|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1291 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Był półmetek jest 100-dniówka. A co potem? PORODÓWKA! Mamcie III-IV 2012 cz. 5
Cytat:
ja muszę przyznać, że przed braniem tabletek miałam biust 80c jak brałam tabsy to cały czas trzymałam się 85c przez ładnych pare lat, ale jak tylko przestałam je brać biust mi zmalał do 80B co było dla mnie tragedią teraz znowu mam 85c i chyba czas zmienić na większy
|
|
|
|
|
#1292 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Był półmetek jest 100-dniówka. A co potem? PORODÓWKA! Mamcie III-IV 2012 cz. 5
Dzieki Aguśka za trzymanie kciuków
wróciłam od gina - z małą wszystko w porządku, serduszko pięknie bije Jeśli zaś chodzi o moją cukrzycę, to gin od razu chciał mi wypisać skierowanie do szpitala na karową, oczywiście skrzywiłam się na to strasznie... więc zaproponował mi eksperyment... mam przez 3 dni trzymać dietę bezcukrową a po 3 dniach powtórzyć test na obciążenie glukozą 75g. jeśli wyjdzie ok, tzn że moja cukrzyca daje się regulować dietą i wtedy mam iść do internisty po skierowanie na paski do glukometru i kupić gukometr, a później do dietetyka, zeby mi ustaliła diete. Jeśli wyjdą źle to niestety skierowanie do szpitala i kuracja insuliną
|
|
|
|
#1293 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jaki masz cukier po glukozie?
|
|
#1294 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1295 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Trzymam kciuki zeby dieta wystarczyla i mam nadzieje ze obedzie sie bez insulinoterapii.
|
|
#1296 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ale chyba jednak nie dla mnie ![]() pempek fajnie że z dzieciątkiem ok. i trzymam kciuki za to żeby dieta zadziałała! |
|
|
|
|
#1297 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale przerażeni nie byli Chyba nawet się z tego zwrotu akcji cieszą ![]() Jeszcze raz dziękuję wszystkim za opinię dotyczące tabletek Emigra nie ma za co. Jeśli nie będzie ta opuchlizna bardzo duża to wtedy nie ma co się zamartwiać na zapas. Tak właśnie czytam o tym krążku itd, i to się samemu aplikuje? Nie ma możliwości, żeby to wypadło ? Ciekawa jest ta forma antykoncepcji, kto wie czy na to bym się nie skusiła
|
|
|
#1298 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do ringu to tak, aplikuje sie samemu i nie wypada (choc przez pierwsze dni ma sie ciagle takie wrazenie ) on sie opiera o scianki pochwy i nie ma mowy o wypadaniiu ![]() ---------- Dopisano o 19:16 ---------- Poprzedni post napisano o 19:14 ---------- Cytat:
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
||
|
|
|
#1299 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1300 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Trzymam kciuki, żeby dieta wystarczyła
|
|
#1301 |
|
Zakorzenienie
|
W przychodni diabetologicznej, którą polecił mi lekarz przyjmują na bieżąco. Dziś idę i dziś jestem przyjęta. Więc pół biedy.
