Był półmetek jest 100-dniówka. A co potem? PORODÓWKA! Mamcie III-IV 2012 cz. 5 - Strona 42 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-12-01, 16:23   #1231
joanaros
Zakorzenienie

Dot.: Był półmetek jest 100-dniówka. A co potem? PORODÓWKA! Mamcie III-IV 2012 cz. 5

Odebrałam wyniki i znowu mi hemoglobina poleciała w dół
joanaros jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-01, 16:24   #1232
aaagga
Raczkowanie

Dot.: Był półmetek jest 100-dniówka. A co potem? PORODÓWKA! Mamcie III-IV 2012 cz. 5

Cytat:
Napisane przez Aguśkaa83 Pokaż wiadomość
Blagam, tylko nie tak malenkiemu dziecku garnitur i koszule.
To meczarnia dla takiego dzidziusia.
Dorosly maly.
Takie dziecko powinno miec wygodne ubranka, z bawelny, welurku, polarku a nie takie sztywne.
Zastanawiam sie czy ubiera sie takie malenkie dzieci w te sztywne ubrania dla swojej przyjemnosci? Dla ucieszenia oka?
masakra
a czy ja pisałam z czego będę szyła? no nie przypominam sobie. więc dlaczego zakładasz że z czegoś sztywnego? mam starą szarą sukienkę bawełna +len, która uszyła mi mama z 10 lat temu (i juz sie nie zmieszczę, chyba że schudne z 30 kg), tylko się zastanawiam czy mi starczy na marynarkę +spodnie i czy ją znajdę
mi sie z kolei słabo robi na te wasze poliestrowe welury pocę się na samą myśl i nie zamierzam kupować takich ubranek dla mojego synka, ani spodni ani bluz a już na pewno nie śpiochy!!! a zatrzęsienie teraz tego
o wygodzie dziecka owszem można podyskutować, ale o gustach to już mniej

aaagga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-01, 16:35   #1233
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Jolkaaa Pokaż wiadomość
A co będziecie robić z ciuszkami jak już dziecko się urodzi i z nich będzie wyrastać chowacie je czy może sprzedajecie albo komuś dajecie??
No ja tym razem bede juz sprzedawac, oczywiscie takie ladniejsze bo te sciorane to na szmatki pojda
A za pierwszym razem pakowalam w worki i do szafy na gore
Cytat:
Napisane przez joanaros Pokaż wiadomość
Odebrałam wyniki i znowu mi hemoglobina poleciała w dół
Ile masz hemglobiny?

---------- Dopisano o 16:35 ---------- Poprzedni post napisano o 16:29 ----------

Cytat:
Napisane przez aaagga Pokaż wiadomość
a czy ja pisałam z czego będę szyła? no nie przypominam sobie. więc dlaczego zakładasz że z czegoś sztywnego? mam starą szarą sukienkę bawełna +len, która uszyła mi mama z 10 lat temu (i juz sie nie zmieszczę, chyba że schudne z 30 kg), tylko się zastanawiam czy mi starczy na marynarkę +spodnie i czy ją znajdę
mi sie z kolei słabo robi na te wasze poliestrowe welury pocę się na samą myśl i nie zamierzam kupować takich ubranek dla mojego synka, ani spodni ani bluz a już na pewno nie śpiochy!!! a zatrzęsienie teraz tego
o wygodzie dziecka owszem można podyskutować, ale o gustach to już mniej
Ale mnie nie chodzi tylko o material ale rowniez o kroj.
Bo przeciez kroj koszuli czy marynarki jest taki sam i obojetne z jakiego materialu to zrobisz.
Dla takiego malucha najlepsze sa spiochy, polspiochy, body, bluzeczki i kaftaniczki. Ewentualnie spodenki czy bluza ale taka zeby dzidzia mogla swobodnie sie w niej poruszac.
Takie dziecko 3 m-czne (bo mowimy tu o rozmiarach 62 i 68) wierzga zywo nozkami i raczkami i watpie zeby w garniturkach czy marynarkach albo koszulach bylo mu wygodnie.
A odnosnie weluru czy polaru: akurat zima, kiedy dziecko sie nie rusza to ten material na spodnie i bluze jest super, bo dziecku jest cieplo. Filip nigdy mi sie w tym nie spocil. No chyba ze w starszym wieku juz takich materialow sie nie ubiera na biegajacego malucha bo wtedy wiadomo ze sie spoci, ale wtedy spoci sie tez i w innym materiale.
16.05.2009 godz. 11:55
SZYMONEK

08.03.2012 GODZ. 18:47

Najpiękniejsze dni w moim życiu!

