![]() |
#31 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią cz.3
Cytat:
![]() Chciał po prostu skorzystać. No, ale co innego jak ktoś po prostu testuje, a potem przeciez i tak może sie rozmyślić i żadnego nie wziąć zapachu/. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#32 |
Raczkowanie
|
Mniei się wydaje że jeśli jest tester, to po to on jest by z niego korzystać ale nie tak dobitnie
![]() ![]() Swoją drogą ja uważam to za nie przestrzeganie zasad higieny to całe testowanie kosmetyków w sklepach. Przecież tam się przewijają setki ludzi i jak kazdy pomaluje się tym samym błyszczykiem czy czymś innym, to roznosi się mnóstwo bakteri. Chociaż patrząc na to co się tam dzieje, nikt chyba nawet o tym nie pomyślał
#33 |
Zakorzenienie
|
Ojj tak, czegoś takiego ja nie widziałam, ale to jest bezczelne. Ja mogłabym przetestować np jedną rzecz, ale nie całą gamę. No, ale są ludzie i parapety.
|
![]() ![]() |
![]() |
#34 |
Rozeznanie
|
pamiętam jak kilka lat temu zaobserwowałam to zjawisko za granicą w jakiejs drogerii, wiele kobiet wchodziło, psikały się perfumami i wychodziło i tam to wyglądało jak zupełnie naturalne zjawisko...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#35 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A jeszcze a propos sklepowych zwyczajów. Jest w Krakowie takie jeden sklep, który mnie rozwala- wywieszki na szybach dumnie głoszą, że jest "otwarty 24 na dobę"," bez przerwy", a jak rano (o mojej stałej porze) chcę coś kupić to jest zazwyczaj zamknięty... Tylko, że w środku się świeci, widać wyraźnie całą liczną ekipę, która zgromadzona przy kasie popija kawkę, je śniadanko, plotkuje, widzi ludzi przed drzwiami i ma to totalnie w...
My whole life is about doing better tomorrow, that's a solid philosophy. ~ Hank Moody Edytowane przez Suvia Czas edycji: 2011-12-01 o 11:31 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#36 |
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny moja pierwsza wiadomość w wątku, ale podczytuję od dawna.
Jak zaczęłyście pisać o testerach przypomniała mi się okropna sytuacja z Rossmana sprzed miesiąca. ![]() Przyszła kobieta, zadbana elegancka, ze strasznymi pryszczami na buzi. Zaczepiła sprzedawczynie i poprosiła o pomoc w wyborze korektora. Sprzedawczyni podała jej pierwszy tester patrze, a ta kobieta nim prosto na pryszcza się maże !!I tak sprzedawczyni pokazywała jej wszystkie korektory od najtańszych do najdroższych, w paru firmach akurat nie było testera danego koloru więc kobieta wzięła nowy kosmetyk i też prosto go na następnego pryszcza ![]() Co najbardziej mnie zdziwiło robiła to przy sprzedawczyni, od tamtego czasu nie kupuje nic w Rosmanie z kosmetyków. |
![]() ![]() |
![]() |
#37 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I w ciagu mojej mini kariery tam na kasie, to mielismy pare ciezkich przypadkow dresow, ktorzy wchodzili doslownie jak mielismy zamykac (czasem 23:57 ![]() Albo tego typu ludzi kupia cheesa i placa stowa. I tak pare razy w ciagu dnia ![]()
Maybe you don't need whole world to love you, you know Maybe you just need one person Edytowane przez Ivi 1988 Czas edycji: 2011-12-01 o 13:49 |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#38 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#39 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#40 |
Przyczajenie
|
Witam. Mam problem z natury dziwnych zachowań ludzkich i proszę o poważne podejście do tematu. Studiuję , oprócz zaocznych studiów pracuje w sklepie po 12 h/ dziennie. Wracając z pracy muszę wszystko sprzątać, ponieważ moja matka nic nie robi. Czyli wracając 22 sprzątam, grzeje ojcu obiad (nie zawsze jest). Mam dwa dni wolnego na cały tydzień: weekend studia, 3 dni w tyg praca. W te dwa dni moja matka wymaga ode mnie gruntownego sprzątania całego mieszkania, więc nie zostaje mi czasu na naukę. Traktuję mnie jak gosposie, ciągle wypomina mi, że mi płaci za studia i że mnie utrzymuję, daje jeść itd, ogólnie gratis poniża(nie będę lepiej przytaczać) W związku z czym zamierzam się wyprowadzić do dziadków, jednak pracuję na umowę zlecenie, więc nie mam pewności finansowej. Czy w razie utraty pracy mam szansę o alimenty? (mam 19 lat).
