|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2341 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wszystkie dzieci są już z nami - z Odchowalnią się witamy :)
Cytat:
|
|
|
#2342 |
|
Zakorzenienie
|
no zapewne
![]() a tak z ciekawości to ile kosztują takie śliczne męskie sweterki? |
|
|
|
#2343 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Któraś z was pytała czy używam szablonu do robienia aniołków
Moja mama miała z jakiejś gazety wzór, jakieś ksero stare w zasadzie, a ja mimo prób nie potrafię aniołka ładnego zrobić Gwiazdki znalazłam w gazetkach z wzorami szydełkowymi![]() Cytat:
A no nie było jej dawno![]() Cytat:
A dziewczynki to przeważnie drobinki![]() ee to spoko jak od dzis ![]() też mam taką szczoteczkę miękką ale to lipa jest i właśnie kombinuję czym to potraktować Może szczoteczką do zębów?Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|||||
|
|
|
#2344 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
gratki za udane zakupy raz jeszcze
|
|
|
|
|
#2345 |
|
Zakorzenienie
|
natka to rzeczywiście ładne ceny
Nom Szymuś klocuszek, jak Natalka u mojej mamy to niunia ma ksywe Pudzianka |
|
|
|
#2346 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
taaak ja zjadłam raz mandarynkę... wysypka była na buzi ale duża.. Cytat:
Cytat:
![]() a dresiki przeboskie, wogóle mój syn w dresach wygląda fest ![]() musisz koniecznie Szymka pokazać w dresikach
|
|
|
#2347 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w sesnie- jak wrócimy ze wsi bo tu nie ma gdzie.Jak dajesz radę to nawet mi się nie waż Cytat:
![]() A co jakiś czas piszemy do siebie smski- pisałam Wam tu, że ogólnie to zupełnie czasu nie ma by tu siedzieć. Jak pójdziemy na spacerek to napiszę do niej co tam. W domu prawie zasiegu tu nie ma. W ogole maly zasnał ululany przez Babcię, to kimnęłam i dopiro co sie obudzil- szok!! |
||
|
|
|
#2348 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To tak jaka odstawiłam kiedyś nabiał, poprawa była prawie że odrazu, Staś był innym dzieckiem i przestał mi płakać cały czas. To jak teraz go odkładam to więcej śpi, już tak prawie dwa tygodnie, więc przypadek to to nie jest.. a i do tego ciemno w sypialni i ma spać do 7
|
|
|
#2349 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
PudziankaCytat:
A to fakt Staś w dresie wygląda bosko Szymon na razie miał jeden dres i to jak był malutki![]() A tu dla cioteczek Szymek i koniec ze zdjęciami bo was zanudzę dzisiaj
|
|||
|
|
|
#2350 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2351 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
http://www.aptekadziecka.pl/product-...mium-400g.html
|
|
#2352 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
hihi a mama Stasia dziekuje za komplementa
|
|
|
#2353 | ||||
|
Zadomowienie
|
witam poźnopopołudniowo, u nas jak w niebie bo znowu mgła.
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() aaaaa, co do cioci z hameryki - u nas sie tak w podstawówce mówiło, żeby chłopaki nie wyczaili o co nam biega ![]() Natka, ja zobaczy lam tę choinkę i nie doczytałam, m myślałam, ze już ubrałaś w tym roku ![]() Cytat:
ktoś miał chyba szlaban na zakup sukienek ![]() Cytat:
|
|
#2354 |
|
Zakorzenienie
|
SONIA!!!
Byłam w przychodni i waga taka sama jak na mojej. Ja mam dokładnie TAKĄ.Niestety nie przyjęły mnie do pediatry w sprawie śluzu w kupce. Ale! Mały przybiera na piersi. wychodzi, że przybiera te 20g dziennie które mieszczą się w normie, więc postęp jest i aż chce się dalej walczyć- chociaż dzisiaj już się poddawałam. |
|
|
|
#2355 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
A ciebie podziwiam, ze nadal walczysz![]() Połozyłam małego o 17.00 tak jak chciał Ciekawe co nam z tego wyjdzie
|
||||
|
|
|
#2356 | ||||||
|
kosmitka
|
Cytat:
![]() U nas kupy póki co wszystkie zielone, a dzisiaj z większym śluzem i do tego wysypka na buzi. Odstawiłam nabiał a sos wczoraj zrobiłam mocno śmietanowy Krem oczywiście bioderma, pamiętam fanko . Na buźkę więc musimy poczekać, ja smaruję oilatum soft.Nie działają linki, ale też kupujemy podobne. Mi chodziło o tańszą opcję na receptę - po 1 mniej kosztuje, a po 2 dziewczyny piszą, że to jakaś lepsza opcja. Cytat:
A co do bujania,to nasz w dzień przyzwyczaił się do bujania w łóżezcku turystycznym, próbuję oduczyć, ale ciężko idzie. Cytat:
Cytat:
. Na karuzelę się patrzy, trochę go chyba uspokaja, bo wczoraj przy niej ładnie odlatywał i jak się wyłączyła, to się rozpłakał. Ogólnie sporo rzeczy go interesuje, dzisiaj z zaciekawieniem parzył w tv a jak wyłączyłam, to znów zaskoczony patrzył, gdzie jest to tv, myślałam, że padnę Świąt nie lubię, bo nie miałam rodzinnych, a w tym roku to już w ogóle. Będą z jednej strony radosne, a z drugiej bardzo smutne. Ciuszki świetne, a ceny to już w ogóle. Szymuś to wielki facet . U nas też na tapecie niektóre rzeczy z 74, niektóre nawet za małe.Cytat:
, bo ma szerokie bary hihi.Cytat:
---------- Dopisano o 17:17 ---------- Poprzedni post napisano o 17:16 ---------- Cotka oczywiście nie pogratulowałam wagi Filipka :brawo:. A wiadomo co u Malamutki?
|
|
|
#2357 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2358 | |
|
Zakorzenienie
|
Oby
![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#2359 |
|
Zakorzenienie
|
Ancia, bo lekarka na dzieciach chorych a rejestrować się trzeba rano eh...
U nas już długo to trwa, muszę w końcu to sprawdzić. ---------- Dopisano o 17:38 ---------- Poprzedni post napisano o 17:36 ---------- Takie meduzki+ ciąnięcie jak gluty przy złożeniu pieluchy/ściśnięciu. |
|
|
|
#2360 |
|
Zadomowienie
|
No jesteście dziś niemożliwe
:brzyd al:... ledwo Was można nadrobić!!!! Nie wiem czy uda mi się wszystkim odpowiedzieć...Jak zwykle jesteście najlepsze Ancia ... ale i to opanujemyAcelinko mam dokarmiać tylko wtedy gdy brak w cycach, ale raczej się tak jeszcze nie zdarzyło... ja mam po prostu "łepka niejadka" w domu ![]() Danika my też w dolnych centylach ![]() Caltea u nas była najpierw bużka wysypana, potem krosteczki pojawiły się na szyjce i nóżkach, a na końcu na brzuszku i pleckach. Do tego spora ciemieniucha na główce i brwiach i uszka takie jakby naderwane (najpierw podejrzewałam małego że jak się denerwuje to je sobie tak naciąga ). Jak odstawiłam nabiał tak spora poprawa- ciemieniuchy nie mamy już wcale, buźka śliczna , gorzej z nogami i rączkami... ale też poprawa.Usg główki- bo mały urodził się ze sporą główką i lekarka chce sprawdzić Do tej pory ważyłam w przychodni... ale te pielęgniary sprawiają wrażenie jakby wielką łaskę robiły ważąc dziecko...musimy kupić wagę do domu, bo poza tym zima za pasem i łazić tylko po to by zważyć młodego wśród chorych dzieci to bez sensu. Malgosia to taka starsza lekarka, która pracuje na klinice pediatrii u nas a ma prywatny gabinet na Waryniolu. Siedzieliśmy u niej 40 minut! Cotka dla Filipka za przyrost i dla Ciebie za wytrwałość!!!Mam na oku tą samą wagę A ja wyjdę na wredną babę, bo narzekam na tż-ta... a on dziś zadzwonił, że dostał premię i jak bardzo chcę to kupimy wagę Nie jest chyba taki zły... przemyślał sprawe.., i też przejął się młodym. |
|
|
|
#2361 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:33 ---------- Poprzedni post napisano o 18:14 ---------- http://tvnplayer.pl/programy-online/...inek,5351.html widziałyście ten program? Fajny w sumie, ale momen jak koleś je melko żony z płatkami
|
|
|
|
|
#2362 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A z tym łóżeczkiem to muszę spróbowac po powrocie do domu- tu nie mam gdzie go odkladac poza mym łózkiem ![]() Cytat:
zanudzaj!!! Cytat:
![]() A co Wam pediatra na ten śluz mówił?? Pozdrowiona, ale jeszcze nic nie odp. Cytat:
![]() Co do koopek- u nas tez śluz był przy tych zielonych koopach- teraz o dziwo nie ma. Nie wiem o co z tym cho? Przy zmianie diety to trochę potrwało zanim wszystko wróciło do normy. A to ja w takim razie nie doczytałam o tej innej wit D. Nie wiem w takim razie o jaka chodzi ![]() ---------- Dopisano o 18:48 ---------- Poprzedni post napisano o 18:42 ---------- Cytat:
a ja kurde nic nie wiedziałam i nikogo nie pytałam potem czy wszystko ok Można gdzies sprawdzic jaką duzą głowę powino miec dziecko??? No i chwała mężowi ,ze się nawrócił- może przeczytał nasze groźby,że chcemy w potylicę go
|
|||||
|
|
|
#2363 |
|
Zakorzenienie
|
dużą główkę - tzn. obwód główki tak? A ile miał Piotruś?
|
|
|
|
#2364 |
|
Zakorzenienie
|
Tak - obwód.
Nie wiem właśnie ile miał- bo mi mąż powiedział to teraz ostatnio jak na wsi jesteśmy, a dokumenty w domu. Pamiętam tylko obwód ze szczepienia- 41 cm przy wadze 5600g, długość babki wpisały 55 cm, ale chyba coś się pomyliły Bo urodził sie 53 cm, a już sporo na długość przybrał- po ciuchach baaaardzo widać.
|
|
|
|
#2365 | |||||
|
kosmitka
|
Cytat:
? Jeszcze nadajemy różnymi kodami, ale pracuję nad tym .Twój mam wrażenie bardziej pulpaśny od mojego .Cytat:
, z tym mi się kojarzy, taki ciągnący.Cytat:
Cytat:
Cytat:
A z witaminą D to jest jakaś w kropelkach, kosztuje kilka zł i właśnie któraś mamusia pisała, że lepsza.
|
|
|
#2366 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#2367 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jeśli chodzi o długość - to w szpitalu mierzą razem ze stópką, a na szczepieniu już normalnie jak dorosłego czyli do stópki, dlatego taka różnica |
|
|
|
|
#2368 |
|
Zakorzenienie
|
Ancia,tylko śluz niepokojący.
---------- Dopisano o 20:00 ---------- Poprzedni post napisano o 19:58 ---------- U mnie było startowo 35 a jest 39. |
|
|
|
#2369 |
|
Rozeznanie
|
Hello dziewczynki
![]() Ja dzisiaj tylko na szybko wpadłam i to z konkretnym pytaniem do mam karmiących mm- jak organizujecie karmienie w nocy? Macie wszystko przyszykowane przy łóżku czy latacie po domu szykując jedzenie? A jeśli przygotowane, to jak konkretnie? Jaki podgrzewacz polecacie? I w ogóle napiszcie co jeszcze warto by wiedzieć/mieć przy karmieniu mm Bo coś czuję, że nasz czas karmienia piersią sie niedługo skończy A swoją drogą to jak poznać, że pokarm zanika? Tylko po wadze dziecka? Pewnie większość pytań z gatunku głupich, ale naprawdę nie wiem...
|
|
|
|
#2370 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wyparzalam szybko butelki i smoczki, gotowalam szybko wode i robilam papu, ale Moonik chyba kiedys pisala ze ma przygotowana wode w zwyklym termosie, to tez jest mysl; ze spokojem, karmienie mm to super sprawa![]() ---------- Dopisano o 20:14 ---------- Poprzedni post napisano o 20:08 ---------- http://me-and-bittersweet.blogspot.c...odziank-w.html ![]() ![]() :sli na:
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:21.

brawo! Masz talent! Powinnaś na all handlować, są amatorzy na takie cudeńka! A sweterki przebossskie

Moja mama miała z jakiejś gazety wzór, jakieś ksero stare w zasadzie, a ja mimo prób nie potrafię aniołka ładnego zrobić
Gwiazdki znalazłam w gazetkach z wzorami szydełkowymi

A dziewczynki to przeważnie drobinki

i jakaś paskudna wysypka na brzuszku się pojawiła ale chyba wiem od czego - kupiłam sobie melisę z pomarańczą

u nas już w zeszłym roku było smutnawo bo wyszła choroba dziadka, a teraz już go z nami nie będzie...Także będzie podobnie jak u was..