|
#1302 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1303 |
|
Rozeznanie
|
Witam wszystkie mamy
![]() dzisiaj kupiłam ładną szafeczkę na kosmetyki i inne pierdoły dla mojej dzidzi. Zapłaciłam 79 pln i natknęłam się na nią w Biedronce ![]() http://www.biedronka.pl/oferta/artyk...erta_tygodnia/ Ne tej stronie ją widać i jest w dwóch wersjach kolorystycznych (jasna i ciemniejsza). A poza tym załatwiłam się w pracy i mam stan podgorączkowy... więc czeka mnie wieczór pod kocykiem
Wymianka książkowa https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=692837 Mój blog: http://maadzikowo.blogspot.com/ Tymon jest już z nami !! WYmianka kosmetyki: https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...5#post40767725 |
|
|
|
#1304 |
|
Zadomowienie
|
ale pojadłam pierogów
pyszne były![]() ja tak jeszcze odnosnie zusu i pieniedzy, któras z was moze mi powie ![]() mam umowe na czas okreslony do konca roku, od wrzesnia jestem na L4 az do konca ciazy czyli do okolo konca marca( umowa przedluza sie automatycznie do dnia porodu) i tu moje pytanie czy nalezy mi sie zasiłek przez te 20 tygodni , bo wyczytałam ze tak, ale czy np to ze jestem na L4 ma na to jakis wplyw czy nie ma znaczenia? ![]() Zariah u mnie tez z depilacja nog kiepsko ![]() Jolka z tego co piszesz to bardzo mało jesz zebys sie jakiejs choroby nie nabawila a ciuszki super, tez mysle ze to nie jest zawyzona cena, ja marze jeszcze o ciuszkach dla synka z puchatkiem, tygryskiem ,smerfami ale to juz cos poszperam, w Realu widzialam kompleciki ze smerfami![]() a wszystkie ciuszki ,które zostana mam nadzieje poczekaja na braciszka lub siostrzyczki naszego dzidziusia ![]() podobno sa tabletki dla kobiet karmiacych, ale nic na ten temat wiecej nie wiem, bo jestem przeciwniczka tabletek antykoncepcyjnych ![]() Brałam miesiac i w momencie przerwy dostałam takiego krwotoku, ze wiecej tak nie chce. A z dzidziusiem to prawdziwy cud choc z nasieniem jest tak ,ze ilosc i predkosc plemników czesto sie zmienia , pod wplywem roznych czynnikow, ale nie wiem na jakiej podstawie lekarz zdiagnozował twojego TZ .a dzis z ciekawosci przegladam ubranka do chrztu dla naszego małego ![]() Roksape super ze synek lepiej sie czuje
|
#1305 |
|
Zakorzenienie
|
pempek trzymam kciuki, żeby jednak dieta wystarczyła
|
#1306 |
|
Rozeznanie
|
A patrzę,że w między czasie jest mowa o antykoncepcji więc zapytam. Może któraś z Was wie jak to jest z zastrzykiem antykoncepcyjnym? Wiem na pewno,że można go stosować w okresie karmienia piersią i wystarcza na ok. 3 miesiące,ale nie wiem jaki jest koszt. A może któraś miała już z tym do czynienia ?
Wymianka książkowa https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=692837 Mój blog: http://maadzikowo.blogspot.com/ Tymon jest już z nami !! WYmianka kosmetyki: https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...5#post40767725 |
|
|
|
#1307 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki dziewczyny za wsparcie
Karolca zeby iść do diabetologa muszę jechac do Wawy bo u mnie nie ma takiego specjalisty niestety... no i właśnie może uda się tego uniknąć dzięki pomysłowi mojego gina. Podobno ta polecona dietetyczka jest super i jego cukrzycowe pacjentki nie dość, że są najedzone, dzieci pięknie rosną to jeszcze chudną ![]() cukier po glukozie 75g po 2 godzinach miałam 175 |
|
|
|
#1308 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1309 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pierogi mniam też mam w lodówce, ale takie z Biedronki kupne ![]() mało jem? właśnie mało jem a tyje i tyje... dziś zjadłam bułkę słodką, banana, 4mandarynki, 1cukierka, pół kotleta schabowego + ziemniaki z surówką (dodam, że pierwszy posiłek zjadłam ok13 dlatego, że poszłam spać o 4 potem po 6 wstałam i ok 9 dalej poszłam spać do 12coś) ![]() co do TŻta od cudem chodzi jak był mały miał setki zdjęć rentgenowskich od pasa w dół i już wtedy powiedzieli rodzicom że będzie bezpłodny TŻ w tamtym roku robił badania i wyszło, że niestety szanse marne ale no udało się jakoś ![]() idę zaraz zrobić kolacyjke
|
|
|
|
|
#1310 |
|
Zakorzenienie
|
wlasciwie go nie czuc - maz moze raz go wyczul
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
|
|
#1311 |
|
Zakorzenienie
|
znowu jestem zła od jakiegoś czasu na fb same wysyłały mi się linki do znajomych albo głupie uśmiechy TŻ przeinstalował system i przestałam wysyłać te głupie linki a dziś podłączyłam aparat żeby zdjęcia zrzucić i znowu wysyłam linki do wszystkich zalogowanych akurat na fb po setki razy no po prostu nie idzie wysiedzieć ani nic.
i co znowu mam przeinstalować system bez sensu...
|
|
|
|
#1312 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Szkoda, że nie masz diabetologa na miejscu, zawsze lepiej udac się do specjalisty niż dietetyka... Ale jeśli masz dobrego w poblizu to idź wobec tego. Ja mam nadzieję, że jak dostanę dietę od lekarza, to nei będę chudła. Serio nie mam z czego tracic na wadze
|
|
#1313 |
|
Zadomowienie
|
Jolka no ja myslalam ze ty dzis tylko bulka i banan , atu sie jeszcze schbowy uchował i mandarynki, to zwracam honor
![]() U mnie dzis dwa nalesniki, banan, dwie mandarynki, princessa, dwie kostki czekolady, 5 pierogów, pół jogurtu, troszke bigosu
|
#1314 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
też brałam tabletki anty i to b. długo - nie tyłam i miałam super cerę pewnie to zależy od osoby.. I od odpowiednio dobranych tabletek (brałam kiedyś takie po których miałam bóle głowy dużo częściej niż zwykle i generalnie nie czułam się zbyt ok)
|
|
|
|
|
#1315 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
idę zrobić sobie bułeczkę i herbatkę
|
|
|
|
|
#1316 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja bym schudnąć mogła, bo dzis weszłam na wagę u gina i 12 kg do przodu Tak Ci jeszcze powiem Karolca, że ciągle mamy prawie tego samego dnia wizyty - ja też mam 29.12 USG 3d. Jeszcze się wypowiem w sprawie zastrzyku - moja siostra cioteczna też go miała i okropnie po tym tyła... Ja się zdecyduję na wkładkę domaciczną Edytowane przez pempek Czas edycji: 2011-12-01 o 20:09 |
|
|
|
|
#1317 |
|
Zadomowienie
|
ja jestem wysoka i coraz czesciej jak sie ubiore i gdzies wychodze to wydaje mi sie ze jestem taka wielka baba
a byłam taka szczupła dziewczynka
|
#1318 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję Dziewczymki za pochwały w sprawie mojego brzuchola
![]() Co do antykoncepcji też się zastanawiam nad tym co po ciąży... do tabletek raczej nie wrócę, bo boję się trochę zakrzepicy (zaczynają mi się robic żylaki) no i myślę nad innymi perspektywami. Prezerwatyw nie znoszę;/ Kalendarzyk odpada, bo mam nieregularne cykle.. A o co chodzi z tym krążkiem? to co innego niż spirala?
|
|
|
|
#1319 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Przed ciążą nie zwracałam jakiejś szczególnej uwagi na jedzenie i zazwyczaj od rana do wieczora jadłam słodycze,a waga cały czas taka sama. Teraz większość posiłków to owoce i warzywa,a od czasu do czasu jakiś batonik i niestety szybko mi się teraz wszystko odkłada,ale moja koleżanka, która jest w 8 mies. wychodziła z wagi 58 jak ja bo tez wysoka i chuda i ma ten sam problem ...w ciąży wszystko ją tuczy. Myślałam,że może przesadzam z ilością jedzenia,ale jednak nie... niezależnie od tego po prostu w ciąży więcej mi się odkłada,a lekarz na wizytach spod byka patrzy jakbym cały czas się zażerała czekoladą ![]() Karolca, a co do tego zastrzyku to nieźle. Ja wcześniej stosowałam plastry i byłam bardzo zadowolona i na pewno do nich wrócę,ale w okresie karmienia piersią nie będę mogła tego zrobić i przypomniał mi sie ten zastrzyk...
|
|
|
|
#1320 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie miałabym pretensji do tego tycia gdybym faktycznie jadło dużo więcej a tak to dla mnie jest to dziwne... ciekawe do ilu dobije i jak potem zrzuce...
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:54.

teraz znowu mam 85c i chyba czas zmienić na większy