Aguśkaa83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-01, 16:35   #1234
joanaros
Zakorzenienie

Cytat:

Ile masz hemglobiny?
hemoglobina 10,3 a hematokryt 31,5
joanaros jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-01, 16:36   #1235
julliczka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez mag_99 Pokaż wiadomość
no właśnie nie ma tylko 5 czy 7 uli - tyle co dla siebie i ostatnio (w zeszłym roku miał kontrolę z tej izby pszczelarskiej) wszystkie jego pszczółki są zdrowiutkie, a mówił że jakoś niedaleko od niego (jakieś 60 km) kazali zlikwidować wielką pasiekę bo właśnie były chore - no tyle, że wtedy to stowarzyszenie zwraca kasę jakby na odnowienie hodowli

leki się podaje, może nawet nie wiesz robi się to jakoś chyba w sierpniu - właśnie na te pasożyty podskrzydełkowe, a może dziadek nawet nie wie i potem np. pszczółki mu chorują...
ja się nie znam... mówię tylko co usłyszałam bo z ciekawości lubię o tym posłuchać

a co do spadziów z tego co wiem to to jest taki syfek z odchodami owadów itp. rzeczami
Cytat:
mój dziadek mieszka w takiej wsi w górach i nie należy do stowarzyszenia i owszem narzeka że mu pszczoły chorują ale na 100% ich niczym nie faszeruje tylko czasem jak jest gorszy rok to cukier im daje żeby z głodu nie zdechły.
zastanawia mnie czy ten znajomy jak daje lekarstwa pszczołom to co robi potem z tym miodem, wywala ?
jeśli chodzi o kupki owadów, to w miodzie ich nie ma bo miód jest jakby przetrawiony w układach pokarmowych pszczółek, wydaje mi się że miód jest jakby "wymiocinami" pszczół (przepraszam jak ktoś nie wiedział)

Znajomy temat, więc napisze co ja na temat spadzi wiem . Otóż spadź inaczej jest nazywana rosą miodową. To wytłumaczę co to jest dokładnie ta spadź.
Ona się pojawia jako krople na drzewach iglastych np na gałęziach. I ta spadź składa się z soków roślinnych, alee i też z płynnych odchodów owadów które żywią się tymi sokami roślinnymi.
Ta rosa zbierana jest przez pszczoły i wytwarzają z tego miód stąd nazwa spadziowy, i wcale nie jest to zły miód, bo ma wiele walorów leczniczych.

Nadrabiam dalej

nasza kruszynka już z nami
julliczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-01, 16:38   #1236
karolca
Zakorzenienie

u mnie dziś placki ziemniaczane

W pracy przeżyłam, dziewczyny były nawet rozmowne (nie było jednej nielubianej przez większość). Ale mam dość gadania "ojej, mało przytylaś, ale brzuszek już widać"...
No ale chociaż powiedziały, że ładnie wyglądam (wszystkie świeże syfki udało zakryć mi się delikatnie pudrem).
W Zusie też szybciutko, prawie bez kolejki

Generalnie to czuję się zmęczona.
A jeśli mowa o wadze, to ja wcale bym się nie pogniewała, jakby mi te kilogramy zostały Ale żeby się równo rozłożyły i poszły też w cycuszki a nie tylko w biodra i brzuch.

