Był półmetek jest 100-dniówka. A co potem? PORODÓWKA! Mamcie III-IV 2012 cz. 5 - Strona 44 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-12-01, 18:40   #1291
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa
Dot.: Był półmetek jest 100-dniówka. A co potem? PORODÓWKA! Mamcie III-IV 2012 cz. 5

Cytat:
Napisane przez Kulkaaga Pokaż wiadomość
Nooo nadrobiłam

Ja brałam tabsy przez 7-8 lat, na szczęście kompletnie bez żadnych skutków ubocznych. Obawiałam się jak będzie z zajściem w ciąże po odstawieniu, ale udało się w ciągu pół roku od odstawienia

Ja jestem przykładem, że dobrze dobrane tabletki nie dają żadnego tycia itp
Mi nawet wbrew powszechnie krążącym opiniom cycki nie urosły, nad czym ubolewałam
Raz za to próbowałam plastrów anty - i masakra, z taką migreną nigdy nie miałam do czynienia

Nam też się zdarzały problemy z gumkami

Miałam to samo

No Tż na szczęście też nie dał, chyba bym go na księżyc wysłała kopniakiem

ja muszę przyznać, że przed braniem tabletek miałam biust 80c jak brałam tabsy to cały czas trzymałam się 85c przez ładnych pare lat, ale jak tylko przestałam je brać biust mi zmalał do 80B co było dla mnie tragedią teraz znowu mam 85c i chyba czas zmienić na większy

MICHAŁEK

WYMIANA
Jolkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-01, 18:41   #1292
pempek
Zakorzenienie

Dot.: Był półmetek jest 100-dniówka. A co potem? PORODÓWKA! Mamcie III-IV 2012 cz. 5

Dzieki Aguśka za trzymanie kciuków

wróciłam od gina - z małą wszystko w porządku, serduszko pięknie bije narazie ułożona dupkowo, ale wszystko może się jeszcze zmienić...

Jeśli zaś chodzi o moją cukrzycę, to gin od razu chciał mi wypisać skierowanie do szpitala na karową, oczywiście skrzywiłam się na to strasznie... więc zaproponował mi eksperyment... mam przez 3 dni trzymać dietę bezcukrową a po 3 dniach powtórzyć test na obciążenie glukozą 75g. jeśli wyjdzie ok, tzn że moja cukrzyca daje się regulować dietą i wtedy mam iść do internisty po skierowanie na paski do glukometru i kupić gukometr, a później do dietetyka, zeby mi ustaliła diete. Jeśli wyjdą źle to niestety skierowanie do szpitala i kuracja insuliną
pempek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-01, 18:48   #1293
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pempek Pokaż wiadomość

wróciłam od gina - z małą wszystko w porządku, serduszko pięknie bije narazie ułożona dupkowo, ale wszystko może się jeszcze zmienić...

Jeśli zaś chodzi o moją cukrzycę, to gin od razu chciał mi wypisać skierowanie do szpitala na karową, oczywiście skrzywiłam się na to strasznie... więc zaproponował mi eksperyment... mam przez 3 dni trzymać dietę bezcukrową a po 3 dniach powtórzyć test na obciążenie glukozą 75g. jeśli wyjdzie ok, tzn że moja cukrzyca daje się regulować dietą i wtedy mam iść do internisty po skierowanie na paski do glukometru i kupić gukometr, a później do dietetyka, zeby mi ustaliła diete. Jeśli wyjdą źle to niestety skierowanie do szpitala i kuracja insuliną
A nie lepiej iść do diabetologa?
Jaki masz cukier po glukozie?

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
karolca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-01, 18:49   #1294
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Jolkaaa Pokaż wiadomość
to będę musiała się w takie zaopatrzyć bo powiem Wam, że ja brałam tabletki ok 5lat ale od stycznia tego roku nie biorę bo okazało się, że mój TŻ jest bezpłodny (robił badania i lekarz powiedział, że nie ma szans a jak się uda to cudem więc marne szanse) no to ja przestałam brać tabletki i pewnego dnia naszło mnie na dziecko płakałam itp. więc Mąż zaczął coraz częściej do środeczka i patrzcie udało się
A stało się to na biwaku 8lipca byłam załamana, gdy koło naszego domu biegały dzieciaki i powiedziałam wtedy Mężowi przykre słowa "szkoda, że nasze tak nigdy nie będą biegały" i na drugie dzień stało się był stosunek potem brak okresu i nagle wow ciąża TŻ mówi, że to może była ta jedyna szansa
hehe a to dobre! najczęściej właśnie dochodzi do zapłodnienia na wakacjach, urlopach, imprezach itp jak człowiek sie wyluzuje i nie myśli o tym przede wszystkim
Stary 2011-12-01, 18:52   #1295
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Cytat:

