innym, ale teraz to dla mnie najlepsze rozwiązanie gdy jest dziecko, wychodzę o 15tej i nic mnie nie interesuje, nic w domu nie muszę robić związanego z pracą, weekendy wolne więc luuz tylko czasem nadgodziny się zdarzają ale tylko kilkanaście dni w roku. Na wychowawczy też może bym poszła, ale po prostu nie dalibyśmy rady z jednej pensjio synek się budzi to trzeba mu mleczko dać
|
|
|
#2293 |
|
Zakorzenienie
|
dzien dobry
![]() pierwsze co mi sie rzuciło w oczy to choinka cudo ja juz tez bym chciała kurde nie moge sie doczekac świat -w tym roku bedą wyjatkowe i najlepszejsze bo jest z nami nasz dziubek a pamietam jeszcze dwa lata temu jakie były smutne i płakac mi sie chciało jak pomyslałam ze miałabym juz niexle widoczny brzuszek, ech teraz sobie odbijemy nie moge sie doczekacmęza wyjechał i wrac w sobote) kurde ciekawe czy mały bedzie grzeczny czy odczuje brak tatusia dzis w ogóle niezły numer bo jak szlismy wczoraj spac to maz mówi do dziubka zeby wstal na karmienie jak on bedzie wstawał i co ? mały obudził sie o 4:40 a maz wstawał za dziesiec piata hehe popitulali sie tatus wycałował i pojechał
|
|
|
|
#2294 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2295 |
|
Zakorzenienie
|
Soni aja mysle ze z główka bedzie tez ok jak wszystko inne dobrze, w koncu malutki same wiedza najlepiej moze po prostu wolniej mu idzie
a co do wywyjania małym to ta moja tez nim tak zrobiła z jednej reki do drugiej na każdym boku itd a mały nawet sie nei darł tylko patrzył zdziwiony o co kaman heheh trzymam kciuki za wagę żeby mały ładnei przybrałArchi uwierz mi ze cierpliwosc i opanowanie pojawiło sie przy małym , normalnie awantura w przychodni na 102 by była he) |
|
|
|
#2296 | ||
|
Zakorzenienie
|
To ja sie spieszę, czytam po łebkach- lecę do małego z biustem prawie na wierzchu, a Babcia go ululała
a jadł o 8.20 ostatnio Co te kobiety mają w rękach?? Wiek tak działa? Feromony jakieś specjalne??????---------- Dopisano o 10:37 ---------- Poprzedni post napisano o 10:36 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
![]() edit- a tak w ogóle to mój też dziś wyjechał i wraca w sobotę
Edytowane przez archinta Czas edycji: 2011-12-01 o 10:40 |
||
|
|
|
#2297 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Witam się z rana
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
, mój też na świeżym powietrzu śpi dłużej niż w domu, ale nigdy tyle nie spał, no tylko w nocy. A usnęła Ci potem na wieczór?Cytat:
![]() Natka a jak Ci usypia o tej 19.00 do do której śpi? Całą noc? A bombki super ![]() Cytat:
a nie mam czasu juz szukać w postachChyba poucinało mi posty ![]() I juz nie pamiętam co miałam jeszcze odpisać. ![]() Z tego co p[amiętam to widzę, że temat pracy na tapecie. to u mnie jest tak, że będę musiała wrócić do pracy, bo z jednej pensji nie wyżyjemy, ale nie wiem jak to zrobię, bo nie będę miała z kim Adasia zostawić, a u nas żłobka nie ma w tej dziurze , obie babcie pracują, praca w godzinach od 7.00 do 15.00 tyle, że mało płatna, no ale lepsze to niż nic, no ale dziecka ze sobą nie wezmę do pracy . Nie wiem jak to będzieA miałam MałgosiM8 odpisać. Jak tobie śpi w nocy Staś jak usypia o 19.00? Do której śpi? a co ile Ci Staś je? Bo mój to co 2 godz, no czasami 3 w dzień, i też tyje bardzo szybko, a i zazdroszczę , że tak krótko Ci na cycku wisi, mój to i z 30 min potrafi ![]() Bo mój to tak przeważnie usypia koło 21.00 i potem śpi do 4.00 - 5.00 i potem dośpi do 7.00 A fajnie u Was w ciągu dnia. Zazdroszczę, że sam pół godz poleży przy karuzelce, mój jak ma dobry humor to może z 10 min poleży i koniec, matę całkowicie olewa, bujaczek tak samo, i tylko rączki i rączki, a mój też ostatnio polubił siedzenie na kolanach i nie wiem czy to dobrze, że go tak sadzam, to jest niby na pół leżąco, ale nie wiem, czy nie obciążam mu za bardzo kręgosłupa![]() Acelinka Adaś też właściwie tylko przy cycku usypia, albo na spacerze ![]() Ale dziś miałam ciekawie koło 6.00 rano. Najpierw obudził się zaraz po 4.00, no to zmiana pieluchy karmienie i usnął po 30 min, no ale go w czasie karmienia i później bączki męczyły, no ale usnął. Budzę się po godzinie, słyszę wrzaski, to wyciągam Adaśka, a tu śmierdzi kupsko, to to go przewijam, wycieram, patrzę a on ulewa, no to łapię pieluchę, wycieram buźkę, a w tym czasie zaczął sikać na mnie i na wyrko i się poddałam I leżał chwilkę taki ulany, usikany i uśmiechy takie strzelał, że mu wszystko od razu wybaczyłam oczywiście cały do przebrania. A kupę z rana czy w nocy to chyba zrobił jak był noworodkiem![]() No to popisałam ![]() Adasiek się obudził
|
|
#2298 |
|
Zakorzenienie
|
Ja juz wiem, Natka udekorujesz mi domek i choinke co? Bo ta Twoja to genialna jest!