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
karolca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-01, 16:41   #1237
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez joanaros Pokaż wiadomość
hemoglobina 10,3 a hematokryt 31,5
To rzeczywiscie niska.
Ja mialam 11,3 i lekarz mi przepisal ten Ferroplex w ampulkach do picia. Niestety cena za opakowanie to 60 zl. Przepisal mi az 3 opakowania.
Mam zamiar pobrac sobie morfologie po pierwszym opakowaniu (bo na razie kupilam jedno) i zobacze czy poziom hemoglobiny sie cos podniosl.
Mysle ze nie bedzie to za wczesnie.
SZYMONEK

Stary 2011-12-01, 16:41   #1238
julliczka
Rozeznanie

A widzę, że była dośc obszerna dyskusja nad tym miodem spadziowym, ale ja akurat to studiowałam, więc pozwoliłam napomknąć na ten temat, ale już niepotrzebnie w każdym razie póżniej Was nadrobię, bo muszę wychodzić

nasza kruszynka już z nami
julliczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-01, 16:43   #1239
emigra
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Roksape Pokaż wiadomość
A to wszystko możliwe z tym tłuszczykiem. Bo ja jak miałam bardzo obfity pokarm to do swojej wagi z przed ciąży (54kg)wróciłam w 2 tyg ( a przy porodzie ważyłam 70). Także nie przejmujcie się bo skoro macie zamiar karmić cycem to naprawdę szybki sposób na zrzucenie wagi i tego sflaczałego brzuszka

No i co do tej wody. To może naprawdę sporo jej się zbierać. Emigra może Ci się wydawać,że nie jesteś opuchnięta a w rzeczywistości możesz już mieć lekką opuchliznę ( stąd też może Twoja waga, którą się martwisz) Pisałaś, że zaraz 27 tydz Ci leci Pamiętam, że ja w tym samym czasie brałam swój ślub. I jak sobie potańczyłam trochę to po weselu miałam opuchnięte kostki. Opuchlizna nie zeszła już do porodu. Myślałam też, że wcale nie jestem tak opuchnięta a jak dobę po porodzie cała woda ze mnie ''zeszła'' to jak spojrzaąłm na swoje nogi to pomyślałam ''Boże, czy ja mam aż takie chude nogi '' Jednak miałam nie tylko opuchnięte kostki jak mi się wydawało , ale też całe nogi i nawet palce u rąk

Ważne jest, żeby kontrolować swoją wage zaraz po zejściu z łóżka i drugi raz przed pójściem spać. Bo jak lekarz zobaczy , że to wcale nie tłuszczyk tylko właśnie za dużo wody w organiźmie to może skierować do szpitala, żeby lepiej się temu przyjrzeć.
hm .. tydzien temu zalozylam swoje kozaki z tamtego roku i byly mi bardzo ciasne - na calej stopie i lydce. Ledwie w nich doszlam do domu potem (rano nie bylo tak zle i myslalam ze sie rozejda) Pamietam ze wracajac z mezem juz je rozpielam ale dalej mialam takie uczucie ciezkich nog. Wlasnie nie byly widocznie spuchniete ale wtedy jak zdjelam tez spodnie i zalozylam takie lekkie bawelniane to czulam jak udo o udo mi sie ociera - wczesniej tak nie mialam. Mialam wrazenie jakbym miala po wewnetrznych stronach ud jakies torebki przyczepione ... Wiec to byla opuchlizna chyba jednak choc nogi nie wygladaly na grubsze.... z reszta sama nie wiem, mam wrazenie ze w nogach mi sie te kg bardzo zbieraja i boczkach, ale myslalam ze to sam tluszcz ... sprawdze dzisiaj wieczorem wage tez. Mi sie zawsze wahala miedzy rannym a wieczornym pomiarem o kg lub 1,5 zaleznie od tego ile jadlam i ile wypilam plynow.