Dobrze ze z malutka wszystko ok
Trzymam kciuki zeby dieta wystarczyla i mam nadzieje ze obedzie sie bez insulinoterapii.
16.05.2009 godz. 11:55
SZYMONEK

08.03.2012 GODZ. 18:47

Najpiękniejsze dni w moim życiu!

Aguśkaa83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-01, 19:08   #1296
Zariah
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez cziqua Pokaż wiadomość
kurka ciekawa rzecz żeby przeiwjak nie zabierał miejsca na komodzie np można zamocowac nad komoda hmmm

http://allegro.pl/przewijak-dla-dzie...948825853.html
ooo... interesujące ..
ale chyba jednak nie dla mnie

pempek fajnie że z dzieciątkiem ok. i trzymam kciuki za to żeby dieta zadziałała!

Zariah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-01, 19:09   #1297
Roksape
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Cytrynka_Wawa Pokaż wiadomość
hehe a to dobre! najczęściej właśnie dochodzi do zapłodnienia na wakacjach, urlopach, imprezach itp jak człowiek sie wyluzuje i nie myśli o tym przede wszystkim
He he a no w tym coś jest. Moi znajomi znali się dopiero 3 miesiące wybrali się na wakacje i masz! ciąża a w październiku szybko ślub i w maju teraz będzie dzidzia.
Ale przerażeni nie byli Chyba nawet się z tego zwrotu akcji cieszą

Jeszcze raz dziękuję wszystkim za opinię dotyczące tabletek

Emigra nie ma za co. Jeśli nie będzie ta opuchlizna bardzo duża to wtedy nie ma co się zamartwiać na zapas.
Tak właśnie czytam o tym krążku itd, i to się samemu aplikuje? Nie ma możliwości, żeby to wypadło ? Ciekawa jest ta forma antykoncepcji, kto wie czy na to bym się nie skusiła
Roksape jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-01, 19:16   #1298
emigra
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Roksape Pokaż wiadomość
He he a no w tym coś jest. Moi znajomi znali się dopiero 3 miesiące wybrali się na wakacje i masz! ciąża a w październiku szybko ślub i w maju teraz będzie dzidzia.
Ale przerażeni nie byli Chyba nawet się z tego zwrotu akcji cieszą

Jeszcze raz dziękuję wszystkim za opinię dotyczące tabletek

Emigra nie ma za co. Jeśli nie będzie ta opuchlizna bardzo duża to wtedy nie ma co się zamartwiać na zapas.
Tak właśnie czytam o tym krążku itd, i to się samemu aplikuje? Nie ma możliwości, żeby to wypadło ? Ciekawa jest ta forma antykoncepcji, kto wie czy na to bym się nie skusiła
No narazie nie czuje sie spuchnieta

Co do ringu to tak, aplikuje sie samemu i nie wypada (choc przez pierwsze dni ma sie ciagle takie wrazenie) on sie opiera o scianki pochwy i nie ma mowy o wypadaniiu

---------- Dopisano o 19:16 ---------- Poprzedni post napisano o 19:14 ----------

Cytat:

kuurcze oby dieta wystarczyla
07.03.2012, 20:35
3270g, 47 cm
emigra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-01, 19:18   #1299
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez emigra Pokaż wiadomość
No narazie nie czuje sie spuchnieta

Co do ringu to tak, aplikuje sie samemu i nie wypada (choc przez pierwsze dni ma sie ciagle takie wrazenie) on sie opiera o scianki pochwy i nie ma mowy o wypadaniiu

---------- Dopisano o 19:16 ---------- Poprzedni post napisano o 19:14 ----------

kuurcze oby dieta wystarczyla
a jak z tym krążkiem jest podczas seksu?

