Wszystkie dzieci są już z nami - z Odchowalnią się witamy :) - Strona 76 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-11-30, 19:29   #2251
martunia_199
Zakorzenienie

Dot.: Wszystkie dzieci są już z nami - z Odchowalnią się witamy :)

Cytat:
Napisane przez indygo79 Pokaż wiadomość
Anciu to czekam

a dicoflor daje ale z ampułki, służy, kupki są OKI. a jak masz pracę na etat do dwie półgodzinne przerwy na karmienie się należą, mozna np wczesniej wyjść, lub później przyjść.

aha, Agatka śpi już 5,5 godziny z przerwa ( ale bez otwierania oczu) na jedzonko zaczęła spac na dworze i do tej pory kima

a co do @ współczucie.......
Wow ale ma sen, tylko pozazdrościć

Zuza dzisiaj zaliczyła mały sukcesik, zasnęła niespodziewanie leżąc sobie na kanapie

Ząbki
Synuś
+2

Edytowane przez martunia_199
Czas edycji: 2011-11-30 o 19:31
martunia_199 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-30, 19:38   #2252
indygo79
Zadomowienie

GG do indygo79

Cytat:
Napisane przez anciaahk Pokaż wiadomość
Chyba o tej sukience chciałam napisać jak to mówi Lulla - :to nie są tanie rzeczy .
A widzisz, mi się obiło o uszy, że któraś daje ten lek. A Ty to dawałaś, jak Agatka miała problemy z Twoim pokarmem czy nadal podajesz?
przyznam się, zaszalałam w h&m teraz ząbki w tynk i witaminki, ale dziecko wystrojone dla dziadziusia będzie

te krople to nowość, ale droższe były niż te kapsułki i jakoś znowu wzięłam te kapsułki. dawałam to przy problemach z moim poakrmem, ale lekarka powiedziała żeby podawać, bo to normuje prace jelitek. podaje małej te kapsułkę rozpuszczoną w wodzie i jak wypije to max za godzinę jest kupa.

Cytat:
Napisane przez lullaby_ml Pokaż wiadomość
Miki nas zagazuje kiedys na amen

---------- Dopisano o 19:29 ---------- Poprzedni post napisano o 19:27 ----------

Moge was nadrabiac, Mikul na klacie taty
hmmmm to może to po bebilonie te gazy- śmierdziuchy? moja tez tak daje, ze czasem aż wstyd kołdrę podnieśc . Mikul dalej na bebilonie pepti?

Cytat:
Hahaha dobre!

Indygo my mamy dawać krople, 5 kropli raz dziennie. Podobno krople to jakaś nowość a może nowość dla naszego pediatry . Z przerwami na karmienie to wiem, raptem kończyłabym o 18 zamiast o 19 i godzina na powrót do domu . Tak cy inaczej z tyłu.
no to kicha z pracą, ja to 7:30-15:30 i rzut beretem od domu. a u ciebie może to dobra myśl z działalnoscią gospodarczą?

"w pewnym momencie kobieta powinna ustalić ile ma lat. I konsekwentnie się tego trzymać". M.C.

indygo79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-30, 19:42   #2253
lullaby_ml
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez martunia_199 Pokaż wiadomość
No właśnie nie, mama jest niska, tata też nie za wysoki, więc wychodzi że po cioci chrzestnej

i dziękujemy za wszystkie brawa i miłe słowa

Taką oto mam długonogą Zuzę
Cytat:
No tak szkoda tylko że takie chucherko z niej, kaftaniki 56r a śpiochy 68
Ulalala, jakby to powiedziala dżoanna-jestes like szajning staaar, ty mozesz to be on the cover magazine!!! sliczna jest

Cytat:
Napisane przez Martusiaaa21 Pokaż wiadomość
[RIGHT][LEFT]hejka ja tylko na chwilę, jak to często bywa ostatnio mały marudny po tym szczepieniu, w nocy się budził co 1h-2h także mamuśka sobie nie pospałai dziś też zasypiał tylko na rączkach:/ a teraz wróciliśmy ze spacerku to odsypia, ciekawe jak długo
dobra zmykam bo mężuś dzwonił, że wraca juz z pracy
mam nadzieje, że wieczorem uda mi się nadrobić, bo tęskno mi za Wami i tym plotkowaniem na bieżąco

Cytat:
Zdaję relację z dnia:
- małż był u lekarza i Franek na kupy dostał kropelki jakoś dicoflor czy podobnie, kupy od mojej diety
- ja umieram, dzień 2 okresu i mam tak obfite krwawienie, że po porodzie takiego nie miałam, co 1h-1,5 zmieniam podpaski
- dziękuję za pocieszenie, że nie jestem matką kretynką, ale jestem. Ten płyn szczypie w oczy, a ja myślalam, że dla dzieci robią łagodne, kazałam małżowi oczy wysmarować, to płakał.

Pare razy przemyslalam to co chce napisac zeby nie wyszla znow jakas dieselowska gafa Anciu moj pierwszy okres po pologu byl tez obfitszy niz sam polog, masakra jakas, z drugim zreszta nie bylo az tak lepiej ale przy trzecim nie bylo juz az tak zle bedzie dobrze
Nie jestes matka kretonka!