Asik i Archi skoro wasi malzowie wracaja w Sobote to moze..baby party co? ![]() a i jeszcze mialam dopisac-sisku babcia to babcia, ja moglam byc niewiadomo jak sfochowana i zla ale jak sie przytulalam do babci a raczej wtulalam w jej piers i tak sobie lezalysmy i rozmawialysmy o wszystkim to czlowiek sie momentalnie uspokajal, to chyba tak juz jest
|
|
#2299 | ||
|
Zakorzenienie
|
ancia a co to za fajna i dobrze płatna praca? Cytat:
![]() Cytat:
choć bez nich mi BARDZO dobrze ![]() minio nie wykupiłam jeszcze tej Azalii |
||
|
|
|
#2300 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ale ciekawe na jakie party oni się umówili ![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#2301 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
dzien dobry mamuski
![]() Cytat:
ja na szczescie od 7.30 do 15.30 wiec jeszcze jak wezme to godzine na karmienie to bede chodzic na 8.30. A z młodą zostaje moja mama, chyba ze nie da jej rady to żłobek Cytat:
mam tak samo z pracą - spoko godziny i blisko. Ale nie cierpie tej roboty...juz mam skurcze żołądka jak pomysle ze mam tam wrócić Cytat:
Cytat:
bo ja sie własnie zastanawiam czy mojej nie kłaść wczesniej (teraz idzie spać ok 21-21.30) ale sie boje ze mi wstanie o 4 rano i bedzie tańcować Cytat:
Cytat:
Cytat:
a męża palnij tą wagą w potylicę jak juz kupisz ![]() chyba cos w tym jest faktycznie. Moja tez u mojej mamy super sie uspokaja Edytowane przez danika Czas edycji: 2011-12-01 o 11:07 |
|||||||
|
|
|
#2302 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Jak wy dajecie radę sie uczyc??? Ja jakoś na wiosnę bede miala mega egz- trzeba tak solidnie przysiaść ze 3tyg wczesniej i juz nie wiem jak to zrobie przy małym a prawda prawda - zapomniałam odpisać Calti Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
A męża w potylicę
|
||||||||
|
|
|
#2303 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
|
|
|
#2304 | ||||||||
|
Zadomowienie
|
Oj dałabym, dała tylko jak zwykle wcięło CO??? Kabelek! Nawet do malża dzwoniłam ale zdalnie nie jest mi w stanie pomóc
. Co prawda zdjęć z kościoła jeszcze nie mam, bo paparazzi nie zdążyli obrobić ale mam elegancika z imprezy domowej. No i chcialam się pochwalić swoim dzisiejszym towarzystwem przy śniadaniu (Leoś + pies liczący mi każdy kęs, dobrze, że się nie udławiłam )Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Mój na szczęście cyca nawet jak niewiele mu leci, czasem aż boli i muszę ingerować. Trzymam zeby szybko przeszłoCytat:
Fajnie masz z tą babcią Cytat:
Śliczna Zuzia Cytat:
![]() Uuu, koopa, ciężka sprawa... Jak tam tatuś przeżył sam na sam z córcią? Cytat:
Leoś tak sie wtula, że lada moment przeturla się na brzuszek. |
||||||||
|
|
|
#2305 |
|
Zakorzenienie
|
kurcze no znowu mi cytaty zażarło i juz nie pamietam co miałam komu odpisać....