A martwi mnie taki przyrost o 1,2 kg tygodniowo, bo to jednak maly przyrost nie jest, biorac pod uwage, ze wczesniej jadlam tak samo (a nawet nie zalowalam sobie slodyczy zadnych) i nie tylam wcale - do 19 tc mialam 3 kg na plusie... dobrze ze w poniedzialek mam wizyte to sie spytam.. na wszelki wypadek ogranicze sol, choc i tak jej duzo nie uzywam...
07.03.2012, 20:35
3270g, 47 cm

Edytowane przez emigra
Czas edycji: 2011-12-01 o 16:45
emigra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-01, 16:43   #1240
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mag_99 Pokaż wiadomość
mój znajomy - pszczelarz z zamiłowania po dziadku - mówi, żeby nie kupować spadziowego miodu - najlepszy jest sam lipowy a na 2 miejscu wielokwiatowy, z tym spadziowym to jest tak, że podobno po 1) generalnie powstaje z takich syfków już - jak sama nazwa wskazuje ze spadów, a po 2) wytwarza się go w okresie kiedy pszczoły mają taką chorobę - jakieś małe pasożyty pod skrzydełkami - i podaje im się wtedy leki, no i część tych leków może dostać się do miodu - ja się nie znam, ale mu wierzę
Hej hej ,

co więcej....spadź najpierw zjadają mszyce lub ich larwy i z tej wydzieliny od nich pszczólki robią miód , bleeee

A ja sobie dzisiaj zrobiłam obciążenie glukozą
Obudziłam się i stwierdziłam ,że nie jest za bardzo głodna to dam radę i pojechałam o 10 , ostatnie kłucie miałam o 13.20

Oczywiście najgorsze nie było, czas szybko przeleciał , bo sobie pogadalam z panią z obslugi , która też w ciąży jest.Wyniki dobre, po godzinie 134, po dwóch 123

Teraz lecę na kawę do koleżanki , a jutro dzień zakupów całodniowych, pewnie kupię coś dla Malusiej Córeczki , no i dla Niny będę szukać stroju na Święta, w zeszłym roku miała super strój Mikołaja
koniakonia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-01, 16:43   #1241
Zariah
Rozeznanie

dzieki mamuski kochane

olewam babe. za tydzien usg 3d a jak sie ciagle bede niepokoic to pojade na diagnostyczne USG 2d przed swietami.
Lozysko mam na tylnej scianie ale nisko.

Moze wiec mala tak sie ustawia ze nozkami sobie kopie w lozysko a ja nic nie czuje bo dziala jak podusia

Jolkaaa sliczne ubranka faktycznie drogawe a taaaakie slodkie

aaagga - zdolniacha jestes. ja sie maszyny nie tykam, ledwo guzik przyszyje a moja mama cuda spod igly umie wyczarowac, siostra tez tylko ja taka czarna owca

Cytat:
Mama mi opowiadała, że była dzisiaj w banku i spotkała tam dziewczyne w samym sweterku i rajstopach jasnych beżowych bez spódniczki bez niczego i sweterek był krótki masakra hehe
he he. to moze same legginsy bezowe byly tylko tak wytarte na zadku w UK (u mnei na wsi) polowa lasek tak biega. Legginsy (ktore ktore sa tak cienkie ze wygladaja jak rajstopki i caly tylek na wierzchu i przedzialek w przeswicie

Zariah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-01, 16:46   #1242
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
To rzeczywiscie niska.
Ja mialam 11,3 i lekarz mi przepisal ten Ferroplex w ampulkach do picia. Niestety cena za opakowanie to 60 zl. Przepisal mi az 3 opakowania.
Mam zamiar pobrac sobie morfologie po pierwszym opakowaniu (bo na razie kupilam jedno) i zobacze czy poziom hemoglobiny sie cos podniosl.
Mysle ze nie bedzie to za wczesnie.
Moja też spadła poniżej normy (11,6 chyba), ale lekarz powiedział, że jeśli żelazo jest takie wysokie, to organizm sobie powinien sam poradzić.
Jednak teraz zacznie mi bardzo mocno spadać - taki etap ciąży i dopiero po następnej wizycie skontrolować.
Teraz mam kontrolować mocz.