---------- Dopisano o 19:42 ---------- Poprzedni post napisano o 19:39 ----------

Cytat:
przyznam się, zaszalałam w h&m teraz ząbki w tynk i witaminki, ale dziecko wystrojone dla dziadziusia będzie

te krople to nowość, ale droższe były niż te kapsułki i jakoś znowu wzięłam te kapsułki. dawałam to przy problemach z moim poakrmem, ale lekarka powiedziała żeby podawać, bo to normuje prace jelitek. podaje małej te kapsułkę rozpuszczoną w wodzie i jak wypije to max za godzinę jest kupa.

hmmmm to może to po bebilonie te gazy- śmierdziuchy? moja tez tak daje, ze czasem aż wstyd kołdrę podnieśc . Mikul dalej na bebilonie pepti?

no to kicha z pracą, ja to 7:30-15:30 i rzut beretem od domu. a u ciebie może to dobra myśl z działalnoscią gospodarczą?
Caly czas, do tego jeszcze jakis zageszczacz bebilon i jest rewelka, ale bączule masakra, dzisiaj mi prutnal prosto w twarz jak go przewijalam:haha ha: i zawsze mu mowie:"kochanie, taka ladna dzidzia i takie smierdzace bomby"
Stary 2011-11-30, 19:45   #2254
acelinka
Zakorzenienie

Cytat:

jaka słodziara rzeczywiście długie ma kuloski, będzie z niej laska jak się patrzy
Cytat:
oj się masz z tą nauką, ja jednak bym prace wolała pisać, bo nauka z dzieckiem na rekach? całowałabym ją a nie się uczyła
.
ja pewnie też za tydzień mam jakiegos tam kolosa to obadamy jak to uczenie mi pójdzie
Cytat:

aha, Agatka śpi już 5,5 godziny z przerwa ( ale bez otwierania oczu) na jedzonko zaczęła spac na dworze i do tej pory kima
o to ładnie, tylko oby w nocy spała

ja po cichu powiem, że moje dziecie już śpi, ale mówie to naprawde szeptem co mi się nie obudzi mało dziś spała w ciagu dnia i o 19 już ją wykąpałam, jak sie ułożyłyśmy do cyca to pociągnęła dwa razy i zasnęła, nawet się nie obudziła jak ją przenosiłam do łóżeczka. Pewnie jeszcze się obudzi dojeść, ciekawe o której

a ja znów z nosem w książkach
acelinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-30, 19:59   #2255
Malgosia1983
Wtajemniczenie

Ancia bo zostało mi zapowiedziane, że jak tylko pomyślę o wychowawczym to baj baj Ale nie rycze z tego powodu. Praca fajna, ale nie dla matki z małym dzieckiem. Poza tym i tak nie mogę i nie chcę wrócić zaraz po macierzyńskim bo 1. Nie mam z kim zostawić Kwilonka, 2. Nie wyobrażam sobie zostawić go w żłobku takiego malutkiego
A właśnie. Żłobki są od jakiego wieku?
Stary 2011-11-30, 20:10   #2256
19natka88
Zakorzenienie

Hej ależ się brzydko u nas zrobiło Mży okropnie, a rano taka ślizgawica, że strach autem wyjechać. My dzisiaj byliśmy na zakupach w Silesii i efekt taki, że Szymek ma więcej ubrań niż mama A syncio był z prababcią w domu.
I nie wiem co zrobić ale ostatnio mały chce spać ok 18.00 już co prawda budzi się tak ok 7.30 ale chciałabym go chociaż o godzinkę przestawić Próbowała któraś z was przestawić dzieciątko?

A teraz nadrabiam
Indygo słodka ta Twoja córcia
Cassandra Twoja też słodzninka
Minio ja mam słonia z biedronki i żółwika też z melodyjkami i migającymi światełkami - słonik lepszy bo dłużej gra i więcej kolorów świateł
Asik co do "przygody" z przychodnią to pozwól, że pozostawię bez komentarza bo chyba by mi połowę wycenzurowało Masakra jakaś A siurka ściągam bo tam się gromadzi takie białe i od tego może się zrobić jakieś zapalenie.
Małgosia Kwilonek jest boski
Bruma współczuję przejść brzuszkowych i trzymam kciuki za poprawę wyników
Caltea u nas z piciem jest podobnie - Szymon pije góra 15 minut i jest najedzony na co najmniej 2h, a przedtem mógł jeść co 1h a ciągnął 30min
Madzialena słodzinka mała a z peselem to też myślałam, że jest zły
Martunia śliczna Zuzinka

Dominik

Martynka
19natka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-30, 20:15   #2257
acelinka
Zakorzenienie

jejć Wy już o pracy myślicie
Malgosiu to chyba zależy od żłobka, ale skoro macierzyński trwa ile trwa no to chyba od 5 miesiąca na pewno.

Ledwo Wam napisałam że Nati śpi to się obudziła ale zjadła znów tylko troszke i znów śpi jakoś to moje dziecie ostatnio mało je

aaa, u nas poznawania smaków ciąg dalszy, obecnie na tapecie soczek jabłkowo-marchewkowy, ale rozcieńczony wodą - smakuje

natka, natka pochwal się zakupami
mówisz rano tak ślisko? To niedobrze bo w sobote do szkoły i ja jade samochodem, co prawda opony już zmienione ale kombikiem jeszcze nie jeździłam na śliskim, co inengo było z czinkusiem opanowany na maksa, a teraz mam troszke stracha