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2011-12-01, 19:20   #1300
karo_z
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez cziqua Pokaż wiadomość
widze że lubimy podobne klimaty
to ja wam podam linki do piosenek które ubóstwiam

http://www.youtube.com/watch?v=qnkuBUAwfe0

http://www.youtube.com/watch?v=MHZ79InLGRY

http://www.youtube.com/watch?v=zRIbf6JqkNc&ob=av2e

http://www.youtube.com/watch?v=ioG03jltM2U

i wiele wiele więcej

---------- Dopisano o 17:54 ---------- Poprzedni post napisano o 17:52 ----------

a nie mogę znalesc na YT mojej ulubionej kołysanki w oryginale

Creed- lullaby
mmm...Creed....bardzo lubię

Cytat:

Dobrze, że z dzidzią wszystko oki.
Trzymam kciuki, żeby dieta wystarczyła
Potrzebujesz sesji produktów czy dań? Daj znać!

kontakt@karolinanicpon.pl
karo_z jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-01, 19:25   #1301
karolca
Zakorzenienie

W przychodni diabetologicznej, którą polecił mi lekarz przyjmują na bieżąco. Dziś idę i dziś jestem przyjęta. Więc pół biedy.

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2011-12-01, 19:34   #1302
nowaken
Zakorzenienie

GG do nowaken

Cytat:

To dobrze że z małą wszystko w porządku. A może dieta wystarczy

nowaken jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-01, 19:38   #1303
MegMakeUp
Rozeznanie

GG do MegMakeUp

Witam wszystkie mamy
dzisiaj kupiłam ładną szafeczkę na kosmetyki i inne pierdoły dla mojej dzidzi. Zapłaciłam 79 pln i natknęłam się na nią w Biedronce

http://www.biedronka.pl/oferta/artyk...erta_tygodnia/

Ne tej stronie ją widać i jest w dwóch wersjach kolorystycznych (jasna i ciemniejsza).

A poza tym załatwiłam się w pracy i mam stan podgorączkowy... więc czeka mnie wieczór pod kocykiem
MegMakeUp jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-01, 19:41   #1304
tynka88
Zadomowienie

ale pojadłam pierogów pyszne były

ja tak jeszcze odnosnie zusu i pieniedzy, któras z was moze mi powie
mam umowe na czas okreslony do konca roku, od wrzesnia jestem na L4 az do konca ciazy czyli do okolo konca marca( umowa przedluza sie automatycznie do dnia porodu) i tu moje pytanie czy nalezy mi sie zasiłek przez te 20 tygodni , bo wyczytałam ze tak, ale czy np to ze jestem na L4 ma na to jakis wplyw czy nie ma znaczenia?

Zariah u mnie tez z depilacja nog kiepsko

Jolka z tego co piszesz to bardzo mało jesz zebys sie jakiejs choroby nie nabawila bułke z bananem to dla małysza zostaw

a ciuszki super, tez mysle ze to nie jest zawyzona cena, ja marze jeszcze o ciuszkach dla synka z puchatkiem, tygryskiem ,smerfami ale to juz cos poszperam, w Realu widzialam kompleciki ze smerfami
a wszystkie ciuszki ,które zostana mam nadzieje poczekaja na braciszka lub siostrzyczki naszego dzidziusia
podobno sa tabletki dla kobiet karmiacych, ale nic na ten temat wiecej nie wiem, bo jestem przeciwniczka tabletek antykoncepcyjnych
Brałam miesiac i w momencie przerwy dostałam takiego krwotoku, ze wiecej tak nie chce.

A z dzidziusiem to prawdziwy cud choc z nasieniem jest tak ,ze ilosc i predkosc plemników czesto sie zmienia , pod wplywem roznych czynnikow, ale nie wiem na jakiej podstawie lekarz zdiagnozował twojego TZ .

a dzis z ciekawosci przegladam ubranka do chrztu dla naszego małego

Roksape super ze synek lepiej sie czuje

tynka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-01, 19:46   #1305
Karo89
Zakorzenienie

pempek trzymam kciuki, żeby jednak dieta wystarczyła

Karo89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-01, 19:47   #1306
MegMakeUp
Rozeznanie

GG do MegMakeUp

A patrzę,że w między czasie jest mowa o antykoncepcji więc zapytam. Może któraś z Was wie jak to jest z zastrzykiem antykoncepcyjnym? Wiem na pewno,że można go stosować w okresie karmienia piersią i wystarcza na ok. 3 miesiące,ale nie wiem jaki jest koszt. A może któraś miała już z tym do czynienia ?
Stary 2011-12-01, 19:51   #1307
pempek
Zakorzenienie