PS, Proszę o nie komentowanie typu "matka jest jedna", dziadkowie popierają moją decyzje i wiedzą jak jest. I nie jestem rozpieszczoną paniusią, która narzeka, że musi coś robić. Chodzi o to, że ona nic nie robi, zero, mało tego na okrągło wytyka wszystkie błędy i wyżywa się na mnie. Nie da się jej zmusić, żeby trochę pomogła dbać o dom. |
![]() ![]() |
![]() |
#41 |
Rozeznanie
|
hej dziewczyny, a ja powiem czego wprost nienawidzę :
Jak dzeiwczyny nie myją włosów. Miałam jedną koleżankę w liceum kujon nie z tej ziemi genialne oceny intelgenta bardzo ale miała tak tłuste , krótkie do ramion włosy że szok tak megaaa TŁUSTE że się haftować chciało, ok liceum dojrzewanie , hormony itd, Ale mam teraz znajomą to samo, fajna dziewczyna , fajny charakter, inteligentna, na co dzień spotyka się z ludźmi , odwiedza ich - taka praca chodzi w spódniczce i po prostu ma tak tłuste obrzydliwe długie czarne zaniedbane włosy z dodatkowym łupieżem że szok. mój TZ twierdzi że może sobie na tych kudłach schabowe usmażyć BLEE!! dlaczego młoda, nie głupia dobrze zarabiająca kobieta nie umyje głowy 3 razy w tygodniu??? przecież te 2 kilo włosów ( ma bardzo grube ) zwyczajnie śmierdzi uwierzcie mi ale ona śmierdzi nie umytymi włosami. W koło niej aura smrodu brudnych włosów nie przesadzam, słowo daję Dlaczego tak jest. PS. nie brak jej wody i mydła, maż zarabia dobrze, budują się wiec why???? na kosmetyki tez wydaje sporo, ma zawsze makijaż ... |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#42 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#43 |
ma zielone pojęcie
|
Wiecie, niektórzy też mają problemy ze skórą głowy... Są osoby, które rano umyją włosy, a po 10 godzinach mają już straszny tłuszcz
![]()
#44 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#45 |
Rozeznanie
|
Moja koleżanka tez na pewno nie ma z tym problemu- znam ją bardzo dobrze i widze jaki ma typ wlosów i nie jest to typ "szybko przetłuszczające się" na prawdę rzadko niezwykle rzadko zdarza się że ma umyte - wtedy je rozpuszcza ale 99% przypadku to widac - zwykłe niedbalstwo i niechlujność fuj...
|
![]() ![]() |
![]() |
#46 |
Zakorzenienie
|
Dziwi mnie, przeraża i nie rozumiem, jak można po raz 3(!) wracać do faceta, który ma gdzieś potrzeby swojej "dziewczyny", manipuluje nią, zdradza i traktuje nie jak partnerkę życiową, ale jak darmową panienkę do łóżka.
Mam w bliskim otoczeniu taki przypadek i tracę nadzieję, że ta dziewczyna kiedykolwiek przejrzy na oczy i zacznie się szanować, bo ani fatalne doświadczenia ani racjonalne argumenty do niej nie przemawiają. Ona płacze i cierpi, on wraca i obiecuje poprawę, ona wybacza i w koło Macieju. ![]() Raz się można przejechać, nikt nie jest nieomylny. Drugi raz - dopuszczalny, niektórzy zasługują na drugą szansę i zawodzą, wiadomo. Ale trzeci?Jak można w ogóle nie wyciągać wniosków, niepojęte ![]()
#47 |
Zakorzenienie
|
Mnie w ogole przerazaja i zadziwiaja kobiety ktore w ogole sie nie szanuja i leca jak glupie ciagle do tych samych facetow, ktorzy robia z nimi co chca. To nie milosc, to chora relacja.
|
![]() ![]() |
![]() |
#48 |
Zakorzenienie
|
Dziwi mnie jak ludzie mogą być tak zaślepieni i wpłacać mnóstwo pieniędzy na radio maryja. Wczoraj miałam klientkę, która wpłacała na tę instytucję 15 000 zł ...
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#49 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Może taka rola tych dziewczyn, by te ciut rozsądniejsze uczyły się na ich błędach ![]()
![]() |
#50 |
nyan nyan ^^
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#51 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kiedyś przyszła staruszka (ok 75 lat) po pożyczkę i zaczęła opowiadać, że ona od kilku lat bierze kredyty po 2-3 tysiące i wpłaca to na radio maryja a potem spłaca przez 2 lata, a jak spłaci jedną to idzie po kolejną ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#52 | |
Ekspert od Dupy Strony
|
Cytat:
Swoją drogą zdziwiło mnie dzisiaj trochę zachowanie jednego pana na wózku inwalidzkim. Była dość spora kolejka do kasy w markecie, a on po prostu przejechał wzdłuż niej i wbił się na początek. Czy tak trudno zapytać: "Czy mogę być przed państwem?".
![]() |
#53 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#54 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
za to dziwią mnie ci, którzy nie chcą takich ludzi w takich kasach przepuszczać.
![]() |
#55 | |
Ekspert od Dupy Strony
|
Cytat:
Nikt z kolejki nie robił problemów, ale mi się to nie podobało. Oczywiście, to miejsce w przy takiej kasie mu się należy(jeśli przed nim nie ma żadnych niepełnosprawnych i kobiet w ciąży), ale sposób w jaki to zrobił nie najlepiej o nim świadczy.
![]() |
#56 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
Edytowane przez Ejniacz Czas edycji: 2011-12-01 o 22:08 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#57 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Umiesz mowic, to zapytaj, przepros. Ach te korony robia sie niektorym wieksze i ciezsze ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#58 |
Zakorzenienie
|
No mnie też to dziwi, ale cóż zrobić.
Sama myję włosy co 2-3 dni, bo często się przetłuszczają. Na szczęście nie muszę codziennie. Choć oczywiście, że następnego dnia po koniec nie są takie jak świeżo po myciu, ale też są ładne, nietłuste, tylko wiadomo, trochę oklapłe itp. Źle się czuję jak mam tłuste włosy. Jasne, zdarzyło mi się być z tłustymi włosami, nawet przy facecie, ale to z raz czy dwa i wtedy naprawdę nie miałam jak umyć. A jak np szłam do sklepu i akurat nie miałam umytych, to czapka na głowę jak zima i bęc. Ale to tylko sporadyczna przypadki, nie jest to na co dzień. Moją zmorą jest niestety też łupież, którego niestety czasem mam trochę, ale bez przesady, nie sypię się tak itp, a ja niestety mam tak, mimo mycia dobrymi szamponami przeciwłupiezowymi. A i czasem myślałam, że mam siwe włosy gdzieniegdzie, jakaś znajoma też nigdy kiedyś u mnie dostrzegła, ale to chyba tylko moje wymysły, czego to kobieta sobie nie wkręci ![]() no, ale gorzej jak ktoś się nie myje i od niego śmierdzi. No, ale znałam taką tylko jedną osobę. No i był to chłopak, który kiedyś przyszedł do mnie z moją znajomą, był wtedy jej chłopakiem. Strasznie od niego śmierdziało/. I cięzko to usprawiedliwić. Przeciez umycie się to chwila. Ja myję się szybko, z 5 minut i jestem czysta. Wiadomo, niektórzy kąpią się dłużej, ale da się szybko umyć. Wtedy od Ciebie nie śmierdzi. Nie musisz się pucować, ale jesteś umyty. Dodatkowo warto antyperspirant pod pachy i jest całkiem OK. A jedna wada tego, to to że po antyperspirancie zrobiła mi się pod pachą mała gulka, ale zniknęła, więc OK. No, ale nie ma smrodku, mój facet często myśli, że używałam perfum, ale ja nie, tylko antyperspirant, nie lubię perfum. Jak widać nie śmierdzę, a wręcz ładnie pachnę. Mycie włosów to też chwila, ja myję może z 10 minut, potem suszę tez z 5-10 minut i jest w porządku. No, a jak ktoś ma nieumyte, bo nie mógł, to chociaż w kucyk wziąć czy coś. Wiadomo jednak, że inaczej jak ta osoba ma raz nieumyte czy dwa, a co innego jak codziennie tłuste. a na umycie się chyba każdego stać, szampony i mydło tez nie są drogie. I tu chodzi o podstawową higienę. Chyba nikt nikomu nie będzie wypominał braku makijażu, bo to kwestia osobista [ja się nie maluję], ale czystość to jednak podstawa. A masakra, że ktoś np umaluje się, a śmierdzi. Edytowane przez Candy_lips Czas edycji: 2011-12-01 o 23:09 |
![]() ![]() |
![]() |
#59 |
Zakorzenienie
|
Faceci poca sie bardziej i smierdzi (niestety) od nich intensywniej, wiec tym bardziej sie dziwie, ze tak wielu nie chce sie myc
![]() Mialam kolege w liceum, naprawde przystojny. A tak smierdzial,ze tracil swoj caly czar... Oni mysla,ze sie nie poca? Nie spoca? Echhh |
![]() ![]() |
![]() |
#60 |
Zakorzenienie
|
To prawda. Całe szczęscie, że mój facet nie unika mydła, choć gdyby tak było, to pewnie bym wyczuła na początkowych spotkaniach
![]() A od tamtego chłopaka, co mówiłam, że był u mnie z moją znajomą, to śmiedziało w całym pokoju. A widzicie, to dziwi tym bardziej, że czasy mamy jakie mamy, dostęp do wody bardzo dobry itp. No i ja nie mam wyczulonego węchu, a tak mocno czułam. To jest wtedy pewne, że ta osoba się nie myje lub myje bardzo rzadko. Gdyby mył się chociażby co 2 dzień, to na pewno by nie śmierdziało, a przynajmniej nie aż tak. A on pewnie do tego sie przyzwyczaił, no ale chyba powinien mieć świadomość jak to jest jak tak kompletnie mydła się nie używa. I rozumiem, gdyby mycie było czasochłonnym zabiegiem, ale skoro można to zrobić w 5 minut, po prostu użyć mydła, ewentualnie gąbki, wypłukać i po sprawie, to nie wiem co w tym męczącego ![]() moja znajoma potem też mówiła, że to czuje naprawdę byłam zdziwiona, że ona nadal z nim chce być ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:52.