Edytowane przez acelinka
Czas edycji: 2011-11-30 o 20:21
Stary 2011-11-30, 20:25   #2258
MalgosiaM8
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Caltea Pokaż wiadomość
Archi, bałaś się, że nie pospacerujesz z Piotrusiem, a tegoroczna pogoda, to dla nas wszystkich prawdziwy dar
dokładnie dobrze że jeszcze mrozu nie ma dużego i tony śniegu
Cytat:
Napisane przez mooonik Pokaż wiadomość
moja leży sama ale ja nic specjalnego nie robię/nie robiłam - po prostu po jedzeniu odkładam do łóżeczka włączam karuzelę, na początek same obroty, jak się jej znudzi to dołączam muzyczkę i sobie leży pod nią. Teraz od 9 sobie coś gada, trochę pobiega, popiszczy, wyciąga łapki jakby chciała złapać zwierzaka i się tak fajnie wkurza jak nie może dosięgnąć a jak się znudzi karuzelą to jej zmieniam pozycję i wtedy patrzy na miśki i z nimi rozmawia a jak już całkiem się jej znudzi leżenie to biorę ją na łóżko koło mnie i tu się znowu zagapia na wzór na narzucie i zazwyczaj się zbliża pora jedzenia.
też tak robię mały potrafi pól godziny se śpierwać do karuzeli, potem go na mate przekładam to jeszcze z 15 minut, z 15 minut na brzuszku i już jest godzina a mały śpi tak co 1,5 co 2 godziny
pogugamy sobie trochę, trochę pogotujemy razem mało go nosze na rękach bo nie potrzebuje, ale za to chce siedzieć mi na kolanach i to nie w takiej pozycji pół leżącej ale się podnosi całym ciałkiem do siadu, czy to nie za wcześnie ?

Cytat:
U mnie dzisiaj już drugi okres po porodzie , liczyłam na więcej luzu.
.
u mnie sie dalej nie zanosi na nic ku mej uciesze

Cytat:
Napisane przez danika Pokaż wiadomość

ja juz ostatnio leciałam kolędy a ml0da lubi tez "bo tanga trzeba dwojga"
przy czym należy podkreślić, ze spiewam delikatnie mówiąc tragicznie ale dziecku sie podoba
ja też fałszuje
a dodatkowo literki "r" nie wymawiam to wogóle tragicznie brzmi spiewanie z moje strony

Cytat:
Napisane przez agnieszka 0605 Pokaż wiadomość
A w temacie wit. D - ja daję małej tę w kroplach i ona tak się krzywi, pluje jakbym jej kwas dawała. Wasze też tak robią?
ta trochę się krzywi ale nie zawsze

Cytat:
Napisane przez Cassandra 23 Pokaż wiadomość
Oto moja kruszynka

Cytat:

U nas chyba pierwsze oznaki skoku . Rozdarł mi się dzisiaj tak na spacerze, jakby go ze skóry obdzierali i darł się z 15 minut, nic go nie uspokajało, po czym zasnął. Ale jak się darł, to masakra, to nie był płacz, tylko krzyk - wrzask, szok!
mój też od wczoraj jakiś drażliwy i słabo śpi, ale jeszcze daję radę
Cytat:
Ja nie ściągam skórki Leosiowi. Ani neonatolog, ani pediatra nie kazały ruszać do 3 roku życia. Ja się cieszę, bo jak ruszać taką maleńką zapałeczkę???

Pytanko, do mam karmiących piersią: czy zauważyłyście w pewnym momencie, że wasze dzieci jedzą mniej tzn. krócej wiszą przy cycu, chcą pierś rzadziej? L. tak ma od zeszłego tyg. Jakby go ktoś podmienił. Domagał sie piersi co 1,5-2 godz i wisiał przez następną godz., a teraz je barzdo krótko i dużo rzadziej. W nocy to samo... Troche sie martwię, bo mam wrażenie, że Prezes traci cos ze swej prezesury i mi chudnie delikatnie.

I drugie pytanie: czy Wasze dzieci leżąc na boczku też tak wtulają twarz w poduszkę, jakby sobie chcialy kark wyłamać?
zapłeczki hahhaha a miał mieć takiego dużego
wogóle mi się wydaje że mój syn jakiegoś małego nie ma... tylko takiego większego i jajka ogromne

ttaa mój tak ma , w pewnym momencie chciał rzadziej jeść , teraz to już wogóle mii się wydaję że je tyle co nic a tyje mi dalej w szaleńczym tempie. Ssie może z 5 minut, ale cały czas , przerw nie robi

tak mój ta ma jak leży na boczku to wtula na siłe buzię w poduszkę, tak mnie to wnerwia, poprawiam go wtedy, a on dalej , nie wiem czemu tak robi ?

Cytat:
A Leośkowi od tych bąbli ślinianych i wkładania łapek do buzi zrobiły się krostki dookoła ust. Nie chcą schodzić, tylko są coraz gorsze
myj mu czesto, Staśkowi też się robiły, ale myję mu kilka razy dziennie te łapki i jest spokój

Cytat:
Napisane przez acelinka Pokaż wiadomość
ja po cichu powiem, że moje dziecie już śpi, ale mówie to naprawde szeptem co mi się nie obudzi mało dziś spała w ciagu dnia i o 19 już ją wykąpałam, jak sie ułożyłyśmy do cyca to pociągnęła dwa razy i zasnęła, nawet się nie obudziła jak ją przenosiłam do łóżeczka. Pewnie jeszcze się obudzi dojeść, ciekawe o której
mój też tak chodzi spać codziennie alle cciiiiiiiiiiiii

Staś wziął rodziców z zaskoczenia i już jest z nami!
25.08.2011

Stanisław wywrócił moje życie do góry kołami
MalgosiaM8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-30, 20:39   #2259
acelinka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MalgosiaM8 Pokaż wiadomość
też tak robię mały potrafi pól godziny se śpierwać do karuzeli, potem go na mate przekładam to jeszcze z 15 minut, z 15 minut na brzuszku i już jest godzina a mały śpi tak co 1,5 co 2 godziny
pogugamy sobie trochę, trochę pogotujemy razem mało go nosze na rękach bo nie potrzebuje, ale za to chce siedzieć mi na kolanach i to nie w takiej pozycji pół leżącej ale się podnosi całym ciałkiem do siadu, czy to nie za wcześnie ?

mój też tak chodzi spać codziennie alle cciiiiiiiiiiiii
właśnie nati też się tak podnosi, ostatnio na wizycie lekarka ją tak podniosła z leżącego i powiedziała że jest silna itd. no ale co innego na badaniu sprawdzić czy dziecko sie podnosi i trzyma główke a co innego jak ona ciągle tak chce siedzieć, a głupia ja zapomniała spytac o to. Póki co traktuje to jak ćwiczenie, kilka razy pozwalam jej się podnieść a potem zazwyczaj zmieniam pozycje bo inaczej się buntuje płaczem

okej, ciiiiiiii
Stary 2011-11-30, 20:43   #2260
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato

A mój jak wisiał na cycku tak wisi nadal, doprowadzając mnie do furri. Pociamka i śpi. Gdyby nie to, że sika, robi kupę i śpi to pomyślałabym że w ogóle nic nie je tylko spi z sutkiem w ustach/twarzy- i robi wielkie odchudzanie

Znowu pokupowałam ciuszków , lezy taka kupa - może ktoś by mi poprasował?

Wymianka.
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-30, 20:51   #2261
anciaahk
kosmitka

Cytat:
O masz, ta moja doktórka to lubi takie drogie nowości dawać, ale i tak poproszę ją chociaż o receptę na tą tańszą witaminę D.
Poczytałam o tych kropelkach to fajna sprawa, naturalna, żałuję, że wcześniej ich nie kupiłam. U nas podawanie zaczynamy od jutra, bo tych kropelek nie ma w naszych wiejskich aptekach, dopiero jutro nam zamówią. Może też te kupy nie będą takie wylewające się.
Cytat:
Weźźź nawet mi nie mów, to jest jeszcze gdzieś praca w takich godzinach?
Moja praca jest super, uwielbiam ją i naprawdę nie zamieniłabym na żadną inną. Fajna ekipa, dobrze płatna, trochę stresująca, ale która nie jest stresująca. I robię to co lubię, na czym się znam i w czym jestem dobra . Wady to godziny pracy - ale pracuję tylko 4 dni w tygodniu - i odległość od domu. Jak nie było dziecka, to po prostu mieszkaliśmy oddzielnie, teraz tak się nie da.

Cytat:
Ulalala, jakby to powiedziala dżoanna-jestes like szajning staaar, ty mozesz to be on the cover magazine!!! sliczna jest
Lulla jesteś niemożliwa .

Cytat:
Pare razy przemyslalam to co chce napisac zeby nie wyszla znow jakas dieselowska gafa Anciu moj pierwszy okres po pologu byl tez obfitszy niz sam polog, masakra jakas, z drugim zreszta nie bylo az tak lepiej ale przy trzecim nie bylo juz az tak zle bedzie dobrze
Nie jestes matka kretonka!
A to pocieszające, że kolejne mają być lepsze.
Cytat:
ja pewnie też za tydzień mam jakiegos tam kolosa to obadamy jak to uczenie mi pójdzie
Ja mam 2 teraz i 2 kolejne za 2 tygodnie. Karne i administracyjne, nie wiem jak to ogarnę.
A Franek nigdy nie usnął przy cycku, no może max jak miał miesiąc. Jak je to kopie, wierzga się, rozgląda . Może lampka daje zbyt jasne światło.
Cytat:
Napisane przez Malgosia1983 Pokaż wiadomość
Ancia bo zostało mi zapowiedziane, że jak tylko pomyślę o wychowawczym to baj baj Ale nie rycze z tego powodu. Praca fajna, ale nie dla matki z małym dzieckiem. Poza tym i tak nie mogę i nie chcę wrócić zaraz po macierzyńskim bo 1. Nie mam z kim zostawić Kwilonka, 2. Nie wyobrażam sobie zostawić go w żłobku takiego malutkiego
A właśnie. Żłobki są od jakiego wieku?
A widzisz moja też nie dla matki z dzieckiem. A zapowiedź niezła, mi nic nie zapowiadali, ale chyba powrót mam. Mój Franisław zostałby z babcią, sama się zaoferowała, ale też nie wiem, na jak długo.
Na żłobkach się nie znam.
Cytat:
Niestety, takie czasy. Za 2 miesiące koniec dobrego, za szybko czas leci .
Cytat:
mówisz rano tak ślisko? To niedobrze bo w sobote do szkoły i ja jade samochodem, co prawda opony już zmienione ale kombikiem jeszcze nie jeździłam na śliskim, co inengo było z czinkusiem opanowany na maksa, a teraz mam troszke stracha
U nas opony nie są jeszcze zmienione, ale mam nadzieję, że do soboty ten mój okropny małż je zmieni. Też będę po śliskim jechała pierwszy raz kombiakiem, pewnie inne rozłożenie ciężaru, ale może jakoś damy radę, co?
Cytat:
u mnie sie dalej nie zanosi na nic ku mej uciesze
Nooo zazdroszczę. A Stanisław to grzeczny facet .

Natka jak Ty to robisz, że Szymek tak śpi? Nasz Franio to góra 6 jest wyspany,a do 8 spal może z 3 razy w życiu . A jak Ci w dzień sypia?
Nasz to teraz i w dzień przestał, a było już tak pięknie.