Dzięki dziewczyny za wsparcie

Karolca zeby iść do diabetologa muszę jechac do Wawy bo u mnie nie ma takiego specjalisty niestety... no i właśnie może uda się tego uniknąć dzięki pomysłowi mojego gina. Podobno ta polecona dietetyczka jest super i jego cukrzycowe pacjentki nie dość, że są najedzone, dzieci pięknie rosną to jeszcze chudną co by mnie ucieszyło, nie powiem

cukier po glukozie 75g po 2 godzinach miałam 175
Stary 2011-12-01, 19:51   #1308
lena_mi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nowaken Pokaż wiadomość

U nas chłopiec - ALEKSANDER dziewczynka - ANNA. Mój ojciec tak samo komentuje co do Kwaśniewskiego ale ja argumentuję że Tż dziadek miał tak na imię. Antek ma po moim dziadku imię
Mój ukochany dziadek tez ma na imię Antoś i to imię straaasznie mi się podoba
Stary 2011-12-01, 19:54   #1309
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

Cytat:
Napisane przez tynka88 Pokaż wiadomość
ale pojadłam pierogów pyszne były

ja tak jeszcze odnosnie zusu i pieniedzy, któras z was moze mi powie
mam umowe na czas okreslony do konca roku, od wrzesnia jestem na L4 az do konca ciazy czyli do okolo konca marca( umowa przedluza sie automatycznie do dnia porodu) i tu moje pytanie czy nalezy mi sie zasiłek przez te 20 tygodni , bo wyczytałam ze tak, ale czy np to ze jestem na L4 ma na to jakis wplyw czy nie ma znaczenia?

Zariah u mnie tez z depilacja nog kiepsko

Jolka z tego co piszesz to bardzo mało jesz zebys sie jakiejs choroby nie nabawila bułke z bananem to dla małysza zostaw

a ciuszki super, tez mysle ze to nie jest zawyzona cena, ja marze jeszcze o ciuszkach dla synka z puchatkiem, tygryskiem ,smerfami ale to juz cos poszperam, w Realu widzialam kompleciki ze smerfami
a wszystkie ciuszki ,które zostana mam nadzieje poczekaja na braciszka lub siostrzyczki naszego dzidziusia
podobno sa tabletki dla kobiet karmiacych, ale nic na ten temat wiecej nie wiem, bo jestem przeciwniczka tabletek antykoncepcyjnych
Brałam miesiac i w momencie przerwy dostałam takiego krwotoku, ze wiecej tak nie chce.

A z dzidziusiem to prawdziwy cud choc z nasieniem jest tak ,ze ilosc i predkosc plemników czesto sie zmienia , pod wplywem roznych czynnikow, ale nie wiem na jakiej podstawie lekarz zdiagnozował twojego TZ .

a dzis z ciekawosci przegladam ubranka do chrztu dla naszego małego

Roksape super ze synek lepiej sie czuje

pierogi mniam też mam w lodówce, ale takie z Biedronki kupne

mało jem? właśnie mało jem a tyje i tyje...
dziś zjadłam bułkę słodką, banana, 4mandarynki, 1cukierka, pół kotleta schabowego + ziemniaki z surówką (dodam, że pierwszy posiłek zjadłam ok13 dlatego, że poszłam spać o 4 potem po 6 wstałam i ok 9 dalej poszłam spać do 12coś)

co do TŻta od cudem chodzi jak był mały miał setki zdjęć rentgenowskich od pasa w dół i już wtedy powiedzieli rodzicom że będzie bezpłodny TŻ w tamtym roku robił badania i wyszło, że niestety szanse marne ale no udało się jakoś

idę zaraz zrobić kolacyjke

MICHAŁEK

WYMIANA
Stary 2011-12-01, 19:56   #1310
emigra
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolca Pokaż wiadomość
a jak z tym krążkiem jest podczas seksu?
wlasciwie go nie czuc - maz moze raz go wyczul
07.03.2012, 20:35
3270g, 47 cm
emigra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-01, 19:57   #1311
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

znowu jestem zła od jakiegoś czasu na fb same wysyłały mi się linki do znajomych albo głupie uśmiechy TŻ przeinstalował system i przestałam wysyłać te głupie linki a dziś podłączyłam aparat żeby zdjęcia zrzucić i znowu wysyłam linki do wszystkich zalogowanych akurat na fb po setki razy no po prostu nie idzie wysiedzieć ani nic. i co znowu mam przeinstalować system bez sensu...

MICHAŁEK

WYMIANA
Stary 2011-12-01, 19:58   #1312
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MegMakeUp Pokaż wiadomość
A patrzę,że w między czasie jest mowa o antykoncepcji więc zapytam. Może któraś z Was wie jak to jest z zastrzykiem antykoncepcyjnym? Wiem na pewno,że można go stosować w okresie karmienia piersią i wystarcza na ok. 3 miesiące,ale nie wiem jaki jest koszt. A może któraś miała już z tym do czynienia ?
Nie wiem jak to ma się do karmienia piersią, ale moja ciotka zafundowała sobie zastrzyk. Jest niska i drobna, ale dwa tygodnie po zastrzyku wyglądała jakby była w 7 miesiącu ciąży

Cytat:
Dzięki dziewczyny za wsparcie

Karolca zeby iść do diabetologa muszę jechac do Wawy bo u mnie nie ma takiego specjalisty niestety... no i właśnie może uda się tego uniknąć dzięki pomysłowi mojego gina. Podobno ta polecona dietetyczka jest super i jego cukrzycowe pacjentki nie dość, że są najedzone, dzieci pięknie rosną to jeszcze chudną co by mnie ucieszyło, nie powiem

cukier po glukozie 75g po 2 godzinach miałam 175
No to wynik faktycznie podwyższony.
Szkoda, że nie masz diabetologa na miejscu, zawsze lepiej udac się do specjalisty niż dietetyka... Ale jeśli masz dobrego w poblizu to idź wobec tego.
Ja mam nadzieję, że jak dostanę dietę od lekarza, to nei będę chudła. Serio nie mam z czego tracic na wadze

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2011-12-01, 20:00   #1313
tynka88
Zadomowienie

Jolka no ja myslalam ze ty dzis tylko bulka i banan , atu sie jeszcze schbowy uchował i mandarynki, to zwracam honor

U mnie dzis dwa nalesniki, banan, dwie mandarynki, princessa, dwie kostki czekolady, 5 pierogów, pół jogurtu, troszke bigosu

Stary 2011-12-01, 20:01   #1314
lena_mi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Roksape Pokaż wiadomość
O ja też jestem zainteresowana tym I pytanie też do Ciebie Jolkaaa bo Ty w ogóle brałaś wcześniej tabletki o ile mnie pamięć nie myli Mocno się po tym tyje , czy jednak nie ?
Bo ja już nie planuję więcej dzieci i tak myślę nad dobrą antykoncepcją, ale też mnie przeraża to tycie ( nie chcem być grubaskiem- a łakomczuchem to jestem strasznym )
Ja nie Jolka, ale napiszę od siebie też brałam tabletki anty i to b. długo - nie tyłam i miałam super cerę pewnie to zależy od osoby.. I od odpowiednio dobranych tabletek (brałam kiedyś takie po których miałam bóle głowy dużo częściej niż zwykle i generalnie nie czułam się zbyt ok)
Stary 2011-12-01, 20:03   #1315
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

Cytat:
Napisane przez tynka88 Pokaż wiadomość
Jolka no ja myslalam ze ty dzis tylko bulka i banan , atu sie jeszcze schbowy uchował i mandarynki, to zwracam honor

U mnie dzis dwa nalesniki, banan, dwie mandarynki, princessa, dwie kostki czekolady, 5 pierogów, pół jogurtu, troszke bigosu
a no widzisz + dodam, że nic dziś nie robie tylko siedze przy kompie z lenistwa

idę zrobić sobie bułeczkę i herbatkę

MICHAŁEK

WYMIANA
Stary 2011-12-01, 20:05   #1316
pempek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolca Pokaż wiadomość
No to wynik faktycznie podwyższony.
Szkoda, że nie masz diabetologa na miejscu, zawsze lepiej udac się do specjalisty niż dietetyka... Ale jeśli masz dobrego w poblizu to idź wobec tego.
Ja mam nadzieję, że jak dostanę dietę od lekarza, to nei będę chudła. Serio nie mam z czego tracic na wadze
Mam nadzieję, ze będzie dobrze... jeśli mi wyjdzie źle badanie w poniedziałek to i tak będę musiała udać się do stolicy...