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2011-12-01, 16:47   #1243
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

Cytat:
No ja tym razem bede juz sprzedawac, oczywiscie takie ladniejsze bo te sciorane to na szmatki pojda
A za pierwszym razem pakowalam w worki i do szafy na gore

No Ty to będziesz miała już dwójkę ja dopiero pierwsze i powiem szczerze, że jeszcze nie wiem co zrobię z ciuszkami bo nie planujemy drugiego w najbliższym czasie następne może za ok 5lat ale nie wiadomo tak naprawdę jak się życie potoczy wiem, że następne chciałabym za ok 5lat a jak będzie się okaże
i tak myślałam, żeby te lepsze pochować a takie znoszone oddać czy coś.

Poza tym mam jeszcze jedno pytanko co do tabletek antykoncepcyjnych a karmienie piersią czy można je brać podczas karmienia?

MICHAŁEK

WYMIANA
Jolkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-01, 16:47   #1244
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:
mój dziadek mieszka w takiej wsi w górach i nie należy do stowarzyszenia i owszem narzeka że mu pszczoły chorują ale na 100% ich niczym nie faszeruje tylko czasem jak jest gorszy rok to cukier im daje żeby z głodu nie zdechły.
zastanawia mnie czy ten znajomy jak daje lekarstwa pszczołom to co robi potem z tym miodem, wywala ?
jeśli chodzi o kupki owadów, to w miodzie ich nie ma bo miód jest jakby przetrawiony w układach pokarmowych pszczółek, wydaje mi się że miód jest jakby "wymiocinami" pszczół (przepraszam jak ktoś nie wiedział)

Ja wiedziałam , miałam na studiach pszczelarstwo , one nektar tak przerabiają na miodzik , ja dostaję od dziadka kolegi , tzn. kupuje, jemy codziennie, a właściwie pijemy całą rodziną , póki co wszyscy zdrowi
Stary 2011-12-01, 16:48   #1245
emigra
Zakorzenienie

Cytat:

Poza tym mam jeszcze jedno pytanko co do tabletek antykoncepcyjnych a karmienie piersią czy można je brać podczas karmienia?
sa specjalne dla kobiet karmiacych ale trzeba je brac co do minuty doslownie
3270g, 47 cm
Stary 2011-12-01, 16:49   #1246
koniakonia
Zakorzenienie

Będę wieczorkiem późnym , trzymajcie się Kobiety

Buziaki
Stary 2011-12-01, 16:49   #1247
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Zariah Pokaż wiadomość
dzieki mamuski kochane

olewam babe. za tydzien usg 3d a jak sie ciagle bede niepokoic to pojade na diagnostyczne USG 2d przed swietami.
Lozysko mam na tylnej scianie ale nisko.

Moze wiec mala tak sie ustawia ze nozkami sobie kopie w lozysko a ja nic nie czuje bo dziala jak podusia
Przy łożysku umiejscowionym na tylnej ścianie możesz ruchy odczuwać bardzo słabo
Więc jeśli w ogóle je czujesz, to dobrze a jeśli nisko - dużo odpoczywać trzeba, nie nosić nic ciężkiego.
Moje się podniosło i zajmuje już całą macicę

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2011-12-01, 16:51   #1248
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

Cytat:
Jolkaaa sliczne ubranka faktycznie drogawe a taaaakie slodkie
dziękuję ja już nie mogę doczekać się kiedy przyjdą pewnie po weekendzie

a Tobie i dzidzi w brzuszku życzę dużo zdrówka bo chyba nie najlepiej jest ale mam nadzieję, że będzie dobrze

---------- Dopisano o 16:51 ---------- Poprzedni post napisano o 16:50 ----------

Cytat:

he he. to moze same legginsy bezowe byly tylko tak wytarte na zadku w UK (u mnei na wsi) polowa lasek tak biega. Legginsy (ktore ktore sa tak cienkie ze wygladaja jak rajstopki i caly tylek na wierzchu i przedzialek w przeswicie

no właśnie to były ponoć rajstopy zwykle najzwyklejsze dziewczyna ok 25lat

MICHAŁEK

WYMIANA
Stary 2011-12-01, 16:53   #1249
Aguśkaa83
Zakorzenienie

konia super ze wyniczki wyszly dobre

Cytat:
Napisane przez karolca Pokaż wiadomość
Moja też spadła poniżej normy (11,6 chyba), ale lekarz powiedział, że jeśli żelazo jest takie wysokie, to organizm sobie powinien sam poradzić.
Jednak teraz zacznie mi bardzo mocno spadać - taki etap ciąży i dopiero po następnej wizycie skontrolować.
Teraz mam kontrolować mocz.
No widzisz, ja sobie jeszcze to zelazo tez pobiore.
SZYMONEK