---------- Dopisano o 20:51 ---------- Poprzedni post napisano o 20:49 ----------

Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
A mój jak wisiał na cycku tak wisi nadal, doprowadzając mnie do furri. Pociamka i śpi. Gdyby nie to, że sika, robi kupę i śpi to pomyślałabym że w ogóle nic nie je tylko spi z sutkiem w ustach/twarzy- i robi wielkie odchudzanie

Znowu pokupowałam ciuszków , lezy taka kupa - może ktoś by mi poprasował?
Zakupoholiczko na pocieszenie Ci powiem, że podobno karmienie spala w nas 700 kcal dziennie, to u Ciebie pewnie z 2 razy tyle, jak Cię Filipek tak doi, co?

---------- Dopisano o 20:51 ---------- Poprzedni post napisano o 20:51 ----------

A ja nic nie kupuję, bo mam dół finansowy

Posłuchaj, jak mi prędko bije Twoje serce...
anciaahk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-30, 20:58   #2262
acelinka
Zakorzenienie

cotka dawaj to pranie a ja Ci podrzuce to pisanie tych durnych prac

---------- Dopisano o 20:58 ---------- Poprzedni post napisano o 20:53 ----------

Cytat:
Ja mam 2 teraz i 2 kolejne za 2 tygodnie. Karne i administracyjne, nie wiem jak to ogarnę.
A Franek nigdy nie usnął przy cycku, no może max jak miał miesiąc. Jak je to kopie, wierzga się, rozgląda . Może lampka daje zbyt jasne światło.

A widzisz moja też nie dla matki z dzieckiem. A zapowiedź niezła, mi nic nie zapowiadali, ale chyba powrót mam. Mój Franisław zostałby z babcią, sama się zaoferowała, ale też nie wiem, na jak długo.
Na żłobkach się nie znam.

Niestety, takie czasy. Za 2 miesiące koniec dobrego, za szybko czas leci .

U nas opony nie są jeszcze zmienione, ale mam nadzieję, że do soboty ten mój okropny małż je zmieni. Też będę po śliskim jechała pierwszy raz kombiakiem, pewnie inne rozłożenie ciężaru, ale może jakoś damy radę, co?
natalka to właściwie zasypia głównie przy cycku, albo na spacerze

ogarniesz ogarniesz, na pewno

miło ze strony babci u nas też się oferowały, no zobaczymy, najpeirw to ja musze prace znajśc jakąś.

damy rade, damy, musimy
Stary 2011-11-30, 20:58   #2263
19natka88
Zakorzenienie

Cytat:
Malgosiu to chyba zależy od żłobka, ale skoro macierzyński trwa ile trwa no to chyba od 5 miesiąca na pewno.

Ledwo Wam napisałam że Nati śpi to się obudziła ale zjadła znów tylko troszke i znów śpi jakoś to moje dziecie ostatnio mało je

aaa, u nas poznawania smaków ciąg dalszy, obecnie na tapecie soczek jabłkowo-marchewkowy, ale rozcieńczony wodą - smakuje

natka, natka pochwal się zakupami
Ee nic specjalnego Jutro pokażę bo teraz mam schowane już
Noo masakra była, w Katowicach to jeszcze po południu koła się ślizgały - a w Świerklanach było auto w rowie

Dominik

Martynka
Stary 2011-11-30, 21:03   #2264
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato

O kurcze, ale Filip się uroczo chichrał z odgłosami. Widziałam to już w trakcie jego snu i kiedyś jak babcia robila mu samolot, ale tak jak dzisiaj to jeszcze nie widziałam. I pomyśleć, że rozbawiła go tak cieniutka chusteczka higieniczna puszczana na buźkę

Wymianka.
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-30, 21:06   #2265
mooonik
Zakorzenienie

ogarnęłam kąpiel, karmienie i usypianie, wstawiłam pranie i pozmywałam w kuchni, a teraz czekam na tapmodl i męża, który pewnie po północy dopiero dotrze

Cytat:
Bździągwa nie miala orgazmu podczas porodu, pewnie bylo jej przykro
bździągwa ja na moją małą czasem mówię bździągiewka jak mi narobi kupsko po pachy

Cytat:
fajniutka i jak się słodko uśmiecha

Cytat:
Napisane przez danika Pokaż wiadomość
moja niestety sobie dzis w nocy urządziła "andrzejki" i poszła spać o 24.30
ejj no matka- córa chciała poświętować sobie

Cytat:
Zdaję relację z dnia:
- małż był u lekarza i Franek na kupy dostał kropelki jakoś dicoflor czy podobnie, kupy od mojej diety
- ja umieram, dzień 2 okresu i mam tak obfite krwawienie, że po porodzie takiego nie miałam, co 1h-1,5 zmieniam podpaski

Wiesz jak to piecze??
My używamy hippa żel do mycia ciała i włosów.
mam nadzieję, że kropelki pomogą
mój 1szy @ po porodzie też był gorszy od połogu i też co trochę latałam na zmianę podpaski

mówisz, że hipp taki agresywny? też go mamy... kurde to ma dla dzieci być to powinno łagodne że nawet w razie zalecenia do oczka, żeby nie szczypało właśnie
ale pomysł wykorzystania męża jako testera- pierwsza klasa

Cytat:
fajnie musi wyglądać Wasze wspólne gotowanie ja jak jestem w kuchni, a mala w pokoju leży w łóżeczku to co chwile biegam sprawdzać czy wszystko dobrze

Cytat:
wogóle mi się wydaje że mój syn jakiegoś małego nie ma... tylko takiego większego i jajka ogromne
a masz porównanie

nie znoszę osób, które MUSZĄ mieć zawsze rację

Julitka

mooonik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-30, 21:07   #2266
19natka88
Zakorzenienie

Cytat:
Natka jak Ty to robisz, że Szymek tak śpi? Nasz Franio to góra 6 jest wyspany,a do 8 spal może z 3 razy w życiu . A jak Ci w dzień sypia?
Nasz to teraz i w dzień przestał, a było już tak pięknie.
Sama nie wiem Jak się obudzi i nie chce spać to go biorę do łóżka naszego i często się zdarzy, że jeszcze zaśnie na trochę (ale czasami i pół h walczy), a jak nie to ja drzemię a on sobie leży. Jeden czas spał nawet do 9.00 ale zasypiał o 21.00
A w dzień sypia nie najgorzej (odpukać), ok 10-11 jest pierwsza drzemka - zazwyczaj 1h, a ok 14.00 druga, to już ze 2h i potem pojawia się problem bo szanowny pan o 17.00 znowu by chciał spać, ale przetrzymuję go do 18.00 do kąpieli a potem już pada sam.

Jeszcze się nieśmiało pochwalę na co Szymek pozwala matce w wolnej chwili (to są bombki jakby coś)
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSCN1001.jpg (62,1 KB, 24 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCN1000.jpg (65,7 KB, 26 załadowań)

Dominik

Martynka

Edytowane przez 19natka88
Czas edycji: 2011-11-30 o 21:14
Stary 2011-11-30, 21:27   #2267
anciaahk
kosmitka

Cytat:
No na spacerze i owszem, ale żeby przy cycu to never .
Cytat:
ogarnęłam kąpiel, karmienie i usypianie, wstawiłam pranie i pozmywałam w kuchni, a teraz czekam na tapmodl i męża, który pewnie po północy dopiero dotrze
Pracowita mamuśka z Ciebie. Zazdroszczę.
Cytat:
mówisz, że hipp taki agresywny? też go mamy... kurde to ma dla dzieci być to powinno łagodne że nawet w razie zalecenia do oczka, żeby nie szczypało właśnie
ale pomysł wykorzystania męża jako testera- pierwsza klasa
Też byłam w szoku, dlatego właśnie mianowałam się kretynką i oślicą. O.
Przecież ktoś musiał sprawdzić, czemu Franio się darł i nie mogłam być to ja.
Cytat:
Napisane przez 19natka88 Pokaż wiadomość
Sama nie wiem Jak się obudzi i nie chce spać to go biorę do łóżka naszego i często się zdarzy, że jeszcze zaśnie na trochę (ale czasami i pół h walczy), a jak nie to ja drzemię a on sobie leży. Jeden czas spał nawet do 9.00 ale zasypiał o 21.00
A w dzień sypia nie najgorzej (odpukać), ok 10-11 jest pierwsza drzemka - zazwyczaj 1h, a ok 14.00 druga, to już ze 2h i potem pojawia się problem bo szanowny pan o 17.00 znowu by chciał spać, ale przetrzymuję go do 18.00 do kąpieli a potem już pada sam.
To nieźle. Nasz miał przez tydzień uregulowany rytm dnia, ale od paru dni się rozregulował.
A nocki może dlatego są fatalne, bo o 4 dyżur przejmuje ojciec i on go w cholerę zawsze rozbudzi.

---------- Dopisano o 21:27 ---------- Poprzedni post napisano o 21:27 ----------

Natko, zdolna bestyjka z Ciebie!

Stary 2011-11-30, 21:35   #2268
19natka88
Zakorzenienie

Cytat:
To nieźle. Nasz miał przez tydzień uregulowany rytm dnia, ale od paru dni się rozregulował.
A nocki może dlatego są fatalne, bo o 4 dyżur przejmuje ojciec i on go w cholerę zawsze rozbudzi.

---------- Dopisano o 21:27 ---------- Poprzedni post napisano o 21:27 ----------

Natko, zdolna bestyjka z Ciebie!
Szymon w ciągu dnia przy cycu tez nie zaśnie
Może się rozregulował z powodu skoku?
A mój tż też by rozbudził małego Bo ja w nocy nawet słówka nie pisnę nawet jak mały ma oczy jak 5 zł, a on to zaraz by gadać do niego zaczął
Bardzo lubię takie rzeczy robić W zeszłym roku namiętnie szydełkowałam gwiazdki na choinkę

Dominik

Martynka
Stary 2011-11-30, 21:35   #2269
MalgosiaM8
Zakorzenienie

Cytat:
mój zasypia i położony na boczku ze smoczkiem w buzi ale musi być zmęczony minimum1,5-2 godziny zabawy zasypia tylko na godzinkę lub mniej, czasem jak się rozbudza, dam mu trochę cycka i śpi dalej

Cytat:

fajnie musi wyglądać Wasze wspólne gotowanie ja jak jestem w kuchni, a mala w pokoju leży w łóżeczku to co chwile biegam sprawdzać czy wszystko dobrze
ja mówie co robię, a mały słucha i jest spokojny czasem podchodze do leżaczaka i mu pogugam to się strasznie cieszy

Cytat:

Jeszcze się nieśmiało pochwalę na co Szymek pozwala matce w wolnej chwili (to są bombki jakby coś)
a ja swojemu pozwalam na jeszcze jedną drzemkę własnie koło 17 i zasypia potem pięknie kołoo 20.

Natka bombki piękne!