![]() archi współczuje powrotu do czestych pobudek nocnych Lulka usmiałam sie z teksu "a'la Krupa" Moonik pedantka mówisz to moze do mnie wpadniesz burdelik ogarnąć...ale ale...okno wczoraj wypucowałam ![]() zapomniałam sie pochwalić - jednak poszłam do tego kina CalteaA tatus byl mega dzielny - wykąpał, nakarmił, uśpił jak wróciłam to spali oboje - i mała w swojej kołysce chrapała
Edytowane przez danika Czas edycji: 2011-12-01 o 11:20 |
|
|
|
#2306 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale miałas ciekawy poranek ![]() Cotka Ty dokarmiasz Enfamilem Filipka tak? po ile kupujesz mleko? ---------- Dopisano o 11:34 ---------- Poprzedni post napisano o 11:21 ---------- Cytat:
dla Tatusia ya piekna opieke nad corcia
|
|
|
#2307 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
No to już się w ogóle nie martwię Cytat:
1. to myślę, że jak plecki są podparte, to na chwilkę nie zaszkodzi. 2. powiem Ci, że wielkiego wow nie było ![]() 3. czytam o jajkach syna, przechodzę do pkt. 3 i myślę sobie, że chyba jednak za bardzo wchodzisz w szczegóły anatomiczne męża porównując jego przyrodzenie, do synowego ).A tak na poważnie, to pewnie laktacja się normuje i jedzenie też 4.może próbują się przeturlać na brzuszek? O dzięki za odp. Muszę zacząć myć łapki, bo wszyscy po nich całują .A ostatnio moje córki przesadziły. Przewijam Leośka, a on ma takie mokre skarpetki, rajtki i lodowate wilgotne nóżki. Zastanawiam się jak się tak mógl posiusiać. Okazało się, że to kochane siostrzyczki tak zapamiętale calowały braciszka po stópkach ![]() Cytat:
. Podziwiam w ludziach takie zdolności. Ja jestem w tym względzie mega tępa.Cytat:
A dlaczego zleciła USG główki? Żałuję, że nie zrobiłam od razu z bioderkami ale w sumie to nie było wskazań... Walczcie z wagą, mam nadzieję, że się ruszy Cytat:
|
|||||
|
|
|
#2308 |
|
Zakorzenienie
|
Acelinka/Caltea a Wy jak zaczęłyście brać Azalie? W pierwszych dniach cyklu? Bo jak ja nie miałam jeszcze @ to jak miałabym je zacząć brać?
|
|
|
|
#2309 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie wiem czy to ja mam kryzys laktacyjny, mały skok czy co ale mam dość. Całe dnie spędzam na przerzucaniu go z cyca na cyc. śpi na rękach, sam max 20min.Jak go komuś sprzedam to zaraz ryk i pokrzykiwanie i ogólna panika, która mi się udziela. Bo przecież dziecko nie może tak płakać!! ![]() A było już tak pięknie Z koleżankami robimy sobie prezenty mikołajkowe, to robię to,albo w biegu, albo nad małym który śpi na poduszce do karmienia no masakra.Martuś, tak Enfamil. Płaciłam 25,90-31,90 za 400ml. Edytowane przez cotynato Czas edycji: 2011-12-01 o 11:46 |
|
|
|
|
#2310 | |
|
Wtajemniczenie
|
[Q
Cytat:
za determinację i tak jesteś mega dzielna, ja już dawno bym przeszła na mm także szacundzieki za odp w sprawie mleka, kurde drogie jest jak nie wiem ale co zrobić, mały ładnie je pije więc nie będę zmieniać. U nas też podobna ccena, choć ostatnio w necie znalazłam za 18zl, ale zanim się zdecydowałam zamówić (bo jeszcze musiałam z pediatra uzgodnić czy nie zmienić na HA) to już nie było ![]() dobra zmykam na spacerek, miłego popołudnia
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:17.

Dała nam czas do 4 miesiąca i wtedy ewentualnie włączymy rehabilitację.
"chleb z powietrzem".
... 

a to sobie na choinke robisz? 
\\\

klask i: Ty mega zdolna dziewczynka jestś!!!!!! Super ta choinka

co za paskudztwo się przyplątalo
.
no bo wiesz...ja też szydełkuję ale nie wiem od czego się zabrać aby zrobić takiego ślicznego aniołka