Ja bym schudnąć mogła, bo dzis weszłam na wagę u gina i 12 kg do przodu

Tak Ci jeszcze powiem Karolca, że ciągle mamy prawie tego samego dnia wizyty - ja też mam 29.12 USG 3d.

Jeszcze się wypowiem w sprawie zastrzyku - moja siostra cioteczna też go miała i okropnie po tym tyła...
Ja się zdecyduję na wkładkę domaciczną

Edytowane przez pempek
Czas edycji: 2011-12-01 o 20:09
Stary 2011-12-01, 20:09   #1317
tynka88
Zadomowienie

ja jestem wysoka i coraz czesciej jak sie ubiore i gdzies wychodze to wydaje mi sie ze jestem taka wielka baba a byłam taka szczupła dziewczynka

Stary 2011-12-01, 20:15   #1318
lena_mi
Zakorzenienie

Dziękuję Dziewczymki za pochwały w sprawie mojego brzuchola

Co do antykoncepcji też się zastanawiam nad tym co po ciąży... do tabletek raczej nie wrócę, bo boję się trochę zakrzepicy (zaczynają mi się robic żylaki) no i myślę nad innymi perspektywami. Prezerwatyw nie znoszę;/ Kalendarzyk odpada, bo mam nieregularne cykle.. A o co chodzi z tym krążkiem? to co innego niż spirala?
Stary 2011-12-01, 20:18   #1319
MegMakeUp
Rozeznanie

GG do MegMakeUp

Cytat:
Napisane przez Jolkaaa Pokaż wiadomość
pierogi mniam też mam w lodówce, ale takie z Biedronki kupne

mało jem? właśnie mało jem a tyje i tyje...
dziś zjadłam bułkę słodką, banana, 4mandarynki, 1cukierka, pół kotleta schabowego + ziemniaki z surówką (dodam, że pierwszy posiłek zjadłam ok13 dlatego, że poszłam spać o 4 potem po 6 wstałam i ok 9 dalej poszłam spać do 12coś)
Hm... ja w ciąży też mam jakieś dziwne skłonności do tycia.
Przed ciążą nie zwracałam jakiejś szczególnej uwagi na jedzenie i zazwyczaj od rana do wieczora jadłam słodycze,a waga cały czas taka sama.
Teraz większość posiłków to owoce i warzywa,a od czasu do czasu jakiś batonik i niestety szybko mi się teraz wszystko odkłada,ale moja koleżanka, która jest w 8 mies. wychodziła z wagi 58 jak ja bo tez wysoka i chuda i ma ten sam problem ...w ciąży wszystko ją tuczy.
Myślałam,że może przesadzam z ilością jedzenia,ale jednak nie... niezależnie od tego po prostu w ciąży więcej mi się odkłada,a lekarz na wizytach spod byka patrzy jakbym cały czas się zażerała czekoladą

Karolca, a co do tego zastrzyku to nieźle. Ja wcześniej stosowałam plastry i byłam bardzo zadowolona i na pewno do nich wrócę,ale w okresie karmienia piersią nie będę mogła tego zrobić i przypomniał mi sie ten zastrzyk...
Stary 2011-12-01, 20:23   #1320
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

Cytat:
Napisane przez MegMakeUp Pokaż wiadomość
Hm... ja w ciąży też mam jakieś dziwne skłonności do tycia.
Przed ciążą nie zwracałam jakiejś szczególnej uwagi na jedzenie i zazwyczaj od rana do wieczora jadłam słodycze,a waga cały czas taka sama.
Teraz większość posiłków to owoce i warzywa,a od czasu do czasu jakiś batonik i niestety szybko mi się teraz wszystko odkłada,ale moja koleżanka, która jest w 8 mies. wychodziła z wagi 58 jak ja bo tez wysoka i chuda i ma ten sam problem ...w ciąży wszystko ją tuczy.
Myślałam,że może przesadzam z ilością jedzenia,ale jednak nie... niezależnie od tego po prostu w ciąży więcej mi się odkłada,a lekarz na wizytach spod byka patrzy jakbym cały czas się zażerała czekoladą
no właśnie to jest najgorsze, że mało jem a tyje nie miałabym pretensji do tego tycia gdybym faktycznie jadło dużo więcej a tak to dla mnie jest to dziwne... ciekawe do ilu dobije i jak potem zrzuce...

MICHAŁEK

WYMIANA
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości