|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2311 | |||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wszystkie dzieci są już z nami - z Odchowalnią się witamy :)
Dzien dobry
Stefan na rękach-spi ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Piękne ![]() Cytat:
![]() Ogormne kciuki za wzrost wagi ![]() A gdzie to taka dokładna lekarka? Cytat:
![]() Cytat:
![]() Choinka piekna
|
|
#2312 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja już dłużej nie wytrzymam i 6 grudnia kazałam wziąć małżowi wolne i pojedziemy zważyć Leośka. Histeryczka we mnie się budzi ![]() Ale cudne, toż to moje klimaty Cytat:
![]() ![]() ![]() A ja po biegunce Leosia się wkurzylam i przeszlam na prawie zwykłe jedzenie. Kiełbacha wiejska, musztarda, raz w tyg. kawałek pizzy. Nie jem tylko smażonego, bo mnie odrzuciło, sera żółtego, masła no i jeszcze do końca tego tyg. jajek. Po niedzieli spróbuję je znowu wlączyć. Aha, i odstawiłam Esputicol. I póki co nie ma problemów, nawet po wiejszczyźnie ![]() Cytat:
![]() !!!!Lubię dady, zaraz po pampersach. Za to gagi tescowskie to skandal, odparzyły dupinę Leosiowi ![]() Cytat:
![]() Dzieci spoko, odkąd odkryłam, że Leoś może spać w wózku to jest fajnie. Mój syn boi się otwartych przestrzeni. W łóżku miewa nasilony odruch moro, zwlaszcza jak jest śpiący. W szkole też dobrze. Cytat:
![]() ![]() U mnie tak działa jedna ciocia . Cytat:
Udany poranek ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 12:02 ---------- Poprzedni post napisano o 12:00 ---------- Nie, zażywasz w byle jaki dzień i po 6 dobach jesteś już zabezpieczona. I zażywasz bez przerwy, czyli kończysz jedno opak. i zaczynasz drugie. |
|||||||
|
|
|
#2313 | ||||
|
KWC
|
Cytat:
Cytat:
![]() Pięknie Ci to wyszło. Cytat:
Cytat:
![]() Ancia się żali, że jest złą mamą, ale to ja bym dziecku w nocy łapkę złamała. Po karmieniu zgasiłam światło i go położyłam, a tu wrzask. Okazało się, że prawa rączka mu się jakoś podwinęła do tyłu i Eryk całym swoim ciężarem na niej leżał. Dobrze, że nic mu nie jest, ale i tak mnie zżera sumienie.W Łodzi też mgła jak mleko. |
||||
|
|
|
#2314 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a co do choinki świetna! Strasznie podobają mi się takie ozdoby Cytat:
![]() Cytat:
![]() myslę że nasze mamy wychowały nas, to już mają więcej cierpliwości do wnuków i więcej czasu wolnego Cytat:
wczoraj to sobie zrobił o 5 rano i sie cieszył sam do siebie w łóżeczku ![]() Cytat:
![]() własnie to całowanie w rączki, a potem mały wpycha sobie te rączki do buzi... Cytat:
|
|
|
#2315 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Słuchajcie, u mnie jest mega słonecznie, skąd Wy macie tę mgłę? Dzwonek mi obudził dziecko, ale jeszcze ululałam w wózeczku .Wczoraj też była taka podstępna pogoda . Skusiła mnie słońcem o 12, a o 14 to już byłam cała przemarznięta, tak sie spaskudziło. Jeszcze spotkałam koleżanę z bliźniakami i tak jeździłyśmy wózkami w kółko jak wariatki. Nawet rękawiczek nie wzięłam .Rosół mi się gotuje od 8:30. Myślicie ze moge już go wyłączyć? Dobrze ze sobie o nim przypomniałam...---------- Dopisano o 12:15 ---------- Poprzedni post napisano o 12:09 ---------- Mój Leoś wieczorem i w nocy zachowuje się tak jak Staś. Dawniej zasypial przy cycusiu a teraz coraz częsciej zdarza mu się odczepić i zasypia wtulony w tego cyca. Budzi sie tak samo, ale je bardzo krótko, coraz rzadziej zdarza mi sie zasnąć przy karmieniu. Tyle tylko, że nie biore go w nocy do odbicia, no i już nad ranem, tak od 3, trudno go umieścić w łóżeczku. Ale czasem sie udaj i spi tak juz do 6. A potem to już z nami. Raz się zdarzyło, że przespał5 godzin. Byłam w szoku i myslalam, że może małż nakarmił malego a ja się nie obudzilam
|
||
|
|
|
#2316 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
sprzątam w 3 h a nie całą sobotę pranie to juz wogóle wieszam w 3 minuty, okazało sie ze polowy ciuchów nie trzeba koniecznie prasować a do zmywarki wchodzi z 10 talerzy wiecej niz przed pojawieniem sie niuni |
|
|
|
|
#2317 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2318 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#2319 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
skąd ja to znam
|
|
|
|
|
#2320 |
|
Zadomowienie
|
Zrobiłam zdjęcie jak mój synus śpi w wózku caly omotany pieluchą. Jak mi oddadzą kabelek
, to jutro wkleję . No i mam problemik, bo syn mi wychodzi pomalu z wózka . Zajmuje już prawie całą dlugość gondolki i naprawdę nie wiem jak my się będziemy wozić przez calą zimę. A gondola chyba standardowa, ma ok.78 cm w środku . Jak ma kombinezon to dotyka stopami i głową ścianek... Zostało może z 5 cm luzu
|
|
|
|
#2321 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a zostało ci tam jeszcze coś w tym garze?
|
|
|
|
|
#2322 |
|
Zadomowienie
|
Zostało
![]() ---------- Dopisano o 12:27 ---------- Poprzedni post napisano o 12:26 ---------- Ale to już w każdej aptece bez recepty ![]() ---------- Dopisano o 12:31 ---------- Poprzedni post napisano o 12:27 ---------- No i synuś zasnął na dobre, Nawet noga mi odpoczywa ![]() . Szykuje się późniejszy spacerek i po corcię do szkoły już nie zdążę. No trudno, niech sobie chłopczyk śpi, bedzie grzeczniejszy (wow już dwie godz!!!)
|
|
|
|
#2323 | ||
|
Zakorzenienie
|
no i musia łam isc bo głodzilla sie obudziła
![]() teraz jestem u mamy to troche popilnje malutka to pisze sasasa ![]() Cytat:
![]() Cytat:
ponoć kobiety majace dzieci sa bardziej zorganizowane-cos w tym jest czasem trzeba robic wiele rzeczy naraz![]() ja ostatnio w 40 min poprzatałam mieszkanie jak malutek spał heheh |
||
|
|
|
#2324 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#2325 | |||||||||
|
kosmitka
|
Cytat:
. A nie kazała Ci dokarmiać? Za ile czasu masz to wszystko skontrolować?Cytat:
Nocka dzisiaj lepiej, Franio pospał tak do 6, oczywiście zaliczył pobudki: 23.30, 0.40, 3.30 i 4.40. Nie rozumiem, czemu czasem chce jeść co 1h, a czasem co 3. Rano byłam lekko nieprzytomna. Przed 6 mąż włączył mu karuzelę, my kimaliśmy, a on sobie gugał. Bo właśnie się nie pochwaliłam, że kupilismy karuzelkę Nie lubię świąt, ale choineczka ładna. W tym roku chyba dla Frania choineczkę ubierzemy. Cytat:
Cytat:
A co do choróbska - próbowalaś prenalen? Mnie postawił na nogi po 1 dawce. Cytat:
U nas pobudka nawet co 1h, więc co 2 moja droga to jest prawdziwy luksus, nie narzekaj Nie wiem, czy ten dicoflor to jakiś probiotyk jak ten laci? Nabiały póki co odstawiam, kupa nadal zielona, wysypka nie ustępuje, jest jej coraz więcej na twarzy. Cytat:
Asia te święta będą super dla Was Cytat:
![]() Cytat:
Odstawiam nabiał i pomidory i ciasta. A poza tym jem wszystko normalnie.Rano bułki z wędliną, potem coś słodkiego, jakaś chałka lub herbatnik, obiad normalny, kolacja zwykle też bułka. Jadłam już parówki, ryby, keczup, pizzę, chleb w jajku, rózne kiełbasy, generalnie wszystko poza grochem czy kapustą. Cytat:
|
|
|
#2326 | |||||||
|
kosmitka
|
Co was nadrobię, to wy znowu naskrobiecie, skąd tyle czasu wolnego, co?
Cytat:
Jak to? Ta wit D w kroplach? Cytat:
A po drugie jaki to ciężki stan? Nasz Franek odlatuje ok 20, sam w łóżeczku. Wrrrróć, nie sam. Z włączoną owcą, czasem suszarą, owinięty pieluchą i ze smokiem w buzi. Innej opcji nie ma. Cytat:
.A Stefan grunt że śpi, a że na rekach to już nie bądź mama taka szczegółowa .Cytat:
A z tą rączką to myślę nie tak prosto złamać, dzieci się wyginają w różne strony, więc go pewnie lekko zabolała i było mu niewygodnie. Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
.
|
|
|
#2327 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Ale produkujecie
![]() Dzięki Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Super że wypad się udał i dla tatuśka![]() Cytat:
Cytat:
My mamy zawsze dwie choinki - w salonie tam gdzie jemy kolację wigilijną i u nas w pokoju - i w tym roku obie będą duże bo w przyszłym to już może być kiepsko![]() Cytat:
Dzięki |
||||||
|
|
|
#2328 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
będzie odbrzeI tak sie stresujesz, a zaraz wózka Wam zabraknie ![]() Cytat:
ja jeszcze sie trochę boje... chociaz z dnia na dzien cos nowego jem. Nabialow jeszcze sie boje i jajek tez.tzn?? Cytat:
A nasze dzieciaczki i tak nas kochają ![]() Cytat:
![]() o fajnie by było Cytat:
ale czasem chociaz bede mogla , co ??? ![]() Lakcid to tez probiotyk U nas po odstawieniu nabiałów buźka zaczęła sie robic lepsza tak ok. po tygodniu. Do tego smarowałam intensywnie moim kremem do twarzy TAKIM Teraz jeszcze uszka smaruję bo tam najdłuzej utrzymuje sie szorstkosc skóry
|
||||||||
|
|
|
#2329 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#2330 | |
|
Zakorzenienie
|
Obecnie podaję TAKĄ a wcześniej miałam próbki z SR TAKIEJ
Cytat:
![]() Chyba sie poloze poki maly kima Babcia go znów ululała
Edytowane przez archinta Czas edycji: 2011-12-01 o 13:42 |
|
|
|
|
#2331 | |||
|
Zadomowienie
|
[QUOTE=19natka88;30826215]Hej! U was też taka dżuma na dworze? Bo u nas to na 1m nie widać taka mgła
była mgła, ale już świeci piękne słoneczko ![]() A bo my z mamą takie świry robótkowe jesteśmy Jeden czas narobiłyśmy tyle serwetek, że mebli zabrakło W załączniku zeszłoroczna choinka z moimi wypocinami![]() choinka ekstra ![]() I jak tam nocka dzisiaj? Bo Szymek wstał o 6.45 Na spacerze nie śpi bo ostatnio nie chodzimy na spacerki Mój obudził się najpierw po 4.00, potem o 6.00, ale dałam jeszcze cycka i przysnął do 7.15, a na spacerki ja tez nie zawsze mogę wychodzić, to go wystawiam na balkon ![]() Nie wolno chwalić dzieci więc ja powiem, że śpi okropnie i jest niedobry żeby mi się przypadkiem nie zepsuł To nie chwalę, jaki niegrzeczny Szymuś i oczywiście mój też jest łobuziak i rozrabiaka /QUOTE]Cytat:
A z twoim jedzeniem, to podziwiam , ja się boję nadal większości rzeczy jeść, choć i tak już sporo nowych rzeczy jadłam, a nie tylko piers z kurczaka czy rosółA pijesz jakies soki? np jabłkowy czy taki np Kubuś? bo ja juz dość tej wody niegazowanej , ale jakos boje sie sprobowac ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() a ja z ciumkajacym cycka Adasiem na reku, wiec sorki za brak pl ![]() A miałam napisac Małgosi1983. mi jak Adaś płakal i nic nic nie pomagało to kładlismy Adasdia na kocu i ja z jednej strony a tz z drugiej łapiem y za rogi i wtedy wychodzi taki jakby hamak i bujamy. U nas zawsze pomaga, przestaje płakac i czesto zasypia przy tym, tylko taki to jest minus ze musza byc dwie osoby i nie za czesto bujamy, zey sie nie przyzwyczaił, bo jak bede sama w domciu to juz nie pobujam. Spróbuj jak Stefcio bedzie płakał, moze i jemu sie spodoba kurcze pisze posta juz ponad godz i pewnie nowu naskrobałyscie duzo postów i was na bieżaco ciezko nadrobic
|
|
#2332 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
też wcinam bułki z wędliną, chleb też ale np orkiszowy, chleb tostowy.. Nawet paszteciki drobiowe jadłam i było ok obiady normalne, pieczone , samażone , nic małemu nie jest. Też nie jem grochu i kapusty. a jak to jest z fasolką szparagową, gdzieś czytałam że można ? Ostatnio jadłam brokuły z masełkiem i byłką, to mały tylko kopę robił ![]() ---------- Dopisano o 13:57 ---------- Poprzedni post napisano o 13:52 ---------- Cytat:
bo jak spał ze mną to i co godzine wstawałam, odkąd kima w swoim mam trochę luzu. Położe go na boczek , utule kołderką i śpi, aaa i ciemno jest w pokoju, zapalam delikatna lampke jak już się budzi na cyca
|
|
|
#2333 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W nocy w miarę co 3h.I jak Franio zareagował na karuzelę? Dlaczego nie lubisz świąt?O ile mogę zapytać ![]() ![]() Cytat:
![]() Acelinka wklejam fotki wczorajszych zakupów
|
||
|
|
|
#2334 |
|
Zakorzenienie
|
o jakie cudne te sweterki
![]() ja musze do tesco skoczyc bo jest 30% na ciuchy a poluje na taką dzianinkową sukieneczke dla młodej
|
|
|
|
#2335 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Mam ochote olać tą szkołe ![]() Cytat:
Cytat:
![]() nie mam pojęcia ![]() oj przydałoby się ![]() Cytat:
![]() ja też do tej pory nie przepadałam za świetami, ael teraz to zupełnie inna bajka ![]() Cytat:
ja wole wode, ale soki też mi się zdarza, piłam właśnie kubusia, jabłkowy sok ale tez pomarańczowy gazowane rzeczy tez pije jak mam ochote ![]() Dobra, uciekam coś tam się pouczyć, jak uznam że zrobiłam tyle że należy mi się przerwa to zajrze ![]() ---------- Dopisano o 14:31 ---------- Poprzedni post napisano o 14:25 ---------- jakie cudności sweterki są przeboskiea jakie to już duuuuzie ![]() Cytat:
to ja też musze ja czekam na wyprzedaże w h&m właśnie też na dzianinkową sukenusie ale chce kupić już taką większą, co na wiosne będzie miała strojnisia
|
||||||||
|
|
|
#2336 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A od kiedy ta promocja jest? Bo jak już wczoraj była to się wkurzę bo byłam w tesco![]() Cytat:
Część ciuszków mamy już na 74![]() Kurcze dopadła nas ciemieniucha znowu i jakaś paskudna wysypka na brzuszku się pojawiła ale chyba wiem od czego - kupiłam sobie melisę z pomarańczą
|
||
|
|
|
#2337 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a wlasnie, ciekawe co sie dzieje z Caroline?
|
|
|
#2338 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
matko...moja to do 68 chyba dopiero na wiosne dorosnie na razie w portki 68 to wchodzi cała a promocja od dzis także luuuuuzzzzz ![]() wysypka faktycznie od pomaranczy moze byc. A my mamy ciemieniuche ale na brwiach...i czym to wyczesać? mam miekka szczoteczke do włosów ale strasznie jej sie skóra podrażnia |
|
|
|
|
#2339 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Edytowane przez martunia_199 Czas edycji: 2011-12-01 o 14:53 |
||
|
|
|
#2340 |
|
Zakorzenienie
|
Lidka/Acelinka dzięki za odp
Natka aniołki to cudne rękodzieła brawo! Masz talent! Powinnaś na all handlować, są amatorzy na takie cudeńka! A sweterki przebossskie |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:43.

teraz ząbki w tynk i witaminki, ale dziecko wystrojone dla dziadziusia będzie 

)
... 

a jadł o 8.20 ostatnio 

Dobrze, że nic mu nie jest, ale i tak mnie zżera sumienie.

będzie odbrze