Staś wziął rodziców z zaskoczenia i już jest z nami!
25.08.2011

Stanisław wywrócił moje życie do góry kołami
MalgosiaM8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-30, 21:37   #2270
Martusiaaa21
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez minio1984 Pokaż wiadomość

Martusia21 dla Bartusia za wagę i podziwiam za cierpliwośćA ten lek na zapchany nosek jest na receptę? bo ja mam taki sam problem i juz woda morska nie bardzo daje radę
dzięki a ten spray bez recepty, coś koło 25zł
Cytat:
Napisane przez madzialena-lublin Pokaż wiadomość
Dziewczyny o co chodzi z tymi peselami?
Bo właśnie listonosz przyniósł pismo w Urzędu i jakiś dziwny jest (pesel, nie listonosz )
Kamcia urodziła się 5.11.11 a początek peselu ma 113105
Wiecie o co kaman?
Cytat:
Napisane przez madzialena-lublin Pokaż wiadomość
Dobra, już wiem z tym peselem. Nie wytrzymałam i zadzwoniłam do gminy
Ale za dobre chęci dla wszystkich co chciały mi wyjaśnić mam prezent- moja Kruszynka
śliczna malutka
Cytat:
e
aha, pochwale wam się jaką kreację małej sprawiłam na święta dodam, ze pojechałam ana zakupy dla sibie, a kupiłam sobie jedynie piżamę....
o jaka śliczna ja chce dziewczynkę

Emilka ur. 05.05.14
Martusiaaa21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-30, 21:39   #2271
martunia_199
Zakorzenienie

Co do hippa - szamponu 2w 1 czy jakoś tak to u nas nie szczypie Zuzki w oczka, kiedyś jej się dostał i nie płakała

A co do dicofloru w kropelkach, to u nas wydaję mi się że po nim kupy jeszcze bardziej lejące więc podaję co najwyżej parę dni i przerywam i Pani dr kazała podawać po 3 kropelki raz dziennie tylko że Zuzia miała chyba 3 tygodnie jak ona jej to przepisała więc wtedy kazała tylko 3 kropelki podawać

Ząbki
Synuś
+2
martunia_199 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-30, 21:39   #2272
19natka88
Zakorzenienie

Cytat:
mój zasypia i położony na boczku ze smoczkiem w buzi ale musi być zmęczony minimum1,5-2 godziny zabawy zasypia tylko na godzinkę lub mniej, czasem jak się rozbudza, dam mu trochę cycka i śpi dalej

ja mówie co robię, a mały słucha i jest spokojny czasem podchodze do leżaczaka i mu pogugam to się strasznie cieszy

a ja swojemu pozwalam na jeszcze jedną drzemkę własnie koło 17 i zasypia potem pięknie kołoo 20.

Natka bombki piękne!
Kurcze jutro spróbuję go położyć o tej 17.00 zobaczymy co będzie
Dzięki

Dominik

Martynka
Stary 2011-11-30, 21:52   #2273
mooonik
Zakorzenienie

Cytat:
enooooooo, widzę tu ukryty talent piękne bombeczki a to takie bardziej do postawienia do dekoracji co nie? bo na choinke chyba za ciężkie?(takie wrażenie na zdjęciu przynajmniej sprawiają)

Cytat:
Pracowita mamuśka z Ciebie. Zazdroszczę.
nie pracowita, pedantka po prostu nie znoszę mieć bałaganu, a jakby mi w kuchni zostały brudne naczynia do rana to bym nie spala w nocy i zwykle to męża zadanie ale dziś mu odpuszczę, nie będę bidoka po nocy ganiać żeby mi naczynia umył

nie znoszę osób, które MUSZĄ mieć zawsze rację

Julitka

mooonik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-30, 22:11   #2274
19natka88
Zakorzenienie

Cytat:
enooooooo, widzę tu ukryty talent piękne bombeczki a to takie bardziej do postawienia do dekoracji co nie? bo na choinke chyba za ciężkie?(takie wrażenie na zdjęciu przynajmniej sprawiają)

nie pracowita, pedantka po prostu nie znoszę mieć bałaganu, a jakby mi w kuchni zostały brudne naczynia do rana to bym nie spala w nocy i zwykle to męża zadanie ale dziś mu odpuszczę, nie będę bidoka po nocy ganiać żeby mi naczynia umył
Są lekkie bo są na kulce styropianowej zrobione Dzięki

Zmywam się, bo po dzisiejszych zakupach padam na nos. Dobranoc

Dominik

Martynka
Stary 2011-11-30, 22:22   #2275
acelinka
Zakorzenienie

Cytat:
Ee nic specjalnego Jutro pokażę bo teraz mam schowane już
Noo masakra była, w Katowicach to jeszcze po południu koła się ślizgały - a w Świerklanach było auto w rowie
o jacie, aż się boje na wiślanke wjechać a masakra musi być taki przymarznięty deszczyk.

czekamy
Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
O kurcze, ale Filip się uroczo chichrał z odgłosami. Widziałam to już w trakcie jego snu i kiedyś jak babcia robila mu samolot, ale tak jak dzisiaj to jeszcze nie widziałam. I pomyśleć, że rozbawiła go tak cieniutka chusteczka higieniczna puszczana na buźkę
widzisz jak niewiele mu do szczęścia potrzeba słodziak

Cytat:

piękności a to sobie na choinke robisz?
Natchnęłaś mnie chyba jutro pójde po te kulki bo są obok mnie w kiosku, do pasmanterii po wstążeczki i szpilki i będe robić bąbeczki w ramach luzu

Cytat:
Też byłam w szoku, dlatego właśnie mianowałam się kretynką i oślicą. O.
Przecież ktoś musiał sprawdzić, czemu Franio się darł i nie mogłam być to ja.
cwana kobita ;D
nie wiedziałam ze ten hipp tak szczypie, a nuby takie super kosmetyki

Cytat:
A mój tż też by rozbudził małego Bo ja w nocy nawet słówka nie pisnę nawet jak mały ma oczy jak 5 zł, a on to zaraz by gadać do niego zaczął
Bardzo lubię takie rzeczy robić W zeszłym roku namiętnie szydełkowałam gwiazdki na choinkę
szydełkowałaś? O jacie Ty to zdolna jesteś! ja an szydełku to umiem tylko łańcuszek zrobić
Stary 2011-11-30, 22:28   #2276
anciaahk
kosmitka

Cytat:
No mój właśnie też jakoś nie umie go uspokoić, spróbuję może sama dzisiaj w nocy z nim powalczyć, zobaczymy co z tego wyjdzie. Bo już jak się rozbudzi, to potem ciężko go uspać i przez to w dzień też był bardziej marudny.
A to rozregulowanie może faktycznie skok.
A na spacerze w dzień Ci nie śpi?
Cytat:
Ja to nie bardzo mam wpływ na to, kiedy zaśnie, bo jak zaczyna marudzić na spanie, to nie mam wyjścia i muszę go położyć i zalulać. Mało kiedy pokazuje na spanie bez marudzenia. No ewentualnie mogę próbować go nosić na rękach w takiej pozycji na nosidełku z rąk, ale też nie zawsze działa.
Ale na boczku nie zawsze chce się kłaść, muszę mu podusię zmienić i może znów próbować wyregulować rytm dnia. Je póki co już o stałych porach.
Wieczorkiem nie staramy się też dopuścić do spania.
Cytat:
Też lubię porządek, ale wieczorem nie zawsze mam na niego siłę. I niestety w domu daleko jest od czystości, co wysprzątam to wpada mąż w butach albo wraca z psem ze spaceru i nie wytrze mu łap. Trafia mnie coś. Ale pocieszam się, że jak Franio będzie mniej absorbujący, to ta czystość się odnajdzie.

Zmykam, kolorowychy!

Stary 2011-11-30, 22:42   #2277
Martusiaaa21
Wtajemniczenie

Cytat:

Caly czas, do tego jeszcze jakis zageszczacz bebilon i jest rewelka, ale bączule masakra, dzisiaj mi prutnal prosto w twarz jak go przewijalam:haha ha: i zawsze mu mowie:"kochanie, taka ladna dzidzia i takie smierdzace bomby"

Cytat:
O
Weźźź nawet mi nie mów, to jest jeszcze gdzieś praca w takich godzinach?
Moja praca jest super, uwielbiam ją i naprawdę nie zamieniłabym na żadną inną. Fajna ekipa, dobrze płatna, trochę stresująca, ale która nie jest stresująca. I robię to co lubię, na czym się znam i w czym jestem dobra . Wady to godziny pracy - ale pracuję tylko 4 dni w tygodniu - i odległość od domu. Jak nie było dziecka, to po prostu mieszkaliśmy oddzielnie, teraz tak się nie da.

Lulla jesteś niemożliwa .
ja mam to szczęście, że mam pracę od 7mej do 15tej i jeszcze przed przeprowadzką to miałam 5 minut spacerkiem, teraz będzie trochę dalej i samochodem trzeba będzie dojeżdżać, ale po drodze małego do babci będę podrzucać.
Tylko u mnie minusem jest trochę kiepska kasa, ale coś za coś:brz ydal:
No i jak będę wracać do pracy po weekendzie majowym
Cytat:

Natka super Ci Szymek śpi\\\

A bombki super, ale masz zdolności

Emilka ur. 05.05.14
Martusiaaa21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-30, 22:48   #2278
acelinka
Zakorzenienie

uciekam spać

dobranoc mamuśki
Stary 2011-12-01, 07:46   #2279
SONIA004
Zadomowienie

Witam z rana zdolne i pracowite mamusie!

natka super są te bąbki!Ja zawsze też coś przygotowywałam na święta... a to stroiki, a to piekłam dekoracyjne pierniki i pakowałam każdemu w prezencie... teraz jakoś weny brak!

Byliśmy wczoraj z młodym na prywatnej wizycie u pedi... Jakoś nie mam zaufania do tej z nfz...
Mamy ćwiczyć podnoszenie główki mimo, że się wścieka jak leży na brzuchu. Posprawdzała wszystkie odruchy... matko jak ona nim wywijała!!!! Nie mogłam na to patrzeć!!! Co chwilę podrzucała go do góry... z jednej, z drugiej stronyDała nam czas do 4 miesiąca i wtedy ewentualnie włączymy rehabilitację.
Bo wszystko ok oprócz główki, młody pogodny, zdrowy... Tylko za chudy!!!
Mało przybrał od ostatniego ważenia. Mam kupić wagę i go ważyć w domu...cotka jeszcze raz dzięki za info Do tego nie pozwolić spać po 7-8 godzin a wybudzać co 3-4 na karmienie.
Potwierdziła skazę (wszystko na to wygląda) więc dalej dieta "chleb z powietrzem".
W ogóle zbadała go od czubka głowy po paluszek u nózki, zleciła usg głowki, brzuszka, morfo, mocz...
Dokarmiać kazała tylko w momencie gdyby mi mleka zabrakło w cycach.. ale jeszcze mi się tak nie zdarzyło... Jak brakuje w 1 to przekładam do 2, jak 2 pusty a młody chce jeszcze to wracam do 1 bo tam się zdąży już "naprodukować"...

Dobra... muszę namierzyć jakąś wagę najlepiej dobrą i tanią... bo muszę ją kupić ze swoich zaskórniaków... dla mojego męża to zbędny wydatek...
na święta dostanie figę z makiem!
SONIA004 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-01, 09:30   #2280
lullaby_ml
Zakorzenienie

Dzien dobry mamusie ja dzisiaj mam sredni dzien, mam zapalenie pecherza i nie moge kupic furaginu bo nie mam recepty a tylko on na mnie dziala, dzizas..

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości