|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#721 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Amelka jest już z nami,na resztę dzieciaczków czekamy z otwartymi ramionami.I/I
Cytat:
nie można tego pojąć?
|
|
#722 |
|
BAN stały
|
Dot.: Amelka jest już z nami,na resztę dzieciaczków czekamy z otwartymi ramionami.I/I
Ide sie kąpać a wy sio od kompa, żebym nie miała 3 stron do nadrobienia za godzine
|
|
|
|
#723 |
|
Wtajemniczenie
|
bo to dobry lekarz jest
powiedzial,ze klopoty zazwyczaj wynikaja z naszego zaniedbania, a nie przez ciaze
|
#724 |
|
Wtajemniczenie
|
Możliwe pearl, ale czytałam gdzieś , że nawet jak kobieta ma zdrowe zęby to może mieć w czasie ciązy z nimi problemy, no, ale to chyba głupoty czytałam, na pewno głupoty
|
|
|
|
#725 | |
|
Wtajemniczenie
|
a idz Ty, brzydalu
![]() ![]() ---------- Dopisano o 19:16 ---------- Poprzedni post napisano o 19:12 ---------- Cytat:
u mnie tez bylo tak, ze ulamal mi sie kawalek plomby i jak pozniej powiedzialam Mamie o ciazy, to stwierdzila, ze to tez tlumaczy ta plombe ale jak poszlam do dentysty i mowilam mu, ze to pewnie przez ciaze, to pokiwal glowa i powiedzial, ze to bujda Agatku, od dwoch dni picia mleka kosci sie raptem nie wzmocnia
|
|
#726 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Poczytaj - pierwszy lepszy art w google: http://zdrowie.gazeta.pl/Zdrowie/1,105912,84638.html Jak zapobiec osłabieniu zębów w czasie ciąży i karmienia? Panuje przekonanie, że zęby kobiety w ciąży słabną, bo dziecko "wysysa" wapń z całego organizmu matki Nic bardziej błędnego. Rezerwa wapnia w zębach jest bardzo duża, praktycznie nie do ruszenia. Poza tym w szkliwie zębów nie ma żadnych naczyń, którymi wapń mógłby być odprowadzany do organizmu dziecka. Przyczyna osłabienia zębów jest tak naprawdę banalna - to pogorszenie się higieny. Wpływ ma na to m.in. niewielkie obrzmienie błony śluzowej w jamie ustnej, do którego dochodzi na skutek zmian hormonalnych w organizmie kobiety. Jednak głównym powodem są nieregularne posiłki. W czasie ciąży wiele kobiet odczuwa wzmożony apetyt, ma różne zachcianki, pojada między posiłkami, ale po jedzeniu nie myje zębów. Dlatego tak łatwo rozwija się u nich próchnica i choroby przyzębia. Recepta na to jest jedna - jeść regularnie i dokładnie myć zęby każdym posiłku. |
|
|
|
|
#727 |
|
Wtajemniczenie
|
No ok.. To ja nie wiem jak wytłumaczyć fakt, że mojej ciotce powykruszały sie prawie wszystkie zdrowe zęby w czasie ciąży. Nieważne.
Ok, ja ten temat już zamykam i dajcie spokój ;P |
|
|
|
#728 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
i tu się zgadzam picie mleka nie ma z tym nic wspólnego jak by tak było to wszyscy by pili mleko litrami by nie musieli chodzic wyrywać zębówja jak byłam u mojej lekarki bo mi się ząb ukruszył to jej powiedziałam że czuje ze ząb mi się lekko rusza to mi powiedziałą ze ma prawo bo jest stan zapalny ale podleczy go i będzie dobrze a aj myślałam ze jak sie rusza to już jest do wyrwania a tu prosze zatruła go podleczyła i ząbek już sie nie rusza chociaż ja uwielbiam mleko i pije go bardzo dużo to może dlatego przestał się ruszać jak mleko takie cuda czyni kto to wie
|
|
#729 |
|
BAN stały
|
eh i zapomnialam ze woda sie wlacza do grzania za 10 minut i nie starczy mi tej z bojlera na całą wanne więc mam jeszcze pół godzinki do kąpieli
.Mam pomysła. Nowy wątek niech ma tytuł: Brzuchatki - zębatki albo nasze brzusie i zębusie . Co wy na to? Bo już się robi nudna ta dyskusja |
|
|
|
#730 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
|
|
#731 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Jeżeli byłoby tak jak piszesz, to absolutnie żadne złamanie ręki albo nogi nie zrosło by się bez picia mleka Ja też muszę się przyznać to tego zaniedbania - w pierwszych miesiącach miałam takie mdłości że po prostu mi się nie chciało myć zębów, a nawet jak myłam to niedokładnie bo miałam straszny odruch wymiotny. O umyciu tylnych zębów mogłam tylko pomarzyć. Więc niestety higiena grosza niż normalnie |
|
|
|
|
#732 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#733 |
|
Rozeznanie
|
Dziękuję Wszystkim za życzenia
|
|
|
|
#735 |
|
BAN stały
|
Poślizgnęłam się na schodach i spadłam na tyłek, a do tego wykręciłam kolano
![]() |
|
|
|
#736 |
|
Rozeznanie
|
Prawda, tak samo jak picie dużej ilości coli (duża zawartość kwasu ortofosforowego i węglowego). Wspaniale to "pomaga" bakteriom, które same ciężko pracują "produkując" własne kwasy do rozpuszczanie szkliwa i wywołania próchnicy. U kobiet w ciąży dochodzą też problemy z dziąsłami - często są zaczerwienione i krwawią przy myciu (a to z kolei wina hormonów). I taka kobieta z krwawiącymi dziąsłami po prostu myje zęby mniej dokładnie bo się boi podrażniać bolące i krwawiące dziąsła. Czyli znowu mamy próchnicę spowodowaną gorszą higieną.
|
|
|
|
#737 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Przez te zęby dziewczyny będą miały co nadrabiać ale uważam tak jak snesha.Agatek ty to zawsze swojej racji tak bronisz ,że uważasz ,że nikt nie ma racji tylko ty,czasami jak ktoś ma wiedzę na ten temat warto odpuścić. Tak samo jak z bananami pisałas ,ze w lodówce czernieją ,a mi jakoś nie ,a i tak nie przyjęłaś do wiadomości tego ,że może być inaczej i pisałaś swoje. Strasznie bojowa jesteś i ciężko ci zaakceptować odmienne zdanie
|
|
#738 |
|
Zakorzenienie
|
KOńcząc temat zębowy
to NAWET jeśli melko wpłynęłoby na to, ze stan zębów sie polepszy to NA PEWNO nie nastąpiłoby to w 2 dni...bo jednak proces trawienia i wchłaniania troszke trwa... jak sie wchłonie do krwi to tez troche w niej krąży zanim trafi tam gdzie powinien... Gdyby wszystko działało w 2 dni to po co brałoby się np żelazo tygodniami czy miesiącami? KUNIEC WOJNY
|
|
|
|
#739 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() a tak powaznie, to dobrze, ze na tylek ostroznie tam Cytat:
Dziewczynki, jak sie sprawdza statystyki watkowe? Takie jak kiedys wkleila Agatek?
|
|
#740 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#741 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tak piszę a wczoraj nie lepsza byłam.. szlam do ortodonty i zawadziłam butem o schody i tez bym rypnęła ale podparłam się ręką na szczęscie bo do przodu leciałam.... |
|
|
|
|
#742 |
|
Wtajemniczenie
|
wlacha, koniec wojny !
lepiej powiedzcie, czy wywala mnie ze szkoly rodzenia, jak nie przyjde na pierwsze zajecia ?
|
#743 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#744 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#745 |
|
Rozeznanie
|
Byliśmy na pierwszych zajeciach szkoły rodzenia
Fajnie było, ogólnie wykład teoretyczny o porodzie, symptomach, o rodzinnym porodzie, potem wizyta na salach porodowych, a potem nauka oddechu przeponą. Dostaliśmy małe paczuszki z próbkami. Jeszcze 7 takich spotkań Mi sie podobało, mężowi nudziło
|
#746 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#747 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
musimy byc czujne jak wazki czytalam jednak, ze dzidzia jest tak swietnie chroniona, ze nawet jak sie mamusi zdarzy upadek, to najczesciej nic sie zlego dziecku nie dzieje
|
|
#748 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
no w końcu ktoś miał odwage to powiedzieć ![]() ja na temat bananów już nawet sie nie wypowiadałam bo brak słow a babany tak w ogóle to czarne sie robią jak leżą np w koszyku razem z jabłkami dlatego dziewczyny pamiętajcie by tych owoców razem obok siebie nie kłaść!!! i koniec tematu zębów!!!!! bo zachwile wszystkie będa narzekać że was bolą
|
|
#749 |
|
Zakorzenienie
|
ściana w pokoju niuniusia
|
|
|
|
#750 |
|
Wtajemniczenie
|
jeju, Czubasek, litosci nie masz
nie dosc, ze nam sie dziewucha wykopyrtnela, to Ty jeszcze ja pala dobijasz.... ![]() Neska, poka poka... Bebi, a macie raz czy dwa razy w tygodniu zajecia? Dziewczyny, macie pomysl, w co mozna sie ubrac na slub cywilny w styczniu??? Od razu zaznaczam, ze nie mam zadnych eleganckich butow
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:39.

nie można tego pojąć?

Ale jakoś tak mnie nakusiło wtedy :P

i tu się zgadzam picie mleka nie ma z tym nic wspólnego jak by tak było to wszyscy by pili mleko litrami by nie musieli chodzic wyrywać zębów