Stary 2011-12-01, 16:55   #1250
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

Cytat:
Napisane przez emigra Pokaż wiadomość
sa specjalne dla kobiet karmiacych ale trzeba je brac co do minuty doslownie
to będę musiała się w takie zaopatrzyć bo powiem Wam, że ja brałam tabletki ok 5lat ale od stycznia tego roku nie biorę bo okazało się, że mój TŻ jest bezpłodny (robił badania i lekarz powiedział, że nie ma szans a jak się uda to cudem więc marne szanse) no to ja przestałam brać tabletki i pewnego dnia naszło mnie na dziecko płakałam itp. więc Mąż zaczął coraz częściej do środeczka i patrzcie udało się
A stało się to na biwaku 8lipca byłam załamana, gdy koło naszego domu biegały dzieciaki i powiedziałam wtedy Mężowi przykre słowa "szkoda, że nasze tak nigdy nie będą biegały" i na drugie dzień stało się był stosunek potem brak okresu i nagle wow ciąża TŻ mówi, że to może była ta jedyna szansa

MICHAŁEK

WYMIANA
Stary 2011-12-01, 16:59   #1251
aaagga
Raczkowanie

Aguśkaa piszesz tak jakbym zamierzała dzień w dzień wbijać dziecko w garniaka uszytego z narzuty i koszulę ze sztywnej chińskiej bawełny, a jak zacznie płakać przy tych torturach to miałabym przylać mu jeszcze bo mi się tak podoba? No przecież nie jestem potworem. Myślałam o komplecie na przyjecie na chrzest, żeby był do zdjęć ale nie sadziłam że będę musiała się tak gęsto tłumaczyć.
A wy ubranek nie kupujecie RÓWNIEŻ dla ucieszenia oka? Wybieracie pierwsze lepsze?
A dla polaru i weluru na zimę jest przecież alternatywna - wełna podszyta bawełną, żeby nie gryzła. I owszem nie jest tak tania i tak łatwo dostępna jak odzież polarowa, ale o wiele lepsza (w końcu sama śpię pod wełnianą pościelą a nie pod kołdra z poliestrowym wypełnieniem)
I proszę nie traktuj mnie jakbym dziecku chciała zrobić krzywdę.
aha i Dominik chyba chce Ci pomachać bo mi się cały brzuch rusza i chce ci powiedzieć "Nie martw się o mnie ciociu. Mamusia o mnie zadba i nie zrobi ze mnie pajaca"

aaagga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-01, 17:00   #1252
karolca
Zakorzenienie

ja do tabletek nie zamierzam już wracać. Narobiły mi trochę szkody w organizmie, chcę tego uniknąć.

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2011-12-01, 17:03   #1253
emigra
Zakorzenienie

Cytat:
to będę musiała się w takie zaopatrzyć bo powiem Wam, że ja brałam tabletki ok 5lat ale od stycznia tego roku nie biorę bo okazało się, że mój TŻ jest bezpłodny (robił badania i lekarz powiedział, że nie ma szans a jak się uda to cudem więc marne szanse) no to ja przestałam brać tabletki i pewnego dnia naszło mnie na dziecko płakałam itp. więc Mąż zaczął coraz częściej do środeczka i patrzcie udało się
A stało się to na biwaku 8lipca byłam załamana, gdy koło naszego domu biegały dzieciaki i powiedziałam wtedy Mężowi przykre słowa "szkoda, że nasze tak nigdy nie będą biegały" i na drugie dzień stało się był stosunek potem brak okresu i nagle wow ciąża TŻ mówi, że to może była ta jedyna szansa
Zawsze jest jeszcze gumka choc ja nie lubie z guma, jakos nie wiem .. ale i nie usmiecha mi sie branie antykow. Pomysle nad ringami chyba, ale to po wykarmieniu dopiero bo ja nie ufam tym antykom dla karmiacych - trzeba je naprawde skrupulatnie przyjmowac bo opoznienie o h juz moze sprawic ze nie zadzialaja ... wiec my najpierw gumeczka, po karmieniu ringi
3270g, 47 cm
Stary 2011-12-01, 17:08   #1254
Roksape
Zadomowienie

Cytat:
hm .. tydzien temu zalozylam swoje kozaki z tamtego roku i byly mi bardzo ciasne - na calej stopie i lydce. Ledwie w nich doszlam do domu potem (rano nie bylo tak zle i myslalam ze sie rozejda) Pamietam ze wracajac z mezem juz je rozpielam ale dalej mialam takie uczucie ciezkich nog. Wlasnie nie byly widocznie spuchniete ale wtedy jak zdjelam tez spodnie i zalozylam takie lekkie bawelniane to czulam jak udo o udo mi sie ociera - wczesniej tak nie mialam. Mialam wrazenie jakbym miala po wewnetrznych stronach ud jakies torebki przyczepione ... Wiec to byla opuchlizna chyba jednak choc nogi nie wygladaly na grubsze.... z reszta sama nie wiem, mam wrazenie ze w nogach mi sie te kg bardzo zbieraja i boczkach, ale myslalam ze to sam tluszcz ... sprawdze dzisiaj wieczorem wage tez. Mi sie zawsze wahala miedzy rannym a wieczornym pomiarem o kg lub 1,5 zaleznie od tego ile jadlam i ile wypilam plynow.

A martwi mnie taki przyrost o 1,2 kg tygodniowo, bo to jednak maly przyrost nie jest, biorac pod uwage, ze wczesniej jadlam tak samo (a nawet nie zalowalam sobie slodyczy zadnych) i nie tylam wcale - do 19 tc mialam 3 kg na plusie... dobrze ze w poniedzialek mam wizyte to sie spytam.. na wszelki wypadek ogranicze sol, choc i tak jej duzo nie uzywam...
Możesz nie mieć wpływu na tą opuchliznę. Często się to zdarza w ciąży. Trzeba powiedzieć o tym lekarzowi jeśli nic poza tym nie bedzie Ci dokuczać to po prostu leż i odpoczywaj kiedy się da. Nogi wiadomo lepiej żeby były wyżej wtedy jak już będziesz leżeć. No i wiadomo masz dzidziusia, wody, łożysko + Ty i nogi się szybciej męczą, dlatego też i puchną
Cytat:
O ja też jestem zainteresowana tym I pytanie też do Ciebie Jolkaaa bo Ty w ogóle brałaś wcześniej tabletki o ile mnie pamięć nie myli Mocno się po tym tyje , czy jednak nie ?
Bo ja już nie planuję więcej dzieci i tak myślę nad dobrą antykoncepcją, ale też mnie przeraża to tycie ( nie chcem być grubaskiem- a łakomczuchem to jestem strasznym )
Roksape jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-01, 17:08   #1255
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

Cytat:
Zawsze jest jeszcze gumka choc ja nie lubie z guma, jakos nie wiem .. ale i nie usmiecha mi sie branie antykow. Pomysle nad ringami chyba, ale to po wykarmieniu dopiero bo ja nie ufam tym antykom dla karmiacych - trzeba je naprawde skrupulatnie przyjmowac bo opoznienie o h juz moze sprawic ze nie zadzialaja ... wiec my najpierw gumeczka, po karmieniu ringi

nie ma takiej opcji TŻ nie cierpi gumek ja też nie
i niestety miałam z nimi już nie raz problemy masakra

MICHAŁEK

WYMIANA
Stary 2011-12-01, 17:09   #1256
Aguśkaa83
Zakorzenienie

aaagga ja tylko neguje takie kroje dla takich maluszkow. Na chrzciny mimo iz bylo ciezko chlopcowi cos wybrac (latwiej dziewczynce fajny stroj kupic), nie kupilam Filipowi garnituru, bo dla mnie to jakis koszmar tak ubierac dziecko.
Kupilam mu bialy komplecik (bluzeczka plus spioszki), miekki, bez zadnych udziwnien, wygladal jak aniolek a nie jak maly mezczyzna bo nie o to chodzi.
Ja po prostu nie cierpie ubierania takich maluszkow co ledwo co sie urodzily w garnitury, jest to dla mnie wstretne ale dla mnie, to moje odczucie i ja nigdy swoich dzieci tak malenkich w to nie ubiore.
Oczywiscie, ze patrze na wyglad ubranka ale przede wszystkim na wygode
A Ty Aga ubieraj malego jak chcesz, ja rozumiem, ze chcesz ladne rzeczy uszyc synkowi, jednak do mnie to nie przemawia.
SZYMONEK

Edytowane przez Aguśkaa83
Czas edycji: 2011-12-01 o 17:10
Stary 2011-12-01, 17:12   #1257
88natka
Zadomowienie

Roksape ja brałam logest i nie tyłam, ale miałam koleżanki co po tabletkach przybierały na wadze i wtedy zmieniały na inne.

niespodzianka
88natka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-01, 17:13   #1258
Zariah
Rozeznanie

Cytat:
Przy łożysku umiejscowionym na tylnej ścianie możesz ruchy odczuwać bardzo słabo
Więc jeśli w ogóle je czujesz, to dobrze a jeśli nisko - dużo odpoczywać trzeba, nie nosić nic ciężkiego.
Moje się podniosło i zajmuje już całą macicę
karolca a mnie sie wydawalo ze odwrotnie. lozysko na tylnej scianie = mocniejsze ruchy, na przedniej = slabsze
odpoczywac sie staram ale jednak ostatnio jestem zabiegana na maksa

Cytat:
super ze sie udalo

Zariah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-01, 17:13   #1259
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

Cytat:
Napisane przez Roksape Pokaż wiadomość

O ja też jestem zainteresowana tym I pytanie też do Ciebie Jolkaaa bo Ty w ogóle brałaś wcześniej tabletki o ile mnie pamięć nie myli Mocno się po tym tyje , czy jednak nie ?
Bo ja już nie planuję więcej dzieci i tak myślę nad dobrą antykoncepcją, ale też mnie przeraża to tycie ( nie chcem być grubaskiem- a łakomczuchem to jestem strasznym )

Też się bałam o to i powiem tak, że przed braniem tabletek moja waga wyglądała tak 62-63kg a podczas brania tabletek 65-67kg czasem nawet i 68kg i jak znowu przestałam je brać to waga mi wróciła do 63kg więc coś tam się tyje ale nie dużo. Chociaż wszystko zależy od organizmu moja koleżanka biorąc tabletki przytyła sporo, a druga biorąc je to schudła co było dla niej plusem.

Ja brałam Yasmin i jak bym miała brać jakieś w przyszłości pewnie bym do nich wróciła

MICHAŁEK

WYMIANA
Stary 2011-12-01, 17:13   #1260
Roksape
Zadomowienie

Cytat:
ja do tabletek nie zamierzam już wracać. Narobiły mi trochę szkody w organizmie, chcę tego uniknąć.
Można wiedzieć co to za szkody były? Jestem zainteresowana wszelkimi opiniamy za i przeciw tabletkom.

Może to nie teraz pora na te tematy , ale muszę już się przygotować co będzie po porodzie. Chodzi za mną wizja jaką w swoim życiu miała teściowa 1 dziecko, po 2 latach drugie, a po trzech miesiącach od drugiego zaszła w ciąże z 3 dzieckiem i o tym dowiedziała się dopiero w 4ym miesiącu ciąży bo do tamtego czasu normalnie się czuła i okres miała.

A mi wystarczy 2. Przy obecnych czasach i wszystkim co drożeje jak najbardziej mi starczy
Roksape jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości